(4) 

Youtube premium alirken baglanmak icin kaliteli TR server’i olan VPN

elon #1580980 
Yurt disinda yasiyorum ve Youtube premium’u ucuza getirebilmek icin TR’den almak istiyorum. Normalde Speedtest VPN i kullaniyorum ancak onun Turkiye server’ina bagliyken youtube premium’u almaya calistigimda youtube hata veriyor. Tahminimce fraud sistemleri Speedtest VPN’den geldigini anliyor.

NordVPN, ExpressVPN gibi adi bilinen diger VPN’lerde de benzer problem olacagini dusunuyorum. Onerebileceginiz Turkiye server’i olan ve premium satin alma isleminin hata vermeyecegini dusundugunuz VPN’lere acigim. Tesekkurler
(3) 

THY ucusun 2. ayagina zamaninda yetisememe ihtimali

elon #1551024 
2 ay kadar sonra THY ile ABD -> Istanbul -> Ankara ucagimiz var. Connected flight deniyor sanirim buna teknik ismini tam hatirlamiyorum ama ozetle ucusun Istanbul -> Ankara ayagini biz ekstradan almadik, ayni itinerary'ye ait.

Normalde Ankara ucusu Istanbul'a indikten 90dk sonraydi. Kucuk cocukla gidecegimiz icin zaten yetisebilir miyiz acaba diye hafiften gergindik ama gectigimiz gun THY Ankara ucusunu 30dk geriye cektigini belirten bilgilendirme email'i atti.

Yani su an her sey saatine gore giderse ucaktan in, pasaport olaylarini hallet, yurtici ucuslarin oldugu gate'e git vs icin toplam max 60dk, gercekci olursak 35-40dk'miz falan oluyor.

Bu durumda ne yapmami onerirsiniz? THY'yi arayip ucus degisikligi yapabilirim ama kisi basi $200 gibi bir cezasi var o olaya cok girmek istemiyorum o yuzden. Bagli ucusun kalkis saatini kendileri degistirdikleri icin ucretsiz bir sonrakine bilet kesme gibi bir durum oluyor mu?

Edit: cevabi ne derece degistirir bilmiyorum ama biletlerden biri miller ile alindi.
(9) 

Uzun boya uygun arac onerisi

elon #1525638 
Tek araba idare edemiyoruz, onumuzdeki 3-4 hafta icinde arac edinmem gerekiyor onerilerinize ihtiyacim var.

* Boyum 2 metreye yakin, bunun buyuk bir bolumunu de bacaklar olusturuyor. O yuzden leg room'u genis olmali
* Yilda 10,000 km (o da max) yapacagim yakit tasarrufu onemli degil. Zaten hali hazirda Hybrid SUV var uzun yolculuklarda onu kullanacagiz
* Sag arka tarafta cocuk koltugu olacak ve ayda bir iki de olsa kullanilacak. O yuzden tek kapili arac dusun(e)miyorum
* Su ana kadar hep SUV kullandim, o yuzden sedan ve hatchback modellerine daha sicak bakiyorum.

ABD'de yasadigim icin fiyat bilgisi yazmiyorum ama ultra luks olmadikca onerilerinize acigim. C/D/E segmenti diye filtreleyebiliriz sanirim.
(11) 

Fiziksel kredi kartsiz sadece sanal kart basvurusu yapilabilir mi?

elon #1502191 
ABD'de yasiyorum ve ara ara kullandigim kredi kartimin son kullanim tarihi doldu. Yenisini iletemedikleri icin de kart iptal oldu.

Simdi yeni kredi karti basvurusu yapsam o kart da iletilmeyecek. Bana sadece hesabima bagli bir sanal kredi karti lazim. Var midir bunun bi yontemi?

Onceligim Garanti Bankasi ama bu cozumu sunan diger bankalar varsa onlardan hesap acmaya da olumlu bakiyorum
(6) 

Antep baklavasi -> Izmir -> ABD

elon #1496207 
Yakinda Izmir'den ABD'ye gelecek bi arkadasimiz bavulda baklava getirmek istiyor

1- Bu baklavalar Antep'ten gonderilirken soklaniyor mu ya da kalitelerini korumasi icin bi isleme tabi tutuluyor mu? Yoksa normal tatlicidan aldigimiz gibi kutuya koyup (tabi ki serbeti akmayacak sekilde) yollaniyor mu?

2- Imam Cagdas, Gulluoglu gibi isimlerde kulak asinaligimiz var ama mutlaka burdan al diyeceginiz bir dukkan var mi? (online siparis verilebiliyor olmasi lazim)
(1) 

BluTV Ilk ve Son dizisi - Terapist modu

elon #1495771 
Esim BluTV'deki Ilk ve Son dizisini izlemeye baslamayi dusunuyor. Bana dizinin konusunu anlatirken BluTV'de terapist modu diye bir secenek oldugundan bahsetti. Sozluk'te falan goruyormus ama ne oldugunu tam cozemedik. Dizi degil ama bu ozellik oldukca ilgimi cekti :)

Yanlis keyword'ler ile mi ariyorum bilmiyorum ama internette 3-5 dandirik haber sitesi disinda bu modun adi sani gecmemis. Onlar da sadece "bu dizi boyle bi mod ile geliyor, Dunya'da ilk" tadinda genel yorumlar yapmislar.

Diziyi bu mod ile izleyenler varsa yorum yapabilirler mi? BluTV almaya daha da onemlisi diziye baslamaya deger mi sirf bu ozellik icin?
(7) 

Ayakkabi kararsizligi - Air Jordan 1

elon #1494563 
Ayakkabi icin kafamda belirledigim limitin bi $50 kadar uzerinde ama renkleri cok iyi degil mi ya? Yarin piyasaya cikacakmis alsam mi karar veremiyorum.

Model zaten klasik AJ1 ama ben ozellikle renklerine hasta oldum.

Cogu zaman kot pantolon ile birlikte kullanacagim. Alsam mi?

www.nike.com
(4) 

Universite - bolum tercihi (Anketli)

elon #1490624 
Kendisi saglik sektorune ilgisi oldugunu iddia etse de gercekte Instagram'da bos beles takilmak disinda hicbir seye pek ilgisi olmayan, ayni zamanda universite sinavinda da basari elde edememis genc bir hanimefendi var. Muhendislik zekasi, sanata ilgisi, ya da el becerisi vs yok.

Dogma buyume Izmir'li ve naif/saftirik oldugu icin Turkiye'nin her sehrinde ayni sekilde (hadi Izmir olmasin ama Istanbul, belki Edirne gibi) yasayabilecegini dusunuyor.

Sizce hangi bolumu secmesi mantikli

a) Dogu illerinden birinde (Urfa - Van - Diyarbakir - Kars) veterinerlik

b) Isparta - Alanya - Denizli gibi bir yerde endustri muhendisligi

c) Istanbul - Ankara - Izmir'de meh bi ozel universitede burslu endustriyel tasarim

d) Istanbul - Ankara - Izmir'de meh bi ozel universitede burslu mimarlik / ic mimarlik

(Mesaj atmak istemeyenler, uyeligi olmayanlar icin) En iyi en ustte, en kotu en altta olacak sekilde siralama yapabileceginiz anket linki www.polljunkie.com
(1) 

Online aile terapisti onerisi

elon #1485167 
Yurt disinda yasiyor olmamiz, tek basimiza bebek buyutmeye calismamiz, covid vs derken zaten iyice yiprandigimiz icin farkli sebeplerden, ayri ayri terapiye baslamayi dusunuyorduk esimle. Ancak kisa sure once esim annesiyle cok siddetli bir kavga etti, bu da gecmiste yasadigi travmalari ortaya cikartti. Bu yuzden en kisa surede profesyonel destek almak istiyoruz.

Aslinda sigortamiz araciligiyla ucretsiz yararlanabilecegimiz hizmetler var, ancak o profesyonellerden hicbiri turkce konusmuyor. Normalde sular sakinken ingilizce terapi cok problem olmazdi acikcasi ancak su anki durum yuzunden daha rahat iletisime girebilmek icin turkce konusan birine ihtiyacimiz var. Bu yuzden online terapist arayisindayiz.

Onerebileceginiz app/websitesi/servis ya da terapist var midir?
(2) 

TR'den ingilizce bilgisayar muhendisligi ders kitaplari edinme

elon #1478217 
Universitedeyken zaman zaman hocalardan odunc alarak, kalan chapter'lari da kacak pdf'lerden okuyarak bitirdigim en sevdigim 2 kitabi (mumkunse hardcover ama paperback de olur) satin alip kitapligima eklemek istiyorum.

Computer Networking: A Top-Down Approach ve Operating System Concepts

Amazon ABD fiyatlari ucmus durumda. $100-$200 arasinda gidip geliyor fiyatlari. Bunlari Turkiye'den edinebilecegim bir yer var mi?
(9) 

Arac yarim acikken(??) yanan uyari isiklari neden arac calisinca gidiyor?

elon #1323887 
Motor calismiyorken arabayi yarim actigimizda (ignition durumu - sunun turkcesi nedir bilen biri soylesin lutfen bi bulamadim sacma sapan tanim yapiyorum yarim acik nedir) yag oldugunu dusundugum bir isik ve check engine isiklari yaniyor.

Arabayi tamamen calistirdigimda bu ikisi de gidiyor. Gecen yag kontrolu yaptirdim, zaten minimum 1000 mil daha gideri varmis. Aku'de falan da problem yokmus.

Neyse ODB II Scanner aldim, onunla kontrol ettigimde de herhangi bir problem yok gozukuyor arabada. No Codes diyor tarama islemi bitince.

Ignition'da yag ve check engine isiklari neden yaniyor o zaman?? Fikri olan var mi? Onlar da Aku isigi gibi hep yaniyor mu ignition'dayken?
(11) 

Araba (muhtemelen aku) problemi

elon #1322016 
2. sahibi oldugum 10 yillik bir aracim var. 2 ay kadar once aldim. Oncesinde pek iyi kullanildigini dusunmuyorum, ayrica ben de ilk arabam oldugu icin istemeden de olsa pek iyi kullanmamisimdir diye tahmin ediyorum.

Neyse, son bi iki gundur biraz fazla ses cikariyor gibi gelmeye baslamisti bana. Her 3,000 milde yag degistirmek gerekiyormus sanirim. Ben asagi yukari o kadar surdum, oncesinde de degistirilmediyse ses ondandir 3-5 gune degistiririm diyordum.

Bugun market alisverisi yaptiktan sonra kontagi cevirdim, bana misin demedi. Baktim kontak yari cevrikken aku isigi yanar hale gelmis (eskiden de yaniyor muydu .... emin degilim ama yanmiyordu sanirim) Neyse bi 30sn sonra tekrar cevirdim, yine tepki yok. Bi 30 sn sonra tekrar deneyince araba calisti. Bu arada hava gayet normal, ekstreme soguk/sicak vs degil.

1- Direkt aku'ye odaklandim ama problem aku disinda bir seyde olabilir mi?

2- Simdi radyo/isik/klima ivir zivir acik unutmus olma ihtimalim yok. Motor calismiyorken bunlar da kapali yani. Bu durumda aku nasil bitmis olabilir?

3- Motor bir kere calisti ya, akuyu doldurmus mu oluyoruz bu durumda?

4- Araba sabah calisacak mi hic emin degilim. Ya da 2 gun sonra olmadik yerde calismayadabilir. Ne yapmak lazim yeni aku mu almak gerekiyor bu durumda, yoksa baska arabaya baglasak kendine gelir mi?
(6) 

Yurtdisina yerlesirken vekalet vermek gerekli mi?

elon #1306615 
Gitmeden babama vekalet vermek gibi bir planim vardi da sanirim her sey icin ayri ayri veriliyormus vekalet ve 200-500TL araliginda fiyatlandirma gozukuyor.

Anladigim kadariyla banka islemleri yapabilir, alim-satim yapabilir vs gibi 2-3 baslik icin vekalet vermek 1000TL'ye falan gelecek.

Gercekten bu kadar pahali mi bu is benim bilgilerim mi yanlis? Bir de oyle alim satim yapan bir tip degilim, her ihtimale karsi diye vekalet verme planim vardi ama vermemek cok buyuk problem yaratir mi ki?

Vekalet verme sonrasi edit : 2 sayfa, banka islemleri (hesap ac kapa para yatir cek vs), dava ve icra takibi, avukat tutma yetkisi, vergi defterdarlik isleri icin 193 TL verdim.
(3) 

ABD'de dogum kontrol hapi almak

elon #1305390 
Arastirmalarimiz sonucu net bir bilgi bulamadik, o yuzden sadece ABD'de dogum kontrol hapi alanlar/cevabi kesin bilenler cevaplarsa sevinirim.

ABD'de Tr'de ki gibi kolayca marketten/eczaneden dogum kontrol hapi alabiliyor muyuz, yoksa illa doktor receteli falan mi olmasi gerekiyor? Bir de bir kutu ilacin fiyati kac dolar acaba?

Bavulda kac kutu yasmin goturmemiz problem olmaz bir de?
(8) 

Otomatik viteste ne zaman N'yi kullaniyoruz?

elon #1304197 
10 senedir ehliyetim olmasina ragmen araba kullanmayi yeni yeni ogreniyorum. Su N'nin (neutral) olayini bir turlu anlayamiyorum.

Duz viteste bosa almak gibi, en fazla yokus asagi giderken yakit tasarrufu icin kullanilabilir diye dusunuyordum ama o da ABD'de bazi eyaletlerde yasakmis.

youtu.be

Nedir bunun olayi, ornekle aciklayabilir misiniz?
(2) 

NBA'de yaz doneminde rakip oyuncularin beraber idman yapmasinin sebebi?

elon #1304048 
Gecen LeBron, KD, Kawhi ve Cedi UCLA'de beraber idman yapmislardi

pbs.twimg.com

3 gun once de Ben Simmons, Westbrook, Tristan falan idmana cikmislar yine UCLA'de.

www.youtube.com

Bunun olayi nedir tam olarak? Yani biliyorum bu herifler dusman degil, cogu can ciger kuzu sarma hatta ama amaci ne tam anlayamiyorum. Sadece dostca idman/hazirlik maci mi?
(1) 

Mulksuzler kitabinin basindaki harita yanlis basilmis sizde de oyle mi?

elon #1303834 
Kitabin ilk basinda Anarres ve Urras'in Dogu ve Bati yarimkurelerinin gorseli basilmis. Daha dogrusu basilmaya calisilmis. Dogu yarimkure var iki sayfada da.

eksiup.com

Kitap korsan degil. Metis yayinlari Nisan 2011 10. baskisi. Elinde kitap olan bakabilir mi hala ayni mi durum?
(3) 

Netflix'in begendiklerime 60% Match diyip sacma salak seylere 99% demesi

elon #1303686 
Yahu anlamak mumkun degil. Bo Burnham ve Kevin Hart'in stand-uplarini kim bilir kac kere izledim, ve begendim olarak isaretledim. Buna ragmen bu elemanlarin Netflix'te izlemedigim diger show'lari icin 65% Match diyor. (Baska bir platform'da izledim bu arada o show'lari da, bayildim)

Ulen nerde alakasiz sacma sapan ilgimi cekmeyen gerzek reality show var, onlara 98% Match falan diyor, dur bi bakalim diyorum izliyorum rezalet. Dislike diyorum hala benzer show'lara yuksek yuzde gosteriyor.

Bir de sorsak netflix machine learning'in kralini kullaniyor, soyle iyi boyle efsane.

Netflix hesabimiz ortak 3 farkli kitadan 7-8 kisi kullaniyoruz ama benim kullandigim profili tek ben kullaniyorum. Bu begenme/begenmeme muhabbetini profil bazli yapmayi akil etmislerdir herhalde?

Sizde de var mi boyle bir durum?
(3) 

ABD'de kiralik arac ile ucretli yoldan gecmek

elon #1303559 
Havaalanindan arac kiralayip Houston'dan Austin'e I-10 uzerinden gidecegim 2 hafta kadar sonra. Maps'ten yol tarifine bakarken dikkatimi cekti
>This route has tolls diye bir uyari var.

ABD'de bizdeki gibi HGS/OGS tarzi elektronik tag'li bir sistem vardir diye tahmin ediyorum? Yoksa gisede nakit odeyebiliyor muyuz?

Kiralik araclarda varsa bu aletten oluyor mu, gecis ucretini nasil odeyecegim ben?
(2) 

Elektrikli dis fircasi icin seyahat kabi

elon #1303172 
productimages.hepsiburada.net

Su gorseldeki sagda olan sekilde bir sey ariyorum, hicbir yerde bulamadim. Nerelere bakmak lazim?
(3) 

Boş duran bilgisayarı ne şekilde kullanabilirim?

elon #1303086 
Elimde 8 yıl kadar önce kullandığım atıl şekilde duran ama hiçbir problemi olmayan Asus EEPC Netbook var. Bunu nasıl kullanabilirim fikri olan var mı? Aklıma torrent vs gibi virüs/malware bulaşabilecek şeyleri bunda yapmak geldi. Onun dışında DIY proje falan olabilir her türlü fikre açığım.

Dandiğinden Raspberry pi kadar bile işlem gücü olmayabilir özellikleri
Intel Atom N450 1.66GHZ CPU - 1GB RAM
(1) 

Avis arac kiralama kampanyalari yalan dolan mi ?

elon #1302945 
1 gunluk arac kiralamak icin Avis'ten bakiyorum. Onlarca kampanya var o kart'a %25 indirim, digerine %30 indirim vs diye. Ornegin Peugeot 3008 icin Garanti Kartlarina ozel %25 indirim olan kampanyadan sorguladigim zaman

> 279,00 TL Online Ödeme
> 279,00 TL Ofiste Ödeme

diyor. Gizli sekmeden girip ayni parametrelerle sorgulama yapinca

> 279,00 TL Online Ödeme
> 398,00 TL Ofiste Ödeme

seklinde cikiyor. E abi indirim nerde? Kod falan girilecek bi yer var ben mi bulamiyorum. Bu tarz bir kampanya ile arac kiralayan oldu mu yakin zamanda Avis'ten?
(3) 

Macbook'ta yeni admin kullanicisi acip virus/malware vs'den kurtulmak?

elon #1299168 
Yiginla application yuklu, tekrar bunlari indirip yuklemekle ugrasmak istemiyorum.

Yeni bir kullanici acsam, ve hatta su an kullandigim user'i silsem macbook'umda var oldugunu varsaydigim olasi virus vs'den kurtulmus olur muyum?

Kurtulmanin en temiz yolu format disinda nedir?
(7) 

BEDAS calisanlari yuzunden elektri ev esyalari calismiyor, ne yapmak lazim?

elon #1298960 
Dun ogleden sonra elektrik kesilmisti tum sokakta, gece yarisi bunlar duzeltmeye ugrasirken apartmanin sigortalari yakmislar. Her apartmandan en azindan 2-3 esya hic calismiyor.

Bizim de buzdolabi, klima, kombi falan yalan olmus durumda. 186yi aradik, yetkili servistekiler gelip rapor tutsun siz parasini odeyip sonra Bedas'tan isteyin dediler.

1- Basina boyle bir olay gelen var mi? Prosedur ustte yazdigim gibi mi? Ne yapalim, ne onerirsiniz bize?

2- Bu tamir paralarini bize geri ne zaman odeyecek bunlar? Ustune hafiften soguk su icelim mi?

3- Buzdolabindaki bozulan gidalar, etler ivir zivirlar da azimsanmayacak bir maliyete sahip. Onlarin parasini alma ihtimalimiz nedir?

4- Bazi esyalar Cin'den, ABD'den falan gelme (smart lamba, priz vs) Bunlarda yetkili servis falan yok haliyle. Onlarla ilgili bir sey yapmak mumkun mu?
(3) 

PirateBay ve KAT disinda Invite-only olmayan hangi torrent sitesi?

elon #1298280 
sb
(2) 

2-3 haftadir ABD Turist vizesi ile ilgili soru soran arkadas, sonuc nedir?

elon #1296871 
Kullanici adini hatirlayamadigim icin mesaj atamadim. Ablasi ABD'deydi daha once 2 kez red almisti sanirim.

Sanki bu Pazartesi konsolosluga gidecekti. Napti, alabildi mi vizeyi? Kendimmiscesine gerilmistim.
(6) 

Oy verme - (TR'de Sag & Avrupa'da Sol) vs (TR'de Sol & ABD'de Sag)

elon #1295764 
Basliga sigdirabilmek icin duz adam modumu acip sag/sol yazip gectim. Sormak istedigim soru su,

Hani biz TR'de muhalif kesim, gozunu kirpmadan Muharrem Ince-CHP-HDP'ye oy veren tayfa, Avrupa'da ki Turk vatandaslar AKP'ye oy veriyor diye "oh ne ala, orda sosyal demokrat partilere oy ver burda akp'ye, bu ne ikiyuzluluk" diyoruz ya su anda ABD vatandasi olsam tak diye oyu Demokratlarin adayina verebilir miydim emin degilim. Hatta Trump faktoru olmasa Cumhuriyetciler %51 onde bile diyebilirim.

E bu durumda ben de elestirdigimiz kesim gibi ikiyuzlu oluyor muyum?

Kacirdigim, yanlis dusundugum bi yer var mi?
(4) 

Abd firmaları ile iş görüşmesi için Abd telefon hattı

elon #1295377 
Şu sıralar ABD 'de ki firmalardan İK cılar görüşmek için yazıyorlar. 1.5 ay kadar sonra yerleşeceğiz ama location ımı şimdiden Abd olarak ayarladım ben. Şimdi Türkiye telefon hattımı verip şüphelendirmek istemiyorum. Zaten konuşurken önümüzdeki ay yerleşeceğiz diyeceğim, yalan dolan yok yani.

Bana Abd telefon numarası lazım ama onu Türkiye'den kullanabilmeliyim. Bunu nasıl yapabilirim? Mantıksız bir şey mi istiyorum?
(8) 

Irkci bir $%#&#^ olmaktan nasil kurtulabilirim?

elon #1294639 
Kendimi her alanda, her gun. her saat gelistiriyorum ancak bu konuda ilerleme kaydedemiyorum sanirim, cok mutsuzum.

Yakinda ABD'ye yerlesecegim, IT sektorunde calisiyorum. Bildiginiz gibi sektorun buyuk bolumu Hint ve Uzak Dogulularin elinde. Small talk disinda hicbir Hintli ya da Asyali ile etkilesime gecmedim. Gel gelelim ben bu adamlarin hal hareketlerine, aksanlarina, konusurken kafayi bidi bidi saga sola sallamalarina acayip uyuz oluyorum.

Yahu biliyorum dunyanin en embesil seyi su ama kendimi engelleyemiyorum. Boyle alakasiz bi belgeselde, filmde falan gorunce direkt kapatip odayi terkedecek gibi oluyorum. Ne yapacagim ben, bu hastalikli dusuncemden nasil kurtulacagim?

Bu arada Singapur'a, Tayland'a ve Kambocya'ya gittim, ve tek kelimeyle bayildim herseylerine. Benim garezim biraz daha Hintlilere sanirim. Acaba 3-5 tanesini taniyip arkadas olsam gecer mi?

Hayir, immigrant olarak "Nation of Immigrants"a gocuyorum, hala "herif kafa sallayarak konusuyor rororo" diyorum manyak miyim neyim.

Napayim psikologa falan mi gideyim ben?
(1) 

Abd ev kiralarken güvenli bölgeleri falan gösteren site

elon #1294398 
1-2 aya Austin 'de ev kiralayacağız. Güvenli bir semtte oturalım istiyoruz haliyle. Ücret ödemeden bu tarz bilgileri görebileceğimiz bir site bilen var mı?
(5) 

Fahrenheit 451 neden tekrar basildi, onceki baskiyla ne farki var?

elon #1293842 
Su gunlerde surekli cok satanlarda goruyorum, neden tekrar basildi bu kitap?

Bir de su iki kitabin tek farki cevirmeni mi?

www.eganba.com vs www.eganba.com
(5) 

Tum kredi kartlarimi ve limitlerini nasil gorebilirim?

elon #1293573 
Garanti kartimin limitini arttirmak istedigimde "Talep onaylandi ancak yasal limitler yuzunden isteginizi gerceklestiremiyoruz, diger banka kartlarinizin limitini dusurun" gibi bir uyari cikiyor bana.

Diger kartlarin limitleri zaten cok dusuk, hatta bir tanesini gecen gun 10k kadar dusurdum, yani maddi olarak limit yukseltmemde herhangi bir sakinca yok.

Acaba bilmedigim, ya da kapattigimi zannettigim bir kredi karti mi var uzerimde diye supheleniyorum. Bana ait tum kartlara nasil bakabilirim? Edevlette, gib'te falan boyle bir ozellik var mi?
(2) 

Yurt disi ucusta pusetli koltuklarda kedi ile ucabilmek

elon #1293006 
Ucacagimiz ucak su www.seatguru.com

Bu ucaktaki 11-23 ya da 42 D-E-G koltuklarinda puset oldugu icin bebeklilerin oncelikli oldugunu yazmisti dun bir arkadas. Esim ve ben kedimiz ile bu koltuklara oturabiliyor muyuz?

Yoksa son ana kadar bebekli yolcu gelebilir diye bekletiliyor mu o koltuklar? Ya da bebekli birileri gelirse bizi o koltuklardan kaldirip baska bir yere alabilirler mi?

Dun sordugum orijinal duyuru suydu : www.eksiduyuru.com
(5) 

Thy dış hat bileti almadan koltuk seçmek / görmek

elon #1292727 
Kedimizle ABD'ye gideceğimiz için WC arkasında (önünde koltuk olmayan bir tık daha geniş olan) oturarak gitmek istiyoruz. Bilet almadan önce koltuk durumlarını göstermediği için hangi gün bilet alacağımıza karar veremiyoruz. Ekstra bir ücret ödemeden ve bilet almadan bunu görmek mümkün mü?

15-20 günlük periyottaki herhangi bir gün gidebiliriz, bilet fiyatları da aynı olduğu için problem yok.
(3) 

15-20 gun icin ~50GB'lik internet paketi

elon #1292461 
Gidecegim mahallede kimsede internet yok, 15-20 gun kadar mobil data ile idare etmem gerekiyor.

Tahminen 50GB yeterli olacak ancak VINN vs gibi modem almak istemiyorum, cunku sadece soyledigim 2-3 haftalik sure bu servise ihtiyacim olacak.

Telefon internetime surekli extra gb'lar almak baya pahaliya gelecek gibi. Problemimi en mantikli sekilde nasil cozebilirim?
(2) 

ABD yazilim muhendisligi icin cv hazirlarken nelere dikkat etmek gerek?

elon #1291805 
- tek sayfalik hazirlayacagim (experience'i biraz kismam gerekecek)
- sablon olarak su tarz bi sey kullanacagim enhancv.com

ya aslinda genel anlamda guzel cv/resume hazirlayan biriyim de, ABD ozelinde goze almam gereken seyler neler?
(9) 

Isten ayrilirken ticket/setcard vs'nin calisandan alinmasinin sebebi ne?

elon #1291715 
Zaten IK calisani karti alip kirip atiyor, baskasina falan vermiyor tekrar kullanim yok yani. Bu durumda illa karti almaktaki mantik ne? Icindeki para bitince kirip atmayi biz de biliyoruz.

Esimin 2 gunde 600TL bitirmesi gerekiyor. Zeytinyagi vs gibi yukte hafif pahada agir seyler almak disinda ne yapabiliriz sifirlamak icin?
(6) 

Geçen hafta ameliyat oldum, doktora teşekkür niyetine ne hediye götürmeli?

elon #1291613 
Sb
(2) 

Terry Crews un dava olayını biri özet geçebilir mi?

elon #1291187 
Reddit te 1-2 post gördüm de olayı tam anlayamadım.

Adamımı taciz mi etmişler?
(7) 

Septum deviasyon ameliyati sonrasi burun kalkikligi

elon #1290876 
Vucudumla ilgili dis gorunusunden rahatsiz olmadigim belki de tek kisim burnumdu.

3-4 gun once septum deviasyon ameliyati oldum. Estetiklik herhangi bir problemi olmamasina ragmen burnumun ucu fazlasiyla yukari kalkik durumda su anda. Mis gibi burun les gibi duruyor, yuz tipim falan degisti, acayip mutsuzum.

Bunun eski haline donme ihtimali var mi? Ameliyat olup bu tarz bir sey yasayan oldu mu? Yoksa bu les halimi sevmeyi ogrenmeye baslamali miyim?

Doktora ne sorsam sislik yuzunden diyor, kesinlikle guven vermiyor.
(5) 

Kedim asiri korkak, nasil korkusuzlastirabiliriz?

elon #1288968 
Bize 5-6 aylikken geldi, ama ondan once de 4 ay kadar kardesleriyle birlikte evde yasamis 1 yasina basmak uzere olan tatli bir kedimiz var.

Kendisi kainatin en korkak canlisi olabilir. En ufak seyde asiri tepki veriyor. Bu korkmasina sebebiyet veren olay oldugunda kucagimda olursa istemeden tirnaklarini geciriyor, baya sikintiya yol aciyor bu.

Gecen gunlerde 2 kedili bir eve goturmemiz gerekti hatta, saatlerce tir tir titredi.

Simdi yakinda yurtdisina goturecegiz kendisini, havaalaninda ucaga binerken falan x-ray'den gecirebilmek icin kucagima alacagim. O ortamda da korkudan sacma sapan hareketlere girmesini engellemek istiyorum.

Nasil daha cesur yapabiliriz biz bu cocugu?
(1) 

Bu 2 tayt arasindaki tek fark sag bacak arkasindaki Rock logosu mu?

elon #1287994 
99.90 - www.underarmour.com.tr

119.90 - www.underarmour.com.tr

Beden olarak XL de XXL de oluyor, tek fark Dwyane "Rock" Johnson logosu ise 20 TL fazladan vermeyelim?
(2) 

icloud sizde de olumcul yavas mi?

elon #1286606 
Normalde yedekleme isleri icin dropbox kullaniyordum, bugun icloud'a geceyim dedim. Storage'i yukselttim.

Sabahtan beri 20 fotografi ancak icloud'a yukleyebildi, backup surekli zaman asimina ugruyor.

icloud.com'u acmaya calisinca 10 denemenin 8inde hata veriyor.

Bende mi problem var yoksa sistem hep boyle rezil otesi mi?

Not: Is ve ev networkunden vpn ve vpnsiz deneme yaptim, her turlu yavas
(7) 

GSW vs Rockets - Game 7 Tahminleri alalim?

elon #1284405 
Gonlum Rockets kafa kafaya gecen maci alsin, dengeli bir NBA Final serisinin ardindan King James sampiyon olsun istiyor.

Aklim GSW 30 sayi fark atmasa bari diyor.

Ek soru CP3 oynayacak mi? Macin hemen oncesinde belli olacak diyorlar.
(1) 

ABD'ye kedi gotururken kuduz asisi prosedurleri

elon #1283630 
Daha once hem internetten, hem de veterinerlere ve ucus gorevlilerine defalarca ABD'ye kedi goturme prosedurlerini sordugumuzda "asilari tam olsun yeter" cevabi almistik.

Bugun esim bir veterinere sordugunda "ABD'ye girebilmesi icin kuduz asisi olduktan bir kac hafta sonra kan orneginin Ankara'da bir merkeze yollanmasi, ordan rapor ciktiktan sonra da min 3 ay gecmesi gerekiyor" diye bir bilgi almis, ki bu olay da bizim tum planin agzina s*cmakta.

Bu konuda kesin bilgisi olan var mi? ABD'ye kedi goturmus olaniniz falan?
(5) 

[Mantik sorusu] Garanti kk Amerika'da ana kart olarak surekli kullanmak

elon #1283294 
Yakinda ABD'ye tasinacagiz(umarim geri donmemek uzere). ABD bankalarindan kredi karti almak yerine TR'de kullandigimiz Miles&Smiles Amex kredi kartimizi orada surekli olarak kullanmamiz (3-5 sene neyse) mantikli mi?

ABD'de yapacagimiz alisverislerden saglam mil kazanacagimiz icin mantikli gibi duruyor.

Diger taraftan ABD'de kredi skoru her sey demek oldugu icin ABD kredi kartimizin olmamasi ev/araba kredisinde problem cikarabilir diye dusunuyorum, o yuzden mantiksiz geliyor.
(12) 

Anket - ABD'de hangi sehre yerlesirdiniz

elon #1280423 
Henuz is basvurularina baslamadim ama baktigim ve ise alinabilecegimi dusundugum ilanlara gore yillik brut ucretleri tahmini yaziyorum. Yeni evli cift yasayacak sekilde dusunebilirsiniz.

Sizce hangisini secmek mantikli. Yorum yazarsaniz da sevinirim. Opsiyonlar soyle,

1- San Diego $80,000

2- San Francisco $110,000

3- Los Angeles $90,000

4- Austin $95,000
(1) 

Kredi notu olmadan ABD'de ev kiralamak

elon #1280127 
Birkac ay sonra esimle birlikte ABD'ye yerlesecegiz. Gidene kadar bir ihtimal is bulurum diye dusunuyorum, ama diyelim ki bulamadim.

Ev kiralarken kredi notuna bakildigini okudum. Bizim ABD banka hesabimiz bile yokken kredi notumuz da olmayacak haliyle. Bu durumda biz nasil ev kiralayacagiz?

ABD'de ev kiralamis olanlar sehri/eyaletiyle birlikte yazarsa cok sevinirim
(4) 

THY Tek yon bilet fiyati gidis donusten nasil yuksek olur???

elon #1278684 
Aktarmasiz tek yon IST->LAX bileti almam gerekiyor Eylul ayinda. Biletler 2800-2900 TL'den basliyor.

Gel gelelim gidis donus seklinde aratinca 1200 + 1200 = 2400 TL gozukuyor. Nasil bir taktik ile tek yon fiyatini ucuza (1200 kadar olmasa da 1500 max 2000'e falan) alabilirim?

Ben gidis donus bilet alip indikten sonra donusu iptal etsem 1200'un belli bi kismini verirler mi geri?
(5) 

Odanin tavaninda olusan karalti sagliga zararli mi?

elon #1278565 
Yatak odasi tavaninda 70 x 200 santimetre karelik bir alan ozellikle Subat-Mart donemindeki yagmurlardan sonra baya simsiyah oldu. Bunun biyolojik ismini bilmiyorum ama sanirim mantar/kuf gibi bir sey iste.

Normalde acilen cozum uretirdim ancak en gec Temmuz gibi tasinmayi dusundugumuz icin pek umrumda olmadi acikcasi.

Ancak son 1 haftada havalarin da asiri sicaklamasi nedeniyle beni iyice tedirgin etmeye basladi bu kisim. Hadi biz yatak odasinda maksimum 6-7 saat geciriyoruz da, evde kedimiz var. Tum gun yatak odasinda takiliyor nerdeyse. Tavanda olusan bu zimbirtilar basta onun olmak uzere bizim sagligimizi kisa donemde kotu etkiler mi?

Tavan boyasi ile boyamak cozum mudur? Dedigim gibi 2-3 aylik bir cozum ariyorum. Ust kattan akan yeri tespit et, montalama yap falan umrumda degil.
1234567  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık