(1) 

Android'de bildirim filtreleme

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1579896 
Herkese selamlar. Yıllar sonra yeniden Android'e geçen biri olarak, olup olmadığını merak ettiğim bir özellik var. Ayarları ve web'i kurcaladım fakat bulamadım. Bildirimleri filtrelemek istiyorum.

İstediğim şey tam olarak uygulama bildirimlerini kapatmak değil. Örnek vermem gerekirse, satıcısı olduğum bir alışveriş uygulaması çok fazla bildirim gönderiyor. Siparişleri kaçırmamak için de bildirimlerin açık kalması gerekiyor. Bu uygulamadaki bildirimleri, kelimeler seçerek filtrelemek istiyorum. Mesela içinde "sipariş" kelimesi geçen bildirimi bana göstersin. Diğerlerini görmeyeyim.

Özetle, kelime kelime filtreleme yapabileceğim, 3. parti yazılım kullanmadan kullanabileceğim bir yöntem var mı?

Excel'de liste oluşturma hakkında

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1579483 
Selamlar. Excel'de 5-6 sütunluk formüllü bir liste hazırlamam gerekiyor. Mesela ilk etapta 10 satırlık bir liste yaptım ama ilerleyen zamanalarda daha çok satıra ihtiyacım olacak diyelim. Şimdi her defasında soldaki satır numaraları üzerine gelip, "satır ekle" diyebiliyorum ama bazen, bazı hücrelerdeki formülleri, oluşturduğum satıra aktarmıyor.

Şimdi istediğim şu, en altın 1 üstündeki satıra(en altta toplam olacak), ihtiyacım olunca, daha kısa yoldan, formülleri bozmadan satır eklemek. Bunu nasıl yapabilirim?
(1) 

Excel'de "Eğer" formülü hakkında

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1575655 
Merhaba arkadaşlar. Excel'de bir "EĞER" formülüne ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz? Yapmaya çalışıyorum ama sürekli hata veriyor. İstediğim şey şu:

A2 hücresindeki değer 300 ve altındaysa 50 yaz, 300 üstündeyse 100 yaz.

Bunu formüle çevirebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler
(2) 

Değerli muhasebeci arkadaşlarım, Trendyol gibi yerlerde satış yapma hk.

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1574801 
Birkaç sorum olacaktı.

Evimden, fazla teferruatı olmayan ürünler satmak istiyorum. Ama izlemem gereken adımlar hakkında nasıl bir yol haritası çizmem lazım.

İnternette çok fazla karmaşık bilgiler var. İzlemem gereken yolları anlatabilir misiniz? Ya da şunu da diyebilirsiniz, bir muhasebeci ile anlaş, sana yardımcı olsun. Ne yapayım ilk aşamada? Bir de masrafım yaklaşık olarak ne olur? vergi levhası, şahıs şirketi kurma, ticaret sicil gazetesi ilanı, noterler, muhasebecinin talep edeceği ücret, vs?
(2) 

Excel'de seçili hücrenin satırını vurgulama hk.

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1566529 
Bu Excel'de, formülsüz şekilde seçili hücrenin satırını/sütunu vurgulayamıyor muyuz? Google'da millet formüllü anlatmış hep. O da tam istediğim gibi çalışmıyor... Yardımcı olabilir misiniz?
(1) 

Borsa tahtasını(emir defteri) nasıl görebilirim?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1565431 
Selamlar. Borsada arz ve taleplerin yazıldığı tahtayı ya da başka bir deyişle emir defterini görebileceğim bir platform var mı?
(2) 

Her USB kablosu aynı zamanda veri/data kablosu mudur?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1556957 
Selam herkese. Elimde TYPE-C bir USB kablosu var. Kablosuz kulaklık aldığımda yanında vermişlerdi. Şimdi bu kabloyu dijital kameramdaki videoları, bilgisayara aktarmak için kullanmak istiyordum ama bilgisayara bağladığımda ne cihazımda bir uyarı ekranı çıkıyor ne de bilgisayarda "yeni bir cihaz bulundu" uyarısı çıkıyor. Fakat, cihazımı şarj edebiliyorum bilgisayardan.

Şimdi soruma geçeyim, bu kablo ile veri alışverişi yapmam mümkün değil midir? Yoksa kablolarda böyle bir ayrım yok da bilgisayar ya da cihazım mı sıkıntılı?
(2) 

GoPro Hero ya da DJI Osmo Action 3 kullananlar bakabilir mi?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1556306 
Hafıza kartı olarak 128 ya da 256GB olanlardan almak istedim ama fiyatları çok pahalı. UHS-I ve UHS-II olduğu için... 30 dakikalık kayıt yaklaşık kaç gb oluyor? Modlara, çözünülüğe göre değişiyordur muhakkak ama 1080p 16:9 60fps ayarlarında 30 dakikalık kayıt kaç gb olur sizce?
(4) 

Kişisel bakım çantası nerede satılır?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1525868 
Merhabalar. Kişisel bakım ürünlerimi(diş fırçası, parfüm, roll on...) koyabileceğim bu çantalar, internet ortamı dışında, nerelerde satılır? Koçtaş, Tekzen gibi yerlerde olur mu acaba?
(2) 

Sağlıkçı arkadaşlar-Hasta için ilaç istenmesi

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1517011 
Merhabalar. Yaklaşık 20 gündür eğitim ve araştırma hastanesi yoğun bakımında yatan bir hastamız var. Bizden, hastamız için, günaşırı reçete verilip, yoğun bakıma teslim etmemiz için ilaç isteniyor. Böyle bir uygulama normal mi? Bu arada hastanenin kendi eczanesi var. Sorum bu kadar, teşekkür ediyorum.
(8) 

Kızılay’da ne yiyebilirim?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1510244 
Mekan öneriniz var mı? Önceliklerim

döner
hamburger
kebap
(4) 

Evlilik bağı ile doğan çocuğun uyruğu hk

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1504902 
Merhaba duyuru'nun güzel insanları, saygıdeğer hukukçuları. Çok basit bir sorum olacak:

Anne-baba Türkiye'de resmi nikahla evli. Anne Türk, baba yabancı. Çocuk Türkiye'de doğacak. Anne ve baba Türkiye'de ikamet etmeye devam edecek. Çocuk Türk mü sayılır yoksa babanın uyruğu ne ise o uyruğa mı sahip olur? Ya da anne baba ne isterse o uyruğa mı bağlı olacak?

Konu ile ilgili hep Google'dan arama yaptım ama hep "Evlilik dışı" birliktelikle ilgili sonuçlara ulaştım. Teşekkürler.
(11) 

Çok gözlü bir çanta, klasör tarzı bir şey arıyorum

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1493711 
Merhaba arkadaşlar. Bazı ürünleri koymak için kafamda bir çanta modeli var, onu nerede bulabileceğim konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Hemen anlatıyorum:

CD çantası hayal edin, tıpkı onun tarzında. Ebatları bir laptop kadar. Yalnız bölmeleri her sayfa için yaklaşık 15-18 adet ürün sığdırabileceğim şekilde olmalı.Yani şöyle düşünün, laptop'u açıyorsunuz, ekran kısmında 15-18 bölmesi olacak, klavye kısmında da 15-18 bölmesi olacak. Bu çantayı ya da klasörü nereden bulabilirim? İsim gelmiyor aklıma, internette çok arama yaptım ama en çok yaklaştığım şey CD çantası oldu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Temsili bir resim de ekledim.

www.hizliresim.com
(1) 

Covid-19 geçiren aşılıların aşı durumları hakkında

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1493165 
mesela çift doz aşı* yaptırıp, hasta olmayanlar bir sene sonra yeniden aşı yaptıracak sanırım. peki tek doz aşı yaptırıp, bu sırada hastalığa yakalananların o tek doz aşısı sıfırlanacak mı? ya da 2 doz yaptırmış ama daha vücutta antikor oluşmadan yeniden hastalığa yakalananların aşı durumu tekrar mı edecek?
(1) 

İşçi alacağı hakkında

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1441747 
Çok fazla uzatmadan avukat arkadaşlara bir sorum olacak. Diyelim ki mahkeme sonucunda 50 bin lira kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti almaya hak kazandım. Bunun ne kadarı vergi olarak kesilir?
(3) 

Kedim sapık mı?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1401371 
Erkek bir kedi, erkek sahibin bacağına neden tırmanır? Sapık bir kedim mi var? Teşekkürler
(1) 

Kediseverler, yardımınıza ihtiyacım var

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1399431 
Bir kediyi, girmemesi gereken bir alana sokmamak için ne yapmak lazım? Ya da sürekli olarak girdiği mekandan çıkarmak için neler yapılmalı?

Not: Kediye zarar vermeden yapmam lazım. Psikolojik olarak da etkilenmesin hayvancağız. Arada kucağıma alıp dışarı atıyorum ama çok yoruluyor.
(3) 

Avukat arkadaşlar bir bakar mısınız? İş hukuku hakkında

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1399016 
Bir arkadaşım, 180 günlük kıdemini doldurmadan işten çıkartıldı(4-5 günü kalmıştı). Bu şartlar altında, işe iade davası açabilir mi? Teşekkürler.
(1) 

WhatsApp Google Drive yedeklemesi hk. (iPhone)

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1296016 
WhatsApp yedeklemesi yapmak istiyorum ama Google Drive ya da başka bir bulut uygulamasına(icloud hariç). iPhone'lar için böyle bir imkan var mı?
(7) 

Tişört bedeni hk.

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1275812 
1.60-1.65 arası boyu olan ve 47-50 kg'lık bir hatun, hangi beden tişört giyer? GS Store'dan bir tişört almak istiyorum da kız arkadaşıma, beden konusunda kararsız kaldım. Medium büyük gelir sanırım. Small ve XSmall arasında kaldım. Teşekkürler :)
(1) 

Bankacı arkadaşlar bir bakabilir mi? -10 bin lira girebilir :(-

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1232241 
Geçenlerde, çalıştığım marketten bankaya para gönderdim(seri numarası olan, ağzı yapışan poşetler oluyor hani, kapalı şekilde elden teslim ediyoruz rutin olarak). Yalnız para adetlerinin ve toplam tutarın yazdığı makbuza ne adımı soyadımı yazdım ne imzamı attım ne de parayı koyduğum poşetin üzerindeki seri numarasını yazdım. Makbuzda yazanlar tarih, paranın çıkış yaptığı market şubesinin adı ve kodu bir de paraların adetleri ve toplam tutar bilgisi yazıyor.

Sorum şu, bana giren çıkan bir şey olur mu? Banka, poşetten çıkan parayı, paranın gittiği yerde karıştırmak gibi ekstrem bir durum yaşatır mı bana?(hani makbuza poşetin seri numarasını yazmadım ya, o yüzden soruyorum). Tüm merak ettiklerim bunlar, n'olur içimi rahatlatacak bir şeyler söyleyin. :(
(5) 

Kredi ve banka kartlarının internet alışverişlerine kapatılması hk.

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1216281 
17 Ağustos 2017 tarihi itibariyle, kredi kartı ve banka kartlarının, internet alışverişlerine kapatılacağına dair bütün iletişim kanallarından mesajlar, aramalar geliyor. Benim anlamadığım bir nokta var. Ben, 17 Ağustos'tan önce, internetten alışveriş yapılmasına onay vermezsem, kullandığım kartları bir daha hiçbir internet alışverişinde kullanamayacak mıyım? Mesela bugün onay vermezsem, 17 Ağustos sonrası bir tarihte alışveriş yapamayacak mıyım? Eskisi gibi aç-kapa olayı mı kaldırılıyor, nedir?

Zaten alışveriş yapacağım zaman açıyorum, alışveriş sonrası da kapatıyorum. Bankaların bu algıyı yaratmasının sebebi ne? Sanki "şimdi onay verdin verdin, bir daha böyle bir hakkın olmayacak." demeye getiriyorlar. Ya da ben mi öyle algılıyorum, çözemedim. Konu ile ilgili detaylı bilgiye sahip arkadaşların yorumlarını bekliyorum, teşekkürler.
(3) 

Sigorta girişim yapıldı, artık muayene olabilir miyim?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1204262 
Mart'ın 10'undan, Mayıs'ın sonuna kadar işsizdim. Mayıs sonu yeni bir işe başladım ve e-devlet'te 24 mayıs itibariyle 7-8 günlük sigortam başlamış görünüyor(Haziran primi henüz yatmamış. Ya da yattı ama öyle görünüyor.). Yarın doktora gitsem, muayene olabilir miyim? Yoksa e-devlet'te, sigortamın en az 30 gün olarak görünmesini mi bekleyeceğim? işe başlayalı da aşağı yukarı 40 gün olmuş oldu.
(11) 

Kullandığınız lens markalarını yazar mısınız?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1202347 
Selam duyuru sakinleri. Daha önce göz doktoruna lens kullanıp kullanamayacağımı sormuştum, "kullanabilirsin" demişti. Şimdi de karar verdim, lens kullanayım diyorum. Gözlerimde miyop var. Yalnız açık konuşayım, dereceleri hakkında emin değilim. Çünkü anlam veremediğim şekilde sık düşüp yükseliyor. Biri 2 olması lazım diğeri de 2,25. Bunu sanırım gözlük camlarımdan ölçerler. Her neyse, ne kullanıyorsunuz siz? İnternetten tavsiye edebileceğiniz bir yer de olabilir. Tikler sabaha, teşekkürler.
(1) 

ABD'ye ürün göndermek

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1190143 
Arkadaşlar, ablam bir hobi işi yapıyor ve ABD'den bir sipariş aldı. İşi bitirmek üzere ama kafamıza takılan bi soru var. "ürünü kargolamak için ürünün faturası gerekir" gibi bişey duymuş. Bu ürünü faturasız gönderebiliyor muyuz? Ticari bir işletme yok çünkü ortada. Ürün fiyatı sanıyorum ki 500 dolar üzerine anlaşmışlar.
(2) 

Kan verirken bayılma hissi, gözlerin kararması hk.

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1187632 
Arkadaş, iki tüp kan veriyorum sağlık raporu için, her defasında bunları yaşıyorum. Bunun sebebini bana açıklayın lan, benim neyim var?

Not: Kan verilirken, kana bakmıyorum. Önümde birinin elinden, kolundan akacak oluk oluk kana bakabiliyorum, spor müsabakalarında, sporcuların kırılan koluna, bacağına tekrar gösterimde bakamayan biriyim. Söyleyin bana, neyim var :(
(2) 

Şöyle bir karikatür arıyorum

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1176693 
Daha önce gördüğüm bir karikatür vardı, aklıma geldi şimdi, birine göndermem lazım. Diyalogları tam hatırlamıyorum. Bir adama birisi sesleniyor isimle. Adam da diyor ki "ulan o ben değilim ama yine de dönüp bakayım, tatsızlık çıkmasın"... Bu karikatürü hatırlayan varsa paylaşsın lütfen :)
(4) 

Ankara Karapürçek Mahallesi nasıl bir yerdir?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1176324 
Burası nasıldır, insanları nasıldır? Tutucu mudurlar? Başka şehirlerle karşılaştırabileceğimiz örnek yerler var mıdır? Bu arada, Kırkkonaklar'da mı yoksa Karapürçek'te mı daha çok huzur var?

site yöneticisine dipnot: compumaster kardeşim, herhalde 2 haftadır web üzerinden duyuru açamıyorum. telden girip açtım şimdi de. bir bak şuna ya müsait olduğun bir vakit.
(1) 

Şu filmin adı neydi?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1160983 
Spoiler içermez:

Sanıyorum ki 2000 sonrasında gösterime girmiş bir filmdi. Filmin başkahramanının, film içinde sahip olduğu bir müzik dükkanı vardı. bir de hippi bir arkadaşı vardı. hatırladıklarım aşağı yukarı bunlar. daha fazla detay verip de spoiler yedirmek istemiyorum. filmin adını söyleyin arkişlerr.. =)
(7) 

Telefonlarda harici linkleri uygulamada açma

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1155381 
Örneğin bir instagram, twitter linkini, tarayıcıda açmadan, direkt olarak bu sitelerin uygulamalarında nasıl açabiliriz? Youtube linki denk geliyor, mal gibi tarayıcıda açıyor. İnternette bakındım ama bulamadım bir çözümünü. Bu arada işletim sistemi ios ama android'de de yaşıyorum bu sorunu.
(9) 

İşyerinde, size huzursuzluk veren...

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1137805 
bir işvereniniz ya da iş arkadaşınız var mı? Demek istediğim tam bir mobbing olayı değil de hani ortada gezinmesini istemedğiniz, bir lafı yüzünden bütün huzurunuzu kaçırıp gününüzün geri kalanını piç eden, içinizden yaşama sevincinizi, bütün enerjinizi alıp, katil olma isteği uyandıran bu insanlarla çalışıyor musunuz? N'olacak bizim bu halimiz? Ben evime, bir karış suratla ve kafama takılan onlarca soruyla gitmek zorunda mıyım? Huzurumuzu neden çalıyorsunuz o.. çocukları..
(2) 

Windows 10'da Görev Çubuğundaki(Taskbar) simgeleri ortalamak istiyorum

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1135806 
Var mı böyle bir imkan? Windows 7 için yapılanı buldum da internette, Win10 ile ilgili bir bilgi bulamadım. Nasıl yapabiliriz bunu?
(1) 

Bilgisayarda şöyle bir kolaylık var mı?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1130718 
Cep telefonunda, bir resim paylaşacağım zaman ya da profil fotoğrafı değiştireceğim zaman telefondan "galeri" ya da Google hesabıma bağlı "Fotoğraflar"dan(yani internet üzerinde depolanan dosya içinden) resim seçebiliyorum. Bilgisayarda, bu tür bir özellikten faydalanabiliyor muyuz? Yani, Google hesabımdan fotoğrafı PC'ye indirmeden, direkt olarak, oradan yüklenmesini sağlayabilir miyim? Yoksa bilgisayara indirip, PC üzerindeki klasörden mi yükleme yapmam gerekiyor?
(2) 

Bu bitki nedir tam olarak?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1121080 
Sanıyorum ki bir kabak türü. Şekli falan çok garip geldi. Yenir mi, içilir mi bilgisi olan arkadaşlar bi şey etsin.
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(2) 

Bin lira para ile ne yapılabilir?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1087621 
Bin, belki bin 500 lira ile internetten alım satım yapılabilir mi? Öyle binlerce lira kaldırma peşinde değilim tabi ama haftada 50-60 lira kazanabileceğim bir şeyler alıp satayım diyorum. Neler var mesela, insanları ne gibi şeyler cezbeder? Nelere yöneleyim?
(6) 

Sırt çantası..

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1086518 
Sizce hangisini alayım:

1) www.sportive.com.tr
2) www.yalispor.com.tr

Rengi mavi olmak kaydıyla, sizin önerilerinize de açığım. Her gün kullanacağım bu arada.

İlk linkteki çantanın gerçekten de daha güzel mavisini buldum :)
(1) 

Hangi dizüstü bilgisayarı alayım?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1078531 
Merhaba arkadaşlar. 3 model arasında kaldım.

Sizce hangisini almalıyım?

HP: www.bimeks.com.tr

HP: www.teknosa.com

Bu da Lenovo: www.bimeks.com.tr

Ya da bu fiyatta, sizin önerebileceğiniz modeller varsa bunları da değerlendirebilirim. Teşekkürler.
(3) 

Dağda bayırda çeşitli enstrümanlarla müzik yapan yabancı grup..

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1059859 
Geçen sene Youtube'da denk gelmiştim bu gruba, şimdi de dinlemek istiyorum ama grubun adını bilmediğim için bulamıyorum. Bir klibi hakkında bilgi vermeye çalışacağım, umarım denk gelen biri olmuştur.

Klip bir dağda geçiyor. 2-3 müzisyen ve ellerinde enstrümanları var, sonra bu gruba klip esnasında çıplak ayakla birileri katılıyor. Sadece enstrümantal bir müzik, söz yok. Çok farklı bir tarzları var. Bunlar kimdi ya?
(12) 

Sıfır araç aldık, ön kapı boyalı çıktı.

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1045598 
Olayın özeti başlıkta, detayı anlatıyorum.
Bizim bir arkadaş, elazığ'da bir yetkili satıcıdan araç alıyor. 2-3 ay sonra aracı düz vitesli olduğu için, otomatik şanzumanlı aynı model araçla, yetkili satıcı ile anlaştığı fiyattan değiştirmek istiyor. Bu sırada araç inceleniyor ve sol ön kapıdaki boya değeri, arabanın diğer bölgelerindeki boya değerinden farklı çıkıyor. Tabi arkadaşın başından aşağı kaynar su dökülüyor.
Boya işlemi öyle özenle yapılmış ki, fabrika çıkışı kadar iyi(bunu diyen, yetkili servis. Yani bu işlem sıradan bir usta tarafından yapılmamış.)... Şimdi arkadaş ilgili otomobil şirketine ya da bayisine dava açmaya niyetli ama kanıt yok.
Nasıl bir yöntem izlenmeli, daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba? Bir fikir verin sevgili duyurucular, ne yapalım?
(3) 

Şu entry'yi bana açıklar mısınız?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1030542 
eksisozluk.com

sanıyorum ki bir matematik formülü ile bağlantısı var bunun ama çözemedim.
(2) 

zippo.com.tr'den alışveriş yapan var mı?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1003887 
Buradan alışveriş yapmak güvenli midir? Yani zippo alayım derken, tokai çakmak göndermezler değil mi :d Teşekkürler.
(5) 

Kırmızı ışıkta geçerken dörtlüleri yakmak hk.

biz siz onlar bensiz daha mutlular #1000202 
Amk bu nedir böyle? Adam kırmızıya gelene kadar hiçbir şekilde dörtlüyü kullanmıyor, ışık kırmızı olunca ya da kırmızı ışığa yakalanacağını anlayınca dörtlüyü yakıp, kırmızıda geçiyor. Şunu bi açıklayın hele..
(1) 

Sanırım alerji oldum

biz siz onlar bensiz daha mutlular #994922 
Dün geceden beri vücudumda zaman zaman kızarıklıklar ve kaşıntılar oluşuyor. Hani bir bölgede yoğun olarak değil de vücudumun her yerinde oluyor. örneğin kolum kaşınıyor, 3-5 dakika sonra bacağım kaşınıyor, sonra sırtım fln.. Bunun için acile gidip, iğne yaptırmaya ya da serum taktırmaya gerek var mı? Alerjinin nedenini ise dün yediğim tantuni ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Duş alsam faydası olur mu?
(4) 

Tetanoz aşısını ücretsiz yaptırabilir miyim?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #964422 
Bu saatte bu aşıyı ücretsiz yaptırabilir miyim? Sigortam yok şu anda, sabah saatlerinde de kolumu paslı metal bir şey ile çizdim. Ölür müyüm aşı yaptırmazsam? 2010 yılı ağustos başında tetanoz aşısı yaptırmıştım. Etkisi devam ediyor mudur?
(2) 

Excel ile derdim bitmiyor...

biz siz onlar bensiz daha mutlular #953519 
Benim stokları anlık takip etmem lazım. Hazır tabloları nereden bulabilirim? Sayım yaptım, ürünlerin adedini yazıp, ayrı bir tabloya da stoktan çıkan ya da stoğa giren ürünleri yazıp(bu tablom var, sadece stok takip için bir excel mi olur başka bir şey mi bilmiyorum ama elimdeki tablo ile beraber çalışsın istiyorum) stok durumunu anında göreyim istiyorum. Bana ne lazım yav, excel işimi görür mü bu konuda? Ya da hazır programlar, tablolar ne önerirsiniz? İstediğim gibi bir şey bulamıyorum. Yapmaya çalışıyorum, onu da beceremedim :/
(5) 

Flashdisk sorunu

biz siz onlar bensiz daha mutlular #952232 
Elimde 1 adet, içi dilekçe örneği dolu flashdisk var. Ama ben ne yazık ki, bu flashdisk'i açamıyorum. Flashdisk'in içine girebiliyorum, onda sıkıntı yok. İçinde sadece 2 tane flashdisk sahibinin adının yazılı olduğu kısayollar var. Virüs taraması yaparken, dilekçe örneklerinin dosya isimlerini de görebiliyorum. Bu flashdisk'in içeriğine nasıl ulaşabilirim?

Notlar: Gizli dosya değil bu dosyalar. Flashdisk benim olmadığı için "tara-düzelt" de yapmak istemiyorum ne olur ne olmaz diye. Ayrıca çamaşır makinesinde de güzelce yıkanmış. Teşekkür ederim.
(5) 

Bir Excel sorusu ile yine karşınızdayım

biz siz onlar bensiz daha mutlular #951972 
Daha önceki Excel ile ilgili duyurumda (git: #947516), yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Yine bununla bağlantılı olarak sizden bir isteğim daha var.

Bir tablo daha oluşturmak istiyorum. Oluşturacağım yeni tabloda girdiğim değerler, aynı zamanda, daha önce hazırlamış olduğumuz tabloda da görünsün istiyorum. Mesela elimdeki tabloda ben içinde bulunduğum güne göre mal çıkışlarını yazıyorum. Tablo da sağolsun onu bana topluyor. Bu tablo ile birlikte, işimi kolaylaştıracak şöyle bir şey düşündüm:
Ben şimdi bu malları her gün otobüslere veriyorum. Mesela 6 haziran 2015'te "99xx0000" plakalı araca bir kek verdim diyelim. Ben bu bilgiyi yeni tabloya yazdığımda, aynı zamanda daha önce kullandığım tabloda da görünmesini ve orada toplama işleminin devam etmesini istiyorum. Aynı zamanda 6 haziran 2015 tarihinde de "99xx0000" plakalı araca 1 adet kek vermiş olduğumu görebileyim. Yalnız şöyle bir durum var. Gün içinde 7-8 farklı otobüse mal girişi sağlıyorum. Ben nasıl bir tablo oluşturmalıyım ki yeni oluşturacağım tabloya her gün bilgi girip, eski tablomda da malın cinsini ve toplamını göreyim? Bana bir fikir verirseniz çok sevinirim. Umarım anlatabilmişimdir, teşekkürler...
(5) 

Bu eleman kim?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #950358 
CHP reklamında denk geldim de ismi aklıma gelmedi. Kim bu arkadaş? Dizilerde, filmlerde oynar mıydı?

i.hizliresim.com
(3) 

HDP ile ilgili bir soru...

biz siz onlar bensiz daha mutlular #947928 
Şimdi bu adamlar seçime parti olarak giriyorlar. Velev ki yüzde 10'luk barajın altında kaldılar. Bu partiden aday olanların meclise girmek gibi bir şansları kalmıyor değil mi?
(2) 

Bir Excel dosyası hazırlamak istiyorum

biz siz onlar bensiz daha mutlular #947516 
Toplama işlemi olacak sadece. Ben her gün, ilgili kalemlere adet sayısı yazacağım, en alt satırda da ilgili kalemlerin toplamı yazacak. Bunu nasıl yapabiliriz? 15-20 civarı kalem var. Her ay da bu tabloyu sıfırlayıp, yeniden kayıt alacağım. Hazırladığım Excel dosyasını gönderip, formül hazırlayabilecek olan varsa mail atabilirim.. =)
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık