(3) 

Bu sezonda gidilecek tiyatro

rayde #1206558 
Var mi?
(2) 

Primolut n kullanimi sonrasi

rayde #1203788 
6 gun gunde 2 tane ictikten sonra biraktim. Birakali 3 gun oluyor. Hicbir regl olma belirtisi yok. Bu sure normal mi? Kullananlar ne kadar sure sonra regl oldunuz? Gideyim mi doktora?

Bi soru daha, biraktigimdan beri sabahlari carpinti ile uyaniyorum. Geceleri de kabus gorme ile geçiyor. Ilacla etkisi var midir? Psikolojinin icine ettigi yazilmis cizilmis de.
(3) 

Gebze'den sabiha gokcen'e

rayde #1196009 
Nasil gidiliyor? Galiba kocaeli belediyesinin de otobusu varmis ama nerelerden geçiyor anlayamadim.
(3) 

Intihari bir kez denemis biri

rayde #1195418 
Genellikle tekrar deniyor mu? Ya da basariya ulasana kadar?

Bununla ilgili istatistikler var midir acip bakmadim acikcasi. Sizin fikrinizi veya cevrenizde gorduklerinizi merak ediyorum.
(7) 

aile hekimi havuza girebilir raporu veremez mi?

rayde #1195189 
ege üniversitesi için istenilen şu

"dermatolojik olarak bulaşıcı hastalığı olmadığına dair dermatoloji (cildiye) ve iç hastalıklar yönünden yüzmeye engel durumu olmadığına dair iç hastalıklar (dahiliye) onaylı sağlık raporu veya aile hekimliklerinden yüzme sporu yapmalarında sakınca olmadığını belirten sağlık raporu beyan etmeleri,"

devlet hastanesinde randevu bulamayınca ben de aile hekimine gittim, veremem dedi. onun için idrar tahlili vs gerekir burda yapamayız diyor. ama tüm arkadaşlarım aile hekiminden alınmış sadece mantar yoktur yüzebilir raporuyla havuza girebiliyor. doktor mu haklı ben mi haklıyım? bana acil 1 hafta içinde bu rapor lazım nasıl alcam bilemiyorum.
(3) 

Haziran basi izmir havası

rayde #1193901 
Cok sicak olur mu? Gitmeyeli yillaaar oldu unuttum havasini. Boyle sort elbise falan alsam sadece yanima olur mu? Uzun kot pantul falan giyilir mi mesela?
(3) 

Biri benim numarami kiralik ev ilanina vermiş

rayde #1193653 
Zir zir telefon calip duruyor. 3. Ye artik sordum nerden aldiniz diye tak suratima kapadi. 4. Dogu siveliydi hicbir sey anlamadim. Ben bunu nasil tespit edicem ya yetti canima. Yanlis oldugunu anlayan kapatip kaciyo. Sahibinden de bulma imkanim olur mu?
(3) 

Virtual box problemi

rayde #1179328 
Sanal makinede red hat yuklu. Windows makinemden sanala dosya kopyalamam lazim. Drag and drop calismiyor. guest additions i yukledim. Ayarlardan da bidirectional yapiyorum ama cik calismiyor kopyalama. Kaldirdim tekrar kurdum. Bin tane forum sitesi gezmisimdir ne denediysem olmadi. Nasil olacak bu is?
(5) 

Lenovo ram ekleme ve garanti

rayde #1171288 
Sitesinde bakindim bulamadim, 1 yil daha garantisi olan bilgisayarima ram eklicem ama garantiyi bozar mi? Ramin bulundugu kisimda buyuk kapak var acinca sadece ram yok. Ayrı degil yani. Aldigim yere mi gotursem (teknosa)? Güvenlik bandi da yok ama vidalari oynayinca anlasilabilir.
Su an elimde tornavidayla dalip dalmama konusunda kararsiz bekliyorum.
(2) 

R programlama dili

rayde #1166944 
Elimde dolu ingilizce kaynak var ama bi tane de türkçe kaynagim, kitabim olsun istiyorum. Var mi oneriniz?
(4) 

ana renk- ara renk

rayde #1157712 
aöf çalışıyodum da. görsel estetik diye bi ders var.

diyo ki mavi, kırmızı, yeşil ana renklerdir.

sarı ara renktir.

sarı ana renk değil mi yav? sarı neyle karıştırıp buluyoruz da ara renk oluyor?
(23) 

Terbiyesizlik degil mi bu?

rayde #1132460 
Bizim kuvetten sanirim alt kata su akiyomus. Haberimiz yok. Annem ameliyat oldu hastanedeydi evde yoktuk. Sikayete gelmisler yaptırın diye. Evde yokuz diye gidip zabitaya sikayet etmisler az once kapiya uyari kagidi geldi. 15 gun icinde yapilmazsa yasal islem baslatilacaktir diye. Boyle komsulugun amk o ayri. Hasta anamla mi ugrasayim usta mi bulayim. Insan gibi bi kere daha kapi calip "yaptirin yoksa sikayet etmek zorunda kalicam zor durumdayim" demek cok mu zordu? Ustayi ariyon zaten hemen yarin da gelmiyo.

Yaptirmazsak bunun yasal islem olarak devami nolur? Insanlik mi bu simdi?
Kuvete mi isesem napsam. 5 6 cocuk toplayip ziplatsam mi.
(3) 

Kadikoy-kartal

rayde #1127825 
16 ya da 17 nolu otobuse binicem de ikisi arasi kac dk surer? Bu hatti kullanan var mi?
(41) 

pet ifşası yapalım mı?

rayde #1127486 
hadi ben başlıyorum.

i.hizliresim.com
(7) 

öğrenim kredim neden ertelenmiyor?

rayde #1126663 
6 eylülde e devlet üzerinden işsizlik ertelemesine başvurdum. ödeme 1 ekim itibariyle başlıyordu. bak ekim ayına girdik hala cevap gelmemiş başvuruma. olm işsizim işte neden ertelemiyor bunlar? 30 ekim ilk taksidin son ödemesi. o vakte kadar da ertelenmezse borç bana girecek mi?
(4) 

apranax fort

rayde #1123292 
20lik diş çektirdim bugun. bu ilacı verdi doktor. 500mg. 12 saatte bir içilecek. öğlen 2 gibi içtim ama şu an felaket ağrım var. yeniden apranax yutsam fazla mı gelir?
evde majezik ve panalgine var bir de. onları mi denesem diyeceğim de zararı olur mu bilemedim.
(1) 

biyometrik fotoğraf piercing

rayde #1120043 
sürücü kursuna verilecek. burnumda halka var incecik ve kendim çıkartamam. onunla çekilsem olur mu ki?
(4) 

Tum carrefourlarda alkol var mi?

rayde #1119330 
Bazi migroslar satmiyor mesela. Carrefour'da da var mi oyle bi durum?
(4) 

Atesim var

rayde #1117078 
Dun 37 bucuk gibiydi titreme gelince ilik dusa girdim dussun diye. Cikinca 39 u gordu. Gittim acile serum yedim antibiyotik aliyorum şimdi. Bugun de 36 bucuk ile 37 bucuk arasi gitti geldi.

Simdi sorum ilik dus mu iyi gelir sicak dus mu? Iyice cikmasin dunku gibi tirsiyorum.
(3) 

piercingi nasıl temizleyeyim

rayde #1106890 
burnumu deldirdim. şimdi baticon ve bi krem verdiler onu sürüyorum. halka taktırdığım için her temizlemede içine krem gitsin diye çeviriyorum çevirdikçe kurumuş yara kabukları çıkıyo. yapışmışlar halkaya. çok da elleşemiyorum ilk gün diye acıyo. nasıl temizleyeyim? oksijenli su olur mu? gerçi yok evde ama alayım mı napayım?
(4) 

burun deldirme

rayde #1106330 
kadıköy ya da beşiktaş'ta önerebileceğiniz yer var mıdır? iğne mi daha iyi tabanca mı o kısmı çok anlamıyorum açıkçası. şurda deldirdim memnun kaldım tarzı bir tavsiyeniz olursa çok güzel olur.

teşekkürler.
(6) 

Kendim bisiklet surmeyi ogrenebilir miyim

rayde #1105710 
Ya cocukken vardi bisikletim, su destek tekerlerini atmayı beceremeden bi ameliyat geçirdim, annem de binmeyi yasakladi. Sonra da kaldi oyle ogrenemeden. Simdi diyorum taksam dizligi kaski, kendim ogrenemez miyim? Yeni tasinacagimiz yerde boyle site ici trafiksiz duz yol dolu. Becerebilir miyim ki?
(2) 

Kopek

rayde #1104944 
hizliresim.com

Bu kopek ne zaman gecsem ordan zincirle bağlı. Bizim mahallede. Bi kere bile ayrı gormedim. Onunde su kabı yok mamasi yok. Yani mutlaka besliyorlardir yoksa ölür ama asiri mutsuz bi hali var.

Kimin oldugunu bilmiyorum ama sikayet edebilecek bir yer var midir? Ha diyebilirsiniz sanane elalemin kopeginden ama her gun gordukce uzuluyorum.
(12) 

Kitaplarinizi napiyorsunuz?

rayde #1103065 
Kutuphane olusturma hayaliyle taa ortaokulda lisede okudugum romanlari bile sakliyordum ama gözüme cok gelmeye basladi. Koyacak yer bulamiyorum. Ayni kitabi bir daha okuma huyum da yok. Cok sevdigim kitaplar harici kalanlari bi okula bagislasam mi diye dusunuyorum. Bi yandan da kutuphane oluşturmak cok guzel bi his, ilerde coluguma cocuguma kalir falan.

Siz ne yapıyorsunuz? Her kitabi sakliyor musunuz yoksa okuduktan sonra elden cikariyor musunuz?
(2) 

öğrenci kredi kartımın süresi dolmuş ama..

rayde #1101177 
"Bankamızdaki mezuniyet tarihi bilginize istinaden gelecek ay, kartınıza sunulan öğrencilik avantajları sona erecektir."
şeklinde mail geldi. kapattırmazsam 60 lira aidatlı normal karta dönecek. ya da öğrenci belgesi getir uzatalım diyo.

sorum şu.
ben henüz mezuniyet/çıkış başvurumu yapmadım okula, e-devletten öğrenci belgesi çıkartabiliyorum. bunu alıp gitsem 2 ay sonra zortlar mıyım? eylülde zaten ikinci üniversite kapsamında açıköğretime kaydolcam.

kredi kartını şimdi kapat, 2 ay sonra tekrar başvur uğraşmak istemiyorum. o aidat parasını da veremem açıkçası sırf acil durum olur diye taşıdığım, aktif kullanmadığım bir kart için.

ne dersiniz?
(3) 

İstanbul'da durum nasil

rayde #1100739 
8 gibi esenler otogardan metroyla eve gecicem ama kalabalik var mi sokaklarda ya da olur mu acep?
(6) 

Bu cami susmicak mi ya

rayde #1100246 
Sela arkasina 3 sefer ezan arkasina 3 dk boyunca tekbir ustune hala ezan. Adam şeriat ilan etti galiba.
(1) 

Igdas bugun acik midir?

rayde #1097577 
Sb.
(2) 

Canta temizleme

rayde #1095728 
Elimde bi kismi suni deri bi kismi bez canta var. Bez kismi acayip toz kir olmus. Legende deterjanla yikasam deri kismi bozulur mu? Silmekle istedigim gibi temizlenmedi.
(2) 

Doktorlar bi bakabilir mi

rayde #1095638 
i.hizliresim.com

Bu bi biyopsi sonucu. Doktor anneme rahim kanserisin demis ama tam ne manaya geliyor kagitta yazilanlar? Kanser mi yoksa kansere donusme olasiligi olan bir sey mi? Rahminin alinmasi lazim demis. Üf.
(1) 

Ölen esin emeklisini baglatmak

rayde #1093121 
Ananeme dedemin emeklisini baglatmamiz lazim ama bu isler nasil oluyor?
Olmeden once bankada duran parasi icin de veraset falan cikartilmasi gerekiyormus galiba. Bi aydinlatin hangi prosedürler lazim bilemedik.
(5) 

eşyaları yok etmek

rayde #1092768 
derileri hep kedi tırmığı olmuş koltuğumuz var iki tane. 2.eldi zaten. satmayı geçtim birine de verilmez ayıp.

bunu evden nasıl yok edeceğiz?
(5) 

game of thrones son bölüm ve kitaplar hakkında spoiler!

rayde #1089347 
spoiler

spoiler

spoiler

spoiler



daha geçen bölüm lord edmure'u asacaklardi kalenin sesi çıkmadı. bu bölüm edmure gelip " açın la kapıyı" diyince askerlerin hepsi blackfish' e ihanet edip hülöööğ dedi. e sallamıyodunuz bir bölüm önce önemli olan yuvanızı korumaktı?

şimdi ben kitapları okudum ama dizi sağolsun kafamı karıştırıp unutturdu. bu olay işlenmiş miydi kitaplarda? nasıldı?
(3) 

Gogus hastaliklari icin hastane onerisi

rayde #1088606 
Dedem 11 gundur koah yuzunden kocaeli darica farabi devlette yogun bakimda yatiyor. Ayagiyla nefes darligi cekerek giden adam 11 gun sonunda vucudu mosmor, bilinci olmayan bi hale geldi. Sadece koahtan böyle oldugunu dusunmuyoruz. Doktorlar da inatla bilgi vermedikleri gibi yogun bakim ciftlik gibi. Giren cikan belli degil. Enfeksiyon riski bulunan hastalarin yanina onlemsiz bi suru insan sokuyolar. Bunlari gorunce sinir geldi.

Kocaeli tipa nakletsek orasi nasildir?
Onerebileceginiz hastane var midir?
(11) 

bu ne fobisi

rayde #1087310 
çok saçma bi sorum var. google earth ya da sokak görünümünü açtığım zaman başım fıldır fıldır dönüyor, kalp atışlarım hızlanıyor. çoğu zaman sayfayı kapatamayıp laptop kapağını çat diye kapatacak derecede.

yükseklik ve deniz korkum yok. bu kesin. earth için belki derinlik olabilir ama sokak görünümünden tırsmak nedir ya?

answers.yahoo.com

yalnız değilmişim mesela, ama dalga geçmeden bi diyiverin neden böyle :(
(6) 

koah

rayde #1087148 
dedem bir haftadır yoğun bakımda. kendi kendine nefes alamadığı için o günden beri makineye bağlı. hastaneye gidişi de evde kimse olmadığı için ambulans çağırıp gitmiş ve gittiğinde ayaktaymış. sonra makineye bağlayıp uyutmuşlar.

35 yıldır sigara içmeyen, iş ve çevre açısından da pis bi ortamda yaşamayan bir adam nasıl koah oldu onu da anlamadık. hastaneye kaldırılmasıyla öğrendik zaten. doktor bir şey demiyor bekliyoruz demekten başka. bence umut yok gibi.

koah nasıl bi hastalık? hangi evresindedir ona dair de bi bilgimiz yok ama korkuyorum. var mı benzer hikayeleriniz?
(1) 

Bu kedinin cinsi ne ola ki?

rayde #1086812 
i.hizliresim.com

Blue russian olabilir mi?
(6) 

Kuyu suyunu tahlil ettirebilir miyiz?

rayde #1086460 
Bahceyi sularken kuyudan gelen suyu kullaniyoruz. Dun sulama yaparken farkettim ki pis koku geliyor ve kopuklu. Kanalizasyon karışmis olabilir mi? Bunu nerde tahlil ettirebiliriz? OO SIZIN KUYUNUZ MU VARMİS demezler di mi?
(4) 

kedi 2 gün evde durur mu bu sıcakta?

rayde #1084984 
soru başlıkta. banyonun sokağa açılan kocaman havalandırması var ama ordan da atlar diye korkuyorum açık bırakmaya.
(3) 

carnivale nasıl bir dizi?

rayde #1084373 
ilk sezonun yarısındayım. 2. sezonda hbo iptal etmiş. bi sürü cevaplanmayı bekleyen gizem var, sonu lost'a bağlıyor mu? eğer öyleyse bırakacağım. acep hatırlayan var mıdır?
(7) 

iş mülakatında sunum

rayde #1084188 
konuyu orada verecekler. üç sunum yapcam bir gün içinde. hazırlanmam için birer saat verecekler. dolayısıyla hazırladığım şeyin provasını yapma, iyice öğrenip özümseme imkanım pek olmayacak. ay ben heyecanlanırım da. öyle olunca konuşma yeteneğimi kaybedip salak salak el kol hareketlerine başlıyorum.

ha bu arada yeni mezunum. sunumla ilgili tek tecrübem okulda derste yaptıklarımız. biraz da tecrübesizliğin verdiği heyecan var.

neler önerirsiniz?
(7) 

Etik ve ahlak arasindaki farki ornekle

rayde #1079922 
Aciklayabilir misiniz?

Ahlak toplumsal, dine, örf ve adetlere dayanabiliyor.
Etik daha evrensel, olani degil olmasi gerekeni soyluyor. Vs. Ama aralarindaki farki cok net bi ornekle aciklamam lazim yardimci olur musunuz?
(4) 

Bu bilgisayar nasil

rayde #1076741 
www.teknosa.com

Teknosadayim gozume kestirdim de. Oyun oynayan biri degilim zaten. En fazla sims :p
(2) 

mama su kabı sokaklar için

rayde #1076519 
www.modernciftlik.com

şu tarz bir şeyi yakınımızdaki başka bi mahalleye koymuş belediye. orada çok fazla kedi vardı iyi oldu. bizim sokakta da kedi dolu. belediyeye istek maili mi yazmak lazım napmak lazım böyle bir platform konulsun diye?
(5) 

virüslü dosya

rayde #1075999 
kurstaki tüm bilgisayarlarda musallat exe denen dandik virüs var. proje dosyalarımı usb ye attığımdan kendi bilgisayarıma geçecek bir de onunla uğraşıcam.
kurs bilgisayarına virüs programı kurayım dedim izin vermiyo. program kurma yetkimiz yokmuş. virüs var diyom kimse ilgilenmiyo. :D
kendi bilgisayarıma bulaşmadan nasıl alıcam?
(3) 

person of interest başlamış vuhuu

rayde #1075554 
peki altyazılı izleyebileceğimiz bir site var mı?
(10) 

bilimkurgu film öneri

rayde #1074378 
- süresi kısa olsun 90 dk yı aşmasın mümkünse
- çok bilinen bi film olmasın. aklınıza geleceklerin çoğunu izlemişimdir çünkü.

hadi mutlu pazarlar.
(2) 

Zorlu psm nasil bi mekan

rayde #1073725 
www.biletix.com

Kategoriler cok farkeder mi?
(5) 

Linkedin'de cok istedigim bi is var

rayde #1072580 
Site üzerinden basvurdum ama ilani acan kisiyi ekleyip mesaj atsam olur mu? Sacma mi olur? Sitelerinden cv gondereyim dedim kariyer ve ik sayfalari yok. Mail bulamadim. Ekstra bisi yapmam lazim o isi almam lazim napayım :(
(16) 

Suriyeli cocuk vurdu bana (bu ulkenin hali ne olacak temali)

rayde #1071814 
Lan anca 5 yasinda vardir. Metrobuste mendil almadim diye kolumu yumruklamaya basladi seri olarak. Ittim bi. Sonra gitti bi adama vurmaya basladi. Doven olmadı cocugu ama ilk durakta indirdiler.
E bu cocuk bu sinirle 10 yila gaspci tecavüzcu olur. Ne olcak cidden? Humanist olamayacagim. Cocuklar arasinda anket yapmislar kesinlikle burda kalmak istediklerini belirtmisler. Basımıza kaldilar di mi?

mobil görünümden çık