(3) 

Mermer islerinden anlayan

rayde #1561290 
Limon tuzuyla temizlik yapmistim o islak bezleri balkona firlattim orda dururken mermeri zedeledi sanirsam. ibb.co

Goruntu bu. Karbonat ve sabunlu su denedim cikmadi. Bu isin cozumu var midir?
(2) 

Müzik aletlerinden anlayanlar/ flüt hakkinda

rayde #1553914 
Benim bi tane trevor james marka neredeyse on yıllık flütüm var. Zamanda kursa gittim ögrendim kendi kendime çaldım ama sonra hayat mesgalesi kenara kaldirmistim. İki uc senedir kutusunu bile acmadim. Fotograftaki hale gelmis sanirim paslanmis mi tam anlayamadim. Bu aletin hala gideri var midir? Ses cikararak cok anlayamiyorum zira ben mi beceremiyorum alette mi sorun vardir ayirt edemedim.

ibb.co
(4) 

Amele yanigina care var mi?

rayde #1528525 
Gunesin altinda kisa kollu tişörtle gunes kremsiz kalmam sonucu kol nakli olmus gibi yaniklarim oldu. Aloe vera falan surdum ama dumduz cizgi var kollarimda ya. Bunu gecirmenin kolay bi yolu var mi? Yanmayan kisma bronzlastirici surup guneslensem esitlenir mi acaba. İse gidicem rezillik resmen :)
(7) 

Sizce urun iadesi alabilir miyim?

rayde #1512791 
Olay soyle. D&r dan airpods siparisi verdim. Salak kafam niye appledan almazsin ki neyse. Urun elime ulasti az once. Kutusu orjinal airpods kutusu seri noyu da appledan sorguladim. Fakat kutunun icinden glrtech i11 diye sacma sapan dandik bi kulaklik cikti.
Hikaye sanki kutunun icini ben degistirip de parami iade istiyormusum gibi gorunuyor bakinca.
D&r la iletisime gectim iade kargo gondericem fakat alabilir miyim parami sizce? Kargo kutusu falan saglamdi kim neden degistirdiyse offf.

Bolbol fotograflarini cektim baska yapabileceğim bir sey var mi?
(3) 

Pcr test sonucu

rayde #1499652 
E-nabiz ekranimiza direk dusuyor mu sonuc? Sonucun goruntulenebilecegi bir yer bulamadim da, bi ekran daha var ayri girilen ama orda barkod no istiyor elimde de barkod no yok.
(2) 

Biontech 2. Doz yan etkileri

rayde #1489441 
2. Doz sonrasi ilk bogaz agrisi geldi. Ardindan iki kere atesim cikti parolsuz dustu. Burun akintim var. Bunlar yaklasik iki gun surdu. Halsizlikten olecegimi sandim. Sonrasinda kuru oksuruk peydah oldu. Gogsum agriyor oksurmekten. Evdekilerde hicbir sey yok herkes zimba gibi olmasa covidden suphelenecegim nerdeyse.

Kiminde hic etki yapmayip kiminde boyle yamultmasi bagisikligimizin iyi mi yoksa kotu mu olduguna karar verdirebilir mi yoksa ne desek anlamsiz mi?
(4) 

Sirbistan vatandasligi alma yol yontem

rayde #1489103 
Selamlar, esim Sirbistan vatandaşı ama Turkiye’de ikamet ediyor. Turk vatandaşligi da var gocmen yani. Esi olarak ben de Sırbistan vatandasligi almak istiyorum ama yol yontem bilemedik. Esimin sirpcasi da olmadigindan oraya gitsek nereye gidecegiz kimle konusacagiz bilmiyoruz. En azindan yapilmasi gereken islemleri nasil öğrenebiliriz? Googleladim ama net bisi bulamadım.

Belki aramizda vardir gocmenler :)
(3) 

Sehirlerarasi yasakta ozel aracla seyahat

rayde #1482730 
Otelde rezervasyonumuz varsa eger pazar gunu ozel aracimizla seyahat edebiliyor muyuz suan? Ben genelgeyi okudum bi halt anlamadim, konaklama icin ayri madde acmislar ama detay yazmamislar.
(1) 

Bilim kurgu filmi

rayde #1478500 
Önerir misiniz? Son zamanlarda çıkanları çok takip edemedim neleri izlediniz beğendiniz?
(11) 

17 Mayıs'da açılır mıyız sizce?

rayde #1478414 
Açılma derken en kötü kısmi kapanma gibi olan döneme döner miyiz? Böyle içeriden duyumları olacak tanıdıkları olan var mı :) Bana kalsa devlet uzatamaz gibi geliyor ama bir yanda da turist kadar değerimizin olmadığı gerçeği mevcut..
(2) 

evlilik sağlık raporu

rayde #1473922 
selamlar, son zamanlarda evlenen arkadaşlara sorum var. bu sağlık raporu konusunda her kafadan farklı ses çıkıyor, farklı illerde ikamet ediyoruz. Kendi aile hekimlerimizden ayrı ayrı mı almalıyız raporu yoksa beraber mi gitmemiz gerekir?

ikinci kafa karıştırıcı kısım nişanlımın ikametinin olduğu ilçede değil de farklı ilçe de nikahı yapmak istiyoruz. sağlık raporunu ayrı ayrı farklı ilçeden /ilden almak sorun teşkil eder mi?
(6) 

Bilimkurgu dizi tavsiye

rayde #1465721 
Onerebileceginiz son zamanlarda cikmis bitmis yada devam eden bilimkurgu turunde dizi var mi? Bilinen dizilerin cogunu izlemisimdir bu arada ( fringe, battlestar galactica, the expanse,12 monkeys, person of interest gibi gibi...)
(7) 

sahte içki olabilir mi?

rayde #1462461 
her zaman aldığım tekelden bi böğürtlen şarabı aldım bugün. daha iki gün oluyor aynısından içeli. ama bu sefer tadı tuhaf geldi. pis bi kokusu var bir de baya bariz pis kokuyor. bardaktan mıdır buzdolabında çok soğutmadım ondan mıdır bilmiyorum. bunun sahtesinin olma olasılığı var mı? iki yudum aldım sanırım dökcem lavaboya.
(5) 

aletli pilates yapabilir miyim acaba?

rayde #1462037 
selamlar, skolyoz hastalığı sebepli(bilenler vardır mutlaka) omurgamda platin takılı 15 yıl olmuştur. evde kendi kendime spor yaparken, bi yerimi sakatlıcam ters hareket edicem korkusuyla bırakıyorum hep.

şu aletli pilatese gitsem dedim, hoca eşliğinde, acaba hareketler çok zorlar mı ? omurgaya yük bindirecek yahut prnt.sc şöyle hareketler yapmam mümkün değil. hoca ona göre yönlendirir mi? umudu kesip koşu bandında devam mı?
(1) 

evinde rehau marka termostat olan var mı?

rayde #1452293 
prnt.sc

nasıl kullanıldığını bir çözemedim kitapçığını da bulamadım internette, üzerinde 5 ve r yazıları var mesela ne anlama geliyor, saat ayarı varmış nasıl yapılıyor çözemedim. Evinde kullanan varsa yardımcı olabilir misiniz?
(11) 

Camasir kurutma makinesi kullananlar

rayde #1450632 
Neleri kurutuyorsunuz?

Hayatimda daha once kurutma makinesi kullanmadim yeni aldim da. Neye elimi atsam kurutma makinesine atilmaz ibaresi var urunlerde. Onu kurutma bunu kurutma neyi kurutcaz biz simdi? Nevresimde bile kurutmaya atmayin diyo. Evin ortasina serceksem kurusun diye, niye aldim ben makineyi ..
(2) 

Istanbul 'da dolap yaptirmalik yer

rayde #1444680 
Anadolu yakasında nereyi onerirsiniz? Giyinme odasi yaptırmayi dusunuyoruz, modokoya bi gidecegiz ama orasi icinde de bi ton yer var, daha once mobilya yaptırdığınız bi yer varsa onerebilir misiniz?
(13) 

Yakin zamanda evlenenler, ev duzenler

rayde #1441231 
Mobilyalarinizi nereden aldiniz memnun musunuz? Kisa surede getirip teslim ettiler mi? Enza'ya bakalim diyorduk da cok sikayetler yazilmis hakkinda, gerci hakkinda sikayet yazilmayan mobilyaci bile bulamadim ama max 45 gunde bu isi halledelim diyorduk, nerelere bakinalim?
(5) 

Evde kedi varken raid elektrolikit kullanir mi?

rayde #1441128 
Sadece geceleri takicaz ama kedi de bizimle uyuyor, biraz googledim net bi cevap bulamadım acaba kedilere zarari var midir?
(8) 

Yutkunma zorluğu yasamak

rayde #1399447 
2 gundur yutkunma zorluğu yasiyorum. Aslinda tam olarak zorluk da degil her turlu yemegi yiyorum iciyorum ama orada bisey takiliymis gibi bir his ve agri. Grip olcam sandim olmadim. Dun doktora gittim el muayenesi yapti boğazıma bakti bisi yok dedi. Kan tahlili istedi, enfeksiyon yok tiroid yok kan sayımı normal cikti. Agri kesici yapalim dedi yapti yolladi. Sabah yine basladi ayni his.

Yahu neyim olabilir simdi doktor bisi yok diyo. Kas agrisidir ters hareket yaptiysan diyor ama ben ikna olmadim.
(1) 

sağlık raporu

rayde #1390270 
İşe giriş için özel hastanelerden alabiliyor muyuz? Önceden özel poliklinikten almıştım ama şimdi internetten baktığımda özel hastanelerden olmuyor diye gördüm. Bilen var mı?
(6) 

Kedileri zehirlemek istiyolar

rayde #1387876 
Merhaba, annemin calistigi ortaokulda okul bahcesinde kediler var. Guya veliler sikayet ediyormus cocuklarimiz pire kapiyo diye. Baska bir hoca da okulun dikenli tellerinin uzerinden hayvanciklari çıkartmaya calismis miyavlata miyavlata. Annem görmüş mudahele etmis. Sonraki gun gelmis öğretmenler odasinda zehirli mama yok mu biktik vallahi diye bagirmis.

Bu herife ne yapmak gerekir simdi? Bi daha bisi yaparken gorursen video cek dedim anneme ama.
(5) 

kıvırcık saçlılar

rayde #1387639 
saçınıza şampuan, bakım kremi, köpük vs ne kullanıyorsunuz? hacmini azaltıcı değil de bukleleri belirginleştirici bir şeyler arıyorum. saçta boya da olduğu için zarar gördü.
(2) 

Orkidem kök mu cikariyor?

rayde #1385499 
eksiup.com

eksiup.com

Kesip ekmek mi lazim topraga anlamadim ne yapmak lazim?
(4) 

karttan para çekildi ama borç düşmedi

rayde #1358544 
Selamlar, emlak vergisini e-belediye üzerinden ödeyeyim dedim.(nakit kart, kredi kartı değildi) 3d güvenlik ekranından başarıyla şifre girmiş geri dönerken site patladı. para çekildi ama hala borç görünüyor. Dekontu aldım beyaz masaya problem kaydı açtım. belediyeye de yine dekontu ekleyip durumu anlatan mail attım. telefona hafta sonu olduğu için kimse çıkmıyor sanırım.

belediye gebze belediyesi.

başka ne yapmak gerekir bu tarz durumlarda?
(9) 

Kizlar yuz kremi ne kullaniyorsunuz?

rayde #1354603 
Cildim pul pul dokuluyor bazen cok rahatsiz oluyoru. Iyi bi nemlendirici krem ariyorum ama bulamadim. Pure beauty kullandim yeterli gelmedi. Roc un kremini aldim aslinda memnundum ama icinde 3 cesit paraben varmis. Yves rocher e bakayim dedim ondan da memnun olmayanlari okudum baya. Siz ne kullaniyorsunuz?
(2) 

Istanbul-kusadasi yol maliyeti

rayde #1353984 
Tatile arabayla gidecegiz de, osmangazi koprusu ve otoyollari kullanarak gittigimizde yol maliyetimiz ne olur hesaplayamadik. Aramizda bu yolları kullanmis olanlar vardir kac tl ye mâl olur?
(10) 

Alarmi ustunde kalmis kiyafet

rayde #1346311 
Merhaba, annem 1 hafta once tisort almis ama alarmini cikarmayi unutmuslar. Nasıl olmussa cikarken de otmemis. Annem de 1 haftadir farketmemis ve faturasi da kayip:)) simdi gitsek soylesek hirsiz muamelesi gorur muyuz sonra gercekten o tişörtün satilmis olduklarini görebilecekleri bi sistem var mi? Nakit odemis haliyle kredi karti dokumu gibi bisiy de yok. Magaza Koton.
(2) 

Ucakta et taşınir mi

rayde #1344203 
Sirbistan'dan turkiye'ye gelirken kuru et getirelim diyoruz ama kabin bagajimiz var sadece. 1 kilo et koysam bavula sıkıntı olur mu? Denediniz mi daha once? Yoksa bagaj hakki alicam ya da et almaktan vazgecicem.
Pegasus bu arada.
(4) 

Kedimin cenesindeki seyler ne olabilir?

rayde #1342221 
Merhaba, kedimin cenesinde siyah siyah noktalar oluyor bazen. Sonra kendi kendine dökülüyor. Yara kabugu gibi sanki. Dokulmus hali de resimdeki gibi. Neden boyle oluyor olabilir? Veterinere sorduk bisey yok mama kalintilarindan oluyodur dedi ama emin olamadim cok guvendigim bi veteriner degil.

eksiup.com
(4) 

Acil matematik sorusu help

rayde #1338457 
9. Sinifmis ama cozemedik
eksiup.com
(2) 

Belgrad'da kuru et

rayde #1323781 
Turkiye'de balkan restoranlarinda/meyhanelerinde yedigimiz kuru et gibisini belgrad'da nerde bulabiliriz? Direk dukkan ismi/yer tarifi verebilirseniz cok sahane olur.
(1) 

Modem sinyal yükseltici

rayde #1317066 
Kullaniyor musunuz ne onerirsiniz? 3 oda var arada ona gore bir sey alayim.
(1) 

Sinüzit baş dönmesi yapar mı?

rayde #1316415 
yaklaşık iki gündür sersem gibiyim sürekli başım dönüyor, vertigodan şüphelenip kbb ye gittim bir sürü tetkik istedi yaptırıcam ama, burnumda sağlam bir sızlama var, alnımın olduğu kısımda da ağrı. sinüzit bende ara ara kendini gösteriyor. Bundan da şüphelendim. ne dersiniz?
(2) 

tabletin görüntüsünü tv ye aktarma

rayde #1306667 
smart tv değil. aha da şu tv www.hepsiburada.com

ne tür bi hdmi kablosu almam lazım? tablet de samsung tab s
(4) 

Android kisilerim

rayde #1286788 
Ya bi arkadas gmailine bakicak diye login olmustu sonra bi app e o hesapla girdi cikti. Ben ayarlar hesaplarimdan onun hesabi sildim ama tum rehberi bana kopyalanmis. Tanimadigim bi suru insan. Bunu nasil silebilirim. Samsung s8 bu arada.
:(
(1) 

Bu kirik tırnakla napicam

rayde #1276230 
Ayak basparmak tirnagimin yarisi dipten gitti. Kanadi acıyo baya ayakkabi giyemiyorum pansuman falan yaptim. Zamanla duser mi o kirik tarafi? Ne zaman iyilesir? Ben ise nasi gidicem falan kafamda deli sorular. Tecrübe eden varsa paylassin cok acayip bi acıymış bu ask acisi halt etmis.
(2) 

2 gun onceki gemi kazasina benzer

rayde #1274094 
Bisey olmuştu yillar once. Gemi çarpmadan durmuştu ortakoy civarindaydi.
Onun videosunu bulamadim hatırlayan var midir bulalim?
(6) 

iki ses dosyasını karşılaştırıp grafiğe dökmem lazım(fingerprint)

rayde #1272308 
bildiğiniz bir exe ya da python kodu ya da online site ne olursa var mıdır?
(4) 

Nasilsiniz

rayde #1268729 
Merabalar nasilsiniz bugun?
Benim hic keyfim yok sanki, var mi guzel seyler yasayanlar?
(3) 

Ananeye cep telefonu

rayde #1264078 
Ne alalim? Ekranda gorunen numaralar yazılar buyuk buyuk olsun, tuslarini kolay kullanabilsin istiyoruz. Var midir sizin de ninenize dedenize aldiginiz onereceginiz telefon?
(1) 

kredi kartı ile pasaport harcı

rayde #1247507 
ödenir mi?
(1) 

sabiha gökçen havaalanına gidiş

rayde #1240229 
pendik köprüsünden nasıl giderim? köprünün üstünden mi geçiyor otobüs ya da aşağıda hangi yönde beklemeliyim?
bir de akşam 7 gibi binsem kaç dk da olurum trafik nasıldır?
(1) 

hangi telefon

rayde #1237742 
iphone 7 mi samsung s8 mi?

hiç iphone kullanmadım tabletim falan da android. iphone alırsam alışamıcakmışım gibi geliyor. ama samsung da iki sene sonra yavaşlayıp perte çıkar diye tırsıyorum. nitekim şu an kullandığım telefon s5 ve illallah dedirtiyor. yine de çok güzel telefon be s8. ekranı falan da daha geniş gibi.


ne dersiniz?
(2) 

House of cards 5. Sezon

rayde #1223834 
Frank baskan secildi mi? Henuz sezona baslamadim ama spoiler yemekten zevk aliyorum.
(3) 

Internet yok

rayde #1223618 
Ayni wifi ya hem telden hem pc den baglaniyorum. Telden catir catir cekerken pc de modeme baglaniyor ama internet yok uyarisi veriyo. Dns leri otomatik yaptım yine olmadi. Aklima baska bisi gelmedi. Pc den olmadigina gore sorun bende. Neden olur bu?
(3) 

behzat ç.

rayde #1221075 
ilk sezonunu bitirdim az önce. sanırım ikinci sezon başlamadan çekilmiş bir filmi var. onu izlemeden ikinci sezona başlasam konu kaybım olur mu? filmleri en son izlerim diyorum da.
(6) 

anlamsız iç sıkıntısı

rayde #1214377 
sizlerde de var mı bu aralar? nasılsınız?
(3) 

sözlükteki şu mevzu

rayde #1214356 
eksisozluk.com

nedir bu? entrylerin çoğunu okuyamadım, dolandırıcılık mı dönmüş nolmuş?
(3) 

Bu sezonda gidilecek tiyatro

rayde #1206558 
Var mi?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık