(2) 

İş Başvurusu Takibi Hk.

sacrilegious #1580220 
Selam,

Çokça iş başvurusu yaptığım bir dönemdeyim. Bunların takibi için, hangi tarihte hangi pozisyona başvurdum, hangi aşamaya geldim, maaş ne kadardı vs. takibini yapabilmek için excel dışında kullanabileceğim bir uygulama var mı?

Pratik olması önemli.

Teşekkürler
(1) 

Uçuş Rotası Planlama-Avrupa

sacrilegious #1578969 
Merhaba,

18-21 haziran tarihlerinde Hırvatistan-Rijeka’da olmamız gerekiyor. Öncesinde ve sonrasında 1-2 gün daha ekleyerek bir gezi planlamaya çalışıyoruz. Avrupa’da başka bir ülkeden aldığım oturum kartı ve pasaportla giriş yapacağım için hangi ülkeden giriş yaptığım bir sorun teşkil etmez diye düşündüm ve sizden tavsiye almaya geldim.

Önceliğimiz ekonomik olması ve güzel bir gezi planı yapabilmek. Türkiye’de Antalya veya Ankara’dan uçmayı tercih ederim. Ama aktarma olacaksa da problem değil. Anadolu jet ve Pegasus’un bu aralar indirimli biletler varmış onlardan yakalayabilirsek çok güzel olur ama şart değil.

Sizce nasıl bir plan mantıklı olur? Ben belki öncesinde 1-2 gün Budapeşte’ye gidip oradan trenle geçebiliriz diye düşündüm. Var mıdır gözünüze çarpan uygun fiyatlı bilet? Ya da başka bir öneri?

Teşekkürler
(20) 

Nasıl hissederdiniz?

sacrilegious #1578744 
Babanız/anneniz çok zengin olsa, ne bileyim mesela iyi yerlerde 7-8 ev,3-4 milyonluk araba, senelik 3-4 milyon kazanç, dededen kalan milyonluk tarlalar vs. vs. olsa;

1-Size ekonomik olarak zorlandığınızda, yeni bir hayat ya da yeni bir iş kurmaya çalıştığınızda destek olmasalar nasıl hissederdiniz?

2-Sizce ailenin çocuğa maddi destek olma durumu atıyorum mesela 30 yaşında falan biter mi/ bitmeli mi?

3-Ben bu durumda olsam kaç yaşında olursa olsun her ay belli bir miktar gönderirdim çocuğuma ya siz?

(Aranızda herhangi bir tartışma vs. olmadığını varsayalım)

Teşekkürler.
(2) 

Ankara'daki kurumlar hk.

sacrilegious #1578741 
Merhaba,

Biraz değişik bir şey soracağım.

Ankara'da merkezi veya şubesi olup yurtdışında az-çok bilinen, yurt dışıyla bağlantısı olan hangi kurumlar var. Aslında alan fark etmeksizin soruyorum. Aklınıza neresi gelirse yazabilirsiniz.

Benim aklıma Bilkent ve Odtü geliyor sadece.

Teşekkürler
(2) 

Chrome için eklenti arıyorum

sacrilegious #1578688 
Merhaba,

Chrome'da ingilizce bir metin okurken bilmediğim sözcüğün üstüne tıkladığımda anlamını görebileceğim bir eklenti var mıdır? Tek tek sözlükten bakınca dikkatim dağılıyor.

Teşekkürler
(1) 

Macbook Microsoft Word Laneti

sacrilegious #1578292 
Merhaba,

Bilgisayar dilim Türkçe ve klavyem de Türkçe. Microsoft Word kullanırken çalıştığım metinler hep ingilizce. Varsayılan dili İngilizce olarak ayarlamama rağmen ne zaman worde bir metin kopyalasam otomatik olarak Türkçeye dönüyor ve kendi kendine Türkçe yazım denetimi yapıyor, her şeyin altını kırmızı çiziyor.

Bense kopyaladığım metinlerde otomatik olarak İngilizce dilinden devam etmek istiyorum. Her seferinde manuel olarak yeniden tüm metni seçip dili İngilizce olarak seçmek istemiyorum. Bu durum beni delirtmek üzere. Bir türlü aşamadım. Var mıdır bir yolu?

Teşekkürler
(3) 

Derste/işte/toplantıda kafa dağıtmak

sacrilegious #1577741 
Katılmak zorunda olduğumuz çok sıkıcı bir eğitim veya toplantı olduğunda online olarak oyalanabileceğimiz bir platform var mı? Yani böyle stres topuyla oynamak gibi bir arayıştayım, aslında "oyun" olması da şart değil. Böyle kafa dağıtmalık bir şeyler olsun. Var mıdır önerisi olan?

Teşekkürler
(3) 

Dizi sorusu

sacrilegious #1577712 
Selam,
Aşağıdaki film ve dizileri izleyebileceğim legal platformlar arıyorum. Netflix vs. Gibi.

six feet under
Constellation
Leila’s brothers
Past lives
Anatomy of a fall
Scavangers

Bunları hangi platformlarda bulabileceğimi yazar mısınız?

Lütfen yasadışı bir platform önermeyin, duyuru silinmesin. teşekkürler.
(1) 

Kitap puanlama

sacrilegious #1577176 
Merhaba, yabancı kitapların kullanıcılar tarafından kitapların puanlandığı, imdb gibi genel kabul görmüş bir site var mı?

Teşekkürler
(7) 

Dizi tavsiyesi

sacrilegious #1576894 
Merhaba,

Netflix, prime veya blutv üzerinden izleyebileceğim bir dizi tavsiyesi istiyorum.

Kriterler:

-imdb 7 ve üzeri olmalı
-sürükleyici olmalı
-biraz gizem içerse fena olmaz

Komedi hariç her şey olur aslında. Çok bilindikleri izlediğimi varsayın. Var mıdır önerisi olan?

Bir de artık sizi yormamak için tavsiye motoru önerisi de isteyeceğim. Ben kriterleri gireyim işte imdb 7 üstü olsun türü x olsun gibi gibi o da bana dizi/film önersin. Hangi siteyi kullanıyorsunuz?

Teşekkürler
(1) 

MS Word Sözcük Denetim Sorunu

sacrilegious #1576888 
Merhaba,

Worde ne zaman bir metin kopyalasam otomatik olarak dili türkçe algılayıp aözcük denetimi yapıyor. Kopyaladığım metin ingilizce olmasına rağmen ve varsayılan olarak algıla sekmesinden ingilizceyi seçmeme rağmen bir sonraki kopyaladığım metin yine türkçeymiş gibi düzeltme önerisi yapıyor bütün sayfa kırmızı çizgi oluyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Teşekkürler
(1) 

3 takvim günü hesaplama

sacrilegious #1576830 
15 şubat’ta gönderilen ve 3 takvim gününde teslim edilmesi istenen bir iş için 18 şubat 23:59a kadar vaktimiz oluyor, değil mi?

Teşekkürler
(9) 

Macbooka alışmanız ne kadar sürdü?

sacrilegious #1576705 
Sb aslında.

3 gündür mac kullanıyorum. Gerçekten ya ben 30lu yaşlarımda direkt babaanne oldum ya da bu macbook gerçekten zor. Size yemin ederim bir şeyi sürükleyip bırakmayı bile tek seferde beceremiyorum. neyse işi gücü bıraktım bir şeyler izleyeyim dedim bir altyazı indiriyorum o de ne quick bilmem ne player altyazıyı açmıyor. Siz şaka mısınız? Bir anda hard mode oldu herşey adeta.

Neden herkes bu kadar ayılıp bayılıyor bu mac’lere? Ne kadar sürecek alışmam?

Teşekkürler
(6) 

Reddedilen pozisyona tekrar başvurmak

sacrilegious #1576671 
Merhaba, çok istediğim bir pozisyon vardı. Ekip müdürü aynı zamanda ik’cıydı ve mülakatı direkt onunla yaptım. Bir saat sürdü gayet iyi geçti. Adam “benim için olumlu, bir de ekip liderine ileteceğim cv’ni ve yaptığın task’ı. 2-3 güne döneriz.” demişti. Mülakat sohbet havasındaydı kişisel numarasını falan verdi hatta. Üç gün sonra olumsuz mail geldi. Şaşırdım ve baya üzüldüm. O anki şaşkınlıkla adama bir de mail attım. Elenme sebebim neydi, eksiğimi görebilmek açısından soruyorum falan dedim. Cevap vermedi tabii…

Üzerinden 2,5-3 ay geçti. Pozisyon hala açık. Sizce yeniden başvurmalı mıyım? Cevabınız evet ise daha önce gönderdiğim cover letter’ı mı göndereyim, yoksa “elenmiştim ama sizinle çalışmayı çok istiyorum” tarzı bir şey mi yazayım?

İş yurtdışında, yabancı kurumsal firma, görüştüğüm adam türktü. Acaba “müdür bunu kesin kayırır” falan deyip mi istemedi ekip lideri beni. Ya da müdür zaten istemiyorsa neden benim için olumlu demişti ki?

Aklımda deli sorular….
Sizce tekrar başvurayım mı?
(2) 

Kadıköy Pastacı Önerisi

sacrilegious #1576402 
Merhaba, 4 kişilik bir doğumgünü pastası alacağım. Fiyatları çok çok yüksek olmayan ve lezzetli bir yer önerisi olan var mı? Kadıköy metro, söğütlüçeşme ya da moda civarı bir yerler olursa iyi olur. Olmazsa da problem değil.

Teşekkürler
(1) 

İstanbul hacks

sacrilegious #1576252 
3 günlüğüne istanbula geleceğiz. Şuna mutlaka dikkat edin şunu şöyle yapın dediğiniz bir şey var mı? Mesela istanbulkart almamıza gerek yokmuş mobil uygulama yeterliymiş gibi gibi…

Bir günümüzü arkeoloji müzesi, yerebatan sarnıcı, ayasofya, kapalı çarşı, mısır çarşısı vs. İçin ayırdık.

Diğer gün şehir hatlarıyla uzun boğaz turu yapacağız. Bir gün de kadıköy moda falan gezineceğiz. Var mıdır şunu şöyle yaparsan daha kolay olur diyeceğiniz bir şey?

Teşekkürler
(6) 

Aracımı satayım mı?

sacrilegious #1576214 
2016 model bmw x1 benzinli 90bin kilometrede, ilk sahibiyim. Hiçbir sıkıntısı kazası yok bakımını vs düzenli yaptırdım. 6 aydır yurtdışındayım. En az bir 6 ay daha kalacağım gibi görünüyor. Sonrası meçhul, ama dönmemek için elimden geleni yaparım diye düşünüyorum.

Aracı buraya getirebilme imkanım yok. Gerek de yok, burada ufak bir şey alabilirim. Sizce satmalı mıyım? Yoksa dönersem aynısını alamam diye evin önünde durmaya devam mı etsin. Satsam o parayla napacağımı da bilmiyorum.

Siz olsanız napardınız?

Teşekkürler
(3) 

Muhabbet etmekten sıkılmak

sacrilegious #1576210 
Merhaba,

Ortak bir geçmişimin olmadığı insanlarla muhabbete asla tahammül edemiyorum. En fazla 1-2 saat sonra kalkıp gidesim geliyor. Size de oluyor mu bu? Yaşım 32. Yaştan dolayı mı acaba?

Eşim ise tam tersi ona kalsa 4-5 saat oturacağız ve asla sıkılmıyor. Üniversite arkadaşları ve eşleriyle senede 1-2 buluşuyoruz farklı şehirlerdryiz. Şimdi mesela hem çarşsmba hem cumaya arkadaşlarıyla dışarı çıkma planı yapıyorlar. Hep aynı muhabbetler ve 4-5 saat sürüyor. İki gün üst üste nasıl dayanacağım bilmiyorum. Ama yakın arkadaşları diye bir şey diyemiyorum. Ne yapıyorsunuz siz bu durumda kaldığınızda? Ben telefona bakıyorum sıkıntıdan ve herkese çok ayıp oluyor gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?
(1) 

Doktora sormayı unuttum

sacrilegious #1576140 
Merhaba, kadındoğum uzmanı akıntı sebebiyle Biteral 500mg ve Neo-penotran forte fitil yazdı. Sorum şu antibiyotiği eşimin de kullanması gerekiyor mu yoksa sadece ben mi kullanacağım? Doktor belirtmedi benim de aklıma gelmedi sormak.(bir de penisilin alerjim var ama doktorun yazdığı farklı bir grup sanırım değil mi?)

Teşekkürler
(3) 

Vietnam-Laos-Kamboçya

sacrilegious #1575700 
Bu ülkelerden ne getirilir?

Annem gitti de her gün arayıp “gelirken size ne getireyim?” diyor. Hiçbi fikrim yok açıkçası. Ne isteyelim?

Teşekkürler
(2) 

İstanbul havaalanına ulaşım sorusu

sacrilegious #1575699 
Selam sözlük,
Rasimpaşa Rıhtım Caddesinden, İstanbul Havaalanı Dış Hatlar’a toplu taşıma hariç en rahat ve uygun fiyatlı bi şekilde nasıl geçebilirim? Yani elbette süper ucuz bir arayışım yok, sadece taksi dışındaki alternatifleri bilmek istedim. Yanımda 3 büyük boy 1 kabin boy valizim bir de eşim olacak. Standart bir taksiye sığmayız muhtemelen.

Nasıl yapalım?

Teşekkürler
(5) 

İcloud problemi

sacrilegious #1575196 
Telefonumda 30bin foto vardı. 20bin tanesini sildim. İcloudla eşzamanlama açık ancak şu an hala icloudta 30bin foto görünüyor. Ayrıca icloud hesabıma erişip ordan da mı tek tek silmem gerekiyor?daha kolay bir yolu yok mu?
(2) 

Kadın doğum uzmanına ne zaman gidilir?

sacrilegious #1575167 
Merhaba, akıntı problemi yaşadığım için kadın doğuma gitmek istiyorum. İlla reglden 3-4 gün önce gitmek şart mıdır? Bir süre yurt dışında olacağım. Reglim yeni bitti. Yarın gitsem anlamsız mı olur?

Teşekkürler
(1) 

İphone değişikliği

sacrilegious #1575160 
Merhaba 11’den 13’e geçeceğim. İcloud’a telefonu yedekledim. Yeni kurulumu yaparken telefondaki bilgiler birebir kopyalansın ancak fotoğraflar yrni telefona gelmesin istiyorum. Bu mümkün müdür? Yani fotoğraflar online olarak cloud üzerinde kalsın sadece rehber mesajlar uygulamalar falan yeni telefona yüklensin. Mümkünse nasıl yapabilirim bunu?

Teşekkürler
(2) 

Pasaport Değişikliği ve Vize Hk.

sacrilegious #1574890 
Merhaba, soyadım değiştiği için pasaportumu yeniledim. 1 senelik d tipi vizem eski pasaportumda kaldı. Önümüzdeki ay yüksek lisansıma devam etmek için bir avrupa ülkesine giriş yapacağım. Eski pasaportu yanımda bulundurmam yeterli olur mu yoksa yeniden vizeye başvurmam mı gerekiyor? Havaalanında problem yaşamamak adına ne yapmalıyım?

Teşekkürler

Lokal Anestezi Hk.

sacrilegious #1574888 
Merhaba göğüsümde sebase kist oluşmuş genel cerrahın söylediğine göre yarın lokal anesteziyle alırız dedi. O an şaşkınlıkla soramadım ama bu işlem ne kadar sürer? Sonrasında araç kullanarak işime dönebilir miyim? Yarın yanımda götürmem gereken bir şey var mı?

Bir de bağkurluyum ama neredeyse bir yıldır prim ödeyemedim. Bu durumda operasyon öncesi bir ücret ödemem mi gerekiyor hastane veznesine?(eğt. arş. Hastanesi)

Daha önce bu konuda tecrübesi olan vardır belki aramızda.

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Hangi çanta?

sacrilegious #1574528 
Merhaba,
Sırt çantası arıyorum kararsız kaldım. Yüksek lisans derslerime ve bazen işe giderken kullanmak istiyorum. (32yaş, kadın). Avrupa’da yaşıyorum. Herkes sırt çantası kullanıyor. Pratik olsa gerek diye düşündüm. İçine 13” laptop ve termos, sığsa yeterli. Bir de telefon kartlık gözü kolay ulaşılabilir olmalı ve liseli çantası gibi olmamalı. Sizce aşağıdakilerden hangisi?

www.boyner.com.tr
2- www.stradivarius.com
3- derimod.com.tr (omuz çantası ama bu da hoşuma gitti)
4- www.yargici.com
5- ty.gl
6- ty.gl
7- ty.gl

2500tl ye kadar farklı önerilere de açığım.

Teşekkürler
(2) 

Patlayan kist

sacrilegious #1574334 
Göğüs ucumda kiste dönüşmüş iltihaplı bir kitle vardı. Daha öncesinde yağ bezesiydi. Cildiye kist olmuş dedi antibiyotik yazdı. Az önce patladı ve yeşil bir sıvı akıyor :( gazlı bezle sıkıp iltihabı çıkardım. Batikon mu sürmeliyim yoksa fucidin mi? Böyle bir durumda ne yapacağımı söylemedi doktor. Sadece gazlı bezle sık demişti. Nasıl dezenfekte edeceğim sıktıktan sonra?

Teşekkürler
(7) 

Kedi tıraşı-narkoz problemi

sacrilegious #1574202 
Merhaba kedim uzun tüylü ve tüyleri inanılmaz çok kıtık olduğu için mecburen tıraş ettireceğiz. 5 yaşında bu sebeple narkoz anestezi verilmesinden korkuyorum. Sizce narkozsuz tıraş edilirse kesikler açısından çok mu tehlikeli veya çok mu strese girer geçen sefer narkozsuz başlayıp hırçın durmuyor deyip narko verdiler. Hayvan için en doğrusu ne olur sizce ne yapmalıyım?(evde taratmıyor almadığım tarak denemediğim yöntem kalmadı. bütün elimiz bacağımız yara içerisinde ve stresten saklanıyor bu sefer günlerce o yüzden mecbur tıraş ettireceğiz)

Yanıtlarınızı bekliyorum teşekkürler
(3) 

Göğsümdeki kitle

sacrilegious #1573826 
Merhaba bir senedir göğsümde siyah nokta gibi, sivilce gibi sert bir şey vardı ama git gide büyüdüğü için doktora gittim, (Yaş 31, kadın). Genel cerraha gösterdiğimde eliyle muayene edip yağ bezesi bu, çok kilo verdiysen normal bir durum problem yok hayatına devam et, dedi.

4-5 gündür bu kitlenin çevresinin kızarmaya başladığını fark ettm. Bu normal, kendiliğinden geçecek bir durum mu yoksa yeniden doktora mı gitmeliyim sizce?

Teşekkürler

Çocukluğumda yaşadığım tuhaf olay

sacrilegious #1573825 
Merhaba,

Zaman zaman aklıma gelen bir anım var. 7 yaşındaydım, ailece babamın bir ortopedist arkadaşının muayenehanesine ziyarete gitmiştik. Ben çok iyi hatırlıyorum, o dönem babaanemin dizlerinden problemi vardı ve doktor da ameliyatını yapacaktı. Bu ziyaret sırasında adam bize bir taştan bahsetti ve sonra şöyle bir şey yaşandı: “Bana ellerini arkanda kavuşturabilir misin?” dedi, denedim yapamadım. Sonra şimdi bu taşı tut ve öyle dene dedi. Gerçekten de bu sefer hiç zorlanmadan yapabilmiştim. Çocuk aklımla inanılmaz etkilenmiştim, sihirli bir taş gibiydi.

Bunu düşünüyorum bazen. neydi bu placebo etkisi gibi bir şey miydi yoksa tamamen kafamda yaşadığım bir olay mı? Çünkü 6-7 yıl sonra aileme o günü sorduğumda böyle bi şey hatırlamadıklarını söylediler… benim de hafızamda sadece taşı tuttuğum oda kalmış. Doktorun yüzünü bile hatırlamıyorum. Şimdi gerçek hayatta böyle bir taş olamayacağına göre, zihnimin bana yıllardır oynadığı bir oyun diyebilir miyiz buna?
(7) 

İki kedi- kilo problemi

sacrilegious #1573184 
Merhaba,
İki kedim var 5 yaşında olan norveç orman kedisi 6.5 kilo erkek. Kilosu boyuna göre normal ve hep kontrollü yiyor. Dişi kedim smokin, 1 yaşına girdi. 4 ay önce 4.5 kiloydu ancak şimdi 6.5 olmuş boyu da kısa kaldı ve sürekli mama yiyor. Ben çalışıyorum. Gündüzleri evde olmadığım şimdiye kadar hep dolu kap bırakıyordum gün boyu yiyorlardı. Ama küçüğün kontrolü yok kilosu git gide artıyor. mama kontrolünü nasıl yapacağımı bilmiyorum. Otomatik besleme yapan cihazlardan alsam bile biliyorum ki büyük kedimin hakkını da küçük yer bu sefer büyük aç kalır gün boyunca.

Ne yapacağım ben? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?

Teşekkürler
(1) 

Phyton hk.

sacrilegious #1570697 
Merhaba,

Programlamaya Giriş dersimin sınavında phyton ile ilgili 2 sayfa cheat sheet kullanımı serbest. Güzel bir cheet sheat arıyorum. Online olarak bulabileceğim bir kaynak var mı?
Teşekkürler

Risk analizi hakkında

sacrilegious #1570563 
Merhaba,

Aramızda bankaların risk analizi biriminde çalışan birileri varsa spesifik bir sorum olucak. Bir banka iş görüşmesinde bana bir case verip çözümlememi istedi. A firmasının para giriş çıkışlarıyla ilgili farazi bir senaryo üzerinden hangi işlemlerin doğal olarak değerlendirebileceği, hangilerinin şüpheli hareket olarak değerlendirilebileceği ve banka açısından risk azaltma stratejisinin ne olabileceğini sordular.

Sevgili risk analiz uzmanları, bu işin terminolojisi nedir, rapor nasıl hazırlanır? Örnek olarak görebileceğim bir risk analizi raporu var mıdır bildiğiniz, nasıl bulabilirim? İngilizce olursa çok makbule geçer.

Teşekkürler
(1) 

İş başvuruları hk.

sacrilegious #1570059 
Merhaba, şu an yüksek lisans öğrencisiyim programın bitmesine 6-7 ay gibi bir süre var. İş başvurularına ne zaman başlamak mantıklı olur? Derslere devam zorunluluğum yok yine de yeterlilik açısından programın bitmesini beklemeli miyim? Asıl sormak istediğim şu aslında:
Ben şimdi iş başvurusu yaptım ve mülakata çağırıldım. Mülakatta şu an yetersiz bulunursam aynı pozisyona 6 ay sonra yapacağım başvuru yine de dikkate alınır mı yoksa biz bu kadını elemiştik zaten deyip geçerler mi? (Eğer öyle ise okul bitince başvurmayı tercih ederim çünkü)

Ps: Sektör finans, lokasyon kuzey avrupa, vize/çalışma izni/ikamet problemim yok

Teşekkürler
(2) 

Gazze’de yaşananları nasıl takip ediyorsunuz?

sacrilegious #1569806 
Gazze’de olup paylaşım yapabilen sosyal medya hesapları var mı takip ettiğiniz?

Teşekkürler
(2) 

Kalorifer termostat arızası

sacrilegious #1569770 
Selam sözlük,

Akıllı evin akılsız kiracısı olarak az önce yattığım odadaki kalorifer termostatını devredışı bıraktım ve dışarısı şu an -8 derece. Okuduğuma göre, bu termostatı tekrar sistemle eşleştirmem gerekiyormuş termostatın tuşuna basılı tutup “z-wave controller” adlı hub ile eşleştirmeliymişim. Ama bu hub nerededir neye benzer bilemiyorum. Sigorta kutusunun resmini ekliyorum bunlardan biri aradığım buton olabilir mi sizce?

Bu radyatörü tekrar kontrol edebilmek için ne yapabilirim? Üstündeki termostat cihazını sökemedim sanırım kilit gibi bir şey var. Donmadan bi yardım lütfen…

Fotoğraflar:
ibb.co
ibb.co



Teşekkürler
(2) 

Kalorifer ısınma sorusu

sacrilegious #1569467 
Merhaba,

Kuzey avrupada yaşıyorum, ilk defa ısı ölçerli bir eve taşındım. Evin yalıtımı çok iyi. Dışarısı 1 dereceyken hiçbir ısıtıcı olmamasına rağmen odaların sıcaklığı 17-18 derece. Alt ve üst komşular kalorifer yakmaya başlamış sanırım. Peki acaba ben de ısınmak istediğimde kaloriferlerin sıcaklığını kaç dereceye ayarlamalıyım? Yani nasıl kullanırsam verimli olur? Ev 1+1 40m2. 3 tane kalorifer mevcut. 10-16 saatleri arasında evde değilim.

Sizce hangi zaman diliminde ve hangi sıcaklıkta çalıştırmalıyım, veya sürekli açık mı bırakmalı mıyım?

Teşekkürler
(1) 

iphone chrome reklamları

sacrilegious #1566546 
Bunları engellemek mümkün mü? Hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?

Teşekkürler
(1) 

Excel dosyasını takvime aktarma

sacrilegious #1566545 
Merhaba,

Ders programım excel şeklinde mevcut gün tarih ve saatleri excel formatında. Bu excel dosyasını google takvime işlemenin bir yolu var mı?

Teknoloji cahiliyim, şimdiden teşekkürler.
(3) 

Bütçe Takip Aplikasyonu

sacrilegious #1565886 
Merhaba, eşimle beraber telefonlarımıza bir uygulama indirip günlük harcamalarımızı senkronize olarak kaydedebileceğimiz bir app arıyoruz. Var mıdır öneriniz?

Teşekkürler
(11) 

Evlilikte parasal mevzular

sacrilegious #1565692 
Açıkça sormak istiyorum: evlilikte parasal mevzular nasıl oluyor? aslında biz sevgiliyken ortaklaşa ödüyorduk bir şeyleri hep. 1 ay önce evlendik ben işi bıraktım ve onun işi sebebiyle başka bir ülkeye taşınıyoruz. Birikimimle okul ücretini ödeyeceğim. Onun dışında ekstra harcayacağım bir birikimim yok. Şimdi nasıl olacak peki? Eşime bunu direkt soramadım. Nasıl soracağımı bilemedim yani. Onun maaşı yatacak her ay. Ben mesela babadan harçlık alır gibi kocamdan her hafta para mı isteyeceğim :( Ya da bana kartını mı verecek? Sizde nasıl olurdu bu durumda?

Teşekkürler
(6) 

İnsanlarla muhabbete tahammülüm kalmamış

sacrilegious #1565493 
Son 1-1.5 senedir yoğun olarak bunu yaşıyorum. Kimseyle yarım saatten fazla oturup muhabbet edemiyorum. En yakın arkadaşlarımdan tut ailemden sevdiğim yakınlarıma kadar herkes bir süre sonra kalkıp gitme isteği uyandırıyor bende. İnsanların kırılmayacağını bilsem belki de hiç iletişim kurmamayı tercih ederim.

Neden böyle oldu anlamıyorum. Hayatımda değişen bir şey veya yaşadığım kötü bir olay da yok. Sadece bi anda insanlardan çok soğudum ve konuşurken “bi an önce eve gitsem ve uzanıp bi şeyler okusam, ne zaman kalkabilirim acaba?” Falan gibi düşünceler geçiyor. Yani mesela özlediğim insanlarla buluşsam 10-15 dk konuşsak ve sonra herkes kendi dünyasına çekilse belki bu kadar gerilmeyeceğim. Ama ben sürekli o ortamdan-neresi olursa olsun- gitmek için bahane bulmaya çalışıyorum. Eskiden böyle biri değildim uzun muhabbetlerden sıkılmazdım en azından eve gitme dürtüm bu kadar ağır basmazdı. Sizde de dönem dönem oluyor mu bu? Neden kaynaklanıyor sizce, nasıl aşılabilir?

Teşekkürler
(2) 

Teselli arıyorum

sacrilegious #1565395 
5 gün sonra eşimle beraber Estonya’ya taşınıyorum. Buradaki düzenimi, işimi, ailemi bırakacağım için içten içe çok üzülüyorum. Eşim ab vatandaşı ve orada akademisyen olarak çalışıyor. Ben burada avukatım ve orada geçerli bir ruhsatım olmadığı için 1 sene bilişim hujuku yüksek lisansı yapacağım. Henüz 1 aylık evliyiz. Ne olduğunu bile anlamadan bu kadar çok şeyin değişmesi beni daha gitmeden sarstı.

Çevremdekilerle paylaştığımda herkesin tepkisi “kurtuldun işte ne güzel” minvalinde oluyor. Ama ben buradaki hayata çok alışmıştım. 31 yaşındayım daha öncede yurt dışında yaz okulu vs tecrübem oldu ama bir gün tamamen bırakıp gideceğimi hiç düşünmezdim. Aileme bir şey olursa en iyi ihtimalle yetişmem 12 saati buluyor. Bunu düşündükçe nefes alamıyorum.

En büyük gitme motivasyonum: bu ülkede insanca yaşayabilmenin imkansıza yakın oluşu. Paranız olsa bile trafikte bir magandaya denk geliyorsunuz ve hayatınız son buluyor. Ya da malum yaşanan son deprem vs… Bir de avukatım ve her gün adliyede gördüklerim beni daha da umutsuzluğa sürüklüyordu. Böyle şeyleri düşündükçe burada hard mode’da çabalayacağıma orada sıfırdan başlayıp bir düzen kurmaya çabalamak daha mantıklı geldi.

Yine de içim buruk. Keşke bu ülkede huzurla yaşayabilseydik. Annemi babamı kardeşimi geride bırakmak çok koyuyor. Sizin var mı bir teselliniz? Gidenler nasıl alıştınız?

Teşekkürler

Instagram foto kalitesi

sacrilegious #1565325 
Merhaba,

Telefondan çektiğim fotoğrafları post olarak instagramda paylaşınca kalitesi çok düşüyor. Insanların paylaşımlarına baktığımda ise cam gibi maşallah. Bunu ayarlamanın bir yolu var mı? Yoksa iphone 11 ile vedalaşmamın zamanı gelmiş mi?

Teşekkürler
(5) 

Hangi bölümden randevu almalıyım?

sacrilegious #1565238 
Merhaba,

Hashimato tiroditim var. 3-4 sene önce tespit edildi 25mg euthyrox kullanıyorum. Tiroit değerlerime düzenli baktırıyorum bir sıkıntı yok, bir şikayetim de yok. Yine de bir ultrason baktırmam gerekir mi? Yanıtınız evet ise randevuyu iç hastalıklarından mı yoksa radyolojiden mi almalıyım? Sigortam yok ve özel hastaneye gideceğim. Ekstra masraf çıkmaması açısından hangi bölümden randevu almalıyım?

Teşekkürler
(4) 

Babam kanser mi?

sacrilegious #1564747 
Tatsız bir soru olacak ama babam son 1-2 yıldır zaman zaman covid belirtileri gösteriyordu. hiçbir zaman testlerde pozitif çıkmıyordu fakat buzlu cam görüntüsü mevcuttu. Kendisi doktor ve devamlı hastanede olduğu için covid oldum deyip bizi geçiştiriyordu.

Dün telefonda görüştüğümde neredeyse nefes alamıyordu ve hastanede 3 doktorun covid olduğunu kendisine de bulaştığını ama testlerde pozitif çıkmadığı için sedatif verilerek ciğerlerinden su alındığını ve balgamından örnek alındığını falan söyledi. Covid için böyle bir tespit yöntemi var mı bilmiyorum. Virüsü lab da çoğaltıp o şekilde tespit etmeye çalışacaklarını falan söyledi. (Tam böyle de olmayabilir ama ben böyle anladım). Bugün de görüşelim yanına geleyim deyince pozitif çıktığını 14 gün karantinada olacağını söyledi. Farklı şehirlerdeyiz ve ben 2 hafta sonra yurt dışına taşınıyorum.

Sorum şu: babam akciğer kanseri olabilir mi? Bizden bir şeyler saklıyor gibi hissediyorum. Nasıl anlayabilirim?

Teşekkürler
(1) 

Tahlil sonucu

sacrilegious #1564739 
Acil bir sebepten şehir dışına çıkmam gerekti sonuçları 1-2 hafta doktoruma gösteremeyeceğim. Anlayan varsa bu düşük değerler nedir acaba?

ibb.co
ibb.co
ibb.co

Edit:resimler eklendi

Teşekkürler
(1) 

Tekerlekten gelen ses

sacrilegious #1564163 
Aracımızın 100bin bakımı yeni yapıldı. Ancak uzun yol yapınca 5-6 saat sonra sol ön tekerden düşük devir ve hızda giderken vicuv vicuv diye tiz mekanik bi ses gelmeye başladı. 2-3 gün sonra kendiliğinden düzeldi falan. Şimdi dönüş yapacağız ama tekrarlamasından korkuyorum. Bu neden olmuş olabilir sizce kendiliğinden düzelmiş midir acaba yoksa göstermemiz mi gerekiyor?

Teşekkürler
(10) 

Sizce hangi bot?

sacrilegious #1563938 
Estonya’da -15 derecelerde giymek için sizce hangisi daha uygun?
1- www.columbia.com.tr
2- www.columbia.com.tr
3- www.columbia.com.tr
4- www.columbia.com.tr


Teşekkürler
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık