Otelde rezervasyonumuz varsa eger pazar gunu ozel aracimizla seyahat edebiliyor muyuz suan? Ben genelgeyi okudum bi halt anlamadim, konaklama icin ayri madde acmislar ama detay yazmamislar.




 

Otele ödenecek bedelin tamamının ödenmiş olması koşulu var sadece. Otel rezervasyonu ve ödeme dekontunu gösterir belge olur ise e-devletten izin almaya gerek olmaksızın özel araçla seyahat edilebiliyor.

8.4- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan süre ve günlerde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması (bedelinin tamamı ödenmiş olmak kaydıyla) vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirler arası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlayacak olup bu amaçla seyahat edecek vatandaşlarımızın denetimlerde rezervasyon ve ödeme belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

himmet dayi

Soru eklemek istedim, peki diyelim ben cuma cumartesi kaldım pazar çıkış, geçmiş ödemeyi gösterip evime dönebilirim sanırım değil mi? Hani yasak gününe rezervasyon yok aslında bu örnekte.

nhk ni youkosu

Pazar sabah otelden çıkış yapıp evine dönebilirsin. Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece otelde kalıyorsan bu zaten yasağın başladığı güne ve saate denk geldiği için izin almana gerek olmadan muaf sayılıyorsun. Daha bu hafta sonu yaptım aynısını.

himmet dayi
1

mobil görünümden çık