(1) 

kozyatagi civarinda nerede bisiklet surulebilir?

fakyoras #1425412 
selamlar,

kozyataginda oturuyorum. normalde sahile inip orda surerdim ancak sahil kapali (1 haziranda acilacak mi? ) kapali olmasa da cok kalabalik olma ihtimali var. alternatif olarak nerelerde bisiklet surebilirim sizce?

tesekkurler
(1) 

sarki klibi sorusu

fakyoras #1424825 
selam,

gecenlerde de sordum, cevap gelmedi. tekrar sorayim. bi sarki ariyorum, klibi soyleydi:

bi kiz sevdigi grubun partisine gitmeye calisiyor,bir hediye veriyor kapidan, grup uyesi cope atiyor.(burdan %100 emin degilim)

sonrasinda kiz partiye sizip hepsini tek tek olduruyordu. aklimda kalan olumler: biri havuzdayken kiz havuza ekmek kizartma makinesi atiyordu, elektrik carparak oluyordu adam. vokali yilanla ayni odaya birakip (finalde) olduruyordu.

hangi sarkiydi bu? tesekkurler simdiden.
(16) 

google'da isminizi-soyisminizi cikinca ne kadar bilgi cikiyor?

fakyoras #1424820 
selam,

is yerinde bazen biriyle konustuktan sonra "acaba daha once nerelerde calismis, neler yapmis" ogrenmek icin ismini google'da ariyorum. aslinda linkedine baksam direkt cikacak da sirket bilgisayarinda linkedin hesabima giris yapmadigim icin direkt orda aratamiyorum.

kiminin hayat hikayesi cikiyor, kimininn ise internette hicbir izi olmuyor.

siz isminizi google'da aratinca ne kadar bilgi cikiyor? cikmasi/cikmamasi icin ozel bir sey yapiyor musunuz?

isim-soyisimde turkiyede baska kisi olmadigi icin benim liseden itibaren her seyim cikiyor, evlenirken bir belediye baskani gelmisti nikaha, onun koydugu fotograflardan esim bile cikiyor. sosyal medya vs derken isteyen biri her seye ulasabiliyor.
(2) 

Ogs aletinin bozulmasi - kacak gecis - plakadan tanima

fakyoras #1424560 
Selam,

Kullandigim arabanin ogs cihazinin(adi ne bilmiyorum) pili mi bitmis ne olmussa okumuyor hicbir yerde. Otoyoldan cikarken kacak gecis yaziyor okumadigi icin.

Bir ara bu tur durumlarda plakadan tanindigi icin kacak yazilmiyor filan deniyordu, araba benim olmadigi icin banka hesabina da bakamiyorum ama otomatik cekim talimati vardir.

Plakadan "bu aracta ogs varmis" diyip normal ucret aliyorlar midir? Yapmak gereken bir sey var mi?
(1) 

evde tatli olan katmer yapimi - hamuru nasil zekeriya ustadaki gibi olur?

fakyoras #1422672 
selamlar,

izolasyon gunlerinde herkes gibi evde mutfakta degisik seyler deniyoruz. youtube'ta denk geldim tatli olan katmer tariflerine. hamurunu acmasi zor evet ama bir kere deneyelim dedik. olursa olur, olmadi napalim. ici icin antep fistigi siparis ettik, kaymak olarak da irmik kaymagi yapacagiz evde. sorum iciyle ilgili degil disiyla ilgili.

2-3 tane tarif baktim, hamurlari hep citir citir. hemen her yerde katmer citir yapiliyor ama zekeriya ustada yiyenler bilir, ordaki citir citir degil daha borek gibi oluyordu. farklari ne olabilir acaba? tam anlatamamis da olabilirim, asagida farki gostermek icin ikisinin de ornek fotografini koyuyorum.

zekeriya usta katmer goruntusu: (disi daha yumusak, borek gibi boyle)
www.google.com

diger yerlerdeki ve internetteki goruntu: (goruldugu gibi daha citir disi)
www.google.com
(2) 

ofis koltugu - oturunca asagi kayiyor

fakyoras #1422238 
selam,

uzun suredir kullanilmayan ve depoda olan bir ofis koltugumuz vardi. evden calisirken kullanayim dedim ama oturunca asagi kayiyor.

internette bakindim biraz, amortisor degisimi filan demisler. onu yapmadan once evde deneyebilecegim bir sey var mi? bir de yedek amortisor 30-40 liraymis bunu ne kadara degistirirler sizce? son olarak da koltuk kilifi filan degistiren yerler yapar mi bunu yoksa ne tarz yerlere goturmek lazim?

evde bir seyler denemek istememin sebebi hizlica cozum bulabilmek. amortisor degistirme videolarina baktim, onu ben yapmam. kirilir falan simdi koltuk :)
(5) 

İngiliz aksanina giris

fakyoras #1422108 
Selamlar,

Su korona sebebiyle daha fazla ertelenmezse birkac ay icinde ingiltereye tasiniyoruz. Birkac webinara girdim, ingilizlerin konusmasini anlamak icin caba sarfetmem gerekiyor. Abd aksanina muhtemelen daha fazla maruz kaldigimiz icin onda sorun olmuyor ama ingiliz aksaninda dikkatli dinlemem lazim ki anlayayim.

Gitmeden once bu durumun onune gecmek icin me yapabilirim? ingiliz aksani kullanilan dizileri altyazisiz izlemek ise yarar mi? Baska neler yapilabilir?
(8) 

istanbul'da yorgani kaldirdiniz mi ?

fakyoras #1421398 
selam,

mayis geldi geciyor, yorganlari kaldirdiniz mi?

tam yorgani kaldirip battaniyeye gecmelik havalar... hatta bana kalsa bir iki haftaya pike ortmeye gececegim direkt.
(2) 

Turkiye'den Ingiltere'yi nasil aramali?

fakyoras #1420043 
selamlar,

ingiltere'de bir devlet dairesini aramam gerekiyor. "Calls are free of charge." yaziyor telefonun yaninda. hatlar cok yogun oldugu icin 30-40dk bekliyormussun genelde.

normal hattimla ararsam bedava olmaz sanirim, ne uzerinden arayayim? skype'a kredi yukleyip mi arasam yoksa baska yerden mi? turkcell'e baktim 1 saatlik yurtdisini arama pakedi 42tl imis :)

edit: skype'ta numarayi girince 0.028 dolar/min diyor ama 3-5dolar yukleyebilecegim bir paket goremedim sanki. en az 34,99 mu yukleniyor?

edit2: simdi bi kontrol ettim, en son 6-7 sene once kullandigim 4 eurom varmis icerde, inactive olmus. onla aramayi bir deneyeyim yarin
(4) 

esle oynanabilecek bilgisayar oyunlari (telefon da olabilir)

fakyoras #1416128 
selamlar,

esimle birlikte bir oyun oynamak istiyoruz. bende mac, onda windows var. ikimizin oynayabilecegi, guzel zaman gecirebilecegimiz hangi oyunlar var?

bilgisayar tavsiyeniz yoksa, telefon oyunu da olumlu olur.

bir ara bu tur sorulara herkes dont starve together'i onerirdi. hey gidi gunler.
(6) 

sokak bozacilarindan boza aliyor musunuz?

fakyoras #1414700 
selamlar,

su aralar yok ama gectigimiz haftalarda sokakta bozaci "bozaaa" diye bagirarak dolanirdi. o bozacilardan boza aliyor musunuz? temizligi / tadi falan nasildir? yutupta bi belgesel gibi bir sey izlemistim galiba, adam gidiyor vefa'dan bir bidon aliyor satiyor falan o iyi gibiydi sanki ama hepsi oyle midir? evde de yapilabilen bir sey, ben evde yapiyorlar diye dusunuyordum.

20 sene once ben cocukken ailecek aldigimizi hatirliyorum, guzel de oluyordu ama 20 senede cok seyler degisti. cok uzun zamandir sadece vefa'da iciyorum.

tesekkurler,
(1) 

4-5 senedir dota oynamiyorum, ne kadar degisti - nasil alisayim?

fakyoras #1413322 
selamlar,

en cok 2014'te oynamistim. en son 2016'da acmisimdir sanirim. su karantina gunlerinde yukleyeyim dedim, 11gb olmus install dosyasi ona bile sasirdim.

gecenlerde yeni bir update geldi, sozlukte gormustum galiba itemlerde degisenlere filan baktim hicbirini bilmiyorum neredeyse degismis hepsi...

nasil alisacagim ben bu oyuna? onlarca yeni ozellik gelmistir kesin. yeni bir steam hesabi acip mi sey yapsam acaba?

ilk basta direkt online girmeden single player takilmayi dusunuyorum
(3) 

İngilizce gramer kitabi

fakyoras #1404430 
Selamlar,

Esim icin ingilizce gramer kitabi ariyoruz. İngilizcesi su anda intermediate duzeyinde, gramer tarafinda eksikleri oldugu icin ingilizce kitabi alalim diyoruz.

Su anda universitelerin hazirliklarinda hangi kitabi aldiriyorlar? Veyahut "ben sunu aldim memnun kaldim" diyen var mi? Eskiden mavi english grammar'i okuturlardi.
(3) 

londra'da hangi bolgede yasiyorsunuz / onerirsiniz?

fakyoras #1397407 
selamlar,

20li yaslarin ortasinda yeni evli bir ciftiz. Istanbul'da kozyataginda yasiyoruz, sessiz sakin ama hemen her yere rahat gidilebilen bir yer.

eldekiler:
- calisma yeri farringdon istasyonunun civarinda. farringdon'a 30-40 dk'da erisilebilecek yerler makul olur diye dusunuyorum.
- esim de hukuk alaninda yuksek lisans yapacak ama hangi okul olacagi belli degil. okullar cok farkli yerlerdedir herhalde, o yuzden onun gidecegi bir yer soyleyemiyorum.
- kira icin 1500 pound'a kadar cikabiliriz sanirim.
- yine sessiz sakin bir yer isteriz herhalde.

nerelerde yasadiniz, memnun kaldiniz? hangi istasyon cevrelerine bakmamizi onerirsiniz?

simdiden tesekkurler.
(9) 

Toyota c-hr hybrit vs benzinli?

fakyoras #1387048 
Selam,

C-hr almayi dusunuyoruz ikinci el.

1.2 benzinlilere bakiyorum, 125-135 arasina 2017 model alinabiliyor, 30bin km'den az yapmis.

1.8 hybrit'lere bakiyorum, o daha cok 145-155 arasinda. Yine 2017 model yine 30bin km civarinda.

Arada 20-30bin gibi bi fark var. Sifirinda da benzin-hibrit farki 30bin lira.

Kullananlar veya arastiranlar hangisini daha makul buluyor? Ekside birisi yazmis, bir tek mtv farki icin bile yilda en az 9300km yapmak falan gerekiyormus.

Daha onceki aracim giuliettaydi, yeterince "degisik" arac kullandigimi dusunuyorum. O yuzden hybrit alip cilginlik yapmis olmak istemiyorum servisti suydu buydu...

Bir de fiyati bu civarlarda, bu ozelliklerde baska suv oneriniz varsa alirim.
(1) 

İtu prof sinavi - kurs

fakyoras #1384075 
Selam,

Bi arkasima prof geciren kurslardan lazim. Benim bildigim bir tek test atolyesi var. Baska nereler var? Ortalama kac para aliyorlar?
(16) 

camdan sarkip sigara icen alt komsu

fakyoras #1381330 
selam,

alt komsu camdan sarkip sigara iciyor, bizim cam acik oldugunda tum duman hop bizim evde.

ne yapabiliriz bu durumda? biraz aksi bir insan, gidip ne diyebiliriz? adamin evi kokmasin diye bizim ev les oluyor.
(3) 

Durmaplay guvenilir mi?

fakyoras #1378249 
Fm 2020 durmaplay'de 129tl, steam'de 161 mi neymis.

Sozlukte durmaplay'i ovmusler, siz hic on siparis islerine girdiniz mi ilgili siteyle?

Tesekkurler,
(1) 

Bursa'da skype gorusmesi yapilabilecek mekan

fakyoras #1374461 
Selam,

Yarin onemli bir skype gorusmesi yapmam gerekiyor, yaklasik bir saat surecek. Ogleden sonra istanbul'a donus yolunda olacagim icin tam bursa civarlarinda olacagim o ara.

Gorusmeyi nerede yapabilirim sizce, starbuckslar var, hangisi en sakinidir? Baska onerisi olan var mi?
(7) 

İngiltere vs almanya/hollanda/belcika

fakyoras #1370474 
Selam,

Bilgi teknolojileri alanindayim, avrupa'daki is ilanlarina bakiyorum. İngiltere'de benle ilgili ilanlarin sayisi yukarda saydigim diger ulkelerin toplaminin uc bes kati falan genelde.

İngiltereye gerek havasi, gerek insanlari, gerek hayatin gorece olarak daha pahaliligi sebebiyle bi turlu isinamiyorum. Ozellikle hollanda/almanya yasamak icin daha rahat gibi geliyor.

Bu dusuncemde hakli miyim yoksa ingiltere'ye goc edenler genel mutluluk olarak en az avrupadakiler kadar mutlular mi?

Tesekkurler
(4) 

Babaya akilli telefon

fakyoras #1369391 
Selam,

Babam iphone se kullaniyor, hem boyutu hem de eskimesinden/sıkıntı cikartmasindan dolayi degistirelim diyoruz.

Fiyat olarak 2000 asagisi dusunuyoruz ancak o aralikta o kadar cok telefon var ki neye bakacagimi sasirdim.

huawei'yi yaptirimlar sebebiyle dusunmuyorum, yaptirim olaylari olmasaydi alacagim telefon olurdu. Samsung - xiaomi bakiyorum haliyle. Cok ucaun kacsin istemiyoruz, asagidakileri cikarttim ben ama hangisi daha mantikli bilemedim. Orta yolu secip m20 alasim var aslinda.

Xiaomi redmi note 7 64gb 1849tl - bu pahali geliyor
Samsung galaxy m20 1579tl - bu tam ortada, al beni diye bagiriyor.
Xiaomi redmi s2 1199tl - bu da bir sene sonra kullanilamaz gibi geliyor.
(4) 

Astsubay kidemli bascavus kartiyla istanbul'daki hangi orduevleri?

fakyoras #1367374 
Selam,

Esimin babasi uzerinden bu karti ikimiz de alabiliyoruz. Bu kartla istanbul'da giremedigimiz orduevi oluyor mu? Fenerbahce'dekine, kalender'e filan girebiliyor muyuz bilen var mi?

Babasi uzerinden oldugu icin orduevlerinde kalamayacagimizi biliyoruz, yemek kismiyla ilgileniyoruz.
(3) 

Kaş'ta dalış

fakyoras #1361467 
Selam,

İlk kez dalis yapacagiz.

1-Hangi firmayi secelim? Kas diving, barakuda diving ve bougainville'i onermisler.
2- nereye dalalim?
3- bunlarin suresi falan mi oluyor nasil oluyor? Paketli oluyisa hangi paketi secelim sizce?
(7) 

Sirket katkili bes sorusu

fakyoras #1359890 
selam,

is yerim maasimin belirli bir miktarına kadar bes ödemesi yaparsam ayni miktarı benim adima fonuma yatırıyor. sistem nasıl tam anlamadım acikcasi ama ornegin ben bes'e 100 lira atarsam is yerim de benim bes'ime 100 lira atıyor gibi. devlet katkisi 100 lira uzerinden mi 200 lira uzerinden mi onu da bilmiyorum :) çıkarken hangisine gore cikacagimi da tam bilemiyorum şimdilik.

normalde bes öyle çok matah bir şey degil diye biliyorum ama su halde olursa attigim her para iki katına cikiyor otomatik olarak.

sizce yukardaki haline bakacak olursak bes mi daha mantıklı yoksa baska yatırım araçları mi? devamla bu sirkette kalmayı planlamıyorum, hazır burdayken boyle bir şey yapılabilir diye düşünüyorum. düşüncelerinizi neler ?
(4) 

ev interneti + tv paketi önerisi

fakyoras #1359718 
selam,

eve internet ve tv baglantisi alacağız.

superonline ve turksat'a baktim, durum çok karisik isin icinden cikamadim :( aslında superonline istiyorum ama onun da envai çeşit paketi var, isin icinden cikamadim acikcasi.

isteklerim: 25 veya 35 mbit lami cimi olmadan kotasiz/yavaslamayan/sinirsiz internet ve tv.

yakınlarda internet ve tv baglantisi alanların önerileri hangi pakettir? 12 veya 24 ay taahhüt verilebilir.
(6) 

İki televizyon arasindan hangisi?

fakyoras #1358736 
Selam,

Televizyon bakiyoruz. Oyle cok ucan kacan bir sey istemiyoruz.

İki model karsimiza cikti, sizce hangisi neden daha mantikli duruyor? Dedigim gibi ucan kacan bir sey istemiyoruz, 8-10bin liraya da televizyon var ama gerek duymuyoruz. İzleme mesafesi 3.5 metre gibi.

1- samsung 43NU7100 (3097tl)
43 inch
4k ultra hd
3840x2160
3 hdmi girisi
www.hepsiburada.com

2- samsung 40N5300 (2400tl)
40 inch
Full hd
1920x1080
2 hdmi girisi
www.hepsiburada.com
(7) 

evinde kedi olanlara sorular

fakyoras #1355980 
selam,

kedi sahiplensek mi diye dusunuyoruz ancak aklimda bazi sorular var. kediler ortalama 10-15 sene yasiyor desek, hayatimizin kucuk diyemeyecegimiz bir bolumunu beraber gecirecegiz demek. boyle bir taahhüte girmeden once emin olmak istiyorum.

1. 1-2 sene sonra yurt disina tasinabiliriz. bu tur yurt disina tasinmalarda kedinin durumu ne oluyor? yanimizda goturebiliyor muyuz? goturdugumuz yerde bir sorunla karsilasiyor muyuz?

2- 3-4 sene sonra bebegimiz olursa durum ne olur? bebekle kedi ayni evde bulunabiliyorlar mi? tuyler zarar vermiyor mu? veya kedinin herhangi bir sekilde zarar verme ihtimali var mi? bazen saldirgan olabiliyorlar en nihayetinde. beni cizse onemli degil de el kadar bebegi de bir sey yapar mi? bebegi ve kedisi olanlar ne der bu duruma? aklimiza gelmeyen baska durumlar var mi?

3- cok tuy doktuklerini biliyorum, uzun tuylu kediler tuy dokmez deniliyor. dogru mu bu? tuyler hakkinda ne yapiyorsunuz? yemekten tuy cikmasini cok istemem :(

4- esyalari tirmalamamasi icin neler yapilabilir? siz ne yaparsaniz yapin kafasina gore tirmalar mi yoksa onlemenin yollari var mi?

5- bir iki haftalik tatile giderken ( yurt disi olur - yurt ici olur ) ne yapiyorsunuz? antalyaya gidiyorsunuz diyelim ornegin, onu da mi goturuyorsunuz yaninizda ? otel odasinda mi duruyor hep ? veyahut avrupa turuna cikiyorsunuz ?

sanirim simdilik aklimdaki soru isaretleri bu kadar. kedi sahipleri bu sorunsallar hakkinda ne dusunuyor?

dedigim gibi boyle bir taahhüte girmeden once emin olmak istiyoruz. esya olarak gormedigimiz icin "yapamazsak birakiriz" gibi bir dusuncede degiliz. ne o mutsuz olsun ne de biz.
(8) 

Mutfak icin bicak seti onerisi

fakyoras #1355644 
Selam,

Yeni mutfak kuruyoruz. Yemek yapmada kullanilacak bicak seti arayisimiz var. Fiyat/performans olarak guzel seylere bakiyoruz. Gonul ister kai filan almak ama cok da pahali olmayan seyler wriyoruz.

Son zamanlarda aldiginiz ve onerdiginiz bicaklar/setler var midir?

İkea'daki bicaklar nasil?
(4) 

Eskihisar - topcular feribot ucreti

fakyoras #1354195 
Selam,

Haftasonu arabayla yalova'ya gidip donecegim. Osmangazi koprusu zamdan sonra otobanla filan tek yok 130-140 lira olmus.

eskihisar topcular feribotu ile ile geceyim dedim, GOOGLE KULLANMAYİ BİLİYORUM ama internette fiyatiyla ilgili farkli seyler var hep. 2019 icin Tek yon 50 diyen de var 75 de. Ne kadar oldu simdi bu? Gidis donus alayim desem yine ordaki giseden alabiliyor muyum?

Tesekkurler
(6) 

chrome vs safari

fakyoras #1352917 
selam,

son 7-8 yildir chrome kullaniyorum, oncesinde firefox kullaniyordum. 2 yildir ios-macos ikilisini kullaniyorum ve cevremdeki hemen herkes safari kullaniyor.

apple evreni kullanicilari, siz de mi safari kullaniyorsunuz? hem telefonda hem bilgisayarda chrome kullanmak rahat geliyor, safari daha mi guzel? girince alisiyor musun?

aliskanliktan oturu daha guzel bir seyi kacirmak istemiyorum.
(2) 

İs yerinde calisma arkadasi

fakyoras #1352821 
Selam,

Basligi nasil atacagimi bilemedim. İs yerinde yanimda oturan bir cocuk var, bizim ekipte ve benim altim. Yaptigi isi filan gectim, agzi acik oksurur, surekli burnunu ceker, imla noktalama bilmez vs.. vs... anadolunun köyünden cikmis gelmis biri anlayacaginiz.

Birkac kez uyardim ben bunu. "Abi agzin acik oksurme kolay hasta oluyorum" dedim, "bak kod yaziyorsun ama kategori yerine katagori yazilir mi yani biraz dikkat et, insanlar gorecek bunu" filan dedim. Bana misin demiyor.

Ne yapmak lazim ki? Mobbing uygulamak da istemiyorum, ne yapacagimi bilemiyorum :(
(4) 

Yatak onerisi

fakyoras #1349925 
Selam,

Cift kisilik yatak alacagiz. Yatsan-isbir-yatas'a baktik. Yatas'taki five z'ye meyilliyiz gibi.

Orta-sert bir sey ariyoruz. Fiyatlar ucmus onu gorduk, yatak+baza maksimum 5e cikabiliriz sanirim.

Sizin onerdiginiz var midir? Visco-paket yayli-yayli derken yuz tane secenek var :) yatiyoruz, hepsi rahat...

Bir de bayilerde verdikleri fiyatlar hep ayni, ekstra pazarligi basil yapabiliriz?
(5) 

İyzico kullanan siteler

fakyoras #1346497 
Selam,

Elimde 150 liralik 3-4 tane sanal kart var. İyzico uzerinden harcanabiliyor sadece.

Bildigim bi amazon var kullanan, en icin bir seyler alabilecegim buyuk capta baska hangi siteler var?
Sitelerinden baktim pek goremedim, amazon da yok orda zaten.

Tesekkurler
(2) 

Sifir eve cikarken dikkat edilecekler

fakyoras #1344454 
Selam,

Yeni yapilmis bir apartmandaki bir daireye tasinacagim. Nelere dikkat etmek lazim? Aklima gelen tum sulari bir saat filan acik birakip birkac gun bekleyip bir yerde kabarma var mi diye beklemek geldi mesela.

Veya sigorta falan yapiliyor mu herhangi bir elektrik/su arizasinda bizim esyalar icin?
(2) 

İstanbul'dan eskisehire giderken kahvalti noktasi

fakyoras #1344093 
Selam,

İstanbul- eskisehir yolu uzerinde kahvalti yapacagiz. Aklimda masukiye'deki vadi restoran veya sapanca'daki maja kirkpinar var. İkisine de gittim daha once.

O yol uzerinde onerebileceginiz baska yerler var mi?
(2) 

Beyaz esya / ev mobilyasi vs.. nereden alinir?

fakyoras #1342524 
Selam,
Lokasyon:istanbul
Bombos bir ev dusunun. İcini yavas yavas doldurmamiz gerekiyor. Cok fazla butcemiz yok, kalitesiz olsun istemiyoruz. Ne bilim miele filan pahali, arcelik daha uygun gibidir herhalde mesela.

Bayilere gidip bakmak mi gerekir? Hangi bayileri onerirsiniz? Bayiler arasinda fark olur mu?

Ev mobilyasi icin nereleri onerirsiniz? İkea dusunuyoruz ama daha iyi/uygun yerler var midir? Modoki'da arkadasim var aklin vars agelme diyor :)

Simdiden tesekkurler, her turlu oneriye acigim.
(5) 

Ozer kanburoglu temel fotografcilik egitimi

fakyoras #1340286 
Selam,

Ozer kanburoglu tarafindan
8 saat sinifta temel fotografcilik egitimi
2 gun gezi
Amatorler icin dijital fotograf ve fotografta kompozisyon kitaplari

30 kisilik sinif, 250tl.

Sizce bu egitim nasildir? Canon 750d var, fotograf filan cekiyorum ama otomatikte kullaniyorum hep. İsik surdan gelir, iso soyle olmalidir falan bilmem.

Faydali olur mu? F/p'si nasil? Bu tarz egitimler ne kadar oluyor ortalama?
(5) 

20 gundur yoktum, dunyada neler oldu?

fakyoras #1338347 
selam,

20 gundur askerdeydim, sonunda bitti cok sukur. ustumden tir gecmis gibi hissediyorum :(

bu surede neler kacirdim cok kisa bir ozet gecebilir misiniz? disarda bir sey soylenince bos bos bakmayayim.
(1) 

Pegasus - tiras bicagi

fakyoras #1332731 
Selam,

Mach 3'un yedek tiras basliklari var ya, onlari kabine aliyorlar mi? Sabiha gokcenden binicem. İnternette diger havayollarinda bilgiler varken pegasusun sitesinde yok gibi.

Tirnak makasi da var,
(3) 

İstanbul-agva yolunda kahvalti

fakyoras #1330370 
Selam,

Haftasonu agvaya gidecegiz. Yol uzerinde nerde kahvalti yapalim? Eskiden (bayaaa eskiden) yol ustunde gozlemeciler - koy kahvalticilari olurdu. Bir tane gittigimiz vardi da en son gideli olmustur 5-10 sene. Hangisini onerirsiniz?
(3) 

İos - zaman öldürmelik offline oyunlar

fakyoras #1323204 
Selam,

Telefonumda bir tek batak var. Bana zaman öldürmelik offline oyunlar onerebilir misiniz?

Bbtan, 2048 tarzinda olanlardan mumkunse. Basit ve zamanin nasil gectigini anlayamadiklarindan.
(4) 

Ev firininda kumpir

fakyoras #1322422 
Selam,

Ev firininda kumpir icin patates yapilir mi? Ozel firin mi gerekir onun icin?
(9) 

aku bitmis

fakyoras #1316153 
selam,

elimizdekiler:
2015 model araba/ start stoplu

gecmis:
yazin bir ara aku bitmisti, sonra takviye yapip devam etmistik.

su anki durum:
araba 3-4 haftadir yatiyor, bu surecte sadece bir kere calistirildi. az once calistirmayi denedim aku bitmis.

simdi ne yapmam lazim? takviye yaptiktan sonra akude problem var mi diye bi teste sokturmak istiyorum nerelerde sokabilirim?

diyelim ki yeni aku almam gerekti, hangi markayi onerirsiniz? araba alfa romeo giulietta.
(1) 

cep telefonu icin bi projektor vardi

fakyoras #1316058 
selam,

bi arkadasim bir baska arkadasima hediye almisti.

1- elektronik olmayan bir sey, ayna var icinde. plastik bi alet.
2- telefonu aletin icine koyuyorsun, projektorun merceginden telefonun ekranini duvara yansitiyor.
3- gecen sene 0-100tl arasindaydi.
4- cok basarili bir yansitma kabiliyeti yoktu ama guzel bi seydi iste.

bu bahsettigim aleti bilenler bi linkini gonderebilir mi? arattim biraz ama bulamadim.
(5) 

Bitaksi - bkm ekspress sorunsali

fakyoras #1313564 
Selam,

Bitaksi'de bkm ekspressle odeme yapiyorum. 32.4 tuttuysa 33 yaziyorlar odemeye. Neden boyle yapiyorlar? 40-50 kurusun hesabinda degilim ama haksiz kazanc var ortada. Bu tur durumlarda dusuk puan verip musteri hizmetleri beni arasin desem ise yarar mi? Yoksa sofore mi soylemeliyim?
(9) 

bu sezon hangi tiyatro oyunlarina gideceksiniz?

fakyoras #1312063 
ozel/devlet/sehir karisik...

yer mumkunse istanbul :)
(3) 

ingiltere vizesi icin bankada kac para lazim?

fakyoras #1312015 
selam,

7 gunluk bi ingiltere vizesi icin bankada kac para gostermek lazim?

ne kadar para verirsen o kadar vize verdiklerini biliyorum. bu bankadaki paraya bakmiyorlar mi demek?
(9) 

bir mekana hakkindaki yorumlara nereden bakiyorsunuz?

fakyoras #1311673 
selam,

normalde zomato'dan bakiyorum ama zomato turkiye piyasasindan ciktiktan sonra sanki biraz az kullanilmaya basladi. 4square zaten yillardir kullanilmiyor.

bir yere gitmeden orayla ilgili yorumlara nereden bakiyorsunuz?
yeni mekanlari nasil ogreniyorsunuz?
(7) 

İstanbul'daki en iyi yemekler (lahmacun/icli kofte/perde pilavi/baklava...)

fakyoras #1309916 
Selam,

Sorum "bana gore istanbul'da en iyi x'i yapan restoran y'dir" deki x ve y'yi doldurmaniz.
Cok subjektif bir alan, yorumlarinizi bekliyorum.

Benim aklima gelenler:
En iyi paca corbasi: fatih kiz tasindaki hayat lokantasi
En iyi perde pilavi: kadin pazarindaki sur ocakbasi (bir tek orda yedim :/ )
En iyi icli kofte: aksaray meydandaki urfali haci baba
En iyi baklava: pendik gaziburma
En iyi lazanya: kadikoydeki paul's lasagna
(3) 

15 gun hastaneye gitmek

fakyoras #1308991 
Selam,

Onumuzdeki haftadan itibaren haftaici her gun saat 11.30gibi atasehir'den altunizade'ye gidip, 13 gibi altunizade'den atasehir'e donecegim.

Normalde bitaksi-itaksi ile falan gidip donerken de ordan taksiye biniyorum. 70 lira tutuyor gidis donus :/

Sizce bunu nasil daha ucuza getirebilirim?

mobil görünümden çık