Bir uçuşun neden iptal olduğunu öğrenmek mümkün mü?

mikro patlama #1574968 
Bugün yapılması gereken bir tarifeli yurtiçi uçuş iptal olmuş gözüküyor. Flightradar'da sadece iptal yazıyor. İptalin nedenini öğrenmek mümkün mü? (Benim katıldığım bir uçuş değil)
(2) 

Sanal kartta usd bakiye ile ödeme yapılamıyor mu?

mikro patlama #1572909 
Yurtdışı alışverişlerde kur farkından zarar etmemek için usd ekstreli kart kullanmak gerekiyor. Aynı şeyi sanal kartta yapmak mümkün değil mi? Limiti dolar yükleyerek belirlenen sanal kart var mı bildiğiniz?
(3) 

Yakın zamanda pasaport alan var mı? Kaç günde geldi?

mikro patlama #1571564 
Geçen seneki gibi aylarca bekleme ihtimali var mı?
(1) 

Aktif kullanım süresi bitmiş hat başka operatöre taşınabilir mi?

mikro patlama #1569835 
Elimizde yükleme yapılmadığı için sadece giden aramaya kapalı, iptal olmamış bir hat var. Bu hattı başka operatöre taşıyabilir miyiz yoksa önce yükleme yapmak mı gerekir?
(2) 

Skype üzerinden thy veya bankaların çağrı merkezlerini aramak mümkün mü?

mikro patlama #1566574 
Yurtdışında Skype üzerinden thy veya bankaların çağrı merkezlerini aramak mümkün mü?
(4) 

Kabin bagajı ve el çantasının birlikte tartılması

mikro patlama #1565182 
Genelde sanırım tüm firmalar kabin çantası ve varsa el çantası (veya laptop vs) için toplam ağırlık limiti belirliyor. Hiç uçağa biniş öncesi ikisinin birlikte tartılıp toplam ağırlığın kontrol edildiğine tanık oldunuz mu?
(4) 

USD/EUR harici döviz cinsi ödemeleri kredi kartına hangi kurdan yansır?

mikro patlama #1564257 
Kredi kartı ekstresi USD/EUR/TL şeklinde alınıyorken bunların dışında bir döviz cinsinden alış veriş yapılırsa, ödeme ekstreye TL olarak mı yoksa USD olarak mı gelir?
(9) 

Alındıktan 4-5 yıl sonra bile eski hızında çalışan telefon modeli ne var?

mikro patlama #1562464 
Satın alındıktan 4-5 yıl sonra bile takılmadan, bekletmeden akıcı bir şekilde çalışmaya devam ettiğini bildiğiniz telefon markası ve modeli var mı?

Burada kastım genel performansının yüksek olması değil, şu anki telefonumda en basit bir uygulama açmak istediğimde veya bir uygulamadan diğerine geçmek istediğimde, herhangi bir şeye tıkladığımda çok bekliyorum (factory reset de fayda etmedi).
Eski ama hala düzgün çalıştığını bildiğiniz marka/modelleri merak ediyorum.
(7) 

Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlasam yavaşlık sorunu çözülür mü?

mikro patlama #1557894 
Telefonda iki uygulamada aynı anda çalışamıyorum, birinden diğerine geçiş yaptığımda diğerini bellekten atmış oluyor ve uygulamayı yeniden başlatıyor, hem baktığım ekran kayboluyor hem de her geçiş için 15 saniye civarı beklemem gerekiyor, bunun dışında takılma, geç tepki verme vs de çok fazla. Bu sorunlar uygulamaya özgü de değil, birçok farklı uygulamada oluyor.
Telefon 5 yaşında 3gb bellekli ve alındığından beri hiç sıfırlanmadı. Depolama alanında 18gb boş yer var. Genelde pek fazla uygulama yüklemedim, oyun da oynamam.
Daha önce yavaşlık sorunu yaşayıp fabrika ayarına dönüş yaptıktan sonra düzeldiğini deneyimleyen oldu mu?
(3) 

Gündüz saatlerindeki banka kurları

mikro patlama #1555370 
Akşam saatlerinde kur makası açıkken, o gün gündüz saatlerinde bankalarda hangi kurların geçerli olduğunu öğrenmenin bir yolu var mı? Mesela öğlen saat 12:00 itibariyle alınmış snapshot gibi bir şey gösteren site var mı bildiğiniz?
(1) 

Yurtdışı sipariş gümrüğe takılınca bekliyor muyuz, ne yapıyoruz?

mikro patlama #1553394 
30 dolarlık bir ürün. 3-4 yıl önce de aynısını sipariş etmiştim. O zaman ptt kargo hareketinde önce Ukim'de bekliyor, yazmıştı, bir hafta sonra ptt'den telgraf gelip fatura vs. yollamamı istemişlerdi. Süreç hep böyle mi işliyor? Yani ptt benimle bağlantı kursun diye beklemeli miyim? Zaman aşımı olup geri gönderme/imha etme olasılıkları var mı?
PTT'ye sor diyeceksiniz ama önceki seferde sormuştum, bilmiyoruz, ukim'le görüşün demişlerdi. Ukim'le görüşmenin pratik bir yolu olduğunu sanmıyorum.
(3) 

Sürücü belgesi başvurusunda yanal görüş testi

mikro patlama #1545396 
Yabancı bir ülkede sürücü belgesine başvurdum. Görme testlerinden birinde neredeyse 80 derece açıyla sağda veya solda yanan ışığın rengini söylemem istendi ve bunu sürekli karşıya bakar durumdayken yapmam gerekiyordu. Gözlerimde sorun olmadığı halde zor bela geçebildim testi. O ışıkların rengi o açıdan çok zor görünüyordu çünkü.
Sanırım periferal görüş testi deniyor buna. Türkiye'de ehliyet için başvurunca böyle bir test yapılıyor mu? Bana çok saçma geldi, birçok kişi geçemez sanki.
(2) 

Yaşlı için tırnak makası

mikro patlama #1539527 
Yaşlı bir kişinin ayak tırnağı aşırı kalın ve dışa (ayak parmağından yukarı) doğru uzuyor. Kendi başına kesmekte zorlanıyor. Hem rahat göremiyor hem de tırnağın aşırı kalın olması yüzünden normal tırnak makaslarıyla kesmek çok zor. Fiyatı çok fazla olmayan nasıl birşey alınabilir? Elektrikli olanlara baktım ama bunlar daha çok törpüleme için gibi görünüyor. Kendiniz kullanıp da bu tür bir durum için işe yarayacağını düşündüğünüz makas varsa önerilerinizi alırım.
(2) 

Reçetedeki bir ilacı almadığımızda o ilaca ne olur?

mikro patlama #1539179 
Diyelim reçetedeki ilaçlardan biri evde var, eczacıya bunu almıyorum dedik.. ki israf olmasın diye böyle yaptığım çok oldu (parol vs). O ilaç eczacının cebine mi kalır? Eğer öyleyse bunu önlemek için ne yapılabilir?
(7) 

İki farklı lambadan hangisinin yanacağını seçmek için anahtar

mikro patlama #1537660 
İki lambamız var (220V). Normal elektrik düğmesi lambalara giden elektriği açıp kapatacak. Araya eklenecek ikinci bir elektrik düğmesi ise aşağı/yukarı konumuna göre ya birinci ya da ikinci lambaya elektrik verecek, yani 3 uçlu olacak, biri faz giriş, diğer ikisi de her bir lambaya gidecek. Bu ikinci anahtar vavien ismiyle satılanlardan mı olmak durumunda?
(11) 

Prizli wattmetre önerilerinizi alırım

mikro patlama #1537118 
Şu iyidir ya da şundan alma diyeceğiniz ürünler ya da olması gereken özellikler varsa yazabilirsiniz.
Muhtelif elektrikli ev aletlerinin (0-2KW) tüketimini ölçmek için alacağım.
Teşekkürler.
(2) 

Hasarlı bavul tekerini kullanmalı mı hemen yaptırmalı mı?

mikro patlama #1509291 
Çekçekli valizin tekerinin dış lastik kısmı parçalandı ve düştü. Lastik kısım düştükten sonra kalan teker aksamı görünüşte hala valizi yürütüyor aslında. Bu şekilde ne kadar idare eder? Lastik olmadığı için kalan kısım da çatır çutur parçalanır mı? Hemen yaptırmalı mıyım? Yaptırırsam sanıyorum lastik kısmı yenilemek yerine komple tekeri değiştirirler. Önerisi olan?
(tickler gelecek)
(2) 

Telefon, laptop için tornavida seti önerisi

mikro patlama #1504578 
Ucuz tornavida setleri için parçalar oturmuyor, uçlar hemen aşınıyor gibi olumsuz yorumlar yazılmış çok sayıda. Şu seti almayı düşündüm, kullanan, yorumu, önerisi olan var mı? Teşekkürler
www.google.com
(3) 

Uçak biletinin uçuş tarihlerini değiştirirsem pnr kodu değişir mi?

mikro patlama #1504335 
Diyelim bileti satın aldık ama sonra bedelini ödeyerek uçuşlardan birinin veya ikisinin tarihini değiştirmek istedik. Bu işlem pnr kodunu değiştirir mi?
(6) 

Araç gösterge panelinin aydınlatması çok zayıflamış, kolay tamir olur mu?

mikro patlama #1498844 
Arabanın (15 yıllık) gösterge panelinin aydınlatması zamanla çok zayıflamış ve artık gündüzleri yazılar, km vs okunamıyor. Yetkili servis komple tüm paneli değiştirmek gerekir, tek lamba değişimi gibi bir şey olmuyor demiş. Bunun için tüm paneli değiştirmek saçma geldi, oto elektrikçilerde falan daha ucuz yollu bir tamir mümkün müdür? (model önemliyse A150)
(3) 

Yatırım fonu grafiklerini dolar bazında gösteren bir site var mı?

mikro patlama #1496173 
Tefaş sitesinde TL bazında fon grafiklerini görebiliyorum ama bana dolar bazında fon fiyatı grafiği lazım. Böyle bir site bilen var mı?
(3) 

"thorough job" ne demek?

mikro patlama #1491324 
Örnek cümle:
"I am someone who does a thorough job"
Garip şekilde internette yanıtını bulamadım, clickbait siteler var hep.
(2) 

Bu böcek meyve ağacına zarar verir mi?

mikro patlama #1486309 
Meyve ağacının üzerinde dolaşan çok sayıda bu böcekten var, belki yüzlerce. Zarar veriyor mudur ağaca?
(1) 

Payoneer hakkında sorular...

mikro patlama #1477871 
1.Payoneer hesabına gelmiş olan para, yabancı bir ülke bankasındaki dolar hesabına transfer edilebiliyor mu? Yoksa sadece Türkiye bankalarına mı gönderiyorlar?

2.Paypal maliye ile veri paylaşmayı kabul etmediği için Türkiye'ye kapatıldı. Payoneer nasıl faaliyet gösterebiliyor? Aynı durum onlar için de geçerli değil mi?
Teşekkürler.
(3) 

Yazlık eve laminant parke yapmak mantıksız değil mi?

mikro patlama #1476339 
Taş parke üzerine laminant yapılırsa ev daha sıcak olur diye düşündüm, ne de olsa laminant parkenin kendisi ve altına konan malzeme ısı izolasyonu yapacaktır. Olabildiğince serin olmasını isteyeceğiniz yazlık ev için yanlış göründü bana. Doğru mu düşünüyorum yoksa fark etmez mi?
(4) 

"Said that"ten sonra kullanılan zaman kipi hakkında

mikro patlama #1472681 
Ölen kişiyle ilgili olarak,
"Nel's mother said her son leaves behind three children."
denmiş. Bu kullanım doğru mu? "has left" olmaz mı?
(1) 

Yeni (ticari) ileti yönetim sistemine güveniyor musunuz?

mikro patlama #1465640 
e-devlette ve iys.org.tr adresinde ticari ileti alımını yönetebileceğimizi iddia eden bir "ucube" var. Ucube diyorum çünkü bir ucu e-devlette, kendi sitesi normalde derneklere vs verilen org.tr uzantı üzerinde, kurum kimliği ise anonim şirket. İleti yönetimi yapabilmek için telefon numaramızı bu "şirkete" vermemiz gerekiyor. Bu şirket edevlet kanalıyla başka hangi bilgilerimizi alıyor bilemiyorum. Toplayacağı iletişim bilgileri oradan başka yerlere yasal ya da yasal olmayan şekilde yürür mü, soru işareti. 1 sene sonra fazladan 100 firmadan daha izinsiz ileti almaya başlayacaksam bunların onaylarını kaldırabiliyor olmamın pek bir anlamı kalmıyor değil mi?

2. soru olarak, şikayet mekanizması yok, zaten şirkete havale edilmiş bir sistemde ceza olması pek beklenebilir bir şey değil. Yani binlerce firma habire ekleyecek, sistemi kullanabilenler habire onay kaldıracak gibi görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
(3) 

Güncel masaüstü yazılım frameworklerin kapladığı yerlerin kıyaslaması

mikro patlama #1455577 
Güncel masaüstü yazılım geliştirme ortamlarında yazılan basit bir uygulamanın temiz bir Windows makinaya yüklenmesi durumunda ne kadar yer kapladıkları, registry'yi ne kadar şişirdikleri konusunda -altını çiziyorum- çoook kabaca bir kıyaslama arıyorum. Mesela Python veya Java veya .NET ile bir hello world yazdık, bunların her birinin kurulumu son kullanıcıda ne kadar yer kaplar vs gibi kabaca fikir edinmek istiyorum.
Örnek vereyim: Tarih öncesi de sayılsa VB6 ile yazılmış bir hello world kurulumu, library yüklemez, neredeyse 0 yer kaplar ve registry'de herhalde 3-5 tane kayıt yapar.
Böyle bir kıyaslama gösteren site varsa güzel olur veya fikir sahibi olduklarınızı yazabilirsiniz. Teşekkürler.
(1) 

Neden birçok yabancı firma uluslararası (kargo ile) satışlarını kısıtladı?

mikro patlama #1455137 
Normalde Türkiye dahil birçok ülkeye kargo/posta ile satış yapan birçok firma salgın başladığında yaptığı uluslararası satış kısıtlamalarına hala devam ediyor. Bildiğim kadarıyla bu durumun TR'den kaynaklanan bir tarafı yok. O halde neden bu kısıtlamalar devam ediyor? Mesela normalde çoğu ülkeye gönderen bir firma şimdi sadece ABD, Avrupa, Rusya'ya gönderirim diyor. Bunun mantığı ne olabilir?
(2) 

Güneş enerjili su ısıtıcıları bulutlu havada da iyi ısıtır mı?

mikro patlama #1449223 
Bireysel olarak kurulmuş güneş enerjili su ısıtıcıları bu mevsimde ve tamamen bulutlu havada yeterince sıcak su üretir mi? Su fazlasıyla sıcak olur mu yoksa sadece biraz ılık olup kalır mı? Vakumlu tüpleri olanlar için kapalı havada da ısı toplar deniyor ama yeterli olur mu emin olamadım.
(4) 

Kişisel bilgi içermeyen duyurularınızı neden siliyorsunuz?

mikro patlama #1448484 
Kişisel ya da dolaylı da olsa kimlik belirlemeye yarayacak hiçbir bilgi içermeyen duyurular neden silinir ki?
Yani soru sahibi kişi başkalarına da faydalı olabilecek bir sürü yanıtı silecek kadar bencilse, kim neden zaman ayırıp yanıt versin ki?
Soruyla birlikte bazen çok nitelikli ve detaylı olabilen yanıtları yok etmek bir çeşit vandalizm değil midir?
(Eklediği duyuruların %90-95'ini silmiş olan birçok kişi var)
(1) 

Kargo geciktiğinde gittigidiyor onay süreci nasıl işliyor?

mikro patlama #1428005 
Satıcı ürünü kargoladıktan sonra şu tarihe kadar onay süreniz var diyor. Ben o tarihe kadar hiçbir şey yapmazsam süreç nasıl işliyor? Kargo ulaşmamışsa sorun bildir yapıp onay süresini uzatabildiğimi biliyorum ama eğer hiçbir şey yapmazsam ne oluyor? Sistemin beni bilgilendirmeden otomatik onay vermesi mümkün mü?

Sorumun sebebi, eski bir alış-verişimde onay süresini uzattığım için satıcı, bize söyleseydiniz biz uzatırdık gibisinden sitem etmişti. Geciken kargo nedeniyle onayı uzatmam neden satıcıyı sıkıntıya sokuyor anlamadım.
(1) 

Kullanım memnun kaldığınız el tartısı önerilerinizi alayım

mikro patlama #1406038 
30 kiloya kadar doğru tartabilecek, hemen bozulmayacak, dijital el tartısı almak istiyorum. Uzun süredir kullanıp da memnun kaldığınız ya da memnun kalmadığınız, alma diyeceğiniz varsa yazabilirsiniz. Teşekkürler.
(6) 

Evinizdeki oda kapıları rahat kapanıyor mu?

mikro patlama #1405540 
1) Evinizde iç oda kapıları rahatça kapanıyor mu yoksa altı sürten veya kapatırken zorlanan kapılar var mı?

2) Oda kapılarında kaç menteşe var? 2,3,4 ?

Bonus: 3) Türkiye'de genelde 2 menteşe mi konuyor, başka ülkelerde durum nedir?

Benim yanıtlarım:
1-Var, hep vardı.
2-2
3-Tayland'da bir apartmanda kapılar 4 menteşeliydi, düşme, yamulma olmadığı için tabiki kusursuz açılıp kapanıyordu, Türkler de birgün bu teknolojiye geçmeyi başaracak mı merakla bekliyorum.
(1) 

Thy iç hatlarda sadece 1 adet (kayıtlı) bagaj mı kabul ediyor?

mikro patlama #1400262 
İç hat bileti alırken karşıma çıkan:
Kayıtlı bagaj 1 parça x 20 kg
Kabin bagajı 1 parça x 8 kg

Sitenin hiçbir yerinde 2 parça kayıtlı bagajın nasıl kabul edileceği yazılmamış, sadece fazla kg ücretlendirmesi var.
2 tane 10 kg bagajla gelince birini çöpe mi atıyoruz?
(7) 

Binary veriyi metin tipinde bir veritabanı kolonunda saklamak mümkün mü?

mikro patlama #1395423 
Binary tipte (örneğin dosya) veriyi saklamak için binary tipte bir kolon yerine (uzunluğu yeterli) metin (text) tipinde bir kolon kullanmanın sakıncası var mıdır? Veri zarar görür mü ya da orijinalinden farklı bir biçimde geri okunması ihtimali var mıdır? Google kendi kafasına göre soruyu alakasız konularla eşleştirerek sadece 1 sonuç döndü. Mevcutta metin tipinde kolon var ve veritabanı yapısında değişiklik yapmak istemiyorum.
DB türü önemliyse ms sql server diyelim.
(10) 

5 yıllık laptop için termal macun yenilemesi gerekli midir?

mikro patlama #1377777 
5 yılı geçti ama çok sık kullandım denemez, oyun oynamıyorum. Normalde ofis tarzı işlerde fanlar en düşük hızda çalışıyor, sadece işlemci yükü arttığında fan sesi yükseliyor. Buna bakarak işlemcinin ısınma sorunu olmadığını, dolayısıyla termal macun yenilemeye gerek olmadığını düşünüyorum, haklı mıyım?
İşlemci sıcaklığını görmek mümkün değil bu arada.
(5) 

Salla kazan palavrası

mikro patlama #1376540 
Turkcell 3 saatlik 1gb internet verdi ama 1 saat geçtiği halde hala aylık internetimden yiyor, saatlik olanı hala 1024mb gösteriyor. Arada birkaç kez interneti kapattım bir süre, geri açtım belki düzelir diye, faydası olmadı. Geçen sefer de 1 saatlik 1gb vermişti onun da bi hayrını görmemiştim.
Dalga mı geçiyorlar yoksa mevcut kotayı bitirtip, yenisini satın almak zorunda bırakmak için sahtekarlık mı yapıyorlar?
(2) 

THY sitesinde önceden yapılmış koltuk seçimi sonradan değiştirilemiyor mu?

mikro patlama #1373336 
Daha önce bilet alırken koltuk seçimi yapmıştım, şimdi rezervasyon ayarlarında tekrar "koltuk seç" tıklayarak koltuk listesini görüntülüyorum ama eski koltuk nodan vazgeçip farklı koltuk no seçmeme izin vermiyor. Başka koltuğa tıklayınca "koltuk seçimine uygun yolcu bulunamadı" diyor. Bir kez koltuk seçimi yapınca bir daha değiştirmek mümkün değil mi?

* Koltuk seçiminin ücretsiz olduğu bir uçuş.
(1) 

Türk telekom hattın kapanmaması için en az kaç tl transfer almalıyım?

mikro patlama #1366577 
Hem aramaya hem aranmaya kapalı durumda, normalde kullanmadığım bir hat var. Her defasında 30 tl yükleyip boş yere hatta para birikmesini istemiyorum. En az kaç tl transfer edilirse kullanım dönemi uzar?
(3) 

THY sitesinde bilet bastırma seçeneği yok mu?

mikro patlama #1359980 
Yoksa ben mi göremiyorum?
Yeni alınan bir bileti bastırmak için link, buton koymamışlar mı?
Fatura kast etmiyorum, henüz online checkin yapılmamış bir biletin seyahat bilgilerini içeren basit bir belgeden bahsediyorum.
(1) 

Flightradar'da neden bazı uçuşlar için "diverted to ISL" notu yazıyor?

mikro patlama #1358779 
İstanbul havalimanına giden birçok uçuş için "diverted to ISL" yazıyor ama sonra hepsi yine yeni havalimanına iniyor. ISL artık Atatürk'ün kodu olduğuna göre bu notun anlamı nedir? Normalde bu notu görünce bir problem nedeniyle uçağın Atatürk'e yönlendirildiğini anlamamız gerekmiyor mu?
(örnek tk2253)
(7) 

Aktarmasını kendiniz yaptığınız uçuşu kaçırırsanız ne olur?

mikro patlama #1343940 
Diyelim ki uzun mesafe bir yere (japonya, brezilya, kore vs) uçacaksınız. Uçağın kalkacağı şehre ayrı bir biletle gittiniz ama ilk uçağın rötarı yüzünden ancak kalkışa 10 dak kala vardınız ve haliyle checkin kapandı. Bu durumda hata bana ait olur, havayolunun sorumluluğu yok, burası tamam. Sorular,

1-Havayolunun yine de yardımcı olup (yer varsa) sizi bir sonraki uçuşla gönderme ihtimali nedir?
2-Eğer havayolu yardımcı olmazsa bu son dakikadaki bilet tarihinin bir sonraki uçuşa değişikliği çok kabaca ne ölçekte maliyet çıkarır?

Özellikle başına böyle bir durum gelen varsa deneyimini öğrenmek isterim.
Teşekkürler.
(3) 

Singapur havayollarının sitesine girişte sorun yaşıyor musunuz?

mikro patlama #1335290 
Sorun sitede mi, benim internet bağlantımla mı ilgili onu anlamaya çalışıyorum. Linkini verdiğim siteyi kolayca açıp, herhangi bir yöne uçuş aratıp, uçuş detaylarını görebiliyor musunuz?
www.singaporeair.com
(4) 

"too many"den sonra "than" kullanılabilir mi?

mikro patlama #1329422 
Örnek: There are too many people than available seats."
Bu kullanım doğru mudur?
More kullanmak istemiyorum çünkü aşırı olma durumuna dikkat çekmek istiyorum.
(9) 

Sebze (veya) meyveleri sirkeli suyla yıkıyor musunuz?

mikro patlama #1273686 
1- Sebzeleri (veya meyveleri) mikropları gidermek için sirkeli suyla yıkıyor musunuz?
2- Evetse ne kadar suya ne kadar sirke katıyorsunuz? (dikkat, olması gerekeni değil fiilen uyguladığınız oranı soruyorum)
(10) 

Geceyarısından sonraki otele girişlerde hangi gün için rezervasyon yapmalı?

mikro patlama #1263780 
Havaalanı yakınındaki bir otele gece 2:00 civarında giriş yapılacaksa, online rezervasyonda önceki günü mü seçmeli yoksa sonraki günü mü?

Normalde otellerin checkin/out saatleri öğlen olduğu için gece geç giriş yapılsa bile önceki gün seçilir ama bu otel havaalanı yakınında olduğu için checkin/out saatlerini 0:00 vermiş. Emin olamadım.

Bonus soru: Gece 2'de havaalanından ataköy metro istasyonuna gitmek için taksi dışında seçenek var mı? (sanırım 10-15 tl tutar ama canavarı beslememek açısından)
(1) 

E-devlette sgk hizmet dökümü alınca askerlik borçlanması da görünüyor mu?

mikro patlama #1261850 
Hizmet dökümü aldığınızda ssk ve bağkur kapsamındaki prim günleri dışında askerlik borçlanması da görünüyor mu? (ben göremiyorum)
(2) 

Ortalama ömür beklentisindeki artış gerçekten bu kadar dramatik mi?

mikro patlama #1255028 
Aşağıdaki linkte Tr'deki ortalama yaşam süresinin yıllara göre değişimi gösterilmiş:
www.google.com

1960'larda 45 yaştan 2010'da 74'e yükselmiş.
Bu grafikteki veri sağlıklı mı? Ortalama ömür bu kadar hızlı mı arttı?
(1) 

Telefonda gereksiz arka plan uygulamalarını kapatan uygulama önerisi

mikro patlama #1248751 
En son uber'in kafasına göre gps'i açıp (ki ayarlarda, izinlerde her yerde engellediğim halde) pilimi tükettiğimi gördükten sonra yüklü uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyecek bir şey aramaya başladım. Kullanıp faydasını gördüğünüz android uygulama var mı?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık