(2) 

Yurt dışına gitmeden önce yapılacaklar

sacrilegious #1563892 
3 hafta sonra yüksek lisans için estonya’ya taşınıyorum.

Eşim zaten oradaydı yanına taşınıyorum, kiraladığımız ev mobilyalı olacak. 90 kilo valiz 16kg el bagajı hakkımız var. (Kıyafetlerimiz 30 kilo civarı geliyor)

Gitmeden şunu şunu mutlaka yap/unutma dediğiniz bir şey var mı?

-abonelikleri iptal edeceğim
-anneme nolur nolmaz diye bir vekalet çıkartacağım
-diplomamı ve evlilik cüzdanını yanıma alacağım
-düğünden gelen altınları bankaya atacağım
-ağrı kesici ve antibiyotik alacağım
-az miktar salça çay ve türk kahvesi almayı düşünüyorum (en azından alışana kadar)
-mont bot ve içlik için buradakilerin yetersiz olacağını düşünüyorum oradan alacağım

Onun dışında şunu da mutlaka yanına al oralarda bulamazsın/lazım olur dediğiniz bi şey var mı?

Teşekkürler
(2) 

Ortopedi muayenesi

sacrilegious #1563886 
Nasıl oluyor acaba? İlk kez gideceğim. Duruş bozukluğum olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman sırtım da ağırıyor. Nasıl tespit edilecek acaba? Mr falan girmem gerekir mi? Ne kadar sürer? Biraz korkuyorum o sebeple sordum.

Teşekkürler
(3) 

Kıbrıs’tan ne getirelim?

sacrilegious #1562886 
Sb.

Teşekkürler
(5) 

Temiz kokan erkek parfümü

sacrilegious #1562884 
Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama esmer bireye yakışabilecek fresh yazlık bir koku arıyoruz. Çok şekerli ya da çok baharatlı bir koku olmamalı, kolonya gibi de kokmamalı. Var mıdır önerisi olan?

Teşekkürler
(4) 

Düğün ve arkadaşlar sorunsalı

sacrilegious #1561516 
Pazar günü yapacağımız düğüne şehir dışından eşimin 7 benim 7 arkadaşımız gelecek. Bu kişiler bir gün önce gelip ayarladığımız misafirhaneye yerleşecekler ve cumartesi beraber birşeyler yapalım yemek falan diyorlar. Biz ise hepsini çok sevsek de bir gün öncesine bir event daha organize edecek gücümüz kalmadı, maalesef maddi manevi tükenmiş hissediyoruz bu düğün planlama sürecinde…

Eşimin arkadaşları bir grup, hepsiyle topluca buluşabiliriz belki. Ama benim gelen arkadaşlardan sadece 3ü birbirini tanıyor, diğerleri alakasız hatta biri yabancı filan. Nasıl yapacağız bu durumda? Görüşmesek insanlar bizim için onca yol geldi ayıp olur e görüşsek o güne bir sürü işimiz olacak rahat rahat takılamayacağız.

Siz olsanız bu görüşme işini nasıl organize ederdiniz kimsenin gönlünü kırmadan?

Teşekkürler
(8) 

Muayenesiz araç bağlanır mı?

sacrilegious #1561419 
Aracımızın muayenesi 4 ay geçmiş yeni fark ettik ve yarın düğün için Ankara’ya yola çıkacağız. On gün sonra düğünümüz var. Yarın çevirme olursa yapabileceğimiz bir şey var mı?

Galiba ceza kesilirse 7 gün içinde muayeneye götürmezsek aracı bağlıyorlarmış doğru mu? Düğün haftası muayeneye gidebilme imkanımız olmayacak. Çevirme durumunda ceza yazmamalarını rica etsek(zaten düğün sonrası götüreceğiz muayeneye) halden anlarlar mı sizce?

Teşekkürler
(6) 

Gerilim/korku film tavsiyesi

sacrilegious #1561200 
Tek bir film tavsiye edecek olsanız bu hangisi olurdu?

Teşekkürler

Kedilerin yeni eve alışması

sacrilegious #1561102 
Merhaba,

Biri 5 biri 2 yaşında kedim var. 10 aylık bir süre için yurt dışında olmam gerekiyor. Kahrolmuş bir şekilde annemlere bırakmak zorundayım kedileri. Büyük kedimi 3 yaşındayken başka bir aileden sahiplendim ve küçük kedimi yavruyken sokakta buldum. İkisi de kısır ve mutlu kediler. Büyük olanın çok fazla duygusal teması yok ama küçük olan her sabah yatak odamdan çıktığımda miyavlayarak koşa koşa gelip yere yatıp göbeğini sevdirir. (Yazarken bile gözlerim doluyor, evlat gibiler benim için)

Yeni evleri sitede, bahçeli, 3 katlı müstakil bir ev olacak, annem ve babam yaşıyor. Daha önce 2 sene kadar kedi bakma tecrübeleri var ve hayvan sevgisi olan insanlar. Camlarda tel var yine de kaçma vs gibi bir durum olmaması için ekstra dikkat edecekler. Ben giderken kum mama oyuncakları ve yataklarını götüreceğim. Üç hafta gibi bir süre o evde kalacağım. İlk defa ayrılacağız ve onlara iyi bir geçici yuva ortamı sağlayabilmek için herşeyi yapmaya hazırım.

Alışmaları daha kolay olsun diye başka ne yapabilirim?

Teşekkürler
(8) 

Alyansa alışamamak

sacrilegious #1560866 
Merhaba,

Kadın kişisi olarak neredeyse 6 ay oldu alyans takmaya bir türlü alışamadım, daha önce hiç yüzük takmadığımdan olabilir. Ama eşim çabuk alıştı hiç çıkarmıyor. Ben eve geldiğim gibi çıkarma ihtiyacı hissediyorum. Öyle sıktığı falan da yok ölçüsü tam, kalınlığı 3 olan dıştan hafif bombeli alyanslardan. Ama nedense beni darlıyor gibi hissediyorum. Bunu aşmanın bir yolu var mı? Tak çıkar bir yerde kaybedeceğim çünkü…

Siz devamlı parmağınızda mı taşıyorsunuz? Nasıl alışabilirim?

Teşekkürler
(3) 

Saç bakımı S.O.S

sacrilegious #1560797 
Saçlarım çok kuru ve yıpranmış durumda. Kıvırcığa yakın dalgalı saçlarıma keratin bakım önerdi kuaför ama dalgalarının bozulmasından korkuyorum. Deneyip memnun kalan var mı keratin bakımdan?

Ya da evde yapılabilecek bir maske öneriniz var mı?

teşekkürler
(10) 

Uçakla ev taşımak :(

sacrilegious #1560736 
Merhaba sözlük,

Bir süredir evlenip estonya’ya taşınmakla ilgili sorularımla sizi bunaltmıştım. Nihayet vizem çıktı. Şu anki problemim evimi taşımak. İki kişi uçakla gideceğiz. 1+1 40m2 bi ev tuttuk ancak hiç eşya yok. Sunexpressle direkt uçuş gideceğiz. Valizlerle taşınabilecek şekilde ne götürmeliyiz yanımızda sizce? Sanırım kıyafetlerden feragat edip tencere tava götürmek daha mantıklı.

Şunları şunları mutlaka götürmelisin dediğiniz bi şey var mı?

Teşekkürler
(2) 

Ankara davul zurna ekibi

sacrilegious #1560498 
Merhaba,

Düğüne şöyle bi çıkış yapmak istiyoruz.

youtu.be

Ankara’da bunun için yönlendirebileceğiniz birileri var mıdır?

Teşekkürler
(6) 

Araç klima arızası

sacrilegious #1560304 
Merhaba bmw x1 aracımın kliması soğuk ayarda dahi full sıcak üflemeye devam ediyor ve hiçbir şekilde soğutmuyor. Bildiğim kadarıyla filtresi 1.5 sene önce değişmişti. Sizce sorun ne olabilir ve maliyeti aşağı yukarı ne olur?

Kadın kişisi olarak aracı ustaya götürünce kazıklanmamak için soruyorum.

Teşekkürler
(10) 

Kedi sahipleri lütfen yardım

sacrilegious #1559305 
iki kedim var, kolay kolay 2 günden fazla kedilerinden ayrılabilen biri değilim. Geçen yaz 6 gün evde yalnız kaldılar her gün kardeşim ikişer saat uğradı ona rağmen inanılmaz vicdan azabı çektim.

Halledilmesi gereken bir iş için bir hafta ankara’da olmam gerekiyor şimdi. Pazar gecesi çıkıp ertesi hafta pazartesi sabah dönmeyi planlıyorum. Kedilerim gün içinde mevcut mama ve sudan kontrollü yiyorlar. O konuda problem yok. Evde kamera da var. İki opsiyonum var, A opsiyonu:

1- Pazartesi kardeşim 2 saat uğrayacak
2- Salı günü 1 saat uğrayacak
3- Çarşamba annem 30dk
4- Cuma,ctsi, pazar annem 1er saat uğrayacaklar eve. Mama su kum temizliği vs.

Kedilerle araları iyi.
Pazartesi sabah ben dönmüş olacağım.

B opsiyonu:
Antalyadan Ankaraya arabayla 6-7 saat kendim gidip kedileri de yanımda götüreceğim. Büyük kedi 5 yaşında uzun yol tecrübesi var problemsiz. Küçük kedi 1 yaşında 10 dakika tecrübesi var o yüzden bilemiyorum. Gideceğim eve boş olacak yanımda onları da götürebilirim eşyalarıyla birlikte. Arabada tek olacağım için bundan korkuyorum. Ama dönüşte tek olmayacağım. Süre yine bir hafta.

Siz olsanız hangisini seçersiniz ve neden? Sizce hangisi kediler için daha az eziyet olur?:(

Teşekkürler
(5) 

Düğün takı mevzuları

sacrilegious #1559176 
Merhaba,

Sade bi nikah yapıp geçince problem olmuyor da düğünde acaba takılar takıldıktan/sandığa atıldıktan sonra ne oluyor? Sandık müşahiti mi atıyoruz gece boyunca başında beklemesi için?:)

Takı merasimi bitti diyelim düğün devam ederken açılıp sayılma/listeleme gibi bir usul var mı? Ya da düğün bittikten sonra gelinle damat takıların sayılmasını mı bekliyor misafirler gittikten sonra djdjd

Düğün gecesi takılar kimde kalıyor mesela?

Teşekkürler
(1) 

İstanbul konaklama

sacrilegious #1559089 
Merhaba,

Bir arkadaşımın ricası üzerine size sormak istedim:

“Maslak’ta 8 ay sürecek bir pastacılık kursu için İstanbul’a geleceğim. Yurtların bir çoğu bu süreyi kabul etmediği için en azından yazın konaklayabileceğim (Haziran-Ağustos), Avrupa yakasında, tercihen Şişli-Beşiktaş konumlarında önerebileceğiniz kız yurdu veya apart var mıdır? Metroya yürüme mesafesinde olması tercihim.”

Teşekkürler
(3) 

İktidara yakın isimler

sacrilegious #1559078 
İktidar cenahından görüşlerini takip ettiğiniz kimler var?

Yazar olur, youtuber olur fark etmez.

Teşekkürler
(4) 

Aramızda optikçi var mı?

sacrilegious #1559077 
Atasun aşağıdaki reçete camları için(%70 inceltme) 3500tl fiyat çıkardı. Normal mi?

ibb.co

Teşekkürler
(3) 

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

sacrilegious #1559076 
Eğitim için gideceğim ülke 1 senelik sigorta istiyor. En uyguna nereden yaptırabilirim?

Teşekkürler
(6) 

Gözlük almak

sacrilegious #1558177 
4.5 miyop +2 küsur astigmat gözlerime seneler sonra yeni gözlük alacağım. Hep lens kullandım.

Fiyatı çok şişirmesinler istiyorum. Atasun optik uygun dediler. Yarın gidip bakacağım. Camları inceltmemiz gerekecek muhtemelen. Başka nelere dikkat etmem gerekiyor sizce?

Teşekkürler
(5) 

Bu hangi film?

sacrilegious #1557842 
Bi film var, belki 10 sene önce izlemişimdir ve hakkında neredeyse hiçbi şey hatırlamıyorum ve gece gece aklıma takıldı.

1-Yabancı
2-Siyah beyaz(eski bir film değil çekim siyah beyaz)
3-Emin değilim ama bir kadının bunalımları anlatılıyordu
4-Köprüde geçen bir sahnesi vardı
5-Kadının beyaz elbise giydiği bir sahne vardı (olmayadabilir)
6-Amerika’da geçiyordu(yne emin değilim)

Hadi bakalım buyrun hangi film bu?

Nasıl bulacaksak…

Teşekkürler
(2) 

Pozitife Odaklanamıyorum

sacrilegious #1556823 
Merhaba, hayatımdaki hiçbir gelişmede pozitif şeylere odaklanamıyorum. Bırakın odaklanmayı bazen o pozitif noktaları göremiyorum bile. Sürekli kötü gidebilecek şeylerle ilgili kaygı duyuyorum.

Daha önce anksiyete bozukluğu tedavisi gördüm ve 2 sene önce kontrollü olarak ilaçları bırakmıştım. Şu an yine hayatımdaki herşeyi kötü gidebilecek ihtimallere göre kontrol etmeye çalışıyorum ve çok yoruldum. Bu süreçte yaşadığım mutlu anlara durup şükretmeyi bile unutuyorum. Sanırım tekrar tedaviye döneceğim.

Soruma gelecek olursak, bu durumu aşmak için faydalı olabilecek bir kitap önerisi olan var mı?

Teşekkürler
(3) 

Kedi tuvalet sorunsalı

sacrilegious #1556025 
Merhaba kapalı kutu şeklindeki klasik kedi tüvaletlerinden kullanıyorum, büyük boy. Kedilerim de sağ olsunlar tuvaletlerini neredeyse ayakta işeyerek yaptıkları için kutunun arka duvarına tam kapakla tabanın birleşme noktasına nişan almış oluyorlar. Kutu da birleşme yerlerinden bu idrarı sızdırıyor ve tuvaletin dışından her gün idrar temizlemek zorunda kalıyorum. İnternetten baktım ama neredeyse bütün tuvaletler bu şekilde iki parça.

Sızdırma yapmayacak bir tuvalet öneriniz var mı?

Teşekkürler
(7) 

Boşanmış ebevyn çocukları

sacrilegious #1554916 
Selam!

İki sorum var:

Yaza düğünümüz olacak. Annemle babam ayrı, baba tarafından kimseyle görüşmüyorum. Muhtemelen babam da gelmeyecek düğüne.

1. Soru: babaya evlilik teklifi aldığımı söyledim. Hayırlı olsun içine sindiyse sevindim, tanışalım bir ara dedi. Baba farklı şehirde, damat yurt dışında, tanışabileceklerini sanmıyorum. Ayda 5-10 dk telefonda havadan sudan konuşuruz. Babaya yaza düğünümüz var nasıl diyeceğim?(ondan habersiz olup bitiyor herşey, baba olsam üzülürdüm)

2. Soru: davetiyenin aile kısmına kimin soyadını yazacağız şimdi?

Teşekkürler
(1) 

Oteli ucuza kapatmak

sacrilegious #1554741 
Merhaba,
23-27 temmuz’da balayı için Kıbrıs Concorde oteli ayarlamayı düşünüyoruz. www.tatilsepeti.com Oda ücretleri linkteki gibi. Ancak telefonla görüştüğümüzde satıştaki kişi bize corner suit alırsanız 7500tl değerindeki balayı paketini-havaalanı transfer ücretsiz masaj odaya meyve vs- ücretsiz verebiliriz falan dedi. Ertesi gün aradığımızda kampanyanın geçen hafta bittiğini söylediler.

Yarın arayıp anlaşacağız ancak nasıl bir pazarlık yapmalıyız bu paketi de alacağımız odaya dahil etmeleri için acaba? Ya da onlinedaki kredi kartı kampanyalarıyla alıp geçelim mi? nasıl oluyor bu işler, var mı önerisi olan?

Teşekkürler
(8) 

Düğün sorunsalı

sacrilegious #1554053 
Merhaba, yakınımda düğün yapankimse yok,arkadaşlar hep nikah yapıp geçti o sebeple size sormak istedim. Yaza düğünümüz var ama nasıl oluyor bu işler pek fikrimiz yok açıkçası. Ankara’da temmuz ayında 150 kişilik kır düğünü olacak, mekanla anlaştık. Kaporayı ödedik. Ama saf gibi hiçbir şey sormadık ve farklı şehirde olduğumuz için şu an detayları görüşebilme şansımız da yok maalesef :(

Sorularımız:
1- Mekan saat 3’ten sonra bize ayrılacak. Hazırlık odası da mevcut. Kuaförü mekana mı çağıralım biz mi gidelim? Benim dışımda anneler ve 2 kardeşin saç makyaj olacak. Ben evden çıkma falan olsun istemiyorum pek. Hepsi panik ve kargaşa gibi geliyor. Kuaförü saat kaça ayarlamalıyız?mekana çağırmak iyi bir fikir mi?
2-Kuaför işini saat kaça ayarlamak gerekir?
3-Düğün yemekli olacak. Misafirler gelip masalara yerleştikten sonra biz saat 7 gibi çıkış yapıp direkt dans mı edeceğiz? Yoksa 7 çıkış ve nikah ve sonra ilk dans mı?
4-Ayrıca organizasyon firmasıyla anlaşmadık. Anlaştığımız mekanla orkestra, yemek servisi, fotoğraf çekimi gibi hizmetler dahil olacak şekilde anlaştık. Dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?
5-Mekan sahibi “düğünden 2 hafta önce gelirsiniz bir toplantı yaparız” dedi. Burada özellikle belirtmemiz gereken dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?
6-Biri bize baştan sona ne yapacağımızı anlatsa keşke çok heyecanlıyım ndjdjd nikah-dans-takı töreni-dans ve kapanış mı oluyor? İnsanlar yemeklerini ne ara yiyecek?
7-Herkes siz yemeğe vakit bulamayacaksınız diyor neden ki?
8-Balayına ertesi gün mü gitmeliyiz yoksa 2-3 gün sonra mı?

Ben bu düğün sürecinde sözlüğe çok soru sordum ama kafalar karışık heyecanımız var:) ankara’da olup katılmak isteyen olursa bekleriz :)

Teşekkürler yanıtlar için şimdiden <3
(12) 

Balayı lokasyon önerisi(vizesiz)

sacrilegious #1553984 
Merhaba, temmuz ortası düğünümüz olacak. Sonrasında balayına nereye gidelim? Çok gezinmeden sakince kafa dinlemek istiyoruz ve vizesiz olması gerekiyor. Bütçe: max 60-70bin tl. Teşekkürler
(7) 

Benim sorunum ne?

sacrilegious #1551884 
Merhaba,

Senelerdir yaşadığım şeyi yeni yeni fark ediyorum. Ben mesela 4 senedir yaşadığım şehirde yolları öğrenemedim hala harita açmadan gideceğim yere gidemiyorum. Ya da en basitinden neredeyse 2 senedir her ay 2-3 kez uğradığım binada gideceğim odayı sormadan bulamıyorum. Yani mesela aradığım yer binanın sol kanadında mıydı sağ kanadında mı o bile aklımda kalmıyor. Örneğin salonumda 4 tane lamba anahtarı var. Bunların ikisi çalışmıyor diğer ikisi ışıkları açıyor. Şu an düşünüyorum hala hangisi hangi ışığı açıyor bilmiyorum ve zaten her akşam yanlış tuşa basıyorum :( Konuşulan şeyleri, yaşanan şeyleri yazmazsam bir süre sonra unutuyorum. O gün ne yapmam gerektiğini bir gün önceden yazmam gerekiyor hep. Sonra yüzler ve isimler… En zoru bu çünkü insanlara mahcup oluyorum. Tanıştığım insanlarla tanışmadığımı düşünüp örneğin bir kaç ay sonra bir ortamda karşılaştığımda tekrar tanışmaya kalkıyorum. Ya da örneğin her ay 2-3 kez gittiğiniz bir devlet dairesi düşünün, ilgili birimde çalışan 8 memur varsa ben sadece 2 sinin yüzünü aklımda tutabiliyorum. Diğer 6 sını yolda görsem selam bile vermeden yanlarından geçip giderim.

Gerizekalı değilim hatta bu tür şeyler dışında çevrem hep zeki olduğumu falan söyler. Örneğin dil konusunda çok yetenekliyim hemen öğrenebilirim. Ama bu yaşadıklarım bir hastalığın belirtisi vs olabilir mi? Bilemediğim için sormak istedim. Hangi branşa danışılacağını bile bilmiyorum. Çok saçma geliyor. Umarım bir açıklaması vardır.

Teşekkürler
(4) 

IELTS hakkında

sacrilegious #1551385 
Yarın bilgisayar üzerinden ielts’e gireceğim. Overall 7.5 hedefliyorum. Var mı son dakika önerileriniz?

Teşekkürler
(8) 

Depremde kaybolanlar nerede?

sacrilegious #1551059 
Hepimizin başı sağ olsun ve geçmiş olsun, anlamadığım bir şey var. Mesela Hatay Rönesans Rezidans enkazı tamamen kalkmasına rağmen 85 kişi kayıp deniliyor. Yani cenazelerine bile ulaşamamışlar. Bu şekilde enkaz kalkmasına rağmen bir çok bulunamayan insan var. 4-5 kişi o gece evde olmayabilir anlarım; hadi yine 15-20 kişi kendi imkanıyla çıkmış ve bilinci kapalı olsun. Ama böyle binlerce ilan gördüm, aklım almıyor ne oldu bu insanlara?
(2) 

Kedi tüy problemi

sacrilegious #1551041 
Kedimin tütleri çok uzun ve gür. Furminator uzun tüylü kedi tarağını aldım ama hiç işe yaramıyor. Her gün taramama rağmen tüylerinin kıtık olmasına engel olamıyorum. Lütfen tarak önerir misiniz? tıraşı narkozsuz yapamıyorlar bu yüzden istemiyorum. Teşekkürler
(1) 

Antalya Ankara Yol Durumu

sacrilegious #1549614 
Yol açık mı bilgi verebilecek olan var mı? Otobüsle gidiş süresi 7 saat görünüyor. Zamanında varabilir miyim sizce?

Teşekkürler
(3) 

Şef bıçağı tavsiyesi

sacrilegious #1549017 
Bütçe 2 bin tl. Evde kullanım için 1 adet şef bıçağı arıyoruz. Eller büyük ona göre öneri gelirse seviniriz.

Teşekkürler
(7) 

Elbise önerisi

sacrilegious #1548690 
Çekirdek aileler arasında evde yapılacak olan isteme ve yüzük takma eventi için uzun kollu elbise öneriniz var mı?

ty.gl
Şunu bulmuştum arkadaşlar çok sade olacağını söyledi. Bilemedim. Elbise önerisi rica ediyorum.

Teşekkürler
(8) 

Hediye önerisi

sacrilegious #1548576 
Yemek yapmayı seven ve mutfağa ilgi duyan birine ne hediye edilebilir? Şef bıçağı ya da pizza taşı geldi aklıma. Bütçe: max. 2bin tl

Teşekkürler
(1) 

Doğum Haritası

sacrilegious #1548490 
Böyle bi şey varmış. Aslında astrolojiye inanmazdım ama okuduklarımdan sonra merak etmeye başladım. Aramızdan doğum haritamı analiz edebilecek bu işlerden anlayan birileri çıkar mı acaba?

ibb.co
ibb.co

Teşekkürler
(2) 

Fransa vizesi

sacrilegious #1548308 
Yazın pronto tur’la norveç’e gidecektik. Otel uçak vs ödemeleri yapılmış olmasına rağmen ve önceki pasaportlarımızda 10-15 yıllık şengenler olmasına rağmen norveç’ten red yedik. Ailece başvurduğumuz için red geldi diye düşündüm. 2 hafta sonra bireysel olarak fransa’ya başvuracağım. Çok kaygılıyım çünkü herkesten red üstüne red duyuyorum. Turistik bir gezi için gidip bir hafta sonra dönmeyi planlıyorum.

Bu süreçte şuna dikkat et buna dikkat et şunu yaparsan çok iyi olur vs gibi önerileriniz var mı?

Teşekkürler
(3) 

Demir ve d vit eksikliği

sacrilegious #1548223 
Kendimi bildim bileli demir ve d vitamini eksikliği yaşıyorum. Ne takviye aldıysam faydasız kaldı. Var mıdır önereceğiniz “gerçekten etkisini gördüm” diyeceğiniz bir şey? (D-vit3 alıp ekmeğe damlatmak dışında….)

Teşekkürler

Ankaralılardan düğün mekanı tavsiyesi

sacrilegious #1547861 
Merhaba yine ben, yine düğün mevzuları. Mekanı görmeden seçmem gerekiyor, Ankara dışındayım. Aileler gidip görüşecek. Gelen önerilerden yola çıkarak:
1-Cadde Hare
2- So Ankara
3- Litai Konukevi

arasında kaldık.

(Ek olarak şöyle bir problem var ki: kokteyl+nikaha 450 sonrasındaki yemeğe 200 kişi davetli olacak(bunun rezillik çıkmadan olabilitesi de ayrı bi sorun))

Sizce hangisi?

Teşekkürler
(13) 

Yurtdışında ilaç mevzusu

sacrilegious #1547466 
1-2 sene yurt dışında yaşayacak biri yanına hangi ilaçları almalı?

Teşekkürler
(12) 

İsteme istememek

sacrilegious #1547328 
Bu ara bu mevzularla duyuruyu çok meşgul ettim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler. Biliyorsunuz geleneklerimiz göreneklerimiz sağ olsun evlenmek isteyen iki insana direkt çok stres yükleniyor. Bunlardan biri de isteme ve nişan… annemle babam 10 sene önce boşandı. Hiç görüşmüyorlar. İsteme mevzularına aile büyükleri dahil ediliyor malum. Aile büyüğü olarak saydığım anneannem vefat etti. Onun dışında aile büyüğü olarak gördüğüm kimse de yok. Annem ve kardeşim dışında bir ailem olduğunu düşünmüyorum. Yani işte teyzeler falan var ama hiçbirini yakın ve samimi hissetmiyorum. Biz küçükken samimi olduğumuz annemin dayısı vardı iyi kalpli yaşlıca biri, annem tutturdu ondan istesinler seni diye. Ama ne münasebet yani neden babam ölmüş gibi annemin dayısından isteniyorum? Annem teyzenleri çağırmazsak ayıp olur büyük dayıyı çağırmazsak ayıp olur. Ben söyleyemem ara istemediğini sen söyle o zaman falan demeye başladı. Eşimin ailesinden de teyzeler falan 8 saat yol gelip istemeye katılmak istediklerini söylemişler. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Çok gerildik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

İşte tüm bunları düşününce isteme olayları çok saçma hissettirdi bana. Babam zaten sürece hiç dahil değil olması da annemden dolayı mümkün değil. Durum böyleyken ben bu isteme olayını nasıl aşabilirim? İsteme istemiyorum demem büyük bir drama konusu olacak gibi hissediyorum. Herkes gelmek istiyor ve çağırmazsak gönül koyacaklar. Direkt “isteme istemiyorum!” demek çözüm olur mu sizce?

Teşekkürler
(10) 

Düğün mevzuları

sacrilegious #1547262 
Dertliyim sözlük. Aile arasında 200 kişilik bir şey düşünüyorduk. Sonra müstakbel kocamın babası pozisyonu gereği iş arkadaşlarını ve bazı bürokratları da davet etmesi gerektiğini söyledi ve bir anda katılımcı sayısı 500e çıktı. Düğün masraflarını kendisi karşılayacak. Yine de bu durum biraz gerginlik yarattı bizim için. Ama yapacak bir şey yok sanırım. Biraz dertleşme postu gbi oldu. Sorumuzu da soralım oyleyse: Siz olsanız bu durumda napardınız?

Teşekkürler
(7) 

İlk kez hamama gitmek

sacrilegious #1547121 
Hamama gideceğiz kese köpük buhar odası sauna ve 1 saatlik medikal masaj içeren bir paket satın aldık. İlk kez hamama gideceğiz. Neye dikkat etmemiz lazım?

Teşekkürler
(5) 

Torbalı süpürge önerisi

sacrilegious #1547027 
Yeni nesil süpürgeler neden toz torbasız anlamıyorum. Bence süpürgenin toz haznesini temizlemek iprenç bir şey. Çok ciddi bir sebebi yoksa toz torbalı süpürge önerisi rica ediyorum. Teşekkürler
(5) 

Düğün yapanlardan öneri

sacrilegious #1547017 
Merhaba, haftaya istememiz var yaza da düğün yapacağız. Henüz herşey belirsiz olduğu için ikimiz de çok gerginiz. Bu süreçleri geçirenlerden genel olarak öneri istiyoruz. Var mıdır evliliğe giden süreçte(isteme,nişan,düğün vs) şuna dikkat edin bunu böyle yapın diyeceğiniz bir şey?

Teşekkürler
(2) 

Ankara Düğün Mekanı

sacrilegious #1546520 
200 kişilik bir kır düğünü yapmak istiyoruz bu yaz. Ankara’da değiliz mekanı görüp seçmemiz mümkün olmayacak. Oradaki arkadaşlar en çok “Cadde Hare” adlı mekanı önerdi. Bir de sözlüğe soralım dedik. Ankara’da nerede kır düğünü yapalım?

Teşekkürler
(8) 

Alyans seçimi

sacrilegious #1546412 
Ya dümdüz alyans almak istedik onda bile bir sürü seçenek çıktı önümüze. Yok düz yok bombeli yok içi dolu yok içi boş yok 2mm yok 3mm. Siz hangisini seçtiniz? (Kadın kişisiyim)

Teşekkürler

Au pair ile amerika

sacrilegious #1546320 
Vizesi için aile ile eşleştik diyelim ne kadar sürede vize çıkar acaba?

Teşekkürler
(1) 

yolculukta izlemelik film önerisi

sacrilegious #1546305 
Çıtır çerez kafa boşaltacak bir film önerir misiniz lütfen?

Teşekkürler
(1) 

Yüzük içine isim yazdırma

sacrilegious #1546158 
Ne kadar sürer ve fiyatı nedir acaba?

Teşekkürler

mobil görünümden çık