total cost of ownership - web sitesinde arka planda çalışan hesaplama

layouter #1512661 
merhaba,
şu sitede arkada çalışan hesaplama mekanizmasına ihtiyacım var farklı alternatifleri tek tek elle denemeden, erişilebilir bir şey midir? (ürünü random seçtim, spesifik olarak bu ürün olması önemli değil)
tco.casece.com
ana amacımı da söyleyeyim, belki o yönde başka bir tavsiye veren de olur:
1- bir araç veya ekipman kaç ay/km/saat kullanımdan sonra bakım onarım ihtiyacı duyar (periyodik ihtiyaçlar aşağı yukarı belliyse de toplam pratikte lineer değil, yukarıdaki site de bunu hesaba katmış o yüzden ekstra ilgimi çekiyor)
2- bu bakım onarım ihtiyacının maliyeti nedir, maliyetin yedek parça ve işçilik kırılımı nedir?
3- siteyle hiç ilgisi yok ama hazır yazmışken ilave edeyim: 2'nin cevabı bir yetkili servisle bir özel servis arasında ne kadar değişir?
4- farklı ürün grupları için benzer hesaplamalar yapan siteler biliyorsanız o da süper olur
teşekkürler şimdiden!
(1) 

karikatür

layouter #481344 
umut sarıkaya'nın bir karikatürü vardı ama arıyorum arıyorum bulamadım bir türlü, belki siz buldurabilirsiniz. şişman bir kız pilates seti almış, kuhh kuhh diye topunu şişiriyor, sonra da yapamayınca topu yiyordu. bir de sevgilisi vardı ama onun olayda pek bir fonksiyonu yoktu. acaba diyorum umut sarıkaya değildi, başka biriydi de ondan mı bulamadım? hatırlayan/bulanınız olur mu acep?
(2) 

davul calan gelinler

layouter #473732 
facebook'ta son bir haftadir boynuna davul asmis calan iki farkli gelin fotografi gordum. bu da en yeni dugun orijinalligi icadimiz mi, yoksa zaten boyle bir sey vardi da ben mi ilk defa goruyorum?
(4) 

hatırlanamayan replik

layouter #429599 
ya böyle "kaptan, akım inhibitörlerinin transistörleri zarttirizort olmuş" gibi bir replik vardı. yarı uyduruk, yarı gerçek kelimeler geçiyordu içinde. birincisi, cümle tam olarak neydi, ikincisi, nerede geçiyordu (kitap, film, fıkra, vs.) hatırlayamadım, çıldıriciim. yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
(3) 

bu nedir?

layouter #378559 
Bugün kardeşime odtu kariyer fuarında bu kartlardan vermişler. Biz ne olduğunu çözemedik. Nedir bu?
(1) 

wii & gitar uyum sorusu

layouter #137078 
eldekiler:
abd'den alinip kirdirilmamis bir wii konsolu
abd'den alinmis beatles rock band

soru: su asagidaki gitari alip yukaridaki eldekilere monte etsek calisir mi?
www.hepsiburada.com

simdiden cokcana tesekkur ediyorum!
(4) 

tugba karademir olimpiyat kisa programi

layouter #128127 
izlemek istiyorum, aradim taradim bulamadim. bir buldurabilecek var midir acaba?
(6) 

olasilik sorusu

layouter #88956 
diyelim elimde n tane numarali kutu, m tane de top var (n>m). toplari kutulara her kutuda 1'den fazla olmayacak sekilde random dagitiyorum (dolayisiyla herhangi bir kutu sectigimde bir top bulma ihtimalim m/n). peki herhangi iki kutu sectigimde en az bir top bulma ihtimalim 2m/n midir? degilse nedir?
(4) 

public enemies (spoiler)

layouter #87584 
--------------------------------------spoiler--------------------------------------------
simdi hani ormanlik bir yerde baskina ugruyor ya bunlar. onun hemen sonrasindaki araba takip olayinda 3 hirsiz onde, fbi arkada gidiyor. sonra ondeki araba devriliyor. sonra icinden cikanlari fbi vuruyor. sonra dilinger'i bir eczanenin onunde arabanin icinde arkadasina pansuman yaparken goruyoruz. ben bu gecisi anlamadim. bu adamlar fbi hemen arkalarindayken ormanlik alanda devrilmis arabadan nasil kactilar da kendilerini bir arabanin icinde sehirde gorduk? arada uyudum mu, sahne mi kacirdim, nooldu?

cevap sonrasi: ben tumden kopmusum filmden :D
(1) 

yurtdisinda doktoraya basvuranlar: kriterleriniz neler(di)?

layouter #83767 
evet, bugun bir anket calismasiyla karsinizdayim. yurtdisinda doktoraya basvurmus ya da basvuracak olan arkadaslar su sorulari cevaplarlarsa kendilerine bir adet tik ve bolca tesekkurlerimi vaat ediyorum...

bir de not duseyim: kendim basvuru icin tavsiye almak amaciyla sormuyorum. bilimsel olma taklidi yapan bir arastirma yapiyorum sadece.

1. basvuracaginiz okullarin listesini nasil olusturdunuz? (orn. usnews ranking, arkadas/hoca tavsiyesi, calistigim konuda calisan hoca bulup onun calistigi okula baktim, vs.)
2. bu olusturdugunuz listede one cikan kriterler nelerdi? (orn. okulun bulundugu sehir, programin superligi, funding imkanlari, vs.)
3. bir okula basvurmaya karar verdiginizde okulun, bolumun ve/veya programin web sayfalari kararinizda ne kadar etkili oldu? (orn. cok -- bu nedenle basvurmaktan vazgectigim okul oldu, eh -- web sayfasina baktim ama bu basvuru kararimi etkilemedi, vs.)
4. bu surec ve okul secimi konusunda belirtmek istediginiz baska herhangi bir sey?

tekrardan tesekkurler!
(2) 

laptop'a su dokulmus, hard diski gormuyor

layouter #79586 
arkadasin dell e1505 laptop'i sehpada dururken sehpaya su dokulmus, bir kismi da bilgisayarin altina gitmis. bu arada bilgisayar acikmis. hemen kurulamis filan ama bilgisayar kapanmis. gorunurde bir sey yoktu, o yuzden tekrar actim diyor. ama simdi hicbir sekilde hard diski gormuyormus bilgisayar, 0141 hatasi veriyormus. bilgisayardan filan gecmis durumda da zaten, acaba verileri kurtarmak mumkun mudur? su an yapilabilecek en dogru davranis nedir?
(4) 

evlilikte cikan piyango bosaninca bolusulur mu?

layouter #79573 
diyelim evli bir cift var. adam gitti bir piyango bileti aldi, bilete de yuklu bir ikramiye cikti. sonrasinda da adam kadindan (ya da kadin adamdan) bosanmaya karar verdi. bu durumda bilet bolusulur mu, yoksa adama mi kalir? peki mesela adam ikramiye kazandigini kadindan saklayarak bosanma davasi acarsa sorunun cevabi degisir mi? ya da daha genel olarak davayi kimin, nicin actigi ve art niyetli olup olmadigi bu sorunun cevabini degistirir mi?
it could happen to you diye bir filmin konusunu okudum da, oradan aklima takildi bu soru ve varyasyonlari :)
(2) 

deniz tasimaciligi

layouter #78209 
deniz tasimaciligi ile ilgili ozet bilgi arayisindayim. aslinda sanirim merak ettiklerimi madde madde sorular olarak yazsam daha spesifik olacak:

1. konteynerlarin standart boylari var mi? paletlerde oldugu gibi bunlara da avrupa/amerika/asya icin ayri standartlar mi var?

2. ayni sekilde, gemilerin asagi yukari standart boylari var mi? mesela bir yuk gemisinin yerlesim planina ulasabilir miyim? konteyner cinsinden kapasitesini ve bunlarin nasil yuklendigini gosteren bir ornek bulabilir miyim?

3. konteynerlara urunler genellikle nasil yukleniyor? mesela paletli, shrink-wrapped mi, yoksa kutular halinde floor-loaded mi? ya da baska turlu mu?

4. konteynerlara yolda hic "elleniyor" mu? yoksa yuklendikleri limanda nasil yerlestirilmislerse varacaklari yere kadar ayni yerlerinde mi kaliyorlar? bu sorunun cevabi geminin boyuna ve turune gore degisiyor mu?

5. "floating warehouse" diye bir sey duydunuz mu/gordunuz mu? sanirim karada sabit duran bir depo yerine eski yuk gemilerinin yuzen depolara cevrilmesi kastediliyor. google amca bu keywordle arayinca genelde iki ornek cikariyor: eski zamanlarda patlayici/yanici maddeleri sehirlerden uzak tutmak amaciyla kullanilan yuzen tanklar ve askeri birliklerin muhimmatini tasiyan gemiler. ama ben daha cok ticari depolama amacli bir kullanimdan bahsediyorum. yine de her turlu bilgi makbule gecer.

simdiden tesekkur ederim!
(3) 

kotu scan edilmis pdf dosyasi temizleme

layouter #65306 
elimde resimdeki gibi bir dosya var. kolay yoldan fonu beyazlastirip kontrasti arttirmayi saglayan bir web sayfasi, ucretsiz program, vs. var midir?
(1) 

excel - conditional formatting

layouter #64799 
sheet'in ortalarinda bir yerlerde toplam a satiri, b sutunu olan bir tablom var. bu tablonun b. sutunundaki minimum degeri bulup, sonra da bu degerin oldugu satiri yesile boyamak istiyorum. sadece minimumu bulup onu boyamayi biliyorum, ama tum satiri boyamayi beceremedim...
(7) 

tugla gibi, surukleyici, ingilizce roman

layouter #51412 
uzun yolda okumak uzere basliktaki tarife uygun, hafif (yani bana oturup yasami sorgulatmayacak) bir roman aramaktayim. yani gidip raflarda bakinsam ille bir seyler bulurum da, sizin boyle "ya su var ya super, kesin oku" dediginiz bir seyler varsa o daha guzel olur diye dusundum. tesekkurler simdiden :)
(8) 

maras, urfa, antep

layouter #47476 
bu illerimize kahramanmaras yerine maras demek, sanliurfa yerine urfa demek, gaziantep yerine antep demenin bir alt anlami var mi? garip bir soru oldu da, cikis noktam yasamin kiyisinda filminden bir sahne.

----- hafif spoiler -----
alamanci nejat karakolda bilgisayardan bilgi bakan memura "maras" diyor, memur da "kahramanmaras" diye uzerine bastirarak duzeltiyor.
----- hafif spoiler -----

tamam politik konularda filan bayagi cahilim de, boyle bir diyaloga bir anlam veremedim, aydinlatabilirseniz sevinirim.
(3) 

85. yil logosu/bayragi

layouter #42503 
hani 75. yil icin tasarlanmis bayrakli bir logo vardi ya, sonra her sene rakamini degistirip degistirip kullanmaya basladilar? hah iste ben onun bu sene icin olanini ariyorum. aramaya inandim ama bende bir arama ozru var galiba, bir turlu bulamadim...
(9) 

jonathan'in turkcesi?

layouter #39108 
hani incil'de gecen bircok ismin turkcesi de vardir ya (jesus-isa, david-davut, gabriel-cebrail, vs.), iste ben jonathan'in turkcesini merak etmekteyim (eger varsa tabii). bir de eger boyle cesitli dillerde var olan (haliyle genellikle din kaynakli) isimlerin hepsinin turkce karsiliklarinin listelendigi bir kaynak biliyorsaniz o ekstra makbule gecer. tesekkurler!
1

mobil görünümden çık