(7) 

Ezel çılgınlığı

robin crusoe #175866 
ezel'i hiç izlemedim. geçtiğimiz sezonda kaç bölüm vardı bilmiyorum ama oturup bir bölümü 2 saat süren dizinin bir sezonunu baştan sona izlemek gibi bir niyetim yok. hal böyle iken tuncel babanın yanına haluk bilginer'in eklenmesi ve "hacı dizi iyice ayağa düştü ama harbi güzel dizi lan" gibi yorumlar yüzünden izlemek istiyorum ben de bu diziyi.

mesele şu ki, şimdi bu sezondan başlasam anlar mıyım mevzuyu. yok anlamazsın diyorsanız önceki bölümleri nasıl özetlerim. hani şu üç bölümü izle olayı kaparsın diyebileceğiniz bölümler var mı mesela. ya da ne bileyim özet geçin lan bi.
(2) 

Bu kuşun türü cinsi vesairesi nedir?

robin crusoe #172365 
kümeste tavuklar, horozlar ve tavuskuşları ile birlikte kalıyor ama bundan sadece bir tane var. ne bu? kümes hayvanı mı değil mi kırma falan mı nedir.

img251.imageshack.us
img534.imageshack.us
img718.imageshack.us

bu arada tavuktan küçük güvercinden büyük.
(1) 

askerlik tecil ile ilgili

robin crusoe #167566 
şimdi ben üniversitede 4 sene okuduktan (mezun olmadım) sonra bu sene tekrar sınava girdim ve bu yaştan sonra yeniden başlayacağım üniversiteye. yeni kaydımı yaptırmak için eski okulumdaki kaydımı sildirmem gerekiyor haliyle. duyduğuma göre kaydını sildirdiğin anda okul dört bir yana haber salıyormuş bu adam artık bizim öğrencimiz değil diye. ve yeni kayıt yaptırırken de tecil belgesi isteniyormuş. şimdi ben burdan, kaydımı sildirdikten sonra askerliği tekrar tecil ettirip yeni kayıt yaptırmam gerektiği sonucunu mu çıkarmalıyım? ya da nedir işin aslı işte.
(6) 

Konu hasta yavru kedi, çok acil yardım lazım, acil derken DERHAL. tam şu anda.

robin crusoe #165972 
az önce bağır bağır bağıran bi kediyi eve aldım. parmak hariç avuç içim kadar gözleri yeni açılmış. poposunda sanki hemoroid gibi bir çıkıntı var, kıpkırmızı. ve boyuna göre devasa bi çıkıntı bu. haliyle acıdan hiçbişey yeyip içemiyor, doğru düzgün ayakta bile duramıyor. ve inanılmaz bir şiddetle bağırıyor. NE YAPAYIM BUNA?

yıllardır sayısız kedi besledim tedavi ettim. tam olarak şu an şu saatte çaresizim. yardım edin.

ankara batıkentteyim. arabam yok. daha kötüsü veterinere verecek param da yok ama onu bi şekilde buluruz belki. her türlü yardıma da açığım ama lütfen çabuk.

bu saatte online moderatör varsa, şu iş hallolana kadar yukarda kalıverse keşke.
(6) 

hamster yemi var, napayım?

robin crusoe #161422 
sevgilim hamster yemi almıştı büyük bir paket, bizde kaldı, unuttuk bir iki aydır duruyor öyle. hamster geçen hafta sizlere ömür, yem kaldı elimde.

kuşlar falan yer mi bunu bahçeye serpsem? ya da ne bileyim napayım bunu. son derece işe yaramaz gibi duruyor ama kıyamadım koca paketi atmaya.
(6) 

Nasıl olmaz böyle bir site ya?

robin crusoe #157642 
öyle bir site istiyorum ki yıllardır, ben şu filmden hoşlanıyorum diyeyim, o zaman sen şunu da izle birader desin, izleyeyim ve o da hoşuma gitsin. çok mu zor bu? benden başka böyle bir siteye ihtiyaç duyan olmadı mı hiç? bir kaç site buldum keywordlere göre film öneren ama yok tam istediğim o değil ya. böyle bi movielistim olsun o listeye göre bana filmler önersin istiyorum mesela. imdb'nin MoKA'sı var ama o da bir yere kadar ihtiyaç görüyor. anlatabildim değil mi ne istediğimi?

var mı yoksa?
(4) 

tavsiye: yol-gerilim filmleri

robin crusoe #150766 
daha önce yol filmi tavsiyesi istemiştim, beklediğimden fazla öneri geldi. (git: 144069) bir kısmını izlemiştim zaten, izlemediklerimi de izledim.

joy ride ve duel tarzı yol temalı gerilim filmlerine baya sardım. varsa bu tarz bildiğiniz paylaşın şu kardeşinizle. ya da ne tür keywordlerle aramalıyım ki daha kolay bulayım bu tarz filmleri.
(12) 

tavsiye: yol hikayesi filmleri

robin crusoe #144069 
bu saatte cevap alabilir miyim bilmiyorum ama, tam olarak şu an bir yol hikayesi olan film izleyesim var. aklınıza gelenleri yazıverseniz?

edit: bir iki film tavsiye edilir onları izlerim diyordum ama, benim için arşivlik bir soru başlığı oldu ya. izlemediklerimi tek tek izlerim ben bunlardan, saklayayayım bu başlığı ben.

teşekkürler herkese cidden. tabi öneriler devam edebilir. : )
(2) 

Nokia 2730 classic hakkında, olumlu/olumsuz öneri.

robin crusoe #140440 
bu telefonu alcam gibi görünüyor bu aralar.

bir telefondan beklentileri son derece mütavazı olan bir adamım. telefon etmek ve mesaj göndermek dışında;
saat ve alarm,
yüksek telefon rehberi hafızası,
hızlı işlemci,
ses alıcı ve vericisinde kalite,
rahat tuş takımı,
en az 4 gün idare eden batarya,
en az 3 yıl ömür vaadeden bir telefon istiyorum.
bu özelliklere yeni alacağım telefonu en az 3-4 yıl kullanacağımı düşünerek, 3G'yi de ekledim.

bu beklentilerimi eksiksiz seviyede karşılayacak bir telefon arıyorum, bütçe olarak da 200-300 TL aralığını belirledim kendime. bu doğrultuda en akla yatkın ürün nokia 2730 classic gibi geldi bana. bu telefonu kullanan veya hakkında olumlu ya da olumsuz fikri olan varsa paylaşmasını rica ediyorum. veya bu telefon bi boka yaramaz müdür, sen bi de şuna bak hele derseniz o da kabulüm.
(2) 

Blog isim önerisi

robin crusoe #134683 
Ya çok geniş bi soru olcak ama, böyle yer yer öykü ve şiirlerden, ara sıra denemelerden, kimi zaman da günlük tarzı yazıların toplanacağı kişisel bir blog oluşturasım var. İsim konusunda düşündükçe hevesim kaçmaya başladı. Kendi adım ve soyadımla bir websitem var zaten bu ondan bağımsız olacak. Her türlü fikir iyi gelir.
(1) 

Hangi Enis Batur kitabı?

robin crusoe #134440 
Frenhoferolmak
Kurşunkalem Portreler
Gönderen: Enis Batur
Kırkpare
Yazboz
Su Tüyün Üzerinde Bekler
Gövde'm
Elma
Plati: Bir Ada Denemesi
Sır
Kütüphane
Bir Varmış Bir Okmuş
Kulak
Cüz


bu enis batur kitaplarından 2 tanesini alacağım, hangi ikisini önerirsiniz?
(30) 

Sevgilinin gay arkadaşları sorunu

robin crusoe #133780 
peşin not: ben erkeğim, sevgilim kadın.

sevgilimin gay arkadaşları var. bazılarını ben de tanıyorum, tanıştım onun vasıtasıyla. ben eşcinsellerdeki rahatsız edici rahatlığa inanan birisiyim ve bunu gözlemlerimle kendime kanıtladım. yani o rahatlığı kanıtladım ve rahatsız edici olduğuna karar verdim, bu sadece beni ilgilendirir tabii. dünya görüşüm onların da sorunsuzca ilişkilerini yaşama ve hayatlarını idame ettirme haklarının olduğunu söylüyor, bu yüzden homofobik olduğumu sanmıyorum.

sevgilim de bu rahatsız edici rahatlık konusunda gay arkadaşları ile birlikte hareket ediyor. nasıl, şöyle; mesela 4 gay ve benim sevgilim geceden sabaha kadar taksimde eğlenebiliyorlar. normalde sevgilimin hayatına zerre müdahale etmeyen ben, bu durumdan rahatsız oluyorum arkadaş. "ya onlar gay!" diyor bana, ben de "bana ne onların cinsel tercihlerinden, ben senin 4 erkekle sabaha kadar eğlenmenden rahatsız oluyorum" diyorum. gerçekten de öyle. yani onların gay olması benim kıskanmama engel değil ki. kıskanmak sadece cinsel bir olgu değil, ben sırf onlardan birinin yerinde olamadığım için bile kıskanabilirim, benim mantığım böyle. ha bugüne kadar hiç "şununla görüşmeyeceksin" demişliğim yoktur, demem de. ama lisanı münasiple rahatsızlığımı belirtirim, beni haklı görürse görüşmez, veya görüşmeye devam eder. her neyse.

dün gece sevgilim yine onlarla ilgili bir olayı anlatırken, (mesela ismi G olsun); "G beni gay olduğunu bilmeyen arkadaş çevresine, okuluna falan, sevgilisi olarak tanıtıyor" dedi. ben bunu duyunca çıldırdım birader ya. "e ama gay". başlarım gayine arkadaş, ben bu kadar "large" bir insan değilim. kaldıramam böyle bir şeyi. mesele onun gay olması ve/veya "zararsız" olması değil ki! dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir insanın benim sevgilimi başka birisinin sevgilisi olarak tanıması beni huzursuz ediyor. bu kadar basit. bunu anlamak zor mu? her neyse. bu durum ortadan kalkacak dedim, aynen bu şekilde net bir ifadeyle. haliyle olay çıktı. bu onun hayatıymış, gayler toplumda eziliyormuş, bu durumun ne ona ne bana bir zararı varmış. anlayacağınız gaylerin toplumda ezilmesini benim sevgilim sorumluluk addetmiş ve üzerine düşeni yaptığını zannediyor. veya ben bunu anladım. o onun arkadaşıymış, onun yanında olması suç muymuş... uzatmaya gerek yok sanırım, biz bu cümleler ve türevleriyle 4 saate yakın tartıştık. sonunda onun dediği oldu ve ben pes ettim. ama gece bir damla uyku girmedi gözüme ve durumu kendim çözmeye kadar verdim; gittim o gay elemana mesaj attım. dedim böyle böyle arkadaşım, ben bu durumdan zihinsel olarak zarar görüyorum, huzursuz oluyorum. bunu neden yaptığınızı da gayet iyi anlıyorum ancak durum bu. senden ricam bu durumu devam ettirmemeniz dedim. eleman gayet iyi bir şekilde seni çok iyi anlıyorum böyle bir rahatsızlıktan haberim yoktu, en kısa zamanda bu durumu düzelteceğim dedi. sen sağ ben selamet eyvallah dedik anlaştık. fakat bu durum kıyameti kopardı. sevgilimin sinirleneceğini biliyordum ancak ağzıma sıçtı afedersiniz, şu an konuşmuyoruz. özel hayatına müdahale etmişim, dediğimi yaptırmak için başkalarını mutsuz etmişim, onu hiçe saymışım, gözündeki saygısını yitirmişim.

kendimi hakim önündeki kibar feyzo gibi hissettim şu an, söyleyin duyuru hakimleri, çok mu geri kafalı ve bağnaz bir adamım ben, bu durumu kabullenememem çok mu yanlış?

sonradan aklıma gelen not: 9 aydır beraberiz, bu durum benden önce de devam ediyormuş.

edit: bu arada elemanın söylediğine göre birebir gidip tanıştırma gibi bir durum olmamış, sadece isim olarak bahsediliyormuş. günahını almayayım da. peki bu bir hafifletici sebep mi? hmm. hayır.

edit 2: bu arada verilen cevaplara çok teşekkür ediyorum ancak, olayın ana fikri "sevgilim gaylerin haklarını savunduğu için böyle oldu" çerçevesinde değerlendiriliyor, aslında benim derdim o değil. bu durumu neden kabullenemediğimi anlayamaması, veya benim anlatamamam. olayı bu doğrultuda değerlendirmeye çalışırsanız daha çok yardımcı olursunuz bana.

-----------------------

final edit:

cevap verenlerin sonucu merak edeceğini düşündüğüm için yazayım dedim.

sorunu büyük ölçüde hallettik. kendisi benim bir nevi "paylaşamama" hissim konusunda haklı olduğumu, bu konuda benim nasıl hissettiğimi anladığını söyledi. benim de tek isteğim bunu anlatabilmekti. benim düşüncelerime vereceği öncelikler konusunda artık daha dikkatli olacağına dair söz verdi.

ben de bu durumu çözmek adına seçtiğim yolun yanlış olduğunu, o elemanla ondan habersiz bir şekilde görüşmemin abes olduğu konusunda ona hak verdim, bir daha bu tarz bir yol izlemeyeceğime dair söz verdim.

fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim.
(2) 

Hüseyin Turan vs. Grup Laçin ?

robin crusoe #132749 
bu hüseyin turan, grup laçin denen grubun eski üyelerindenmiş yanlış anlamadıysam. eğer öyleyse bilen birisi o gruptan hangisi olduğunu gösterebilir mi bir fotoğraftan ya da videodan?
(7) 

Mizah dergisi ciltetme

robin crusoe #130998 
uykusuz'un ilk 40-50 sayısı var elimde, ciltletip tek parça halinde saklayım diyorum.

aslında basit gibi görünüyor ama düşündüm ve bunu nerde yaptıracağıma emin olamadım, yani nereye gidip "bende bunlar var, ciltleyin güzelce verin bana" demem gerekiyor? sırf bunun için öyle büyük bir matbaaya gitmem abes olur heralde küçük tefek yerler de yapıyodur illa ki? ankara'dayım bu arada direk adres de alabilirim bilen varsa.
(4) 

Türkçe müzik arşivi oluşturma (1960-80)

robin crusoe #129087 
60-80 arası türkçe müzik (veya 45lik her ne ise) arşivi oluşturmanın en kolay yolu nedir? dijital ortam arşivinden bahsediyorum tabii ki.
(3) 

Adres soruyorum (Ankara)

robin crusoe #127625 
Dikmen caddesi sonunda Atatürk Sitesi varmış.

Kızılaydan nasıl gidebileceğimi tarif edebilir misiniz rica etsem.
(1) 

Hazırlık muafiyet belgesi geçerlilik süresi?

robin crusoe #121663 
gazi üniversitesi hazırlık muafiyet sınavının geçerlilik süresi kaç yıldır bilen var mı?

bonus: bu belge ankara üniversitesi hazırlık muafiyeti için geçerli sayılır mı?
(2) 

Gündüz otobüs yolculuğunda izlenebilecek film

robin crusoe #114727 
Yarın öğleden sonra 3.5 saatlik bir otobüs yolculuğum olacak. Laptop'ım 2 saat film izlememe izin veriyor. Şöyle Yağmurlu yolun kasvetini alabilecek keyifli bir film olsun istiyorum, öyle aksiyondan başım dönmesin, gülme krizine de girmeyim; izlemekten sıkılmayım - sonunu merak edeyim ve bittiğinde yüzümde gülümseme bıraksın yeterli. Özellikle 2009 filmlerini fazla izlemedim, bu senenin filmlerinden beğendiğiniz varsa olabilir.

Bu da sorulur mu falan diyenler olabilir, en son otobüste yanıma onlarca filmle bindim, filme karar verene kadar şarjım yarıya indi, karar verdiğim film de sarmadı. Bu sefer yardım alayım istedim.

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Kitapların internet üzerinden satışı hakkında

robin crusoe #112255 
elimizde kültür bakanlığından bandrolü ve kütüphaneler genel müdürlüğünden isbn numarası alınmış satışa hazır bir kitap var 1000 adet. ankara'dayız ve ankara dışına satış için pandora, kültür tv ve muadili siteler yoluyla satış yapmaya ihtiyacımız var. bu sitelerin kitaplar için kabul kriterleri nelerdir bilen var mı?
(7) 

İnternet hızı (superonline fiber)

robin crusoe #110369 
yarın müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum ama önce bir fikir almak istedim.

10 megabit limitsiz internet bağlattım geçen hafta, ortalama download hızı ne olmalıdır? ben en fazla bir kere 350kb/sn gördüm o da 1 kere, ortalama değil yani. iptal ettirdiğim 1 mbit ttnetimden daha hızlı değil şimdiye kadar; 50-100 mbit arası gidip geliyor işte. işin teknik kısmından pek anlamam ama mantığım bana bundan daha hızlı olması gerektiğini söylüyor.
diğer bir mevzu da eğer düşündüğüm gibi yavaşsa bu neden kaynaklanıyor olabilir. bir iki cümle ile aydınlatırsanız çok sevinirim, bayram bayram yüzüm güler.

edit: hız testleri sonuçlarına göre sorun yok gibi görünüyor ancak sorun olduğu ortada, hadi bir de burdan yak. bu da ilginç bir veri olabilir problemi çözmek adına. buyrun.
(3) 

Yelek almak istiyorum, nerden alayım?

robin crusoe #108014 
genelde çok spor giyinen bir insandım, biraz daha klasik giyinmeye karar verdim artık. klasik dediğim öyle takım elbise kösele ayakkabı değil. ne bileyim hep tişört veya sweat giyerdim gittim birkaç spor gömlek falan aldım işte, altıma da kot yerine keten falan giyeyim diyorum. pantolon için bir omuz askısı aldım mesela. bir de aksesuar olarak yelek almak istiyorum. ama robin crusoe bu tarz giyim alışverişlerinde yeni, nereden alacağı konusunda fikirlere ihtiyacı var, yardım bekler.

edit: ankara'dayım bu arada, yerel bir mağaza söyleyecek olan olursa diye..
(3) 

Fotoğraf stüdyosunda çalışan photoshop elemanının işi?

robin crusoe #105543 
4 yıllık fotoğrafçıyım, amatörüm yani bu işten para kazanmıyorum. Bugüne kadar bir kişisel fotoğraf sergim, bir adet fotoğraf kitabım, çeşitli görsel sanat yayınlarında tanıtımım oldu. Az biraz fotoğraftan anlarım yani. Dijital çalışıyorum, fotoğraflarımda dijital müdahale kullanırım. Bu yüzden de photoshop programına oldukça hakimim. Ancak bu program için hiçbir eğitim almadım, tamamen kendi çabamla yıllar içinde kendimi geliştirdim. Şu an fotoğraf üzerinde isteyip de yapamadığım bir müdahale yok diyebilirim. Fakat yine de bu program bilgisinin bir ölçütü olmadığı için "ben iyi biliyorum" veya "şu kadar biliyorum" gibi bir cümle kuramıyorum.

Şimdi bunları niye anlattım? Bu sıralar yeni bir gelir kaynağı bulmam gerekiyor. Okuldan geri kalan vaktimde bir işte çalışayım diyorum. İş ilanlarında fotoğraf stüdyosuna fotoşop bilen eleman aranıyor ilanları çok dikkatimi çekmeye başladı. Bilen tanıyan gören vardır diye soruyorum; ne iş yapar bu adamlar? Ben gitsem bunların işini yapabilir miyim yoksa rezil olup çıkar mıyım? Artçı sorular ise bunların iş yükü nedir, ne kadar kazanırlar vesaire.
(3) 

Ağır Roman film afişi...

robin crusoe #93705 
aslında alınık ilanı da olabilir bu bir nevi. ağır roman film afişini arıyorum ve bulamıyorum. sahibinden, gg ve posteradamda yok. ankara'dayım, bu filmin afişini bulabileceğim bir yer bilmiyorum. bilen varsa çok makbule geçer. veya elinde olan varsa almak isterim. veya nasıl bulurum hacı bu afişi işte.
(1) 

PC'ye bağlanan mikrofondan doğrudan ses alma.

robin crusoe #85908 
kaydetmeden direk 4-1 hoparlörümden gelsin istiyorum mikrofonun aldığı ses. ama bir türlü yapamadım, google bile yardımcı olamadı buraya geldim. bi olduruverin nolur.
(3) 

Hacivat resmi arıyorum, dövme yaptırcam.

robin crusoe #74537 
böyle muhteşem bir fikrim var. şöyle güzel bir hacivat resmi bulup üzerinde oynayıp dövme yaptırmak istiyorum. sadece kafası olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ama boydan güzel bir resim olursa o da olur. veya başka bir fikir de gelirse seve seve dinlerim. google'dan çok tatmin edici sonuçlar alamadım resim konusunda, belki elinde bu iş için uygun resim olan vardır veya google kazan ben kepçe arar en iyisini bulurum diyen olur diye atıyorum soruyu ortaya.
(2) 

Okan Bayülgen'li Dünya Bir Oyun Sahnesi

robin crusoe #68889 
programın tekrarı veya izleyebileceğim bir yer var mı bildiğin?
(1) 

DP Yenimahalle İlçe Bşk. nerde?

robin crusoe #65482 
gugılladım ama bulamıyorum adresi. var mıdır yerini bilen?
(1) 

Sıdıka'nın acil olarak yeni bir eve ihtiyacı var (Ankara)

robin crusoe #60080 
sıdıka bize 1 ay önce geldi. şimdi 3-4 aylık. iç parazit aşısı yaptırıldı, dış parazit ilacı da uygulandı. tuvalet eğitimi var. çok kibar ve zarif bir kız gerçekten. böyle kırıta kırıta yürüyor filan. geldiğinde bi deri bi kemik olduğu için bunun adı olsa olsa sıdıka olur dedim öyle kaldı. ama şimdi baya besili sayılır, en azından kucağına alınca kemikleri gelmiyor eline. yiyecek konusunda çok geniş bi yelpazesi var. makarna mı yaptın? tabakta kalan makarnaları 1 kaşık yoğurtla karıştır afiyetle yesin. kahvaltıda yumurta mı haşladın? beyazından bir parça ver yutsun. zeytin, her türlü peynir, kardeşim gofret yediğini bile iddia etti ama siz yedirmeyin gerek yok. kuru mama ve ciğeri zaten çatlayana kadar yer hiç affetmez.

bugüne kadar sayısız kedi besleyip hepsini sahiplendirdim. hala 7 yaşında bir demirbaş var evimde. yanına gelen misafirler yetişkin erkek olmadığı sürece iyi davranıyor, sıdıkayla da iyi anlaşmışlardı bi abi kardeş durumu oldu ama. kardeşimin bazı alerjik problemleri nedeniyle kedi popülasyonunu azaltmak zorundayız acil olarak. bu küçük hanıma arkadaşlık edecek birisini bulamazsak o lanet petshoplardan birine gidecek ne yazık ki. bi buldurun be?
(1) 

kedide ses kısılması

robin crusoe #59170 
7 yaşındaki tosunumun sesi kısıldı. tamamen değil ama şöyle söyleyeyim, maçtan yeni gelmiş gibi kısık bi sesi var. çiftleşme dönemiyle alakası yok zira yıllardır kısır kendisi. son zamanlarda yediklerinde bi değişim olmadı. soğukta da kalmadı hep evde hiç dışarı çıkmaz. bu yaşına kadar hiç böyle bi ses kısıklığı da olmamıştı. neden olabilir ki?
(5) 

kedinin üstündeki koku nasıl geçer?

robin crusoe #58241 
bir kedi var 4-5 aylık. bugün geldi evimize. kedileri yıkama taraftarı değilim ama üzerinde öyle bir koku var ki mecburen yıkadık. gelgelelim koku geçeceğine daha da keskinleşti. nasıl bir koku diye sorarsanız, hayvan doğduğundan beri ahırda büyükbaşlarla birlikte yaşıyormuş gibi kokuyor. ben böyle bi koku görmedim. sokaktan sayısız kedi aldım evime bugüne kadar ama sokak kedileri bile böyle kokmuyordu. nasıl geçer bu tavsiyesi olan var mı?
(2) 

mp3 formatında istiklal marşı ve saygı duruşu fon müziği lazım !

robin crusoe #50843 
yarın bir konferans var okulda. konferanstan önce saygı duruşu ve istiklal marşı okunma ihtimali de var kesin olmamakla birlikte. bu saygı duruşu esnasında arkadan cenaze marşı gibi donuk bişey çalar ya o lazım. bir de istiklal marşı tabi. size zahmet nolur.
(1) 

yahoo veya google mail grubu sorusu

robin crusoe #48511 
bi mail grubu oluşturuyorum ve şunu merak ediyorum, üye sayısı için bir üst sınır var mı?
(1) 

girl interrupted

robin crusoe #48331 
susanna kaysen - girl interrupted kitabının türkçesi nedir? hatta var mıdır?
(12) 

göze kaçan japon yapıştırıcısı

robin crusoe #47206 
annem nasıl başardıysa gözüne japon yapıştırıcısı sıçratmış. hemen gözünü yıkamış fakat 2-3 saattir yanma ve batma hissi var diyor. görmede bi sıkıntı yok. kızarıklık şişlik vesaire de yok. sadece yanma ve batma hissi. evde yapılabilecek bi pansuman önerisi veya acıyı azaltabilecek bir formül? sabah erkenden hastaneye götürcem.
(6) 

msn niye açılmaz?

robin crusoe #47144 
şimdi şöyle bir durum söz konusu. bir arkadaşım şu an yurtdışında ve ailesiyle görüşmek için msn kullanıyor. ancak ailesi klasik anne babalardan olduğundan msnden bilgisayardan falan pek anlamıyorlar. ve bilgisayarı 4 gün önce formata yollamışlar, formattan geldiğinden beri msni çalıştıramıyorlarmış. bu eleman bana dedi bi git de bak sana zahmet diye. şimdi gidicem de niye çalışmıyor olabilir bu msn? tarih saat ayarı yanlıştır diye tahmin ettim ama o doğruymuş..
(9) 

akşamdan kalma bünyeye ne iyi gelir?

robin crusoe #47046 
efendim bir yetmişlik yeni rakı ve birkaç bira içip üstüne 12 saat deliksiz uyuyan bünye ne yiyip içmeli ki mide kendini toparlasın. su içsem midem bulanıyor yahu. açlıktan ölüyorum bi el atıverin.

ltf pls tşk
(9) 

yaşlı bir insana sigarayı bıraktırmak

robin crusoe #46810 
anneannem 73 yaşında ve hala günde yaklaşık 10 adet sigara içiyor. (henüz) kalp veya akciğer hastalığı yok çok şükür. yalnız yüksek tansiyon hastası. bırakmaya çalıştığım zaman ters tepiyor daha fazla içmeye başlıyorum o yüzden bırakmaya çalışmıyorum artık diyor. ama ben anneannemi seviyorum. bıraktırmaya kararlıyım. bu durumda en iyi yöntem ne olabilir? maliyeti yüksek sigara bırakma seanslarının en son tercihim olduğunu belirteyim. tek başıma altından kalkabileceğim nispeten düşük maliyetli çözüm önerilerine ihtiyacım var. çünkü ikinci olarak 50 yaşındaki annem üzerinde de denemeyi düşünüyorum.
(8) 

bu cevaplar niye böyle karışık görünüyor?

robin crusoe #46784 
ilk başta yeni cevaplar en üstte sıralanıyor sandım ama sanırım karışık sıralanıyor. niye?
(12) 

e-mail adres tavsiyesi

robin crusoe #46699 
kendi isim ve soyismimle bir domaine sahibim. www.isimsoyisim.com şeklinde. istiyorum ki bu adresimi mail adresi olarak da kullanayım ancak mail için bir ön ad bulamıyorum. isim soyisim adreste olduğu için ne yapsam saçma geliyor kulağıma.

"(...)@isimsoyisim.com şeklinde olabilir mesela" gibi önerilerinizi bekliyorum. bi el atıverin.
(3) 

beşevler - batıkent metro ist otobüsü ???

robin crusoe #46540 
yıllardır okula gider gelirim, bu otobüse 2 kere rastladım. ilki birinci sınıftaykendi, günün hangi saatiydi hatırlamıyorum ama öğleden sonra olması muhtemel. yıllar sonra bugün tekrar gördüm bu ego otobüsünü. akşamüstü 17.30da beşevlerden bindim batıkent metroya geldi. bu otobüsün hangi saatlerde çalıştığını bilen var mıdır? ne bu öyle arada sürpriz gibi çıkıveriyor ortaya?
(3) 

ankara büyükşehir belediyesi amblemi?

robin crusoe #46249 
şu camili amblem kaldırılmış dedi geçen bi arkadaş, ben de yeni yapılan melih gökçek kavşaklarına bi göz attım hiçbiyerinde yok bu amblem. doğru mu bu?
(1) 

Mustafa filminin cast'ından sonraki sahne?

robin crusoe #45375 
Ya geçen gün Can Dündar açıkladı bir programda. Filmin sonunda cast aktıktan sonra bir sürpriz sahne var gibi birşey dedi. Tabi ben tipik bir sinema izleyicisi olarak cast akaraken yerimden kalktım ve kapıdan çıkana kadar castı okudum kapının orda artık teşekkürler filan yazarken çıktım gittim. Sonra o son sahne işini öğrendim fakat o sahneyi göreyim diye filmi tekrar izleyecek halim yok. Diyorum acaba orayı da izleyen bir vatandaş bana bir mesaj atıverse. Nasıl memnun olurum anlatamam.
(1) 

adakale sokak ?

robin crusoe #45149 
doğma büyüme ankaralı olarak utanarak soruyorum; adakale sokak - nasıl giderim ?

edit: ziya gökalpten çıkarken mithatpaşa köprüsünden sonraki sokaklardan biri ama hangisi?
(14) 

aft !

robin crusoe #44997 
ya şu zıkkımı kesin çözen bi formül iksir kocakarı ilacı vesaire söyleyin kurban olayım ya. hayata küstüm terbiyesizim.
(4) 

bi ekonomi yazarı vardı ???

robin crusoe #42196 
ya bi ekonomi yazarı vardı bu sene başlarında her hafta genç bakış tarzı programlara katılırdı böyle sinan aygünle filan. bilkent iktisat mezunuydu heralde ama uyduruyor da olabilirim. genç bi adamdı böyle saçlarını geriye tarardı. neydi adı neydi neydi neydi...
(4) 

Ankara'da Gazetecilik okuyan?

robin crusoe #38146 
Ankara veya Gazi Üniversitelerinin Gazetecilik bölümünde okuyan veya yakın geçmişte mezun olmuş kişilerle konuşmaya ihtiyacım var. Mesele şu; 3 yıldır iktisat bölümünde okuyorum ve bırakmayı düşünüyorum. Sevmiyorum, istemeden okuyorum. Bırakamıyorum, cesaretim yok. Birinin bana bırakıp gazetecilik okumam için gaz vermesi lazım. Bu gazetecilik bölümlerinde okuyan arkadaşlar olabileceği gibi, daha önce benim durumumda kalmış ve daha cesur davranabilmiş arkadaşlar da olabilir. Hepsi kabulümdür...
(3) 

mızıka öğreten ?

robin crusoe #20526 
elimde 10 delikli bir hohner blues harp var. hastasıyım bu aletin sesinin. dinlemek doyurmadı sipariş verdim aldım bir adet. ama tamamen sıfır durumdayım. internette metodlarla filan başlayabilirim ama yine de ders almak istiyorum. ankara da ders alabileceğim bir yer bilen ?
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık