Haftada 6 gün çalışıyorduk. Kısa çalışma sistemine girdik ve malum bir kaç haftafır cumartesi ve pazar günü sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Bayrama kadar da devam edecek. Haftada 2 gün çalışmıyoruz. Bu 2 güne, yasak olan Cumartesi gününü de dahil ediyorlar. Böyle midir doğrusu? Yoksa hafta içi 2 gün, yasak olduğu için de Cumartesi mecburi olarak izin yapmak durumunda mıyız?




 

Sonuçta yine 2 gün çalışmıyorsunuz.

fezagezgini

sözleşmede aksi yazmıyorsa işveren hafta tatilini istediği gibi belirleyebilir. cumartesi yasak olması o günün hafta tatiline denk gelmesine etki etmez. mesela pazar'a denk gelen resmi tatillerde de dediğin gibi olması lazımdı ama olmuyor. hafta tatili sabit olan bir işçiysen, normalde hafta içi tatil yapmıyorsan işveren senin hafta tatilini cumartesiye verebilir.

ama diyelim ki normalde salı-çarşamba izinlisin, işveren böyle durumlarda hafta tatilini sürekli ve kasti olarak resmi tatile(ya da bu senaryoda sokağa çıkma yasağı olan hafta sonuna) denk getiriyorsa bunu açılacak bir "mobbing davası" için örnek amaçlı kullanabilirsin. bundan başka bir şeye de yaramaz ama.

Bruce
1

mobil görünümden çık