(2) 

İnternet Yurt Dışı Çıkış Hızı Yükselir mi

iddaaci #1334922 
Merhaba, Kablonet kullanıyorum. 25 mbps hız alabiliyorum yurt içinde. Ama en basitinden hollanda serverlarından sadece 2,5 mbps hız alabiliyorum.

Bağlantımı 100 mbps çıkarsam çıkış hızım artar mı? Arttırmak için yapılacak başka bir şey var mı? (Modem port açmak gibi)

Aydınlatırsanız sevinirim.
(3) 

Bolu'da nerede yiyelim

iddaaci #1333940 
Bolu'dayım. Yarın öğle yemeğini nerede yiyeyim?

Yemek Sonrası Edit: Ömür'de yedik. Tas kebap türkiye'de yediğim en iyisiydi.
(2) 

Yaya Navigasyonu - Google Maps hariç

iddaaci #1333287 
Evet merhaba, yaya navigasyonuna ihtiyacım var. Telefon IOS. Yandex var ama onda yaya modu yok sanırım. Google Maps de istemiyorum.

Nedir ilacım?
(2) 

Windows 10 laptopa iOS 'tan uzak bağlantı nasıl yapılır?

iddaaci #1333071 
Evdeki bilgisayara uzaktan iOS ile bağlanabilir miyim? Nasıl?
(8) 

Yunanistan numarasını telefonuma ekleyemiyorum

iddaaci #1332820 
Efendim merhaba, Yunan arkadaşım aradı. Whatsapp'tan sorunsuz görüştük. Telefon numarasını iphone'dan telefon rehberine kayıt edemiyorum.

Ekle + işareti kayboluyor. Yeni kişi yarat çıkmıyor. Düzenle dediğimde numara adın yazıldığı yerde adıymış gibi çıkıyor.

Nasıl çözerim dostlar?
(6) 

Yunanistan'da yandex navi yokmuş Ne yapacağım?

iddaaci #1332791 
Kavala'ya kendi aracımla gitmeyi planlıyorum. Hangi navigasyonu kullanmalıyım? Hangisi iyidir?
(6) 

Yurt dışına giderken Turkcell'i nasıl açıyoruz?

iddaaci #1332636 
Yunanistan'a gideceğim. Orada özellikle Yandex.Navi kullanacağım. Faturalı hat. Ne paketi almam gerekir? Ne yapıyoruz bu durumda?
(4) 

Windows 10 Ekran kartımın desteğini çekmiş - Laptopa Ekran Kartı arıyorum

iddaaci #1332528 
Efendim merhaba, yaklaşık 10 yıllık laptopuma önce iyi bir SSD, sonra ram takviyesi yaptım. Üstüne windows 10 yükledim. Şahane oldu. Aşırı hızlandı.

Ammaaa... Windows 10 ekran kartımı artık desteklemiyormuş. Kendi ekran kartı sürücüsünü yükledi. Böylece görüntü kalitesi epey düştü. Ben şimdi laptopa bir de ekran kartı almak istiyorum. 2. el elbette. Ama hangi kartları nasıl araştıracağımı bilmiyorum. Hangi kartın anakartımla uygun olduğunu nasıl anlarım?

Bilgisayar bilgileri şunlar:

tür : HyperMemory™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility Radeon™ HD 5145
bellek kapasitesi : 512 MB ayrılmış VRAM (HyperMemory™ teknolojisini kullanan toplam kullanılabilir grafik belleği 64 bit işletim sistemi ve 8 GB sistem belleğiyle birlikte en fazla 3.579 MB olabilir)
bellek türü : DDR3 Video RAM (sırasıyla Video RAM ve sistem belleği birleştirilmiş)
bağlı veri yolu : PCI Express®

www.toshiba-turkey.com
(1) 

Windows 10 ekran çekik gözlü oldu

iddaaci #1332294 
Merhaba, öncelikle bir SSD ile Windows 10'a geçiş yaptım. SSD kullanın kullandırın diyorum.

Soruma gelince w10 kurduktan sonra bilgisayarımın feri kaçtı. Renkler tam istedğim gibi değil. Ayrıca ekran sanki yatay olarak çekik gibi. Yani mesela yuvarlak olması gereken chrome simgesi hafif basık. Kutuplardan hafif basık, ekvatordan geniş... Bütün simgeler ve resimler de böle çıkıyor.

Bunun çözümü nedir? İnternette bir şey bulamadım.
(1) 

Laptop'um 2009 model UEFI mi BIOS mu yüklemem gerekir W10'u

iddaaci #1332206 
Windows10 yüklüyorum. Rufus ile usb bellek formatlayacağım ama neyi seçeceğimi şaşırdım. Bilgisayarımda BİOS var. Ben UEFI mi seçmeliyim? Anlamadım.

Şu seçenekler var:

MBR bölüm düzeni: BIOS ya da UEFİ-CSM için
UEFI için MBR bölüm düzeni
UEFI için GPT bölüm düzeni

bu üçünden hangini seçmeliyim?
(3) 

Windows10 iso'yu nasıl flash belleğe atıyoruz?

iddaaci #1332194 
Elimde w10 iso'su var. Bunu format için flash belleğe direk iso olarak mı atayım yoksa çıkarıp içeriği mi atayım?
(2) 

Ya minik tornavidalara ne deniyor

iddaaci #1331723 
Şu minik vidaları sıktığımız. Saatçilerin kullandığı. Neşter gibi sapları olan. Türkçe ve ingilizce adları nedir?
(1) 

usb2.0 portundan usb3.0 çalişir mi

iddaaci #1331701 
bilgisayarım usb2.0 portuna sahip. elimde usb3.0 özelliğine sahip bir flash bellek var. flash bellekten bilgisayara ya da bilgisayardan flash belleğe veri aktarırken usb3.0 hızını mı alırım yoksa usb2.0 mı?
(4) 

Laptop Ram Yükseltme ve Teknoloji Özürlü bir Soru

iddaaci #1331539 
Merhaba, bu gece çok soru sordum ama affınıza sığınırım. Şimdi sorun şu, benim laptop 8 gb ram destekliyor. İki tane slotu var. Şu anda birinde 2 gb diğerinde 1 gb ram var.

Soru şu ben bu slotlara 2 tane 4gb'lık ram taksam bunlar 16 gb mı oluyor? (4x4=16) şeklinde yoksa 4+4=8 diye mi hesaplanıyor?

Soruya bak diyenler olabilir ama bazı yerlerde 4x4 yazınca işkillendim.

Hürmetler,
(6) 

Laptop Upgrade Part 2 - SSD Nasıl takılır

iddaaci #1331487 
Evet efendim, www.eksiduyuru.com soruda laptopu upgrade ettmeye başladım. İlk ayakta 4x4 gb ram tedarik edip takacağım. Bu işlemi ben yapabilirim. Bir kaç defa söküp takmışlığım var.

Ama ssd nasıl takılır, bilgisayara uygunluğu nasıl kontrol edilir bilemedim.

1. SSD Laptopa nasıl takılır? Laptopu altından açtığımızda hdd var. onun yerine takabiliyor muyuz?
2. Bilgisayara uygunluğu nasıl kontrol edilir?

Hürmetler,
(5) 

Laptop Upgrade Ediyoruz - İşte Bileşenler

iddaaci #1331187 
Efendim merhaba, benim 2008 model 10 senelik bir laptop'um var. Şu anda size oradan sesleniyorum. Bu bilgisayar dolduğunda yavaşlayan, çok programı kaldıramayan bir bilgisayar. Ama ben 3 ayda bir format attığımda internete çok kolay girebilen hızlı bir bilgisayar haline geliyor. Oyun oynamıyor, ağır programlar kullanmıyorum. Sadece internet ve bir kaç basit programla kullanıyorum bilgisayarı. Benim amacım ise biraz daha ömrünü uzatmak. Fiziki olarak çok rahat ettiğim bir bilgisayar. Bu yüzden elimin altında olmasını istiyorum. Şimdi aşağıda bileşenleri veriyorum. Hangi parçaları nasıl yükseltebilirim? O parçaların uyumlu olanlarını nasıl bulabilirim bilgi verirseniz sevinirim.

Arkadaşım ssd al, çok hızlanır dedi mesela. Önüme gelen ssd'yi alabilir miyim?
Ram yükseltmesi kesinlikle yapacağım hangi ram'i almalıyım? Uygunluğunu nasıl kontrol edebilirim?

Processor Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz

Video Card ATI Mobility Radeon HD 5145

RAM 3.0 GB

Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
(3) 

Benim adil kullanım kotam kalktı mı?

iddaaci #1331181 
Türksat kablo 75gb akn'li. 1 yıl taahhüdüm var. Artık akn'siz mi kullanacağım? Önleme işlemlerde kalan akn kotası sayacı duruyor aynı yerinde.
(8) 

Neden Çok Hakaret ve Küfür Ediyoruz

iddaaci #1330975 
Efendim merhaba, öncelikle bu durumu Youtube videolarında gözlemledim. Videolara gelene yorumlar 3 4 yorum sonra hep küfür. Hatta hiç küfür edilmeyecek bir videoda bile küfürler gırla gidiyor.

Sonra yabancı (ingilizce) videolara tıklıyorum. İnanın çok tartışmalı videolar bunlar. Yani bir tarafın kesinlikle kızacağı ya da desteklemeyeceği türden videolar. Adamlar hiç küfür etmeden tartışıyor. Sıfır küfür. Sıfır hakaret.

Tartışalım bu durumu, neden?
(9) 

Alevi Müziğini Keşfediyorum

iddaaci #1330822 
Alevi olmamama rağmen bu kültürü keşfetmek ve anlamak istiyorum. Özellikle deyiş, semah, nefesleri dinlemek istiyorum. Ağır, koyu alevi türküleri önerir misiniz?

Ne dinlemeli?
(6) 

Laptop'umun Belleğini Kullanan Gizli Düşman Nedir?

iddaaci #1330647 
Şimdi görev yöneticisine girdim. Bellek düşmanı Chrome dahil herşeyi kapattım. Ufak tefek windows işlemleri kaldı. Ama yine de bellek kullanımı full'e yakındı. Bilgisayar ağırlaştı. "Yenile" bile tıkladıktan 5 saniye sonra yenilemeye başladı. Sonra birden ram kullanımı normale döndü bilgisayar derin bir nefes aldı.

Bu gizli düşman nedir? Görev yöneticisinde görünmeyen şey nedir?
(9) 

Hz. Muhammet'e" Ne Büyük Adam " dedim

iddaaci #1328939 
Merhaba, dindar değilim. Cumaya gider oruç tutarım. Dün arkadaşlarla konuşurken Hz. Muhammet'ten bahsederken:"Ne büyük adammış." Dedim. Bir hadisiyle alakalı olarak. Yani ne kadar doğru söylemiş anlamında. Sonra karşımdakiler biraz tepki gösterdi. Adam deme filan diye. Adam demek yanlış mıydı acaba? Anlayamadım. Din konusunda bilgili olanlar yanıtlarsa sevinirim. Hürmetler.
(4) 

Evet bankacılık cahiliyim - Sanal para

iddaaci #1328875 
Şimdi ben maaşımı a bankasından alıyorum. Sonra b bankasına internetten gönderiyorum. Ya da fatura ödüyorum internet şubesinden. Daha da anlamadığım nokta: yurtdışına para gönderiyorum internetten ya da alışveriş yapıyorum.

Peki elle tuttuğumuz somut kağıt para nasıl gidiyor bu kanallara? Yani tam anlatamadım ama bu bankalar ya da şirketler parayı nasıl kasalarına koyuyor?

Hani toplamak isteseler nasıl topluyorlar somut parayı?
(1) 

Şarapçı Sorusu - Şarap Yıllandırma

iddaaci #1328575 
Merhaba, şarap yıllandırmak istiyorum. Öncelikle bir yerli üzüm bir de yabancı yıllandırmak istiyorum. Yerli üzüm olarak Öküzgözü-boğazkere yıllandırmaya karar verdim. 10 yıla yakın yıllanabiliyor sanırım bu kupaj. Bunlardan 5-6 tane atarım.

Yabancılara ise çok uzağım. Hangi üzümü ve markayı tercih etmeliyim bilmiyorum. burada kriterim 10 yıldan fazla yıllandırmak.

Bana bir yerli (öküzgözü-boğazkere) marka; bir de yabancı marka önerir misiniz?
(5) 

CNN Trump'u eleştirdiği (aşırı) için ceza alıyor mu?

iddaaci #1328325 
Abd'de CNN izliyorum. Adamlar Trump'a her iki dakikada bir, her haberin içinde laf çakıyorlar. Devamlı birileri çıkıp eleştiriyor. Hakarete bile varan sözler söyleniyor. Bizde bu olsa herhalde idama gider.

Ceza alıyor mu bu CNN terbiyesizleri?
(5) 

Şarap çok mu yaşlı olmalı?

iddaaci #1327937 
Merhaba, şayeste Öküzgözü boğazkere aldım 2010 tarihli. Aynı şarabın 2015-2016 ları da vardı. Bu tek kalmıştı. Daha yaşlısı daha iyidir diyebilir miyiz?
(5) 

Evde giyilecek pofidik olmayan ayakkabı

iddaaci #1327252 
Merhaba ayaklarım çok üşüyor. Evde giyebileceğim pofidik hayvanlı olmayan erkek kişisi için ne alabilirim. Aslında istediğim amcaların giydiği mes tarzı birşey. Ama öyle gezmek istemiyorum evde. İçi yünlü okursa çok iyi olur. Bi buldursanız sevinirim.
(3) 

Yatırım için hangi altın?

iddaaci #1327048 
Her ay kenara atayım diyorum. Hangi tür altın daha karlıdır? Hangisi alış satış farkından kaybettirmez? Bilezik mi ?
(1) 

iphone itunes üzeri yedekleme ve sonrası

iddaaci #1326291 
merhaba, telefonumu batarya değişimine göndereceğim. yedekleyin dediler. itunes'tan bilgisayarıma yedekledim. ama oradaki uyarıda sadece kişiler, takvimler, notlar, mesajlar, ayarlar geri yüklenecektir diyor.

uygulamaları ve onlara giriş çıkış şifrelerini, o hazır durumu da yedeklemiyor mu?
(2) 

Bundesliga Almanya'da hangi kanalda yayımlanıyor

iddaaci #1325875 
Extra: Premier Lig İngiltere'de hangi kanalda yayımlanıyor?
(3) 

Aynı wi-fi'ye bağlı donanımların VPN kullanımı nasıldır

iddaaci #1325378 
merhaba arkadaşlar, evimde aynı wi-fi ağına bağlı bir adet smart tv, 2 laptop, 2 akıllı telefon var. Telefonumda ya da herhangi bir diğerinden vpn'yi aktif ettiğimde bütün hepsi vpn mi kullanır?

yoksa

smart tv'de vpn'yi nasıl faal hale getiririm?
(5) 

kıbrıs'ta yılbaşında nereye gidelim

iddaaci #1323694 
uygun fiyatlı ve gezebileceğimiz hareketli şehir hangidir? hangi turla gitmeli?
(7) 

-5'de North Face mi Colombia mı?

iddaaci #1323545 
Merhabalar, iyi soğuk olan bir yerde hangisi daha iyidir? Şimdi nf ayakkabım var çok memnunum. Colombia polarım var ondan da memnunum.

Bugün mont baktım colombia'nın içi parlak termal malzemeden yapılmış ısı yansıtıcı teknoloji montlarını beğendim.

Siz hangi seriyi önerirsiniz? Var mı öneriniz?
(10) 

Allahını seven üstüme başrolün öldüğü film dizi atsın

iddaaci #1323344 
Adamlar başrolü kıstırıyor silah dayıyorlar ama başrol kesinlikle ölmüyor. polat alemdar en vahşi adamların elinden her nedense kurtuluyor.

game of thrones gibi başrollerin gözünün yaşına bakmayan dizi söylesenize.
(3) 

GoT HBO'nun hangi kanalında yayımlanıyor ve ÜRGÜP Bonus sorusu

iddaaci #1322732 
Bu dizi amerika'da orijinal olarak HBO'nun hangi kanalında yayımlanıyor?

Ürgüp ocak ayında gezilemeyecek kadar soğuk mu olur?
(4) 

Kedi damlıyor reklamının esprisini anlamadım

iddaaci #1322679 
bu internet reklamı var ya... aşağı kedi damlıyor. adam yukarı çıkıp sizin internet mi açık bize damlıyor diyor. oradaki espriyi başıma bir şey gelmeyecekse anlamadım.
(5) 

İphone Pil Değişimi ve Yedekleme

iddaaci #1322307 
Merhaba, apple'da pil değişimi yapacağım ama pil değişimi sonrası telefon sıfırlanacakmış. Bunun için yedekleme yapmalısınız dendi. Uygulamalar da yedekleme yapılabiliyor mu acaba? Bu işi en az hasarla nasıl atlatırız?

Bir de dışarıda bir yerde muadil batarya değişimi yapsam da sıfırlanıyor mu bu telefon?
(12) 

yerli muz mu ithal muz mu tercih ediyorsunuz?

iddaaci #1321544 
neden?

ben: yerli muz, daha lezzetli.
(1) 

abebooks kitapları türkiye'de hangi kargo dağıtıyor?

iddaaci #1320598 
abebooks'tan kitap aldım. texas'tan geliyor. osm diye bir kargoya vermişler. takip numaram da var ama detaylı bilgi vermiyor. türiye'de hangi kargo daıtacak bunu? bir de türkiye'de takip edebilecek miyiz?
(4) 

Sokak Kedileri Aldığım Mamalara Burun Kıvırıyor Hangisini Almalı

iddaaci #1319630 
Hangisi en kalitelidir yani koşarak yerler? Açık mamalardan da olur. Ne almalı?
(1) 

Araç içi toz tutturmayan temizleyici önerisi

iddaaci #1319419 
Merhaba, araç içini kendim bezle siliyorum. Mesela radyoyu siliyorum aynı gün tozdan geçilmiyor. Araç kuaförüne gidiyorum neyle siliyorsa 1 hafta toz tutmuyor. Ayrıca aracımda sıfır kokusu diye tabir edilen ilk gün kokusu da oluyor. bunu nasıl başarıyorlar? ne kullanıyorlar? önereceğiniz bir şeyler var mı?
(2) 

Boing 737-800 iniş kalkış hızları

iddaaci #1318527 
Bu uçak pistten kaç km/h hızla ayaklarını yerden kesiyor? İnerken ayaklarını yere koyarken ne kadar hızda oluyor?
(10) 

ssg sözlüğü kanzuk'a satıp gitti mi yoksa

iddaaci #1317503 
hala hissesi filan var mı? yani nasıl bir ayrılık oldu bu?
(4) 

ingiliz kraliyet ailesi nasıl değişiyor

iddaaci #1317335 
yani sormak istediğim şu: şimdiki kraliçe ile ilk ingiliz kralı aynı soydan mı? osmanlılar gibi bir durum mu var yoksa aile değişiyor mu? değişiyorsa neye göre değişiyor?
(3) 

Çamaşır Kurutma Makinesi Hakkında

iddaaci #1317246 
Merhaba, bu makinenin herhangi bir gideri var mı? Yani banyo ya da mutfağa değil de herhangi bir odaya koysak olur mu? İçindeki su buharını nereye atıyor? Sadece fişi takıp çalıştırıyor muyuz?
(1) 

Edirne otel

iddaaci #1316831 
Edirne'de temiz güvenli fiyatı uygun aile oteli arıyoruz. Öğretmenevi ayarında nerede kalabiliriz
(6) 

yandaş kanallar ve parti neden kaşıkçıya sahip çıkıyor

iddaaci #1316811 
malum kanallar neden devamlı suudi arabistanı kötülüyor ve kaşıkçıya sahip çıkıyor? suudlarla kolkolaydı halbuki. ne oldu?
(5) 

Arabanın Çiziklerini Boyatayım Mı yoksa öyle kalsın mı?

iddaaci #1316001 
Arabayı park ettiğim yerde tampon çamurluk sağdan ve soldan çizildi. Ön çamurluklarda da var çizikler. Bunları boyatma ya da değiştirme mi yapayım yoksa orijinali hiç bozmayayım mı? Boya var demektense çizik var demek daha mı makbuldür?
(5) 

Araç Rehini Nasıl Kaldırılır

iddaaci #1315952 
Kredi bittiğinde nasıl kaldıracağız bu zinciri?
(8) 

edirne'de ne yapılır? nereye gidilir? öğretmenevi var mı?

iddaaci #1315756 
sb.
(2) 

Tarih Sorusu - Abdülaziz Abdülmecit içerir

iddaaci #1315602 
Abdülmecit Abdülaziz'in kardeşi. Abdülmecit ölüyor. Abdülaziz tahta geçiyor. Peki sonra, Abdülaziz öldürüldükten sonra onun çocukları yerine neden Abdülmecit'in çocukları tahta geçiyor? soru 1 bu.

soru 2: sonra ankara hükümeti neden tekrar abdülaziz'in soyuna dönüp abdülmecit efendi'yi halife yapıyor?

mobil görünümden çık