annem nasıl başardıysa gözüne japon yapıştırıcısı sıçratmış. hemen gözünü yıkamış fakat 2-3 saattir yanma ve batma hissi var diyor. görmede bi sıkıntı yok. kızarıklık şişlik vesaire de yok. sadece yanma ve batma hissi. evde yapılabilecek bi pansuman önerisi veya acıyı azaltabilecek bir formül? sabah erkenden hastaneye götürcem.




 

bence gecikmeden hemen götür. göz bu. sabaha da gec kaldınız konusmalarını duymazsınız

black samourai

genelde çay derler ama,tani demlenmiş çayla gözü yıkasın.(kaynak veremiyorum,ama kendim yaptım bi zararı olmaz sanırım)

kanuniye

geçmiş olsun efendim, ovuşturmasın gözünü anneniz bol su ile yıkasaymış en az on dakika. ciddi anlamda yanma hissi varsa ve buhulanma var ise derhal gidiniz efendim doktora. muhtemelen yıkarlar gözü, pomad ve yaşartıcı verip kapatırlar bir iki gün umarım ciddi birşey yoktur geçmiş olsun tekrardan.

05

bence direk acile goturun. ama evde yapilabilecek en iyi sey uygun bir damla damlatmak olur. Ama goz cok hassas bir organ, icim rahat etmedi, acile gidin.

ermanen

uyumadan acile götürün bence sabah kalktığında göz kapakları yapışmış olabilir acilde bi müdehalede bulunurlar elbet

buffy de vampir sayilir

Buna çokça yanıt verilebilir ama kimse buradan "yeterince" yaklaşamayacaktır asıl meseleye. Direkt acile gidin sözlükle falan vakit kaybetmeyin. Göz bu başka şeye benzemez, anne bu, başka hiçbir şeye benzemez. Ayrıca anneler doktora gitme konusunda gönülsüz oluyorlar. Sakın dinlemeyin. Çok geçmiş olsun.

danimarkaprensi

japon yapıştırıcısının hikayesini okumuştum geçenlerde; Hatırladığım kadarıyla japon yapıştırıcısı, askerlerin yaralarını çok hızlı bir şekilde kapatmak için icad edilmiş; Yani japon yapıştırıcısı zehirli değil; Ancak su ile temas ettiğinde(havadaki nem bile yeterli) donuyor;

Zehirlilik araştırmalarında , göz,burun gibi hassas dokularda tahriş edici etkisi olduğu tespit edilmiş ancak yine de zararsız olduğu sonucuna ulaşılmış; Tabi alerjik reaksiyon da olabiliyormuş bazen;

buyurun şurada detayları var, içiniz rahat eder: en.wikipedia.org

ama japon yapıştırıcısı sonuçta çin malıdıdr o da, belki saf değildir belki başka kimyasallar vardır içinde, siz yine de doktoru ihmal etmeyin;

mrtksn

Bildiğim kadarıyla göz, kulak ve ağız gibi bölgelerde kılcak damarlar ve bu bölgelerde sıvıların emilimi çok daha kolay. Yani içtiğiniz alkollü içkinin kafa yapması ya da kulağınıza damlatılan cıvanın sizi öldürmesi normal damar yoluyla alımıyla eşit hızda. Aynı durum göz için de geçerli. Bu durumda herkesin dediği gibi acile gitmeniz en doğrusu.

Güzel Marmara

ben böyle bir inat görmedim arkadaş. dün gece 2ye kadar annemi hastaneye götürmek için dil döktüm. en sonunda "zaten saat 2 oldu sabah oldu artık, erkenden kalkar gideriz" dedi, pes ettim. sabah uyandığında gözünde batma hissi veren parçacık gözünden kendi kendine çıkmış, gözünün kenarında duruyormuş. göz çapak gibi atmış onu yani dışarı. sanırım göz içine nüfuz etmeden dışarda donmuş ve göz içine kaçmış bir yapıştırıcı damlasıydı. şansımız varmış.

hepiniz sağ olun..

robin crusoe

gec okudum bunu, gecmis olsun,

ama bir dahaki sefere anne falan dinlemeyip sirtlayip goturun allah askina.

göz yahu.. göz!!?! saka degil göz

la traviata

oh be, wikipedi yanılıyor olsaydı vicdan azabı çekerdim; geçmiş olsun :)

mrtksn

benim başıma da gelmişti. anlatayım dicem ama yazdıklarınızın aynısını anlatacaktım.

geçmiş olsun.

ayanux
1

mobil görünümden çık