(9) 

Göbeği eritememek

kablelvuku #1474352 
Yaklaşık 3 aydır diyet ve spora gitmekteyiz. Haftanın üç günü pt olacak şekilde bir kardiyo bir kas olarak çalışmaktayız.

Diyette ise instagramdaki "nasıl fit kalınır" sayfaları gibi müthiş bir diyet uygulamasak da makarna, tatlı, abur cubur vb büyük kalorileri hayatımızdan çıkarttık. Kalori takibi yaparak besinlerimizi alıyoruz.

Başlangıçtan bugüne yaklaşık 3 kilo verdik ve göbek bölgesinden 8 cm inceldik. 2. ölçümde ise neredeyse hiç incelme yoktu.(ölçümler birer ay arayla yapıldı)

Genel olarak gidişat güzel fakat bu göbek bölgesinden özellikle memnun değiliz.

Bölgesel zayıflama yalan eyvallah da, haftada bir cheat day de mi yapmayalım? Ölümüne mekik mi kasalım? Ulan bu göbek ne zaman incelecek?
(1) 

vat number/tax number farkı

kablelvuku #1472055 
yurtdışından bir müşterimiz vat number ve tax number bilginizi gönderir misiniz demiş. ikisi aynı şey değil mi yanlışım mı var?

spotifydaki yerli sanatçıların ingilizce singleları

kablelvuku #1471691 
geçen hafta ezginin günlüğü, grup yorum'un gördüm. bu hafta hüsnü arkan, mehmet erdem, neşet ertaşın ingilizce singleları var spotifyda neler oluyor yahu? bilmediğim bir olay mı var
(3) 

taşınma adabı/ev sahibine haber vermek

kablelvuku #1470993 
eğer bir aksilik olmaz ise haziran ayı gibi yeni bir eve geçmeyi düşünüyoruz. fakat ne yeni geçeceğimiz ev belli ne de taşınacağımız tarih.

1. şu anki evde haziran ayında 2. yılımızı doldurmuş olacağız. ev sahibine ne kadar zaman önce haber vermek gerekir?

2. ev bulamama ihtimalimiz her zaman var o nedenle mutlu olmayacağımız "ulan bu evden de çıktı bari açıkta kalmayalım şu eve gidelim" demek istemiyoruz. nasıl ilerlememiz lazım ?

3. ev sahibi ile bu iki senede sadece bir kere görüştüm kendisini tanımam etmem kiramı yatırır çekilirim kenara. yazılı ihtar vs olaylarına girmek gerekir mi? yoksa evi emlakçıya verince zaten problem olmaz mı ?
(3) 

el rondosu tavsiye

kablelvuku #1470740 
soğan belki de domates doğramak için el rondosu arayışı içerisindeyim. kalitesinden emin olduğum bir tek tefal var bu kapsam içinde. fakat tabii trendyol vb sitelerde zibil ürün var. yorumlar bi iyi bi kötü. sizin kullanıp önerdiğiniz var mıdır?
(10) 

Altın mı götürmeli?

kablelvuku #1469147 
İşyerinden bir arkadaşım var 2 sene önce ben evlendiğimde nikahımda çeyrek takmıştı.

Kendisi de 4 sene önce evlendi biz tanışmıyorduk. Sonra çocuğu oldu o zamanlar da aynı yerde çalışmıyorduk ama tanışıyorduk. Gidemedik tebrik için çocuğuna, önümüzdeki günlerde bi yemeğe gideceğiz onlara.

Şimdi ne yapmalı? Zaten giderken ilk defa gideceğimiz için içki hediye vs alınır. Fakat çocuk için kaliteli/pahalı bir hediye mi götürmeli? Evet çeyreğe çeyrek gider de şimdi olmuş çeyrek fiuuu. O zamanın çeyreği bugünün gramı. Çocuğa hediye seçenekleri ile konuşursak mutlu olacağım, çocuk 3 yaşında.
(1) 

Batıkent çevresi erkek kuaför

kablelvuku #1466651 
Kellestikce bu saç işi iyice ızdırap olmaya başladı bana. Kimisi yumurta gibi yapıyor kafamı. Kimisi guzel yapıyor ama 1 saatte kesiyor, koltuktan cenazem kalkıyor resmen. Özetle iyi ve uygun fiyatlı bir berber arıyorum.
(1) 

kurumsal ingilizce eğitimi

kablelvuku #1461176 
"firma olarak çalışanlara ingilizce eğitimi versek sonra da onları sınav yapsak ve bu konu artık bizim için bir kriter haline gelse" şeklinde bir fikirle geldi benim müdür. cambly var bak bi araştır dedi de sanki orası bilen kişinin konuşacağı bir platform gibi geldi. yani bizde bilen de var bilmeyen de var. o kadar para verip hete hötö diye ekranın karşısında kalacaklarsa bence gerek yok cambly'e.

sizin bu konuda deneyim ve bilginize dayanarak önerileriniz var mıdır?
(3) 

bu bilgisayar ile cyberpunk oynanır mı?

kablelvuku #1457249 
www.vatanbilgisayar.com

bilgisayar bu, oyun belli. oynanır mı? oynanmasın lütfen. çünkü bu oyuna bu kadar para verirsem hanım döver beni. bari vermemek için bir sebebim olsun :(
(2) 

George karelias kaç tl oldu?

kablelvuku #1450088 
Lokasyon da belirtirseniz iyi olur
(7) 

Xenon far çözüm

kablelvuku #1440060 
Nasıl niye bilmiyorum ama benim arabadaki xenon farlar efsane derecede küfür yememe neden oluyor. Arkadaşlarımın arabasındaki farlar beni rahatsiz etmiyor fakat onlar benim önüme geçince direkt kaçıyorlar kör olduk ulan diye.

Far ayarı yaptırayım diye götürdüm belki cik yukarı bakıyordur diyip, xenona ayar yapılmıyor diyip gönderdiler. Artık bir çözüm çıkmazsa sökeceğim yıldım sellektör yemekten karşıdan gelenlerden.
(4) 

tarih olarak ne demeye çalışıyor?

kablelvuku #1434268 
hizliresim.com

20 of july 9 ne demek kafamız çok karıştı
(4) 

Çanakkalede denize girmeler

kablelvuku #1433689 
Çanakkale merkezde (yerini tam bilmemekle) yaz tatilini geçirmelik bir ev var. Fakat internette deniz için yorumlara bakınca pis, yosunlu, dalgalı gibi yorumlar var. Arabamız var bir yerlere gitmek pek sorun olmaz.

Canakkalenin denizi ve gidilecek çevre yerler hakkında görüşler nelerdir
(9) 

aracın 100 kmden sonra teklemesi

kablelvuku #1433069 
Konu aslında teklemesi mi onu da bilmiyorum.

3 hafta önce fiesta 2011 1.4 dizel bir araç aldım. İlk defa geçen gün uzun yol yaptık. Daha bakım vs yaptırmadığım için de araca pek hakim değilim.

100 ile 120 km arasında araç ileri geri gidiyor gibi oluyor. tekleme kadar sert hissettirmiyor bunu da sanki araç hızlanmak istiyor hızlanıyor ve sonra bi şey engel oluyor sonra tekrar hızlanıyor sonra tekrar tekrar. bunu tam anlatabildim im nasıl anlatılır onu da bilmiyorum da hamakta sallanır gibi ileri geri gidiyor araba. 120 yi geçince bu sorun kalmıyor.

bonus soru olarak da -bu benim aracı kötü kullanışımla ilgili olabilir- yoğun trafikteyiz, birinci vitese taktık ilerliyoruz çok kısa bir mesafe ara. 2 - 2.5 devir arasında ayağımı gazdan çekince baya tekleye tekleye duruyor.
(3) 

Cızlık/krep/akıtma tarifi

kablelvuku #1430472 
Çocukluğumda yediğim o tadı arıyorum esasında. Babannem yapardi böyle gözenek gözenek olurdu ve o kadar yumusak olurdu ki icine peynir koyup dürüm yaptığında hep boynu bukulurdu durumun.

Son 6 aydir denemediğim tarif kalmadi. Hep kağıt gibi lavastan hallice bişey çıkıyor ortaya. Var mı bir babanne tarifi
(7) 

Siz olsanız hangisini/ne alırdınız (araba sorusu)

kablelvuku #1428020 
Alternatif 1

www.sahibinden.com

Gönül bundan yana

Alternatif 2

www.sahibinden.com

Bu da sırf fiyatı uygun diye. Şehir içi kullanılacak. Fakat mazda 3 e daha yakınım.

Elde sıfır birikmiş olduğu ve hepsine kredi çekileceği için de maddi durum fabia der.

Her türlü alternatife açığım. Maksimum limit mazda 3 fiyatı.
(1) 

Corona sonuç enabız

kablelvuku #1424985 
Negatif veya pozitif olduğu enabızdan goruntulenebiliyormus. Fakat ben bulamadım. Nerede bu minik detay?
(5) 

Balkonda sebze yetiştirme 101

kablelvuku #1423863 
Karantina günlerinin basında biber, domates tohumu aldım. Yumurta kabuğunda filizlendirip büyük saksilara ektim. Fakat büyük saksıya geçtiğinden beri hiçbir büyüme belirtisi yok. Toprağa yumurta kabuğu ve muz kabuğu eklemiştim hızlı büyüsün diye.

Neler yapabilirim? Fideler ogleden sonra 2 gibi güneş almaya başlıyor. 2 günde bir sulama yapıyorum
(3) 

Küçük sineklerden kurtulma

kablelvuku #1423029 
Balkonda fazla sulama yaptigim saksının biri küçük böcek/sinek doldu. Bunları nasıl yok edebiliriz balkonun her yerine yayılmaya başladılar.

hizliresim.com
(5) 

lana del rey sesli biri

kablelvuku #1421763 
lana del rey değil galiba söyleyen, oysa da remixli halidir. mıymıy bi şarkı değildi. sözleri tamamen uyduruyor olsam da tek hatırladığım "come back now" güncel bi şarkı power tv de falan çalar hep.

az bilgi ile çok büyük işler başaralım.
(1) 

Makro Sorusu

kablelvuku #1420790 
hizliresim.com

Ekte göreceğiniz üzre. Amaç malzeme bazında stokta olan miktarı haftalık ihtiyaçtan düşerek net ihtiyacı bulmak.

Sarıyla işaretli kısım stokların düşülmüş hali.

Kendim yaptığım kod o kadar kalitesiz oldu ki özgüvenimi yitirdim emenike. Destek atacak herkesin ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

dosya.co
(3) 

halıdan çıkmayan koku

kablelvuku #1414027 
halıya dökülen salça lekesini en son aspirin ile çıkartabildik. o kadar ağır bir koku kaldı ki halıda o bölgeyi iyice yıkayıp 3 gün havalandırdık. fakat hala buram buram halıda aspirin kokusu var. dün karbonat döküp beklettik yine bi şey değişmedi.

halı yıkamaya göndermek haricindeki çözüm nedir ?
(1) 

Ptt kargo/gönderi kodum yok

kablelvuku #1413786 
Çarşamba günü online alışveriş yapma gafletine düştüm. Satıcı ptt ile kargoladığını söylüyor. Ama hala kargom gelmedi. Kendisinden takip kodu istedim fakat geri dönüş uzun sürüyor. Ptt 444'lü numarası açmıyor. Herhangi bir şekilde gönderimi sorgulamanın yolu yok mu? Diğer kargo şirketlerindeki gibi telefonla sorgulama gibi? Illa pttde bir çalışan mı bulmalı? Şubelere de gidemiyoruz malum
(4) 

Kedinin mama üzerini örtme çabası

kablelvuku #1413587 
Kedimiz yaş kuru fark etmeden mamalasını yedikten bir süre sonra üzerini örtme çabası ıçine giriyor. Boş boş parkeye pati atıp üzeri kapanmış mı diye kokluyor bir de.

Sebebi ne olabilir?
(2) 

activia probiyotik shot maya olarak kullanım

kablelvuku #1412916 
kullanan var mı? kaç litre süte yeter bir shot?
(2) 

Hamile lepistes ne zaman ayırmalı?&Büyümeyen yavrular

kablelvuku #1410824 
hizliresim.com

Bu şişko anneyi ne zaman yavruluğa almak gerekir?

Ek olarak daha önce doğan yavrular var 5 aylık oldular fakat hiç büyümüyorlar neredeyse. Ne yapmam gerekir?
(5) 

Saat Seçiyoruz

kablelvuku #1409102 
Aşağıdakilerden hangisi dersiniz?

1----www.trendyol.com

2----www.trendyol.com

3---www.trendyol.com

4---www.trendyol.com

5---www.trendyol.com
(8) 

kedi günlük verilmesi gereken mama

kablelvuku #1405041 
4 ay 16 günlük erkek kedimiz şu an 3 kiloda. yaklaşık bir haftadır evde çöp devirip çöpü karıştırma alışkanlığı kazandı. hem bu durumu, hem de mama görünce çıldırması bize acaba "az mı mama veriyoruz"? sorusunu sordurttu.

proplan kitten mamasını sabah 25-30gr akşam 25-30gr olacak şekilde veriyoruz. koyduğumuz mama yaklaşık bir dakika içerisinde bitiyor. biraz ek yaparsam onu da yiyor.

diğer kedi sahiplerine sorduğumda da "ben kafama göre gece dolduruyorum, ertesi gece daha dibinde kalmış bi şekilde buluyorum" diyorlar.

kediyi obezleştirmek hiç istemiyoruz zira veteriner 3 kiloluk kedimiz için "ek mamaları azaltın bu ne böyle" dedi.

kafamız aşırı karışık bize bir yardım.
(4) 

Veteriner ücret normal mi?

kablelvuku #1398599 
Geçen hafta ilk defa kedimizi veterinere götürdük. Genel bir baktı şöyle, tüy taradı, tırnak kesti, hemogram uyguladı 180 tl verdik. Bugün de kontrole götürdük yine tüy taradı hemogram uyguladı, karma aşısını yaptı ilk defa 225 tl ödedik.

Bu ücret iki ayrı gün için normal mi? Daha doğrusu soruyu şöyle de değiştirebilirim oda fiyatlarına bakınca muayene diye bir kalem olduğunu ve bizim hekimin de takip dosyasına muayene ve hemogram kutucularını işaretleyince aslında her veterinere gidişimizin muayene olarak değerlendirilip en az 70 tl öyle yazacağını düşündüm. Örneğin karma aşı ikinci doz uygulaması var. Biz gidip aşı parası verip çıkamıyor muyuz sadece? Her kliniğe adım atışımız muayene olarak eklenecek mi? Gidip "haci muayene etme vur iğneyi geç" mi dememiz lazım bizim.

Kanında enfeksiyon çıktığı için ilk ay veteriner masrafı yordu biraz bizi. Bu soru da onun kafa karışıklığının sorusu
(4) 

kötüleşen beslenme alışkanlığı (akşam yemeği)

kablelvuku #1394115 
Akşamları nasıl bir beslenme alışkanlığınız var? Sofrada en az kaç öğün oluyor?

Akşamları sık aralıklarla sürekli zararlı şeyler yiyip duruyoruz ve hiç doyduğumuzu hissettiğimiz de olmadı. En son dün artık yürüyemeyecek kadar "çatlama" seviyesine gelince bu işe bir dur dememiz gerektiğini anladık.

Esas problemimiz ise akşamları ne yemek yapacağımız oluyor. Genelde bir yemek yapıyoruz ve bu kuru-pilav ya da makarna gibi basit bir yemek olmuyor. Yeni tarifler yeni tatlar deneyip deneyip duruyoruz. Sanki annemizin evinde de taco yiyormuşuz gibi... Bu yaptığımız yemeği de daha bir tabak ile bitirmişliğimiz yok nerdeyse istisnasız iki tabak yiyoruz. Yemeği de hızlı hızlı yediğimiz için saat sekize doğru abur cubur ve diğer şeylere düşüyoruz.

Bizim nasıl bir öğün planı çıkarmamız lazım? Örneğin mutlaka çorba olsun ki doyduğunuzu hissedin. Televizyon karşısında değil de masada yiyin. Ekmeği tam buğday alın vsvsvs. Yoksa aşağıdaki son çok yakın.


memestatic1.fjcdn.com
(1) 

Vba - 1004 hatası

kablelvuku #1390608 
aşağıdaki kodda application-defined or object-defined error hatası alıyorum sebebi nedr?

Sayfa3.Cells(m, "g").FormulaR1C1 = "=IF(VLOOKUP(RC[-1]-1,R" & asa & "C6:R" & asa2 & "C8,3,0)>R[-4]C[1],VLOOKUP(RC[-1]-1,R" & asa & "C6:R" & asa2 & "C8,3,0),R" & yuk & "C[1])"
(1) 

kendi içinde sıralama ataması yapacak excel sorusu

kablelvuku #1389126 
resmim.net

linkten göreceğiniz üzere makro veya formülle çözmem gereken bir problem var fakat tıkandım.

1F 2F 3F 4F'nin karşısında yazan boş sütunundaki değerleri kendi içinde değerlenip en küçüğüne 1 bi sonraki en küçüğe 2 vs şekilde devam edecek bir formüle ihtiyacım var.

TAbii bunu yaparken eğer süre sütununda ilgili değerin karşısı sıfır ise ona sıralama vermeyecek.

ilk önrke için 2F 1. sırada. 3F 2. sırada 1F. 3 sırada yer alacak. 4F ise değer sıfır olduğu için sıralamaya girmeyecek.

daha sonra da süreler bu sıralamaya göre kümüle olarak toplanarak gidecek. tabii şöyle bir durum var. bu 4erli gruplar halinde değerlendirilecek bi durum.gidip de 1TO ya da 2E yi dikkate almayacağız. Konu karışık ya da benim kafam durdu. Bi yardım.
(2) 

döküm petekten gelen ses

kablelvuku #1387197 
evimizde şu "yağlı petek" denilen eski peteklerden var ev merkezi sistem ile ısıtılıyor. bugünlerde sabahları yakmaya başladılar. yanar yanmaz sadece yatak odasındaki petekten belirli aralıklarla "çıt çıt" sesler çıkıyor. sanki biri elinde kaşıkla boruya vuruyor. peteği kapatınca geçiyor.

sabah açıp tekrar deneyeyim dedim bi yarım saat sonra ses tekrar başladı. peteği tutan üst demirlerden biraz kurtulmuş petek hafif öne gelmiş. peteği elle yerine oturtunca ses kesiliyor gibi ama güvenemiyorum da.

ilk sorum bu peteği duvara nasıl sabitleyeceğim?
eğer sıkıntı bu değilse nasıl bir çözüm uygulamam lazım evin diğer peteklerinde hiçbir şey yok sadece yatak odasında var bu sorun.
(4) 

Ankarada ucuz nerde içilir

kablelvuku #1386737 
Sb
(2) 

Google'da Indexlenmiş İçerik Kaldırma

kablelvuku #1385848 
Firmanın web sitesini daha önce başka bir yazılımcıya vermiştik. Kendisi yarıda bıraktı maillere vs dönüş olmuyor.

Demo halini google'a indexlemiş ilk içerik olarak onunki çıkıyor. Biz kendi sitemizi yaptık yayında şu an. O içeriği nasıl kaldırtabilirim google'dan. Firmaya ulaşıp bunu yaptırmam pek mümkün değil.
(2) 

frene basınca gelen hava kaçırma sesi

kablelvuku #1385830 
geçen hafta yoğun bir şekilde frene bastıkça gelen hava kaçırma sesi vardı.

cumartesi frenciye gittim. sol arka balatayı yemişiz o da kampanayı yemiş. neyse değiştirdik ses var dedim fren boşa çıkıyordur geçer dedi. ses hala geçmedi. çok çok 50-70 km yol yapmışımdır.

biraz daha mı beklemeliyim frenin alışması için -bu sesin geçmesi için- yoksa başka bir problem mi vardır?
(2) 

gece uykuda terleme

kablelvuku #1384612 
evin içi normal sıcaklıkta ve kalın olmayan bir pijama ile uyuyorum. fakat her gece istisnasız su gibi terliyorum. dün gece 3 defa tişört değiştirdim terlemekten.

bunun sebebi ne olabilir? benim aklıma bir tek şeker geliyor. beslenmeme biraz dikkat ettiğimde düzelme olabilir belki.

not: hipertansiyon hastasıyım ayrıca.
(3) 

Lepistes hamile mi

kablelvuku #1384496 
eksiup.com

eksiup.com

Ilk geldiğinde siyahlık yoktu karnının arkasında
(9) 

Ne kadar yakıt ödüyorsunuz? (Merkezi Isıtma)

kablelvuku #1383462 
Biz evi kiralarken 9 ay 170 tl idi. Şimdi bu zamlardan sonra 230'a çıktı açıkçası biraz fazla geliyor bize.

Sizlerde durum nedir?

Lokasyon: Ankara
(6) 

Bu nasıl oldu? Ekşiup

kablelvuku #1380180 
eksisozluk.com

Yukarıdaki linkte bir ekşiup linki vermiştim. İçeriğinde bir manzara fotoğrafı vardı. Şimdi tıklayınca siz de görüyorsunuz ki alakasız bir şeye link var. Nasıl oldu bu?

Entry düzenlenme tarihi de yakın tarih değil. Ateist kardeşlerim bunu açıklayalım beraber.
(5) 

otomatik mail atacak program

kablelvuku #1376050 
bir veri setimiz ve bu veri setlerinin karşısında ilgili satırlar için tarihler var. bu yazan tarihlerden 10 gün önce verilen mail adreslerine ilgili satırları mail atan otomatik bir program en kolay nasıl yaparız.

excelde makro ile yapmanın dezavantajı programı açıp çalıştır butonuna tıklamak. bizim isteğimiz ise reminder gibi bir program. veri seti büyük olduğu için tek tek takvime işlemek de seçenek dışı.
(2) 

Kulak tıkanıklığı

kablelvuku #1373704 
Yüksek sesli müziğe maruz kaldığım için kulağım basınçtan tıkalı. Esnemek sakız çiğnemek vs fayda etmiyor. Gliserin bu kulağı açmaya yardımcı olur mu? Başka ne yapabilirim. Burnumu kapatıp nefes vermeye çalışınca daha da tıkanıyor kulak onu da denedim.
(5) 

Arabadan akan sıvı

kablelvuku #1372038 
sendvid.com

Bir ustaya videoyu attik klima fanın arızalanmış dedi. Var mı bu konuda bir görüşü olan. Ne sıvısı bu akan? Klima fanı tamirinin ederi nedir?
(1) 

Ankara kaş arası hgs var mı

kablelvuku #1371373 
Burdur üzerinden gidişte hgs var mı ona göre hgs alacağım
(9) 

kalabalık akşam yemeği menüsü

kablelvuku #1370701 
20-30 kişi evde minik bir parti peşindeyiz.

İçeceklerimiz;
-Konyak
-Vokta
-Şarap
-Rakı

İnsanlar aç olacağından ötürü bir de yemek ve atıştırmalık şeyler yapmak gerekecek. Herkes aynı anda oturup aynı masada yemek yiyemeyeceği için bi önce mangal düşündük fakat bunun da pişirdin millete dağıttın vs derken benim için pek bi anlamı olmayacak gecenin.

Hem meze hem de ana yemek olarak önerileriniz neler olur? Yoksa sucuk ekmek yapıp geçicez valla.
(3) 

tezkere ne zaman e-devlet'e işlenir?

kablelvuku #1367827 
daha önce bedelli yapıp gelmiş olan antik dönem insanlarına bu sorum; siz de askerlik durum belgesi sorgula diyince "EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE BAŞVURUN" gibi bir hata mı alıyorsunuz?

takribi olarak ne zaman işlenir bunlar e-devlet'e?
(5) 

Arabada bluetooth hoparlör

kablelvuku #1366898 
Eski bir araba ve yeni teyplere 300 tl vermeme ihtiyacından ötürü dün "lan niye bluetooth hoparlör alıp onunla telefondan müzik dinlemiyoruz" dedik.

Araç içi kullanmalı uygun fiyatlı bluetooth hoparlör önerin efem.
(12) 

Aylık kaç tl cebinize kalıyor

kablelvuku #1358665 
Kira, fatura, aidat, erzak vb zorunlu giderleri düşünce; bir ayda keyfi olarak harcayabileceğiniz kaç tl kalıyor cebinize?
(26) 

hangi renk görüyorsunuz

kablelvuku #1355656 
şu elbise olayında farklı renk görene denk gelmedim ama

twitter.com

ne renk görüyorsunuz?

özellikle bağcık ve ayakkabı rengi diye belirtirseniz.
(3) 

motor yağ kapağı hangi yöne açılacak?

kablelvuku #1351778 
sabah sabah önce kendi beceriksizliğime sonra da arabamın eskiliğine sövdükten sonra;

kapak şu

urun.n11.com

Sola dönmüyor sağa da boşa dönüyor klik klik diye. Nasıl açıcam lan ben bunu?

mobil görünümden çık