[q]
(3) 

Uydu alıcısı

guitarissimo #1425736
Herkese merhaba,

Yaşlı annemle ablam beraber yaşıyorlar ve tek keyifleri televizyon izlemek.
Yarı HD büyük bir televizyonları var. Adamın birine bir uydu alıcısı taktırmışlar ama renkleri falan çok kötüymüş. Şimdi internetten alalım diyorlar. Ne tavsiye edersiniz?

 

HD bir mini uydu iş görür, yanlız yıllardır onlarca uydu alıcı kullandım, renkleri kötü ya da iyi diye bir şeye denk gelmedim. Alıcının renge/resme/görüntüye çok katkısı olmasa gerek, frekansı çözer ve tv'ye iletir.

TV ya da uydu ayarlarından renk, ışık vs ayarları kurcalanmış olabilir mi?

John Bloor

John Bloor +1

Bunlar dijital cihazlar. Görüntü ya gelir ya gelmez. Renk vs sıkıntısı varsa ayar sıkıntılıdır. Muhtemelen adamın biri ayarları özellikle yapmamıştır ki bir daha geldiklerinde daha yüksek fiyatlı bir cihaz iteleyebilsin.

Zaten kendi kendilerine internetten uydu cihazı alalım demeleri de teknik bilgilerinin iyi olmasından değil adamın bundan kurulumda bahsetmesinden olabilir.

Tipik mahalle arası çakal aldatmacısı ama sizinkileri tebrik ettim en azından internetten alalım diyorlar. bir şey hissetmişler yani belli.

telefonda sorgulayın biraz dediğim çıkacak.

ozdek

100 tl lik bir hd uydu alıcısı iş görür ama yukarıda bahsedilen çakallıklar olabileceği gibi tv niz geniş ekransa uydu alıcız sd ise ondan da sapıtabilir görüntüler. Onu da kontrol etmenizi öneririm. Bence tv nin ve uydu alıcısının fotosunu çektrip ekleyin buraya tekrar bakalım

sarcophagus
1

mobil görünümden çık