[q]
(9) 

Gizemli Tarsus kazısı

skzr #1519199
Az önce sözlükte denk geldim de hâlen en ufak ipucu dahi sızmış değilken, bizim ülke için çok ekstrem bir olay değil midir? Yani kazıda ne bulunduğundan çok kazıya dair en ufak bilginin dışarıya çıkmaması daha ilginç geliyor bana. Sizin bu yöndeki düşünceleriniz neler? Varsa aramızdaki Tarsuslu arkadaşlar bölgeden öğrendiklerini de yazarlarsa süper olur. Şimdiden teşekkürler. Tikler hemen.




 

sanırım 2012 gibi orada fetö bağlantılı kişiler tarihi eser kaçakçılığı yapıyormuş. bunlar yanyana evler kiralamışlar. aralarında bir de polis memuru var "mithat erdal" diye. bu arkadaş "yedirmem kimseye" diyerek muhbirlik yapıyor. ama şikayette bulunduğu kişier de işin içinde olunca ensesinden vuruluyor. fetö darbesinden sonra bu cinayeti işleyen kişilerden bazıları ve fetö bağlantılı amirler içeri alınıyor. sonrasında ise yanyana bu dört evin avlusundan başlayarak "tarsus kazısı" dediğimiz kazı başlıyor. bunları arkeofili'nin sitesinden bulabilirsin.

şimdi bunlara bakınca, benim düşüncem şu: bulunan şeyler cidden değerli objeler. muhbirlik vs. olayı ortaya çıkınca bu akradaşlar eserleri "ne olur ne olmaz" deyip avluya gömdüler. sonrasında kaçıramadılar ama orada ne olduğu üst kesimler tarafından bilinir hale geldi.

bulunanlar da değerli olduğu için tepemizdeki hırsızlardan bazıları "bunları ben alayım" diyerek orayı kapattırdı. kazdırdı. hatta çevremde birkaç kişiden duyduğuma göre haşmetlimizin eşi tarihi eser koleksiyonu yapıyormuş. o bile kapattırmış olabilir orayı. milletvekilleri bile girememişken bize ancak tahmin yürütmek düşüyor.

ama orada olanların arkeolojik bir kazı olmadığını düşünüyorum. zaten arkeolojik kazı öyle yapılmaz. dümdüz delik açarak girmek için orada neyin yattığını bilmek gerekiyor.

lesmiserables

@kesmiserables hocam çok teşekkür ederim. İşte benimde anlamaya çalıştığım husus bu, biz öyle bir ülkeyiz ki devletin "çok gizli" belgeleri bile medyanın eline düşüyorken bu kazının yapıldığı esnada, sonrasında dışarıya en ufak haber sızmaması, orada olan memurların bile çevresine hiçbir şey anlatmaması, o çevrede yaşayan insanların hepsinin asla açıklama yapmaması insanı ister istemez bambaşka düşüncelere sevk ediyor. Cennetin kapısı bulunsa bile, özellikle kitlesel iletişim araçlarının bu kadar yaygın olduğu bir dönemde bunca zamandır gizli olması/kalması iyiden iyiye kafayı bulandırıyor.

skzr

Emin ol bizim devletimizin boyunu aşan bir olay. Hata bizimkilerin bile ne çıktığından haberi yoktur belki.

el conquerador

@el conquerador hocam bir karikatür vardı içinde Ali Sami geçen cümleli. Tepkim aynen öyle oldu.

O nasıl bir şey ki kazı yapılan ülkenin bile haberi olmayacak? Hele ki bu kazının her türlü güvenlik önlemini alacak, kazıyı yapan ilgili ülke olacak ve de onun dahi haberi olmayacak. Bence böyle bir şey bu devirde mümkün değil.

skzr

milletvekilleri girdi kazı alanına
ben mi yanlış hatırlıyorum acaba diye aradım boşu boşuna
www.dailymotion.com
2.dk 10.snde gözüküyor aytuğ atıcı

ne olduğunu bilmediğimiz bir yerde, öyle kazı yapılmaz demek, orda ne olup bittiğini bilmek anlamına gelir, fakat böyle bir bilgi yok elimizde, o yüzden bu kanaate de varılamaz

bu duyuruya cevaptır, 3. kişilere cevap değildir

comp

@comp video'yu izlediniz mi bilmiyorum ama vekili içeriye aldıklarında zaten tüm kazı alanları hafriyatla doldurulmuş, polislere sormuş biz bilemiyoruz diye cevap almış, müze müdürüne ne buldunuz diye sormuş hiçbir şey bulamadık sayın vekil diye dalga geçer gibi cevap vermiş. Yani vekil kazı yapılan alana bile girememiş teknik olarak, çünkü doldurulmuş hafriyatla sonrasında içeriye o da anladığım kadarıyla güvenlik çemberinin giriş kısmına alınmış. :)

skzr

vekil tüm gördüklerini, öğrendiklerini anlatabiliyorsa, dışarıya bu kadar kapanmalarının bi gereği kalmıyor

vekil bile hiçbir şey görmemişse, elde hiç bilgi yoksa,
isim fısıldayıp bak bunlar çalmıştır'a laf gelebiliyor ve bu kadar varsayımın, duyum üstüne duyumun kapısı; illuminatiye çıkıyor
bence sebep uzaylılar

comp

Neden mümkün olmasın? Evet güvenliğini biz almış olabiliriz. Ama kazıyı kim yaptı, envanteri kim çıkarttı, kim gördü belli mi? Oradaki nöbet tutan polis memurunun kazılan çukurun içine girip çıkan envanteri gördüğünü hiç zannetmiyorum. Bu öyle sıradan bir kazı değil. Birileri tesadüfen çok önemli bir şey buldu, ve dünyayı yöneten egemen güçler bunu haber alır almaz olaya el koydu, ki bu 5 dakikalarını almaz. Zaten bu yüzden kimse bir şey bilmiyor.

el conquerador

Kimsenin bir şey bildiği, gördüğü yok, herkes hayalini ve tahminini yazıyor.

Ben de benim "tahminimi" bir Tarsuslu olarak yazayım.

Sergilenemeyecek bir şey bulundu, büyük ihtimalle Hıristiyan dinini kökten değiştirebilecek bir şey. Belki de kazılan yer Paul'un eviydi.

Uçuk gelebilir, sonuç olarak bu yazdığimda bir tahmin, yok reisin avradı koleksiyon yapıyormuş da onlar saklamış falan bana daha uçuk geliyor.

dusundukce dusunen adam
1

mobil görünümden çık