(2) 

Akşamdan bu yana Ziraat Bankası banka kartı ile işlem yapabilen var mı?

skzr #1522833 
İnternetten alışveriş yapabiliyor musunuz? Bankayı aradım bizlik bir sorun yok diyorlar ama Amazon ve Migros'dan online hiçbir şekilde ödeme yapamıyorum. Hem banka hem de kredi kartlarında işlem kısıtı vs yok. Teşekkürler tikler hemen.
(3) 

İşe yeni başlayan personel ve bankaya resmi gelir beyan konusu

skzr #1522656 
Şirkette yeni işe başlayan bir arkadaşımız var. Kendisi kredi kartı çıkartmak istiyor, lakin başvuru yaptığında sgk sistemde gözükmediği için resmi gelir beyan edemiyor. Kısaca sorum şudur ki, şirketten antetli kağıda/düz A4 kağıda şu kişi şu tarihten itibaren şirket çalışanımızdır, net maaşı da şudur tarzında şirket kaşeli yazı işe yarar mı?

Normalde maaş müşterilerinden sormuyorlar bankalar ama biz daha önümüzdeki maaş itibariyle yeni bankaya geçtiğimizden dolayı bu yeni işe giren arkadaş o bankada sıkıntı yaşıyor. Çünkü daha hiçbirimiz o yeni anlaşılan bankadan maaş almadı.
(4) 

Oyun oynarken mide bulantısı ve baş ağrısı normal mi?

skzr #1522131 
Cities Skylines oynadım takribi 15-20 dakika. Başlıkta da belirttiğim gibi çok feci baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadım. Çocukken Sega oynarken de benzeri durumlar yaşardım ama daha evvelinde hiç bu kadar şiddetli olmamıştı. İnternete bakındım ama herkes fps oyunlarından sonra böyle olduğunu belirtmiş, benim oynadığım oyun ise düz bir oyun. Bilmeyenler için Cities Skylines şehir kurma ve yönetme oyunu.
(2) 

Sözlükte yazdıklarıyla anayasal suç işleyen yazara yapılabilecekler?

skzr #1522065 
Sb. Özellikle Cumhuriyetimizin kurucularına ve şuan muhalefete ve hatta seçmenine aleni bir şekilde küfür (ana avrat) eden yazarı sözlük yönetimine şikayet etmekten başka elden ne gelebilir?

Bakmak isteyenler olursa diye ilgili yazarın linkini de verebilirim.
(3) 

Xbox oyun kolu (kontrolör) servis süreci nasıl işliyor?

skzr #1522034 
Kutudan çıkan değil de, ekstra olarak aldığım kırmızı renkli oyun kolum (diğer renklere göre ekstra para ödemiştim kırmızı renkli olsun diye) normal kullanıma göre fazlaca pil tüketmeye ve sol analog kısmı bazı zamanlarda takılmaya başladı. İnternette araştırdığım kadarıyla sorgusuz sualsiz sıfır/kapalı kutu ürünle değişim yapıyormuş Türkiye Microsoft servisi. Benim sorum ise kırmızı renkli oyun kolum değişim olduğu takdirde standart beyaz renkle mi gelecek yoksa ürünün rengi neyse ona göre mi gönderim yapıyorlar? Daha önce benzeri ya da aynı süreci yaşayan var mıdır acaba aramızda? Şimdiden teşekkürler.
(7) 

ABD'den gelecek para masraf ve masak sorusu

skzr #1521767 
Kuzenim (soyismimiz aynı) bir miktar dolar yollayacak. Bu para kuzenden bana hibe olacağı için olası tüm masrafları gelen paradan kesilsin istiyorum. En az masrafla bu transferi nasıl halledebiliriz? Kripto olayına kuzen uzak olduğu için o seçeneği baştan eleyelim lütfen. Bir diğer mesele ise masak ve vergi dairesi hayrola hemşerim diye hesap sorar mı? Tek seferlik transfer olacak yani süreklilik arz etmeyecek. Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Anadolu Efes'in Milano karşısında kazanma ihtimali var mıdır?

skzr #1521708 
Sb. Teşekkürler.
(2) 

Aramızda iddaa sistem oyununu anlayan var mı?

skzr #1521658 
Çok minik bir hesaplama yapmam gerekiyor da.

Toplam 4 maçlık sistem 2,3,4 oynanmış bir kupon var. 1 maç haricinde üç maç yatmış durumda. Hesaplama için gerekliyse kupon 44 liralık oynanmış. Tutan maçın oranı ise 1.36. Soru şudur ki bu kupona bahis ödemesi yapılır mı? Cevap evetse ne kadar ödeme yapılır?
(3) 

Mahkemeler verdiği karardan mesul değil midir?

skzr #1521581 
Eğer mesulse alt mahkemenin verdiği kararı üst mahkemeye taşıyıp, üst mahkemede tersi karar çıkarsa neden mahkeme üyeleri o dosyayla ilgili soruşturma/sistem içi puanlama mantığı ile değerlendirilmiyor?

Yani örnek olarak,
X davasında sanık birisini bıçakla delik deşik etmek suretiyle cinayet işlemiş (örnek afaki, bu örnekten yola çıkmanız gerekmez başka suçlarda olabilir) mahkeme dedi ki sanığın suçu yok, şikayetçi/davacı taraf üst mahkemeye gitti. Üst mahkeme dedi ki sanık suçludur, olayı bilerek, isteyerek planlayarak gerçekleştirmiştir. Bu durumda alt mahkemenin üyeleri neden herhangi bir yaptırımla karşılaşmıyor otomatik olarak? Yaptırımdan kasıt illa ki maddi olmak zorunda değil, yıl içerisinde 100 dosyaya bakan mahkeme heyeti 60'dan fazla böyle yanlış karar alıyorsa kıdem tenzili olur ne bileyim belirli bir süre ekstra eğitim olur gibi yaptırımları kast ediyorum.

Neden bu soruyu soruyorum? Çünkü öyle bir hâle geldi ki olaylar, tıpatıp benzeyen her iki dosyanın farklı mahkemeleri çok farklı kararlar verebiliyor. Büyük ihtimalle hukukçu olmadığım için de bu farklı kararları anlayamıyorum. Oysa özellikle TCK çok açık, bazı mahkemeler resmen kanunun yazdığının tam aksine hüküm veriyor.
(15) 

Ülke mimarisi hakkında

skzr #1521398 
Ülkemizin mimarisi neden hemen hemen tek tip. Yani çeşitlilik anlamında soruyorum, hep bir kaç tasarım etrafında dönüyor gibi tüm binalar. Tabii kastım sadece site, rezidans, ofis kuleleri değil de daha çok villa tipi müstakil evler üzerine.

Mesela bir bizim Türklerin, Türk mimari eseri olan geniş arazide ki villalara bakıyorum, bir de Amerika'da ki villalara. Bilenler bilir YouTube'da Enes Yılmazer'in tanıttığı harika ötesi Amerikan villaları var. Adamlar çokta geniş olmayan arazilere bile çok kullanışlı, çok gösterişli ve bir o kadar da farklı tasarımlar yapıyorken bizimkiler tam tersi. Bunun sebebi nedir? Maliyetse altın varaklı, sözde şatafatlı, apartman boyutunda avizeler eminim ki daha maliyetlidir.

Örnek olması açısından şu linki de bırakıyorum. youtu.be
(4) 

Vadeli mevduat ve enflasyon ilişkisi hakkında

skzr #1521216 
Hep denir ki, vadeli mevduatta duran para muhakkak enflasyona karşı yenilir. Benim bu noktada anlayamadığım husus var.

Diyelim ki skzr aylık asgarî ücret alıyor. Skzr'a lotodan ikramiye çıktı ya da miras kaldı. Miras ya da ikramiye tutarı da 10 milyon lira olsun. Güncel İş Bankası vadeli mevduat faiz oranları ile 133.260,27 türk lirası her ay gelir elde edecek.

Skzr bu koşullar altında neden parasını vadeli mevduatta tutmasın? Enflasyon sebep ise aylık 133 bin türk lirası altında kazanan birisi zaten her türlü daha fazla enflasyona karşı eziliyor.

Umarım esas sormak istediğimi net olarak ifade edebilmişimdir. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(9) 

Sizce nitelik diploma mıdır?

skzr #1520713 
Aslında sormak istediğim son günlerde sözlüğü neredeyse işgal eden tartışma odağı. Neden bizim ülkemizde diploma eşittir nitelik kriteri var? Yanlış anlaşılmasın elbette diploma, yeterlilik anlamında kriterlerden birisi olmalı ama her diploma alanı eşit mi tutmalıyız? Çalıştığım kamu kurumuna bakıyorum mesela, bir tarafta lisans diplomasıyla salla başını al maaşını kafasında bir takım grup, diğer tarafta vizyoner, sorunlara pratiklik marifetiyle yaklaşıp orta ve uzun vadeli çözümler üretebilen önlisans diplomasıyla ast takım grubu da var. Bu sadece bizim kurumda değil, gözlemlediğim, gördüğüm, arkadaşlarımın çalıştığı hemen her kurumda böyle. Bu minvalde diploma=liyakat/hakkaniyet karinesi geçersiz oluyor.

Sizce durum ne olmalı? Kurum yöneticisi olsanız ve size tam yetki verilse neler yapardınız hizmet kalitesini artırmak adına?
(2) 

Ankara'da ucuz fiyatlı fotokopici tavsiyesi var mı?

skzr #1520068 
Yaklaşık olarak toplam da 300-350 sayfalık çıktı alacağım. Şuana kadar aldığım fiyat teklifi sayfa başına 20 kuruş. Daha ucuza çektirebileceğim bir yer var mıdır? Teşekkürler, tikler hemen.
(4) 

Duyurunun hukukçuları sorum aşağıda

skzr #1519943 
Bir kişi alışveriş yapmak istediği mağazada (elden taksit) findeks notu sorgusundan sonra e-devlet şifresinin istenmesi durumunda hangi gerekçelerle ve nerelere şikayet edebilir? Cevaplar için teşekkürler.

Olayın kısa özeti şu; Babamla annem Taşpınar adlı Ankara menşeli firmadan TV beğeniyorlar. Babam kredi kartıyla almak istiyor. Diyorlar ki aman abi kampanya var, biz açık hesap çalışıyoruz. Kart limitinizi boşuna doldurmayın biz findeks notu sorgulaması ve e-devlet şifrenizi alarak merkeze yolluyoruz onlarda hemen değerlendiriyorlar. Babam işkillenip çıkıyor tabii mağazadan ama ben bunları şikayet etmek istiyorum. Hatta mümkünse dava dahi açabilirim. Hadi bizimkiler az buçuk yol yordam bilen, neyin ne olduğunu kavrayabilecek olgunluktalar ama diğerlerinin başının yanmaması için şikayet etmek istiyorum. Soru üst tarafta şimdiden teşekkürler.

Bono eşittir kredi demek midir?

skzr #1519790 
Bono için, kurumların kredi koşullarını kendi koşullarına göre ayarladığı kredilendirme aracı dersek yanlış mı ifade etmiş oluruz? Sorum aslında hem teknik olarak hem de pratikte ki bononun karşılığı. Şimdiden teşekkürler.
(15) 

Eskiden otobüslerde cep telefonunu neden kullanamazdık?

skzr #1519691 
Sb. Bunun mantıklı sebebi nedir? Yoksa şoförün dikkati dağılmasın diye fren tutmaz vs diye bizi mi yediler yıllarca? Teşekkürler.
(5) 

Bilale anlatır gibi ısı pompası çalışma prensibini anlatır mısınız?

skzr #1519357 
Sb. Teşekkürler.
(9) 

Gizemli Tarsus kazısı

skzr #1519199 
Az önce sözlükte denk geldim de hâlen en ufak ipucu dahi sızmış değilken, bizim ülke için çok ekstrem bir olay değil midir? Yani kazıda ne bulunduğundan çok kazıya dair en ufak bilginin dışarıya çıkmaması daha ilginç geliyor bana. Sizin bu yöndeki düşünceleriniz neler? Varsa aramızdaki Tarsuslu arkadaşlar bölgeden öğrendiklerini de yazarlarsa süper olur. Şimdiden teşekkürler. Tikler hemen.
(6) 

Sinagog ziyareti mümkün mü?

skzr #1518675 
Yani hep merak etmişimdir, bu aralar da Musevilik inancına ekstra ilgi duyuyorum. Ankara'da bildiğiniz açık ve ziyaretçi kabul eden, dini sorulara cevap verebilecek Haham'ı olan Sinagog var mı? Yoksa güvenlik endişesinden dolayı kimse suratıma bakmaz mı? Aramızda belki Musevi olan ya da Musevi yakını olan birileri vardır umuduyla soruyorum bu soruları. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

Sanatın gerçekten birleştirici olduğunu düşünüyor musunuz?

skzr #1518175 
Sb.

Ben mesela daha bir kaç sene evveline kadar bu sanatın birleştirici özelliğine güler geçerdim. Ama son senelerde gerek siyasi olarak, gerek hayata çok farklı baktığım kişilerin icra ettiği eserleri (müzik, şiir, resim, tiyatro vs) zevkle takip ediyorum. Hatta daha somut olması adına direkt örnek vereyim. Yılmaz Erdoğan mesela, ben bu ustayı şimdilerde görsem sıkıca sarılır teşekkür etmek isterdim sanatçı kişiliğine. Sizin de böyle düşünceleriniz var mı?
(9) 

Yeteri kadar değer görmedi dediğiniz şarkı var mı?

skzr #1517984 
Sb.
Mesela ben Tarkan-Firuze şarkısının asla yeteri kadar değer görmediğini düşünüyorum. Gerek rahmetli Aysel Gürel'in muazzam sözleri, gerekse Tarkan'ın kendini aşan yorumlaması bence bu şarkıyı daha da üst noktalara götürmesi gerekiyordu.
Teşekkürler, tikler hemen.
(9) 

Toplam maliyet değişmiyorsa taksitle almak ya da peşin almak?

skzr #1517978 
Taksitle almak mı daha makul yoksa peşin almak mı? Siz bu koşullar altında (toplam maliyet aynı) peşin almak mı yoksa taksitle alma taraftarı mısınız? BDDK verilerine bakıyorum da hem gerçek kişi kredi kartlarının hem de kurumsal kredi kartlarının (bilmeyenler için kurumsal kredi kartlarında sektör fark etmeksizin taksit yasağı yok) peşin alışveriş hacimleri taksitli alışveriş hacimlerinden daha yüksek. Sizce bunun mantıklı açıklaması nedir?

Cevaplar için teşekkürler, tikler hemen.

Ot dergisinden çıkan bardak altlığının arka tarafında +1 indirim kodu?

skzr #1517805 
Bu indirim kodu ve karekod tam olarak ne işe yarıyor?

Tikler hemen.
(1) 

Kredi kartı limiti

skzr #1517256 
Yönetmelik diyor ya, tüm bankalardan alacağı toplam limit gelirinin 4 katı kadar. Bu gelire mevduat faizi, kira geliri, temettü geliri dahil mi?

İkinci sorum ise, vergilendirilen her türlü gelir bankalarca resmi gelir sayılır mı? Bu durum (vergilendirilmiş her türlü gelirin, resmi gelir sayıp saymama konusu) bankaların kendi insiyatifine mi kalmış durumda?

Teşekkürler, tikler hemen.

Ankara'da toplu taşımayla kolay ulaşımı olan kendin pişir kendin ye mekânı?

skzr #1517069 
Bu yaz sevgilimle şöyle açık havada, güzel bir gün geçirmek istiyoruz. Arabamız yok. (ikimizinde araba sürme korkusu var çünkü ikimizin de geçmişinde trafik kazası var) Tercihen kahvaltı hizmeti de olan, mangalı vs kendisi veren, daha evvel gidip memnun kaldığınız, fiyatı da dudak uçuklattırmayan kendin pişir kendin ye mekânı önerilerinizi bekliyorum. Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama Ankara'da böyle bir yer bulamazsak çevre illerde ki butik bungalov evlere gideceğiz sırf böyle bir gün yaşayabilmek için. Şimdiden teşekkürler, tikler hemen.
(14) 

Parası neyse verilerek düğünde ünlü sanatçı çıkartılabilir mi?

skzr #1516559 
Mesela Tarkan, diyelim ki 10 milyon lira vererek ikna edilebilir mi? Yoksa belirli bir kalibre üzerinde ki sanatçılar böyle etkinliklere çıkıp kişisel markasını zedelemez mi?
(10) 

Testere Necmi neden barondan ve kılıçtan çekiniyordu?

skzr #1516186 
Sb. Anlamadığım husus şu, tüm âlem testerenin gözü körlüğünden çekiniyor hatta korkuyorken, testere Necmi barondan ve kılıçtan bu derece korkuyor, saygı duyuyordu? İstese kılıcı da, baronu da keserdi.
(1) 

Sakroiliak mr raporunu yorumlayacak birisi var mıdır acaba?

skzr #1515648 
Şimdiden teşekkürler, tikler hemen. Gerekli mi bilmiyorum ama hastaya önce as (ankilozan spondilit) sonra da ra (romatoid artrit) teşhisi konulmuş durumda.
(16) 

Çalışma masası montajı için ortalama ne kadar ücret öderim?

skzr #1512374 
Sb.
Konum; Ankara/Kurtuluş. Her şeyi hazır ve montaj kılavuzu mevcut.
(8) 

Ankara'da kpss çalışabileceğim kütüphaneler nerelerdir?

skzr #1510455 
Sb. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Aşağıdaki göz ölçüm tablosuna göre hastanın nesi var acaba?

skzr #1508197 
Sb. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Otobüs seferlerinde ikram geri geldi mi?

skzr #1503618 
Sb.
(4) 

İşletmenin istediği kişiye mal/hizmet satmaması hakkında?

skzr #1503485 
Yani işletme x bir kişiye gelip sana ürün/hizmet satmıyorum kardeşim zorla mı diyebilir mi?
(4) 

Ne zaman 3. doz aşı olabiliyoruz?

skzr #1503450 
İki doz biontech aşılıyım, 2. doz aşımı 17 temmuzda olmuştum. Bakan geçenlerde 3. doz aşı vurulabilir isteyenler demişti, yalnız e-nabızdan bakıyorum randevu vermiyor. Kısacası 3. doz aşıyı ne zaman olabilirim? Şimdiden teşekkürler, tikler hemen.
(5) 

Banka istediği gibi mevduat faizi verebilir mi?

skzr #1503173 
Sb. Yani bunun yasal bir üst limiti var mı? Varsa hangi başlıkla isimlendiriliyor? Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Banka sahibi/yönetim kurulu üyesi hakkında teknik sorular?

skzr #1499583 
Bankacılık kanununu ve ilgili olabilecek her türlü yönetmeliği aradım taradım ama bulamadım. Merak ettiğim soru ise şu;
- Banka sahibi ya da hissedar olan yönetim kurulu üyesi kendi bankasından kendi adına açtırabileceği kredi limitinin yasal bir sınırı var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

İşçinin istifa etmesi sonunda ihbar süresi kaç hafta?

skzr #1497921 
İşe giriş tarihi 14 Haziran olan bir işçinin ihbar süresi kaç hafta ya da kaç gündür? İhbar süresi içinde işçinin iş araması için asgari kaç saatlik izni olmak zorunda? Teşekkürler, tikler hemen.
(4) 

Şirketler hukuku hakkında teknik sorular?

skzr #1493514 
Diyelim ki borsa üzerinde işlem gören yani halka açık hissesi olan xxx isminde şirket var. Bu şirketin ana sözleşmesinde ise paylar a grubu ve b grubu diye ayrılıyor. A grubu paylar yönetim kuruluna aday gösterme bakımından mutlak üstünlüğü olacak şekilde imtiyazlı olsun. Şirketin halka açık b grubu hisse oranı mevcut ortaklık durumunda %70 olsun, ilk genel kurul toplantısında bu halka açık b grubu payları elinde bulunduran ortaklar ilgili imtiyazlı payların imtiyazlarını belirten maddeleri şirket ana sözleşmesinden çıkartıp adeta şirket içi güçleri egale edebilir mi? Pratikte olması zor olsa da ben hukuken böyle bir şeyin olup olmayacağını merak ediyorum açıkçası.
(1) 

Aramızda alkollü içecek tekel ruhsat sahibi olan var mı acaba?

skzr #1488947 
Gece gece aklıma takıldı, alış fiyatları hususunda sorularım olacaktı.
- Bomonti filtresiz şişe alış fiyatı ve Jack Daniels (20'lik) alış fiyatları nedir acaba? Şimdiden teşekkürler, herkese iyi bayramlar.
(1) 

BT, Toraks raporumu yorumlayabilecek birileri var mı?

skzr #1475762 
Aşağıdaki raporda çeşitli boyutlarda nodüllerden bahsedilmiş. Yorumlayabilir misiniz? Teşekkürler.
(1) 

Kısmi kısıtlama nedir?

skzr #1468578 
Sb. Bu illerin (sarı kodlu) ne gibi ayrıcalığı olacak diğer şehirlere göre?
(1) 

Daha önce lal pırlantandan alışveriş yapan oldu mu? Güvenilir mi?

skzr #1466754 
Sb. Aşağıda linki bıraktım, bu set için fiyat gayet uygun gözükmesine rağmen dolandırıcı olabilirler mi acaba diye korkup buraya sormak istedim. Tikler hemen.

Söz konusu ürün linki; www.lalpirlanta.com
(4) 

Maximum kredi kartı kullananlar karttan memnun musunuz?

skzr #1456071 
Eskiden kullananlar da hangi kredi kartija geçiş yaptı, diğerlerinin avantajı neydi? Herkese teşekkürler, tikler hemen.
(2) 

Duyuru da kardiyolog ya da dahiliye uzmanı var mı acaba?

skzr #1437595 
Fotoğraflarda gözüken tansiyon sizce normal mi? Yüksek olan tansiyondan sonra dil altı alındı ancak diğer fotoğrafta gözükeceği üzere pek fazla düşüş gerçekleşmedi. Ayrıca göğüste yanma, batma (bıçak batırma) ağrısı söz konusu. Ayrıca bazı ara tansiyon ölçümlerinde hastada düzensiz kalp atışı görüldü. Hasta bilgisi erkek, 186 boy 90 kilo, 26 yaşında.

Şimdiden teşekkürler.

Dil altı öncesi tansiyon; hizliresim.com
Dil altı sonrası tansiyon; hizliresim.com
(11) 

Yaptığı yanlışın farkında olmayan insanı yanlıştan döndürmek ama nasıl?

skzr #1434549 
Akran bir (kadın) kuzenim nişanlandı. Bu kuzenimin babası yani amcam biz bebekken vefat etmiş. Hâliyle önce kendisine sonra bize emanet birisi bu kuzen.
Söz konusu çocukla (nişanlısı) istenme öncesinde bir iki saatliğine dışarıda görüştük. Ölçtüm, biçtim, kendi çapımda çocuğu araştırdım. Hem kendi gözlemim (çocuk bildiğiniz en piç erkekten daha piç birisi) hem de hakkında edindiğim bilgiler çocuğun hiç mi hiç güven vermeyen bir tip olduğu aşikâr. Kuzenimle de bir akşam oturup enine boyuna konuştum. İleride yüksek ihtimalle olabilecek şeylerden bahsettim ama pek umursamadı ve onunla evleneceğini dile getirdi. Bu yanlışı ne olurda ileride büyük acılar yaşamadan bunun önüne geçebilirim? Unutmadan dile getireyim. Kuzen dediğime bakmayın benim için canımdan öte birisi, o sebeple "aman boşver, kendisi bilir" tarzı cevaplar vermeyin.

Kısaca ne yapmalı da bu kızı vazgeçirmeli?
(2) 

Dns değiştirdikten sonra internete bağlanma sorunu?

skzr #1432007 
Türk.net kullanıyorum. Mâlumunuz tüm ülkede internet gitti. Dns değişikliği yaparak internete girilebildiğini okudum sözlükte. 8.8.8.8 ve 4.4.8.8 DNS değişikliği yaptım. Bugüne dek modeme bağlı 4 cihazdan sadece 1'i internete bağlanamıyor ama diğer 3 cihazda herhangi bir sorun sıkıntı yok mis gibi internete giriyor. Bu sorunu çözmek adına ne yapmak lazım? Herkese teşekkürler. Tikler hemen.
(1) 

Aşağıdaki kitabı bulabilir miyiz?

skzr #1429231 
Kitabın ismi, 2. Dünya Savaşı Sırasında Türkiye'de Milliyetçilik Akımları. İnternet üzerinden araştırma yaptığım kadarıyla hiç bir yerde yok. Hep beraber baba bu kitabı bulabilir miyiz? Teşekkürler.
(3) 

Kasık fıtığı sinir ve stres zamanı ekstra ağrı/sancı yapar mı?

skzr #1427089 
Sb. Yani sinir ya da stres durumunda normal ağrı/sancıdan daha fazlası oluşur mu? Teşekkürler.
(9) 

Uyku sırasında ağlamak ve ağlayarak uyanmak?

skzr #1425318 
Normalde kolay kolay ağlamayan birisiyimdir. Ama özellikle son iki üç haftadır her gözüm kapandığında, uykuda bildiğiniz iki gözüm iki çeşme ağlıyorum. Hatta bugün yastığımda ki ıslaklığa uyandım. Son zamanlarda olumsuz bir durum yaşamadım. Sizce vücudun böyle bir tepki vermesinin sebebi ne olabilir?
(4) 

Bir takım ameliyat meseleleri ve fikir önerileri?

skzr #1422332 
Kasık fıtığı teşhisi konulan birisi beklemeden özel hastane'de ameliyat mı olmalı yoksa devlet hastanesi'nde ki cerrahın dediklerine uyup virüs salgınının bitmesini mi beklemeli? Siz olsanız ne yapardınız? Soruya maddi yönden değil de tamamen salgın ve ağrı üzerinden değerlendirirseniz sevinirim. Tikler hemen, teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık