(2) 

En ufak olumsuzluk ihtimalini bile kafaya takıyorum

her gece aç #1313442 
Geçen gün burhan altınopu izliyim dedim aksam yorgundum. Şansıma gece uyurken su sesi çıkaran lamba açıyor ve sabah misafirlikte altına yapıyor. O ana kadar düşünmezdim ama o yaşında biri altına yapsa rezil olur cidden. Hababam sınıfında falan da vardı. Gerçek hayatta ne kadar mümkün bilmiyorum ama başıma gelme ihtimali bile beni rahatsiz ediyor.
(2) 

Farsça büyük iskender nedeniyle mi hint avrupa dili

her gece aç #1312814 
Başka türlü ne alakası var bu memleketlerin
(16) 

Askerde çamaşırları kendimiz mi yıkıyoruz

her gece aç #1311286 
Özellikle ic çamaşırları nasil temizleyeceğiz. Terleriz heralde her gün temizini giymek gerekir.
(5) 

youtube gibi bir video izleme sitesinde görüntü ayarlarını düşürme

her gece aç #1308437 
bu tarz bi sitede yüksek çözünürlüklü videoların kalitesini düşüremiyorum. çünkü ayar kısmı yok. dolayısıyla videolar kasıyor. bunu nasıl çözebilirim.
(5) 

Saçma sapan geyik muhabbetiyle ingilizce gelişir mi

her gece aç #1308195 
Prtaik yapmak için sohbet programı indireyim dedim kahve muhabbetinden öteye gitmiyor. Bu şekilde vakit kaybı mıdır yoksa işe yarar mı
(4) 

Alkol ve antidepresan etken olarak aynı mı

her gece aç #1308091 
Mesela bir kadeh içki yerine en düşük doz paxil almak aynı etkiyi mi yapar?
(1) 

Sitede her sayfa yeniledigimizde o anki ip admine mi gidiyor

her gece aç #1306965 
Yoksa sadece girişteki ip'ye mi bakıyorlar. Fake hesap kullanma durumu için soruyorum
(6) 

Excelde şu formülü nasıl yazarım

her gece aç #1306165 
B4'de x yazıyorsa 200
B4'de y yazıyorsa 150
B4'de z yazıyorsa 100

Yaz demek istiyorum bir hücreye. If formülü denedim ama 3 değişken olduğu için olmuyor olabilir mi. Parantezi kapatırken hata verdi çünkü.
(5) 

çok sekme açıyorum sonra okumadan kapatıyorum.

her gece aç #1305063 
bazı programlar var sonra okumak için kaydediyosun ama onda da aslında okumuş olmuyosun. özellikle masaüstünde sekmelerin birbiri arasında kaybolmamasını nasıl sağlarım. pinlemek da tam çözüm değil bence. seçeceğim bikaç sekmeyi yeni pencerede açmak belki bi çözüm olabilir ama o da mmükün mü bilmiyorum.
(4) 

kayıt olurken kullandığım mail adresiyle başka hesap açabilir miyim

her gece aç #1305054 
duyruya kayıt olmak için admine mail atıyoduk. şuan o mail adresi var. ben bununla yeni bir hesap açabilir miyim yoksa mail adresi kullanılıyor uyarısı mı verir. eğer öyleyse bu hesaptaki mailimi kullanmadığım bir mail adresiyle değitşirsem sorun çözülür mü?
(6) 

microsof office programları kullanımında kursa giderek uzmanlaşılır mı

her gece aç #1305022 
ben açıkçası öyle olduğunu sanmıyorum. çünkü bu programların sonu yok ve işin düşmedikçe bildiğin çoğu özelliği kullanmıyosun. bu nedenle kurs değil de ihtiyacın olan bi özellikle ilgili arama yapıp gerektğinde öğrenmek daha mantıklı geliyor. siz ne dersiniz?
(5) 

Mühendisler neden böyle bi pinpon masası yapmıyonuz

her gece aç #1304804 
Manyetik toplar olacak masadaki düğmeye basinca top masadaki bir bölmeye toplanacak. Ayrıca topların arkasından ışık çıksa izlemesi daha zevkli olur.
(8) 

Aylık lensler neden 1 ay boyunca gözde kalmamalı

her gece aç #1304550 
Bu olmayacaksa neden gözlük yerine tercih edilsin ki. Bazı kişiler hic cikarmadiarini söylüyorlar ama ben denedim 5 gün bile çıkarmadan durulmuyor. Ama her gece çıkardıktan sonra gözlük kullanmak daha rahat oluyor.
(19) 

Sosyal medya yüzünden davalık olan var mı

her gece aç #1304305 
Özellikle ekşideki şizofrenler ota bok mahkemede hesaplasacaz deyip duruyor. Öte yandan twitterda youtubeda normal bir yorumun altına bile cevap olarak hakaret küfür döşenebiliyor. Böyle saçmalık olur mu eğer hakaret davası açmak kolay olsa dışarda adam kalmazdı bence. O zaman ekşideki klinik vakalar neden bu deliliğe devam ediyor
(5) 

Didim altınkumdan nereye kaçılır

her gece aç #1302143 
2 haftalık bir tatil için buraya geldim fakat ne kaldigim apart ne de dün gece gezdiğim kotdon bekkentilerimi karsilamadı. Aparta da parayı peşin verdim geç geldiğim için geri alabilir miyim bilmiyorum. 2 hafta kalamam ben nurada tavsiyeleriniz nelerdir arabayla nereye kaçayım. Denizi güzel ve sakin biyer ummuştum
(1) 

4g lte bağlantısında da ip değişiyormuş

her gece aç #1301859 
Ben sadece 3gde oluyor 4gde ip sabit sanıyordum nedir bunun olayı
(3) 

Sözlük benzeri türkçe site

her gece aç #1300823 
Ingilizce reddit var da oradaki espiriler bize uymuyor. Resim foto video paylaşabilecegim kullanıcıların da göreceği çaylaklık gibi saçmalıkların olmadığı bir site yok mu. Aslinda aradigim tumblr ama orda da herkes kafasına göre takılıyor bunun daha yereli yok mu
(5) 

ingiltereden ev alıp kiraya vermek

her gece aç #1300287 
Ve o kira parasıyla türkiyede yaşamak. Bunun prosedürleri nedir. 1000 pound kirası olan bi ev alsan çalışmadan yasarsin burda.
(2) 

Uçak biletinin kullanıp kullanılmadığı nasil anlaşılır

her gece aç #1300020 
Birine bilet alsak bilet bilgisi var tabi bizde ama biletin sahibi bu ucusa katildi mi nasil biliriz
(2) 

Kulakici kulaklik temizliği

her gece aç #1299824 
Nasıl ve ne sıklıkla yapılmalı?
(9) 

Paranın bankada durması saçma mı

her gece aç #1299453 
Vadesiz hesapta birkiyor para. Yatırım olarak ev alırım alsam alsam ya da altın. Bunun dışında risksiz yatırım aracı göremiyorum dolayısıyla para yattığı gibi bankada duruyor. Bu şekilde değer mi kaybeder?
(1) 

Dışışleri bakanlığı yazılı sınavına nasıl hazırlanırım

her gece aç #1299382 
Bildiğiniz gibi ingilizce essay yazdırıyor buna nasil çalışabilirim online. Yani bana konu versin sınavlarda çıkana benzer ben yazıp yollayim o degerlendirsin feedback versin
(3) 

Karikatür okuyacak bi aplikasyon yok mu

her gece aç #1299144 
4 sene önce bi tane vardı idare ederdi. Reklam meklam göstermeyecek internetten de fazla yemeyecek bişey yok mu.
(7) 

Tarihin kaynaksız yazılamaması saçma değil mi

her gece aç #1298694 
Mesela ben hitleri yahudiler yahudi devleti kurulmasına zemin hazırlamak için destekledi desem ve bunu kanitlayamam zira bununla ilgili belge varsa bile yok edilmiştir. Bu durumda egemen güçlerin bilgiyi tekelinde tutması değil mi bilimde kaynak kullanma kuralı
(5) 

Altına nasıl yatırım yapılır

her gece aç #1298183 
Kuyumcudan altın alıp yastık altı yaparak mı?
(7) 

Çekingen olmanın zorlukları

her gece aç #1297546 
çekingenlik nedeniyle hoşlandığım kızlarla samimiyeti ilerletemiyorum. kıza çıkma teklif etsem napacam diye korkuyorum. Alkol alınca kolay tabi de ayık kafayla zor.
(1) 

Kariyer olarak kendimi nasıl geliştiririm

her gece aç #1297427 
Işi öğrendim ama hala ms office programlarına hakim değilim. Kurcaladıkça bulunuyor ama kullanmadıkça da unutuluyor. SAP falan da öğrenmem gerekecek sanırım ama kendi kendine öğrensen yapacagin isi bilmeden boşa öğrenmiş de olabilirsin. Suan işler yogun olmamasına rağmen ingilzice ve arada kitap okumak dışında bişey yapmıyorum isler yoğunlaşınca bocalamam umarım
(1) 

Sigorta pirimi sigorta karşılıyor gibi laflar

her gece aç #1297218 
Bunlar ne demek oluyor insanlar nerden biliyor bunları?
(8) 

Öpüşmek neden bu kadar zor

her gece aç #1296498 
Mesela samimiyetin olmadığı birine yemeğe çıkalım diyebilirsin rahatça fakat aylardır muhabbetin olduğu bir kıza opuselim diyemiyorsun. Cildiracagim bu zevkli eylemi yapmak neden bu kadar zor?
(1) 

Attan bit ya da pire geçer mi

her gece aç #1296167 
Ata bildiğimden beri ayak bileklerimden sokulup kaşınıyorum
(10) 

İş yerindeki muhabbetimin olmadığı kıza dm'den yürümek

her gece aç #1295534 
Bu kız benle aynı bölümü bitirmiş. Twitterını stalklamistim kafa yapimiz benzer ama merhaba dışında muhabbetimiz olmamıştı. Geçen departman değiştirmiş zaten telefonda bölümle alakalı bi yere geçecem diye konuşuyordu. Simdi bu bölümle alakali konferanslara falan gidiyor gitmese de haberdar sanırım. Is yerinde telefonla aramak veya mail atmak saçma olur sanırım. Twitterda followlamadan direkt mesaj atsam mı diyodum ama şöyle ruh hastası biriyse başım derde girer diye cekiniyorum

eksisozluk.com
(5) 

yüzde hesabını nasıl öğrenebilirim

her gece aç #1294191 
mesela 1800 lira yerine 2125 lira ise yüzde kaç eklenmiş nasıl bilirim.
(3) 

Steamde aradığım türde oyun bulamadım

her gece aç #1291263 
Mesela ben bir savaşta topçu birliğini yöneteyim istiyorum veya tank birliğini. Tankla ilgili bir oyun buldum ama yorumlar fazla iyi değil.
(6) 

Zırt pırt diş fırçası değiştirmek doğru mu

her gece aç #1290804 
Dezenfekte ettikten sonra ömür boyu bile kullanılabilir gibi geliyor bana. Ağız kendi ağzın dezenfekte de edince neden bir sakıncası olsun fırçalar da deforme değilse?
(9) 

Fobilerim yüzünden asosyalim

her gece aç #1290706 
Veya asosyal olduğum için fobilerim var. Tedirgin bir ruh haline sahibim. Birlikte Yemek yemek sosyallesme için elzem ben 10 yıldır kusma korkusuyla yaşıyorum. Harhangi bir duygu değişiminde istahim kapanıyor zorla yersem midem bulanıyor. Kafamda hep bu korku varken hatta tam yendim derken bi de yutma korkusu çıktı. Gerçekten çok üzülüyorum sanki tekerlekli sandalyeye mahkum gibiymisim gibi hissediyorum psikolojik destek alsam da bunu yenemedim. Sevmedigim kisilerle ve sevmedigim ortamlarda olmam gerekince ortaya çıkıyor bu. O nedenle confort zone'dan çıkamadım. Ama is hayatinda bunu yapmak gerekiyor. En kötüsü ise önceden birlikte yemek yiyebildidigim kisilerle suan yemek yiyemiyorum yemege gitsem bile tabakta duruyor yemekler ama mesela yemekhanede olmayınca o kadar baskin değil bu korku. Kendi kendime nasil aşarım artık bıktım.
(7) 

İs yokken iş yerinde nasıl vakit geçer

her gece aç #1290044 
Eğitimle alakalı bir işle uğraştığımdan yaz döneminin genelde yoğun geçmemesini bekliyorum. Bu durumda tek mail atmak için işe gitmek saçma gelse de mecbur gideceğim. Fakat kitap falan okusam ayıp mı olur vakit nasil geçecek bilmiyorum. Sabahtan aksama kadar boş boş ekrana bakacak halim yok
(3) 

bana şu torrenti biri öğretsin yav

her gece aç #1289825 
çocukluğumdanberi ne crack bildim ne torrent bilgisayara yüklenen oyunları oynadım hep. bi ara orjinal dvd alayım dedim cd rom bozuldu. sonra steam çıktı o zaman da ben akıllandım bu kadar para verilir mi dedim. multiplayer oynamadığım için istiyorum bunu. torrent oyun çok sorun çıkarır mı. 10 seneki oyunu sorunsuz oynayabilir miyim. daha demin 7 sene önceki oyuna 50 tl verdim.
(12) 

Hayatta başarılı olmanın sırrı çakal olmak mı?

her gece aç #1289295 
Bence öyle gibi. İstediğin kadar bilgili çalışkan efendi biri ol insan ilişikilerin yani sosyal yönün zayıfsa bi yere kadar gelebiliyorsun bence. Belki mühendissen falan bilgisayara gömülüp mağara hayatı yasarsin ve sorun yasamazsın ama diğer türlü kesinlikle prezentabl ama içi boş kişi bilgili çalışkan efendi ama sadece kendi işine bakan insanlara yaranma kaygısı gütmeyen kişiden daha çok tutuluyor. Bu durumda sosyal olmayanlar ölsün mü?
(8) 

Memurluğun kalkma ihtimali var mı

her gece aç #1287103 
Herhangi bir okulda İşletme bölümüne girip 4 sene kpss inekleyen donanımsız tipler memur olup pinekliyor. Torpille giren donanımlı adam bu tiplerden daha değerlidir gözümde. Bu sistemin hatalı olduğu açık bu nedenle kpss hatta memurluk kalkmalı. Bi bikac kez dillendirildi de uygulanabilirliği var mi?
(6) 

Yeni elemanla anlaşamıyoruz

her gece aç #1287076 
Isleri iyi kotarmama ragmen yeni eleman aldı müdür. Ben de ses etmedim belki vereceği yeni işler vardır simdi almayın desem onları da bana yıkar diye. Neyse geldi bi oryantasyon yaptım ama teşekkür etmeyi birak yılan gibi bakıyor. Bi de bunun yüzünden masam değişti karışıklı alakasız bir yerde oturuyoruz. Motivasyonum düştü yani. Neyse anlaşırız dedim 1 ay olacak iş falan yaptığı yok makyaj ve yemekten baska bi halt yapmıyor. Master nikli yazar şöyle yazmış: hiçbir bok bilmeyen, eğitim seviyesi "ortalama" olan kimi insanlar kendilerini öyle bir pazarlayacaklar ki olanlara inanamayacaksın. üst yönetime yalaka, iş arkadaşlarına yukarıdan bakar tavır içinde olacaklar. sürekli ne kadar iyi iş yaptıklarından bahsedecekler, krediyi hep kendilerine toplayacaklardır. bu kişiden 20 kat daha bilgili ve zeki olabilirsin, bir anlamı yok. o kendini pazarladı, sen mütevazi kaldın. o terfi edecek, senden daha çok para alacak ve senden daha çok değer görecek.

Bu eleman tam olarak böyle. Bu gidişle ya kafa atacam ya da isten çıkacam. Ne yapayım müdüre bunu diyim mi nasıl bi yol izleyeyim.
(6) 

İşe yeni eleman başlayınca nasıl iş öğretiyorsunuz

her gece aç #1286647 
Yaptığım isi versem kendim bos kalacam is vermesem oturduğu yerden benle aynı maaşı alacak. Amelelik olan işleri versem kabul etmiyor trip yapıyor. Daha 1 ay olmadan yıllardır çalışan biri gibi götü kalkık. Bu kişiye napilir amire mi şikayet edilir yoksa yokmuş gibi mi davranılır ki pek mümkün değil.
(8) 

İşe alımlarda girdiğimiz sitelere bakıyorlar mı

her gece aç #1285973 
İçişlerinde çalıştığını söyleyen mafyavari bir tip telefonumu alıp kurcalamıştı sonra wifi adresimi bulduğunu iddia edip porno tarzı sitelere girersen görülür falan demisti. Bana kolpa gelmişti ama mit gibi kurumlar bu bilgilere erisir mi. Bu özel hayat değil midir?
(6) 

Kızla buluşmada karnınız ağrısa mideniz bulansa

her gece aç #1285529 
Ne yaparsınız? Sadece kız da değil etkilmek zorunda olduğunuz birileriyle toplantıda falan. Dışarda genelde tuvalet bulunmuyor. Olsa bile böyle kişilerin yanından aniden çıkamazsınız. Sırf bu yüzden fazla sosyal olmuyorum.
(6) 

Tez yazarken hep alıntı mı yapmak gerekiyor

her gece aç #1282625 
Çok saçma değil mi? Bi kitap okuyorum her sayfanın sonunda dipnotlar var. Ben tez yazsam kendi düşüncelerimi yazarım daha çok belki çoğu sayfamda dipnot olmaz. Hem böyle olunca özgün bir fikir üretilemez ki. Okuyan da sıkılıyor sanki derleme okurmuş gibi. Nedir bunun olayı ben kendi düşüncelerimi yazamayacaksam neden tez yazayım ki?
(5) 

Neden hava karanlıkken oruca başlıyoruz

her gece aç #1281954 
Kuranda diyanetin belirlediği imsak saatine göre mi oruç tutun diyor.
(2) 

Laptopu oturum kapalı halde teknik servise versem düzelir mi

her gece aç #1281704 
Sarj olmama sorunu var. Sifreyle oturum acilir hale getirdim. Tamirci bu halde de tamir edebilir diye umuyorum yoksa masaüstünde bi sürü dosya var onları gizlemekle ugrasamam
(8) 

Üzülüp canım bişeye sıkıldığında iştah kapanmasını nasıl önlerim

her gece aç #1281630 
İnsanlara imrenerek bakıyorum her durum ve ortamda yemek yiyebiliyorlar. Oysa ben en mutlu olduğum zaman bile boğazıma yemek kaçarsa ya kusarsam diye rahat yemek yiyemiyorum. Hele canımı sıkan durumlarda resmen hayattan soğuyorum sanırım bunun nedeni özgüvenimin eksik olması. Lisede çok ezildim yeteneksiz olduğum icin. Hala atlatamıyorum. Bana yan etkisi olmayan bi iksir söyleyin icince bunların hiçbiri kalmasin.
(8) 

Hastalık hastalığı nasıl yenilir

her gece aç #1281041 
Artık vücutla ilgili ne duysam kafaya takıyorum baş aşağı durunca kan beyne gidrr veya her saniye kalp krizi geçirme ihtimali falan aklıma girince beni rahatsiz ediyor. Bu durum nasıl geçer
(4) 

Bu yazarlara herkesten mesaj alımını açmaları için yazabilir misiniz?

her gece aç #1280783 
Bildiğiniz gibi çaylaklara mesaj atma hakkı getirildi. Bence iyi de oldu ama bu özellik çoğu kişide açık değil. Belki bilmiyorlar belki açmak istemiyorlar. Ama bazı bilgilendirici entryler giren aktif kullanıcıların nicklerini burada yazacağım kendilerine "mesaj kutunuzu ayarlardan çaylaklar ve yazarlar şeklinde değiştirebilir misiniz" diye mesaj atar mısınız.

andrew

rwn

bilge tonyukuk

toutaku

juz

in vino veritas

ichtyosaurus

Sözlükte bilgilendirici yazı okuyup sahibine ulaşamamak gerçekten kötü. Neyse ki çaylaklara mesaj özelliği geldi fakat yeterli değil zira default olarak herkeste açık halde değil. Ha bu durumu bildiği halde açmak istemeyen kendisi bilir ama ben burada yazacağım iletişim kurmak istediğim kişileri. Yardımcı olanlara teşekkkür ederim.
(8) 

Antidepresanları kafaya göre mi kullanayım

her gece aç #1280363 
Bazen depresif oluyorum güvenimi kaybediyorum bu durumlarda antidepresan dışında doğal ne içebilirim yoksa böyle ezik buzuk yasamak kaderim mi

mobil görünümden çık