(2) 

küflenen ajvar

air #1581467 
ya bu tarz içeriklerin üstünü güzelce düzeltip böyle bir miktar zeytin yağı koyarsak küflenmeyeceğini öğrenmiştim annemden vaktiyle. annem salçayla yapıyordu tabi.

neyse günümüze gelirsek; ajvar kavanozundan bir miktar aldım tükettim, sonra temiz bi kaşıkla güzelce düzeltip üstüne sızma zeytin yağı döktüm ve sıkıca kapadım kapağını. 1 hafta sonra bir daha açıp kullandım ve tekrar kapattım. sonra bir hafta sonra tekrar açtım ama bu sefer böyle beyaz topçuk gibi oluşum gördüm bir iki tane. bayaa küf gibi duruyor.

neden oldu bu şimdi böyle? buzdolabında uzun süre gitmesi gerekmiyor muydu bunlar? farklı bir şey mi yapmam lazımdı. tek yaşıyorum öyle çok bir şey tüketmiyorum, hani açtığım bi kavanoz sos vs uzun süre gidiyor. o yüzden soruyorum.
(2) 

Fallout 4

air #1580811 
GOTY Edition değer mi? PS+ hesabımda düzü var. Bedavaya mı ne hatta. Oynayayım diyorum da ne dersiniz değer mi 900 küsür vermeme. Bir de ek paketler yok bende. Oyunun ek paketleri varmış. Onları alayım mı? Napayım?

Teşekkürler

Teacup Yorkshire Terrier

air #1580742 
Bu arkadaşlarının yetişkinleri ortalama kaç cm/ kaç kg oluyor? Nedir bunun orjinalinin ortalaması. Etrafta görüyorum 0'a tea cup 1'e 0 diyorlar ama değil. Nedir durum?
(2) 

Hangi hava temizleyici

air #1579141 
Evimin topu 50metre, toz ve uçuşan tüy problemim çok. Bunları toplayıp, havayı temizleyecek bir cihaza ihtiyacım var. Hiç anlamıyorum bu cihazlardan. Biraz baktım ama çıkamadım işin içinden.

Önereceğiniz cihaz var mıdır?

Neye dikkat etmek gerekiyor?

Teşekkürler şimdiden.
(9) 

Hangi kablosuz mouse?

air #1578032 
Genel kullanım için olacak, oyuncu mouse'u aramıyorum. Görüntüsü güzel, kaliteli bir şey ne önerirsiniz?
(5) 

Hangi araç kamerası?

air #1576951 
Piyasasını hiç bilmiyorum hangi marka vs ama şu anda en iyisi bu diyebileceğiniz hangi marka var?

Bir de kendinden bataryalı ya da pilli yani kablosuz cihaz var mı? Öyle bir şey arıyorum.

Teşekkürler
(3) 

Pro Plan vs Royal Canin

air #1575484 
İki adet büyük ırk yavrum var onları en besleyici mamayla beslemek istiyorum. Gelişimleri her şeyi takmışsın diye.

Hangi markayı önerirsiniz?

Cyberpunk 2077 bitiren arkadaşlar

air #1573540 
Ana görevlerde sona geldim gibi yan görevleri yapıyorum şu anda. Phantom Liberty’nin ise giriş görevini yapıp ayrıldım bölgeden.

Şimdi merak ettiğim;

Bu ek paket ana görev hikayesinin sonrasında mı geçiyor yoksa öncesinde mi? İnternette bişeyler okudum ama tam anlamadım. Ek pakette yaptıklarımız ana görevin sonunu mu etkiliyormuş bişeymiş. Anlamadım dediğim gibi. Öyleyse hikaye akışında önce geçiyor oluyor.

Nedir durum? Aydınlatan biri olursa çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Ps+ üyelik yenilenmiyor

air #1571772 
İki üç gündür deniyorum ancak sayfa dahi açılmıyor sürekli hata veriyor. Telefondan denedim olmadı, tarayıcıdan denedim olmadı. Sayfa açılmıyor bir türlü.

Sizde de böyle mi?

Birde bu Black Friday’de bu üyelik yenilemeye indirim gelmedi mi?
(1) 

house of cards 3.sezon yeni bitirdim

air #1357476 
2 sorum var

-spoiler-

yahu bizim tuttuğunu koparan, dosta düşmana korku salan, çaycısından başkanına herkesi parmağında oynatan frank nereye gitti? beyaz sarayın psikopatıydı, tenhada kıstırdımı bıçağı saplayacak gibi dolaşıyordu, başkan olduktan sonra gelen vurdu giden vurdu. kimse sallamaz oldu. hayır eskiden olsa bunların kulağına eğilir ''kalabalıkta efelik edenin tenhada özrü kabul olmaz'' diyecek olan adam kaç bölümdür maskara edildi. ayrıca mendoza başkan adayı olmayacak mıydı? ben mi bir şey kaçırdım ya da yanlış anladım?

bir de son bölümde claire ile aralarında olan olaylardan hiçbir şey anlamadım. tamam hep bir gerginlik hep bir çıkar durumu vardı ancak mesela ne oldu da clair ''daya bana küsküyü frank, hırpala beni'' diye frank'i tokatlamaya başladı sonra frank durunca ''biliyordum'' dedi? bm genel sekreterliğine seçilmeyi başaramayan claire idi. sonra frank onu atadı ve bildiğin claire eline yüzüne bulaştırdı.
(4) 

telefonu bilgisayar üzerinden şarj etmek

air #1357470 
telefonun bataryasına zarar veriyor mu gerçekten? daha önce personal hotspot için bağlıyordum telefonu hunharca kullanıyordum, o yüzden pek ayrımına varacak imkanım olmadı :)
(3) 

faiz - ekonomi sorusu

air #1340828 
şimdi diyelim bir banka vadeli mevduat hesabına ilk ay yıllık 20% yansıtırken ikinci ay ''piyasa koşulları'' nedeniyle faiz oranını 18%'e çekerse bu ekonomi'nin iyiye gittiğini ya da iyiye gitmesi yönünde yapıcı çalışmaların olduğunu mu gösteriyor yoksa tam tersini mi?
(11) 

toplanın 1.tur seçim sonuçlarını açıklıyorum

air #1288000 
ince- 33.2
demirtaş- 12,0
akşener 13,9
karamollaoğlu- 1.1
rte- 39,2
perinçek- 0,6

yazın bir kenara 25 haziran sabahı konuşuruz tekrar.

elbette sorum var; siz ne düşünüyorsunuz?

bence ilk tur böyle bir tablo olacak ve 2.tur'da da adil bir seçim yaşanırsa eğer ince'nin kazanmaması için bir sebep yok.
(3) 

tez'e yapılan alıntılarda imla hatası

air #1284702 
alıntı yaptığım kaynak bilgi açısından çok iyi ve hani nokta atışı ancak çok fazla imla hatası var. kaldı ki bazıları bayaa kasten yapılan hatalar. hani dincilerin -atıyorum- ''yaptı yerine yabdı'' demesi gibi.

o kadar çok imla hatası düzelttim ki bir yerden sonra hata mı yapıyorum demeye başladım :)

bu konuyla ilgili bir kural bir şey var mıdır? yoksa gözünün yaşına bakmayayım ve hataların beline vura vura düzeltmeye devam mı??

edit: bazıları da galiba sonradan değişen imla kurallarının kurbanı. onları ne yapayım? :(
(2) 

the pirate bay arşivine ulaşmak

air #1278568 
thepiratebay.org'dan ulaşılabiliyordu siteye, birkaç ay öncesine kadar da aktifti, güncel torrentler yükleniyordu vs.. bir süredir takip etmiyordum ancak bugün farkettim temelli gitmiş sanırım. sözlük başlığında da bir haber yok olayla ilgili. n'oldu yani son kalemiz de düştü mü :( ne yapacağız bundan sonra?

hiç olmasza arşive nereden ulaşabiliriz?
(7) 

veganlık ile ilgili soru (vegan --> vejeteryan olan var mı aramızda?)

air #1276469 
2-2.5 aydır vejeteryanım, hala içim rahat değil, araştırıyorum/ okuyorum vegan olacağım ama sorum var;

bir zaman önce tanıştığım bir iki kişi bana bir dönem vegan olduklarını ama yapamadıkları için/ zorlandıkları için vazgeçip vejeteryan olduklarını söylediler.

o dönem üstünde durmadım ve sormadım. şimdi de kendilerini arayıp sorma imkanım yok. sizce ne olmuş olabilir? buna benzer bir deneyime sahip birisi var mı? paylaşırsanız sevinirim.
(1) 

Wanda Maximoff [MCU]

air #1272863 
Aklıma geldi de, filmlerde Wanda’nın mutant olduğu geçiyor mu? Hiç dikkat etmemişim..
(6) 

İstiridye Mantarı yemem lazım [yemek tarifi]

air #1270069 
Yemem lazım ancak tadını bir türlü sevemedim. Izgara yaptım, bir yedim ikinci defa yiyemedim. Domestesli, maydanozlu sote yapayım dedim (et sote gibi) bir iki yedim ama tatları uymadı bu sefer de.

Yemem lazım ama bir türlü doğru tarifi/ tarifleri bulamadım. Bildiğiniz güzel bir yöntem, tarif varsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum.

not: et yemiyorum. etli bir tarif gördüm, o yüzden belirteyim dedim :)

not2: yağ olarak sadece zeytin yağı kullanıyorum/yiyorum.
(3) 

e.ticaretle uğraşan arkadaşlar - hangi kargo şirketi?

air #1266791 
önerilerinizden, tecrübelerinizden faydalanmak isterim..
(2) 

[spoiler yok] the walking dead'i nereden izleyeceğim :(

air #1264993 
torrent haricinde bir yol lazım bana. dizi sitelerinin hepsinden uçuruluş telif muhabbetine. var mıdır bir yolunuz yordamınızı :(
(3) 

Omayuva musindeyu!!

air #1264640 
Bunun geçtiği animeyi/ sahneyi bulamadık bir türlü. Rica etsem bilen biri yardım edebilir mi :)
(3) 

Lacasa de Papel 2x3 spoilerlı soru

air #1262297 
—spoiler—

Bölümün sonunda dedektifle profesör Filipinler’de ki adadan sohbet ederlerken dedektifin ilgisini ne çekti de bir anda gerildi, düşüncelere dalıp salva’dan şüphelenmeye başladı?? Ben hiçbir şey anlamadım bölümün sonundan :D

Edit: hani gerçekten anlaşılmayan bir şey ve sonra ki bölümde mi anlayacağız yoksa ben gerçekten bir şey mi kaçırdım :)
(4) 

facebook/ arkadaşlarımın beğendikleri

air #1257565 
eskiden böyle sağ üst köşede kim neyi beğenmiş, neye yorum yapmış çıkıyordu. şimdi farkettim öyle bir şey görünmüyor.

bunu kaldırdılar mı yoksa yerini mi değiştirdiler naptılar?

facebook'ta milleti stalklayabileceğimiz bir yer kalmadı mı yoksa :')
(1) 

Domain

air #1253408 
Halihazırda kullanımda olan (o site de bana aitti ama kullanmayacağım artık) ve kullanım hakkı bana ait olan bir domain’i başka bir sitede kullanmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekir?
(5) 

'House of Cards' vs 'The Newsroom'

air #1252480 
sizce hangisine önce başlayayım?
(3) 

duyuru git gide despotlaşıyor mu?

air #1250912 
tahammül gördüğüm kadarıyla sıfıra yaklaşmış artık ve keyfi sansür, duyuru silmeler gelmiş. moderasyona son dönemde çok acayip şeyler olmuş. ben hollow gidince bozuldu buralar diyordum ama şimdi ki durumu tanımlamak için ''bozulma'' kelimesini kullanamıyorum. gündüz gördüm; adamın biri vücuduyla ilgili bir soru sormuş hop gönül işerine postalamışlar duyuruyu. ne alaka şimdi? muhtemelen üstsüz fotoğraf milletimizin ahlakını bozar diye endişelenmişler.

geçen gün duyurusunun uçuruluş sebebi aklına yatmayan bir arkadaş vardı. gelip duyuru açmış, dedikleri kadar var mı minvalinde bir şeydi. bu duyuru; ''böyle soru mu olur?'' diye uçurulmuş. bu akşam da bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirmek için başka bir duyuru açmıştı ancak ne tuhaftır o duyurusu da kaldırılmış. böyle duyurular açabilmeliyiz. yüzde yüz moderasyon haklı, adil, muhteşem diye bir şey yok. bu ortamlar şikayetçiler ve bu şikayetlere gelen yorumlarla büyür. geçmişte oldu, gelecekte de olmalı. olacak diyemiyorum, moderasyon engelliyor. haksızlıklarını bırak, haksız olma ihtimallerine dahi tahammüşsüzce yaklaşıp ortaya çıkmasını engelliyorlar. bu olay moderasyonun faşizanlığını ortaya koyuyor. despot bir tutum içerisinde konsensus oluşmasını engelleyerek, olası hatalarının ortaya çıkma ihtimallerini engelliyorlar.

eskiden duyuruda feodalite vardı; compu s.kmle taş.ağım ipimle kuşağım takılıyordu, şimdiyse organize bir zorbalıktan gücünü alan bir diktatörlük var sanırım.
(1) 

doksanlar spider-man çizgi film/ çr

air #1250638 
bu çizgi filmin devamını anlatan bir çr yazıldı mı? var mı böyle bir şey?
(3) 

tomorrow never comes until it's too late

air #1246650 
www.youtube.com

ben bu şarkıyı nereden hatırlıyorum? cidden şarkı çok tanıdık ama ilk nerede duymuştum hatırlamıyorum. sözün özü bir yerlerde soundtrack filan olmuş muydu bu?
(2) 

Anlık(Verstand) vs Akıl(Vernunft)

air #1238503 
İnternette araştırdım, sözlüğe baktım ancak ikisi arasında olan farkı kavrayabildiğimden emin değilim. Türkçe bir iki cümleye ihtiyacım var. Google’da türkçe arattığımda “did you mean ‘allık’ “ diyor :’)

Ek. Faydası olacaksa; kant okuyorum şu anda.
(2) 

Yandex: bir kanser çeşidi

air #1237568 
Yok, ne yaparsam yapayım bir şekilde bir yerden çıkıp geri geliyor, nüksediyor. Firefox’u sırf bu yandex belası yüzünden kullanmıyordum ama artık chrome kullanmak isteniyorum, sıkıldım. Ayrıca Java desteklemiyor.

Uzun lafın kısası; Firefox kullanmak istiyorum ancak yandex’i istemiyorum. Bu tarayıcıyı bilgisayarımdan, tarayıcımdan tamamen yok etmenin bir yolu var mı? Ben ne kadar varsayılan’ı değiştirirsem değiştireyim yandex bir şekilde geri gelip, varsayılan oluyor.
(7) 

afedersiniz ama bilgisayara ihtiyacm var

air #1236355 
depolamayı ssd ile yapsın işlemcisi hızlı olsun, kendisi hafif olsun ve fiziksel görünüşü de hoş olursa tadından yenmez. ekran kartı çok önemli değil, ortalama bir şey olur işte. çok anlamadığım için bir şey daha söyleyeceğim, izlediğim filmi de biraz güzel gösterirse sevinirim :) retina ekran mı ne diyorlar.

aklınıza bana önerebileceğiniz bir şey geliyor mu? :')

ek. söylemeyi unutmuşum; laptop.
ek2. 3000-5000 arası olur sanırım.
ek3. :'/
(4) 

Sherlock (dizi)

air #1231376 
-ikinci ya da üçüncü sezon finali spoilerı içerir (sondan bir önce ki sezonun sonu olması lazım)-

Benim izlediğim son bölümde Sherlock tam uçağa bindiği sırada Moriarty’nin görselleri tüm yayın organlarında gösteriliyordu. Herkes paniğe kapılıyordu vs. İşte bunun hangi sezon sonunda olduğunu hatırlayamadım bir türlü. Malum iki sezon arası bir ömür geçiyor. Sonra ki yayınlanan bölümleri izleyeceğim ama henüz görmemem gereken bir şey görürüm diye çekindiğim için kontrol edemiyorum, hareketsiz kaldım. Yardım eden çıkarsa çok sevinirim.

Bonus: birisi de Moriarty nasıl ölmüştü ve Sherlock da nereye gidiyordu, kısaca bahsedebilirse eğer deymeyin keyfime :)
(3) 

Kaybolan iPad’i bulma

air #1228916 
Bundan uzun zaman önce tanıdık bir yetkisiz servise iPad Air’imi tamir etmesi için vermiştim. İlgilenemedim uzunca bir süre cihaz kaldı orada. Neyse gittim dedim benim iPad’i tamir edin alayım baba hangi ipad diyorlar :) teslim ederken fotoğraf çekmiştim onu gösterdim eski personel teslim almış biz bakalım dediler hala bulamadılar.

Normal şartlarda polise imei numarasıyla başvurmak gerekiyor ama ben bilmiyorum. Bu arada cellular değildi. Elimde sadece kutusu var. Soğuk bir bardak su içip sözlerine güvenip bekleyeyim mi yoksa yapabileceğim herhangi bir şey var mı?
(1) 

[GoT] Craster hakkında bir soru

air #1217961 
(Spoiler)

Bu adam yeni doğan erkek bebeklerini neden ötekilere veriyor? Kitapta (rahatsız edilmeden yaşamak(?) dışında) herhangi bir motivasyondan bahsediliyor mu?

Ötekiler neden bu erkek bebekleri alıp dönüştürüyorlar? Ufacık bebelerden ne gibi beklentileri, çıkarları var ki?

Cevaplar kitap ya da dizi kaynaklı olabilir. Her türlü bilgilendirmeye açığım.
(8) 

biseksüel ama...

air #1204781 
Biseksüel ama iki cinsle de ilgilense de cinsel olarak sadece kadın ya da erkek'ten haz alan, kadın ya da erkeği cinsel obje kabul eden kişileri tanımlayan bir kelime ya da kelimeler vardı ancak bir türlü hatırlayamadım.

Neydi?
(4) 

Niye türkçe'de "on yıl" için bir kelime yok?

air #1198120 
Şöyle ki; 365 gün için "bir yıl" ve yüz yıl içinse "asır" kelimesi var. Hatta Türkçe olmasa bile 'bin yıl' için Türkçeleştirilmiş bir kelime olan milenyum var ancak '10 yıl'ı karşılayan herhangi bir kelime yok. İngilizce'de 'decade', Almancada 'das Jahrzehnt' var ama Türkçe'de bir karşılık yok.

Ek. Kontrol ettim şimdi; Fransızca'da "la décennie", Arapça'da "eaqad", İbranice'de de bir karşılık var ama okuyamadım.

Türkçenin en çok etkilendiği dillerde dahi on yıl için bir karşılık varken türkçe'de olmaması çok ilgimi çemti.
(3) 

Klavyeme ve fareme bir haller oldu

air #1145001 
Öncelikle Google araması yaptığımı ve yine de çözemediğimi belirteyim.

Evet bir haller oldu. Mesela internet tarayıcımı açıyorum ve arama boşluğuna. Bir şeyler yazmaya çalışıyorum ancak harf ya da sayı yerine komut olarak algılıyor. Mesela bir harf'e basıyorum yer imleci ekleme kutusu açılıyor, başka bir tuşa basıyorum yine benzer başka bir kutu açılıyor. Ya da oyun oynarken mesela bir harfe basıyorum bağlı olduğu işlev çalışıyor (harita açılıyor vs) ama chat box'a gelip yazmaya çalıştığımda hiçbir şey olmuyor
Fareyle problemi de masaüstünde karşılaştım böyle tıklayınca sanki ctrl'ye basılı tutulmuş gibi seçmeye başlıyor. Onun haricinde başka bir yerde problem çıkarmadı.

Var mı bir çareniz :( bilgisayarı kapatıp açmaya korktum. Şifre var ve eğer kapatıp açmayla düzelmezse formata mahkum kalacağım.
(4) 

üstüme experience bar atar mısınız? wow

air #1105428 
pre-expansion pack gelince bastım game time'ı girdim ancak bütün addon'lara out of date diyordu ben de ok dedim, yerini biliyorum diye sildim geçtim ne kadar addon varsa ancak her şeyi geri getirmeme rağmen xbar'ımı bulamıyorum. onu geçtim yerine alternatif bir şey bile bulamadım :( benim bar'ım güzeldi, 100 olunca rep bar'a dönüşüyordu filan. silmeden önce göz ucuyla bakmıştım ''Xbarnone'' idi adı ama yok ortalıkta.

varsa kullandığınız - sevdiğiniz seve seve denerim.
(5) 

sırt çantalı duyurucular

air #1099421 
günlük kullanım için bir sırt çantası alacağım kendime. thule marka çantaları seviyorum, daha önce ipad için almıştım ve gerçekten memnun kaldım. daha önce de sırt çantalarına bakmıştım ve sevmiştim. hem dayanıklı, sağlam çantalar hem de modelleri güzel.

neyse amazondan şimdi sipariş vereceğim de bu litre olayını çok anlamıyorum. öyle çok büyük bir şey aramıyorum içine bilgisayar, ipad, bir takım evrak arada bir kıyafet, cüzdan vs koyacağım ancak hani çok da küçük olmasın istiyorum. boylu poslu insanım, küçük çanta işlevsiz olacağı gibi komik de durabilir sırtımda :D

sonuç olarak kaç litre bakayım?

mesela şu var 32 litre, fena durmuyor;
www.amazon.com

bir de onun yanında jet black diyor ama yarı yarıya daha pahalı. inceledim ama renginden mi acaba o fark bilemedim.

neyse sorum bir tane aslında, kaç litre bakayım :)

teşekkürler şimdiden.
(7) 

siyahi rapçi arıyorum

air #1091892 
27 yaşında filan olsun en fazla, böyle son zamanlarda popüler oldu ya da biraz daha eski ama bir snop kadar eski değil. elimde çok spesifik bilgiler yok, adını hatırlayamıyorum :/ ancak böyle yeni dediysem ucuz amatör klipler değildi klipleri.

hani bir umut yaayım dedim. bildiklerinizi buraya yazsanız bile olur, aralarından bakarım ben :/

bir de böyle yüzü gözü uyuşturucuyla çabuk dağıtmış. öyle bir tipti.
(7) 

Reklamlar kan aranıyor duyurularından daha mı önemli?

air #1079912 
Daha önce dikkat etmemiştim, hep mi böyleydi yoksa yeni mi oldu ancak dikkatimi şimdi çekti ve garipsedim açıçası. Gerçekten reklamlar (mavili duyurular) kan aranıyor duyurularından daha mı önemli de sıralama mavi-kırmızı-sarı ve diğerleri şeklinde yapılıyor?
(14) 

ekşiduyuru utanç günleri

air #1070162 
işte bu duyuru da utancın kaynağı; www.eksiduyuru.com

bu duyurunun kendisi sapasağlam duruken @groove salad nick'li moderatör arkadaşımız, duyurunun altında duyuru sahibine olan eleştirilerimizi tek tek uçurmuş. hani formata aykırı olduğunu kabul ediyorum ancak ortalarda yıllarca görünmeyip bir anda belirmesi ve bu icraati gerçekleştirmesi oldukça manidar. hadi her şeyi geçtim o duyurunun hala duruyor olması çok yanlış.

duyuru açanların çarpık ideolojilerini geçtim, kimse burada kalkıp bize ''saçmalakta üstüne olmayan arkadaşlardan cevap bekliyorum'' şeklinde bir hitap kullanamaz. böyle bir ideolojik saldırının varlığını sürdürmesi ise ekşi duyuru'nun utancıdır.

yanlış mı düşünüyorum?

ayrıca cidden bu kadar süredir groove salad arkadaşımız nerelerdeydi? nick altına da en son giri 2 sene önce bırakılmış.

hani bak yapmaz ya, bunu yapan bir aychovsky falan olsa bu kadar takılmazdım, aktif kendisi çünkü. en fazla ''ya bari duyuruyu da kaldırın'' içerikli bir mesajla yetinirdim.
(3) 

ACİL! Sözlükten birine ulaşmam lazım

air #1069833 
modlardan ricam bir süre bu duyurunun üstte kalması :(

brad pitt adlı yazara ulaşmam lazım. mesaj atar mısınız?
(3) 

rocky 4

air #1054563 
seriyi tekrar izliyorumda aklıma bir şey takıldı. rocky ve syl'in filmleriyle büyüdüm diyebilirim ama daha önce dikkat etmemiştim :/

şimdi bu filmde apollo öldükten sonra rocky ivan drago'ya meydan okurken neden ünvanından ve (yanlış anlamadıysam) mal varlığından vazgeçti?

ünvanı başta anısına apollo'ya verdi diye düşündüm ama basın toplantısı öncesi konuşmalar ekrana gelen dergi ve gazetelerden birinde şöyle yazıyordu; ''Rocky gives up title to avenge Apollo's death.'' Gazetecilerde soruyordu bu box tarihinde bir ilk mi? ünvan senin için artık bir şey ifade etmiyor mu vs...

neden böyle bir şey yapması gerekiyordu?
(10) 

duyuru kadınlarına bir sorum var

air #1051259 
pisuvar

postimg.org

bunun ne olduğunu bilmeyen var mı aranızda? tuhaf bir soru oldu ama bugün kullanırken geldi aklıma nedensizce. sonuçta kullanmıyorsunuz ve herhangi bir şekilde olduğu yere girmediğiniz ya da internette, televizyonda vs karşınıza çıkmadığı takdirde (ki özellikle çıkması için bir sebep yok) bilmeniziçin bir sebep yok. bir erkek olarak hayatımın sürekli içinde olan bir şey olduğu için de 'pisuvar'a yabancı birileri var mı diye merak ettim. aslında pisuvarsız bir dünya nasıl olur onu düşünürken, acaba kadınlar arasında var mıdır böyle biri diye geldi aklıma. evet arkadaşlar, bu sorunun cevabı ile hayatın anlamını bulmaya bir adım daha yaklaşacağız sanırım :D

ekleme: aklıma geldi de, bilmeyen tanıdığı olan erkek duyurucularımızı da bekliyorum :)
(3) 

sigarayı nasıl içiyorsunuz?

air #1046525 
görenler olmuştur, dün şöyle bir soru sormuştum;

eksiduyu.ru

bugün de cevapları okurken aklıma geldi? sigaranın dumanını tamamen çekiyor musunuz içinize? yoksa ağızda/ gırtlakta vs çevirip gönderiyor musunuz? deneyimleriniz neler? mesela ciğerine çeken arkadaşlar bunu yapmadıklarında huzursuz mu hissediyorlar?
(14) 

sigaranın neyini seviyorsunuz

air #1046314 
başlık biraz kışkırtıcı gibi duruyor ama değil. şöyle diyeyim; sigara da sizi çeken nedir? aramızda tadını, ağızda bıraktığı hissi, kokuyu vs sevdiği için içen var mı? yoksa gerçekten sinirlerinizi vs mi yatıştırıyor?

ben hiçbir şekilde kendi içimde rasyonelleştiremedim sigarayı. hani nargile kullanıyorum, yeri geliyor puro kullanıyorum, bir takım 'sigara'ların yasal olduğu bir ülkede yaşıyorum şu anda ve 'yasal' bir şekilde tükettiğim oldu ancak sigara hiç bunların arasında giremedi.

nedir sizde durum?
(5) 

mallara ekledim ama...

air #1043109 
ssg'yi sözlükte engelledim ama hala entrylerini görünüyor. mesela bugün debe'de olan entry'sini gördüm. bu debeyle ilgili bir durum mu yoksa ssg ile mi ilgili? daha önce kimseyi engellememiştim sözlükte.
(17) 

Tinder'de sevgilinizle/eşinizle eşleştiniz diyelim...

air #1036341 
Tepkiniz ne olur? Ne düşünürsünüz?

ekleme;

diyelim tinder'de sevgiliniz/ eşiniz ile karşılaştınız (yani eşleşmeden önce, henüz karşı tarafın haberi yok)

tepkiniz bu durumda ne olur?
(2) 

Michael Jackson'dan daha iyi değil mi?

air #1035656 
youtu.be

bu forkliftle getirilen adam gerçekten iyi dans etmiyor mu? :D eskiden beri severim ama bu sefer bulmak da istedim aynı zamanda. Kimdir adı nedir bilen var mı? Kariyeri ilerledi mi, ne yaptı merak ettim :) Hatta hayatta ve yakınlardaysa gidip tanışmak bile isterim. Tabi bu adını bulduktan sonra.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık