(1) 

Diş beyazlatma

Arthur Dayne #1521850 
Dişçide yapılanın maliyeti nedir?

Kendi imkanlarımızla evde hangi ürünleri kullanarak sonuç alabilirim? Instagramda satılan o ışıklı mışıklı dolandırıcılık ürünleri hariç, gerçekten sonuç alabileceğim, deneyimlediğiniz ve memnun kaldığınız bir ürün/yöntem varsa benimle paylaşır mısınız?
(2) 

Netflix Guruları

Arthur Dayne #1520995 
90-100 dk lık sağlam film var mı?

Aradığım tür: Aksiyon, gerilim, suç. Ha bir de sürükleyici olsun, sıkmasın.
(13) 

Yabancılara konut satışı

Arthur Dayne #1520487 
Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sınırlama gelmeli mi? Nasıl bir önlem alınmalı sizce?

En kötü ev 750.000 tl. 1m dan aşağı oturulacak ev yok da hadi 750.000 olsun. 750.000 tl nin kredisi aylık 12.000 tl. Çalışan iki kişinin ev alması mümkün gözükmüyor. Hele bir de çocukları varsa tamamen hayal oluyor.

Bir Türk, gidip elini kolunu sallayarak Avrupanın herhangi bir ülkesinde parasını verip ev sahibi olabiliyor mu?
(1) 

Su arıtma filtre değişimi sonrası bozuk tad

Arthur Dayne #1520070 
3 yıldır falan kullanıyorum. Aldığım yer filtre değişim zamanı geldiğinde arar, ben de gel değiştir derim ve değişir. Hep böyle ilerledi süreç şimdiye kadar.

Geçen hafta filtre değiştirdik yine. Değişim sonrasında suyun tadı aynı çeşme suyu gibi. Yeni filtre değiştik, heralde oturması için biraz zaman lazım dedim ama düzelmedi. İki kere falan boşa akıttım suyu ve bir haftadan fazladır da aktif şekilde kullanılıyor. Bu durumu yaşayan var mı? Düzelir mi zaman geçtikçe, yoksa arayacağım gelsin baksın. Daha önceki değişimlerde böyle bir durum olup olmadığını hatırlamaya çalışıyorum ama hatırlayamadım.
(6) 

Hangi Kakaolu Fındık Kreması

Arthur Dayne #1519913 
Günümüz itibariyle Sarelle, Nuga, Torku Banada falan denedim ama hiçbiri Nutella'nın yerini tutmadı. Gerçekten Nutella alternafisiz mi? Fiyattan bağımsız tad olarak Nutella'dan daha iyisi yok mu?

Torku Banada sanki ilk çıktığında kıvam ve tad olarak Nutella aldırmayacak seviyedeydi ama bir kez daha aldığımda çokokreme dönmüş ve ağızda kötü bir tad bırakıyordu. Nuga'nın fiyatı anlamsız geldi ve büyük boyu var mı bilmiyorum, varsa da ben görmedim. Kıvam olarak da sert geldi. Sarelle'nin kokusu ağır ve süt tozu tadı vardı sanki, kıvam olarak okeyse de artık almadım.

Nutella bu piyasada tekeldir diyebilir miyiz?
(3) 

Replika Ayakkabı Alanlar

Arthur Dayne #1518764 
Ya adam 600 liraya 700 liraya çakma air force satıyor. Alışveriş sitelerinde görüyorum, adamlar takır takır satış yapıyorlar. Alanlar da yorumlarda bi o kadar memnun. Ayakkabının yurtdışı satış fiyatı 90 dolar. Burada 1700 lira. Ama adamlar 600-700 liraya orjinal ayakkabı aldıklarını sanıyorlar. Air force gibi çakması bas bas bağıran bir ayakkabı bir de bu. Zibilyon tane örnek var bunun gibi. Nasıl böyle saf olabilir insanlar gerçekten aklım almıyor. Ne ara bu hale geldi insanlar. Genç bir de bunlar.
(7) 

Olgunlaşmayan Avokado

Arthur Dayne #1518697 
Geçen hafta pazardan aldık. Dışı pütürlü olanlardan, muzlarla birlikte poşete koydum 6 gündür bekliyor hala çok sert. Bu kadar sürmesi normal mi? Bir tane dışı pürüzsüz olan var o nispeten daha yumuşak.
(8) 

Risksiz yatırım

Arthur Dayne #1518577 
Boşta bi 15 000 tl param var. Ha bire tırtıklanıyor para. Bu parayı risksiz bir şekilde nasıl değerlendirebilirim. Risk istemiyorum çünkü üç kuruş zaten para, bir de yatırım yapıp kaybedersem iyice keyfim kaçar. Maksadım parayı harcamamak.
(8) 

Google yorumlar

Arthur Dayne #1518218 
Bir işletmeye 1 yıldız verdim. Altına;

Şirketler, ticari itibarını korumak zorundadır. İtibarını kaybeden şirketin faaliyette bulunduğu sektörde tutunması pek mümkün olmaz. “... Asılsız Şekilde şirketin itibarının zedelenmesi TCK 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK). 9. ve 61. maddeleri uyarınca suçtur.
Hakkınızda Firmamızın İtibarını Zedeleyici mesnetsiz değerlendirmenizden ötürü Yasal İşlem Başlatılacaktır. İyi günler dileriz..

Yazmış. Yorum falan yazmadım 1 yıldız verdim sadece ki aldığım hizmeti beğenmediğim için verdim onu da. Gerçekten böyle birşey olması mümkün mü? Yorumu falan asla kaldırmayı da düşünmüyorum bundan sonra.
(10) 

Ayakkabı

Arthur Dayne #1517444 
Kaç tane aktif olarak kullandığınız ayakkabınız var? Kenara atıp aylardır kullanmadıklarınız hariç.
(3) 

AirBNB

Arthur Dayne #1509060 
Airbnb den bir rezervasyon yaptım. Ödemesini tamamladım. Gideceğim yer bildiğiniz bir otel. Kendi sitesindeki fiyatından yaklaşıl 500 tl daha ucuz olduğu için airbnb yi tercih ettim. Neyse. Şimdi ben oraya gittiğimde resepsiyona airbnb den mi rezervasyon yaptığımı söyleyeceğim? yoksa airbnb deki ev sahibi ile mi iletişime geçeceğim?

Wifi de medya yüklenme sorunu

Arthur Dayne #1507721 
Evin internetinde instagram ve twitter'da medya yüklenme sorunu yaşıyorum. Mobil veride ya da wifi ye bağlıyken vpn açınca herhangi bir sorun yok. İnternetin hızıyla da alakalı bir sorunum yok. Ama resimler, videolar, storyler 500 kbps intetnetim varmış gibi. Nedendir bu sorun? İki üç gündür müzdaripim bu konudan.
(1) 

Sahibinden.com Param Güvende

Arthur Dayne #1503819 
Bir ürün sattım, sıfır ürün jelatininde. Alıcı aldı da ürünü aldı açtı ve sonra daiade etmek istedi diyelim. E ben kurumsal bir mağaza değilim ki paketi açılmış ürünü iade alayım. Sıfır ürünüm ikinci el olacak. Süreç nasıl işler böyle bir durumda?
(3) 

Altcoin Ralli

Arthur Dayne #1501967 
Bir coinin rallisini tamamladığını nasıl anlarız? 0.60 dan aldığım bir coin 1.80 i gördü. Nerede piston aşağı yapar nasıl kestirebiliriz bunu?

Netflix grubu

Arthur Dayne #1499832 
Sağlam bir grup oluşturalım diyorum. Daha önce buradan bir sene boyunca devam eden harika bir grubumuz vardı ama dağıldı malesef. Ödemeler 3-6 aylık olabilir, alımı ben yaparım sıkıntı değil. Bir de whatsapp grubu oluştururuz, hepsi bu kadar. Uzun soluklu bir grup olsun istiyorum, o yüzden ona göre mesaj atarsanız sevinirim. Sağlıcakla kalın. Mesajlarınızı bekliyorum. Kontenjan şu an 3. :

Dördüncü de olabilirim bu arada, hiç farketmez.

NFT Sorusu

Arthur Dayne #1497642 
20-25 dolar bandında mint edilebilecek veya bu paraya karşılık herhangi bir coin ağında, o coin karşılığında(sol, bnb vs.) mint edilebilecek potansiyelli bir platform var mı?
(4) 

Hastanelerde neden randevu yok?

Arthur Dayne #1496955 
Pandemiden en en en alakasız bölümlerde dahi randevu yok bu nedir? Göğüs hastalıkları veya enfeksiyon hastalıkları olsa falan tamam eyvallah diyeceğim ama bu durum neden böyle? Anladık pandemi var da, cilt doktoru da mı covidli hasta bakıyor? Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Ne zaman düzelir?
(5) 

Covid mi?

Arthur Dayne #1489413 
İki doz biontech aşılıyım. Bayram tatili için memleketten(doğu ve maske takma ve aşı olma oranı çok düşük bir il) döndüm. İkinci gün üşüme titreme, ateş(38.8) halsizlik ve ishal başkadı. Aferin içtim duş aldım uyudum bir şekilde. Bugün nispeten daha iyiydim ateşim düşmüştü, şimdi tektekrar hafif ateş (37.2) ve üşüme titreme başladı. Endişeye mahal var mı sizce, test vermeli miyim? Bu belirtiler dışında bir şikayetim yok.
(1) 

Antalya Havalimanında sigara satan yer

Arthur Dayne #1489069 
2 saat somra iç hatlara inip arkadaşımı bekleyeceğim bir saat kadar,
Sigaram bitti, alabileceğim bir yer mevcut mu?
(1) 

Antalya'da Beach

Arthur Dayne #1488998 
Mafyavari bir işletme olmayan, fiyat olarak makul ve hizmetinden memnun kaldığınız bir beach var mıdır? Lokasyon önemli değil, Lara'dan Kemer'e kadar herhangi bir yerde olabilir.
(3) 

Aşı oldum ama

Arthur Dayne #1488522 
Arkadaşlar ilk doz biontech aşısını antalya eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdım. İkinci doz için şehir dışına çıkmam gerektiği için Antalya'da olamadım. Şu an Ağrı'dayım. Burada maske takma oranı %0.00001 olduğu için totoyu sağlama almak için ikinci dozu olayım dedim. Aşı çadırları kurmuşlar gittim aşımı oldum ama. Direk adam termostan çıkardı şırıngaya çekilip önceden hazırlanmış aşıyı sapladı geçti. 6 saat içinde vurulması gerektiğini biliyorum bu aşının sulandırıldıktan sonra. Herhangi bir sorun yaşar mıyım saatlerce o termosta beklemiş bir aşıyı olduysam eğer? Gereksiz evham mı yapıyorum sizce.
(4) 

Covid 19 Aşısı

Arthur Dayne #1484280 
Diyelim ki ben pozitifim ama bunu bilmiyorum. Gittim aşı oldum ne olur? Neden kola yapılıyor bir de bu aşı, popoya yapılsa olmaz mı ki?

Aklımda bomboş sorular...
(2) 

Oyun Konsolu Nereden Alınır?

Arthur Dayne #1481830 
Ps4 slim veya xbox series s bakıyorum ama ikinci ellere güvenemiyorum. Amazon.de den falan getirtilebilir mi? Ya da tr şartlarında en en en ucuz nereden alırız. Zamanında 2750 ye ps4 pro almıştım, şimdi slim alamıyoruz bu paralara. Noolmuş böyle? Önerilere açığım.

Güncelleme bildirimi

Arthur Dayne #1474476 
Samsung M51 kullanıyorum. Güncelleme gelmiş, sürekli çıkıp duruyor. Bunu kapatmanın yolu var mı? Güncellemek istemiyorum. En fazla 2 saat ertelenebiliyor. Nası yaparız?
(7) 

Tam kapanma

Arthur Dayne #1473431 
Hiç umudum olmamasına rağmen son zamanlardaki vaka ve ölüm sayılarındaki artıştan sonra 'acaba gelir mi?' diye düşünmeye başladım. Sizce gelir mi? Eğer gelirse şimdiki gibi herkesin dışarıda olduğu sözde dışarıya çıkma yasağı gibi mi olur? Yoksa baya baya kapanır mıyız?
(4) 

Baskül

Arthur Dayne #1473116 
Banyo baskülü almak istiyorum. F/p ürünü var mıdır önereceğiniz?
(4) 

Mahkemeception

Arthur Dayne #1473008 
Anlamıyorum, bi mahkeme karar veriyor, diğer mahkeme kararı bozuyor. Bir üst mahkeme yeniden yargılama yapılsın diyor. Bu neden böyle? Neden seksen tane mahkeme var ve bu mahkemeler birbirlerinin verdiği karara karşı kararlar verebiliyorlar? Bi aydınlatın şu garibi.
(4) 

Kim suçlu olurdu?

Arthur Dayne #1465400 
Az önce kaza yapıyordum. İki şeritli yol. Ben sol şeritten düz gidiyorum. Sağ önümde bir araç var. Sola dönüş var ileride. Sinyal falan vermeden birden sağ önümdeki araç sola dönmek için kırdı. Sol arkadan vurmak üzereyken kılpayı kurtardım. Eğer vursaydım kim suçlu olurdu bu durumda?
(1) 

Kumbara

Arthur Dayne #1461843 
Yaza kadar elime geçtikçe para biriktirmek istiyorum. Tatil için kullanılacak. Ama tl olarak biriktirmek istemiyorum(enflasyon). Kısa vadede zarar etmeyeceğim hangi yatırım aracını ve makas aralığı çok küçük olan hangi platformları önerirsiniz bana.
(5) 

Yasaklar???

Arthur Dayne #1461096 
Ocak ayında yasak var mı yok mu, 21 den sonra dışarıya çıkabilecek miyiz??? Ne saçma sapan işler yahu, açıklama da yapmıyorlar. Nedir durum?
(10) 

Zeytinyağı

Arthur Dayne #1458848 
Güvenilir bir üretici desen yok. 18 tlye de var 52 tl ye de. Arada bu kadar uçurum olmamalı. 18 e satan da kar ediyor ki o fiyata veriyor. İnternette sadece 1 2 tane güvenilir büyük üretici buldum onlar da çok çok pahalı. Ayrıca kargosu var. Patladı etti bir ton iş. Nereden bulacağız biz saf zeytinyağını makul fiyatlara?
(1) 

Tüketici Hakem Heyeti

Arthur Dayne #1457589 
2019 ağustosta evlenirken oturma grubu almıştım bir mağazadan. Biraz kullandıktan sonra çökme ve dikiş atma sorunu oldu. Gönderdik 20 gün yerde oturduk, yapıldı dendi geldi. Aynı sorun devam etti yine gönderdik bu sefer bayram vs girdi araya 30 gün yerde oturduk yine. Yapıldı dendi geldik, yine aynı sorun devam ediyor ve ben artık tüketici hakem heyetine yazmayı düşünüyorum. Sonuç alabilir miyim ürün iadesi veya değişimi olarak? O zaman 9000 tl vermiştim ve faturalarım duruyor. 2 yıl garantisi var ürünün. 1.5 sene sonra sonuç alma şansım nedir? Yazayım mı?
(4) 

İpTv

Arthur Dayne #1456587 
Zibilyon tane iptv var, ben bunların içinden en iyisini arıyorum. Sözlükteki başkık reklam dolu. Cidden kullanıp memnun olduğunuz bir sağlayıcı var mı?
(2) 

Prompter

Arthur Dayne #1451613 
Rte neden hep prompterdan konuşuyor? Hiç kendi fikri zikri falan yok mu koca cb nın?
(2) 

Yurtdışından alışveriş

Arthur Dayne #1448646 
50 dolara bir ürün almak istiyorum ama sadece kargosu 60 dolar tutuyor. Giyim üzerine güvenilir ve makul kargo ücretleri ile Türkiye'ye gönderim yapan hangi siteler var?
(1) 

Ginseng

Arthur Dayne #1447705 
Orijinalini, ülkemiz şartlarında nereden satın alabilirim? Kullanan varsa tavsiyelerini alabilirim. Teşekkürler.
(5) 

Pandemi sürecinde kullandığınız gıda takviyeleri

Arthur Dayne #1442397 
Pandemi sürecinde hangi gıda takviyelerini kullandınız/kullanıyorsunuz? Hangi ürünü neden tercih ettiniz?
(4) 

Hangi Klima?

Arthur Dayne #1431805 
Salonumda 12000 btu Mitsubishi Electric klima var. Geçen sene 5000 e almıştım, 7500 olmuş fiyatı(yuh). Yatak odama 9000 btu bi klima arıyorum bütçem 3000 tl. Oda 18-20 m2 anca gelir. Az elektrik tüketsin, sessiz olsun tek isteğim bunlar. Var mı önereceğiniz bir marka ve model?
(15) 

Gram hesabı yapan işletme

Arthur Dayne #1431178 
Çekirdek aldım az önce, 1 kg istedim, tarttı ve 1016 gr geldi. Adam üşenmedi o fazla olan 16 gramı geri almaya çalıştı. Çok garibime gitti, hani pahalı birşey alıyorsunuzdur tamam eyvallah da çekirdek yahu. Siz söyler miydiniz kalsın o fazlalık parasını vereyim ne kadarsa diye, yoksa sessiz kalır ve o işletmeyi birdaha tercih etmez misiniz? Ya da bunların dışında ne yapardınız?
(2) 

Tabanlık

Arthur Dayne #1430399 
www.gittigidiyor.com

Şu iş ayakkabısından kullanıyorum ve tabanlarım inanılmaz ağrıyor. Sürekli ayakta çalışıyorum ve uygun bir tabanlığa ihtiyacım var. Tavsiyeniz var mı?
(7) 

Hiç hayat enerjim yok

Arthur Dayne #1427954 
Hafta içi; deli gibi pazar günü gelsin diye bekliyoruz. Pazar günü gelince de dışarı adım atasım gelmiyor. Uyanıyorum kahvaltı yapıyoruz tekrar uykum geliyor ve uyuyorum ve gün bitiyor. Eşimle de tartışıyoruz bu yüzden, kadın da haklı akşama kadar evde. Hiç enerjim yok. İşte çok yoruluyorum, öyle ki; geçen gün 20:00 de uyumuş kalmışım. Markete bile gitmek işkence geliyor bana. Akşam işten gelimce de 1 saat playstation ve tv. Nedir bu durum? Neden böyleyim? Ben de hafta sonu eşimle dışarıda kahvaltı yapmak, bir yerlere gitmek istiyorum abi? Yaşlandık mı? Yaş 30 daha be?
(1) 

Sokağa çıkma yasağı

Arthur Dayne #1422994 
4 gün olacak diyorlar. E bayram 3 gün,

22 si 00:00dan itibaren mi başlayacak?

Yoksa 23 ü 00:00 dan mı? E bu durumda da 3 gün oluyor? Anlamadım bu işi. Nedir durum?
(2) 

Normal Yaşama Dönüş

Arthur Dayne #1420807 
Normal yaşama dönüş için çok erken değil mi? Hafta başında Cumhurbaşkanı açıklama yaptığından beri herkes virüs bitti, artık eskisi gibi yaşayabiliriz moduna girdi. Bir anda çalıştığım yere insan yağmaya başladı, çarşı falan eskide nasılsa aynen öyle. Herkes virüsten önce nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya başladı. Neden bu kadar hafife alıyor insanlar bu olayı? Siz nasıl yorumluyorsunuz?

Bence 20-30 gün sonra bu sıralar yaşanan gevşekliğin etkileri vaka sayısındaki hızlı artışla gözlemleyeceğiz. Ne yazık ki ikinci dalga kaçınılmaz olarak gözüküyor. Tam kontrolü ele almak üzereyken bunu yapanlar kesinlikle bize ihanet ediyorlar.
(1) 

Kısa çalışma ödeneği

Arthur Dayne #1420770 
Cumartesi sokağa çıkma yasağı olacak diye bana kısa çalışma kapsamında perşembe ve cumartesiye izin yazan şirket, bulunduğum şehirde hafta sonları yasak kaldırılınca Cumartesi çalışacaksın diyor.

Kısa çalışma ödeneği şartlarında 1/3 oranında azaltılır diyor haftalık çalışma saatleri. Bu durumda ben haftada 4 gün çalışmam gerekirken 5 gün çalışmış olacağım. Bu yasal mı? Ona göre yarın hakkımı arayacağım.
(2) 

Kısa çalışma ödeneği

Arthur Dayne #1419627 
Haftada 6 gün çalışıyorduk. Kısa çalışma sistemine girdik ve malum bir kaç haftafır cumartesi ve pazar günü sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Bayrama kadar da devam edecek. Haftada 2 gün çalışmıyoruz. Bu 2 güne, yasak olan Cumartesi gününü de dahil ediyorlar. Böyle midir doğrusu? Yoksa hafta içi 2 gün, yasak olduğu için de Cumartesi mecburi olarak izin yapmak durumunda mıyız?
(6) 

Alışveriş siteleri hakkında

Arthur Dayne #1418428 
Bir uydu kablosu ve 3 lü priz alacağım mesela. Elektronik ürün ikisi de. Dolayısıyla bir satıcı iki ürünü de satıyor olabilir. Ayrı ayrı 2 kargo parası ödemek istemiyorum ve ayrı ayrı 2 kargo da gelsin istemiyorum. İkisini de aynı satıcıdan almak istiyorum ama hiçbir alışveriş sitesinde satıcının ürünleri arasında arama yapamıyorum. N11, HB, GG hepsinde durum aynı. Ben mi beceremiyorum? Büyük bir eksiklik değil mi bu?
(2) 

Twitter sorusu

Arthur Dayne #1409208 
İnsanların @sayfaadı şeklinde herhangi bir sayfaya attığı tüm twitleri görmek mümkün mü?
(8) 

Cimer e şikayet edilip işten çıkarılma

Arthur Dayne #1406459 
Eşim diyanet işlerine bağlı ilçe müftülüğünde bir kursta çalışıyordu. 7 45 - 18 mesai, 15 gün sgk, 1150 tl maaş. Ben de cimere yazdım çalışma şartlarını düzeltsinler diye. Hukuksuz bir durum söz konusu çünkü. Devletin resmi kurumlarında bunun yapılması yanlış. Bugün aradı hocası işten çıkarmış haspam. Müftü beyciğin kulağına gitmiş çok sinirlenmiş. Ekmeğine taş koydum sanırım birilerinin. Çok üzüldüm :( dhdhjd şaka bi yana 3.kişiler nasıl haberdar oluyor benim cimer şikayetimden? Bu yasal ve hukuka uygun mu?
(6) 

Bal

Arthur Dayne #1402004 
Almak istiyorum ama gerçekten doğal ve katkısız bir bal almak istiyorum artık parasını falan geçtim. Nerede bulabilirim, tavsiye edeceğiniz veya kullanıp memnın kaldığınız bir yer var mı?
(6) 

Sinüzit

Arthur Dayne #1397189 
Bende var bundan. Geçen dikkat etmedim saçlarımı kurutmadım. Başım çatlıyor şuan. Burnum da akmıyor aksi gibi, aksa rahatlayacağım. Etkili bir ilaç var mı bildiğiniz?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık