(7) 

Bu kimonolar günlük olarak da kullanılabilir mi?

aramızda kalsın #1437869 
Plaj dışında kullanılsa garip durur mu?
(2) 

Sürekli rüyalarının çıktığını söyleyen anne

aramızda kalsın #1437867 
Sürekli "içimde sıkıntı var, yarın bir şey olacak" gibi şeyler söyleyen, ''seninle şu kişinin kavga edeceği bana rüyamda söylendi" diyen ve insan olduğumuz için eninde sonunda kavga edince de kırk gün "ben demiştim" diye anlatıp duran, sürekli rüyalarının çıktığından bahseden anne... Rüyalarının çıktığı falan yok ama o küçücük şeyleri kendisine yorup çıktığına inanıyor ve sürekli bunlardan bahsediyor. Müge Anlı'ya çıkan Gülizar olayı sonrası artık çok rahatsız olmaya başladım. Az önce de geldi yine aynı şeyleri diyerek. Neymiş, eski sevgilimle ayrılacağımı rüyasında ona söylemişler. Zaten ayrılacağımız muhtemeldi. O arada bir işe girip çıkmıştım. Diyor ki; ''o işte çok mutsuz olacağını gördüm, biliyordum''. Mutsuz değildim diyorum, sadece başka bir işle meşgul olduğum için çıktım. Ben her şeyi biliyorum diye dolanıyor evin içinde. Ne yapmak lazım bilmiyorum. Evde bu konudan sürekli tartışma çıkıyor.
(7) 

Mavi jean ceket mi, siyah jean ceket mi?

aramızda kalsın #1437708 
Günlük kullanımda hangisini kombinlemek daha kolay oluyor sizce?
(1) 

Meditasyon uygulaması tavsiyeleri

aramızda kalsın #1437416 
Android için ücretsiz meditasyon uygulaması tavsiyelerinizi bekliyorum.
(1) 

Yoga gerçekten işe yarıyor mu?

aramızda kalsın #1437355 
Sığ bir soru oldu ama merak ediyorum. İleri derece olmayan skolyozum var. Doktor yoga tavsiye etti. Down dog uygulamasını indirdim herkes çok beğeniyor diye. Back strength hareketleri çok basit geldi bana. Gerçekten bir etkisi olacak mı bunların düzenli pratikte?
(16) 

Fiziksel olarak normalde beğenmeyeceğiniz biriyle

aramızda kalsın #1437236 
sırf onu sevdiğiniz için ilişki yaşadığınız oldu mu hiç? Başta sevmeme ama tanıdıkça hoşlanmaya başlama gibi. Erkekler için fiziği çok da iyi olmayan bir kadınla ya da kadınlar için çok kilolu bir erkekle gibi gibi.
(1) 

Body positivity hesapları

aramızda kalsın #1436616 
Takip ettiğiniz Danae Mercer gibi body positivity üzerine hesaplar varsa yazar mısınız? Türk veya yabancı fark etmez.
(7) 

Suçlulara duyulan hayranlık

aramızda kalsın #1436286 
Az önce Josef Fritzl davasını okudum. Kızını bodruma kapatıp 24 yıl boyunca orada tutmuş ve tecavüz sonucu 7 çocuk doğurmasına sebep olmuş. En sonunda her şey ortaya çıkıp adam hapse atılmış. Kadınlardan adama o hapisteyken neredeyse bir yıl içinde evlenme teklifi içeren 250'den fazla aşk mektubu gelmiş. Aynı şey Charles Manson'a da olmuştu sanırım.

Nedir bunun sebebi? Hastalık değil mi bu?
(14) 

Instagram'da bir erkeğe yürüme

aramızda kalsın #1436132 
Bu işlerden hiç anlamıyorum. Yardım bekliyorum. Biraz ünlümsü gitarist bir adam var. Ben bu adamla tanışmak istiyorum. Arkadaşıyla işlettiği bir stüdyo var Beşiktaş'ta. Oraya gidip onunla daha yakın görüşebiliriz ama bunun için önce mesaj atmam lazım tabii. Durup dururken stüdyoya gidip tanışamam.

Bunun için nasıl bir yol izleyeyim? Adam uzun süredir radarımda ama takip etmiyorum. Aklıma gelenler şunlar:

1- Önce takip et, sonra mesaj at.
2- Takip et, 5-10 fotoğrafını arka arkaya beğen, mesaj at.
3- Takip etme, dümdüz mesaj at.

Daha önce hiç böyle bir şey yapmadığım için gerginim biraz. Ne söylemek lazım? Selam, merhaba yazarsam cevap vermez diye düşünüyorum. Başka yazanlar da vardır. 20 bine yakın takipçisi var. Direkt ''merhaba, uzun süredir sizinle ilgileniyorum, stüdyonuza gelip sizinle tanışayım diyorum'' benzeri bir şey yazmak daha mantıklı gibi. Biraz sabırsızım. Pat diye ilerlemek istiyorum galiba :d Ne önerirsiniz?
(2) 

Bu hesap hakkında (Instagram)

aramızda kalsın #1436124 
Bu seçenek neden bazı hesaplarda görünüyorken bazılarında görünmüyor? Bunu kapatmanın bir yolu var mı?
(9) 

Şu tişört fazla mı çocuksu?

aramızda kalsın #1435748 
30 yaşındaki kadın giyerse görenler içten içe kınar mı?
(9) 

1 ayda 3-4 kilo nasıl alınır?

aramızda kalsın #1435711 
Kilo almada zorlanan biriyim. 1 ayda sağlıklı yollarla nasıl 3-4 kilo alabilirim? Diyetisyen tavsiyelerini bir kenara koyuyorum.
(1) 

Müge Anlı izleyenlere bir soru

aramızda kalsın #1435216 
4-5 yıl önce 15-16 yaşlarında bir kız ailesini aramak için gelmişti. Sonra babasıyla kardeşleri bulunmuştu. Babası çok fakirdi, hurdacılık (veya kağıt toplama işi) yapıyordu. Kızı küçükken kaybetmişler ve çok aramalarına rağmen bulamamışlar. Anneleri üzüntüden ölmüş. Kızın erkek kardeşleri vardı. Ben bunu birkaç sene önce Youtube'da izledim ama şu an bulamıyorum. Hatırlayan, bulabilen varsa paylaşabilir mi acaba?
(4) 

Bu numaranın kime ait olduğunu nasıl bulabilirim?

aramızda kalsın #1434964 
Bugün eski telefonumu buldum. İçinde 2013 yılından bir mesaj var. Bir numara bana önce kendi numarasını atmış, sonra da uyudun mu demiş. Ben de jdasdk gibi bir şey yazmışım. En yakın arkadaşımın numarasını bile silmiştim o telefondan, hiçbir numara veya mesaj vs. yoktu ama bu nasıl kaldıysa kalmış. Hiç anlam veremedim. O dönemden kimseyle görüşmek istemediğim için kendi numaramdan da aramak istemedim. Gizliden aradım az önce ama hattı gizliye kapalıymış. Whatsapp'ta da fotoğrafını falan göremiyorum. Çok merak ettim ya. Nasıl ulaşabilirim bu numaranın kime ait olduğuna?
(8) 

Bu hırkayı ne yapayım?

aramızda kalsın #1434775 
Biri bana bu hırkadan almış. Değiştirme imkanım yok. Manken kızın üstünde güzel durmuş ama bende bir garip oldu. Hırkanın hem normalden daha çok fazla bir uzunluğu var, hem de zaten zayıf ve ince olduğum için en küçük beden olmasına rağmen bende çok bol durdu. Birkaç kişiye gösterdim, sakın giyme böyle uzun ve bol dediler. Ama rengi falan da çok tatlı. Giyilmez mi bu hırka şimdi? Nasıl kullanayım? Valla saçma bir soru oldu ama dolabın derinliklerine atmak istemedim.
(12) 

Oje kullanmayanlar

aramızda kalsın #1433805 
Aranızda french veya parlatıcı/şeffaf da dahil günlük hayatında hiç oje kullanmayan var mı? İlginç bir şekilde son yıllarda neredeyse 10 kadından 8'i ojeli ve insanlarda, özellikle erkeklerde ''oje kullanmayan kadın bakımsızdır, bir kadın oje sürüyorsa kendine baktığı anlamına gelir'' algısı oluşmuş durumda.
(1) 

My first bra

aramızda kalsın #1433543 
Markaların ''my first bra'' sütyenlerini günlük olarak kullanan var mı? Daha mı rahat oluyor?
(10) 

Şöyle tişörtler giyilir mi?

aramızda kalsın #1433408 
Kadınım. Ucuza, erkek reyonundan s veya xs şöyle tişörtler alıp giysem çok mu kötü olur model, baskı, kalıp vs. açısından? Bir de zaten minicik bir kadınım, iyice yok olmak istemiyorum içlerinde. E modeller de fazla ucuz veya fazla erkeksi durmasın istiyorum.

www.lcwaikiki.com
www.lcwaikiki.com
www.lcwaikiki.com
www.lcwaikiki.com
(3) 

Alışveriş bağımlılığı

aramızda kalsın #1432828 
Sürekli indirim takip etmek, ihtiyacım olmasa da indirim varmış diye almak, her gün yeni ürünlerin indirime girmesi derken haftada 700 lira falan harcar oldum. Nasıl durdurabilirim bunu? Bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim?
(5) 

Mor-mavi saç

aramızda kalsın #1432224 
Sadece bilgisi olanlar yazarsa sevnirim.

Güneş, deniz vb. hesaba katıldığında ne kadar süre gidebilir bu saç rengi? Sürekli bakım, yeniden boya mı ister? Üç hafta vs. için bu zahmete değer mi?

www.instagram.com
(6) 

Kıyafet alışverişi ve virüs

aramızda kalsın #1431902 
Sorum, "maske takmak istemiom, hava çoh sıcah, ne anlamı var ki, pöfff" vb. diyenlerin aksine gerçekten önlem almaya gayret ve hassasiyet gösterenlere.

Bu süreçte nasıl alışveriş yapıyorsunuz?

İhtiyacım var ama mağazaya girmeye bile çekinir oldum. Bir ürünü benden önce yüz kişi ellemiş oluyor bir günde ve dokunmak bile istemiyorum. İnternetten bir şey satın almaya bu konuda sıcak bakmıyorum.

Tahmini uygun bedeni alıp evde bir hafta bekletip denemek ve içlerinden uymayan varsa o şekilde iade etmeyi düşünüyorum. Biraz uğraştıracak beni bu. Daha iyi, "önlem" içeren bir tavsiyeniz varsa dinlemek isterim. Siz bu dönemde nasıl giysi alışverişi yapıyorsunuz?
(5) 

Ucuz kot pantolon

aramızda kalsın #1431671 
70-100 lira civarında kadın için ucuz kot pantolon bakıyorum. LCW, Defacto, Koton gibi markaların modellerinin kalıpları vücuduma olmuyor. Tavsiyeniz var mı?
(5) 

Askerlik hakkında

aramızda kalsın #1431575 
Bugün bir arkadaşla konuşurken birinin 2007-2008 yıllarında 15 ay askerlik yapmasından laf açıldı. Karşımdaki kişi bunu duyunca garip garip güldü ve "onun 15 ay yapma sebebi belli, zaten çatlak olduğunu biliyordum, karakteri normal olsaydı yapmazdı" gibi bir şeyler söyledi. Ortamdan kaynaklı bir anda konu değişti ve soramadım. Şimdi de merak ediyorum. Ne anlama geliyor bu? O dönemde herkes öyle yapmıyor muydu?
(14) 

Aileniz için fedakarlık yapabilir misiniz?

aramızda kalsın #1430382 
Uzun süredir istediğiniz bir şeyi gerçekleştirmek için imkan bulmuşsunuz. Belki hayatınız tümüyle değişecek ve hep içinizde kalan, hayalini kurduğunuz bir şeyi gerçekleştirmiş olacaksınız.
Ama aileniz buna karşı çıkıyor. Karşı çıkmalarında geleneksel tavırlara ve düşüncelere sahip olmaları, bu şey sonucu sizin aileden biraz uzaklaşacak olmanız vb. gibi sebepler etken. Bunu gerçekleştirmemenin karşılığında da ''evi senin üstüne yapalım'' veya ''sana araba alalım'' gibi süper (!) teklifleri var. Sanki derdiniz paraymış gibi...

Eğer istediğiniz şeyi yaparsanız çok çok üzülecekler ve ilişkiniz onlarla eskisi kadar iyi olmayacak, yapmazsanız da siz çok çok üzüleceksiniz çünkü bu fırsat bir daha gelmeyecek. Ne yapardınız?
(4) 

İnternetten telefon kılıfı alınabilecek site

aramızda kalsın #1429760 
Bildiğiniz güvenilir bir yer var mı?

En bilindik kılıfland ve deercase hakkında olumsuz yorumlar gördüm. Telefonum iphone değil.
(3) 

Edu'lu mail hesabıyla Office 365

aramızda kalsın #1429425 
Edu'lu üniversite hesabımla giriş yapıyorum. Microsoft okulumun anlaşması olduğu için bütün özelliklere ücretsiz ulaşabileceğimi söylüyor ve bana ''kullanıcı benzersiz tanımlayıcısı'' da sağlıyor. Ama Office 365'i sadece web üzerinden kullanabiliyorum. Uygulamayı bilgisayarıma indirmek istediğimde ''Şu anda size Office masaüstü uygulamalarını içeren bir Office lisansı atanmadı. Kuruluşunuz için Office'i nasıl edinebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için yöneticinizle iletişim kurun.'' diyor. Ne yapmam gerekiyor? Niye bu hatanın çıktığını anlamadım. Var işte okulun anlaşması. Bilgisi olan var mı?
(2) 

Microsoft Office

aramızda kalsın #1429358 
Arkadaşlar, birkaç gün önce yeni bir laptop aldım. Windows 10 yüklü geldi. Sürekli kullandığım Excel uygulaması lisansın 21 Haziran'da biteceğini söylüyordu. Bugün de tamamen kapandı. Sadece kayıtlı dosyaları açabiliyorum, hiçbir office uygulamasında hiçbir değişiklik yapamıyorum.

10 yıllık bir laptop kullanıyordum bundan önce yıllardır, bu yüzden pek bilmiyorum yeni sistemi. Niye lisans istiyor bilmiyorum. Zaten yüklü gelmiyor mu? Sadece web sürümünü kullanabilirmişim. Üniversiteden kalan maille ücretsiz Microsoft Office 365 girişi yapmıştım geçenlerde ama şimdi o maille girince de lisans atanamıyor diyor. Ne yapmam lazım? Niye böyle oldu anlamadım. 500 lira verecek param yok. Ne yapmalıyım?
(7) 

Mediamarkt, Teknosa, Vatan

aramızda kalsın #1429082 
Almak istediğim telefon üç mağazada da aynı fiyata mevcut. Üçünden birinden sipariş edeceğim. Hangisini tavsiye edersiniz? Hangisinden en çok memnun kaldınız?
(7) 

Hukuki olarak ne yapabiliriz?

aramızda kalsın #1428887 
Çevremde bu konuda fikir alabilecek kimse olmadığı için yazıyorum.

Dedemin köyde bir evi vardı, vefat edince anneannemin ve annemle üç teyzemin üzerine kaldı. Teyzelerim yıllardır evi satalım diye uğraşıyorlardı ama annem hatırası var diye izin vermiyordu. O zaman da para ver de yaptıralım evi, 250 bin ver bize diyorlardı. E annem de param yok diyordu, gerçekten de verecek paramız yoktu. Bu tartışma üç dört yıldır böyle devam ediyordu. Az önce öğrendik ki teyzelerim ve anneannem bu evi oradaki bir şeyhe bağışlamış. Hayır için bağışladık demişler, zikir evi yapılacakmış orası çünkü ruhani dokusu yüksekmiş. Annem duyunca delirdi. Sizin artık söz hakkınız yok orada demiş büyük teyzem, imza verdik demiş.

Biz hukuki olarak ne yapabiliriz? Bağışlamaları annemin imzası olmadan nasıl mümkün olabilir? Hatırası olmasının yanı sıra abuk sabuk adamların saçma sapan aktivitelerine yuva olmasını istemiyoruz. Farklı şehirde olduğumuz için olaylara uzak kaldık.
(21) 

30+ kadınlar için şöyle kombinler

aramızda kalsın #1428514 
productimages.hepsiburada.net

Sizce 30+ biri için garip mi duruyor bu tarz kombinler?

Kısa tişört (göbek açık olmasa da olur) + kot

Bir forumda böyle giyinen Gökçe Bahadır'a saldırmış herkes de merak ettim fikirlerinizi.

''Sen ne istiyorsan onu giy, başkasının fikri önemli değil, bize göre mi hareket edeceksin'' tarzı yorumlar yazılmasın lütfen. Sizin fikirlerinizi merak ettim.
(3) 

Ağırlıksız squat

aramızda kalsın #1428199 
Omurga, omurilik ve sırt kaslarında problemleri olan biri için zararlı mıdır?
(13) 

Sade bir nikah için bu elbise nasıl?

aramızda kalsın #1428111 
Toz pembesi yerine beyazı olacak. Modeli, mavi çiçekleri vs. her şey tamamen aynı. Sade, sadece üç beş kişinin olacağı basit bir nikah ve sonrasında minik bir kutlama. Bir arkadaşım için soruyorum:)

Altına da şu encrypted-tbn0.gstatic.com veya şu ayakkabı encrypted-tbn0.gstatic.com Muhtemelen ilki.
(5) 

Bu aralar kargolarda durumlar nasıl?

aramızda kalsın #1427607 
Hala gecikmeler oluyor mu?
Son birkaç haftada sipariş verenlerin eline ürünler gecikmeli mi ulaştı?
Özellikle Yurtiçi Kargo'dan ürün alan varsa.
(3) 

Bu aralar lazere giden oldu mu?

aramızda kalsın #1427499 
Virüsten dolayı iki aydır gitmedim. Yarın gideceğim. Özel bir hastanede. Tedbir var mıdır? Sıkıntı çıkar mı? Bu aralar giden oldu mu hiç?
(7) 

Gümüş laptop hk.

aramızda kalsın #1427237 
Daha önce hep koyu renkler kullandım. Bu ürünün her şeyini beğendim ve almaya karar verdim ama rengi içime sinmedi.

Daha önce bu renk kullanan oldu mu? Alsam pişman olur muyum?

Benim beğendiğim rengin Türkiye'ye satışı yokmuş, sadece gümüş var. :(

i.ytimg.com
cdn.mos.cms.futurecdn.net
i.gadgets360cdn.com
(2) 

Videoyu fotoğrafa çevirmek

aramızda kalsın #1426976 
Kare kare videodan 15-20 sn aralıklarla kareler oluyor ya toplu halde, öyle bir şey yapacak program arıyorum ama nasıl aratacağımı bilmiyorum. Artınca hep gif üzerine programlar çıkıyor.

Online bir sayfa olsa daha iyi olur.

Nasıl aratmak gerekir? Bunun özel bir adı var mı?
(5) 

Kısa saç vs. uzun saç

aramızda kalsın #1426928 
Saçımı kestirip kestirmemek arasında kararsızım.

Ben yaşına göre küçük gösteren 30 yaşında bir kadınım. Çoğu zaman 17 zannediyorlar beni. Esasen minyon da sayılmam ama durum böyle.

Saçlarım çok ince ve hassas, bu yüzden çabuk yıpranıyor. Biraz uzatsam kırık kırık oluyor, çok dökülüyor ve kötü görünüyor.

Kısa saç bana yakışıyor aslında ama o da beni iyice liseli gibi gösteriyor. Bunun üstüne bir de biraz dekolte vs. giysem annemin kıyafetlerini giymiş küçük kız gibi görünüyorum.

Bakım yaptırdım, çok denedim ama bir sonuç alamadım. Saçım böyle ve buna göre davranmam gerekiyor.

Kısa saç derken şundan bahsediyorum: static.makyajmag.com

Uzun da şu (maalesef ban göre uzun bu :/): saclarimveben.com

Bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz? Kestireyim mi, uzun mu kalsın? İki ucu da :(
1

mobil görünümden çık