(1) 

Kadikoydeki ptt cmt gunu kargo aliyor mu

fakyoras #1307891 
Selam,

Kadikoy rihtimdaki ptt cmt gunu kargo aliyor mu? Aliyorsa kaca kadar aliyor?
(1) 

Romence (?) sarki?

fakyoras #1306437 
Erkege benzeyen bi turk kadin soyluyor. Cingene sanirim, intizar diyesim geldi. Beyaz gomlek, ustune kolsuz ceket giyen bi abla.

Normalde hep arabesk soyleyen bir abla ama bu sarkisi baya pop gibiydi. Kaykay falan vardi klipte bi yerde. Sozlukte bir iki gun baya populer olmustu. Neydi o?
(3) 

Meniskus ameliyati sonrasi bedelli

fakyoras #1306030 
Seam,

Bir iki hafta icinde ameliyat olacagim meniskusumden. 4-5 ay kosamicam ( mayista diger dizimdem olmustum, hala kosamiyorum) muhtemelen bedelli zamani topallicam

Bu durumda ne olur sizce? Spor var mi bedellide?
(2) 

aku takviyesinden sonra ne yapilir?

fakyoras #1304505 
selam,

tatilde kontak kapaliyken 20-25dk klima calistirdim, aku bitti. orda takviye yaptik baska aractan sonra devam ettik tatile.bir bucuk hafta once falan oluyor bu olay. simdi istanbuldayim benim bu akuye ne yapmam lazim? acele etmeme gerek var mi?
(4) 

korku filmi dunyasina giris

fakyoras #1300993 
selam,

korku filmi ile tek alakasi 10 sene halka'nin ilk 30 dakikasi olan birine hangi iki korku filmini onerirsiniz?

korkunc olsun, izlenir olsun. yarisinda birakmiyim :(
(3) 

denenmis/onayli sut receli tarifi

fakyoras #1300609 
selam,

birkac hafta once gokceada'da yedigim sut recelinin tadi hala damagimda. ne yapsam ne etsem diye dusunurken evde de yapabilecegim aklima geldi.

denediginiz onayladiginiz bi tarif alabilir miyim? internettekiler genel olarak:
1 lt sut
1 bardak seker
1 cay kasigi karbonat

sekeri sutte seritin, kaynamaya baslayinca karbonat atin. cok kabaracak, bol bol karistirin 1-2 saat boyunca, karamelize olunca kavanoza alip sogumaya birakin.

bunu yabim mi ?
(1) 

Truecaller sorunsali

fakyoras #1299680 
Selam,

Telefonunda eskiden truecaller kuruluydu, hayatim rahatti. App store’dan kaldirilmasina ragmen kullanabiliyordum yuklu oldugu icin. Format attim telefona, simdi yuklenemiyor :/

1- bizim ulkeye mi kapadilar yoksa hepten mi gitti?
2- nasil yukleyebilirim
3- alternatifi nedir?
(4) 

25bindeki lastik yarildi

fakyoras #1290283 
selam,

bir seyler oldu ve sag on lastigim az once yarildi. hata bende, ben yardim :D

25bin km'deydi. yama tutacak sekilde degil, baya baya yarildi. en azindan guzel yerde yarildi, tam park edecegim yerde su anda.

ne yapmak lazim simdi? ayni lastigin sifirini alip takmak mi lazim? ikinci el mi bulmak lazim? yoksa 4 yeni lastik mi almak lazim?
(22) 

20-30 dakikalik cerezlik komedi dizisi onerisi

fakyoras #1284860 
selam,

cerezlik hangi komedi dizilerini onerirsiniz? binge watch yapmayi dusunuyorum.

imdb top 100 comedy'ye bakinca izlediklerim:

how i met your mother
scrubs
the big bang theory
brooklyn nine nine
young sheldon
rick and morty
anger management
It's Always Sunny in Philadelphia ( ilk 3-4 sezonunu izledim, devamini getirmemistim)
(3) 

2016 aralikta aciklanan ales ne zamana kadar gecerli?

fakyoras #1283708 
Selam,

Bir ara 5 seneydi, simdi kaldirildi falan deniyor... ne zamana kadar gecerli 2016 sonbahar alesi net olarak belli mi?
(6) 

evde yapmak icin kokoreci nerden alalim?

fakyoras #1283262 
selam,

lokasyon istanbul. internet uzerinden satan yerler var ama bu sicak gunlerde gelene kadar cozulur diye dusunuyorum.

gidip almalik nereler var? dkum tavada mis gibi olur..
(5) 

krediyle ev alanlar nasil aliyor?

fakyoras #1283254 
selam,

kredilere bakiyorum.

300 bin cekeyim diyorum mesela, 60 ayda bitsin istersem 6600 gibi bir fiyat cikartiyorlar (toplamda 400bin oduyorsun). 120 ay diyince 4.262,61 ediyor. bu daha odenebilir bir sey ama 10 sene boyunca ayda 4200 de cok geliyor (toplam 513 bin oduyormussun) enflasyon birkac sene boyunca %13 seviyelerinde takilsa ucunsu senenin sonunda simdinin 2700unu oduyormus gibi olurum ama ne bileyim...

krediyle ev alanlar nasil alabiliyor? aklim hayalim almiyor... 100bin civari pesinat cikartip kalanini kredi ile cekerek bir yer alsam mi diyorum ama cok uzak geliyor.
(1) 

İnstagram - takip ettiginiz yemek hesaplari

fakyoras #1282411 
Selam,

Reklama bogulmadan mekan oneren nereler var? Lokasyon: istanbul

Gurmecanlar’i cok seviyorum mesela ama kendisi izmir’de :(
(2) 

acibadem hastaneleri - vale

fakyoras #1281344 
selam,

altunizade acibadem'den bahsediyorum.

bugun taksici vale 15 lira aliyor, park ucreti odemiyorsun dedi. park ucreti saatlik 10 lira gibi bir sey. o zaman valeye birakmak cok daha mantikli degil mi? iki uc saat duruyorum icerde. bilgisi olan var mi? bana kalse vale ucreti+otopark ucretidir derdim ama taksici oyle degil dedi.
(4) 

Turkiye'de sundan var mi?

fakyoras #1281096 
selam,

www.walmart.com

sundan var mi turkiye'de?

silindir bir kutu, iki ucundan tutup zit yonlere cevirince silindir aciliyor, icinden 10 tane pisirmeye hazir biscuit cikiyor. firina atiyorsun mis gibi biscuit hazir... baska markalari da var. pisince kfc'de verilen ekmek oluyor :)
(11) 

Kiraya ne kadar zam yaptiniz?

fakyoras #1279560 
Selam,

Kiracimiz bu ay kirayi zamli yatiracak, telefonda orani bilmedigimden tefe tufe falan google’a kira zam yazinca cikandan yaparsiniz, kontratta da o yaziyordur zaten dedim. Sabah aklima geldi ne kadar diye baktim, %15 diyor.

Kiracidan memnunuz, o kadar cok zam olmasini istemiyorum. Ekonomi bu haldeyken yapmak pek insafli gelmiyor. Siz ne kadar zam yaptiniz kiralara?

Dun aksam konustuk, bugun arayip fazla geldi derse indirelim - hepsini yatirirsa da bu fazla su kadara cekelim demeyi dusunuyorum, uygun mudur?
(2) 

gimbal onerisi?

fakyoras #1278495 
selam,

bir yere gittigimde telefonla video cekiyorum kesinlikle, fotograf cekmekten daha cok hosuma gidiyor ancak ebaya titresimli oluyor videolar.

gimbal alsam mi diye diyorum, kisisel kullanim icin. 50 dolara da var 300 dolara da. bunlardan en f/p olani, en alinasi olani nedir?
(6) 

fotografcilikta kurs mu video mu?

fakyoras #1276985 
selam,

birkac ay once dslr makine aldim. su ana kadar bir kere fotograf cektim :) hazir havalar da guzellesirken birazcik inceliklerini ogreneyim diyorum.

iso-diyafram-enstantane nedir ne degildir internette bulunabiliyor ama evde calistiktan sonra disarda denemek pek mantikli degil gibi, unuturum :) disardayken video izlemek de pek makul gozukmuyor. fotografcilikla ugrasan dogru duzgun arkadasim da yok.

video izleyip mi gelistirim kendimi yoksa fujifilm'in filan turu oluyormus, oyle bir seye mi katilayim? yoksa buradan biri "hadi gel su gun beraber fotograf cekelim, sen de ogrenmis olursun" der mi?
(3) 

kasko - ikame arac

fakyoras #1276951 
selam,

arabayi servise biraktim kasko kapsaminda bir iki yerinin duzeltilmesi icin. ikame arac isteyecegim yarin ama daha once hic istemedigim icin aklimda soru isaretleri var.

1- denk bir arac veriliyormus sanirim, alfa romeo giulietta vardi bende, dizel manuel. gidip kullanmak istemeyecegim bir araba teklif ederlerse hop birader ne yapiyorsunuz diyebiliyor muyum? yoksa elim mahkum kabul etmek durumunda miyim?

2- haftasonuna kadar surermis muhtemelen benim is, diyelim ki 5 gunluk degil de 3 gunluk verdiler buna karsi cikabiliyor muyum? yoksa elim mahkum kabul etmek durumunda miyim?

sirketten sirkete degisir mi bilmiyorum da liberty sigorta.

herhangi bir oneriniz, suna dikkat et diyeceginiz sey olursa seve seve dinlerim :)
(10) 

Neli dondurma?

fakyoras #1276759 
Selam,

Havalarin isinmasiyla evde tekrar dondurma yapimina basliyorum. Sahleple yaptigim dondurmanin icine bir seyler karistirip gömüyorum genelde. Simdide kadar sade-antep fistik- parca cikolata denedim. Fena da olmadilae hani.

Neleri deniyim? Dondurmaya yakistirdiginiz neler var?

Not: dondurmayi sade yapip karistirma surecinin sonuna dogru atiyorum cikolatayi-fistigi. Buna uyabilecek seyler soyleyebilirsiniz :) tahini laps diye doksem mesea tahinli dondurmam olmus olur mu?
(3) 

hangi bulut servisi?

fakyoras #1276564 
selam,

eldeki aletler: macbook ve iphone
kullanilan bulutlar: drive'da 100gb'lik pakedim var. fotograflari oraya atiyorum. icloud'da 5gb alanim var, telefon kendini oraya yedekliyordu (whatsapp filan da) ama yer yetmedigi icin yedekleyemiyormus artik.

aslinda soyle bir durum var, 2 dropbox hesabim da var, bunlarda 50+50 100 gb resim vs. var. bunlari da yeni bulutuma tasimak istiyorum. drive'da da 72gb dolu alanim varmis, yani totalde 172gb var :)

drive: yillik 290 liraya 1tb
dropbox: yillik 99 dolara 1tb (artik cikmak istiyorum dropbox'tan)
icloud: aylik 4 liraya 50 gb, 12 liraya 200 gb.

iphone yedegi icin cloud'dan her turlu bir sey alacagim, iki senaryo var onumde.

1-icloud'dan 50gb alip drive'dan 1tb almak. eski dropboxlardaki seyleri de drive'a atarim. drive'da hayatima devam ederim, icloud aldigim icin telefon da sync olmaya devam eder. yillik bedel: 338 lira

2- icloud'dan 200gb alirim, su anda drive'da olan ve eskiden dropbox'ta olan seyler icinde elemeler yaparim ( 6 yillik veri var icerde, 100gb'a filan indiririm diye tahmin ediyorum) ve icloud'a gecmis olurum tamamen. yilik bedel: 144 lira

sizce hangi senaryo daha mantikli? icloud'da 200gb ne kadar sure yeter onu da bilemiyorum. ilerde tekrar baska bir servise gecmek zor olur. drive'a gecersem o bana hep yeter diye dusunuyorum ama iki kattan fazla bedel farki da var arada.

siz verilerinizi nerde depoluyorsunuz?
(3) 

sac kurutma/fon makinesi onerisi

fakyoras #1276405 
selam,

sac kurutma makinesi alacagim. spor salonundaki baya hosuma gidiyor, berberlerinki gibi ayni sac cok kolay sekilleniyor. tipi suna benziyor: www.hepsiburada.com

ama bu cok ucuz degil mi? spor salonundaki bundan midir? berberlerinki bundan midir? sizin oneriniz var midir?

tesekkurler simdiden
(6) 

1password kullanan var mi?

fakyoras #1275558 
selam,

sifre yonetmekten biktim :) 1password kalmis aklimin bir yerlerinde, muhtemelen bir ortamda muhabbeti gecmistir.

kullanan var mi? telefonuma ve evdeki bilgisayara eklenti/uygulama filan kurdum diyelim. is yerindeki bilgisayara eklenti kuramiyoruz, orda nasil yapiliyor? veya bi arkadasimin bilgisyaarindan bi hesaba girmek isteyince ne yapmam lazim?

artilarini eksilerini degerlendirelim mi ?
(5) 

cv gonderen ogrenciye yardim

fakyoras #1275258 
selam,

babamin bir arkadasinin oglu gorsel iletisim tasarimi okuyor. cv'ni yolla staj icin arkadaslarima yollarim demistim.

1- once photoshop ile kendi yaptigi cv'yi gonderdi, arkada iron man filan var degisik bir sey. maviye-kirmiziya bogmus cv'yi okuyamadim bile. ya dedim canva.com diye bir yerde guzel template'ler var, onlara bi bak daha kolay olur.

2- dun ordan yaptigi cv'yi atmis, soyle bir bolum var. gorsellerle ugrasan/ugrasacak birinin daha sayfayi oturtamamasi ilgincime gitti:
i.hizliresim.com

su da var:( :
i.hizliresim.com

ilk cv'den sonra sectigi kahverengi rengine takilmiyorum bile :) enerji somuruyor.

simdi ben bu cocugu cok tanimiyorum, bir iki defa cay-kahve icmisligimiz vardir, iyi cocuk. nasil bir donus yapayim? ogrenci oldugu icin cv'sinde cok bir sey beklemiyorum icerik olarak ama cv'nin hazirlanmasi da cok basarili degil :( yardimci olmak da istiyorum ama boyle tasarimlar yapan birini de arkadaslarima oneremem :/ biri bana bu cv'yi gonderse, tasarimci stajyeri istiyorsan bak dese daha cv'sini tasarlayamamis derim.

ne yapsam ki?
(4) 

ios uygulama yazma?

fakyoras #1274345 
selam,

kendim icin cok cok basit bir uygulama yazacagim. sadece benim telefonumunda calisacak.

uygulama basit olarak soyle calisacak:
kullanici iki input verecek
uygulama bir push notification atacak

objective-c veya swift bilmiyorum. daha once java ile android icin uygulama yazmisligim var.

kivy diye bir python package'i gordum, cross platform uygulama yazilabiliyormus. bunla veya benzer bir seyle java veya python kullanarak istedigim seyi yapabilir miyim? ne onerirsiniz?

ios tarafini inanin hic bilmiyorum :) android olsa istedigim gibi at kosturcam da epila bir turlu gelistirici gozuyle bakamiyorum.

tesekkurler,
(6) 

trafik teroristleri varken araba kullanmak?

fakyoras #1273273 
selam,

50-60 ortalama hizla gidilen cift serit yol dusunun, otoparkin tekinden biri laps diye yola atladi, ne bi bakma var ne bir sey var. frene asilip yan seride gectim, kornaya da bastim. adam arkamdan bagirip cagiriyor, ben de "ne var be" dedim haliyle aynadan adama.

akan trafikte bi 5 dk falan devam ettim. takip ediyormus megersem :) bu onume gecti bir anda, yola devam ederken dortluleri yakiyo. sonra yan tarafta cep vardi yavas yavas o tarafa gecip durdu, kapiyi acti sinirle indi falan, ben devam ettim yoluma. benim de durmami bekledi herhalde.

baktim adam psikopat, kaybettirdim izimi.

adam hem onume atliyor, hem kufrediyor, hem de kavga ariyor :) normalde olmasi gereken gormemisim diyip ozur dilemesiyken yaptigina bak...

nasil araba kullanabiliyoruz bu ulkede? sizin de basiniza boyle seyler geliyor mu? keske plakasini alsaydim, insanin aklina o an gelmiyormus gercekten de :/
(1) 

critical mass etkinlikleri nasil oluyor?

fakyoras #1272141 
selam,

bugun istanbul goztepe parkini orda critical mass'in etkinligi varmis. nasil oluyor bilen eden var mi? hazir yakinlarindayken bisiklet bulup gidebilirim. kotu oluyorsa hic bulasmiyim :)
(2) 

Meniskus duayenleri hangi doktorlar?

fakyoras #1272084 
Selam,

Dis meniskusumde yatay yirtik ve yirtik cevresinde kist varmis. Acibadem’deki prof alper kaya’ya geldim, eski haline ameliyatsiz donmesi zor, bu sekilde devam eder, buz vs. uygulayarak kis gider anca dedi.

Ameliyat karari vermeden bir iki uzman kisiye daha gostermek istiyorum. Kimleri onerirsiniz?

Tesekkurler
(1) 

Go mongo’nun ordaki otopark acik mi?

fakyoras #1269696 
Selam,

Suadiye go mongonun ordaki otopark acik mi bilen var mi? İstanbul trafik vakfinindi yanlis hatirlamiyorsam.

Aksam 6 gibi yer olur mu? Yoksa big chefs’in oralara birakip yurucez :(
(1) 

kartal adliyesi - otopark

fakyoras #1269494 
selam,

yarin sabah adliyeye gitmem gerekiyor arabayla.

otopark var deniyor ama elimizi sallaya sallaya girebiliyor muyuz?
saat 9da yer olur mu?
otopark girisi ne tarafta ?

tesekkurler
(9) 

erkekler - yag oranlariniz?

fakyoras #1269256 
selam,

yag oranlariniz nasil? spor salonuna kayit oldum bugun, %15 cikti. yillardir bu seviyede hep. sizde durumlar nasil?

kendimi yagli buluyorum mesela ben :(
(1) 

King Gizzard & The Lizard Wizard bileti olan?

fakyoras #1268022 
selam,

var midir konser bileti olup da gidemeyecek olan ?

tarih farketmez :(
(1) 

rotasiz seyyah kitaplari 1-2

fakyoras #1267317 
selam,

rotasiz seyyah'in kitaplarindan hangisi amazon bolgesini anlatiyor? birincisi mi ikincisi mi? aklimda birinci gibi kalmis ama bilemedim...

arkadasima hediye alacagim :)
(1) 

eksperimental gaziantep

fakyoras #1266650 
selam,

aldigimi unuttugum bir gaziantep biletim varmis bu haftasonuna. cok ani farkettim, biletler almis basini ucmus kimseye de gel benimle diyemiyorum :) bu sefer tek basimayim.

hep ayni yerlere gidiyorum antep'te. bu sefer daha once gitmedigim/az gittigim yerlere gitmek istiyorum.

listeye ekleyrdim/cikaririm dedikleriniz neler? ozellikle kebapci/cigerci tavsiyesi alinir :)

gitmeyi planladiklarim:
1-orkide pastanesi (katmeri ve kahvaltisi cok basariliymis, kucuk boy katmer + kahvalti yaparim sanirim)
2-kuslemeci mehmet usta (kuslemeci halilin kardesiymis)
3-metanette katmer ( beyran icerken katmerini gorurdum, deneyeyim bu sefer)
4-cumba kunefe veya oz ikizler kunefe (hic gitmedim :( :utananmaymunemojisi:)

plase:
1-gaziantep mutfak sanatlari merkezi ? (yemek filozofunun sayfasinda gordum sadece)
2-gazi kosk kebap salonu (ciger kavurma varmis - yine yemek filozofi)
3-kahvaltim sarkuteri (kahvaltisi saglammis - gurmecanlar onermis)


daha once gittiklerim / gitmeyi dusunmediklerim
1- kuslemeci halil
2- katmerci zekeriya
3- aksam simidi
4- imam cagdas
(6) 

kibris'a gidenler nasil gidiyor?

fakyoras #1265032 
selam,

simdi biletlere otellere falan bakiyorum.

cuma aksam 10 gibi varip pazar sabah 6'da donen ucaklar en uygun :D cok cok kotu... guzel saatler 500liradan fazla...

otele bakayim diyorum, kaya artemis iyi galiba, gecelik 270 lira mi ne kisi basi, 2 kisi 2 gece 1000 kusur.

kibris'a gidenler 2 kisi icin 1000 kusur bilete, 1000 kusur otele verip 2 gece kalip mi donuyor? yoksa bi hile hurdasi var mi?
(5) 

israil'de ne yapilir?

fakyoras #1264226 
selam,

henuz kesin olmamakla birlikte eger ayarlayabilirsem mart sonunda bir hafta israil'e gitme ihtimalim var. internette dise dokunur bilgi bulamadim :(

1- 5-6 gunum bos olacak. bu 5-6 gunde ne yapmaliyim? nerelere gitmeliyim? kudus'u gezdirecekler, bu 5-6 gune kudus dahil degil yani.
2- aklimda bir ya da iki sehre gitme fikri var, biri tel aviv. baska bir yere gitmeye gerek var mi? hayatimizda bir kere gidiyoruz sonucta :)
3- sunu yapmadan donme dedikleriniz. her turlu bilgi faydali olur.
(5) 

İsrail’e giderken dikkat edilecekler

fakyoras #1263577 
Selam,

Danismanim universitede yazdigim bir paperi bir konferansa gondermis ve kabul edilmis. Konferansa davet yazisi falan atmislar, mart sonundaymis.

İsraile giderken dikkat etmem gereken neler var? İlerde beyrut’a filan da gidebilirim, israil vizesi varsa almiyorlarmis galiba, ne yapmak gerekiyor? Gidince mescidi aksayi da gormek istesem gorebilir miyim elimi kolumu sallaya sallaya?

Cok mutluyum ya, uc sene once yazdigim sey bugun karsima cikiyor
(6) 

eczaci kazik atar mi?

fakyoras #1262471 
selam,

az once bi ilac-krem aldim eczaneden. 65 lira odedim, sigortalarin karsilamadigi bir ilacmis.

simdi internetten bakiyorum. n11'de gittigidiyorda falan 40-50 lira civarinda bir sey, 65'e satan yok... 65'ten 40'a indiren var, 55'ten 50'ye indiren var ama 65'e satan yok :(

eczaneler kazik atar mi? yoksa liste fiyati neyse onu mu soyler? eger oyleyse internettekiler nasil daha ucuza satabiliyor?
(5) 

Hindistan’a giden var mi?

fakyoras #1257220 
Selam,

Bu yaz yillik izni hindistan’a mi gomsem diyorum. Gecen yaz tayland/kambocya yapmistim vede cook guzeldi.

Daha once giden var mi buralardan? Kocaman ulke, nerelere gitmek lazim? 15 gunde cok cok az bir kismina gidilir diye dusunuyorum, nerelere oncelik vermek gerekir? Amacim ordaki yasami gormek, yuzlerce yillik tapinaklari/yapilari gormek vs..

Ah bir de ortalama ne kadarlik bir butce yeterli olur? Ucak bileti 1500 civarinda. 5-7-10-15?


Simdiden tesekkurler,
(10) 

Kars’a gidiyorum, yardim

fakyoras #1248563 
Selam,

Gece 12’den sonra bir seye karar vermeyin derlerdi, dinlemedim ve kars’a tren bileti aldim.

Dun sabah almayi deneyip becerememistim bitmisti hemen. Gece kontrol edeyim dedim yer var mi diye, baktim iki kisilik oda bos laps diye aldim odayi. Sonra toplamda 5 dakikada filan gidis ve donus ucak biletlerini de hallettim. Simdi kucagimda iki hafta sonraya nur topu gibi bir kars seyahati var.

-kalacak yer olarak nereyi onerirsiniz? Az bir sure kaldigi icin herkesin onerdigi saray gibi olan otelde yer yok :(
-henuz hicbir yazi okumadim, uzerime orda neler yapilir/nasil ayarlanirla ilgili yazi atsaniz da olur.
(21) 

sinemaya en son ne zaman gittinz?

fakyoras #1248410 
selam,

star wars'a gitsem mi diye dusunuyordum ama imax'te 36 lira oldugunu gorunce oeh dedim. piyasaya ne olmus oyle...

en son ne zaman gittigimi hatirlayamadim, asagidaki siteden vizyon filmlerine baktim. kuzenimi moana'ya goturmustum en son demek nisan gibi filan gitmisitm :( baya da olmus.

siz en son ne zaman - hangi filme gitmistiniz?

hangi film ne zaman vizyona girdi: boxofficeturkiye.com
(4) 

uzerime aksam yemegi tarifi atin

fakyoras #1096950 
selam,

onumuzdeki uc ay boyunca kendi yemegimi kendim yapmak durumundayim. kahvaltiyi hallederim, ogle yemegi sirkette ama gelgelelim aksam yemegi acikta kaliyor.

cok agir OLMAYAN, fazla zor da olmayan yemek fikirleri atin ustume.

pekin ordegi - vezir parmagi gibi yapilamayacak degil, tek kisilik yapilip yenebilecek seyler ariyorum. her evde pisebilecek, ulkemizin damak tadina uygun yemekler.

aklima gelenler (ortalama yaparken ugrasi seviyesini gostermesi icin )
-tavuk/et sote
-yesil mercimek
-dokum tavada et + pure
-eriste
-firinda tavuk+patates
-kofte

brokoli ve turevlerini ( enginar, bruksel lahanasi, kereviz vb.) sevmiyorum.
dereotu/maydanoz olmamasi tercih sebebi.


tikler sabaha
(6) 

hani teknoloji/bilim gelismisti?

fakyoras #1091792 
selam,

adamlar bir goktasinin yillar sonra alacagi konumu hesaplayip ona gore uzerine konabilecek uzay araci gonderiyorlar.

ama gelgelelim bir deprem ne zaman olacak hesaplayamiyorlar. neden? birikim reroro diyorlar, al sana hesap makinesi al sana dunyanin en guclu bilgisayari, hesapla. yok diyorlar, hesaplayamiyoruz diyorlar.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

mesela az once de bu ne yahni bu ne salata tursusu diye arattim, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu cikti. bunu bile yapabiliyoruz ama depremi hesaplayamiyoruz.

atayiz olmaniza gerek yok, hadi cevap verin.
(1) 

fm 2016 - totnim belasi

fakyoras #1088761 
selam,

fm'de 3. sezonumdayim galatasaray ile. bu yil sampiyonlar liginde valencia - juventus - celtic'li gruptan 1. olarak ciktim. (touch versiyonunu oynuyorum, incigiyle cincigiyla ugrasmiyorum )

arkadas iki yildir karsima totnim cikiyor, kevgire ceviriyorlar beni. gecen yil ilk turda, bu yil da ikinci turda karsilastik. ilk maci 7-2 kazandilar... sanki adamlar maca 4-0 onde basliyorlar gibi, 4 tane yemedigim mac yok. taktigim 4-2-3-1 normalde, bunlarin karsisinda vatan millet sakarya da yapsam yok arkadas... realden barcelonadan 1-2 bilemedin 3 yiyen takim totnimi gorunce yarim duzine gol yiyor.

nasil bir sey yapmam lazim? ilk maci nasil olsa 7-2 kaybettim. ikinci mactan once save edip taktik denemek istiyorum gelecek sezonlar icin.
(1) 

evkur'dan alinan cep telefonlari senet odenmeyince kapaniyor mu?

fakyoras #1088715 
selam,

soru arkadasimindir:
arkadasim evkur'dan telefon almisti. nakite sikistigi icin satiyor. bu telefonu alsam, ilerde arkadasim senetlerini odemezse sikinti yasar miyim?
(14) 

Artik karpuz yiyemeyecek miyiz?

fakyoras #1088360 
Selam,

Bu hafta 3.karpuz alisim (farkli yerlerden) ucu de coook kotuydu. Atmak zorunda kaldim. Eskiden 1i kotuyse 1i iyi cikardi...

Ulan yurt disinda karpuz alirken dumduz aliyoruz, hepsinin tadi ayni. Su ulkede saatli bomba...

Siz nasil aliyorsunuz bu karpuzlari? Almiyim mi artik yeter :(
(7) 

guzel bir fotografa baktiginizda nefesiniz kesiliyor mu?

fakyoras #1087210 
selam,

soru baslikta.

imgur.com
su fotografa baktigimda solugum kesildi mesela, cok guzel. ara sira oluyor boyle, size de olur mu?
(1) 

su kontoru bitti - sabah kaca kadar su devam eder?

fakyoras #1086910 
selam,

suda kontorlu sistemdeyiz, su an 0'in altina dustu, sabah bir saate kadar su akmaya devam ediyordu, saat kaca kadardi o? 7 mi 8 mi?


not: sehir belirtilmediyse istanbuldur sporluyum.
(7) 

stres nedir?

fakyoras #1086533 
selam,

bu stres dedikleri sey elle tutulur gozle gorulur bir sey midir?

stresliysek nasil anlariz?
(2) 

facebook videosu indirme ?

fakyoras #1086117 
selam,

en guncel calisan facebook videosu indirme yolu nedir?

bi eventte paylasilmis olan videolari indirmek istiyorum tek tek, nasil yapabilirim ?

mobil görünümden çık