(9) 

Kilo nedeniyle askerlikten muafiyet

sinematematikci #784739 
Selam Rambo'lar,

Profesyonel olarak Türkiye'de Amerikan Futbolu oynuyorum. Haliyle takımda hatrı sayılır miktarda kilolu ve dev arkadaşlar var. Ben de pek minyon sayılmam. Ve hepimizin kafasındaki soru şu, bizler çürük müyüz?

Askerlik'ten kilo nedeniyle muaf olabilmek için şartlar nelerdir, şunu bir net şekilde yazabilir misiniz. Aramaya da inandım ama belki 6-7 ayrı formül gördüm. İlk seferde çürük raporu aldım diyeninden 3 sene sonra aldım diyenine kadar çok çeşitli yorumlar da var.

Nedir bu işin doğrusu?

Hatta bir de örnek soru sorayım. 181 boy 118 kilo çürük müdür mesela? Çürükse kaç kere muayeneye gitmesi lazım?

Teşekkürlerden bir demet şimdiden.
(40) 

duyuru için bir öneri

sinematematikci #574501 
Sözlük yazarları ve duyuru'da belli bir karma'ya ulaşmış kişilerin profillerinde bir alan olsa ve kişiler kendi rızalarıyla buraya uzman oldukları konuyla ilgili veya meslekleriyle ilgili anahtar kelimeler eklese... Bu bilgiler sadece kişilerin kendileri tarafından görülse... Sonra duyuruda açılan soru başlıklarına da birer anahtar kelime girilse ve bu anahtar kelimeye sahip kişilere bir bildirim gitse nasıl olur?

Hemen örnek vereyim: Diyelim ki bir başlık açıldı ve tıbbi bir konuda bilgi almak isteyen biri var. Bu soruyu soran, sorunun anahtar kelimeleri arasında tıp kelimesini eklemişse, duyuruda kendi profiline tıp kelimesi yazmış kişilere bir bildirim gider ve "yardımcı olabileceğinizi düşündüğünüz bir soru soruldu, yardımcı olmak için tıklayınız" bildirimi gitse nasıl olur.

Bazı sorular var ki, çok az kişi tarafından yanıt verilebilir. O yanıt vermesi olası kişiler de o soru ile karşılaşmamışsa eğer soruyu soran yanıtsız kalabilir. Öte yandan işin ehli olmayan kişilerce de sorulara yanıt verilmesi olayı azalabilir. Bu tip durumlar azalır ve duyurunun kalitesi artar diye düşünüyorum. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?
(3) 

Voyage'da çalan şu şarkının adını bilen var mı? - Ses kaydı var

sinematematikci #537160 
Aşağıdaki adresten dinleyebilirsiniz. Maalesef sonuna yetiştim şarkının.

soundcloud.com

Teşekkürler
(22) 

2000 yıl geriye gitseydiniz neleri erken icat edebilirdiniz?

sinematematikci #508663 
Geyik zamanı geldi Aynştayn'lar;

Diyelim ki öyle bir alet üretildi ve zamanda 2000 yıl geriye gittiniz. (icat olamayacağı ispatlandı da onu boşverin siz. Varsayalım İsmail) Kendi toplumunuzu da buldunuz. Tarih sahnesinde o toplumu daha hızlı geliştirebilmek için hangi icadı o dönemde yapmaya çalışırdınız? Yanıt verirken şunu da düşünün, o icadı sadece kendi bilgilerinizle üretebilir ve çalıştırabilir olmalısınız. Yani ipad falan demeyin boş yere.

Mesela sabunu icat ettiniz diyelim, bir sabun üretebilir misiniz? Ya da buharlı motor? Barutu, matbaayı, kurşun kalemi, mancınığı üretebilir misiniz? Öyle bir icat söylemelisiniz ki, hem azami düzeyde toplumu kalkındırabilmeli, hem de zamanın imkanlarıyla ve şu anki bilgilerinizle onu üretebilmelisiniz.

Sizce nedir bu?
(4) 

İkinci üniversite okuyunca askerlik tecil edilebiliyor mu?

sinematematikci #469497 
Selam gençler,

4 yıllık lisans okurken lisansın son sınıfında (öss'ye girmeden, tanınan özel bir hak ile) 4 yıllık açıköğretime de kaydoldum. Fakat asıl okulumu çalıştığım için dondurmak durumunda kaldım ve belki de bitiremeyeceğim. Ama açıköğretim devam ediyor.

Şimdi ben asıl okulumu dondurduğumda veya asıl okulumdan kaydım silindiğinde açıköğretimde okusam da tecil hakkım devam ediyor mu? Yani ikinci üniversitede okurken de ilkinde okur gibi tecil edebiliyor muyuz?

Bilginiz var mıdır?
(3) 

Bronzlaştırıcı kremler ve amele yanığı konusu

sinematematikci #443570 
Süzme zeki ben, şezlongta güneşlenirken boğazımın boğumlarından dolayı amele yanığı oldum. Boynumda bir kırmızı, bir beyaz şeritler oluştu. Şimdi yarın bu şekilde işe gittiğimde güzel bir alay konusu olacağım gözüküyor.

Bronzlaştırıcı kremler, spreyler kullanan var mı? Bu kremleri önerir misiniz? Veya başka bir çözüm var mı bildiğiniz?
(3) 

İPhone 1 ekran kilidi sorunu

sinematematikci #417258 
Selam arkadaşlar, ilk çıkan iphone cihazlarından var elimde. Bekleme ekranında herkes cihazı kurcalamasın diye koyduğum ekran kilidi şifresi (geleneksel telefonlarda tuş kilidi şifresi diye geçerdi) birkaç kez yanlış girildiği için telefon kitlendi. Ekranda "iphone is disabled connect to itunes" yazıyor. Fakat itunes'a bağladığımda da önce kilidi çözün sonra gelin diyor. Ekranların görüntüleri ekte, isterseniz.

iki düğmeye basılı tutarak açmayı, kapatmayı vs. denedim. Bir şey değişmedi. itunes'tan da birşey yapamadım. Sırf şu kilidi aşmak için (eğer yapılabiliyorsa tabi) cihazı jailbreak yapıp sonra geri de alabilirim. Ya da hard master reseti kendi başıma atabilir miyim?

Herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?
(5) 

Şu üniversiteleri nasıl bilirsiniz?

sinematematikci #411321 
Kardeşime Erasmus'tan 5 ayrı üniversite seçeneği gelmiş. Garibimin notları kötü olduğu için avrupanın orta, vasat okulları çıkmış haliyle. o da şimdi gitmekle kalmak arasında. okullar hakkında da bilgimiz yok. 5 okulu, 2'ye düşürdük ama bu ikisi hakkında da hiç bir yerde bilgi bulamadık. Var mı bu okulları duymuş, tanıdığı gitmiş olan vs?

Okul hakkında bilginiz yoksa bile o bölge hakkında da bilgi verebilirsiniz. Mesela İyonya çok kazıktır, sıcaktır.. vs gibi. Üniversiteler de şunlar:

Technological Educational Institute of the Ionian Islands: Bu okul Yunanistan-Arnavutluk sınırında karaya çok yakın bir ada.

Universitatea Constantin Brancuşi din Targu Jiu: Bu okul da Romanya'nın Targo Jiu şehrinin göbeğinde.

Bildiğiniz tüm bilgilere ihtiyacım var arkadaşlar, teşekkürler.
(5) 

Sürekli yakına bakmakla miyop olunur mu?

sinematematikci #397428 
işim gereği günde 12-15 saat bilgisayara bakıyor, 1-2 saat kadar da telefona bakmak durumundayım. Bilgisayar 50 cm ötede, telefon da 30 cm uzakta haliyle. Bu durumda sürekli kısa mesafeye odaklanan gözün, uzak mesafelere odaklanma durumlarında sorun çıkarması muhtemel mi? Yoksa boşa evham mı?
(4) 

Yurtdışındaki bir web sitesini sahibinden nasıl satın alabilirim

sinematematikci #377719 
Şöyle açıklayayım; satılık bir domain adresi buldum. satan İngiliz. Pazarlık yapıyorum, 1000 Euro'dan 500'e düştü, 300-350 Euro derse alacağım. Alacağım da nasıl alacağım?

Adama parayı paypal, western union ile vs gönderdim diyelim, godaddy'den aldığı domaini bana nasıl verebilecek. mesela benim isimtescil ya da sadecehosting hesabıma bir şekilde aktarabilir mi. bunun ek masrafları olur mu? Ya da benim godaddy'den hesap mı açmam lazım?

Diğer soru da bu para transferini nasıl yapayım? Tüm parayı ya da yarısını dahi gönderirsem, adam siteyi bana vermezse ben bu adamı nerden bulacağım?

Bu ticareti nasıl yaparım?
(3) 

Lyoness nedir bilen var mı?

sinematematikci #368053 
Ben biliyorum da; bu işten ekmek yiyen, öneren önermeyen vs. var mı asıl?
1

mobil görünümden çık