(3) 

İzmir sıcak midye

elon #1132598 
3-5 sene önce İnciraltı'nda Hamza mı Serkan mı bi seyyar midyeci vardı sıcak midye yapan. Hala duruyor mu o?

Sıcak midye bulabileceğim hatta yanında bira falan da içebileceğim İzmir'de mekan öneriniz varsa ona da açığım.
(7) 

İzmir öneri

elon #1132395 
3 günlüğüne İzmir 'de olacağım.

1- (Alsancak civarı öncelikli) kız arkadaş ile gitmelik meyhane arıyorum, zomato 'da puanlar çok düşük gözüküyor.

2- Balçova'da ki teleferik çalışıyor mu? Fiyatlar ne durumda?

3- Mutlaka gidilmeli dediğiniz, ama son 3-5 yıl içinde açılmış bi mekan - aktivite var mı? (Kızlarağası'nda türk kahvesi, asansör vs gibi şeyleri biliyorum)
(1) 

f.lux - video oynarken renklerin bozulmasi

elon #1132011 
Color Effects -> Movie Mode acik olmasina ragmen Youtube, ya da Netflix'ten video izlerken sacma sapan renk gecisleri oluyor, her seferinde disable etmem gerekiyor application'i

Siz de yasiyor musunuz bu sorunu?

Mac OS Sierra 10.12
f.lux 37.7
(2) 

Sol tarafın sağdan daha yağlı olması

elon #1131483 
Az önce yağ oranlarımı ölçtürdüm, Sol taraf sağa göre ciddi ölçüde daha yağlı çıktı. Özellikle kolda neredeyse %2 fark var.

Ağırlık çalışırken sol tarafa daha mı çok yük vermem gerekiyor bunun önüne geçmek için?
(2) 

Note II icin custom rom

elon #1130431 
Elimde 4-5 senelik, cok iyi kullanilmis bir Samsung Note II var. Telefona format atip anneme verecegim, kendisi whatsapp, email, harita ve 3-5 oyun disinda pek hasir nesir olmuyor telefon ile (yazinca farkettim de baya power user'mis annem)

Kasmayi minimuma indirsin Samsung'un kendi Android surumu yerine custom rom yuklemek istiyorum.

Performans sorunu cikartmayan, en guvenilir, en cok tercih edilen rom hangisi? Hangisini yuklememi onerirsiniz?
(2) 

PS4 - Witcher3 Wild Hunt Turkce Altyazi

elon #1129600 
Son guncellemeyi (v1.31) indirdim ancak subtitle'da hala Turkce opsiyonu gozukmuyor. Elemanlar v1.30'da ekledik diye tweet atmis. Neyi yanlis yapiyorum?

twitter.com
(3) 

Sporcu icin kan tahlili sirasinda bakilmasi gerekenler

elon #1129180 
Belli bir suredir creaetine, cinko ve gnc mega men aliyorum supplement olarak. Ayrica haftada 5 kutu ton baligi yiyorum.

Genel durumumda sikinti olup olmadigini gormek icin kan tahlili yaptiracagim yakinda. Hangi degerlere bakilmasini ozellikle istemeliyim? Ozellikle spor yapan ve supplement kullanan arkadaslar hangi degerlerine baktiriyor?

Bir de kas gelisim hizim bence dusuk oldugu icin testesteron ve growth hormon'a da baktirmak istiyorum, ancak bu mumkun mu? Daha dogrusu kanda gorecegim degerlerden kas gelisimim bundan dusuk gibi bir sonuca direkt ulasabilir miyim?
(3) 

Harddisk'in kafa atmasi

elon #1129079 
4-5 senelik canavar gibi calisan laptop birden bire acilirken 'tik tik tik' diye 3-5 sn ses cikartmaya, sonrasinda da "Press F2 for setup, F4 for blabla" diyen ekranda kalmaya basladi.

Sanirim harddisk kafa atiyor denilen olay bu, ancak sonrasinda F2, F4, CTRL+F8 ne denediysem bios'a, ya da safe-mode'a gecemedim.

Herhangi bir oneriniz var mi? SSD ile degistirilmek icin can mi atiyor alet?
(4) 

PS4 - Uncharted 4 Sonrasi Oyun Onerisi

elon #1128614 
Uncharted 4'u yeni bitirdim, tek kelimeyle ba-yil-dim. Bundan sonra hangi oyunu oynamaliyim seklinde bir kac soru daha sorulmus duyuruya, genel cevaplar hemen hemen ayni Until Dawn, Farcry seklinde.

Yalniz soyle bir sikinti var ki ben gerilmeye pek gelemiyorum : ) Uncharted oynarken bile silahli catismali kisimlar bir an once bitsin diye yalvariyordum. Evil Within aldim, 15dk zor oynadim attim kenara.

Uncharted'in hikayesi, ve bazi bolum sonlarinda gelen problem cozme kisimlari asiri hosuma gitti.

Bu gerilememe durumumu da dikkate alarak ps4 oyunu onerebilir misiniz?

Not: Guc bela Last of Us bitirdim, onun disinda oynayip en zevk aldigim ps4 oyunu GTA V saniyorum.
(3) 

IELTS Writing Task 2 Essay'de "... I will discuss both sides ..." kullanimi

elon #1128541 
Bir arkadasim essay'de "In this essay, I will discuss blabla" seklinde kullanimin yanlis oldugu, essay oldugu icin formal bir dil olmasi gerektigini ve tum essayde "I will, he is" vs yerine passive kullanmam gerektigini soyledi az once?

Kendisi oldukca emin, diger turlu puanimin kirilacagini soyluyor. Konu hakkinda fikri olan var mi?
(3) 

Lazer Lipoliz yaptiran?

elon #1128445 
Annem "lazer lipoliz yaptiracagim birinin biseyi yaptirmis cok yag kaybetmis" diye tutturdu.

Diz ve varis problemleri nedeniyle spor yapamiyor, duzgun beslenmesine ragmen giderek daha fazla kilo aliyor kadincagiz.

Bu uygulamayi yaptiran, ya da arastiran yorum yapabilecek var mi?
(2) 

Karin bolgesi icin compound lifts vs isolation

elon #1128023 
1.5-2 sene kadar once biraz bilincsizce cok hizli sekilde kilo verdim (115kg->90kg). Karin bolgemdeki deri hala tam toparlanmadi, ozellikle egilince falan deli gibi sarkiyor.

Bu durumu yok etmek icin programimda abs ve yanlar icin ayrica 2-3 hareket (plank, hyperextension yapilan yerde yan durup egilip kalkmak vs gibi) eklemeli miyim? Yoksa core guclendiren overhead press, deadlift, squat gibi hareketler ile devam mi?

Belli bir suredir isole abs calismaktan kaciyorum cunku (belki psikolojik) hala yag oranim fazla oldugu icin gobek bolgemi asiri sis gosteriyor.

Yas : 26
BF : 18%
(2) 

Millerin Sifirlanmasi

elon #1127032 
2-3 senedir kullandigim Garanti Miles&Smiles Kredi Kartimi kapattim gecen gun. Bugun THY Online Islemler Odul Bilet'ten baktigimda tum millerimin gittigini goruyorum.

E arkadas bu millerin THY hesabimda falan durmasi gerekmiyor mu? Soguk su mu iciyorum simdi giden binlerce milin uzerine?
(2) 

Vucut gelistirme ve beslenme 401 - ileri duzey sorular

elon #1125634 
2+ yildir, ilk donemlerde basketbola yonelik cabukluk, guc vs kazanmak icin sonrasinda da yag oranimi dusurup kas kutlemi artirmak icin duzenli spor yapiyorum. Yuzlerce binlerce video izledim, yazi okudum, insanla konustum ancak hala kafama takilan, tam cozemedigim birkac soru var.

Programim (her bolge icin 2-3 farkli hareket, 4x12):
1. gun - gogus, omuz, triceps + 20dk bisiklet (diz problemim yuzunden kosu, veya eliptik yapamiyorum)
2. gun - sirt, biceps + 20dk bisiklet
3. gun - bacak + 20dk bisiklet

1- Bu programi ara vermeden yapiyorum. Haftada 7 gun bu programi yapmamda herhangi bir sakinca var mi?

2- Karin idmani yapmiyorum, cunku zaten gobeke bolgem yagli gozukuyor. Karin ve yanlari calisinca daha da kalinlastigini hissediyorum. Sikinti bende mi? Yag oranimi dusurene kadar karin calismamakta kararliyim, hata mi ediyorum?

3- Kilo artisi icin 3500 cal civarinda almam gerekiyor gibi gozukuyor. Macrolarim Carb - %50, Yag - %20, Protein - %30 seklinde. Mumkun degil 2500u gecemiyorum ben. Gainer almali miyim?

Bonus soru- (Bu soru advanced abilerime cok salakca gelecek ama) Anatomik yapimdan midir, posture bozuklugumdan mi yoksa rounded shoulder'larimdan mi bilmiyorum, rear disindaki deltoid'leri gelistiremiyorum. Diger hicbir kas grubumda sikinti yok, kucuk kucuk de olsa gelisimi goruyorum ama delt'lerde olmuyor. Neyi yanlis yapiyor olabilirim?

Fiziksel ozellikler:
Boy: 196
Kilo: 96
BF: %17
(1) 

IELTS General Test icin reading

elon #1125047 
10 gun kadar sonra ielts general test'e girecegim. Daha once academic test'e girdigim icin konuya genel anlaminda baya hakimim. Bildigim kadariyla writing task 1 ve reading bolumleri farkli sadece.

Elimde Cambridge testleri var ve bunlarda (gorebildigim kadariyla) hep academic reading testleri var. General icin ornekler bulabilecegim bir yer onerir misiniz? Academic'e calis, general'i cok cok rahat yaparsin gibi bir mantik mi hakim?
(1) 

Dandik TV'ye chromecast

elon #1124440 
Evde biri ortalama(vestel pixellence 1080p), digeri oldukca dandik(suny axen) 2 lcd televizyon var.

Bunlara chromecast, ya da apple tv gibi bir aparat alip kullanmamda herhangi bir sakinca var mi?

Bildigim kadariyla chromecast icin hdmi girisi yetiyor, yaniliyor muyum? Guya Vestel'de calisan bir adam babama bunun mumkun olmadigini soylemis.
(5) 

Amazon.com - Secili adresime gonderilebilen urunleri filtreleme

elon #1123327 
Yillardir amazon.com kullanan, fanboy'luk seviyesinde seven bir insanim ama beni birkac gundur deli eden 2 sey var.

1- Exclusively for Prime Members bullshit'i kac gun devam ediyor? Madden 17 almak istiyorum ps4 icin, haftalardir $39.99 fiyat prime'lar icin...

2- Bu urunu baska saticidan alayim diyorum. Sepete ekleyip birkac kere next dedikten sonra hop "This item can't be shipped to Turkey" Bastan neden bunu filtreleyemiyorum ben? Diger saticilarin oldugu ekranda (duyuruya ekledim) bunu filtreleyebilme imkanim var mi? (sign in olunca da durum ayni bu arada)
(1) 

Garanti cagri merkezi

elon #1122506 
Telefonda arama dk'm var bolca, ama tl cok az var. Cagri merkezini arayinca bu arama dakikalarimdan mi gidecek?
(4) 

Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions

elon #1122504 
Onumde 5-10 gunluk saglam bir bosluk var, bu arayi bugun ssg'nin entry'si ile debe'ye giren algorithms to live by ile degerlendireyim diyorum. Elinde pdf ya da epub'i olan var mi?

Ic ferahlatma notu: Elimde code complete, clean code vs vs gibi Software Development ve Computer Science alanlarinda onemli kitaplarin hardcover'lari var. Cok buyuk ihtimalle bunu da alacagim ancak amazon Ekim ortasinda ancak gelecegini soyluyor bana. O yuzden ebook ariyorum. Yoksa korsana (ozellikle bu tarz kitaplar konusunda) karsiyim :)
(1) 

Sarki, turku indirmek

elon #1119320 
Yasi biraz buyukce bir tanidigim turkce sarkilar, turkuler indirmemi istedi onun icin. Arabayken dinlemek istiyormus.

Ben nerden baksan 5-6 senedir mp3 indirmedim, hele hele turku falan omrumde hic indirmedim. Bu ihtiyaci nerden, nasil karsilayabilirim?
(2) 

Antalya'da PS4 oyun takaslayabilecegim yer var mi?

elon #1119167 
sb
(1) 

Meritokrasi kitap katalogu - online?

elon #1119139 
Bittorent syc vs kurup tum arsivi indirmeden sadece meritokrasi kitap katalogunu gormem mumkun mu?
(1) 

THY - Yurtiçi Ödül Bilet Kategorisi

elon #1118019 
THY'den mil ile ödül bilet alırken Ekonomi (Limitli Kapasite) ve Ekonomi diye 2 seçenek çıkıyor karşıma. Ekonomi (Limitli Kapasite) olan 5000 mil daha ucuz.

Ben Ekonomi (Limitli Kapasite)'den bilet alırsam ne gibi bir sıkıntı yaşarım?
(1) 

Büyük boy bavul, linktekilerden hangisi?

elon #1110863 
Büyük boy bavul almam gerekiyor. Kullanım alanlarım

-Yılda belki 1 kere yurtdışı seyahatim sırasında
-Yılda 2-3 kere kısa mesafe (400-500 m) taşınma sırasında

Çok kullanmadığım için fiyat/performans ürünü arıyorum. Şu linktekiler nasıl?

1- www.hepsiburada.com
2- www.hepsiburada.com
(2) 

Tolga Abi aciklama yapti mi?

elon #1110123 
Hugo'da kufur eden cocukla ilgili gelismeler yasanmisti aylar once. 2 farkli kose yazisinda olayin kesin olduguna dair yorumlar vardi.

Tolga abi o donem ABD'deydi. Yanilmiyorsam ulkeye donup aciklamalar yapacagim demisti. Ne oldu o is, bir anda aklima geldi?
(2) 

Hediye kutusu

elon #1110068 
İrili ufaklı 3-5 hediye aldım kız arkadaşıma. Bunları şekilli bir kutunun içine koymayı planlıyorum. Nereden bulabilirim bu tarz bi hediye kutusunu?

Yarın öğleden önce almam lazım :(

Yer: Beşiktaş, Mecidiyeköy, Levent
(1) 

Avustralya vizesi - ingilizce hesap döküm ve birikim hesabı

elon #1109481 
Vize için hesap dökümümün çıktısını aldım. Vize checklist'inde belgelerin ingilizce olması gerekiyor şeklinde bir madde vardı. Enpara'nın internet şubesinde İngilizce dil seçeneğini bulamadım.

1- Avustralya için belgeleri türkçe götürüp vize alan var mı? Ben diğer vizelerimde (schengen, romanya, abd) hep türkçe götürdüm diye hatırlıyorum.

2- Maaş hesabım yerine birikim hesabımı götürmem problem yaratır mı?
(4) 

İhbar Süresi - Bankanın şark kurnazlığı

elon #1109088 
1 Ağustos günü üstlerime ve IK'ya işten çıkmak istediğimi söyledim. 3 yıldan uzun süredir çalıştığım için 8 haftalık ihbar sürem olduğunu söylemişti IK. (Bu arada dilekçe yazmıştım, ama onun tarihler düzgün olmadığı için geçerli olmadığını söyleyip kağıt öğütücüye attılar)

Şimdi bunlar beni 10 gün oyalayıp bugün 9 Eylül'de (bayramın hemen öncesi) çıkabileceğimi söylediler. Benim için kira ödememek adına 1 Eylül, ya da bayram dönüşü 16 Eylül'ün uygun olduğunu söylememe rağmen böyle yapılması canımı baya baya sıktı. Koskoca banka bana 3-4 günlük bayram parası vermemek için triplere giriyor resmen.

Sözlükteki iş arama izni eksisozluk.com entrysini okudum. Bunu nasıl kullanabilirim ben şimdi?

Bunlar bana gelip "Sen bize 1 Ağustos'ta böyle bir şey söylemedin biz ne bilelim" derlerse benim whatsapp konuşması dışında hiçbir kanıtım yok.
(2) 

iphone no service

elon #1108686 
Sabahtan beri telefonum carrier network bulamıyor. 8-9 aydır kullanıyorum, IMEI Kaydettirme olayına girmemiştim. Ondan olabilir mi? Uyarı sms'i vb gelmedi.

Sim turk telekom, telefon Amerika'dan alınma iphone 6s

Başka bir sim kart ile denedim, onda da No Service yazıyor
İşletim sistemini 9.3.4 e Update ettim
Restart ettim telefonu
Yan yatırdım

Çözüm sonrası ekleme: Kasım'dan beri Türkiye'de kullanıyordum, bir şekilde problem çıkmamıştı. Edevlet üzerinden IMEI kaydı yaptırdıktan ~12 saat sonra problem düzeldi.
(4) 

Kendime Veda Hediyesi

elon #1108382 
Bizim şirkette veda edene ~300 TL'lik hediye almak gibi bir gelenek var. Ben de yakında şirketten ayrılıp yurtdışına yerleşeceğim.

Ne hediye istesem? Bana yük olacak bir şey istemiyorum. Action Cam tarzı bir şey güzel olurdu aslında ama onlar da 300 TL'ye yakın bile değil.
(1) 

iOS App Fikri

elon #1108304 
iOS için ihtiyaç duyduğunuz, varsa bile daha iyisi olsa güzel olurdu dediğiniz hangi app'ler var?

1-2 ay boş vaktim var sağlam bir şeyler çıkabilir. Grafikleri hardcore olmadıktan sonra oyun da olur.
(5) 

Hediye ic camasiri icin magaza onerisi

elon #1108081 
Kiz arkadasima dogum gunu icin seksi ic camasiri falan alacagim. Nerelere bakmaliyim?

Victoria's Secret'a bir kere girmistik beraber, sanki begenmisti ama fiyatlarin pahali oldugunu soylemisti, almamisti bir sey. VS disinda onerilerinizi bekliyorum.

Yer: Levent, Mecidiyekoy civarlari
(2) 

iPhone IP adresini değiştirme

elon #1106633 
Telefonumun IP adresini ABD'denmiş gibi göstermem gerekiyor.

Online kredi kartı işlemi yapacağım için olabildiğince güvenli olmasını istiyorum. Telefon jailbreak 'li değil. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
(2) 

Zarar vermeden, orijinaline yakın kitap çoğaltma

elon #1106243 
Elimde 500'er sayfalık ortalama $75 değerinde sıfır kitaplar var.

Bu kitaplara zarar gelmeden (ya da çok çok az zarar gelecek şekilde diyelim) orijinaline en yakın şekilde çoğaltmam mümkün mü? Nerede yaptırabilirim?

Not: Sadece kendim için, 1 copy olacak şekilde çoğaltacağım bu arada. İllegal bi durum yok :)

Edit: İstanbul Avrupa
(1) 

Udemy inapp purchase - TRY yerine USD

elon #1104552 
Udemy'den almak istedigim 2-3 tane course var, fiyatlari $15-$18 arasi degisiyor. Websitesinden almak yerine iOS ile in app purchase yaparak %50 enpara indiriminden yararlanmak gibi genius bi fikir geldi aklima.

Udemy app'inde fiyatlar TRY olarak gozukuyor malesef, ve $15 kurs icin 65 TRY istiyor. App icindeki settings kisminda kur degistirebilecegim bir yer yok. iOS'un ayarlarindan Region'i USA yaptim, ancak fiyatlar TRY gozukmeye devam ediyor.

Onerisi olan var mi?
(10) 

İşsizken vize almak

elon #1103990 
Haftaya işten ayrılacağım. Ekim gibi bir akrabamın yanına Avustralya'ya gidip vizenin izin verdiği sürece kalıp iş aramayı planlıyorum.

Gidiş tarihim henüz net değil, hatta bu süreçte iş bulursam gitmeyebilirim bile. Durum böyleyken şimdiden vizeye başvurmak mantıklı mı? 3 gün sonra işsiz olunca vize vermezler diye korkuyorum.

Bir de vize başvurusu sırasında akrabamın yanına gideceğimi söylemeli miyim? "İşsiz olmak + akraba yanına gitmek = potansiyel mülteci" izlenimi uyandırıyor bende. Vize almamda sıkıntı yaratır mı bu durum?

Not: Schengen, ABD, UK, Romanya vizelerim var pasaportumda.
(1) 

Mil biriktiren kredi kartı

elon #1103866 
Çalıştığım firma ile anlaşmalı olduğu için Miles&Smiles Premium kredi kartına aylık/yıllık ücret ödemeden kullanıyorum uzunca bir süredir. Yakında işten ayrılacağım için kart ücreti vermemek adına kredi kartımı kapatmam lazım.

1- Birikmiş millerimi ne yapacağım? Başka bir milli kredi kartı alırsam tüm millerime ordan erişebiliyor muyum?

2- Mil biriktiren hangi kredi kartı en avantajlı?

3- Kart ücreti ödemediğimiz kredi kartı var mı?
(5) 

R[EVOL]UTION Dövmesi

elon #1103191 
Az önce birinde REVOLUTION yazan bir dövme gördüm. Google'a "revolution tattoo" yazar yazmaz aynı şekilde (EVOL'un ters ve kırmızı yazıldığı) milyonlarca örnekle karşılaştım. Örneğin bu slodive.com

Bunun olayı, çıkış noktası ne? Kırmızı ve ters yazılması neyi ifade ediyor.
(2) 

Eş durumundan Sırbistan vatandaşlığı

elon #1103185 
Sırbistan pasaportu bulunan biriyle evlenince ne kadar süre içinde Sırp vatandaşlığı alabilirim?

Basit bir google sorgusu ile bulabileceğimi düşünüyordum, ama enteresan şekilde cevaba ulaşamadım.
(3) 

Beslenme - Macrolara uymamak

elon #1098065 
Carb - %50, Yag - %20, Protein - %30 seklinde bir beslenme programim var.

Uzunca bir suredir yediklerimi girmiyordum, bugun farkettim ki belli bir suredir bu macro'lara uymuyormusum.

Ornegin bugun %42 carb, %20 yag, %38 protein almisim.

Bu sekilde carb'tan kisip protein'i artirmak cut donemi icin dezavantajli mi?
(9) 

Bu aksamki Cavs@GSW maci icin iddaa'da bug buldum

elon #1091387 
Bilgi#1 - Su ana kadar 1969 yilinda Jerry West disinda takimi finalleri kaybedip de MVP odulunu alan oyuncu yok.
Bilgi#2 - Gece oynanacak olan Finallerin 7. macinda Cavs kazanir orani jojobet'te 2.70
Bilgi#3 - Finallerin MVPsi Steph Curry olur orani 3.70
Bilgi#4 - GSW kazanirsa MVP odulu gecen senenin aksine Curry'ye gidecektir

Bu bilgiler isiginda evrensel kumeyi (neredeyse) kapsayan oranlarin 2si de 2.0dan yuksek oldugu icin kesin kar etmis oluyoruz...

Ne dusunuyorsunuz? Evi arabayi basmaya deger mi?
(5) 

Büyükada - Sevgili ile gitmelik rakı mekanı arıyorum

elon #1085288 
Özel bir gün değil, o yüzden çok üst seviye bir yer olmasına gerek yok, ama mümkünse deniz gören, güzel manzarası olan bir yer arıyoruz
(2) 

Tek cümlelik çeviri - yazılım

elon #1084585 
"Uygulamanın temelini (base class'lar falan yani) oluşturdum, tasarladım" gibi bir cümle kurmam gerekiyor.

Base/infrastructure, created/designed/developed arasında kaldım. Nasıl kurabilirim bu cümleyi
(2) 

iOS VIP Banko app yorumu

elon #1079487 
Appstore'da en çok indirilen ücretli uygulamalar listesinde şu app 2. sırada gözüküyor.

Kullanan var mı aranızda? 5-6 lira verip almaya değer mi? Appstore yorumları baya sağlam
(4) 

Vücut Geliştirme ve Çiğ Köfte

elon #1078265 
Bilgi#1: Özellikle bulking döneminde carb tüketimimizi arttırıyoruz.
Bilgi#2: Bulgur iyi bir karbonhidrat kaynağı, bol tüketiyoruz.
Bilgi#3: Çiğ köfte dürümün %90'ı bulgurdan oluşuyor.

Düz mantık sonucu çiğ köfte dürüm bulking dönemindeki sporcular için sağlam bir besin kaynağıdır sonucuna ulaşıyorum. Ne derece yanlış bu?
(4) 

Coursera vs den sertifika almak

elon #1073687 
Coursera'da meşhur bir machine learning dersi var Stanford'ın www.coursera.org

Zaten bitirmeyi planlıyorum, $50 verip sertifikasını alsam bir işe yarar mı?

Genel olarak sizce Coursera, Udemy vs gibi online eğitim veren yerlerin sertifikaları iş başvurusunda "woow çocuk kendini geliştiriyor" izlenimi yaratır mı? Yoksa "mala bak durduk yere para vermiş" izlenimi mi oluşturur.
(3) 

Windows 7 format atma

elon #1073569 
Abartısız 7-8 senedir format atmıyorum. Önceden torrent'ten falan iso'yu bulup flash disk'e yazıp atıyordum formatı. Şu an kullandığım laptop'ta zaten orjinal Windows 7 var, korsan işlere girmeme gerek yok, girmek istemiyorum da ayrıca.

Laptop'ı ilk aldığımda sistem geri yükleme için recovery point de oluşturmadım. Ben elimde recovery cd'si olmadan bu bilgisayara legal yöntemlerle nasıl format atabilirim?
(11) 

Mac'te olmazsa olmaz app'ler hangileri?

elon #1073434 
Video icin VLC indirdim. Onun disinda hangi app'leri onerirsiniz?

Browser icin Safari devam mi yoksa Chrome mu?

Text editor olarak ne onerirsiniz? Ufak tefek image editing icin paint tarzi hangi programi kullanabilirim?
(3) 

Jailbreak siz iphone film /dizi izleme

elon #1072754 
Şu anda tatil için yurt dışındayım. Bir sebepten Netflix çalışmıyor. jailbreak siz iphone dan

1- dizi/film izlemenin en iyi yolu nedir?

2- film indirmek istesem (uçakta trende offline izlemek için) nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
(9) 

Acil - Kabin bagajı deodorant, saç spreyi veya deo roll

elon #1071112 
Uçakta yanımıza alacağımız kabin bagajının içine deodorant, saç spreyi veya deo roll on koyabiliyor muyum?

mobil görünümden çık