(2) 

İş değişikliğinde kümülatif vergi matrahı

vatanperver #1569102 
Yeni başlayacağım işyeri bunu istedi. Ben eski işyerimden henüz ayrılmadım. Son maaşımı da henüz almadım. Hatta, son maaşıma ek, artan izinlerimin ücretini de yatıracaklar.

Yine de kümülatif vergi matrahı alabilir miyim? İleride ödenecekleri de sayarak. Yoksa her şey hallolduktan sonra mı istemeliyim bu belgeyi?
(4) 

Marketteki ayvalar neden tüylü değil

vatanperver #1514457 
Farklı cins mi? Ben çocukken bütün ayvalar tüylü olurdu. Şimdi dışı elma gibi olmuş, elmadan farkı biraz yapışkan olması sadece.
(1) 

Düdüklü tencere kapağındaki zımbırtılar

vatanperver #1514291 
Ekte bir resim koyuyorum.

1. Resmin en altında ortada, tüm düdüklü tencerelerde olan, ucunda anahtarlık halkası gibi bir şey olan bir yükselti var.

2. Onun biraz üstünde, ucu kırmızı renkli bir çubuk var. Düdüklü tencere çalıştığında, bu çubuk, kapağın tutma kolundaki yuvarlak boşluğun içine girecek şekilde yükseliyor.

3. Sol tarafta mavi renkli yuvarlak bir şey var. Tencere kapağı kapalıyken görünmüyor, çünkü tutma kolunun altındaki metal kısmın altında kalıyor, hemen CE yazısının altında kalıyor yani.

4. Arka tarafta da resminde görünmeyen düdük var, onun ne işe yaradığını biliyorum.

1, 2, 3 ne işe yararlar?
(5) 

Vesikalık fotoğraf

vatanperver #1514005 
Bir yere vesikalık fotoğraf vermem gerekiyordu, özel bir şartı yoktu biyometrik gibi. Hadi dedim güzel vesikalık fotoğrafım olsun, berbere gittim, güzelce giyindim, saçlarımı yaptım falan.

Hayalimde şu vardı: images.unsplash.com
veya şu image.shutterstock.com

ama sonuç şöyle oldu: i0.wp.com

Nasıl desem, yüzümdeki kırışıklar belli olsun, bir taraf gölge kalsın, kafam biraz yamuk dursun istemiştim. Tabi öyle bir vesikalık fotoğrafı resmi işlemlerde kullanabilir miyim, onu da bilmiyorum.

Mahallenin bıçkın fotoğrafçısı mı bu işten anlamıyor, kamerası/ışığı mı kötü, yoksa talep bu olduğu için isteneni mi yapıyor?
(4) 

Apple tv ne işe yarıyor?

vatanperver #1513988 
Mi box denen aleti biliyorum, bu da onun gibi mi? Farkı ne?
(5) 

Elektrik faturası ödememe işi noldu

vatanperver #1513738 
Öyle bir kampanya başlamıştı ama herkes ödedi galiba sonradan.
(4) 

Arabanın el freni ışığı yanıyor

vatanperver #1513475 
Yokuş kalkış desteği ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Eskiden yokuşta kalkarken biraz geriye kaçacak gibi olursa o ışık yanıyordu, bu normal diye düşünüyorum.

Şimdilerde hafif eğimli bir yokuşta giderken bile el freni ışığı yanıyor. Neden olabilir?
(2) 

Telefonda covid için gelen sms şifresini sordular

vatanperver #1512671 
Selamlar, covid testim pozitif çıktı. Ertesi günü ankaradan bir numara aradı. "Geçmiş olsun" dedi, "işyeri için rapor gerekiyor mu" dedi, karantinada olduğumu anlattı. Sonra telefonuma gelen sms'teki şifreyi sordu, söyledim. Sms'te "kapıya gelen sağlık görevlisine şifreyi söyleyin" yazıyormuş meğer. Kaç gündür de zaten görevli falan gelmedi.

Telefondaki kişi neden bana şifreyi sordu, işin içinde bir iş var mı?

Telefonda whatsapp diğer insanların sesini kapatıyor

vatanperver #1512359 
Samsung galaxy m12 marka telefon, whatsappta görüntülü görüşme yaparken, eğer benim yanımda başka birisi daha varsa, ikimizden birinin sesini karşıya iletiyor, diğer kişinin sesini kısıyor/kısmaya çalışıyor.

Hani cafede falan kullanılsa aslında kullanışlı olurdu.

Bu özelliği nasıl kapatırım?
(4) 

usb-c neden şarj etmez?

vatanperver #1511798 
Problem olarak gördüğüm için değil merakımdan soruyorum.

Macbook şarj aletim usb-c. Telefon şarj aletim de usb-c. Bu şarj aletleri gayet iyi biçimde çalışıyorlar. Fakat usb-c olan bluetooth kulaklığım macbook şarj aletinden şarj olmuyor, telefonunkinden oluyor. Merak ettim, neden olabilir? Macbook şarj aletinin kulaklığı bir tehlike/kısa devre olarak görüp şarj etmemesi gibi bir şey geldi aklıma.
(2) 

Vanası kapalı olan kalorifer yanıyor

vatanperver #1511559 
Biraz da benim suçum. Vanaları bir açıp bir kapatıp bu hale getirdim sanırım.

Normalde vanayı peteğin sadece bir tarafından açıp kapatıyorum. Vana bozulunca, onu açık bırakıp diğer taraftakini aç/kapa yapmaya başladım. Ama bozuk olan da bozuk kalmasın istiyorum. Nesi bozulmuş ve nasıl tamir ederim?
(6) 

Osmanlı zamanında alışveriş poşeti

vatanperver #1510917 
Mesela sene 1650, şehir Bursa. Aktardan çay ve karabiber alacağız. Yanımızda kap kacak mı götürüyoruz, genelde neye koyuyoruz? Aktarda kese kağıdı diye bir şey yoktur herhalde? Yanımızda topraktan yapılma birer kap mı götürüyoruz, birisi çay diğer karabiber için? Çuval gibi bir şeye belki çay girer de karabiber olmaz.
(11) 

Köpek bana havladı

vatanperver #1510510 
Sabah kahvaltı için ekmek olmadığını farkedince fırına koştum. Zaten yeni uyanmışım kafam dalgın. Ben koşarken kedi kadar ufacık bir köpek benim önüme atlayıp havlamaya başladı, ödüm patladı bir anda. İpi falan yok. Sahibi kadın da "ponçik oğlum ayıp yapma" falan dedi. Sabah sabah adrenalinle doldum, o heyecanım geçmedi bir türlü, sinir oldum.

Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

A. Olur öyle şeyler arada, takma kafana
B. En azından ip takıp köpeği öyle gezdirmesi gerekirdi
C. Diğer

2000'lerde bakmıyor çeşm-i siyah klibi vardı

vatanperver #1508346 
Klipte şarkıyı söyleyen adam beyaz giyinmişti galiba, belki de arka plan beyazdı. Kimdi o, hatırlayan var mı? Ahmet Özhan falan demeyin, genç birisiydi.
(6) 

Bir spor salonundan beklentiniz nedir?

vatanperver #1506161 
Ve bu beklentilerinizin karşılanıp karşılanmayacağını üye olmadan önce anlayabilir misiniz?

Bir diğer sorum ise şu: banyoyu kullanmayacaksanız bütün spor salonları az-çok aynı mıdır? "En ucuzuna üye ol" mu dersiniz?
(7) 

Rezidansta yüksek katta oturmak güzel mi?

vatanperver #1506153 
Perde kullanmayıp etrafı görebilmek güzeldir diye düşünüyorum. Gerçi belki perde gerekiyordur, artık gökdelenler bile yan yana. Sahi o camlar kirleniyor mu, ne sıklıkla siliniyor?

Bir de o ufacık evlerde (net 30-50 metrekare) oturanlar, sıkılıyor musunuz, keşke daha büyük bir ev olsaydı diyor musunuz?
(9) 

Ev hırsızlıkları ne durumda?

vatanperver #1506040 
90'larda çok duyardım hırsız 4üncü kata tırmanmış, kapıyı çilingir gibi açmış falan diye.

O işler ne oldu? İnsanlar paralarını altınlarını bankalara yatırıyor diye hırsızlık azaldı mı? Ya da artık hep giriş/bodrum katlarına mı giriyorlar?
(3) 

Et yiyenler gut hastası oluyor mu?

vatanperver #1506032 
Aslında avrupalılara kıyasla çok et yemiyoruz, şöyle bir grafik var:

landgeistdotcom.files.wordpress.com

Yine de gut olan insanlar duyuyorum çok nadiren de olsa. Et yemenin aşırısı ne?
(2) 

Americano'nun dibi neden ekşi olabilir?

vatanperver #1505708 
Geçen gün içtim, sanki limon sıkmışlar gibi, o derece. Barista makinasıyla değil de, tam otomatik makinayla yapmışlar, o besbelli. Ama neden dibi ekşiyor onu çözemedim. Son yudumu aldığıma pişman oldum.
(1) 

Bariyerli ispark otoparkları kapanıyor mu

vatanperver #1505265 
Saat geç olduğunda ne oluyor? 7/24 açık mı bunlar? Yoksa görevli bariyeri kaldırıp evine mi gidiyor?
(5) 

Demlik poşet çaylar nasıl?

vatanperver #1504878 
Çaydanlığın üstünü temizlemek biraz zor geliyor. Çaydanlığımın üst tarafının ağzında süzgeç var.

Demlik poşet çaylar lezzetli mi, bir de paket çaya göre daha pahalıya mı geliyor? Ne kadar daha pahalıya geliyor? Kullanışlı olduğuna şüphe yok.
(2) 

Screenshot çektiğimin karşı tarafa bildirilmesi

vatanperver #1504877 
Sanırım telefonda instagram ve snapchat bazı durumlarda bunu yapıyor, değil mi?

Peki bir uygulamanın bunu yaptığını nasıl anlarım? ***Mesela*** whatsapp'ı güncelledim diyelim. Belki de adamlar "sohbet ekranının görüntüsünü alınca karşıya bildirim gitmesi" özelliğini getirdiler yeni güncelleme ile. Bunu önceden bilmenin bir yolu var mı?
(1) 

Kendi fikrinden olmayan yeri/ülkeyi terketmek

vatanperver #1504316 
Böyle bir terim vardı, galiba ???? voting gibi bir adı vardı. Neydi o?
(8) 

Zam hariç arabanın benzin deposunu tam doldurmak mantıklı mı?

vatanperver #1504078 
Diyelim ki önümüzdeki 5 gün zam gelmeyecek, ve siz bu 5 günde bir depo kadar yol yapacaksınız.

Ben şey düşünüyordum: yarım depo doldurayım, yolda benzin istasyonuna denk geldikçe üzerine eklerim. Böylece tam deponun ağırlığını taşımamış olurum. Tabi bunun etkisi ne kadar olur bilmiyorum.

Bir arkadaşım dedi ki: o pompalarda hata payı oluyor. Mesela ilk bir litreyi doldurmuyor (ya da öyle bir şey). Bu yüzden depoyu tam doldurmak daha iyi.

Hangisi mantıklı?
(2) 

Hangi pantolon diz yapmaz rengi atmaz

vatanperver #1502388 
Siyah ya da lacivert pantolon almak istiyorum. Eskiden LCW'den chino pantolon alırdım, hem rengi birkaç yıkamada solardı, hem de giydikten kısa bir süre sonra tuhaf bir şekil alırdı, sandalyede oturup kalktıktan sonra bile.

Galiba kumaşının %100 pamuk değil de başka bir şey olması lazım? Ne almak lazım, o tarz pantolon? Marka, model veya kumaş içeriği tavsiyeleri alabilirim.

- Senin aradığın A markada var.
- Senin aradığına B kumaşı deniyor.

gibi cevaplarınızı bekliyorum.
(2) 

Apple store öğrenci indirimi

vatanperver #1502244 
Apple store'un fiziksel şubesine gidip indirimli fiyattan alabiliyor muyum? Evet ise, öğrenci belgesi mi götürmek gerekli? Evet ise, öğrenci belgesini çıktı almak mı gerekli, yoksa pdf dosyasıyla gitsem bir şekilde hallederler mi?
(3) 

Özel sağlık sigortasını kullanmak

vatanperver #1501963 
İşyerim bana özel sağlık sigortası yaptı. Her ay yenileniyor. İşe başlayalı 1 ay oldu. Kalabalık devlet hastanelerine gitmekten çekinip ertelediğim birkaç şey vardı (dahiliye, cildiye).

Acaba diyorum, özel sağlık sigortasıyla anlaşmalı bir hastanede hem dahiliye hem cildiyeye gitsem sigorta "noldu ya daha bir ay oldu, 2 doktora gittin, sana artık sigorta yapmıyorum" der mi? Bir tane daha gitsem? (göz doktoruna)
(4) 

Geometri/desen çizme sanatında bir teknik

vatanperver #1500248 
Şu resme bakalım:

encrypted-tbn0.gstatic.com

bunu cetvel ve pergelle çizmek bir şekilde mümkün. Benim anlamadığım, bunu şu aşağıdaki hale nasıl getirebiliriz? (desenler %100 aynı değil ama aynıymış gibi düşünün)

i.pinimg.com

İlk resimdeki siyah çizgiler, ikinci resimdeki kalın beyaz şeritlerin tam ortasına denk geliyor. Nasıl yapılacak bu?
(7) 

Araba düşük hızda tuhaf hareketler yapıyor

vatanperver #1499430 
Geçen sene çok yavaş trafikte birinci vitese takardım, sonra ne debriyaj ne gaza basardım, kendi kendine sakince giderdi, 5-10 km hızla.

Şimdi öyle olmuyor. Araba birinci vitesteyken ve hiçbir pedala basmıyorken şunlar oluyor: Hani araba stop ederken ileri geri gider titrer ya, onun gibi oluyor. Stop etmiyor, ama edecek gibi neredeyse.

Mecburen sürekli debriyaja basıyorum, sonra tekrar arabayı hızlandırıyorum, tekrar debriyaja basıyorum...

Arabada değişen bir şey yok. Ne olmuş olabilir?
(3) 

Hızlı tren nasıl yapılır

vatanperver #1498554 
Entry'lerde görüyordum:

"yüksek hızlı tren kaza yaptı, çünkü adamlar eski rayların üzerine hızlı gidebilen treni koydular. böyle iş bilmezlik olmaz"

gibi şeyler diyorlar. Peki halihazırda iki şehir arasında tren hattı varsa, ve bu şehirler arasına hızlı tren yapılmak istense ne yapılması lazım?

Yeni ray mı döşenmesi lazım? Evet ise, bu yeni rayların eskisinden farkı ne olmalı?
(3) 

Troy apple mağazası

vatanperver #1498471 
Bir iphone'u capitol avm'deki troy apple mağazasından almak ile zorlu/akasya avm'lerdeki apple mağazasından almak arasında ne fark var?

Fiyat? Garanti?
(8) 

Hangi bulaşıkları suya tutsak yeter

vatanperver #1497787 
Deterjan kullanmadan, elimizle birazcık ovabiliriz.

1. havuç kesilen bıçak
2. elma kesilen bıçak
3. içine üzüm konmuş tabak
4. içine dilimlenmiş elma konmuş tabak
5. içine dilimlenmiş domates konmuş tabak
6. kuruyemiş tabağı (fındık, fıstık, çekirdek, kaju vs.)
7. türk kahvesi fincanı
8. türk kahvesi tabağı
9. türk kahvesi cezvesi
(2) 

Yapı kredi mobil (android) - kampanya bildirimlerini kapatma

vatanperver #1497661 
Zırt pırt "şu kadar kredi çekin şöyle kazanın" falan diye bildirim (notification) geliyor.

Uygulamada bildirim ayarlarlarına girdim, para giriş-çıkışı, kredi kartı ödeme hatırlatması gibi bildirimlerin ayarlarını buldum, ama reklamların bildirimlerini bulamadım.
(2) 

İş değiştirirken gelir vergisi beyanı

vatanperver #1496844 
Merhaba, memurluktan istifa edip özel şirkete geçtim. Arada 2 gün işsiz kaldım. Bana dediler ki, "önceki işveren nezdindeki kümülatif gelir vergisini vergi dairenize bildirin."

Önceden memur olduğum için bir şey yapmam gerekir mi?
(2) 

Aliexpress siparişlerimiz noluyor

vatanperver #1496013 
Bir ara (yıllar önce) sipariş vermiştim, hiçbiri gelmemişti. Peşine düşmemiştim ucuz şeyler diye. Zaten takip numarası da yoktu. Şimdi yine birkaç zamazingo alsam diye düşündüm.

1) Dikkat etmem gereken bir şey var mı? Kargo şu olsun bu olmasın gibi.
2) Türkiye'de bunun vergisiyle uğraşacak mıyım? Ziraat bankasına git para yatır dekont al vs.
3) Fiyat sınırı var mı? 20-30 dolarlık bir şey alsam mesela.
4) Vergisi varsa ne kadar tutuyor belli mi? Daha pahalıya patlamasın.
(7) 

Gömleğimin yakaları çok açılıyor

vatanperver #1493091 
Normal erkek gömleği işte.

Bazı gömleklerin yakaları şöyle açılıyor:
cdns-images.dzcdn.net

Halbuki ben şöyle dik dursun istiyorum:
foto.haberler.com

Sorularım:

1) Düzeltmek mümkün mü? İçeriden dikmeyi düşündüm ama saçma mı olur? Diksem neresini dikeyim?

2) Gömlek alırken o şekilde olup olmayacağını önceden anlayabilir miyim? Mağazada dik duruyor, yıkanınca bazısı açılıyor.
(6) 

Aynı pozisyona farklı sitelerden başvurmak

vatanperver #1490098 
Yazılımcı pozisyonu için bakıyorum ki şirket hem linkedin hem kariyer.net hem de başka sitelerden ilan vermiş.

Bunların sadece biri yerine, birkaç tanesinden başvuru yapmak kötü bir fikir mi?
(7) 

Dışarıda arabada ne sıklıkla kuş pisliği oluyor

vatanperver #1487617 
Bizde kapalı otopark yok, arabada günde 2 tane falan kuş pisliği oluyor. Üstelik çok ağaçlı bir mahalle de değil burası. Ağaç altına koymuyorum. Üstüne konup mu pisliyorlar anlamadım.

Kapalı otoparkı olmayanlar, size de aynısı oluyor mu? Hemen temizliyor musunuz? Boyaya zarar veriyor diyorlar.
(2) 

Lavabo gideri taşıyor

vatanperver #1487611 
Banyoda lavabonun hortumunun girdiği yer var ya, oradan su akıyor, taşıyor. Ama hemen değil, musluğu açtıktan 5-10 saniye sonra.

Ne yapmalı, nasıl düzelir?
(9) 

Burun ameliyatı olayım mı?

vatanperver #1485843 
Daha rahat nefes almak için. Doktora sordum, "sen bilirsin, istersen burun kemiğindeki hafif eğriliği düzeltiriz" dedi.

Özellikle geceleri ağzımı açıyorum daha rahat nefes almak için. Gündüzleri iyiyim genellikle.

Bazı ameliyat olanlar diyor ki, "ilk bir sene iyiydi, sonra eski haline döndü." Öyle olacaksa hiç boşuna ameliyat olmayayım. Ya da otrivine kullanayım ara sıra.
(5) 

ipad için pdf okuyup not alma programı

vatanperver #1485168 
Hepsi aylık/yıllık üyelik sistemine dönmüş, yılda 300-400 lira falan istiyorlar.

Ücretsiz olanlar en fazla 3 pdf okuyabilirsin vs diyorlar.

Mümkünse ücretsiz, değilse de tek seferlik çok fazla ödeme yapmadan kullanabileceğim uygulamalar neler? 100-150 lira veririm diyelim maksimum.
(2) 

Eve çiçek almak

vatanperver #1484840 
Kazıklanmadan nereden nasıl çiçek alıyorsunuz?

1) Bazen uzun dayanıyor, bazen hemen çürüyor.

2) Mesela sokaktan 20 karanfil alıyorum, ufacık demet oluyor ve çiçekler birbirini eziyor. Halbuki bazı çiçekçiler çalı gibi bir demet yapıp aralara 6-7 tane karanfil koyuyor, çok da güzel görünüyor.

3) Bir de ben fiyat biçemiyorum. Çiçekçi diyor ki, abi şöyle bir demet 100 lira olur. Hadi 70 yap indirim yap diyorum. Tamam 80 olsun diyor. Kazıklandım mı anlayamıyorum.
(3) 

Burası istanbul'da tam olarak neresi? Beşiktaş galiba

vatanperver #1484393 
Beşiktaş kabataş civarı bir yer ama tam olarak neresi?

Dolmabahçe sarayının bahçesi mi?
(6) 

Geç yaşında avrupaya taşınınca emeklilik

vatanperver #1484216 
22 yaşında çalışmaya başlayan birisi, 35-40 yaşında avrupada (mesela almanya) iş bulup orada çalışmaya başlasa ve geri dönmese, türkiyede brüt maaşından kesilen emeklilik primleri boşa mı gitmiş olur? Almanyaya gidince 10-15 sene kalıp geri dönse, almanyada ödediği primler boşa mı gitmiş olur? Bu kişinin emekliliği nasıl olur?
(1) 

Sokaklardaki pitbull'lar

vatanperver #1483804 
Ya bu konu hayli canımı sıkmaya başladı. Korkuyorum napayım. Geçen gördüm, pitbull öyle tek başına dolaşıyordu çarşıda. Kahvedeki amcalar höyt hoşt falan dedi, köpek başka bir tarafa gitti.

Mahalle aralarında da görüyorum, bazen tasmalı bazen tasmasız. Belki sahibi uzaktan izliyor, gezsin diye biraz bıraktı.

Bununla ilgili atılan bir adım var mı? Sokakta pitbull görünce takdir edersiniz ki polisi aramak yerine hızlıca oradan uzaklaşmayı tercih ediyorum. Kaldı ki polis gelene kadar hayvan da gitmiş olur.
(2) 

Android spotify bildirimi

vatanperver #1482753 
Spotify açtığım zaman, sonraki önceki şarkıya geçebildiğim, durdurup yeniden başlatabildiğim bir bildirim geliyor. Bu çok iyi.

Sonra, işim bitince, spotify'ı arka plandaki uygulamalardan kaldırıyorum. Ama o bildirim durmaya devam ediyor. Sonra bir ara kendiliğinden gidiyor.

Halbuki arka plandaki uygulamaları kapatınca o bildirimin anında gitmesi gerekmez mi?
(4) 

Mavi ekran hatası

vatanperver #1482442 
Lenovo IdeaPad S145 bilgisayar ara sıra şu mavi ekran hatasını veriyor. Sonra, yüzde yüz olunca bilgisayar kendini kapatıyor ve normal bir şekilde açılıyor.

www.hizliresim.com (aynı resmi duyuruya da ekliyorum)

1) Hatalar arasında zaman aralığı değişiyor. Örneğin, az önce oldu. Bir sonraki hata 2 dakika sonra da olabilir, 2 gün sonra da.

2) Bilgisayarın yorulma durumuyla ilgili değil. Bilgisayar çok işlem yapıyorken de olabilir, hiçbir şey yapmıyorken de olabilir. Lenovo servisi bilgisayara uzaktan bağlandı, bilgisayarı çok yoracak işler yaptı, ama hiç hata oluşmadı.

Problem yazılımsal mı donanımsal mı?
(7) 

İdeal sağlık sistemi diye bir şey var mı?

vatanperver #1482422 
Birkaç ana problem var konuyla ilgili:

1) ücretsiz olmalı mı? bedava olunca suistimal edilebilir.

2) doktor risk alabilmeli mi? başım ağrıyor diyene 1000 tane test yapmalı mı? belki adamda beyin kanseri var, milyonda bir ihtimal.

3) tedavisi milyonlarca dolar olan hastalıklar ne olmalı? devlet vergilerin önemli bir kısmını buna mı ayırmalı?

4) kendine bakmayana devlet bakmalı mı? örneğin diş bakımı yapılmazsa, pahalı bir tedavi olan diş implantı gerekebilir.

Dünyada bunları dengeli biçimde çözebilmiş bir ülke var mı?
(21) 

Evin önüne araba koyulmasın diye taş koymak

vatanperver #1482005 
Bir tanıdığımın evi tek katlı, çok geniş bir bahçesi var, üstelik köşede, yani iki sokağa da cephesi var. Etrafta da hep çok katlı apartmanlar var. Bu kişi, evinin önünde bir yere taş koyuyor kendi arabasını koymak için. Tamamına değil, bir araba sığacak kadar bir yere.

Dedim ki: "Burası belediyenin sokağı, senin hakkın var mı kendi araban için özel yer ayırmaya?"

O da dedi ki: "Bu evin çoook geniş cephesi var, benim de bir tanecik arabam var. Şu yanımızdaki apartmanların hepsinin benden az cephesi var, arabalarını bizim evin önüne de koyuyorlar, ben kendime bir arabalık yer ayırdım"

Sizce onun yaptığı doğru mu yanlış mı?
(1) 

ido pendik-yalova

vatanperver #1481125 
Arabayla gideceğim.

1) Önceden internetten bilet almam gerekir mi? Yarın gideceğim ama saatine tam karar vermedim. Oraya varınca bilet alırım diye düşündüm.

2) HGS geçiyor mu?

3) HGS geçmiyorsa kredi kartı geçiyor mu?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık