(6) 

yeni gelen KYK kredi ödemesi zammı?

zebragibi #1364160 
Merhaba, Geri Ödeme Başlangıç Tarihi 2020 Temmuz olan KYK kredi ödemesi Anapara 27500 TL olarak görünüyor, herhangi bir gecikme zammı vs... yok. Hatırladığım son borç 18000 küsür TL idi.

Bu 27 bin borç ne iştir? tefe/tüfe muhabbeti midir? artacağını bilsem 18 bin iken ödeyemez miydim?

ve Geri ödeme başlangıcına kadar bir zam daha yeme ihtimali var mı?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Cleocin-t tüpü benzerini bulmak

zebragibi #1321828 
Cleocin-t diye bir sivilce losyonu var, bunun ucu kilitli süngerli bir şekilde, bastırınca içerideki losyonu az miktarda dışarı salıyor.

resmi ekte görebilirsiniz. bu kutunun benzerini çoklu olarak nereden bulabilirim ve ne olarak aratmalıyım? yaptırmak istesem nereler yapar?

teşekkürler şimdiden.
(2) 

yaşlı bi adamın tasavvufi yolculuğunu anlatan bir film?

zebragibi #1284423 
iran yapımıydı sanırım tasavvufi bir filmdi. yaşlı bi adam var sakallı yanında da bi çocuk var bu ikisi kervanlarda hanlarda dinlenerek yolculuk yapıyorlar. çocuk nereye gidiyoruz diye soruyor sürekli adam filmin adını verecek olan bi cümle söylüyor, hatırlayamıyorum. sonunda adam aslında bi ölüm seremonisine gidiyormuş, bütün ermişler aynı mezarlığa gidip ölüyorlar.
(8) 

Yaptıkları şeyleri hevesle yapan insanlar bunu nasıl başarıyor?

zebragibi #1271382 
Gözlemlediğim bazı insanlar yaptıkları her şeyi büyük bi hevesle yapıyorlar. kitap okurken, ders çalışırken, spor yaparken hep büyük bi heves ve isteğe sahipler ve ben bu insanlara özeniyorum ama bir türlü o ince ayrıntıyı yakalayamadım. yaptığım neredeyse her şey gereksiz bi eziyete dönüşüyor, beni heyecanlandıran nadir şeyler ise en fazla 1 ay sürüyor sonra o da aynı sürünceme.

depresif bi yapım var ama depresyonda değilim, 4-5 yıldır sevmediğim bi şehirde boş bi hayat yaşıyorum. burdan gideceğim günü bekliyorum büyük bi istekle, bu da beni baya dibe çekiyor ama bunların dışında bi yol yordam yok mudur? böyle bi şeyler yapsam ve girdap gibi yukarı doğru yükselsem istekli, hevesli bi insan olsam?
(3) 

arapça bir kelime çeviri

zebragibi #1262598 
image.prntscr.com

imaj olduğu için translate kullanamadım. bir meslek bu, ne diyor burada?

teşekkürler.
(1) 

papara adlı sorumsuz ödeme firması hakkında

zebragibi #1242054 
Bu saçmalığı sakın kullanmayın mümkünse her yerde anlatın böyle aptal sorumsuz bir firma olamaz.

bu gereksiz oluşuma acil bir sebeple, aptal gibi internette araştırmadan para yatırdım fakat para ne sitelerindeki hesaba geçiyor ne karta iade ediliyor, kaç tane mail attım dönen yok, müşteri hizmetlerini arıyorum 70 kişi var sırada diyor, 10 dakikada 5 kişi eriyor en fazla.

şu aşamada ne yapsam parayı geri alırım? bankaya dilekçe mi yazayım? savcılığa suç duyurusunda mı bulunayım? durduk yere iş çıkardılar başıma.
(1) 

ekranı çatlamış led tv ve arkadan gelen beyaz ışık

zebragibi #1238672 
82 ekran bir led tv var ekranı saçma bir sebeple darbe gördü ve görüntü vermiyor, değişim için tv'nin kendisinden yüksek fiyat verdiler.

ben öndeki led ekranı söktüm, can sıkıntısından. bu ekranın arkasında beyaz ışık veren bir ekran var.

yani sonuç olarak tv'yi bilgisayara bağladığımda ses alabiliyorum ve parlak beyaz yumuşak bir ışık izleyebiliyorum, şu an tek fonksiyonları bunlar.

ben bunu nasıl değerlendirebilirim? farkındayım belki saçma ama dolabın üstünde atıl duracağına bir işe yarasın dedim.

aklıma gelen basit bir örnek vereyim ekranın üstüne kağıt koyup detay çizimler için kullanabilirim. gibi...
(3) 

Öğrendiğim şeyleri geri çağıramıyorum

zebragibi #1230352 
Okuduğum veya çalıştığım bir konuyu -çok veya az tekrarla- farketmeksizin geri çağırmada sıkıntı yaşıyorum, birinin onu bana ucundan hatırlatması lazım veya direk bağlantısı olan bir konunun arkasına hatırlayabiliyorum.

bu sorun eğitim, sınav değil de daha çok günlük yaşamda ve okuduktan 2-3 hafta sonraki süreç için geçerli. uzun süreli hafızaya alma problemi gibi görünse de bence değil çünkü yukarıda yazdığım gibi ufak bir yardımla hatırlayabiliyorum.

yaşım 30'un altı ve eskiden -3-4 yıl önce- çok az bağlantısı olsa dahi herhangi bi konuyu çok rahat hatırlayabilirdim.

bir fikriniz var mı? tavsiyeniz, bu durumu yaşayan?

teşekkürler.
(9) 

değişik araç arızası sorusu

zebragibi #1227397 
merhaba, 2 yıllık bir nissan qashqai araç var 2. sahibiyiz. şehir ankara.
bugün sabah araçla 30 kmlik bir yol gittim hava 22 derece civarıydı, 9 saat açık parkta kaldı o sırada yağmur yağdı vs hava sıcaklığı 17 civarına düştü. aracı oradan alıp 1 km mesafe gidip tekrar parkettim 1 saat sonra geldiğimde aracı çalıştıramadım.

tüm ışıklar radyo klima far düzgün çalışıyor fakat kontağı ikinci çevirdiğimde marş almıyor tık tık tık sesleriyle ışıklar yanıp sönüyor ve araç çalışmıyor. bir iki saat sonra bir araçla akü aktarımı yaptık araç çalıştı.

yarın ilk iş tabi yine aynı sorunu yaşamazsam gidip aküyü değiştiricem fakat merak ettiğim 2 yıllık bir aracın böyle bi sorun vermesi normal mi?
ve tüm elektrik aksamı kesintisiz çalışırken dalgalanma vs yok iken bu akü nasıl marşa elektrik veremiyor? acaba sorun başka bi yerde de olabilir mi yoksa yeni nesil araçların araç içi elektrik için ayrı bir sistemi vs. mi var?

teşekkür ediyorum şimdiden. mobilden yazdım hata varsa affola.
(4) 

led tv ekran değişimi gerçekten tv'nin kendisinden pahalı mı?

zebragibi #1226045 
öncelikle, araştırdım fakat tatmin edici cevaplar bulamadım.

Merhaba, tv'nin dış ekranı gayet normalken tv'yi açınca sağ üstte büyük bir darbeyle tv'nin her yerine yayılmış çatlaklar gördüm, nasıl olduğu hakkında hiç bir fikrim yok.

marka model; LG 32MB17HM 950 tl'ye almıştım, şimdi çöp mü oldu bu cihaz?

sanırım garanti bir şey yapmaz, paneli kaça ve nereden temin edebilirim? ya da başka ne yapılabilir?
(3) 

spotify aile üyeliği hakkında

zebragibi #1217066 
Merhaba, ben açtığım aile üyeliğini evden 2 kişiyi ekledim, fakat yazdığım adresimi bilmediğim için tahmini bir adresi girdik diğer 2 kişiye, fakat posta kodu doğruydu.

kullanan 2 kişiye mail geldi posta kodunu onaylayın diye yine aynı kodu yazıp gönderdik biz size 1 hafta içinde dönücez diye mail geldi.

bunun sonucunda diğer 2 kişiye bir pürüz çıkar mı yoksa hesap yenilemesine 2 gün kalmışken aile hesabını iptal edip yeni bir hesapla tekrar mı eklesem diğer 2 kişiyi garanti olması açısından?
(1) 

Ankara çevresinde kamp yapmış olanlardan yer tavsiyesi?

zebragibi #1205666 
Kamp yapılabilecek alanlar genelde Ankara'nın üst tarafında kalıyor, mesafeler de az çok birbirine yakın, bunların arasında ailecek veya sevgilinizle gidip memnun kaldığınız bir yer oldu mu?

çekincem hayvanlardan ziyade insanlar, anahtar kelimeler; tofaş, çomar.
(5) 

cepteteb üzerinden direk dolar harcamak

zebragibi #1205007 
merhaba, benim cepteteb banka kartımda bi miktar dolar ve euro var fakat para birimi ne olursa olsun her türlü alışverişte -fiziksel pos veya sanal ödeme- kartta türk lirası varsa onu euro veya dolar'a çeviriyor ödemeyi öyle gerçekleştiriyor, hesapta try olmadığı zaman yetersiz bakiye veya ödeme reddi gösteriyor.

parayı anlaşmalı atm'lerden nakit olarak çekebiliyorum, o konuda sıkıntı yok.

SORU/ÖZET: direk hesaptaki dövizi harcama imkanım yok mudur? aliexpress vb.. siteler üzerinden.
(2) 

arada elektro gitar ile bir iki melodi çalmak?

zebragibi #1204157 
merhabalar, zamanında gitar çalmayı bilmememe rağmen, elektro gitara ilgimden dolayı alıp duvara astığım -evet duvara astım- bir epiphone vardı, gerçi çalmaya da zamanım yoktu ama hiç öğrenmeye girişmedim, arada alır kurcalarım ama hiç anlamlı bi ses çıkaramadım.

şimdi bi süre boş zamanım var, şöyle arada sıkıldıkça elime alıp üzerinde bir iki melodi çıkarabilmek istiyorum -ileri seviye bi hedefim yok- ve fakat nereden başlasam bilemedim. genelde reverbli gitar içeren müzikler dinlerim, öyle hızlı sololarla işim yok.

gayet amatör birisi olarak soruyorum, motive edici ve yormayacak tavsiyeleriniz iyi olacak benim için. kafa rahatlatmak için giriştiğim bi şeyin benim için stres kaynağına dönüşmesini istemiyorum.
(9) 

Dolar bozdurunca para dışarı mı çıkmış oluyor?

zebragibi #1145297 
Cahilliğimi mazur görün tam kafamda oturtamadım bu olayı.
Şimdi ben döviz bürosunda 500 dolar bozdurunca bu 500 dolar direk ülke dışına mı çıkmış oluyor? çıkmıyorsa "ülke ekonomisine" katkısı nasıl gerçekleşiyor?

Döviz bürosunun çalışma sistemini de kısaca anlatacak biri olursa sevinirim.
(1) 

Spotify aile paketine ücreti mukabilinde ekleyecek olan var mı?

zebragibi #1132686 
aile paketine dahil olup enpara üzerinden ücreti geçebilirim, gününde öderim.
(6) 

MSA çıkışlı biri ne kadar kazanır?

zebragibi #1112039 
Merhabalar, aramızda MSA(mutfak sanatları akademisi) bilgisi olan bazıları vardı diye hatırlıyorum. bir kaç sorum olacaktı.

profesyonel aşçılık sertifikasını aldıktan sonra -istanbulda ortalamanın üstü iyi bir işletme/otel/..de- hangi pozisyonda başlanıyor? ve aylık tahmini maaşı ne olur?

aynı pozisyonda ne kadar süre çalışmak lazım bir sonraki aşama için? ve pozisyon arası maaş farkı ne kadar olur?

teşekkür ediyorum şimdiden.
(1) 

Spor öncesi karbonhidrat kaynağı olarak meyve tüketmek?

zebragibi #1107796 
Spor öncesi pirinç, makarna çok sıkıldım, sos falan da koysan bi yere kadar.

spordan önce protein kaynağını aldıktan sonra şeker oranı düşük meyveler tüketsem, yediğim pirinç veya makarna yerine geçer mi?

miktarı karşılamak için çok fazla meyve mi tüketmem gerekir?

teşekkürler.
(2) 

led tv ile ilgili 2 soru

zebragibi #1104457 
80 cm lg led tv aldım, tv'nin sağ alt kısmında hafif bir pembelik var, açık renkte 2 parmak boğumu boyunda. özellikle pc'yi bağladığımda çok belli oluyor, tv izlerken göze çarpmıyor.
salondaki tv'de buna benzer ışık lekeleri vardı, kuran servise sormuştum, olur öyle demişlerdi, salon olduğu için çok önemsememiştim ama bunu çoğunlukla monitör olarak kullanacağım için biraz rahatsız oldum.

normal midir bu pembelik?

2. soru, ekranda sabit bir resmin uzun süre durması bir sıkıntı yaratır mı? desenlerin ekranda kalması vs gibi..
(4) 

Yurtdışı çıkış pulu kullanmak

zebragibi #1089294 
Şubatta bu pulu benim pasaporta yaıştırmadılar, aldığım gibi kaldı, ben de geri cüzdana koymuştum. şimdi 1 haftaya yurt dışına çıkacağım tekrar, bu pulu versem bi sıkıntı olur mu? üzerinde tarih yazmıyor sadece sıra no ve fsm köprüsü resmi var?

teşekkürler.
(6) 

ABDde toplu parayı saklama

zebragibi #1087556 
Merhabalar Temmuz başından iitbaren 35 günlük bir abd gezim olacak new york cityde olacağım zamanın çoğunda. Tüm geziyi finanse edecek parayı nerede saklayabilirim.

işlem ücreti vs gibi gereksiz giderler olmasın.
haftada 1 defa ihtiyacım olan parayı çekebilsem yeter.

en kötü ihtimal babanne cüzdanına koyup koynumda saklayacağım :).

nasıl yapsam sizce?
(3) 

2.5 inç Hard disk kutusu ile ilgili

zebragibi #1087038 
öncelikle başımız sağolsun.

2,5 inç sata HDD kutu diye geçen ürünler,

image.prntscr.com
image.prntscr.com

bu şekil girişleri olan hdd'yi çalıştırabilir mi? IDE olduğunu düşünüyorum bunun.

teşekkürler.
(2) 

Torrent hakkında bir kaç soru

zebragibi #1082527 
Ratio sistemi olan kapalı torrent sitelerinden bir dosya çektiğim zaman download'umda atıyorum 3 gb artıyor, bunu nasıl yapıyor? ve ben torrenti başkasıyla paylaşsam benden bir 3 gb daha mı artacak?

seed yaparken sitedeki upload miktarım artıyor, aynı dosyayı farklı bir bilgisayara yüklesem ve uploada başlasam 2 katı olarak mı artacak?

site bunları nasıl anlıyor da sistemine geçiriyor?
(3) 

Ankaradan İstanbula Üniversite değiştirmek.

zebragibi #1081089 
Merhabalar, Ankara'da özel bir üniversitede dil bölümünde %50 burslu okuyorum 2. sınıf bitti fakat çok bunaldım; şehirden, yaşamımdan, neredeyse yok denen çevremden.

YGS, DGS dışında sınavsız olarak İstanbulda bir üniversiteye geçme imkanım var mı? belki bilmediğim bir yol vardır.

teşekkürler.
(2) 

Die dunkle Seite des Monde - filmi bulabilecek olan?

zebragibi #1078858 
www.imdb.com

Die dunkle Seite des Mondes (2015)

linkteki filmi arıyorum, "46 yok olan dizi"ye esin kaynağı olmuş bir film/kitap olduğunu duymuştum.

aradığım kaynaklarda malesef bulamadım, almanca ağırlıklı torrent siteleri bilen veya farklı kaynaklardan bulabilecek birileri olabilir diye sormak istedim.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Psikoloji okuyan veya psikologlara kısa bir soru

zebragibi #1066479 
bilişsel davranışçı terapi ve şema terapi hakkında ne düşünüyorsunuz?

akademik anlamda ve iş hayatında çokça kullanılan ve etkinliği kanıtlanmış yararlı yöntemler midir?

ilaç tedavisinden daha faydalı olduğunu söyleyenler bile var, sizce doğru mudur?

teşekkürler.
(5) 

Kolay şekilde kiril alfabesi ezberleme

zebragibi #1062198 
Bu kiril harflerini nasıl ezberlerim, kolay ve hızlı bir şekilde?

mutlaka aranızda bu aşamayı atlamış birileri vardır?

vize yaklaştı ben hala okuyamıyorum.
(2) 

5 lambayı tek priz ile çalıştırmak

zebragibi #1060113 
merhabalar elimde 23 wattlık 5 florasan lamba var, 5 tane de tij ucu/ duy var.

1-bu 5 duy'u nasıl birbirine nasıl bağlayacağım ki tek priz ile çalıştırabileyim?
elektronik terimlerinden pek anlamam ne diye aratmam lazım bilemiyorum.

2-5x23 watt= 115 watt tek prizle çalışırken bir sıkıntı çıkarır mı? ışık azalması, elektrik akımını çok çekmesi gibi?

3-10x23 watt= 230 watt olsa tek priz ile sıkıntılı olur mu?

4-topraklama kablosu vs gerekli mi yoksa sadece eksi ve artı kablolar ile yapmak yeter mi?
(1) 

debit kartlarda ödeme iptali sorunu

zebragibi #1059230 
bu banka kartı/debit kart/atm kartı dedikleri kart ile yaptığımız ödemenin iptali/geri iadesi neden böyle sorunlu oluyor? bazen gelmesi çok uzun sürüyor bazen hiç gelmiyor?
(4) 

Skyscanner aktarma süresi hakkında?

zebragibi #1054564 
Resimde görünen uçuşu aldığım taktirde amsterdam'da 16 saat 30 dk mı bekleyeceğim yoksa 16.30 saat tüm uçuşun toplamı mı?

ne kadar süre aktarma havalananında bekleyeceğimi nasıl öğrenebilirim?

bir de amsterdam dışında, nerede aktarma yapmamı tavsiye edersiniz? çok sıkılmadan vakit geçirmek açısından?

teşekkürler.
(1) 

milli kütüphanede sıra çok mu?

zebragibi #1050888 
şu an orada olan, yeni çıkmış veya tam şu anda sırada olan birileri varsa diye soruyorum; nasıl çok sıra var mı?
(7) 

abd vizesi kalınacak süre hakkında

zebragibi #1047826 
Merhabalar, abd turist vizesine başvuracağım, bana planlanmış veya planlanmamış olsa dahi ne kadar kalacağım hakkında bir soru soruyor.

amacım turist vizesiyle yazın 30-40 gün gidip bir kaç eyalet gezmek.

fakat 40 gün bir turist için uzun bir süre, ben oraya ne yazsam? 2 hafta yazsam mesela, vize çıkması durumunda ülkeye girerken "sen buraya 2 hafta yazmışsın o zaman sana 2 haftalık giriş veriyoruz" deme ihtimalleri var mı?

kalacak yer, ulaşım; vize çıkması durumunda halledileceği için kesin bir şey de diyemiyorum açıkçası.
(1) 

alçıdan kil kıvamı elde etmek mümkün mü?

zebragibi #1045527 
alçı kullanarak elde şekillendirilebilir bir kıvam oluşturmak mümkün mü?

içine koyacağımız ekstra bir malzeme ile veya farklı bir şekilde?
(3) 

ziraat bankkart internet alışverişinde sıkıntı yaşayan var mı?

zebragibi #1035667 
3 defa müşteri hizmetlerini aramama rağmen hala internetten alışveriş yapamıyorum. böyle bir sorun yaşayan var mı?
(4) 

3 hafta 4 şehirlik avrupa gezisi için hangi çantayı almalıyım?

zebragibi #1032320 
Özet: ocak ortası benelux çevresi 3 hafta 4 avrupa şehri için iki çantadan hangisi?
-40 litre yeter mi yanına 30 litrelik jansport çanta almalı mıyım?
..........................
Ocak ayını ortasından Şubat'ın ilk haftasına kadar 3 haftalık bir avrupa gezisi yapacağım. ilk 7 gün amsterdamda, 1. ve 2. haftaları ise 2 farklı şehire ayırmak istiyorum yani toplma 3 maksimum 4 şehirde sabit kalarak çevre şehirleri gezeceğim.

şu iki çanta arasında kaldım, ben ilk görünen bavul tarzı olanı almak istiyorum. Çok fazla dolanmayacağım için soldaki benim için daha kullanışlı olur gibime geldi? ayrıca sırt çantası olma özelliği de var. ne dersiniz, avantaj, dezavantaj?

2- iki çanta da 40 litre 3 hafta için yeter diye düşünüyorum. 30 litrelik bir jansportum var onu da alabilirim yanıma?

www.decathlon.com.tr

www.decathlon.com.tr
(2) 

booking provizyon bloke kaldırıldı fakat ziraat hesabıma gelmedi.

zebragibi #1028368 
1.5 ay önce bookingden ücretsiz iptalli bir yer ayırttım ilk gece ücretlerini provizyon olarak hesaptan bloke etmiş. booking ile iletişime geçtim otel provizyonu kaldırmış bize dökümanı gönderdi bankanızla görüşün dediler.

zirrat müşreti hizmetlerini aradım anlattım olayı biz bakamıyoruz buradan harcama itirazı yapın gibi şeyler söyledi eleman. bookingi tekrar arayıp anlattım olayı, para bankalar arasında sıkışmıştır, yatar hesaba vs. dedi.

şimdi ben ne yapayım 20-25 güne gideceğim, paraları da euroya çevirmem lazım nasıl hallederim bu işi en kolay şekilde?

sanal kart kullanmadığıma pişman oldum.
(5) 

guinness draught tadı hakkında?

zebragibi #1026423 
denemek için bir kutu aldım, soğusun diye buzluğa koymuştum 10 dakika sonra aldım. açarken köpürerek açıldı biraz.

tadı güzel fakat çok yumuşak geldi bana yani bir tuborg gibi efes gibi etkisi olmuyor ağızda.

genel olarak içimi yumuşak bir bira mı yoksa ben hiç mi ettim güzelim birayı?
(4) 

uygun fiyatlı domain almak

zebragibi #1018788 
dolar yüzünden midir nedir, domain fiyatları 25-30 lira arası.

daha uyguna nereden alabilirim?
(4) 

booking.com'dan ücretsiz rez. iptali para çekilmesi

zebragibi #1015252 
booking.com'dan ücretsiz iptal ve sonra öde seçeneği olan bir rezervasyon yapmıştım.
rezervasyonu yaptığımda ilk günün ücreti kadar bir meblağ çekmiş az önce iptal edip farklı bir rezervasyon için hesabımı kontrol ettiğimde farkettim.

bazı yerlerde rezervasyon yapılınca ilk günün ücreti kadar bloke konduğu ve provizyon vs.. gibi bir şeyler olduğunu okudum.

özet olarak bu parayı uğraşmadan alabilecek miyim, çok uzun sürecek mi? yoksa uğraşmam mı gerekecek?
(1) 

5+1 ses sisteminden 1 speaker'ı ayrıca kullanmak

zebragibi #1001835 
meramımı google'a anlatamadım, galiba benim hatam.

şimdi 5 speakerlı bir ses sisteminde sadece 1 speaker'ı alıp bir şekilde telefona veya mp3 çalara takıp tek olarak kullanmak istiyorum. mutlaka bir amfi olması gerekiyor mu? böyle bir şey mümkün mü? mümkünse nasıl yapılır?

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Gitar üzerindeki bazı şeyler hakkında

zebragibi #984491 
1-treble ve rhythm ve boşta olacak şekilde ayar yapan kısım ne işe yarıyor? treble'dayken ne iş yapar? rhythm'deyken ne iş yapar?

2-dönen buton(adı nedir?)lardan birisi volume diğeri sesi boğuklaştırıyor, o nedir?

3-tellere giden uzun çubuk ayrıca alınıp takılabiliyor mu, gitarda olmasa bile? sesi dalgalandırdığını biliyorum? o parçaya ve yaptığı etkiye ne deniyor?

şimdiden teşekkürler.
(3) 

gitar jak'ını uzatacak bir kablo arıyorum?

zebragibi #982144 
çeşitli şekillerde arattım fakat bulamadım, ne diye aratmam lazım? veya birisi bulup link gönderirse daha makbule geçer.

aradığım şey; gitarın jak çıkışını uzatıp 1 metre öteden çıkış verecek, bir tarafı dişi bir tarafı erkek gitar jak uzatma kablosu.
(6) 

Fotoğraftan anlayanlara "nasıl çekilir?" temalı soru

zebragibi #973862 
Ekteki fotoğraf gibi bir fotoğraf elde etmek için makine üzerinden nasıl bir ayar ile çekmem lazım?

ve çeşitli programlar kullanarak efektler uygulamak mı gerekir? gerekirse neler?

bir de bu fotoğraf için kullanılan lens nedir?
(1) 

Bilişsel davranışçı terapi seans ücretleri?

zebragibi #962504 
bir istek üzerine ortalama ücretleri nedir öğrenmem gerekiyor.
ücretleri bilen daha önce gitmiş olan, yardımcı olabilir mi?

ankara/istanbul

teşekkürler.
(1) 

Yurtdışı telefon kaydı için vergi yatırma, tahakkuk sıra no?

zebragibi #960066 
bu kayıt işi e-devletten yapılabiliyormuş. ziraat'ten vergiyi yatıracağım ama resimde görünen tahakkuk sıra no ve tahakkuk tarihi hakkında bir bilgi bulamadım? nedir? nerede yazar?

teşekkürler şimdiden.
(6) 

yurtdışında arama vs..yapmadan yüksek fatura gelmesi

zebragibi #956684 
bir hafta yurtdışına çıkacağım, hattım da yurtdışına açık. şöyle bakıyordum da 500-600 tl faturalardan bahsediliyor.

telefon açık olduğu halde herhangi bir arama/sms/3g kullanımı olmadığı halde faturaya herhangi bir miktar yansıma ihtimali var mı?

hattı yurtdışına kapatmak gerekir mi? çünkü gerekirse oradan kontörlü bir hat almak daha risksiz.
(4) 

Iphone 6 mı Galaxy a7 mi?

zebragibi #954360 
Bu işlere hiç takılmayan bir insandım piyasadan da haberim yoktu. telefonum bozulunca araştırma işine girdim en son 2 telefona kadar düşürdüm fakat karar veremiyorum resmen beynimin bir ucunu kemiriyor.

1 haftaya almanyaya gideceğim, elektronik bana fuzuli masraf geldiği için olabildiğinde az para vermek bana huzur verir ayrıca öğrenciyim daha önemli masraflarım var, kâr etme peşindeyim ama yoklukta değilim.

almanyadan a7'yi 1350 tl'ye,
iphone 6'yı 1900 tl'ye alabiliyorum.(tax düşülmüş fiyatlar.)

-İki cihazda da yapacağım şeyler aynı, iphone'a karşı hep sempati besledim sistemi ios olması, stabil olması ve tasarımı ilgimi çelen konular.

Galaxy a7 tasarım olarak iphone'a yakın; ince, sade ve metal aksam bu açıdan iyi.Kamerası gayet tatmin edici, arttırılabilir hafızası müziğimi yanımda taşıdığım için bir avantaj.

iphone'un tek dezavantajı bana göre fiyatı, bir telefona o parayı vermeye elim gitmiyor açıkçası. (bu sefer istisnai bir durum olabilir.)

-Aldığım telefonu uzun süre kullanırım, 4 yıl kullandığım galaxy note bozulunca yeni telefon ihtiyacı doğdu.

İphone'da fiyattan dolayı 16 gb'ın üzerine çıkmam, bu durumda hafıza biraz sıkıntılı bir durum.

İki cihazı birleştirip ortaya bir füzyon telefon çıkarıp fiyatı da ikisinin ortalaması yapasım var, ütopik bir şekilde.
aradaki 600 tl için bu kadar kafa yormaya değer mi? ver kurtul der misiniz? bilemiyorum.
(1) 

hannibal s03e01'de 27:20'de çalan müzik?

zebragibi #953911 
googleda aradım ama bulamadım belki bilen birileri vardır?
dakika 27:20'de yemek yerken arkada çalan jazz tarzında hafif bir müzikti.

alttakilerden hiç biri değil.

3.01 - Antipasto

Beethoven, Piano Sonata no. 21 in C, op. 53 “Waldstein,” III: Rondo : Meeting Dimmond

Donizetti, Don Pasquale - Sogno soave e casto : In Dr. Fell‘s appartment

Debussy, Prélude à l’après-midi d’un faune : Eating (with) Gideon (part 1)

Dvořák - Serenade In E, Op. 22, II: Tempo di Valse : Dancing with Bedelia

Schubert: String Quintet in C major D. 956 : Meeting Sogliato

Chopin, Prelude No.15 in D-flat Major. Sostenuto : Florentine connivers

Ravel, Pavane pour une infante défunte : Eating (with) Gideon (part 2)
(3) 

Ankaranın yollarını.....

zebragibi #951183 
Ankaranın iç kısmına işim düştüğü zaman işimi toplu taşıma aracılığıyla görüyorum. ben kuzey batısında oturuyorum, okulum orta batısında yer alıyor, yani batıda hayatım geçiyor.

uzun yıllar istanbulda araç kullandım fakat çocukluğumdan beri orada olduğum için az çok her yeri tanıyorum iç güdüsel olarak yol sıkıntı olmuyordu.

Ankarada yol bilmem iz bilmem referans noktam bile yok, soru saçma gelmesin diye böyle bi açıklama yapma gereği duydum.

Ankaranın yollarını temel olarak nasıl öğrenebilirim?
ana yollarını ve bilmem gereken yolları yazabilir misiniz? veya nereden başlayayım?

Teşekkürler.
(8) 

Gitar marka/model tahmini?

zebragibi #950069 
resimde gördüğünüz elektro gitarın marka/modelini bilen var mıdır acaba?
dream-pop, shoegaze tarzı çalan bir grubun gitarı.

ve bu tarza uygun alternatif gitarlar da önerebilirseniz fena olmaz.

edit: www.youtube.com arkadaşın elinde ne olduğunu merak edenlere gelsin.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık