(5) 

Yurtdışından Hangi Siteden Kitap Alınır

iddaaci #1315575 
The Norton Introduction to Poetry

alacağım kitap. daha önce amazon.de'den sipariş ettim ama gelmedi. paramı geri aldım. dolayısıyla para iadesi (refund) garantisi veren bir site olması önemli. kitabı kullanılmış alacağım. bu yüzden bu seçenekler de önemli.

alışveriş ettiğiniz ve memnun kaldığınız siteler varsa önerin lütfen.
(2) 

Ziraat kredili mevduat hesabı faizi almadı

iddaaci #1313268 
Merhaba arkadaşlar geçen ay 250 lira borcumu yatırınca 2 tl faiz almışlardı. Hesabımdan düşmüştü. Bu ay 900 tl borcum vardı yatırdım ama faizi almadı. Fazladan yatırdığım para hesapta duruyor neden?
(3) 

Atatürk Şam'da maaşını nasıl alıyordu

iddaaci #1312969 
Aslında maaşlı çalışan herkes için soruyorum. Atatürk Şam'da görev yaparken maaşını nasıl alıyordu? Vali mi veriyordu? Nasıl veriyordu? Eskiden topraklardan vergi ile alındığını biliyorum ama o dönem nasıl alıyordu?
(4) 

Matematik sorusu - araç kaç lira yakar?

iddaaci #1311764 
Efendim merhaba, arabamla 6 km'lik bir yol gidiyorum. Hafif trafikli. Bu yolda arabamın yol bilgisayarı 7,7 litre (100km'de) yakıt yaktığını gösteriyor. Ben bu yolda kaç liralık benzin yakarım? Teşekkürler,
(3) 

Mutlaka Oku Dediğiniz İngilizce Kitap

iddaaci #1311510 
Günümüz İngiliz veya Amerikan edebiyatından mutlaka oku dediğiniz roman var mı? Gerçekten sağlam bir roman arıyorum. Tercüme değil direk İngilizce okunacak.
(2) 

mouse sapıttı

iddaaci #1311486 
mouseun ortadaki dönen tekeri sayfaları aşağı yukarı götürmek yerine sayfayı büyütüp küçültmeye başladı. ayrıca bir sayfada linke tıklayınca her linkte yeni sekme açıyor. nasıl düzeltebilirim?
(2) 

Pulitzer ve the man booker ödüllü yazarların e kitapları

iddaaci #1311408 
Arkadaşlar merhaba, bu ödüllerin sahiplerinin e kitaplarını bulamıyorum. Bir platform var mı önerebileceğiniz? Mesela the sellout romanını merak ediyorum ama bulamıyorum. Nasıl buluruz?
(1) 

Çağdaş İngiliz Kısa Öykü Önerisi

iddaaci #1311146 
Arkadaşlar merhaba, İngilizce klasikleri okudum. Şimdi çağdaş ingiliz yazarları okumak istiyorum. Ama kriterim kısa öykü ve İngiliz yazar. Yani tercüme olmayacak. Klasikleri okumaktan çağdaş ingilizce edebiyata uzak kaldım. Takip edemedim. Pulitzer vb. ödülleri almış da olabilir mesela.

Değerli önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(1) 

amazon.com kullanılmış kitap ve kur sorusu

iddaaci #1309130 
kullanılmış kitap alacağım. condition: acceptable olarak geçiyor. kabul edilebilir olarak nasıldır yani? berbat bişey gelmez herhalde? bir de amazon tlyi hangi kur üzerinden yansıtır? teşekkürler.
(4) 

futbolda kendi adamına faul yaparsan ne olur?

iddaaci #1308603 
diyelim bir takım oyuncusu kendi takımının oyuncusunun ayağına kayıp onu düşürürse faul olur mu? bu olay ceza alanı içinde olursa penaltı olur mu?
(7) 

fabrikadaki tadıcılar neden gıdaları tadıyor ki?

iddaaci #1308409 
şimdi belgesellerde izliyorum. fabrikada koca bir şarap tankeri var. oradan bir bardak şarap alıp tadıyor. dengesine filan bakıyorum diyor.

bir başkası meyve suyu tadıyor. kimisi başka bir şey tadıyor. zeytinyağı tadıyor.

şimdi sorum şu: bu adamlar diyelim o içtiklerini beğenmedi, koca tanker çöpe mi dökülüyor? yoksa "aranan" tad için gıdalara yapay tadlandırıcılar mı koyuluyor?

nedir bu durum?
(1) 

Fetih 1453 nasıl gidilir?

iddaaci #1306424 
Maltepe Anadolu'dan geleceğiz. Vapur sefası olsun isteriz. Teşekkürler.
(4) 

En iyi satış sitesi hangisidir?

iddaaci #1306371 
Çin'den direk getirdiğim flash bellek ve küçük elektronik malzemeleri satabileceğim yüzyüze teslimat veya gittigidiyor tarzı güvenli satın alma seçenekleri olan en kalabalık satış sitesi hangisidir?

Benim için çok kişiye ulaşmak önemli çünkü uygun fiyatla sürümden kazanacağım.
(1) 

iphone 6 pil değişimi

iddaaci #1304673 
Garanti dışı pil değişimi yaptıracağım. İstanbul Akasya Avm'de. birinci sorum bu iş ne kadar tutar? ikinci sorum randevu filan var mı? yoksa elimi kolumu sallayarak gitsem değişirler mi? bir de ne kadar sürer?
(2) 

Bizimkiler Yönetici Sabri ne iş yapar

iddaaci #1304669 
Yani emekliydi ama ne emeklisi acaba? Müzik öğretmeni filan mı?
(2) 

zorunlu trafik sigortası kredi kartı ile ödenir mi?

iddaaci #1303527 
arabamın zorunlusunu kredi kartı ile ödeyebilir miyim?
(1) 

facetime etkinleştirilme sorunu

iddaaci #1302948 
merhaba, facetime'ı 3 senedir sorunsuz kullanıyordum fakat geçen gün telefonun ayarlarıyla oynarken facetime'ı kullanamaz oldum. facetime'a basınca operatörünüz ücretlendirebilir diyor. onay istiyor. tamam diyorum ama etkinleştirmiyor. sorun nedir anlamadım. çözebilen var mı?
(4) 

2000 tl'ye en iyi kameralı telefon

iddaaci #1301415 
Artık al şu telefonu da kurtulalım dediğinizi duyar gibiyim ama bütçem zor bir araya getirildiği için ince eleyip sık dokuyorum.

Tek kriter kamerası iyi olsun. Video ve resim dışında pek bişey yapılmayacak.
(2) 

Kamerası iyi olan telefon

iddaaci #1301203 
Özellikle video çekimi üst düzey olan bir model arıyorum. Xiaomi redmi note 5 diye bir telefon buldum. Fena değil ama Çin malı diye tereddüte düştüm. iPhone kullanıyorum ben memnunum. Bu telefonu babama alacağım. video çekecek bolbol. İPhone 6 alacak oldum kimse al demedi.

Şimdi xiaomi ve huawei bakıyorum. Xiaomi iyi telefonlar yapmış ama işte... siz ne önerirsiniz?
(6) 

2000 tl'ye iphone 6 mı yoksa başka telefon mu?

iddaaci #1301042 
Bolbol video çekilecek ve resim. Görüntülü arama yapılacak bolca. Facebook dışında hiçbir şey kullanılmayacak. Video çok önemli ama. Hergün çekilecek. İphone 6 32 gb bu arada.

Ne dersiniz?
(6) 

apple ip6'dan desteğini ne zaman çeker?

iddaaci #1301033 
İp6 alacağım. Bu telefondan apple desteğini çeker mi? Whatsapp ve uygulamalar kullanılamaz hale gelir mi? Özellikle facetime desteği gider mi? Kaygılıyım duyuru. Bir yol gösteriverin.
(1) 

Alpedo hazır dondurma nasıldır?

iddaaci #1300074 
Alpedoyu Maraş'ta duymuştum çok güzeldi. Şimdi maltepe İstanbul'da bir dükkanda dolabını gördüm. Bu hazır dondurması da iyi midir?

Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz sağlam dondurmacı var mı?
(4) 

Faiz artırımı doları neden düşürür?

iddaaci #1299636 
Şimdi doların artıp düşmesi arz talep dengesine göre şekilleniyor diyelim. Fiyatı ona göre belirleniyor yani. Peki faizler artınca niye dolar düşüyor? Faizler artınca milletin, sanayicinin yatırımı azalmaz mı? Yani ev alacak adam faizler arttı diye ev almaz. Sanayici kredi çekemez filan.

Neden faizler artınca dolar düşüyor?
(9) 

Yaşlı anneanneye bakan gürcü kadın - maaşlar

iddaaci #1299403 
Yaşlı anneanneme (yatalak, engelli, işini göremeyen DEĞİL) ev işlerinde (temizlik, yemek, alışveriş) yardım eden bir gürcü çalışanımız var. Dediğim gibi anneannem'in ufak sağlık sorunları dışında bir aksaklığı yok. her işi yapabilir. sadece merdiven çıkamıyor.

gürcü çalışanımıza sigorta yapıyoruz. 500 dolar maaş veriyoruz. ama dolar kuru arttıkça bunu karşılayamaz hale geleceğiz gibi duruyor. kuru sabitleyelim diyince yanaşmıyor. giderim diyor.

türk yatılı çalışan bulmak çok zor. hele güvenilir bulmak daha da zor. bu çalışanımız 10 senedir bizimle olduğu için (rahmetli dedeme bakardı) bırakmadık.

siz böyle çalışanınız varsa ne ödüyorsunuz merak ediyorum. bu işi nasıl çözeceğimizi de bilmiyoruz. ne dersiniz?
(2) 

Kapsamlı tanıtıcı boğaz turu

iddaaci #1298857 
Arkadaşlar bir boğaz turu yapmak istiyoruz. Anadolu yakası kalkışlı olabilir. İstediğimiz boğazı sonuna kadar gitsin. Biri önemli yapıları anlatsın. Nezih bir tur olsun. Kadıköy'den bosfırıstur diye bağıran adamların turunun güzel olduğunu düşünmüyorum.

Var mı böyle bir tur. Belediyeler yapıyor onlardan da tavsiye alırım. Teşekkürler.
(2) 

Findeks'te alınan rapor güncelleniyor mu?

iddaaci #1298757 
Bi tek sen akıllısın dediğinizi duyar gibiyim. Bana da mantıksız geliyor ama bir kere alınınca rapor güncelleme olmuyor değil mi? Tekrar almak gerekir.
(2) 

Şimdi dünyanın en büyük şirketi Apple mı?

iddaaci #1298489 
1 trilyon dolar piyasa değeri varmış? Yoksa başka parametrelerle başka büyükler de var mı?
(1) 

pegasus en geç ne zamana bilet kesebiliyor

iddaaci #1297970 
gelecek senenin temmuz ayı biletleri çıkmamış. ne zaman çıkar?
(9) 

Ülkelerin Başkentinden daha meşhur olan şehirleri hangileridir?

iddaaci #1297768 
İstanbul ----- ANKARA.

? ? ?
(2) 

koç, sabancı, çukurova vb. holdinglerin yurt dışı yatırımı var mı?

iddaaci #1297567 
büyük holdinglerin sadece türkiye'de yatırım yapması düşünülmez herhalde. bunların yurt dışında da yatırımı var mı? sitelerindeki yatırımları hep yurt içi. ne diyorsunuz?
(2) 

Tekke ve Zaviyeler Ne Yapardı?

iddaaci #1297172 
Malum kapatıldı bunlar. Ama okuduğumda osmanlı sosyal hayatında çok büyük yerleri varmış. Sivil toplum kuruluşu gibi. Herkes bu tekkelere üyeymiş. Yeniçeriler bile tekkelere üyeymiş.

Benim sorum o zamanlarda bu tekke ve zaviyeler nasıl bir toplumsal yapı içindeydi? Biraz bilgi verirseniz sevinirim.
(2) 

Oblomov romanı hangi tarihte geçer

iddaaci #1296703 
Romanın yayım tarihi 1859. Peki hangi tarihte yaşanıyor olaylar? Aramaya inandım bulamadım.
(3) 

Kredili mevduat hesabı faiz hesaplama

iddaaci #1295625 
Ziraat bankası maaş kartımda kredili mevduat hesabı açıldı. Yani kartla eksi bakiyeye düşebiliyorum. Akdi faiz 1,95 miş. Ben 1000 lira çeksem 1 ay sonra kaç para öderim faiz olarak? 19,5 lira mı?
(3) 

AKP'nin CHP'den tam olarak istediği nedir?

iddaaci #1295352 
Otursan bir akpli ile konuşsan hemen chp'ye sallıyor.
atv'yi trt'yi açsan chp'den başka şey konuşulmuyor.
bakanlar milletvekilleri chp'den dem vuruyor.

yahu 16 senedir tek başına iktidar olan bir parti ne yapmak istedi de chp yaptırmadı. yani chp'nin onları bu kadar kızdırmasının sebebi nedir? yani chp'nin ne gibi bir rolü var? bişey yapmak isteseler chp'nin oyuna ihtiyaç yok, kanunlar chp olmadan da çıkabiliyor, yapılan hiç bir şeyde chp'nin engelleme gücü filan yok.

sanki akp azınlık iktidar, chp onlara bişey yaptırmıyor.

bi açıklar mısınız? özellikle akp'ye gönül vermişler yanıtlarsa sevinirim.

soru parti bağımsız sorulmuştur.
(3) 

hangi kitabı okumalıyım

iddaaci #1295158 
oblomov - gonçarov

anna karanina - tolstoy

savaş ve barış - tolstoy

sizin önereceğiniz - dostoyeski

sizin önereceğiniz - herhangi bir yazar

suç ve ceza; karamazov kardeşler okundu.

sebep de bildirirseniz müteşekkir oluruz.
(6) 

uçakta business bölüme geçilmiyor mu

iddaaci #1294933 
bahsettiğim durum ayrı bir business bölümü olan uçaklar. hani ekonomideki bir adam businesste boş olan koltuğa gelse otursa görevliler onu tespit edebilir mi?
yoksa kolunuza filan bir şey mi takılıyor.

atıyorum a380 ile uçuyorsunuz. iki katlı koskoca uçak.
(1) 

Edirne'ye gidiyoruz ne yapalım?

iddaaci #1294625 
1)Nerede kalalım? Öğretmenevi var mı?
2)Nerede ne yiyelim? İsim yapmış değil gerçekten lezzetli yemek yapan yerler.
3)Müze-kültür gezisine nerelere gidelim?
4)Sınırı görebilecek miyiz?
5)Ekstralarınız.
(2) 

İnstagramda her rolü kendi canlandıran peruklu eleman

iddaaci #1294606 
Kadın rollerinde aynı peruğu takıyor, sakallı, hafif kaslı bir eleman var ya kimdi o komik?
(1) 

İnstagram nasıl repost yapıyoruz

iddaaci #1294371 
Ya çok beceriksizim nasıl yapılır? Uygulama öneriliyor ama normal yapamıyor muyuz?
(2) 

sunucu kim

iddaaci #1293840 
(4) 

ultra coğrafya cahili sorusu

iddaaci #1293820 
bizim iç anadolu kurak ve sapsarı olur genelde. yağmur yok tabi. peki bizim anadolu gibi karasal iklim olup devamlı yağmur alan bölgeler var mı? o yerler de yemyeşil ormanlarla mı kaplı?

bizim iç anadoluya yağmur yağmamasının sebebi nedir?
(5) 

Srebrenica Soylırımı Esnasında İzzetbegoviç durumu

iddaaci #1293614 
Aliya soykırım esnasında susturuldu mu? Durumu neydi? Ben bu soykırıma hala anlam veremiyorum. Yani katillere kimse mi dur demedi?
(5) 

Plajda aklıma gelen kum sorusu-fizik içerir

iddaaci #1293143 
Şimdi kumsalda otururken elime bir çubuk geçti. Çubuğu tamamen kum olan yere yavaşça sapladım. Çubuk 15 santime kadar kolayca kuma girdi ama sonra sanki toprağa girermiş gibi yavaşladı. Halbuki orası tamamen kum. Neden belirli yere kadar kolayken sonrası zor giriyor?
(1) 

Air Berlin Esas Holding'e ait görünüyor ama

iddaaci #1293021 
esas holding sayfasında air berlin bizim diyor ama şirket batık görünüyor. kendi sayfasında esas holdingle ilgili bişey yok. tam olarak durum nedir?
(6) 

Tıp Bilimi Kansere Niçin Çare Bulamıyor? (Tıbbi bilimsel cevaplar tik alır)

iddaaci #1292397 
ÇOK ÖNEMLİ: "İlaç şirketleri yüzünden." cevabı cevap kabul edilmeyecektir.

Bilimsel makale ve okunması gereken yazılar da cevap kabul edilir. Neden hala çare yok?
(4) 

nusret tarzı lüks lokanta garsonlarının maaşı ne kadardır

iddaaci #1292345 
Merak ettim açıkçası. normal bir lokantaya gittiğimde garsonların tavırlarından ne kadar maaş aldıklarını çıkarıyorum. asgari ücret. o kadar paraya bu kadar köfte der gibiler.

ama nusret'te ve orta-üst lokantalarda garsonlar bir tık düzgün davranıyor. ne maaş aldıklarını biliyor musunuz?
(1) 

2 adet Ankara sorusu

iddaaci #1292188 
1) Beştepe Külliyesinin ön tarafında yapımı süren devasa bina nedir?
2) Milli Kütüphanede ders çalışma dışında bir şey var mı? (Hiç kitap yok da, sadece samsung dijital kütüphane var, nasıl istifade edilir bu kütüphaneden yani?)
(6) 

Ankara'da nereye kesinlikle gidelim?

iddaaci #1291405 
Anıtkabir'e, karanfile, Bahçelievler'e, tunalıya gidildi. Şuraya gidin hemen dediğiniz o yer neresi?
(1) 

ist. maltepe - ankara bahçelievler

iddaaci #1291216 
yandex 4,5 saat gösteriyor. trafiksiz kaç saate orda olurum? ort 100 km/h
(9) 

Bir figüre deli gibi nasıl bağlanıyor insanlar?

iddaaci #1290682 
Efendim merhaba, sosyal medyada bakıyorum nazım hikmet'e deli gibi bağlanmış insanlar, her gün büyük harflerle paylaşım yapıyorlar. şöyle büyük adam filan diye. sonra başkalarını görüyorum necip fazıl'ı göklere çıkarmışlar. dünyadaki en büyük adam necip fazılmış.

daha öncesinde ve şimdi de bir dini tarikatın liderine ölesiye bağlanan insanlar var. o olmazsa olmaz noktasına gelmişler. öte yandan siyasi figürlere bağlananlar var. efendim şöyle büyük adam filan...

partileri hiç söylemiyorum. tek kurtuluş x partisi, tek doğru y partisi. ama bu desteklemek gibi değil. daha çok tapınma, ölesiye bağlanma gibi.

insanlar bu söylediğim ve örnekleri çoğaltılacak kişilere öyle bağlanmışlar ki bunların tersine konuşsanız hakaret, tartışma, küfür gırla gidiyor. bende mi acaba sorun var? böyle figürleri hiç önemsemem. yani tabi ki sevdiğim şairler vardır, parti desteklerim, spor desteklerim ama sadece destek. alkışlarım, gülerim o kadar.

adamlar örgüt kurmuşlar darbe yapma noktasına getirmişler.

insanlara bu söylediklerimi ne yaptırıyor? altındaki neden ne?

mobil görünümden çık