(3) 

Levi’s pantolon bedeni üzerine

guitarissimo #1579509 
Ben yıllarca Colin’s, Ltb ve mavi giyindim. Şimdi durumum çok iyi gardrobumu yenileyim istedim ve Levis almaya karar verdim. Sitelerinde bel ölçüsünü cm cinsinden baktığımda 91-92 cm yani 35 e denk geliyor. Ama emin olamadım mağazaya gittim çocuk verdi giydim 33 beden oldu. Senin bedenin bu abi dedi. Ben de ucuz diye webden 33 beden verdim şimdi de bir tık bol oluyor. 2 tane Mavi var biri cuk oturuyor diğeri bir tık bol. :/ Ablam tutturdu bu sana bol diye. Yıkanınca salacak. Çıldırmak üzereyim indirimden alsam da yine de az para vermedim. Levis deki çocuk deneyimli olmasına rağmen nasıl olur da bana bedenin 33 der? Tabloya göre benim belim 85 ile 86.3 cm olmalı. Bu yaşımda şunu nasıl beceremem o da bir sorun. Ben ne almalıyım? Bu arada pantolonlar 502 Taper. Pazartesi 511 slimler gelecek. İşin kötü yanı birini giydim dışarıda iade veya değişim de yapamam.

Spotify Aile için 3 kişilik boş yer var.

guitarissimo #1579306 
Yıllık 240 tl (ad) karşılığında gelebilirsiniz. 2017 den beridir aktif bir hesap.
İrtibat: sizofrenkler@gmail.com

Alba Fold X Elektrikli Bisiklet

guitarissimo #1577190 
2023 Şubat ayında alındı. Geçen sene aktif kullandım. Haftada 3 gün Kadıköy Maltepe arası git gel yaptığım canım bisikletimi nakit ihtiyacından satıyorum. Bisikletçiye her bakıma götürdüğümde ki rutin bakım önemli, adamın methiyeler döktüğü çok güzel bir bisiklet.Pili 12.8. Menzili pedal desteğiyle 60km sadece gaz koluyla 30km. Hızı 25 km. Ben ikisi karışık 42 km yol yapıyorum Maltepe Kadıköy arası x 3 gibi. Rks mks ike kıyası olmaz. Katlanır arabanın bagajına rahatlıkla sığar. Silikon sele kılıfı, avadanlık, pompa ve kaliteli kilidi de yanında vereceğim. Elden teslimde anlaşırsak kredi katına taksit de yaptırtabilirim. 20 inç lastikler, mekanik disk fren, 8 vites. Motoru ise 5 kademeli. Fiyat:27.000 Sıfırı 43.000
Mart 31 e kadar sattım sattım satamazsam daha da satmam.
shbd.io
(3) 

bilgisayarda ikinci ekran takılı olmasa bile var olsun istiyorum

guitarissimo #1571280 
Selam duyuru.,
Hdmi switch kullanıyoruz ve pc de açılıyor 2. Ekrandan kameraya geçiyorum switch den ve pcdeki 2. Ekrandaki görsel 1. Ekranıma geçiyor, tekrardan pc ye döndüğümde switch den 2. Ekran boş görünüyor ben tekrardan 1. Ekrandan 2. Ekrana görseli sürüklemek zorunda kalıyorum. Bunun bir çözümü var mı?
(9) 

Vocabulary “öğrenme” üzerine

guitarissimo #1565733 
Merhaba duyuru,
Girdiğim testlerde upper intermediate çıkan bir seviyem var ama intermediate olduğunu daha bir gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. 3 sene kadar da hep yabancı ev arkadaşlarım, normal arkadaşlarım oldu. Ama son 3 senede pandemi vs. evimi kapattım kimseyle görüşmedim açıkçası pek bir şey de okumadım İngilizce. Semih Saygıner’ in her gün 1 kelime yılda 365 kelime yapar. mottosuyla önce bir kelime öğrenirim sonra ikiye çıkartırım gibi bir düşüncem vardı. Hatırlatması olan her gün bir kelime öneren bir app kurdum ancak bana öyle kelimeler öneriyor ki mümkün değil kalmıyor. Önce anlamına bakıyorum, zihnimde bir anıyla eşliyorum, cümleler kuruyorum. Youglish den cümleler dinliyorum. Yeld.io da dizi film sahnelerine bakıyorum. Lyric sitelerinden kullanılan şarkılara bakıyorum ama bana mısın demiyor. Her gün tekrar ediyorum öncekileri de.

Kelimeler de şunlar: taciturn, veracity, abstruse, desultory…etc.

Ben nasıl ezberleyeceğim var mı bir önerisi olan?
(3) 

Elektrikli katlanır bisikleti uçağa alırlar mı?

guitarissimo #1564605 
Şubatta bir ihtimal yurtdışına taşınacağım ve gideceğim yere THY gidiyor. Bisiklet spor malzemesi olarak görünüyor ve sanırım 30 Avro gibi ekstra ücreti var ama pek de emin değilim. Bildiğim kadarıyla pilini uçağa almıyorlar, şarjını tamamen boşaltsam da almazlar mı? Bu konuda fikri veya deneyimi olan var mı?

Gezgin Salon Fest 1. Gün Bileti Fırsat Fiyatı 650 TL

guitarissimo #1563047 
Ağlayarak satıyorum ne yazık ki o gün çalışıyor olacağım. Fırsat fiyatı 650 TL
(3) 

Didim İzmir arası

guitarissimo #1560927 
Arkadaşlar nasıl ki İzmit İstanbul arası minibüsler var aynısı Didim İzmir arası var mıdır terminalde falan?
(2) 

Elektrikli Bisiklet

guitarissimo #1560177 
Merhaba arkadaşlar,
Ben eski bir motosiklet sürücüsüyüm. Ailem çok kaygılanıyor diye sattım ama geçenlerde bir işe yetişmek için Go Sharing kullandım ve kendimi sahibinden de motosiklet bakarken buldum. Nasıl içimde ükteymiş 30-40 yapıyor Max o bile nasıl iyi geldi. Martı tarzı scooterlar da fena gelmemişti hani 2 teker seviyorum. Elektrikli katlanır bisiklet alayım diyorum hem katlar metroya,marmaraya, vapura vs. ye binerim ama çok pedalcı bir adam değilim zaten işte canım çıkıyor. 14 km yolum var bu yolu bas git yapabileceğim belki yazılımla 40 km hıza ulaşabileceğim bir elektrikli bisiklet var mı katlanır? Hep bakıyorum pedal desteği diyor anladığım sadece pedal çevirmeni kolaylaştırıyor. Ya da ben pedal çevirmeyi çok mu abartıyorum? Alba Ford X e yükseldim bir.
(5) 

Güneş Gözlüğü üzerine

guitarissimo #1557348 
Merhaba arkadaşlar,
Güneş gözlüğü almak istiyorum ama bilindik markalar şimdilik beni zorlar gibi ama sanki gözümün sağlığı için de onlar güvenilir geliyor yanılıyor muyum? İnstagramda takı, gözlük vb. şeyler satan bir firma buldum gözlükleri çok güzel ve bilindik markalara oranla tasarımları da güzel ama işporta ürünler kalitesinde çıkması endişem var. Ne dersiniz?
www.specsfame.com
(3) 

50k döviz yapmaca

guitarissimo #1555183 
50 k param var gidip döviz bürosunda döviz alabilir miyim? Aslında ipad almam lazım ve MacBook Air ama açıkçası bu alışveriş için seçimi bekliyorum umduğum gibi gelirse bu alışverişi yapacağım, umduğum gibi olmazsa ekim ortasını beklemek istiyorum o zamana kadar dövizde kalmak istiyorum.
Edit: Seçimleri bekleme sebebim işimle alakalı. Umduğum gibi olursa işim ve kazancım hızlıca yükselecek. Ama umduğum gibi olmazsa ekimden sonra işim yavaş da olsa yükselecek temmuz ağustos Eylül yatıyor olacağım o parayı tablet ve Mac e gömemem Ekimden önce.
(2) 

Almanya' da iş bulma

guitarissimo #1552867 
Merhabalar yeni göçmenlik yasası gereği dil zorunluluğu vs. ortadan kalktı. Yığınla youtube videosu vs. seyrettim değişik teknikler öğrendim ama yine de buradan da sormak istedim. Ben Sesçiyim. Müzik bölümünden mezunum, başka bir üniversiteden de Audio and Sound Design sertifikam var ve burada ortalama büyüklükte bir konser salonunda sesçilik yapıyorum. Birsen Tezer, Ezginin Günlüğü vb. sanatçılara ev sahipliği yapan bir yer. İşimle ilgili övgüler alıyorum, hızlı ve temiz çalışıyorum. Dil engeli artık patronların inisiyatifine bırakıldı. İngilizcem fena değil bir sınavda B2 çıktım. Ama ben yine de Türklere hitap eden mekan, konser ve veya Tiyatro salonu, Organizasyon firması bakıyorum. Belki buradan bir bileniniz çıkar.
Not: Eğer yasa ile bilgileriniz Marttan önceyse yorum yapmayın çünkü değişti.
(3) 

İnatçı Leke Çıkarma

guitarissimo #1548144 
Selam duyuru ahalisi,
Genelde bu saatte soru sorunca pek cevap gelmiyor hep gerilere düştüğü için ama soracağım.
Yeni bir mont aldım ve waffle yerken üzerine sıcak çikolata damladı ve ben de ıslak mendille müdehale ettim. Sonra eve gelince ablamdan destek istedim ve ablam 2 saat sonra bulaşık deterjanıyla müdehale etti ve süpriz sıcak çikolata lekesinin yanında bir de deterjan lekesi oldu. Sonra annem dahil olup makinaya atalım dedk. 30 derece elde yıkama yaptık. Deterjanın lekesi %90 oranında geçti ama sıcak çikolata %60 oranında geçti ama yeni mont ve canımı sıkıyor. Hayatımda ilk defa temiz güzel giyineyim dedim bu oldu. Şimdi korkuyorum bir şeyler sürmekten ağırtacak ve veya leke bırakacak diye. Ne önerirsiniz? Kuru temizleme yapmayınız yazıyor. Sinirlerimi bozdu çıkar mı?
(3) 

dolgun ve şekil alan saç için gereken

guitarissimo #1542182 
Selam Romalılar;

Saç tellerim ince, kel değilim, devam eden bir kelleşme hali de yok ama 20 lerin başındaki kadar da gür değil saçlarım. Eskiden saçlarım uzundu banyo yapınca cocker köpek gibi görünüyordum. Biraz kıvırcık biraz dalgalı biraz düz garipti. Artık orta uzunlukta saç tercih ediyorum yanlar kısa üstleri avuçlayabiliyorum.
Kadıköy' de duş aldığımda saçlarım kazık gibi oluyor, daha dolgun oluyor ki ben böyle olmasını seviyorum.
Ama oradan Pendik Kurtköy' e taşındım, burada banyo yapınca saçlarım yumuşacık oluyor ve sönüyor. 2 - 3 senedir deniz tuzu kullanıyorum bazen kendi haline bırakıyorum kendi dağınık hali hoşuma gidiyor bazen de fön makinesi ile şekil veriyorum 2 gün gidiyor ama sıkıldım tuz işinden istemiyorum artık en azından belki Isana' yı değiştirebilirim. Sanıyorum baş ağrısı yapıyor bende.
Saçlarımı daha dolgun ve şekil alabilir hale getirmek için ne yapabilirim başka?

Organik ve/veya vegan çözümlere çok sevinirim çünkü saçlarım şekilli dursun diye ne kendime ne de başka bir canlıya zarar vermiş olmayı istemem.

Şimdiden Teşekkürler.
(10) 

Siyahi Şarkıcıyı hatırlayamamam

guitarissimo #1534581 
Zayıf, uzun boyl, yaşlı ama enerjik bir siyahi şarkıcı. Faithless daki elemana benziyordu sanki. Sanki bir klibi live performansıydı. Dream Tv de izlediğimde yıllar 2000 lerin il yarısı olabilir. Değil biliyorum ama sanki shantel gibi tek ismli biriydi. Sanki Türkiye’ ye konserede gelmişti. Yakın geçmişte hayata gözlerini yumdu diye hatırlıyorum. Tür yamulmuyorsam Elektronik di. Kafayı yemek üzereyim. Çok da önemli birisi aslında diye biliyorum.
(3) 

İçte kopan çığlıklar üzerine

guitarissimo #1528874 
Az önce instagram keşfette gördüm bir adam yerde hüngür hüngür ağlıyordu ve başında birisi ona şefkat gösteriyordu. İlgimi çekti çünkü ben de yıllardır beni gerçekten dinleyecek ve şefkat gösterecek birini bulamıyorum, sadece konuşma sırasını bekleyen dinleyiciler var gibi. Boş gözlerle bakıp, derdimi başkasınınkiyle kıyaslayıp vs. saçmalıklar işte. Neyse konumuza dönecek olursak sayfaya tıkladım ve tonlarca video vardı böyle. Bazısında sanıyorum (bkz: reiki) yapıyorlardı. Meditasyon yapan insanlar vs de vardı ama benim odaklandığım içindeki öfkeyi, nefreti, travmayı kusan insanlara gösterilen şefkat. Önce bunun ücret karşılığında yapılıyor olmasını sorguladım garip geldi o şefkati gösteren, saçını okşayan adam ya da kadın işini yapıyor ama hissediyor da gibi görünüyor. Sonradan da insanlık için üzüldüm. Aklımda "Cehennem başkalarıdır." sözü çaktı. Bu gözler neler gördü, bu kulaklar neler işitti.

Soru 1: Siz ne düşünürdünüz, böyle bir şeye katılmak ister miydiniz? Katıldıysanız ve özel değilse deneyiminiz nasıldı?
Soru 2: Böyle şeyler burada da var mı? Çünkü yabancı bir yerin sayfasıydı kaybettim yoksa paslardım.
(4) 

Baskı altında ingilizce ve yüksek lisans sorunsalı

guitarissimo #1528028 
Merhaba Romalılar,

2017-2021 arası etrafımda sürkli yabancı insanlar oldu, couchsurfing, airbnb ve normal ev arkadaşlarım hatta ve hatta komşularım bile yabancı oldu. Son bir senedir çok az görüşbildim ama İngilizcem nasıl gerilemiş anlatamam size. Cuma günü yüksek lisans sınavım var diye eski komşularım, eski ev arkadaşım vs ile buluştum ağzımı açamadım desem yeridir. Aslında bunun sebebi önümüzdeki cuma yaldır yaldır konuşmam gerektiği için strese girmiş olmam ve "I am a sandwich" bile diyebilirim sınavda. Aslında YL yapmayı istiyorum olmazsa dünyanın sonu değil biliyorum ama sınanacak olmak beni geriyor. Bugün de bir arkadaşım mesaj attı rakiplerin çok dişli umarım kazanırsın diye ekstra gerildim. Nasıl salacağım kendimi ya? Dıştan olursa olur amaaan diyorum ama strese giriyorum böyle olunca da kendimden nefret ediyorum.
(2) 

Kredi Kartıyla Yurtdışından Alışveriş

guitarissimo #1521862 
Herkese Merhaba
thomann.de üzerinden 385 poundluk alışveriş yaptım. İş Bankası zaten kuru çevirirken saplamıştı provizyonda 2 gün boyunca 7.365,85 TL olarak kaldı. Yine de çok kardaydım gözüm görmedi bankanın sapladığını ama Harcamalarıma düşünce o fiyat bir anda 7565,85 oldu. Nasıl olur bu? Diyeceksiniz ki e döviz artmıştır? Tam tersi döviz düşüyor. Ya hak hukuk adalet yok saplayan saplayana. Buna nasıl itiraz edilir? Provizyonda beklerken fotosu var.
(3) 

Yökdil - e Yds

guitarissimo #1516756 
Yüksek Lisans için 65 almam lazım. YÖKDİL/2 28 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. Hazır hissedersem arada başka sınava da girebilirim. YDS, ÜDS, KPDS, Yökdil, eYDS farketmez. İşsizim vaktim bol param yok. Udemy de bir kurs buldum 468 video var. 45 TL gibi alınabilir gibi geldi. Aslında grammar olarak fena değilim 3 sene yabancılarla yaşadım hatta son ev arkadaşım Cambly hocasıydı vs ancak çıkmış sorulara bakınca vocabulary olarak çakozladım. Bu kardeşinize tavsiyede bulunur musunuz?
(2) 

Kadıköy den Bilgi Santrale nasıl gidilir?

guitarissimo #1510081 
Sb. Teşekkür ederim
(2) 

Youtube Videosu Sildirme

guitarissimo #1508700 
Eskiden çalıştığım kurumda bir videom çekilmişti yıllardır duruyor. Onlarla iletişime geçmeden youtube ile yazışarak falan kaldırtamaz mıyım video yu?
(6) 

Döviz olayı biri beni aydınlatabilir mi?

guitarissimo #1507092 
Şimdi diyor ya mevduat hesabı faizleri dolara entegre oldu ya, neticede dolar tekrardan artacak ki sen kar alasın öyle değil mi? Ya da şöyle mi döviz %1 bile artsa sen %14 kâr la çıkacaksın buradan. döviz %50 artarsa sana vereceğim faiz %50 olacak. Böyle olunca dolarizasyon düşecek herkes mevduat hesabına geçecek ve kalacak. Böyle bir durumda artık dövizin %14 ten fazla artması imkansızlaşacak. Ama bir taraftan da RTE' ye güvenmiyorum haliyle TL' ye de. Nolacak şimdi?
(2) 

Dondurulmuş Balık

guitarissimo #1500375 
Bir gün bir arkadaşım A101 den dondurulmuş mezgit aldı yaptık yedik güzeldi. İzlanda' dan gelmişti balık. Bu müsilaj olayından beridir Türkiye balığı yemeye çekiniyorum açıkçası. Ama biraz araştırdım ki mezgit dip balığı ve bütün ağır metaller mevcut bünyesinde. hatta ekşide biri kendine saygısı olanın yemeyeceği balık demiş. Kendime saygım da pek yok ama hastalansam bakacak kimsem yok o yüzden elimden geldiğince hastalanmamaya çalışıyorum.
Canım da nasıl balık çekiyor ben napayım?
(4) 

Kadıköy veya Karaköy ' de güvendiğiniz fiyatları iyi olan Döviz Bürosu

guitarissimo #1499450 
Ben yüklü bir miktar TL' ye geçeceğim ama hiç yaptığım şeyler değil var mı sizin güvendiğiniz bildiğiniz hep gittiğiniz büro?
(6) 

Döviz bozdururken nelere dikkat etmeliyim?

guitarissimo #1499127 
Şimdi soru şu bankada bir miktar param var ve bu para pound cinsinden bir para. Ankara Anlaşması için çevirmiştim ve çevirirken de bir para ödedim.

Şimdi oradan yüklü bir miktarı TL ye çevirmem gerekecek nelere dikkat etmeliyim?
Ayrıca alırken ödediğim o parayı bozdururken de ödeyecek miyim?

Eğer her bozdurmamda o parayı ödemeyeceksem harcamayı kredi kartımla taksitli yapıp o parayı peyderpey bozdurmayı tercih ederim.

Thunkable' da yardım edebilecek olan var mı?

guitarissimo #1495542 
Arkadaşlar merhaba ben 12 soruluk bir quiz hazırladım. Açıkçası onu da youtube üzerinden bir tutorial dan yaptım. Orada olmayan ama benim istediğim iki şey var.

1. Soruları bir türlü rasgele gelmesini sağlayamadım. Sorular bitince de sonuçlanmıyor devam ediyor ve null yazmaya başlıyor.
2. ise bir sorunun iki cevabı var ve ikisi de seçilince doğru kabul edilsin istiyorum.

Para kazanmak için yapmadım. Soruları da kendim için hazırladım. Ama tabii ki isteyen olursa kullanabilir.

x.thunkable.com

Not: preview da tasarım dağınık görünse de app olarak kurulduğunda düzgün görünüyor.
(6) 

Hobinin mesleğe dönüşmesi üzerine

guitarissimo #1461012 
Şimdi arkadaşlar diyelim bir hobiniz var ve akademide hobiniz kimi ülkelerde var kimi ülkelerde yok. Kimi ülkelerde başka bir bölümün içinde sadece ders olduğunu düşünün. Ama genel olarak dünyada bu işin diploması aranmaz. Belki çok kurumsal olanlarda aranıyor olabilir. Ben bu hobimden kaynaklı bir Alman dergisine çıktım. Yıllarımı verdim ve bunun mesleğim olmasını çok istiyorum.
Şimdi ben bir ülkeye gideceğim ve bu ülkede benim hobimi profesyonel olarak yapma şansım var ama mail atarken " ya ben çok istiyorum beni nolur alın" yazılmaz. CV im alakasız bu sektörle. Başvuracaklarım butik işletmeler olacak. Belki bir iki kurumsala da başvurabilirim ama butikleri daha çok istiyorum çünkü yasal olarak 20 saat çalışma şansım olacak ve illegal 10 saat daha çalışmak isteyebilirim ve buna okey diyebilecek olmalı.

Nasıl başvurmalı, nasıl mail atılmalı?

Motivasyon Mektubu mu yazılmalı belki?
(4) 

Film Tavsiyesi

guitarissimo #1459906 
Arkadaşlar selam
Değişik kurgulu film izlemek istiyorum. Aslında şöyle How to sell drugs online ve 99 Francs kurgusu. Genelde bu tarz yapımlar sistem eleştirisi barındıran ve uyuşturuculu filmler oluyor. 99 Francs ta olay örgüsünün ortasında seni laps diye kurmaca bir reklamın içine alabiliyor. ya da how to sell drugs online da adamın birisi Tor Browser veya mdma hakkında bilgi veriyor.
Benzer kurguya sahip bildiğiniz bir film var mı?
(4) 

workout plan uygulaması

guitarissimo #1449874 
Arkadaşlar ben hala evdeyim ve boş boş takılıyorum ve psikolojim de sallanıyor. Kilo da aldım ki bu benim için iyi bir şey. Hem hareket olsun hem de vücudum şekil alsın istiyorum. Kullanan ve verim alınan app var mı?
(1) 

Bu dövmedeki Tom Waits mi?

guitarissimo #1442798 
Bu dövmedeki kişi tom waits diye kalmış aklımda ve sanki kırmızı fonlu bir illüstrasyonu var diye hatırlıyorum ama nette bulamıyorum. Ben dövmeyi görünce ulan dedim millet ne güzel dövmeler seçiyor bunu ben neden düşünemedim diye sinirleniyorum.
(7) 

Terleme, baş ağrısı ve ishal

guitarissimo #1441053 
Merhaba dostlar
Mütemadiyen bu üç semptomu gösteriyorum. Önce baş ağrısı başlıyor ki çok leş bir ağrı akabinde soğuk soğuk ve boncuk boncuk terliyorum sonrasında ishal takip ediyor. Hele geçen gün başım öyle bir ağrıdı ki iyi ki tabancam yok çoktan vurmuştum kendimi dedim öyle böyle bir ağrı değildi. Ancak sağ üst kolumla sağ gözüme baskı yaparak uyuyordum ama terleyince istemsiz kaldırıyordum sonra ağrı yüzünden uyanıp inliyor sonra yine aynı pozisyonda uyuyabiliyordum sabaha karşı istifra edince ağrım yarıya düştü biraz daha uyuyabildim sabah kalkıp eczaneden majezik aldım ama o da tam geçirmedi inceden sızlama devam etti. Bence bugün de o derece ağrırdı ama ilk defa fazla beklemeden ilaç aldım. Çok bitkin leyla gibi hissediyorum kendimi alakası var mıdır bilmiyorum sırtım, omuzlarım, bacaklarım hep ağrıyor. Ateş yok, öksürük yok, nefes alışverişimde sıkıntı yok. Covid olabilir miyim?
(2) 

en ucuz internet

guitarissimo #1427260 
Annemin evine internet bağlatmak istiyoruz. Az ödeyelim istiyoruz. Ne önerirsiniz?
(3) 

Uydu alıcısı

guitarissimo #1425736 
Herkese merhaba,

Yaşlı annemle ablam beraber yaşıyorlar ve tek keyifleri televizyon izlemek.
Yarı HD büyük bir televizyonları var. Adamın birine bir uydu alıcısı taktırmışlar ama renkleri falan çok kötüymüş. Şimdi internetten alalım diyorlar. Ne tavsiye edersiniz?
(7) 

Bahçede Fare

guitarissimo #1422909 
Ben bahçe katında yaşıyorum. Bahçe kedi dolu olmasına rağmen fare gördüm ve kediler fareden kaçıyordu. Benim evdeki kediye güvenim tam ama yine de evin içine girmesini istemem. Gece camım açık yatıyordum artık yatamıyorum ne yapacağım koca yaz bir akıl verin.
(7) 

Domates Biber yetiştirmek.

guitarissimo #1422798 
Ben 3 yıldır bahçeli bir evde yaşıyorum apartmanın bana kullanım için izin verdiği küçük bir alanım var. Ben normal şartlarda ingiltereden getirttiğim 2 adet şerbetçi otu çeliği ekmiştim o alana ama hem hastalandılar hem de ben özverisiz davrandım vs. Geçen sene de kediler büyümesine izin vermediler ama her şey karman çorman olmuştu çoktan kim bilir hangi türdü büyümeye çalışan. Bir şey ekilmemiş de olsa ben muz kabuğu ve yumurta kabuğuna boğdum o toprağı. Geçen bir avuç mercimek salladım deli gibi büyüdüler ve çok sağlamlar asla boyunları bükülmedi. Neyse efendim ben oraya temiz GDO suz, antik kuntik olmayan salkım domates ve klasik sivri biber ekmek istiyorum. Gerçekten güvenilir tohum veya fide nereden alınır? Yer: Kadıköy- İstanbul

Sonradan gelen edit: Bu başlıktan sonra fide siteleri kanıma girip böğürtlen, ahududu ve yaban mersini fidelerini karşıma çıkardı.
(4) 

Sigarayı Bırakma Üzerine

guitarissimo #1419329 
Şimdi 3 hafta oldu ben bu mereti hayatımdan tamamen çıkartalı. İlk denememde 9 ay bırakmayı başardım ama başladım yine 3 sene önce. Şimdi yaklaşık 3 belki 4 aydır günde 3, maksimum 5, çok keyifli bir ortamdaysam o sayı kontrolsüzce gidebiliyordu ama sonraki gün ağzıma sürmüyordum. Ama içerken de hep kendime kurtul şundan deyip duruyordum. Covid 19 belası başladı evlere tıkıldık ve ben mecbur yeni bir ev arkadaşı aldım ve adam baca gibiydi ben de bununla ipin ucunu kaçırmıştım. O evden ayrıldı ben de sigarayı tamamen bıraktım. 3 hafta oldu. Şimdiki ev arkadaşım arada içiyordu ben bırakınca o da iyi ben de almayayım o zaman dedi galiba o da içmiyor artık. Ama şimdi krizim çok fena arttı. Telefonumda uygulama var arada kurcalarken "sigara içtim sıfırla" tuşunu görünce asla diyorum çünkü ortada bir rank sistemi var ve ben çok temiz düşüyorum o olaylara. Oyun bağımlılığımın temelini de rank kafası oluşturuyordu 3 hafta önce ondan da kurtuldum. Ne zaman tam anlamıyla bu krizler geçer?

9 ay bıraktığımda karar almam gerekmemişti. Bir sabah kalktım canım 9 ay çekmedi sanki hiç hayatıma girmemiş gibiydi. Ama bu sefer kendimi hırpalıyorum içmeyeceğim diye.
(11) 

Kredi Kartı Aidatı

guitarissimo #1373290 
Şimdiye kadar buna itiraz edip alabileniniz var mı?
(6) 

Bu sene zirve oldu mu?

guitarissimo #1372404 
Koca yaz geçti Ekşi Duyuru zirvesi oldu mu olmadı mı bilmiyorum. Arada kopuyorum siteden.
(2) 

Sadece klibini hatırladığım şarkı

guitarissimo #657665 
klipte bir abla karavanda polisler insanların karavana yaklaşmasına izin vermiyor insanların en sonunda karavan patlıyomuydu noluyodu hatırlamıyorum bir bulun be :D
(1) 

nedir bu şarkı

guitarissimo #517971 
radyo eksende dinledim bugün. portishead in elektronik altyapısıyla alakası olan bi adama ait sanırım bu şarkı. kapabildiğim kadar söz kapmaya çalıştım. google da bulamıyorum bu şarkı sözleriyle. bilen varsa bi el atsın.deliricem bulamıyorum.

yes i will command (comment?) on it i have no fear... will you buy any chance... i remember this and only this.... all the way is done.

ordan burdan kaptığım sözler bunlar.

yardım ey ahali
1

mobil görünümden çık