(2) 

Kaza Hasar Tespiti :(

yeteramadenedimherseyi #1580291 
merhabalar, dün arabayla dönerken sol arka taraftan taksi sürttü, marşpiyel baya çöktü ve sol arka kapı tarafında çok fazla sarı leke bıraktı.

ilk sorum, bunların toplam masrafı ne olur? ikincisi sarı boyaları ıslak mendil ve anahtarla kazıyarak çıkartabildim çoğunu ama bazı kısımlar çok derin sanırım çıkmıyor, bunu kolayca çıkarmanın bir yöntemi var mıdır boyatmadan?

şimdiden teşekkürler
(4) 

İstanbul Egzotik Hayvan Veterineri

yeteramadenedimherseyi #1579330 
Selamlar, İstanbul'da egzotik hayvanlara bakan bir veteriner arıyorum (sürüngen). Biraz acil bir durum, bilen var mıdır acaba?
(12) 

Kiracı Çıkarma Sebebi

yeteramadenedimherseyi #1539167 
Herkese selamlar. Bir ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı sorusuyla karşınızdayım.

istanbul şartlarında kirası aşırı ucuz olan bir evde 3. senemize giriyoruz 2 ev arkadaşımla birlikte. ev sahibimiz 2 apartmanı olan gıcık bir adamın teki.

orta yolda buluşma düşüncesine bile girmeden bizi evden çıkarmak istiyor. kontratımız bu ay 3. kez yenilendi ve legal zam olan %30'dan zamlı kiramızı yolladık. kiramızı asla geciktirmedik.

gel gelelim ki biz evde en başından beri 3 öğrenci/mezun arkadaş kalıyoruz. fakat kira kontratını ilk imzaladığımız zamanda sadece 2 kişi imza atmışız. evde kalan 3'üncü arkadaşımız imzalamamıştı.

ev sahibide dün bunu bahane ederek bizi evden çıkarabileceğini iddia ediyor. legal açıdan/teoride haklı geldi, sonuçta kiracı olduğumuz evi başka birine daha kiralamış oluyoruz fakat biz ilk gün kontratı imzalarken evde 3 kişi kalacağımızı ve bu arkadaşımızın istanbul'da olmadığı için şu an imza atmayacağını söylemiştik.

aklıma gelen bir başka şey de imzası olmayan 3'üncü arkadaşımızın evde kaldığını ev sahibi nasıl kanıtlayabilir?

genel olarak durum böyle. ne düşünüyorsunuz?

bu arada ev sahibimiz cidden birikim yapıp ev almış ve bunu kiralamış biri olsa orta yolda buluşmaya çalışır, legal oranın üzerinde makul bir zammı kabul ederdik ama adam iki apartmanı olan, alamancı denyonun teki cidden gıcık olduk. bu yüzden sonuna kadar savaşmayı düşünüyorum. siz ne dersiniz?
(1) 

r&b çalan mekan önerisi

yeteramadenedimherseyi #1528110 
herkese selam. istanbul’da 6-7 kişilik bir arkadaş grubunun gidip eğlenebileceği r&b, hip-hop tarzı şarkılar çalan mekan önerisi lazım.

şimdiden çook teşekkürler
(1) 

Sadece İnternet Hattı

yeteramadenedimherseyi #1507925 
Merhaba. Ek bir cep telefonu için yalnızca internet paketi bulunan bir hat alabiliyor muyum acaba?

Sanki iPadler için falan oluyordu böyle bir şey, onun gibi.
(4) 

asgari ücret-enflasyon-işsizlik

yeteramadenedimherseyi #1506517 
hello. ekonomiden çok anlamıyorum. merakımdan soruyorum.

asgari ücreti artırmak toplumdaki alım gücünü yükselteceği için enflasyonu artıracağı söyleniyor. buraya kadar okay.

ama bir yandan iş verenlere bir işçinin maliyeti daha fazla olacağı için işsizliğin de daha fazla olacağı söyleniyor.

bu durumda yeni işsizlerin düşen alım gücüyle asgari ücret alanların artan alım gücü birbirini dengelemiyor mu?
(2) 

şarj aletinin ucu suya düşmüş

yeteramadenedimherseyi #1483799 
gece iphone şarj aletinin ucu prize takılıyken su doku bardağın içine düşmüş. biraz oksitlenmiş sanırım yeşil yeşil bi şeyler vardı. kurudu şimdi airpods kutusuna takıp denedim çalışıyor ama telefona falan bir zarar verir mi bu şekilde kullansam?
(3) 

minidv kaset nereden alınır?

yeteramadenedimherseyi #1482857 
merhabalar. hemen bugün mini dv kaset bulmam lazım. mediamarkt'larda falan var mıdır? nerede bulunur bu kasetler?
(6) 

Hediye Kutusu Nereden Alınır?

yeteramadenedimherseyi #1482723 
merhaba. arkadaşım doğum günü için bir şey hediye edeceğim ama kendi kutusu yok. ben bir kutunun içinde hediye paketi olarak vermek istiyorum. hediye kutusu tarzı kutuları nereden bulabilirim acaba? çok büyük bir şey değil.
(4) 

Video Çeken Birine Doğumgünü hediyesi

yeteramadenedimherseyi #1482041 
Son zamanlarda acemi olarak video çekme işine sarmış birine doğum gününde hediye ne alınabilir. çok pahalı olmayacak şekilde.

arkadaş ortamlarında video çekip editliyor falan. güzel önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
(2) 

Gözlük camı değiştirme?

yeteramadenedimherseyi #1478968 
Gözlüğümün camlarını değiştirmek istiyorum ama camları nasıl çıkartıcam anlamadım. Elimde kalacak diye korkuyorum. Var mıdır bir taktiği?
(8) 

birikmiş paranız var mı?

yeteramadenedimherseyi #1475012 
5.000-6.000₺‘ye kadar maaş alanlara soruyorum bunu. Kenarda birikmiş paranız var mı? Bu miktar ne kadar ve ne kadar sürede birikti? bu parayla yatırım yapmayı düşünüyor musunuz yoksa öylesine kenarda duruyor mu?
(11) 

Açık İlişki

yeteramadenedimherseyi #1471941 
hello. açık ilişki veya friends with benefits hakkındaki düşünceleriniz nedir? daha önce bu tarz bir ilişki yaşayan oldu mu? Olduysa tecrübeleri nasıl oldu acaba?

şimdiden teşekkürler.
(8) 

bitirmek mi istiyor?

yeteramadenedimherseyi #1468713 
Birlikte muhteşem bir 2 ay geçirdik. Nerdeyse her gün beraberdik, beraber olmadığımız günlerde ise sürekli mesajlaştık. Bana her gün nerede ne yaptığını yazardı, fotoğraf atardı vs.

Geçen yıl çok uzun bir ilişkiden çıktığı için ciddi bir ilişki istemediğini açık açık söylemişti. ben de tamam demiştim. bir gün biteceğini bile bile gittiği yere kadar götürmeyi planlıyordum.

1 haftalığına şehir dışına gittim. ben şehir dışındayken de bana her gün yazdı. ama döneceğimin bir önceki günü mesajlarıma çok kısa cevaplar verdi ve her gün mesaj atan kız döndüğüm günden itibaren hiçbir şey yazmadı bana. bugün 3. gün ve hala mesaj yok. neden yazmadığını, neden böyle yaptığını deli gibi merak ediyorum.

eğer artık bitirmek istiyorsa bile bir açıklamayı hak etmiyor muyum? ve neden bitirmek istesin ki. ben de çok rahattım ve hiçbir konuda sıkmadım onu. beraber çok güzel vakit geçiriyorduk. her şeyi yapıyorduk hemen hemen. birbirimize destek oluyordu. ikimiz de zor zamanlardan geçiyoruz. ayrıca aramızdaki kuru bir sevgi de değildi. beraber birçok şey yaşadık her ne kadar 2 ay kısa bir süre gibi gelse de.

sizce mesaj atmalı mıyım bugün? atacaksam da ne yazmalıyım?

yasaklar varken beraber bu kadar fazla vakit geçirebilmemizin sebebi de evlerimizin bir sokak ötede olması bu arada.

şimdiden teşekkürler. kendimi çok kötü hissediyorum.
(7) 

flörtle izlemelik film tavsiyesi

yeteramadenedimherseyi #1462572 
bizi arşa çıkaracak bir film arıyorum. ruhumuz çekilmesin pls.

şimdiden teşekkürler
(3) 

Son İş Mülakatı

yeteramadenedimherseyi #1460364 
Merhabalar,

Junior Marketing pozisyonu için bir yere başvurmuştum. 2 tane mülakat yaptılar. İkincisinde baya case sorusu falan soruldu. Bunlar dışında matematik testi, case study ve personality test de yaptım. Şimdi yarın sabah son bir mülakat daha olacak dediler Marketing Direktörüyle. Sizce bu mülakatta ne sorulur nasıl geçer? Rahat bir mülakat olacak dedi.

Anladığım kadarıyla son mülakat olacak bu yılbaşından sora başlamak üzere.

nelere dikkat etmeliyim. ilk full-time işim olacağı için maaş ile ilgili sorulara nasıl cevap vermeliyim?
(5) 

resimli kurabiye yapımı

yeteramadenedimherseyi #1460288 
merhaba. görseldeki kurabiyelerin üstündeki gibi şekiller nasıl yapılıyor acaba bilen var mıdır? nasıl bir teknik kullanmak lazım?

imgur.com
(4) 

Nem Kaldı Cover'ı

yeteramadenedimherseyi #1459696 
eskiden anatolian rock revival project'in youtube sayfasında çok güzel bir nem kaldı cover'ı vardı. kimin söylediğini hatırlamıyorum ama daha soft ve psychedelic denilebilecek bir cover'dı. şimdi kaldırmışlar onu hiçbir yerde bulamadım.

hatırlayan var mıdır acaba? hatta youtube videosunun görselinde tren penceresinden dışarıyı seyreden bir adam vardı sanki.
(2) 

Flörte yılbaşı hediyesi alınır mı?

yeteramadenedimherseyi #1459618 
selamlar. flörte yılbaşı hediyesi alınır mı? alınırsa ne alınır?

ben e(22) o k(23)
(3) 

kız meselesi

yeteramadenedimherseyi #1459137 
hikayenin öncesini okumak isteyenler için:
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

tldr; yazın bana ilgisini gösterdikten sonra tek gecelik bir ilişki yaşadık ve ben uzun süreli bir ilişkiye hazırdım ama sonra o çok uzun bir ilişkiden çıktığı için duygusal bir bağ istemediğini söyledi.

2-3 hafta yeniden konuşmaya başladık. 2 kez evine gittim 1 kez de o bana geldi. bu sefer cinsel bir şey olmadı sadece film falan izledik. bir kez de dışarda buluştuk. son 2 buluşmamızda ayrılırken sarıldı bana falan. ben 1 haftalığına babamla tatile gitmiştim. tatildeyken nerdeyse her gün mesaj attı bana ne yapıyorsun falan diye. 1 kez de saçını kesmiş onun fotoğrafını attı. son 3 gündür ben yazıyorum. birbirimize çok yakın oturuyoruz. o yüzden sokağa çıkma yasağı problem değil.

sizce bir şeyler olcak gibi mi yoksa çok umutlanmayayım mı? bugün ne yapıyorsun diye mesaja atıp bu hafta beraber bir şeyler yapmayı teklif edeyim mi?
(5) 

iş başvurusu

yeteramadenedimherseyi #1458539 
merhabalar, bi yerin junior marketing pozisyonuna başvurmuştum.

neyse ilk mülakatı geçtim. task yollandı onu da geçtim. ikinci mülakata girdim. onu da geçtim. en son case yolladılar onu da yapıp yolladım dün. ama bu gün benim başvurduğum pozisyonunun ilanını bir facebook grubunda yeniden paylaşmışlar. olumsuz bir dönüş olmadı daha.

sizce umudu keseyim mi direkt yoksa aynı junior pozisyonu için 2 kişi mi arıyorlar sizce? bence umudu kesmeliyim ama bilemedim..

bu sene mezun olacağım ve ilk full-time işimi bulmaya çalışıyorum. junior marketing pozisyonları da çok fazla çıkmıyor. moral bozmaya değer mi? ne zaman olumsuz olsa kendimi yetersiz hissediyorum çünkü..
(6) 

Paket Servis?

yeteramadenedimherseyi #1455962 
abi paket servis hariç değil miydi? getir yemek’te her yer kalalı. yemeksepetinde de 7 tane yer çıkıyor.

açıksa diğerleri neden kapalı. kapalıysa açık olanlar nasıl açık?
(1) 

Dijital Pazarlama Mülakat

yeteramadenedimherseyi #1455101 
Merhabalar.

Çok yeni olmayan bir start-up'ın dijital pazarlama stajyeri mülakatında neler sorabilirler? Önceden hazırlanmam gereken şeyler var mıdır acaba?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Resmi Gazete Saati

yeteramadenedimherseyi #1453010 
Merhaba. resmi gazete tam geceyarısı 12'de mi yayımlanıyor? Bilen var mıdır?

Teşekkürler.
(1) 

Metal Filtreli Filtre Kahve Makinesi

yeteramadenedimherseyi #1448135 
merhaba. bende bir tane filtre kahve makinesi var. kendi metal fitresi vardı. bunu metal filtre yerine ayrıca normal kağıt filtreyle kullabilir miyim?
(5) 

Sürekli Toz Olması Sorunu

yeteramadenedimherseyi #1447647 
bir öğrenci evinde odaya taşındım. ilk geldiğimde oda aşırı kirliydi. 2 defa süpürge + vilada yaptım. Eşyaların altını temizledim falan ama hala bilgisayarı masanın üstüne koyuyorum, 3-4 saatte toz oluyor. bunun çözümü nedir acaba?

sürekli ıslak mendille silmekten sıkıldım yemin ederim.
(4) 

Yolculuk Hayalim

yeteramadenedimherseyi #1443827 
Hayatımın bir noktasında tr'den yola çıkarak Suriye, Lübnan, İsrail, Kuzey Afrika kıyı şeridi, Cebelitarık, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye rotasını izleyerek life-changing bir macera yaşamak istiyorum.

bu hayalimi gerçekleştirmek için nasıl bir hazırlık yapmalıyım? nasıl bir ulaşım aracı edinmeliyim? Tahmini kaç ay sürer? Fikirlerinizi bekliyorum.
(7) 

neden uzun süreli ilişki istemedi?

yeteramadenedimherseyi #1443472 
Şu duyuruyu açmıştım birkaç hafta önce: www.eksiduyuru.com


Bir yerde bir fotoğraf çekimi yapılması gerekiyordu benim de tek başıma yapabileceğim bi şey. O beraber gidelim mi dedi? ben de olur dedim. Gideceğimiz günün evvelsi günü "yarın kahvaltıya gel" dedi. gittim ben de. bana tatlı tatlı evi gezdirdi falan. neyse tüm gün beraberdik, akşam da arkadaşlarla beraber bir şeyler içmeye geçtik. biraz sarhoş olunca yine bana sardı. baya sarıldı oramı buramı okşadı falan. kalkarken de "bugün biz de kalsana" diye sordu 2 defa. ben evinin önüne kadar bırakıp ayrıldım -neden bilmiyorum. sonra mesaj attı "keşke bizde kalsaydın" diye. ben de bu hafta bir şeyler yapalım deyip dışarda bir yere çağırdım yine.

o gece yine bize geçelim mi dedi? kabul ettim bu sefer. işte o gece seviştik falan ama benim ufaklık fazla iyi performans gösteremedi. sigara, genel stres, alkol, heyecan, porno gibi sebeplerden dolayı sanırım. neyse gece sarılarak uyuduk. o sarıldı ama yani.

sabah kahvaltı yaptıktan sonra ayrıldım evden. 2 gün sonra "uzun süreli bir ilişkiden çıktığım için duygusal bağ kurmak istemiyorum" gibi cümleler içeren bir mesaj attı.

sormak istediğim, bana kızın verdiği sinyaller hep uzun süreli bir şey istiyormuş gibi gelmişti. kahvaltıya çağırmalar, arkadaşlarıyla tanıştırmalar, beraber şunu yaparız falan demeler. ben bunun oturduğu mahalleye taşınacaktım. bana sürekli ne zaman taşınacaksın falan diye soruyordu. şimdi ne oldu da birden böyle vazgeçti sizce? ben mi yanlış anladım her şeyi? yoksa kötü sevişmeden dolayı mı?

çok üzüldüm o yüzden biraz da buraya yazıp rahatlamak istedim.

şimdiden teşekkürler.
(10) 

Macbook'a Az Bir Şey Soda Döküldü

yeteramadenedimherseyi #1440280 
Merhaba. Az önce Macbook'a az bir şey soda döktüm klavyenin sağ tarafına doğru. Fişten çıkarıp ders döndürdüm hemen, peçeteyle kuruladım ıslak yerleri. Şu an bir sıkıntı gözükmüyor ama eğer bir zarar gördüyse bunun ortaya çıkma süresi ne kadardır acaba? Yani ne kadar zaman geçtikten sonra "aa tamam bir şey olmadı" deyip hayatıma devam edebilirim?
(1) 

Bt kulak içi kulaklık önerisi

yeteramadenedimherseyi #1435924 
güzel bluetooth kulak içi kulaklık öneriniz var mıdır?

fiyat 500-600 tl olabilir.
(1) 

ösym fotoğraf

yeteramadenedimherseyi #1433212 
bi kpss'ye başvuralım dedik ama ösym'deki fotom güncel değilmiş. kimlik kartım olmadığı için de e-devlet'den çekemiyor fotoyu. şimdi yarına kimlik kartı başvurusu yaptım ama sizce 22-23 temmuz kadar yetişir mi bu?
(5) 

"Online olarak" mı "Online" mı?

yeteramadenedimherseyi #1433092 
sizce "etkinlik online olarak gerçekleşecek" mi, yoksa "etkinlik online gerçekleşecek" mi?
(5) 

Ankara'dan İstanbul'a Trenle mi Uçakla mı?

yeteramadenedimherseyi #1428219 
Sb.

önümüzdeki pazar veya pazartesi gideceğim. trenler dolu gibi gözüküyor. uçaklar ne durumda?

Tren söğütlüçeşme'ye bıraktığı için eve metrobüsle aktarma yapmadan çok rahat gidebiliyorum ama çok sıkış pıkışsa uçak daha mantıklı sanki. ne dersiniz?
(1) 

Protezin Üstüne Dolgu?

yeteramadenedimherseyi #1424644 
abi üstteki dişim çürümüştü onu yapsın diye komşu dişçiye gittim. neyse onu yaptı sonra 2 tane daha ufak çürük var onları da halledelim büyümesin falan dedi. ben de ok dedim. altta solda bi yere dolgu yaptı, sonra yükseklik yapıyo dedim, traşladı falan. bu traşlama işlemini 3 kez tekrarladık. sonra ben de ok dedim yeter artık ama hala yükseklik yapıyo. sonra fark ettim ki bu adam protez dişimin üstüne dolgu yapmış aq. böyle bi şey olabilir mi?

dişçi protez dişi anlamaz mı? şimdi yarın film çektirip gidicem yine. ne diyeyim gidince?
(8) 

Mezun Olmak ve İşsizlik

yeteramadenedimherseyi #1417903 
bu korona mevzusundan sonra genel olarak resesyona gireceğimiz ve türkiye'deki zaten yüksek olan işsizlik oranının daha da artacağı tahmin ediliyor.

2021 haziranında mezun oluyorum bi aksilik çıkmazsa. sizce bu süreçte iş bulmak zorlaşır mı? mezun olmama 1 yıl kalmışken nasıl bir yol izlemek lazım?

yorumlarınız nedir bu konuda? istanbul'da iş bulamayıp ailemin yanına dönmeyi hiç istemiyorum cidden... bir plan yapıp rota çizmem lazım kendime. kafalar karışık.

teşekkürler şimdiden.

not: Boğaziçi Siyaset Bilimi
(12) 

Yeni iPhone SE alınır mı?

yeteramadenedimherseyi #1416865 
link burada: www.apple.comç-ekran-64gb-beyaz

şu an iPhone 7 256 gb kullanıyorum. bataryası leş halde. bataryayı değiştirmeyi düşünüyordum ama acaba direkt yeni iPhone SE'ye mi geçsem acaba? ne dersiniz?
(4) 

Çok Konuşmaktan Çene Ağrır Mı?

yeteramadenedimherseyi #1416502 
son 2 haftadır 3 tane sunum yapmam gerekti online derslerimde. puanları yüksek oldukları ve biraz heyecanlandığım için önceden yapabildiğim kadar prova yapıyorum kendi kendime. yani son 2 haftadır her gün 3-4 defa 15 dakikalık prova yapıyorum.

ve nedense böyle bi çene-diş eti arasında bi yerde ağrı gibi bi şey başladı. tam nerede olduğunu bile kestiremiyorum ama rahatsız ediyor. daha önce hiç böyle bi şey olmamıştı.

bunun sebebi bu sunum provaları olabilir mi acaba? çünkü daha önce cidden hayatımda hiç bu kadar fazla konuşmamış olabilirim.
(6) 

Netflix Altyazısı Yüzünden Bilgisayar Çökmesi

yeteramadenedimherseyi #1416323 
bu allahın belası netflix'in altyazıları full screen'deyken sürekli sıkıntı çıkartıyor. altyazı gelip gittiğinde sürekli ekran rengi değişiyor, siyah oluyor gidip geliyor falan. en sonundan illallah ettim altyazısız izlemeye başladım adam fransızca konuşuyo diye ingilizce altyazı koymuşlar, bu sefer direkt bilgisayar kitlenmeye başladı. altyazı çıkıp gittiği anda bilgisayar tamamen kitleniyor ve ekranda yeşil çizgiler falan çıkıyor böyle.

böyle bi şey olabilir mi allaşkına kafayı yedim altyazıdan bilgisayar mı çöker? altını üstüne getirdim yabancı forumların bi türlü bulamadım çözümünü.

safari, opera, chrome bütün tarayıcılarda aynısı oluyor. sadece netflix'de yaşıyorum problemi. normal video oynatıcıdan altyazılı bir şey açtığımda sıkıntı olmuyor.

var mıdır bi fikri olan?
(4) 

Erasmus ve Korona Meselesi

yeteramadenedimherseyi #1412878 
biraz komik bir soru ama şimdi Erasmus'un tam yarısında Türkiye'ye geri dönmek durumunda kaldık ama okul online derslerle devam ediyor ve döneme bir zeval gelmeden bitireceğiz. Fakat yarısını Türkiye'de geçirdiğim Erasmus dönemini de cv'ye yazmak bir garip geliyor. Siz olsanız ne yapardınız?

bir de hibe konusunda bilgisi olan var mı? Okulun attığı maillerden kesin bir sonuç çıkartamadım. Büyük ihtimalle önümüzdeki haftalarda bir açıklama yapılır ama sizce yurtdışında geçirmediğim sürenin hibesini geri isterler mi? daha döndüğümde almam gereken hibenin %20'si duruyor. Sizce onu alabilir miyim yoksa vermezler mi?
(1) 

Bu Modemi TurkNet İçin Kullanabilir Miyim?

yeteramadenedimherseyi #1412574 
herkese iyi günler.

resimdeki modemi türknetin türk telekom altyapısıyla bağlatacağı 35 mbps'lik internet için kullanabilir miyim? kendileri taksitle modem veriyormuş ama bende bu modem var zaten boşuna bir daha almak istemiyorum.

teşekkürler şimdiden.

i.hizliresim.com
(5) 

TurkNet

yeteramadenedimherseyi #1412499 
Herkese iyi akşamlar.

İstanbul'daki eve yeni internet bağlatacağım. KabloTV altyapısı yok ama internetten baktığımda TurkTelekom fiber altyapısı gözüküyor. Bu durumda TurkNet bağlatmayı düşündüm. 35 Mbps hızı 80 tl'ye veriyor. Bu hız için vdsl modeme mi ihtiyacım var? başka bir öneriniz var mı?

şimdiden teşekkürler.
(3) 

Koronayı Semptomsuz Geçirmek

yeteramadenedimherseyi #1412345 
Bu korona nasıl bir şey ki yaşlı insanları öldürecek seviyedeyken bazı gençler hiç semptom göstermeden atlatabiliyor? yani yaşlı insanları öldürecek seviyedeyse en azından genç ve sağlıklılarda da kendini fark ettirecek şekilde geçmesi gerekmez mi? en azından 2 öksürük hafif ateş gibi. maruz kalınan virüs miktarıyla mı alakalı bir durum?

Aynı şey bildiğimiz diğer benzer hastalıklar için de geçerli mi yoksa sadece koronavirüs'e mi özgü bir durum?
(3) 

Nintendo Switch oyun önerisi

yeteramadenedimherseyi #1411967 
her şey oynarım, eğlenceli olsun yeter.
(4) 

Essay Konusu Bulmaca

yeteramadenedimherseyi #1411245 
şu virüs muhabbetinden dolayı kafam allak bullak oldu. technology, war, and politics adlı dersim için bir essay konusu bulmaya çalışıyorum. bana fikir verebilir misiniz? Dersin ismiyle alakalı her şey olabilir.
(9) 

İsviçre'nin Yasaklı Ülkelere Dahil Edilme İhtimali

yeteramadenedimherseyi #1410793 
çok darladım burayı ama ne yapacağımı bilemedim cidden. Paris'te erasmus yapıyordum 2 gün önceye kadar normal gidiyordu her şey. perşembe okullar kapandı ve bugün dönemin tamamen online devam edeceği açıklandı. yani artık burda kalmam için bir sebep yok ve tr'ye dönmek için pazar günü 12.50'de isviçre'den uçak bileti aldım. pazar gününe kadar listeye isviçre'nin dahil edile ihtimali nedir? zaten neden dahil etmemişler onu da anlamadım ama.. burada karantinada kalmak istemiyorum. bi fikir verirseniz sevinirim.
(3) 

Avrupa Uçuşlarının İptali

yeteramadenedimherseyi #1410726 
avrupa'dan türkiye'ye uçuşlar devam ediyor mu yoksa fransa'da mahsur mu kaldım an itibariyle?
(5) 

erasmus korona

yeteramadenedimherseyi #1410636 
herkese selamlar, yeni bir korona virüs sorusuyla karşınızdayım.

Paris'te erasmustayım şu an. Pazartesiden itibaren okullar "until further notice"e kadar kapatılacak. Burdaki okul bize ülkelerinize geri dönebilirsiniz dedi ama derslerle ilgili evaluationların nası olacağıyla ilgili hiçbir kesinlik yok. Türkiye'deki üniversitem de dönebilirsiniz dedi ama hibenin kalanının %20'sini alma ve ders saydırma konusunda yine kesin bir şey yok daha.

babam illa cumartesi gel diyor sınırları kapatırlar falan diyor. şimdi benim bildiğim sınırları kapatmadan 2-3 gün önce söylüyolar zaten burda belli bi süremiz oluyor ve ayrıca Fransa veya Türkiye'den herhangi biri karşılıklı uçuşları kaldırsa bile Türk vatandaşı olarak Türkiye'ye dönmemde bir engel olacağını sanmıyorum yanlış mıyım?

kısacası çok arada kaldım, sizce ne yapmalıyım? erasmusum da öyle aşırı mükemmel geçmiyodu ama planların son anda değişmesini hiç sevmiyorum.
(2) 

Maksimum Ödeme Toplamı Aşıldı

yeteramadenedimherseyi #1405974 
Halk Bankası Paraf Free kredi kartı var 350 tl limitli. Şu an Erasmusta yurtdışındayım ve alışverişlerde bana baya yardımı oluyodu. Ama şu an 370 tl kalan ekstre borcu gözüküyor. Ödeme yapmaya çalıştığımda ise "Maksimum ödeme toplamı aşıldı" diye bir hata alıyorum girdiğim miktardan bağımsız olarak. Yardımcı olabilecek var mı acaba nasıl çözülür bu. Hattımı değiştirdiğim içinde telefonla müşteri hizmetlerine bağlanmam mümkün değil sanırım.
(3) 

Yapı Kredi Banka Hesabı

yeteramadenedimherseyi #1400360 
Yarın sabah Ankara'da Yapı Kredi şubesinden banka hesabı açsam önümüzdeki hafta Pazartesi veya Salı günü banka kartını İstanbul'da bir şubeden teslim alabilir miyim acaba?
(2) 

Erasmus Euro Hesapları Falan

yeteramadenedimherseyi #1400131 
15 Ocak'ta Erasmus kapsamında Paris'e gidiyorum. Halk Bankası hesabıma hibeyi yatırmışlar ve benim de Enpara hesabımda bir miktar Euro ve Tl var daha önceden biriktirdiğim. Şimdi ben bunları en kayıpsız şekilde nasıl harcayabilirim orada? TL'yi gitmeden Euro'ya çevireyim mi? Teb hesabı aç dediler, internetten başvurdum ama yetişir mi bilmiyorum gidene kadar. Paranın hepsinin Euro şeklinde tek bir hesapta olması mantıklı mı?

Son olarak nakit olarak ne kadar taşımalıyım giderken? Kafam karıştı biraz, yardımcı olursanız çok sevinirim.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık