Aylardır hem çevremde hem sosyal medyada insanların söylemlerine şahit oluyorum. Devlet şuraya bunu yapsın, kpss'ye girenler atansın. Bu yatırımların veya maaşların kendi cebinden ödendiğinin farkında değil sanırım insanlar. Dediklerinin olması halinde her birisi daha fazla para verecek devlete. Bizim ülke gibi devlet kapısının rant aracı olarak görüldüğü ülkelerde devleti ne kadar küçültürsek o kadar iyidir bence fakat insanlar devletin parasının kendi kendine var olduğunu düşünüyorlar galiba. Çevrenizde durum nedir?




 

Merhaba Robert Nozick. Bizim çevre daha çok bürokratların bizim paraları yemesiyle meşgul.

prole

Kesinlikle haklısın. Ama insanların çoğu daha maaşlarından devlete para ödendiğini bile bilmiyor desem yeridir. Bizde ekonomik okur yazarlık sıfıra yakın.

roket adam

Aksine kendilerinin olduğunu bildikleri için öyle diyorlar. Para veriyorum bana hizmet edeceksin diyorlar, bence bunda sorun yok. Devlet küçülmemelidir, aksine devlet işleyişlerinin kalitesini artırmalı harcamalarındaki israfı azaltmalıdır. Küçülme böyle olur. Devlet küçüle küçüle bir gün yok edilir yoksa. Ne anladım ben o işten? Kim kime kanun koyacak da kim kimi denetleyecek? (Şu an çok yanlış işleyişler içinde olmamız, olması gerekenin devlet varlığı olduğu gerçeğini değiştirmez).

1bir1bir1

benim bildigim hepimiz saray, saray da saray icin.

in vino veritas

Biliyorlar da Türklerde devlet fetişi var. Baya tahrik falan oluyorlar devlet denilince, hoşlarına gidiyor, o yüzden ses çıkarmıyorlar.

plutongezegendegilmi
1

mobil görünümden çık