(2) 

Hangi Çekirdek Kahve?

joker hakki #1281209 
Hangi kahveyi tercih ediyorsunuz? Nereden, kaça alıyorsunuz? Ne şekilde tüketiyorsunuz? Hangi özellikleri dolayısıyla tercih ediyorsunuz? Örneğin narenciye aroması sevdiğim için x kahveyi, dengeli olduğu için y kahveyi...

Herkese iyi akşamlar.
(9) 

Dünyayı Değiştiren Albümler

joker hakki #1270604 
eksisozluk.com

Şöyle bir başlık girişiminde bulundum fakat akış içinde yitip gidiyor malum. Sizin de dünyaya öyle ya da böyle bir etkide bulunduğunu, özel bir yanı olduğunu düşündüğünüz albümleri alabilir miyim? İyi akşamlar.
(1) 

Pikap Setup'ı, Hibrit Sistemler

joker hakki #1269245 
Merhaba. Elimdeki imkanlara, fazla para harcamadan eklemeler yaparak plak dünyasına giriş yapmak istiyorum.

Şu an prodüksiyon, kayıt, kürek işlerinin yanı sıra, müzik dinlerken de beni üzmeyen ekipmanlar kullanmaktayım. Flac vs formatlarla mutluydum fakat plakların cazibesine daha fazla dayanamayacağım sanırım.

Elimde;
-Focusrite Saffire 6 Usb, Harici Ses Kartı
-M-Audio BX6 Carbon 6" Referans Monitörleri
-Lenovo Ideapad y510p Laptop bulunmakta.

Bu kuruluma, amfi, preamfi vs. edinmeden yalnızca pikap ekleyerek alacağım sonuç tatmin edici seviyelerde olur mu? Yazılım destekli plak dinleme meselesi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

"Bu işler çok şahsi, kiminin beğendiğini diğeri beğenmez" meselelerinin farkındayım ve her forumda konunun buralara getirilip bulandırıldığını, dağıtıldığını görüyorum. yahut her forumda elbet birileri çıkıp "dijital elemanlar kullanarak analogdan alacağınız sonucu beklemeyin, kendinizi kandırmayın" gibi çıkışlar yapabiliyor. Halbuki hibrit sistemlerle de gayet güzel sonuçlar alınabildiğini biliyorum. Bu tarz forum canavarlarının, kendi sahip olduğunu övme ve yüceltme güdüsüne kapıldığını düşünüyorum. Dolayısıyla spekülasyona mahal vermeden, net cevaplar alabilirsem çok makbule geçer :D Bisiklette yol bisikletçileri - mtbciler, gitarda fenderciler - gibsoncular, hi-fi'de analogcular- dijitalciler, hülyacılar - gülbenciler gibi cepheleşmelerden çok sıkıldım ve farklı alternatiflerin kazanımlarına açık fikirli bir şekilde yaklaşabilecek arkadaşlarla sohbet etmeyi çok istiyorum.

Ayrıca, pikap, kablo, ekipman hatta plak tavsiyelerinizi de almaktan mutluluk duyarım. Bu işlere gönül vermiş duyurucu arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

İyi günler.
(3) 

Pcb Devre Nerede Bastırılır? (İstanbul - Avrupa)

joker hakki #1257557 
Karaköy civarında pcb baskı yapan yeler olduğunu duydum. Az sayıda devre bastırabileceğim, önerebileceğiniz bir yer var mı? Fiyatlar ve teslimat süreleri konusunda bilgilendirebilir misiniz? Teşekkürler.
(2) 

Videodaki müzik

joker hakki #1257479 
Çalan şarkıyı biliyor musunuz? Shazam çok alakasız bir şey çıkarıyor.

www.59saniye.com
(3) 

Boks Salonu (İstanbul) - Kadıköy Boks Kulübü Alternatifi

joker hakki #1242749 
Kadıköy Boks Kulübü aklıma yatıyor, her şey okey. Yalnızca Avrupa Yakasından gidip gelmek çok vaktimi alacak. Sürekliliği olmaz diye korkuyorum. Kadıköy Boks Kulübü'ne alternatif Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş civarında, apaçi yuvası olmayan, temiz, antrenörleri iyi salon önerebilir misiniz? Teşekkürler.
(2) 

İspinoz, Saka, Ötücü Kuş Beslemek

joker hakki #1214196 
Zebra İspinozu(Hint Bülbülü) hariç ispinoz besleyen var mı? Özellikle Bengal ve Java ispinozları çok ilgimi çekiyor. Amatörler için uygun kuş türleri olduğunu okuyorum birçok yerde. Sakalar da çok güzel kuşlar.
İspinozlara iyi bakabildiğime emin olursam saka da edinmek istiyorum. İspinoz ötüşü sakayı bozar mı?
Ötücü kuşlara dair bir meraka kapıldım, kafalar karıştı. Yetkili abilerle, ablalarla iletişime geçmek istiyorum. Herkese iyi akşamlar.
(1) 

Yeryüzü Sofraları

joker hakki #1194082 
Bu Ramazan, İstanbul'da yeryüzü sofrası programı var mı? Yani Bikaç gün önceden duyurulup yapılan ufak etkinlikler elbet oluyor ama şimdiden belli planlı programlı olan var mı?

İyi günler.
(3) 

Go, Mangala, Satranç, Dama vb.

joker hakki #1187627 
İki kişinin oynayabileceği zeka, strateji oyunlarını araştırıyorum. Dama, tavla, satranç, go, mangala, domino vb. bu listeye neler ekleyebiliriz?

İyi günler.
(7) 

Kuduz Aşısı

joker hakki #1143376 
Ocak ayında hayın bir kedi saldırısına uğradığım için kuduz aşısı oldum. 5 dozluk bir uygulama standardı var. Ev kedisi oldugu ve bir sıkıntısı olmadığı için 4. ve 5. dozu vurmaya gerek olmadığını söylediler.

Az önce de bir sokak köpeği tarafından hafif ısırıldım. Dişleri tam geçmemiş, kanama yok. Aşı yapılalı yaklaşık 10 ay oldu. Yeniden aşı olmalı mıyım? Hastaneye ulaşma şansım pek yok.
(1) 

Açık tütün(İstanbul Avrupa)

joker hakki #1138036 
Taksim, Kurtuluş ve Laleli, Eminönü, Karaköy civarında devamlı müşterisi olunacak, güvenilir tütüncü tavsiye edebilir misiniz? Paketli tütünlerle ilgilenmiyoruz.

Özellikle Eminönü'ndeki dükkanlara, Eminönü'nün artık iyiden iyiye ortadoğu prototipi olması sebebiyle, güvenemiyoruz. Kükürtlenmiş, türlü işlemden geçirilmiş tütünleri kakalamayacak esnaf tanıdığımız da yok. Duyurucu tiryakilerden yardım eli bekliyoruz.

Ayrıca bu ballı tütün denen ürünü deneyen, satın alan yahut kendi kuran var mıdır? Bu konuyu da özellikle merak etmekteyiz.

Herkese iyi günler, teşekkürler.
(3) 

Haydarpaşa - Gebze Banliyö hattı seferlere başladı mı?

joker hakki #1133584 
Treni kullanabiliyor muyuz? Hala kapalıysa Kadıköy-Pendik arası en hızlı ulaşım nasıl sağlanır?
(1) 

Engelliler ve Ergonomik Yaşam

joker hakki #1133056 
İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü öğrencisiyim. Ergonomi dersi için başlıktaki konu üzerine bir sunum hazırlamam gerekiyor. Ezberden konuşmak yerine engelli arkadaşların çektikleri sıkıntıları dikkate alsam daha amacına uygun olacağını düşündüm. Duyurudaki engelli arkadaşlardan ve engelli tanıdıkları olan duyuru ahalisinden, "ergonomik yaşam" açısından yaşanılan sıkıntıları yazmalarını rica ediyorum.

Hem engelli arkadaşların seslerini bir nebze de olsa daha duyulur kılmak, hem de havada kalacak ezbere bir çalışmada engelliler yerine, tabiri caizse, "bilmiş bilmiş" konuşmamak adına fikir ve irtibat açısından yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Moderatör arkadaşlardan da konuyu bir müddet yukarıya sabitlemelerini rica ediyorum. Teşekkür ederim.
(5) 

120 gün içinde kaydı yapılmayan telefon

joker hakki #1074712 
120 gün dolduğu için imei kaydını yapamadıgımız bir telefon var. 4 mayıs'ta telefonun kapanacağına dair bir sms aldık ama dün 120 gün dolduğu için kaydı yaptıramıyoruz. Ne yapmak lazım?
(4) 

Pazar günü kuduz aşısı

joker hakki #1033300 
Geçen gün poliklinik kapalı oldugu için Şişli Etfal Acilde 1. doz kuduz aşısı oldum. Acilde, kalan dozları mesai saatinde polikliniğe gidip yaptırmam gerektiğini, acile gelirsem yapılmayacağını söylediler. Ayrıca bakanlık artık bu rahatsızlığı takip ediyor vaktinde yaptırmazsan yurtdışına çıkışlarda sorun yaşarsın dediler.

Yarın yani pazar günü 2. dozu vurulmam lazım fakat malumunuz pazar günü poliklinikler kapalı. Acilde de yapılmaz dediler. Nasıl edelim bu işi?

Herkese iyi günler.
(1) 

Wisconsin'deki duyurucular

joker hakki #986139 
Wisconsin'de yaşayan duyurucu var mıdır?
(3) 

Nexus 7 internet paylaşımı

joker hakki #980059 
Nexus 7'de hotspot açamıyorum. Usb ile bilgisayara baglayıp tabletin internetini nasıl paylaşabilirim?
(4) 

Atatürk Havalimanı'na yakın otel

joker hakki #974281 
1 geceliğine, 150 lirayı geçmeyecek, havalimanına en yakın oteli arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
(10) 

Şirince Civarında Kamp

joker hakki #967613 
Bayram sonu Matematik Köyü'ndeki etkinliğimiz bitince birkaç gün de kamp yapalım dedik. Şirince civarında öğrenci bütçesine uygun çadır kuracağımız bir kamp alanı önerebilir misiniz?

Dereli Camping'i çok duyuyoruz hem çok seveni var hem nefret edeni var. Giden gören var mıdır? Alternatifini bilen var mıdır?

Bir de bu kamp işinin acemisiyiz. Kamp alanında eşyaları çadıra koyup kitleyip gezmeye gidilir mi yoksa illa goca goca çantalar sırtımızda mı gezmek gerekir? Kamp işinin püf noktaları nelerdir?

Bu gibi sorular ve kamp konusu etrafında her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese iyi günler.
(1) 

Alfabetik Liste Oluşturma

joker hakki #966164 
Merhabalar. Bir kitap boyunca altı çizilen muhtelif kelimeler var. Bunları bilgisayara geçireyim, sonra bunlar derlensin toplansın -birden fazla girilen keliemelerin sadece biri listede görünsün, alfabetik listelensin vs- istiyorum.

Hangi metin programıyla, nasıl yaparız?
(2) 

Asoiaf ve Fantastik Edebiyat

joker hakki #946497 
Merhabalar. Ejderhalarla Dans'ın son 300 sayfası falan kaldı, bitmesin diye gıdım gıdım okuyorum. Kış Rüzgarları da ne zaman gelecek kim bilir. Yeni bir seriye başlamak istiyorum ama çok kararsızım. Zaman Çarkı olabilir. Elfli, cüceli olmayan, mümkünse uzun seriler öncelikli tercihim ama her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.
(2) 

Zihin haritalama(mind map) yazılımı ve kapsamlı zihin haritası örnekleri

joker hakki #943374 
Zihin haritalama yazılımı tavsiyesine ve kapsamlı zihin haritası örneklerine ihtiyacım var. Konuyla ilgili az ya da çok alakalı tüm bildiklerinizi paylaşınız lütfen.

İyi günler.
(1) 

Sütlüce'de yaşanır mı?

joker hakki #913048 
Sütlüce'de yaşanır mı? Öğrenciye mahalle baskısı olur mu? Artıları eksileri nelerdir bilenler bi atarsa çok sevinirim. İyi akşamlar.
(2) 

Taksim civarında ucuz ev eşyası

joker hakki #903408 
En acilinden ve ucuzundan masa sandalye ve ufak tefek ev eşyaları almam lazım. Çok kaliteli şeyler aramıyorum. Nereden alınır, kaça alınır?
(7) 

Room for rent sea view hystorical apartment in Galata/Beyoglu

joker hakki #901686 
Merhabalar. Ev arkadaşımın evlenmesi münasebetiyle odayı bir erasmus öğrencisine kiralamak istiyorum. Bilen gören olur, arkadaşına lazım olan olur vesaire diyerek şansımı denemek istedim. Odaya ihtiyacı olan tanıdıklarınız varsa lütfen irtibat sağlayın. Teşekkür ederim.

istanbul.craigslist.com.tr
(2) 

Vergi Yapılandırması

joker hakki #868585 
Yarın aftan yararlanmak için başvuru yapmaya gideceğim ancak nüfuz cüzdanımı bulamıyorum. Mutlaka gerekir mi? gerekli başka belge, evrak gibi şeyler var mı?
(7) 

Kullanılmayan Apartman Bodrumu

joker hakki #848595 
Apartmanda şu an kullanılmayan bir bodrum var. İçi çöp, kalas, çamur dolu. Herkes ümidi kesmiş anladığım kadarıyla. Biz burayı temizleyip izolasyonunu yaptırıp stüdyo olarak kullanmak istiyoruz.

Bunun kararını yönetici verebilir mi? Yahut her daireyle anlaşsak, farzı misal her dairenin aidatlarını karşılayarak, kiralama hakkımız var mı? Nasıl oluyor bu işler?

Asmalı civarında depo kiralayan var mı? :D
(2) 

İÜ Edebiyat - Özen Fotokopi Nerede?

joker hakki #847616 
Bu özen fotokopi nerede acaba?
(3) 

Suistimal etmeyi aliskanlik haline getirmiş kisi

joker hakki #843884 
Suistimal edebileceği her şeyi suistimal eden, hayata karesi evvela tutymlari bu olan insanlari saniyorum bilirsiniz. Boylelerini tanımlamak için kullanilan bir isim, sifat vesair biliyor musunuz?
(1) 

Vodafone Vodem problemi

joker hakki #843035 
Modemin uygulamasinda bağlan dediğim zaman hata veriyor ve cihazi kullanan diğer programlari kapatiginizdan emin olun diyor. Bir turlu baglanamiyorum. Bir çözüm yolu bilen varsa çok makbule geçecek. Herkese iyi günler.
(1) 

Tabletten internet paylasimi

joker hakki #827953 
Eski nesil Nexus 7 kullaniyorum. Ayarlarinda hotspot, internet paylasimi gibi bir seçenek bulamiyorum. Bu isi yapan uygulamalarda da sadece sinirli bağlantı elde ediyorum. Laptop baglantiyi buluyor ama internete erisemiyor. Var midir bir çaresi?

Herkese iyi günler.
(2) 

Silinen klasörü geri getirme

joker hakki #821059 
Akşam shift+delete marifetiyle masaüstünden sildiğim klasörü geri getirmem lazım. Recuva işe yaramadı.

Şimdiden ölmüşlerinizin ruhuna varsın. Sırtınız yere gelmesin inşallah.
(6) 

Ücretsiz, başarılı antivirüs programı

joker hakki #805807 
önerilerini alabiir miyim?

İyi akşamlar.
(1) 

Dayz Oynayan var mı?

joker hakki #802702 
Dayz'de yalnız takılmaktan sıkılan var mı? Türk serverı biliyor musunuz?
(8) 

İki kişilik iskambil oyunu

joker hakki #799968 
Merhabalar. İki kişiyle oynanabilen şöyle saracak, kafa yordurtacak iskambil oyunları biliyor musunuz? İskambil dışındaki önerilere de açığım.

Herkese iyi geceler.
(7) 

Dizi Tavsiyesi

joker hakki #799556 
Selam gececiler.

Person of İnterest, Black Mirror, Sopranos, Rome, House, Family Guy, Sherlock, My Name is Earl, Nip Tuck, Shameless, Seinfeld, Big Bang Theory, Walking Dead, 1 sezon Doctor Who, ve son olarak az önce Fringe'i izledim ve bitti. Dexter'ı sevemedim. Breaking Bad'i de daha sonra izleyeceğim.

Ne tavsiye edersiniz?

Herkese iyi geceler.
(6) 

Oyun Tavsiyesi

joker hakki #760524 
Don't Starve, Assasin's Creed, Portal, Team Fortress, Hitman, Civilization oynadım, severim.

Her türlü oyun tavsiyelerinizi bekliyorum.
(3) 

Laptop ekran değişimi

joker hakki #742678 
Ekranı kırık bir Casper'ım(Casper W76SUN) var. Kız arkadaşım da allahlık bir Dell Vostro(Dell Vostro 1015) kullanmaya çalışıyor. Dell'in ekranı Casper'a uyar mı acaba bunu anlamanın yolu nedir? Uymazsa laptop ekranları ne kadardır kaça değiştirirler?

Kızcağızın bu dönem dersleri dolayısıyla bilgisayara çok ihtiyacı var ve derslerinden ciddi anlamda geri kalmak üzere. Bir şekilde Casper'ın ekranına çare bulup ihtiyacını görmek istiyorum. İlgilenirseniz çok makbule geçecek.

Herkese iyi akşamlar.
(3) 

İkametgah Değişikliği

joker hakki #742217 
ev arkadaşım ikametini oturduğumuz eve aldırdı. Benim de aldırmam için beraber gitmemiz gerekiyormuş sanırım. Ttnet faturası benim üzerime bu faturayla gitsem ikametimi aldıramaz mıyım? Ya da bu işi tek başıma nasıl halledebilirim?

Herkese iyi akşamlar.
(5) 

İÜ Yemekhane

joker hakki #742189 
Kampüskart olmadan yemek yiyebiliyor muyuz? Kimlik kartının süresi nisanda bitiyor öğrenci işlerinde de 2012 girişlilerin kampüskartı yokmuş? Ne olacak bu işlerin aslını bilen yok mu koca duyuruda?

Herkese iyi akşamlar.
(2) 

İÜ Edebiyat Fakültesi

joker hakki #741693 
Yemek saatleri bilgisi internet sitesi ve hatta yemekhane kapısında dahi yok.
Yok mu yemek saatlerini bilen?
(1) 

Kadıköy-Göztepe Civarında Kız Yurdu

joker hakki #738785 
Merhabalar. Tek kişilik olmadı 2 kişilik oda fiyatları cep yakmayan(part time çalışan bir öğrencinin maaşıyla ödenebilecek ve yaşamaya parası kalacak hesapta), kesinlikle cemaat vb oluşumlarla ilgisi olmayan bir yurt önerebilir misiniz?

Bu tarz yurtların aşağı yukarı fiyatları ne aralıktadır?

Herkese iyi akşamlar.
(2) 

Gönüllülük Esasına Dayanan Yaz Uğraşı

joker hakki #737843 
Merhabalar. Antropoloji öğrencisiyim. Sosyal Bilimlerin tutkulu bir takipçisiyim. Çatpat ingilizcem var. Yaz aylarında İngilizce konuşulan bir ülkede gönüllü olarak bir işe yarayayım, hem kafam açılsın hem dilim gelişsin istiyorum. Kültürel organizasyonlara (semiotics mesela tadından yenmez) hademe olarak bile dahil olsam çok mutlu olacağım ama Afrika'da goril boku temizlemeye de razıyım.

Lakin bu işler nasıl işler hiç bilmiyorum. Az parayla hem kendime hem başkalarına hayırlı olacabileceğim, mümkünse alanımla ilgili bir uğraşa dahil olabileceğim alternatifler sunabilir misiniz? Nereye gideyim, kimle irtibat kurayım, neleri inceleyeyim? Neleri aklımın bir kenarına yazayım, kulağıma neler küpe olsun? Geniş bir yelpazede tavsiyelerinize ve paylaşımlarınıza ihtiyacım var.

Hadi arkadaşlar elden ele, şu kardeşinize bir yardımcı olun lütfen.

Herkese iyi akşamlar.
(11) 

Google Adımı Kabul Etmiyor

joker hakki #737136 
Adım ve soyadım aynı. Google "belli ki bu gerçek bir isim değil" diyerek bunu kabul etmiyor. Kaç kez inceleme isteği gönderdim, inceledik uygun olmadığına karar verdik diyorlar. Adamlar senin adın bu değil gerçek adını yaz diyor, gönülleri olsun diye başka ad mı yazayım illa? Google+ hesabım askıda. Dünya devi ayıbediyor, nabıcaz?
(1) 

Göz Damlası

joker hakki #736094 
Arkadaşıma Ofnol ve Eyestil adında iki damla yazdılar. Bu damlaların art arda kullanılması bir sıkıntı çıkarır mı? Bu iki damlayı araya vakit koyarak mı damlatmak gerekir?

Herkese iyi akşamlar.
(2) 

Karanlıkta Parlayan Boya

joker hakki #735801 
Blacklight altında parlayanlardan değil de, kaynağından ışığı emip karanlıkta yansıtanlardan arıyorum. İstanbul'da nerede bulurum?
(1) 

İÜ Ders Seçimi

joker hakki #735326 
Ders seçebilen var mı, sabahı mı bekleyeceğiz?

2. yılımın 2. dönemine gireceğim. İlk dönem derslerimi verdikten sonra okulla neredeyse ilişkim olmadı. 1. yılın 2. dönemindeki derslerden FF ile kalmış görünüyorum. Bu dönem bu dersleri almamda bir sıkıntı olur mu? FF ile kalınmış dersi yeniden alırken devam zorunluluğu oluyor mu?

Herkese iyi geceler.
(3) 

Doctor Who Danışmanlık Hizmeti

joker hakki #732687 
1. Sezonun son bölümündeyim. Captain Jack'in diziye nasıl dahil olduğunu bilemiyorum. Bi özet geçer misiniz ve kaçıncı bölümde gerçekleştiğini söyler misiniz lütfen?

Herkese iyi günler.
(5) 

Bebe Yağı Suda Çözünür mü?

joker hakki #731933 
Soru başlıkta. İyi akşamlar.
(1) 

Lava Lambası Yapmak

joker hakki #731846 
Su ve sıvı yağ ile yapılan versiyonları çok işe yarar olmuyor. Mineral yağı ve alkolle yapılan versiyonu denemek istiyorum. Mineral yağını nereden bulabilirim? Tahmini bir fiyat verebilir misiniz?

Ayrıca, tariflerden anladığım kadarıyla, parafin, bal mumu, wax kullanarak daha yüksek performans almak mümkün. Acaba erittiğimiz parafin, bal mumu soğuyup katılaşır mı yoksa alkolün içinde likit halini koruyabilir mi?

Daha başka tavsiyeleriniz de beni çok memnun edecektir. Teşekkür ederim.

mobil görünümden çık