Senelerdir ne zaman bir pc'yi bir tv'ye hdmi ile bağlamaya çalışsam sonuç hep hüsran oldu. Kötü bir görüntü kalitesi ve göz bozan cinsten metinlerle karşılaştım. Cleartype tuning falan hak getire.

2. Ekran olarak kullandığım eski bir tv'yi bu sebeple vga kablo ile kullanıyordum. Fakat vga girişi bozuldu. Yine düştük hdmi eline.

Nedir bunun çaresi?

 

Düzgün bir HDMI kablo ile bağlayıp çözünürlüğü televizyonun desteklediği en üst ayara getirirsen alabileceğin en iyi görüntüyü alırsın. TV Full HD ise 1920x1080 olmalı çözünürlük ayarı mesela. bundan daha düşük ayarda güzel görünmemesi normal.

himmet dayi

bende televizyonun çözünürlüğü seçerken çözünürlükler iki farklı kategoride listeleniyor. şu şekilde:

Ultra HD, HD, SD:
1920x1080
1280x720
vs...

PC:
1920x1080
1680x1650
vs...

Bu iki kategoriden Ultra HD'nin altındaki 1920x1080'i seçersem dediğin gibi kötü bir görüntü kalitesi alıyorum. Ama eğer PC'nin altındaki 1920x1080'i seçersem o zaman normal görüntü alıyorum.

Nvidia Control Panel'de ayarlar bu şekilde gözüküyor bende. Eğer sende gözükmüyorsa ve Nvidia ekran kartlı bir bilgisayarın varsa Nvidia Control Panel'i yüklemeyi deneyebilirsin.

king lizard

PC'de Msi 1660ti kullanıyorum gpu ile bir ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum ki senelerdir rastladığım bir problem bu. onlarca başka pc ve tv ile yaşadığım bir problem. Ayrıca laptop'ı da başka bir tv'ye bağlıyorum ara sıra, yine son derece boktan sonuç alıyorum.

Tv'lerden biri eski, diğeri yeni sayılır. Kablolar farklı.

Çözünürlük ayarlarını tabi ki yapıyorum. Cleartype tuning de uyguluyorum. Sonuç tatmin edici olmuyor.

joker hakki

hdmi kablo ile ilgilisi yok. hdmi da görüntü ya vardır ya yoktur. :) bulanık olmaz. sorun sizin çözünürlük ayarlarınızda. ya pc yi tv ye genişlet diyorsunuz, ya da yanlış bir ayarda kullanıyorsunuz. tek tek çözünürlük modlarını ve tv den zoom, genişlet vs gibi seçenekleri otomatik yapıp deneyin.

janavarorion
1

mobil görünümden çık