(1) 

Pasaport fotoğrafı ile ilgili şöyle bir şey mümkün mü

biravekahve #1505595 
Nisan ayında pasaport çıkartmıştım, şimdi süresini uzatarak yenisini çıkaracağım fakat ben eski pasaporttaki fotoğrafı kullanmaya devam etmek istiyorum. Tekrar o fotoğrafı versem, görevli fark eder mi? görevli fark etmese daha sonrasında pasaportun çıkması aşamasında sorun yaşar mıyım? özellikle ikinci soruyu merak ediyorum.
(6) 

pasaport uzatmak için yapılması gerekenler

biravekahve #1505113 
0'dan pasaport alır gibi randevu alıp yine aynı şekilde parayı yatırmak mı gerek? farklı olarak bir şey yapılıyor mu? bir de mevcut pasaportumun bitişine 1 sene var ben 1 senelik para yatırırsam 2 sene oluyor değil mi?

edit, el cevap: bugün uzattım, evet ekleniyormuş. Belki bu bilgi için aratan olur diye ekleme yapıyorum.
(2) 

hepsiburada yenilenmiş telefon alınır mı?

biravekahve #1498228 
Olay şu belki duymayanlar için, hepsiburada sitesi eski telefonları alıp kendi teknik servisinde yenileyerek satıyor ve 12 ay garanti veriyor. Bize de 1 yıllık falan idare edecek bir telefon lazım daha sonra yenisi alınacak. Yeni alınacak telefon da iphone olacağı için ön hazırlık manasında alışmak için bir İphone SE alalım diyoruz. 32 gb 1400 tl. Ne dersiniz alınır mı, deneyimleyen var mı?
(2) 

ilkokulu bitirmemiş annem nasıl ilkokul diploması alabilir?

biravekahve #1496810 
Annem 3. sınıf terk. Ona ilkokul diploması nasıl alabiliriz? sanki bir dönem halk eğitime gidip bir kursa katılıp ilkokul diploması alınıyordu diye anımsıyorum. Fakat şimdi e-yaygından bakınca sadece okuma yazma kursu gördüm. Var mıdır fikri olan?
(3) 

Präteritum konuşma dilinde kullanılmıyor mu?

biravekahve #1493669 
Bana daha pratik geldi perfekte göre, konuşma dilinde kullanılma sıklığı nedir? almanca gönüllülerini sahneye alalım.
(4) 

lastik almak için hangi site

biravekahve #1492544 
hangi siteyi tercih ediyorsunuz araç lastiği için, montajı vs de onlar mı yapıyor?

ek soru: 3 lastik alsak, stepnedeki kullanılmamış lastiği de 4. diye taksak sorun olur mu? (lastikler stepne ile aynı marka model olacak)

almanyada kargolar hafta sonu dağıtım yapıyor mu?

biravekahve #1491987 
sb.
(2) 

noter ve tercüme işleri ile ilgili soru

biravekahve #1490956 
Merhaba, yakın zamanda yurt dışı için üniversite başvurusu yapacağım da kafama takılan birkaç şey oldu. örnegin lise diplomasinin 2 adet onaylı örnegi ve 2 adet tercümesi lazım. Ben önce noterden iki onaylı lise diploması fotokopisi alıp onu mu tercümana götürüp o onaylı belgeleri mi tercümana çevirteceğim yoksa direkt tercümana götürsem noter işlerini onlar hallediyorlar mı, hangisi daha avantajlı olur?

bir de noter konusunda noterden notere fiyat değişikliği oluyor mu, en uygun fiyatı nasıl bulabilirim? bir de son olarak notere randevusuz gidiliyor mu?
(3) 

dizilerin yeni sezonunun ne zaman çıkacağını yazan siteler?

biravekahve #1489899 
başlıkta tam ifade edemedim ama şunu soruyorum: Bitirdiğim dizileri kaydedeceğim ve bana dizinin yeni sezonu gelince bildirecek bir site var mıdır acaba? bütün sezonlarını bitirdiğim birden fazla dizi oluyor ama bir yerden sonra haberim olmuyor hangi dizinin yeni sezonunun gelip gelmediğinden. var mıdır acaba bu şekilde veya benzer bir site?
(12) 

Çinliler neden Türkiye'de otomotiv sektörüne girmiyorlar?

biravekahve #1489653 
Türkiye'de son 2-3 yılda telefon sektöründe ciddi bir pay edindiler. Avrupadan gelen araçlar kur problemi ve vergiler yüzünden çok masraflı bir hale büründü. Çin ile bu kur sorunu yok. Burada üretim tesisi açarak vergi muafiyeti de alabilirler. Aslında uygun bir fiyatla çıktıklarında bizim pazarda ciddi yer edinebileceklerini düşünüyorum. Tabii sektöre uzağım, dıştan bir gözle düşündüklerimi ifade ettim ve merak da ettim neden Türkiye'de bu sektöre girmiyorlar?
(5) 

banka şubesinde döviz bozdururken şunu yapmak mümkün mü?

biravekahve #1489644 
bütün olarak 200 euro var elimde fakat ben sadece 100 eurosunu bozdurmak istiyorum. iki ayrı yüzlük yok sadece kağıt 200 var. bu şekilde bozdurup 100ünü bozup 100 euro geri verirler mi?
(1) 

sabah 8 de geliboludan mı eceabattan mı feribot daha az yoğun olur?

biravekahve #1487383 
sb. tekirdağ yönünden geleceğiz. teşekkür ederim.
(2) 

Sabah 7'de Beylikdüzü'den İstiklal Caddesine

biravekahve #1485095 
Beyoğlu Goethe'de 9'da sınavım var. Otobüs kullanmadan; metrobüs, tramvay, metro türevi ulaşım araçları ile nasıl Beyoğlu Goethe'ye gidebilirim, İstiklal Caddesine yakın gözüküyor haritadan. Beylikdüzü'den metrobüse binerim diye düşündüm ama sonrasını bilmiyorum. Bir de 2 saatte gidilir mi?

Teşekkürler şimdiden.
(11) 

Türk edebiyatından sevdiğiniz öyküler neler?

biravekahve #1484516 
kitabın değil de öykünün ismi olursa daha güzel olur. teşekkürler.
(5) 

20 yaş dişi çekildikten sonra dikişlerinin alınması

biravekahve #1482398 
Merhaba, iki gün önce 20 yaş dişimi çektirdim, doktor dikiş attı. bir hafta sonra gel dikişleri alalım dedi. Fakat bu süreçte farklı bir ilde olmam gerekiyor. Farklı bir ildeki hastaneye uğrasam dikişi alırlar mı, problem olur mu?
(3) 

whatsapp web problemi

biravekahve #1477346 
Telefonda whatsapptan mesajlaşırken bir sorun yok fakat bilgisayardan bağlanınca mesajlar gitmemeye, geç gitmeye başlıyor. Telefon bağlantısı yok vs diyor fakat telefonda internet var yani kullanabiliyorum. Sorun salt whatsapp ile alakalı. Sorunu yaşayan var mı benden başka?
(4) 

Devlette çene cerrahisine randevu bulmak

biravekahve #1476779 
2 aydır mhrs'de randevu bildirimi açık bir kere bile randevu açıldı diye mesaj gelmedi. Espiri mi bu? Genel diş hekimliğine randevu açıldı ama iki aydır buna randevu açılmıyor şimdi de yasaklar başlayacak. En azından yasak sonrası için nasıl randevu bulabiliriz, var mı püf noktası?
(5) 

İnsanların test yaptırmaması

biravekahve #1474855 
Korona belirtileri gösterip de; işe gidemem, dükkanımı açamam diye insanların test yaptırmadığını biliyor muydunuz? Son günlerde birden fazla kişi duydum böyle yapan. Bu kişiler virüs kapmış bir biçimde sizinle daracık metrobüste/otobüste yan yana seyahat ediyor, işte beraber oturup kalkıyor. Ülkenin ahval ve şeraitini görün istedim. Siz de benzer durumlara şahit oluyor musunuz?

not: yapanlar suçlu, Türkiye'nin kişi başına düşen millî gelirini 2007 seviyesine düşürüp insanları kaygılara sevk edenler daha suçlu.
(5) 

türkiye'de halk, devletin parasının kendisine ait olduğunu bilmiyor mu ?

biravekahve #1472904 
Aylardır hem çevremde hem sosyal medyada insanların söylemlerine şahit oluyorum. Devlet şuraya bunu yapsın, kpss'ye girenler atansın. Bu yatırımların veya maaşların kendi cebinden ödendiğinin farkında değil sanırım insanlar. Dediklerinin olması halinde her birisi daha fazla para verecek devlete. Bizim ülke gibi devlet kapısının rant aracı olarak görüldüğü ülkelerde devleti ne kadar küçültürsek o kadar iyidir bence fakat insanlar devletin parasının kendi kendine var olduğunu düşünüyorlar galiba. Çevrenizde durum nedir?
(4) 

Duydaki problem ne olabilir?

biravekahve #1472551 
Ampul çalışmamaya başladı, sağlam bir ampul alıp taktım o da çalışmıyor. Kontrol kalemi ile duya baktım elektrik var. Elektrik gelmesine rağmen niçin ampuller çalışmıyor olabilir? Ampulu başka odada denedim çalışıyor, o noktada bir sorun yok.
(4) 

Türkiye'de suç işleyen göçmenin sınır dışı edilmemesi ?

biravekahve #1469243 
haberglobal.com.tr

"Saldırganın emniyette Beşiktaş’ta işlediği “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten yaralama” suçlarından kaydı olduğu öğrenildi."

Bu suçları işleyen kişi, şimdi de 5 kişiyi öldürmüş. Anlamıyorum Türk vatandaşı olmayan bir kişi cana teşebbüs etmesi halinde dahi sınır dışı edilmiyor mu ?
(2) 

"izmir" yazan kar küresi

biravekahve #1357944 
İzmir'de nerde bulabilirim, kemeraltı ya da sevgi yolu olabilir mi ?
(2) 

Tarihi binaların yüzyıllardır ayakta olmasının nedeni ?

biravekahve #1357876 
Avrupada 300-400 yıllık apartmanlar var hala kullanılan. keza türkiyede apartman örneği aklıma gelmese dahi, ikamet ettiğim ilçede sıradan müstakil evler var hala kullanılan 1800 lü yılların başından kalma. Fakat öte yandan 1980'li yıllardan kalma evler şuan harıl harıl yıkılmaya çalışılıyor. Anlıyorum o evler kalitesiz müteahhitler elinden çıkmaydı ama şuan yapılan binalar belli denetim altında yapılıyor. Yani 2019 yılının imkan ve koşullarıyla yapılan bir bina yüz yıl ayakta kalabilecek mi ? Acaba evlerin taştan olmasından dolayı mı 200-300 yıldır yıkılmıyor.
(1) 

bir entry arıyorum (hikaye)

biravekahve #1353377 
Bir kız, arkadaşının evine gidiyordu. Orada yaşlı bir adamla karşılaşıyordu. Yaşlı adam, arkadaşının annesinin eski aşığıydı, annesiyle buluşacaktı o gün. Sonra yazan kişi kurgu olduğunu açıklamıştı.
(5) 

Ucu yırtık dövizi bozdurmak

biravekahve #1352931 
50 euro var elimde. Ucundan çok küçük, kesik gibi bir yırtığı var. Ziraate götürdüm, bundan dolayı bozmadı. Ne yapılabilir ?
(1) 

Erasmus programı için türkiye'de radikalizm konulu bir yazıyazmam gerekiyor

biravekahve #1343138 
Bir erasmus programına katıldım. Türkiye'de radikalizm konulu bir yazı istiyorlar. Tam olarak toparlayamadım, ne yazabilirim, fikri önerisi olan varsa müteşekkir kalırım.
(4) 

izmir-selçuk trenle gitmek.

biravekahve #1341844 
tcdd'nin sitesinden izmir(Basmane)-selçuk seçiyorum fakat sefer bulunamamaktadır diyor. istasyon bilgisine baktığımda selçuktan trenlerin geçtiğini görebiliyorum. Acaba internetten mi bilet alınmıyor, nasıl yapacağız ? saatinde gitsek hemen alıp binilir mi ?
(3) 

Almanya vizesi için seyahat sigortası ve uçak rezervasyonu

biravekahve #1337292 
1-) Seyahat sigortasının ingilizce olması sorun olur mu ? kesinkes olarak almanca mı olmalı ?

2-) vize için uçak rezervasyonunu hangi siteden yapabilirim almanya'ya ? baktım ama rezervasyon göremedim. Satın alma çıkıyor.
(1) 

Nazım Hikmet'in 'Gözlerimiz' şiirini kitabında olup çekebilecek var mı ?

biravekahve #1324609 
sb.
(1) 

beyaz ekmek yerine tam buğday unlu ekmek yemek

biravekahve #1323084 
Kilo sorunum yok. Beyaz ekmeğin çabuk acıktırması hariç, ne gibi bir faydası olur tam buğday unlu ekmek yemenin ?
(7) 

community - park and recreation, hangisine başlamalıyım ?

biravekahve #1321987 
himym ve friends'i severek izledim. Şimdi yeni bir sitcom izlemek istiyorum. İkisinden birisine başlayacağım, hangisi olsun ? siz olsanız hangisine başlardınız, niçin ?
(2) 

microsoft office meselesi

biravekahve #1319257 
Bende ingilizce ve kısıtlı versiyonu var sanırım. Şimdi bölümde seçmeli bilgisayar dersi aldım. Türkçe ve tam versiyonu gerekiyor sanırım uygulamaları anlamak ve yapmak için. Bu programı birtakım yollardan nasıl elde edebilirim ? Torrent falan baktım ama bulamadım. yardımcı olacak hayırsever arkadaşları mesaja bekliyorum.
(2) 

Baş zonklaması

biravekahve #1317162 
Birkaç saat önce başladı hala geçmedi. Başım ağırmıyor, sanki icerden bir sey disari vuruyor ritmik olarak. İki parmagimi alnima goturdugumde pıt pıt bir sey atiyor sanki. İnternetten bakma gafletinde bulundum migren belirtisiymiş. Daha öncede birkaç kere yasamıştım, 5 yillik bir surecte 3-4 defa olmuştur belki. Migrenin bu kadar nadir olmasi garip olurdu. Bir de ne yapsam geçer? Evde ilaç yok.
(53) 

whatsapp durumunuzda ne yazıyor ?

biravekahve #1312513 
sb. eğlenceli olur okumak.

benim, h.hüseyin korkmazgil'in bir şiirinden:

''geçsem de gölgesinden tankların tomsonların
şuramda bir çalıkuşu ötüyor ''
(2) 

İzmir devlet tiyatrosu oyunları ?

biravekahve #1312127 
Sitede iki oyun gözüküyor yalnızca, bu sezon sahnelenecek oyunların listesine nereden ulaşabilirim ?


"nereye" ve "prömiyer partisi" adında iki oyundan birisine gidilir mi ?
(4) 

Yerli bir dizinin ismini hatırlayamadım, yardımcı olabilecek olan var ise ?

biravekahve #1308215 
Ev arkadaşı olarak bir erkek alan kadın vardı. Hatta aldığı ev arkadaşını sevgilisi mi eşi mi ne diye tanıtmıştı çevresine. Kadın sarı,kısa saçlıydı. Adamın da yabancı bir ismi vardı sanırım. İstanbul'da geçiyordu, güzel bir jeneriği vardı.
(16) 

Ekşi sözlüğün durumuna üzülüyor musunuz ?

biravekahve #1306136 
Ben, gerçekten sevdiğim bir alanı kaybettiğim için üzülüyorum. Yıllardır her gün, birden fazla kez ekşi sözlüğe girer, gündemi takip eder,başlıkları gözden geçirip hem farklı görüşlerle hemhal olurdum hem de eğlenirdim. Şimdilerde ise çok spesifik bir şeye bakmayacaksam ( izleyeceğim film, okuyacağım kitap hakkında yorumlar) girmemeyi tercih ediyorum. Baktığım başlıkların çoğunda yazan entryler ise eski tarihli zaten.

Bazen çok canım sıkılıyor bir göz gezdireyim diyorum, mesela bir bakıyorum başlıkta soru var, bu nasıl oluyor ? Veya hiçbir manası olmayan lümpence,anlamsız,aşağılayıcı başlıklar. Format konusuna girmek bile istemiyorum. Başlığı tıklıyorum kişi entry olarak yalnızca küfür yazmış. Hadi tanımı geçtim küfür ya küfür,anlamsız ve birbirinin tekrarı yavan espriler. Benim vakit geçirdiğim zamanlar çok eski tarihler değil aşağı yukarı 2012-2015 arası dönemdi o zamanda bu sohbetler vardı ama sanki bu kadar değildi.

Şunu anlayabiliyorum: artık her şey tık sayısına,getirilen paraya bağlı. Bundan dolayı artık içeride ne olduğuyla kimse ilgilenmiyor. Bu iş her zaman parayla ilintiliydi ama eskiden bu kadar yoğun hissedilmiyordu. Ben vakit geçirmeyi çok sevdiğim bir alanı kaybetmekten dolayı çok üzgünüm, sizler neler hissediyorsunuz ?
(6) 

uçurulmuş bir yazarın eski entrylerini görmek

biravekahve #1303369 
bildiğiniz gibi ekşi sözlükte uçurulmuş bir yazarın profiline girdiğimizde entryleri gözükmüyor bunu nasıl görebilirim ?
(8) 

Bunları beğenen bunu da beğenir diyeceğiniz film,filmler ?

biravekahve #1302294 
When harry met sally
The Legend of 1900
Sevmek Zamanı
Groundhog Day
Annie Hall
Midnight in Paris
Forrest Gump
Guguk Kuşu
A united kingdom


dizi olarak da favorim: Himym. friends'i de severim.

film önerilerinizi bekliyorum. mesela bu konuda fikriniz yok fakat çok beğendiğiniz, bu filmin referansı benim dediğiniz filmler varsa o da olumlu.
(1) 

Yabancı cenk tanerler var mı ?

biravekahve #1300628 
Varsa da kimler ? Mesela elliott smith olabilir, tavsiyelerinizi bekliyorum.
(26) 

ekşiduyuru'da kullandığınız nickin anlamı var mı, varsa da nedir ?

biravekahve #1296325 
benim, grizu grubunun bira ve kahve adlı şarkısından geliyor. hayatımın bir döneminde aylarca, bıkmadan dinlerdim hala dinlediğim zaman aynı keyfi veriyor.

'' seni düşünüyorum bu gece gene
benden kurtulmasını bilirsin diye
bunca güzellik varken çevrede
tüm geceki dostum yine 'bira ve kahve' ''

sizin kullandığınız nicklerin anlamı nedir ?
(4) 

internetten tişört baskısı yaptıracak site tavsiyesi ?

biravekahve #1290567 
tişört bastırmak istiyorum, tisho,basmatik gibi siteleri gördüm fakat ekşide yapılan yorumlar çok kafa karıştırıcı. deneyimleyip baskı kalitesini,kumaş kalitesini beğendiğiniz site varsa, önerebilirseniz sevinirim.
(3) 

güneydoğu yönündeki sarımtırak parlayan yıldız

biravekahve #1288581 
yıldızsız bir gökyüzünde bir tek güneydoğu yönünde sarımtırak parlayan bir yıldız var. nedir,necidir,şeceresi nedir,ne yapmak nereye varmak istemektedir bay yıldız ?

gökyüzü konusunda bilgi eksikliği olan bir kişi olarak bir takım yıldızı mı,gezegen mi nedir ? çok merak ettim.
(5) 

poster halinde resim nereden bulabilirim ?

biravekahve #1288376 
mesela gustav klimt'in ''the kiss'' adlı çalışmasının kalın bir kağıda basılmış halini istiyorum. boyutu poster boyutunda olabilir. İzmirliler bilir, kıbrıs şehitlerinde bir amca var, kağıda basılı resim falan satıyor. ondan almıştım aslında arkadaşıma doğum günü hediyesi için fakat nasıl olduysa çantamdan düşmüş internetten bakıyorum şimdi hep tablo halinde var.
(1) 

bir şarkı paylaşacağım

biravekahve #1281045 
www.youtube.com

mayıs müzik topluluğu.

bu tarz özgün grupları dinleyen var mıdır bilmiyorum fakat çok beğendim,takdir ettim, paylaşmak istedim. bir cumartesi gecesi anısına.

yoğalıyor dudağımda zamanın tadı
olsan öperdi
yorulurduk seninle..
upuzun otururduk iki çocuk iki çocuk
seven bitmemiş ,bitmemiş masalları

yakın ve yitik aşk ve sonsuzluk
tende yağmur ve cinnet , derviş ve yorgun
şarkımın rengi, fildişinin kokusu
tadı denizin rakının sesi

bu şehri öyle çok seviyorum ki..
bırakıp gitmeliyim yağmur altında
yağan yağmur değil benim aslında
yağan yağmur değil benim aslında
(9) 

otobüste şöför arkası koltuk

biravekahve #1259484 
10 saatlik yol için şöför arkasındaki koltukta (1 numara cam kenarı) oturmanın bir dezavantajı var mıdır ?
(6) 

kadın arkadaşa hediye

biravekahve #1254875 
son zamanlarda görüşmediğimiz fakat eskiden yakın olduğumuz bir kadın arkadaşımın doğum günü için hediye alacağım.

eskiden kitap alırdım fakat değişiklik yapmak istiyorum. önerilerinize açığım. önceki duyurulara baktım fakat daha spesifik olarak giyim-kuşam seçeneği aklımda ama açıkçası kadın giyimi hakkında pek fikrim yok her kadının beğenileceğini düşündüğünüz atkı vs gibi daha ufak şeyleri alabilirim direkt link atabilirsiniz, çok güzel olur ya da giyimden başka öneriniz varsa da önerilerinizi dinleyebilirim özellikle kadın duyuruculardan yardım bekliyorum teşekkür ederim şimdiden sabah tikleri vereceğim.

edit: evet giyim diye başlayıp bardak aldım herkese teşekkürler
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık