(2) 

Sermaye Birikimi İçin Meta Tercihi

joker hakki #1580740 
Pek bol gelirli bi aile değiliz fakat çocuğun geleceği için ufak ufak birikim yapıyoruz. Bu işlerden pek anlamadığımız için de bildiğimiz ve geleneksel olan şeyleri tercih ederek birikimi altın, gümüş, dolar, euro olarak dağıtıyoruz. Hatta Türkiye'de devlete ve özel kurumlara zerre güvenmediğimiz için bunları da toptan bankada değil; bir kısmını yastık altında, bir kısmını bankada tutuyoruz. Bankada tutmanın sebebi örneğin altını, gümüşü ufak miktarlarda satın alabilmek ve anında nakde çevirebilmek. Altın yükselince elimde çeyrekle kuyumcu kuyumcu dolaştığımı bilirim. Yok param gelmedi, yok ödemem var, yok bozarım ama seni enayi yerine koyarak bozarım diyebiliyorlar. Yani birikim konusunda bilgim ve yaklaşımım bu şekilde, büyükanne stilinde.

Bu çocuk ve ailemiz için olan birikimin yanında, sermaye biriktirmeye çalışıyorum. Bir atölyem vardı kapattım fakat makinelerim, hammaddelerim, sarf malzemelerim vs depomda duruyor. Gömülü yatırımım elimde yani. Şu an maaşlı bir işte çalışıyorum fakat kendi işime dönmek istiyorum bir noktada. Maaşlı çalışırken de ek iş olarak yapabileceğim bir iş.

Gömülü yatırımım mevcut olsa da dükkan kiralamak, 5-6 aylık kirayı cepte tutup kendimi garantiye almak, muhasebe, vergi, cart curt, akla gelen gelmeyen masraflar için sermaye şart.

Birikim konusunda meselenin neresinde olduğumu, hedeflerimi özetlemeye çalıştım. Bu çerçevede, siz olsanız parayı nasıl biriktirir, hangi metalarda tutardınız?
(2) 

Spor Ayakkabı Tavsiyesi

joker hakki #1578347 
İçe basma problemim var. Doktorlar ayağıma göre ortopedik tabanlık yaptırmamı söylüyorlar. Tabanlıkla kullanmak için de ucuz yollu bir spor ayakkabı almak istiyorum. Her sabah koşuyorum bu sebeple darbe emici tabanı olması önemli benim için. Tipi vs hiç farketmez.

Decathlon'da uygun fiyatlı ayakkabılar var, tavsiye eder misiniz? Başka ucuz yollu her marka ya da replika vs olabilir.
(2) 

Sıradan Bir Anneye Telefon Duyurusu

joker hakki #1578030 
Mevcut telefonu elden çıkmak üzere, artık youtube falan da güncellenmiyor, android sürümü desteklenmiyor galiba.

Whatsapp, Instagram, Youtube, Tiktok vs çalıştırsın, hafızası zırt pırt dolmasın yeter. Kamerası vs çok önemli değil.

Bütçe: Aslında bütçe yok. Kadın telefonsuz kalmasın diye borç harç alacağım bir şeyler. Minimumda tutarsak sevinirim.

Teşekkürler, iyi günler.

Bir de NFC olsa iyi olur galiba, banka uygulaması kullanabilir. Kimliğini okutması gerekebilir.
(1) 

Ortak Hesap İki Telefon ve İki Kart

joker hakki #1577960 
Eşimle sürekli sende ne kadar kaldı, bana şu kadar yollar mısın vs mesaisi harcamamak ve evin ortak giderlerini, ortak birikimimizi tek bir yerde toplamak adına ortak hesap açtırmak istiyoruz. Fakat Akbank ve Garanti Bankası iki telefonda mobil uygulama kullanamayacağımızı söylüyor.

Biz ikimiz de ortak hesabın mobil bankacılığına erişelim, aynı hesaba bağlı iki karttan da harcama yapabilelim istiyoruz. Bunu sağlayan bir banka biliyor musunuz?
(3) 

Çocuk İçin Takip Cihazı

joker hakki #1570264 
Ufak çocuğumuz var. Kaybolma ihtimaline karşı kıyafetlerine gizleyebileceğimiz takip cihazı tavsiye edebilir misiniz? Smarttagler bluetoothla çalşıyor ve menzili 120 metre galiba. Bana nerde olursa olsun yerini öğrenebileceğim bir şey lazım.

Teşekkürler, iyi günler.
(2) 

Spor salonundan uyuz bulaşır mı?

joker hakki #1569906 
Uyuz salgını var diye haberler çıkıyor karşıma sürekli. Spor salonundan ya da salondaki duşlardan uyuz bulaşır mı?
(1) 

Doğal Rüzgar Modlu Vantilatör

joker hakki #1566075 
Yıllar önce öğrenciyken kullandığım bir vantilatörüm vardı. Doğal rüzgar modu vardı. Kendisi kafasını sağa sola ve yukarı aşağı çevirir, pervane hızını da periyodik olarak arttırıp azaltırdı. Yani devamlı harala gürele üflemezdi ve bu sayede hasta etmezdi.

Şimdi "doğal rüzgar, doğal esinti" gibi anahtar kelimelerle arıyorum, bu tarz bir vantilatör bulamıyorum. Bu tarz vantilatör kullanan ya da bu özelliğin başka bir adını bilen var mı?
(10) 

Şakadan Anlamayan, Muhabbet Edilemeyen Kişilere Ne Denir?

joker hakki #1565963 
Böyle herkes tatlı tatlı muhabbet ederken illa muhabbetin içine limon sıkan tipler olur ya... Şakalaşamazsın, eğlenemezsin, böyle ortamın enerjisini emen, sıkıcılaştıran tipler için bildiğiniz, kullandığınız bir tabir var mı?

Dövme Piyasası ve Dövmeci Tavsiyesi

joker hakki #1565580 
10-12 cm, renkli, mavi ladin dövmesi yapılacak.

Şu tarz bir şey:
yardia.co

Dövmecisine göre çok değiştiğini biliyorum fakat ortalama bir fiyat tahmininiz var mı?

Renkli dövmelerde rüştünü ispatlamış dövmeci tavsiyesi de çok makbule geçer.

Yer: Antalya.

Teşekkürler, iyi günler.

Ayakkabı Tavsiyesi

joker hakki #1565466 
2000 lira civarı, günlük kullanım için spor ayakkabı alacağım. Erkeğim. Memnun kaldığınız ayakkabıları önerir misiniz?
(6) 

Forino Arka Kapı Açık Uyarısı

joker hakki #1565253 
Benim Fiorino'ya soldan girmişlerdi. Sol ön, sol arka kapı değişti. Güzel de oldu. Fakat sol arka kapının kilit mekanizmasını değiştirmemişler galiba. Kapı dışardan açılıyor, içerden açılmıyor. Ayrıca kapı kapalıyken bile araba bir anda sol arka kapı açık uyarısı veriyor ve bazen defalarca açıp kapasam da uyarı yok olmuyor. Bu uyarı varken de merkezi kilit devreye girmiyor. Arabayı kitleyip işime gücüme devam edemiyorum. Ver allah kapı aç kapa işine girişiyorum.

Bunu yaptıracağım ama hemen yaptıramam. Kısa vadede bir çözüm öneriniz var mı?

Teşekkürler.
İyi günler.
(1) 

Bu ekran kartlarıyla ne yapayım?

joker hakki #1564158 
Mining için toplanmış bir sistem geçti elime. Sistemi toplamışlar fakat uğraşamadıkları için streçleyip kenara kaldırmışlar. Pek de kullanılmamış. Sapphire Nitro ekran kartları var. Model detayını şu an bilmiyorum kartlara bakınca güncellerim.

Mining trendini kaçırdık diye tahmin ediyorum. Yine de hala üç beş akar mı madencilikten? Yoksa kartları başka şekilde değerlendirmek mümkün mü? Satmaktan başka bir fayda sağlanır mı bunlardan?
(6) 

Macbook'ta Ziplenmiş Dosyayı Windows'ta Nasıl Açarız?

joker hakki #1563794 
Soru başlıkta, mevzu acil :D

Klasörleri açabiliyorum fakat içindeki pdf dosyalarını açamıyorum.

Windows sıkıştırılmış klasör hatası veriyor.
(1) 

Kayseri'de Ne Yapılır?

joker hakki #1563519 
Pazar günü 17:30'da Kayseri havalimanında birine araba teslim edeceğim. 23:00 gibi de otobüsle döneceğim. Birkaç saat boşluğum var. Ne yapayım? Ne yiyeyim? Nereye gideyim?

Otobüse kadar demlenecek içkili bir restoran ya da güzel güzel bira içilecek bir mekan da olabilir.
(1) 

Asus Zenbook Veya Muadili Laptop?

joker hakki #1563220 
Mimarlık ofisinde kullanılacak, ağırlıklı olarak Autocad, Gstarcad kullanılacak. Patron bilgisayar yakışıklı ve hafif olsun istiyor. Zenbooklar iyi gibi ama genelde 14 inç. 15 olsa iyi olacak.

50.000 tl'ye kadar Zenbook ya da muadili, hem performans hem hafiflik hem de estetik vaad eden laptop önerebilir misiniz?

Teşekkürler, iyi günler.
(12) 

Plaj / Piknik Setup (Beyin Fırtınası Duyurusu)

joker hakki #1562937 
Antalya'da yaşıyoruz. 1,5 yaşında kızımız var. Klimamız yok. Hafta boyunca çalışıyoruz. Tek olayımız cumartesi ya da pazar akşamüstü plaja gidip takılmak. Bağlamımız böyle :D

Piknik hasırı, havlu, atıştırmalık, çocuk için yastık, simit, çocuğun bez cart curt çantası, bira, su vs için araba buzdolabı derken yörük gibi oluyoruz. Akşama toplanıp eve dönmesi gözümde büyüyor keyif alamıyorum :D

Gençken iki terlik bi havlu şıppıdı şıppıdı denize giderdik. Şimdi çoluğa çocuğa karışınca mecbur plaj setup'ı gerekiyor.

Her şeyi yükleyip taşımak için katlanır el arabaları var onlar çok pahalı. Bebek arabası çok az şey alıyor ve taşıma kapasitesi kısıtlı. Bunun ucuz yollu ya da diy falan bi çözümü var mıdır? Arabaya sığsa el arabasını atıp ırgat gibi süreceğim.

Ayrıca plaja mutlaka şunu götürürüm, keyfime keyif katıyor; şu çok büyük rahatlık oluyor dediğiniz şeyler var mı?

Derdini sikeyim butonu müptelası, karanlık ruhlu arkadaşlar için not: Yaşamayı seviyoruz, paramız az. Minimum harcama, minimum eforla maksimum rekreasyon peşindeyiz. Mümkünse bu duyuruya uğramayın.
(4) 

Laptop Tavsiyesi

joker hakki #1562777 
Patron Mac aldı, Windows'un gözünü seveyim diyor. Bu Mac'i sat bana laptop al dedi.

Mimarlık ofisinde kullanılacak, ağırlıklı olarak Autocad, Gstarcad çalıştırılacak. Üzmeyecek bir laptop önerebilir misiniz? Hafif olması tercih sebebi.

Bütçe: 1 ay bile kullanılmamış Macbook Air M2 512gb 15" kaça satılırsa bütçe o civarda :D (Sıfırı 54.407 TL).
(4) 

Borcum yok fakat hesabım bloke edilmiş

joker hakki #1560963 
Yıllar önce borç sebebiyle banka hesaplarım bloke edilmişti. Ben bu borcu ödeyeli 3-4 yıl oluyor. Diğer tüm bankalarda hesaplarımı sorunsuz kullanıyorum. Yıllardır kullanmadığım bir ziraat hesabım var, geçen lazım oldu şubeye gittim. Hesabınız blokeli dediler. E-devletten, interaktif vergi dairesinden vs bakıyorum borcum falan yok. Yeni bir e-haciz yok. Borç olmayınca e-haciz kaldırma dilekçesi de veremiyorum. Banka biz bir şey yapamayız diyor. Benim bu hesaba acil ihtiyacım var. Ne yapmam lazım?

Antalya'da İthal Tütün

joker hakki #1555483 
George Karelias arıyorum hiçbir yerde yok. Nerede bulunur? Mümkünse Lara tarafında. Teşekkürler.
(2) 

Boş Damacana İadesi

joker hakki #1541969 
Elimde iki adet Damla Su damacanası var. İnternette boş damacana fiyatları 150-200 liraları bulmuş. Bayiler damacana iadesi alırken sıkıntı çıkarıyormuş gibi söylentiler var. İade alıyorlar mı?
(4) 

Eskişehir'de Nereden Ev Tutalım?

joker hakki #1540992 
Yakın zamanda Eskişehir'e taşınacağız. Şehri pek bilmiyoruz. 7 aylık kızımız var. Sıkış tepiş dar sokaklı muhitlerde oturmak istemiyoruz. Kızımız vaktinin çoğunu dışarda geçirmezse mutsuz olan bir çocuk. Yeşil alanlara ulaşım, ev civarının ferah olması bu sebeple önemli. Arabamız var fakat toplu ulaşımın zorlayıcı olmaması da fena olmaz.

Önümüzdeki yıllarda gelecek zamları da göz önüne alarak 4000-4500 tl civarı bir bütçeyi anca karşılayabileceğiz. Hem şu olsun hem bu olsun ama 4000 liraya olsun beklentimiz aklıma Özkan Uğur'un Yahşi Batı'da "Öylesini ben bulsam..." muhabbetini getiriyor, fakat vaziyet maalesef böyle.

Sözlükte de insanlardan yardım istedim, tanımadığı insanları özel mesaj yoluyla aşağılayarak kendini tatmin eden insanlardan mesajlar geldi. Klavye başına geçince vicdanını çekmeceye kaldırmayan, yardımcı olmaya hevesli insanlar cevap verirse çok sevineceğim.

Bir de şehirdeki fiber alt yapı hakkında bilginiz var mı? Kira bütçemizden bağımsız olarak, nerelerde fiber var biliyor musunuz? Eskişehir'le ilgili her türlü trick de memnuniyetle karşılanacaktır :D

İyi günler.
(2) 

Bebek Kanguru

joker hakki #1538933 
7 aylık kızımı yüzü dışa dönük şekilde oturtacağım, sağlam, uzun yıllar kullanmaya yönelik kanguru almak istiyorum. Kullanıp memnun kaldığınız kanguru var mı?
(9) 

Kulaklık Tavsiyesi

joker hakki #1538797 
Kulak içi, kulak üstü, kablosuz, kablolu, memnun kaldığınız kulaklıkları öğrenebilir miyim?
(1) 

Kulaklık Tavsiyesi

joker hakki #1538294 
Soundunu sevdiğim için senelerce eşşek kadar Akg K44'le gezdim. Canım kulaklığım bir noktada benden bu kadar dedi ve aramızdan ayrıldı. Şimdilerde Akg K92 ile bu maceraya devam ediyorum. Ara sıra JBL 500BT de kullanıyorum.

Genelde sporda kulaklık ihtiyacım oluyor ve çılgın gibi terliyorum. Bir tane 500BT'nin terle anasını belledim. Mecburen K92 ile spora gidiyorum ve bunu da bozarsam kahrımdan ölürüm gibime geliyor.

Çare kulak içi kulaklıklara yönelmek galiba fakat hiiiiç sevdiğim bir kulaklık türü değil. Kulak içi kulaklıklar kafamda bir basınç hissi yaratıyor, tansiyonum yükselmiş gibi hissediyorum, nefesimi duyuyorum, attığım adımlar kulağımın içinde gümlüyor ve hangi süngerle, hangi silikonla denediysem hepsi kulağımdan dışarı fırtladılar.

Bütçem 1500 TL. Önceliğim su geçirmemesi ve mümkünse kulak üstü olması. Kablosuz tercihim fakat kablolu kulaklıklara da bir şans verebilirim. Ses seviyesi de bir noktada önemli (K92 detay, sahne genişliği, sound vs bakımından fena değil fakat ses seviyesi bana göre yetersiz. Spor salonundaki dehşet verici müziklerin tecavüzüne uğruyor sık sık). Hiç olmadı kulak içi kulaklıklara da belki bir şans verebilirim.

Duyurunun odyofillerine sevgiler, saygılar. İyi akşamlar.
(3) 

Eskişehir'de Ne Yapalım?

joker hakki #1536239 
Ay sonu Eskişehir'e gideceğiz. 6 aylık kızımız olduğunu da hesaba katarak ne yapalım, ne yiyip içelim, nereleri gezelim?

Akşam yalnız çıkma ihtimaline karşı güzel meyhane ve bira-snack tarzı mekan tavsiyeleri de çok makbule geçer.
(3) 

Diş Sıyırmış Vida Yuvası

joker hakki #1532878 
Bir nedenden dolayı arabanın arka koltuğunu söktüm geri taktım. Dört adet vidası var. Üçünü sorunsuz taktım dördüncünün yuvası diş atlamış, vidanın yarısında sertleşiyor dönmüyor.

1- Haftaya muayene var, ağır kusur yazabilirler diyorlar. Koltuk vidasından sorun yaşar mıyız?

2- Bunu kim yapar? Galiba kılavuz çekilmesi gerekiyor. Döşemeci diyen var, kaportacı diyen var, tornacı diyen var.

3- Yaptırsak ne kadar masraf çıkarır? Tahminleri alabilir miyim?

Araç 2017 Fiorino Safeline.

Teşekkürler.
(3) 

Problemli Diz ve Ayakla Spor Yapmak

joker hakki #1531763 
Merhaba. Bir aydır diyet ve yürüyüş yapıyorum. 151 kilodan 140 kiloya düştüm. Sol ayağım ve dizim problemli. Bu sebeple spor salonuna yazıldım. Koşu bandı yerine yatay bisiklette kardiyo yapıyorum. Fakat bana verdikleri programda aklıma takılan bir şey var.

Dumbbell Squat ve Dumbbell Walking Lunge yazmışlar. Evde bir deneyeyim dedim, squat hadi neyse de walking lunge ayağımı ve dizimi baya sıkıntıya sokacak gibi. Spor yapan birkaç arkadaşım da 140 kiloyla bunlara girişmemin sakıncalı olduğunu, çok zorlamayacak ağırlıklarla leg extension ve leg press yapmamın daha uygun olacağını söylüyorlar.

Ne yapmak lazım? Maalesef ucuz bir salona yazılmak zorunda kaldım, hoca piyasada yok. Salonu kardeşine bırakmış, çocuk da bilgisayardan bu programı çıkardı verdi. Hareketleri bile nasıl yapacağımı rica minnet anca gösterdi. Düzgün mü yapıyorum yanlış mı yapıyorum haberim bile yok. Salonda danışacak kimse olmadığı için buraya yazmak zorunda kaldım.

Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçecek. İyi akşamlar.
(5) 

10 Kilo Verdim, Nasıl Devam Edeyim?

joker hakki #1531024 
Merhaba. 151 kilo ile diyet ve yürüyüş yapmaya başladım. Günde 1500-2000 kalori arası alıyorum ve gün aşırı 5 km yürüyorum. 3 haftada yaklaşık 10 kilo verdim. Ayak problemleri sebebiyle spor olarak sadece yürümek biraz sıkıntılı oluyor. Diğer taraftan cilt sarkmasını da minimuma indirmek amacıyla spor salonuna başlamayı düşünüyorum.

Hedefim 100 kiloya düşmek. 10'u gitti kaldı 40. Spor programından beslenmeye, yeşilçaydan kiraz sapına, ufak tefek ipuçları, dikkat edilmesi gerekenler vs her konuda, bu mücadelede elimi güçlendirecek önerilerinizi bekliyorum. Özellikle de cilt sarkması meselesini çok kafaya takıyorum, bu konuda yapılabilecek bir şey var mı?

(bkz: spor salonundaki aşırı motive şişman) iyi günler diler.
(4) 

Kişiye Özel Tabanlık

joker hakki #1531023 
Doktor içe basma problemi için özel tabanlık yaptırmamı önerdi. Bulunduğum şehirde yapan bir yer varmış, 350 tl istiyorlar. Bilgisayar destekli vs bir sistem kullandıklarını sanmıyorum. Kişiye özel tabanlık kullanan arkadaşlardan bilgi alabilir miyim? Yaptırsam pişman olur muyum?
(4) 

Hdmi - PC - TV Bermuda Üçgeni

joker hakki #1529345 
Senelerdir ne zaman bir pc'yi bir tv'ye hdmi ile bağlamaya çalışsam sonuç hep hüsran oldu. Kötü bir görüntü kalitesi ve göz bozan cinsten metinlerle karşılaştım. Cleartype tuning falan hak getire.

2. Ekran olarak kullandığım eski bir tv'yi bu sebeple vga kablo ile kullanıyordum. Fakat vga girişi bozuldu. Yine düştük hdmi eline.

Nedir bunun çaresi?
(3) 

Arabada Bebekle Yolculuk

joker hakki #1528088 
3 aylık kızım var. Normalde arka koltukta, kendi koltuğu emniyet kemeriyle sabitlenmiş şekilde, annesiyle yolculuk yapıyor. Annesi işe başlayacak ve zaman zaman arabaya binmemiz gerekecek. Arkada tek başına korkacağını ve durmayacağını tahmin ediyorum. Ön koltuk hakkında görüşler tartışmalı. Airbag'i kapatarak bebek oto koltuğunu ön koltuğa yerleştirebilirsiniz diyenler var, asla olmaz diyenler var. Ciddi bir güvenlik problemine sebep olmayacaksa kızımın ön koltukta olmasını tercih ederim. Yüzümü görebilir, gerektiğinde sakinleştirebilirim.

Siz bebekle tek başınıza araç kullanacağınızda ne yapıyorsunuz? Sadece çocuk sahibi olanlar ya da çocuk yetiştirme tecrübesi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Bu arada araç 2017 Fiorino Safeline, belki lazım olur.
(4) 

Bebeği Biberona Alıştırma

joker hakki #1526330 
Bu aralar bebek sorularıyla biraz fazla meşgul ediyorum duyuruyu, idare edin lütfen :D

2,5 aylık kızımız var. Annesinin doğum izni bitmek üzere, işe dönecek. Kıza ben bakacağım. Ufak ufak 3-4 saatlik alıştırmalar yapıyoruz.

Biberona çok sinirleniyor. Birkaç gündür biberon krizi var evde. Lansinoh yavaş akışlı biberon kullanıyoruz.

Biberonun emziğine sevdiği tatlı bir damladan damlatınca bir süre emip bırakıyor. Aksi halde hiç emmiyor ve çıldırmış gibi ağlıyor. İrrite etmeden emdirmeye çalışıyorum ama çok başarılı olduğum söylenemez.

Biberona reçel sürme vs gibi tekniklere bulaşmak istemiyorum. Sürekli gaz damlasıyla da kandırıp biberon emdiremem. Böyle böyle aç kalıp mecbur emecek mi? Bildiğiniz bir yöntem var mı?

Teşekkürler, iyi akşamlar.
(5) 

Anne Sütü Saklama

joker hakki #1526280 
Merhaba duyurunun anaları, babaları. Kızımız 2,5 aylık. Annesi işe dönmek zorunda. Kızımıza ben bakacağım. Süt sağma ve saklama işine yeni daldık. Tam çözemediğim bazı meseleler var.

Anne sütü, kabaca, oda sıcaklığında 3 saat, dolapta 3 gün, dondurucuda 3 hafta dayanabilir gibi bir bilgi dolaşıyor internette. Çeşitli senaryolarda nasıl davranmak gerektiğini anlamaya çalışıyorum.

Diyelim ki dolapta 2. günündeki bir sütü çıkardık, ısıttık, çocuk bir kısmını içti ve elimizde dolaptan çıkmış, ısıtılıp soğumuş bir miktar süt kaldı. Bu sütü napıyoruz, iptal mi oldu artık? Yoksa dolapta ne kadar durursa dursun dolaptan çıkınca 3 saat mi sayacağız (bu çok mantıklı gelmiyor bana)?

Bir diğeri şöyle; sütü sağdık, 2 saat oda sıcaklığında kaldı, yani oda sıcaklığında kalabileceği sürenin 2/3'ünü doldurdu. 1 saatlik ömrü kalan bu sütü dolaba alırsak yine 3 gün saklayabiliyor muyuz? Bu da bana saçma geliyor, çünkü ömrünün 2/3'ünü doldurduysa, oransal olarak dolaptaki 2 günü kaybetmiş, 1 günlük ömrü kalmış gibi varsaymak gerekmez mi?

Bunlar ve benzeri durumlarda ne yapıyorsunuz?

Son olarak, yeni sağmaya başladık ve pek süt depolayamadık. Geçtiğimiz 2,5 ayda çocuğumuz aç kalmadı ve fazlasıyla kilo aldı. Fakat hem sağıp hem emzirince süt şu an için yetersiz kalıyor galiba. Zamanla artar mı? Bunun için tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler, iyi günler.
(3) 

Kira Sözleşmesi

joker hakki #1526186 
Hazır kira sözleşmesi nereden bulabilirim? İnternette bazı örnekler var fakat eksiği gediği var mıdır bilemiyorum. Sizin kullandığınız güvenilir bir sözleşme varsa paylaşabilir misiniz?

Kira sözleşmesinde ve tahliye taahhütnamesinde mutlaka bulunsun diyeceğiniz, yasalar dahilinde, maddeler var mı? Dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?

Teşekkürler.

Not: Ev sahiplerine nefret kusuluyor bu aralar. Bu benim tek evim, kirasının üzerine ekleyip kendi kiramı ödüyorum. Mal mülk zengini değilim, birilerinin öfke tahliye sibobu olmamak için belirtmek istedim :D İyi günler.
(3) 

Co-Parenting Uygulamaları

joker hakki #1525232 
İki aylık kızımız var. Eşimle nöbetleşe bakıyoruz. Hem anne hem babanın kendi hesaplarından ortak erişebilecekleri bir bebek takip uygulaması arıyoruz. Bezi kaçta değişti, ilacını kaçta aldı, kaçta uyudu gibi log tutabildiğimiz uygulamalar var fakat iki ebeveynin de eş zamanlı erişebildiği bir uygulama lazım.

Bu tarz aramalar yaptığımda genelde boşanmış ailelerin, birden fazla evde gittili geldili yaşamak zorunda kalan çocukların ebeveynleri için uygulamalar buldum.

Bebek takibine yönelik böyle bir uygulama bulmama yardım edebilir misiniz?
(5) 

Bebekte İnatçı Pişik

joker hakki #1521664 
Kızımız henüz bir aylık. Bu bir ayın maalesef son iki haftasını ciddi bir pişik sorunuyla geçirdik. Yer yer açık yaraların oluştuğu ileri bir pişikten bahsediyorum. Pişik ve bebek hijyeni hakkında temel her şeyi biliyoruz. Altını ıslak tutmuyoruz, altında bez bekletmiyoruz, mümkün olan her anda havalandırıyoruz, ıslak mendil kullanmıyoruz, temiz su ve bebek pamuğu kullanıyoruz, silmek yerine yıkamak, kaliteli bezlere geçiş yapmak, çinko içerikli pişik önleyici kremler vs vs vs her şeyi uyguluyoruz.

Pişik kötüleşince doktor travazol önerdi, önce beş gün travazol kullandık. Geriledi fakat nüksetti. Doktor bu kez fucicort yazdı ve çarşamba gününe kadar fucicort ve hametan kullanacağız. Bu ilaçların çocuklarda kullanımı da tartışmalı, biliyoruz, fakat konu bu değil.

Vaziyet şöyle bir kısır döngüden ibaret. Birincisi, çok fazla kaka ve çiş yapan bir bebek. Kakası da sık sık sulu olabiliyor. Bu sebeple poposu olağan bir bebek poposuna göre fazla asidik bir ortama maruz kalıyor. İkincisi, kızımız çıplak kalmaktan hiç hoşlanmıyor, bu sebeple her alt değiştirme bir krize dönüşüyor. Devamlı ağlıyor, ağladıkça ıkınıyor, ıkındıkça kakasını ve çişini yapıyor. Tekrar temizliyoruz, tekrar kuruluyoruz, tekrar ilaç sürüyoruz, bu süreçte devamlı ağladığı için tekrar kaka yapıyor, çiş yapıyor, tekrar temizliyoruz... Böyle bir döngü sonucunda doğal olarak popoya sürekli bir müdahale oluyor. İlaçlar da yeterince emilemiyor.

Doktor ayrıca prebiyotik damla başlattı. Belki kaka sıklığıyla ilgili bir iyileşme sağlayabilir.

Tahriş olmaması için altını silmek yerine yıkamak işe yarıyor fakat gün içinde o kadar çok kaka ve çiş muharebesi yaşıyoruz ki poposunu yıkaya yıkaya kız üşütme ibareleri göstermeye başladı. Bir de hasta ederiz korkusuyla temiz su ve bebek pamuğuna devam ediyoruz.

Son birkaç gündür tamamen iyileşmeye çok yaklaşmıştı ki poposu yine kıpkırmızı halde bulduk. Bir umut duyuruda çare aramaya geldim. Aman be kardeşim ne kıymetli poposu varmış bebeğin, paragraflar döşemişsin demezsiniz umarım. Ufacık bir bebeğin derdine çare bulamamak çok üzücü. Belki deneyimli anne babalar için kolayca halledilecek bir problemdir, bilemiyorum. Bizim ilk çocuğumuz ve kime sorsak zaten bilinen, herkesin tekrarladığı şeyleri öneriyorlar. Bir ihtimal benzer bir deneyimi olan birine ulaşabilmek umuduyla yazıyorum.

Faydası dokunacağını düşündüğünüz önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(8) 

Bebek Arabası Açmazı

joker hakki #1520727 
3 haftalık bebeğimiz var. Travel sistem istemiyoruz zira tekrar tekrar bebek arabası alacak durumumuz yok. Direk baston arabalardan almak istiyoruz fakat bizim ufaklığın henüz tek yönlü arabalar için fazla küçük olduğunu düşünüyoruz. Bu bastonların çift yönlü olanı yok mu?

Katlanınca fazla yer kaplamayacak, baston ya da alternatif bir sistem, çift yönlü, hiç ümidim yok ama bir ev kirası yatırmak gerekmeyen araba tavsiyeleriniz varsa çok makbule geçer.

Sonunda kafayı sıyırıp el arabasında gezdireceğim çocuğu.
(9) 

Doğumda Lazım Olacak Itemlar

joker hakki #1512964 
Annenin ve bebeğin çantasında mutlaka bulunması gereken, ansızın lazım olacak, "iyi ki almışız dedirtecek" itemlar nelerdir?
(9) 

Tv Box mı Mini PC mi Toplama Kasa mı?

joker hakki #1510241 
Apartta yaşıyoruz, internet ortak. Ethernetle cayır cayır, wifi tırt. Ethernet girişli gönlüme göre bir TV Box bulamadım. Bulduklarımda da Netflix lisansı yokmuş Netflix çalışmıyor gibi yorumlar okuyorum. Ayrıca çok da pahalı geliyor gözüme.

Bunu yerine mini pc alsak olmuyor mu? TV'ye bağlayıp Youtube, Netflix, browser playerları vs takılamaz mıyız? Çok beklentimiz yok. Yemek yerken Youtube izleyelim, arada film, dizi izleyelim, çocuğa çizgifilm açalım yeter. En önemli kıstas ethernet girişi olması.

Daha ucuza gelecekse iş görecek bir kassa vs toplamak mantıklı mı? Estetik olarak falan illa mini olmasına gerek yok. İş görsün, ekonomik olsun, ethernet girişli olsun :D

Ethernet girişli ürün tavsiyeleriniz de olursa tadından yenmez.

Teşekkürler, iyi günler.
(7) 

Kuyumcu Altın Almıyor

joker hakki #1503115 
Yakında çocuğum olacak ve hazırlık yapmak için bir bilezik bozdurmak, alışveriş yapmak istiyorum. Devamlı bu işler için gittiğim bir kuyumcu var. Yaklaşık bir haftadır nakitim yok diyor. Altın yüksek olduğu için almak istemiyor. Yaşadığım şehrin esnafı yalanıyla dolanıyla bilindiği için başka kuyumcuya da gitmek istemiyorum. Bir tanesine gittim bileziği kesip bakmam lazım dedi direk çıktım, kesinlikle esnafa güvenmiyorum. Daha önce fiyat sorduğumuz tüm kuyumcular kesmeden biçmeden fiyatını belirlemişti.

Velhasıl altın düşmeden nasıl bozdurabilirim bu bileziği? İhtiyacım var, yatırımım da var ama nakite çeviremiyorum.
(2) 

Hamilelikte Çalışan Hakları

joker hakki #1491563 
Hamilelik sürecinde kadın çalışanların hakları konusunda bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?

Örneğin haftalık kontroller için ücretli izin hakkı olduğuna dair bilgilerle karşılaşıyoruz. Bu olağan haftalık iznin dışında +1 gün izin hakkı anlamına mı geliyor?

Her türlü tecrübenizi lütfen esirgemeyiniz. Teşekkürler.
(12) 

Baba oluyorum, önerileri alayım

joker hakki #1491059 
Merhabalar. İlk çocuğumuz. Gebelik sürecinde beslenmeden, elimination communitaciton'a her konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. "Biz şunu denedik çok hayrını gördük" ya da "şu konuyu sakın ihmal etmeyin" gibilerinden her türlü paylaşımınız çok makbule geçecektir. Teşekkürler.
(7) 

Akıllı Süpürge Alerjiye Fayda Eder mi?

joker hakki #1481136 
Merhaba. Eşimin ciddi alerji sorunları var. Evi devamlı süpürme fırsatımız olmuyor. Bir akıllı süpürgenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Akıllı süpürgenin alerjiye faydalı olduğunu deneyimleyen oldu mu? Boşa harcama mı olur? Alın, faydasını görürsünüz diyorsanız ürün tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler.
(1) 

Kedi Diş ve Diş Eti Rahatsızlıkları

joker hakki #1472199 
Sokaktan sahiplendiğimiz bir kedimiz var. 7-8 aylık, kısırlaştırılıp sokağa salınmış bir kedi. Tüm sıkıntılarını tedavi ettirdik fakat bir türlü geçmeyen diş ve diş eti sorunları var. Fazla büyümüş köpek dişleri, diş eti çekilmesi ve diş eti enfeksiyonu var. İki veteriner muayene etti ve ikisi de kronikleşmiş olduğunu ve geçmeyeceğini söyledi.

Çiğneyemediği için gıdaları bütün yutuyor ve sindiremeyip kusuyordu. Bu sebeple uzun süre internette bulduğum tariflerden püre tipi mama yaparak besledim. Fakat sürdürülebilir olmadığı için tekrar kuru mamaya alıştırıyorum. Kuru mamayı bütün yutup kustuğu için, mamayı blenderda çekerek veriyorum. Toz ve kırıntı halinde olduğu için bu şekilde yiyebiliyor. Ağzı acıdığı için ve tabi ki püre mama daha lezzetli olduğu için hala onu istiyor.

Velhasıl, kedisinde geçmeyen diş ve diş eti sorunları yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Gerçekten geçmez mi? Geçmese de kontrol altına nasıl alınır? Kediyi rahatlatmak için ne yapabiliriz?
(1) 

Pirinç ve Bakır Levha

joker hakki #1468997 
Ufak boyutlarda (örneğin a4 civarı) 1.5-2mm kalınlıkta pirinç ve bakır levha arıyorum. İnternette hep dev plakalar halinde satılıyor. Böyle ufak ebatlarda nerden alınır?
(5) 

Laptop Tercihi

joker hakki #1468996 
Benim biradere sınav önü kafayı yesin de üniversiteyi kazanamasın diye laptop alacak peder bey. Mümkünse intel işlemcili, 16 gb ram, 256+ gb ssd, gtx1650 civarı bir gpu içeren laptop arıyoruz.

Niye intel, amd'nin nesini gördün deseniz verecek cevabım yok, ama etrafımda cad, cam vb işlerle uğraşan tüm profesyoneller amd yerine inteli tercih ettiklerini söylüyorlar.

www.gamegaraj.com

Seçeneklerden biri bu.

Asus, Dell, Lenovo ve belki acer olabilir. Hp, Casper falan hiç güven vermedi yıllardır. Monster asla düşünmüyoruz, daha önce sıfır ayıplı mal sattılar, anamdan emdiğim süt burnumdan geldi, 2 sene uğraştım.

Bütçemiz 8000, max 9000 tl.

Model önerebilirseniz çok makbule geçecek.

Teşekkürler, iyi günler.
(1) 

Kedi Kusuyor

joker hakki #1465242 
Geçen hasta ve bizim eve sığınmış bir kedi hakkında duyuru açmıştım. Sağolsun birçok kişi yardımcım oldu.

Kedinin iştah problemi yok. Fakat büyük ihtimalle dişlerindeki problem sebebiyle mama tanelerini bütün olarak yutuyor. Fakat kuru mama yedikten bir süre sonra mama parçalarını bütün halinde kusuyor. Yaş mamayı ezerek verdiğimde genelde kusmuyor.

Son birkaç gündür balgam sökücü vuruluyordu, balgam çıkardığı için kusma refleksi sebebiyle kusmuş olabileceğinden şüpheleniyoruz. Fakat sindirimle de ilgili olabilir. Her ihtimale karşı iç parazit yapıldı.

Benzer deneyimi olan hayvan sahipleri yardımcı olabilirse çok makbule geçer.

İyi günler.
(13) 

Hasta Kedi

joker hakki #1464797 
Dün akşam bir kedi soğuk havadan kaçıp bizim eve sığındı. Eşim eve geldiğinde kapının önünde bir terlik üstünde yatar halde bulmuş. Bizden medet ummuş dedik, eve alıp sahiplenmeye karar verdik. Son derece sıcak kanlı, 6-7 aylık bir dişi.

Sanıyorum burnu tıkalı, nefes alırken ve mırlarken çok ses çıkarıyor. Birkaç kez hapşurduğunu, aksırdığını da gördüm. Halsiz, az hareket ediyor. Bakışlarında da hafif bir baygınlık var. Akşam bir kez kustu, tüydendir dedim fakat hala ara sıra hafif öğürür gibi hareketler yapıyor.

Pazartesi veterinere götüreceğim. O zamana kadar mama, su, sıcak ortam dışında kediyi rahatlatacak ne yapabilirim?
(2) 

Dslr Tavsiyesi

joker hakki #1462004 
4000 tl bütçem var. Elimde Canon EF 50mm f/1.8 ii lens bulunuyor. Bu sebeple Canon almak istiyorum.

Bir enstrüman atölyesinde ürün fotoğrafları ve Youtube videoları çekmek için kullanılacak.

Canon EOS 700d ve 2000d çıkıyor karşıma genelde. 1080p/30fps video için yeterli mi?

Ayrıca Twitch'te canlı yayın da yapıyorum. Çok elzem olmamakla birlikte, zaman zaman dummy battery ile webcam olarak kullanmam gerekebilir. Önerdiğiniz modelde bu özellik olup olmadığını da belirtebilirseniz çok makbule geçer.

Dslr seçimi ve aklınıza gelebilecek ilgili konularda desteğinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(3) 

Covid Testinde Antijen mi Antikor mu?

joker hakki #1455898 
Özel bir hastanede test yaptırmamız gerekiyor. Hastane tercihe göre antikor ya da antijen testi yapıldığını söyledi. Hangisini tercih etmeliyiz?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık