Problem olarak gördüğüm için değil merakımdan soruyorum.

Macbook şarj aletim usb-c. Telefon şarj aletim de usb-c. Bu şarj aletleri gayet iyi biçimde çalışıyorlar. Fakat usb-c olan bluetooth kulaklığım macbook şarj aletinden şarj olmuyor, telefonunkinden oluyor. Merak ettim, neden olabilir? Macbook şarj aletinin kulaklığı bir tehlike/kısa devre olarak görüp şarj etmemesi gibi bir şey geldi aklıma.


 

dediğiniz duruma benzer olarak giriş çıkış değerleri uyuşmadığından dolayı şarj etmiyor. üstünde yazdan amper ve volt değerlerine (input-output) bakarsanız daha iyi anlayabilirsiniz.

paraustunualmayanadam

MacBook şarj aleti, kulaklık icin fazla güçlü

kaptankedi

Benim de yeni aldığım Samsung telefonun sarji eski c type girişli telefonumu şarj etmiyor deli oluyorum. Eski şarj aleti her ikisini de şarj ediyor.

sanguine

usb sarjla ilgili cesitli protokoller var, bazilari standart bazilari markalara ait. bir cok durumda hem adaptor hem alakasiz cihaz ayni standardi desteklediginden tatlis tatlis sarj olur. diger durumlarda ortak protokol olmadigindan cihazi direk fise takmiscasina sarj eder. yani adaptor cok gucluyse, alakasiz cihaz (her cihazda olmaz ama) bi sikinti var aga diyip kendini korumaya alir. ya da adaptor cok gucsuzse yavas sarj olur/ sarj olmaz.

redlinetheturk
1

mobil görünümden çık