Şöyle açıklayayım; satılık bir domain adresi buldum. satan İngiliz. Pazarlık yapıyorum, 1000 Euro'dan 500'e düştü, 300-350 Euro derse alacağım. Alacağım da nasıl alacağım?

Adama parayı paypal, western union ile vs gönderdim diyelim, godaddy'den aldığı domaini bana nasıl verebilecek. mesela benim isimtescil ya da sadecehosting hesabıma bir şekilde aktarabilir mi. bunun ek masrafları olur mu? Ya da benim godaddy'den hesap mı açmam lazım?

Diğer soru da bu para transferini nasıl yapayım? Tüm parayı ya da yarısını dahi gönderirsem, adam siteyi bana vermezse ben bu adamı nerden bulacağım?

Bu ticareti nasıl yaparım?

 

muhtemelen senin durumun için biraz pahalı kaçacak ama şunlara bir bak

www.sedo.com
www.escrow.com
www.moniker.com

lukunku

bu islerde sorun yasamamak icin sedo kullanilir. karsi taraf domaini sedo da anlasacaginiz ücrete hemen al olarak sunar, daha sonra siz de acmis oldugunuz sedo hesabinizdan ücreti ödersiniz. burda devreye sedo giriyor. karsi taraftan transfer sifresini aliyor ve paraniza siz transferi gerceklestirene kadar el koyuyor transfer bittikten sonra karsi tarafa ödemeyi yapiyor. tabi ki bu iste saticidan komisyon aliyorlar. domaini satani bu yola ikna ederseniz. güvenlik sorunu olmadan alabilirsiniz.

apiko

Domain hangi firmada kayıtlı görünüyor? Eğer Godaddy ise, siz de bir hesap oluşturursunuz; domaini hesabınıza ücretsiz aktarır. Sanırım Godaddy fahiş ücret karşılığı aracılık işlerini yapıyor. Domain size geçtikten sonra istediğiniz registrar a transfer edebilirsiniz.

Onun dışında güveni nasıl sağlayabilirsin, bilemedim.

fatalstorm

teşekkürler yanıtlar için. Godaddy'de hesap açtım. Transfer işlemleri 90€ civarı bir paraya mâl oluyor.

Sedo'ya da baktım. fiyat listesinde satış fiyatından %3 komisyon gibi bir şey okudum. Bu fiyat doğru mu? Godaddy ile arasında uçurum olduğu için emin olamadım?

sinematematikci
1

mobil görünümden çık