(2) 

Ekşi Sözlük'te Kişi İsimleri

long live rock n roll #367561 
Başlık olarak kişi isminin standardı nedir? "Kişiyi tam tanımlayan, en popüler olarak bilindiği isim" diye biliyorum ben. Ama sanırım istisna çok.

Örnek quaresma. Kişi başlığı "quaresma" değil çünkü başka tanımları var onun, "ricardo quaresma" yaptık başlığı. Ama bir ara "ricardo andrade quaresma bernardo" olarak geçiyordu, şimdi uzun olan "ricardo quaresma"ya yönleniyor. Mantıklı, çünkü "ricardo quaresma" daha popüler olarak kullanılıyor.

Öte yandan "cristian baroni" başlığı ise "cristian mark junio nascimento oliveira baroni"ye yönleniyor. Halbuki "cristian baroni" daha çok bilinen ismi.

Bunların ikisi zıt örnekler. Hangisi doğru?
(3) 

Microsoft Word - Paste

long live rock n roll #365854 
Başka dosyalardan ya da web sayfalarından Word'e text kopyalıyorum. Bu kopyalanan text, orjinal fontunda kopyalanıyor Word'e. Word içinde bir ayar yapıp, istediğim fiks bir fontta (örn. Times New Roman, 12pt) kopyalanmalarını sağlamak mümkün mü? Her kopyalamadan sonra seçip default fontuma döndürmek can sıkıyor.
(3) 

Fotoğraf Saklama Programı

long live rock n roll #364510 
Böyle binlerce fotoğrafımı tarihleri düzgün olacak şekilde saklıyorum sürekli ama istediğimde arayıp bulması zor oluyor özel bir taneyi. Sizin fotoğraflarınızı düzenlemek için kullandığınız basit ve bedava yazılımlar nelerdir? Olaya göre gruplamak (örn. Taksim, üniversite, artistik), etiketlemek (yurt dışı, uzun enstantane), favoriler eklemek, tarihe göre sıralamak gibi özellikleri olsun yeter herhalde.

Teşekkürler.
(9) 

owencan

long live rock n roll #359156 
(Özet son paragrafta)

Bu adam sözlükte neden seviliyor? Diğer troll'lere etmediği laf bırakmayan sözlükçüler (iki gruptakiler aynı insanlar mı bilmiyorum ama genel kanı bu yönde) neden buna sempati besliyor?

Adam troll olduğunu itiraf etti diye mi? Eğer öyleyse, öteki troll'lerin de troll olduğunu anlayamayacak kadar salak mı sözlükçüler? Ki öyle de değil, ötekilerin nick altlarına troll olduğunu da yazıp eleştiriyorlar, ama owencan'ı bu şekilde övüyorlar. Yani itiraf etmesi mi önemli olan?

Yoksa etliye sütlüye karışmadığı için mi? Din ve politika hakkında değil de basit şeyler hakkında troll'lük yapması mı onu tahammül edilir kılıyor?

Söz gelimi nasilbirdemokrasiistiyoruz'u eleştirirken owencan'ı nasıl sevebiliyor sözlükçüler anlayamıyorum. nbdi sayfalarca edebi yeteneğini konuştururken, aynı zamanda Türkiye'deki islamcıların güzel bir portresini çizerken, emek harcarken nefret söylemlerine maruz kalıyor; öte yandan owencan nutella başlığına "Vasat çikolata" yazınca beğeniliyor. Yoksa insanlar nbdi'nin entry'lerinin gerçek düşünceleri olduğunu falan mı düşünüyor? Bu kadar mı tahlilden yoksun sözlükçüler?

Hakkında bu kadar yazacak kadar ciddi bir konu değil ama yazmış bulundum.

Özet: Öteki troll'lerden nefret eden sözlükçüler owencan'ı neden seviyor? Özellikle owencan'ı seven kesimden mantıklı cevaplar bekliyorum.
(2) 

Ekşi Sözlük - İngilizce

long live rock n roll #359076 
Sözlüğün İngilizce bir versiyonu var mı dostlar? Yabancı arkadaşıma bahsettim, oldukça meraklı okumak için ama Türkçe bilmiyor, benzer bir yabancı versiyonu varsa çok makbule geçer.
(5) 

Barselona

long live rock n roll #357956 
Sevgili Katalanlar,

Önümüzdeki hafta, 5 günlüğüne Barselona'ya gidiyoruz. "Mutlaka yap" dediğiniz tavsiyelerinizi alabilirim. Bu mevsimde nasıl tadı çıkarılır Barselona'nın?

Bir de; 4 adam olarak konaklamayı nasıl yapalım? Hostel tavsiyeniz var mı, hem fiyat hem bölge bakımından avantajlı? Hostel ismi de verebilirsiniz, "Mutlaka şu bölgeden ayırtın" da diyebilirsiniz.

Adios!
(2) 

Stirb Nicht Vor Mir benzeri şarkılar arıyorum.

long live rock n roll #357620 
benzeri şarkılar arıyorum.

Şöyle adamlı hatunlu, melodisi tatlı ve vurucu, hatunun sesi etkileyici olan.
(4) 

Avrupa'da Tatil

long live rock n roll #357166 
31 Ocak'ta İngiltere'den yola çıkmak üzere, 5 günlüğüne tatil yapmayı planlıyoruz Avrupa'da. Yılın bu dönemi neresi en iyi tercih olur sizce? Birkaç kriter hakkında düşünüyoruz;

- 4-5 gün kalmayı düşündüğümüz için, yakınlarında günübirlik gidilecek kasabalar olması avantaj olur.
- Bir de hava durumu en önemli etken tabii.
- Londra'dan uçulacağını hesaba katarak uçak parasının ucuzluğu.

Barselona'yı düşünüyoruz ama, Barselona gibi bir şehri şimdi giderek harcamak da istemiyorum. Bahar ya da yaza saklamak istiyordum Barselona'yı, bilemedim.

Barselona hakkında (yılın bu dönemi gitmek konusunda) yorum yapabilir ya da herhangi başka sebeplerden dolayı herhangi bir şehri tavsiye edebilirsiniz.
(1) 

Wikipedia vs. Reklam

long live rock n roll #356528 
Wikipedia'nın reklam almaması hakkında yazılmış güzel bir makale arıyorum. Nedenini filan biliyorum ama olayı toplumsal, sosyal, ideolojik, ekonomik, kullanıcı memnuniyeti açılarından derinlemesine irdelemiş profesyonel yazılar okumak istiyorum. Reklam almasını ya da almamasını destekleyen görüşte olabilirler. Tercihen, "Reklam alıp böyle böyle yapsa daha iyi olur" tipinde bir yazıya cevap niteliğinde "Almıyoruz çünkü senin söylediklerin şu sonuçlara çıkar" incelemesi olsa süper olur.

Dili Türkçe ya da İngilizce olabilir.

Teşekkürler.
(4) 

Yanlış Tanım

long live rock n roll #350291 
Bir entry tanım içerdiği anda legal mi oluyor? Başlıktakinden alakasız bir tanım olsa bile formata uygun mu? Yoksa başlıktakini mi tanımlaması gerekiyor?

Şuna benzer örneklere sık rastlıyoruz mesela;

Başlık: 1 ocak 2000 galatasaray fenerbahçe maçı
Entry: muhteşem bir gol atmış futbolcu. son maçında döktürüyor.

Adam heyecana gelip başlıkları şaşırıyor. Ama bir 'maç'ı 'futbolcu' olarak tanımlamak legal mi?

Bir örnek de şu; (bkz: #26848628)
"fransızca konuşmak" bir lisan değil. Lisan olan "fransızca". Yani entry'de yazan yanlış. Ama esas soru; formata uygun mu?

Not: Lütfen "bence"lerle gelmeyin. Emin olanlar cevaplasın.
(2) 

Konfüçyüs - Ölüm Hakkında

long live rock n roll #348747 
"Ölümle hiçbir zaman karşılaşmayacaksın. Ölüm varsa sen yoksun, sen varsan ölüm yok. O halde ölümden korkmak ahmaklıktır."

Sanırım bu söz Konfüçyüs'e ait. İnsanlar bunu çok beğenerek paylaşıyorlar zaman zaman. Fakat çok saçma bir söz değil mi? Tamam, anlıyorum; "ölüm olayı ile yaşamak bir şey yok" demek bu ama "var olmamaktan korkmak" çok basit bir karşı argüman değil mi? Mantığı ne bu sözün?
(3) 

"Terk Ettim, Mutsuzum" temalı şarkılar

long live rock n roll #344840 
Ortalık "Terk edildim, mutsuzum" ana fikrini işleyen şarkılarla dolu ama, terk eden kişinin ağzından söylenen hüzünlü şarkılar var mı bildiğiniz?

Haydi bakalım, depresyonlara sürüklenmeme yardımcı olun...
(9) 

Evrim Teorisine "İnanmak"

long live rock n roll #344578 
Hani şu "İnanmak ne arkadaş, ben bunu kabul ediyorum. Çünkü bilimsel olarak kanıtlanmış bir olgu" görüşü var ya, bunu neye dayandırıyor insanlar? Yani bu neticede bir 'teori' değil mi? 'Kanun' olsa o görüş tamam da, şu an 'inanmak' yanlış bir ifade değil bence.

Not: Ben inanıyorum (ya da kabul ediyorum). Evrim teorisini eleştirmeye çalışmıyorum. Sadece durumu özet bir şekilde açıklayabilirseniz sevinirim. Yarına tiklerinizi atarım.
(7) 

Heroes of Might & Magic

long live rock n roll #344337 
Ben bunun üçüncüsünü oynadım yıllar yılı. Klasik Heroes III fanıyım. Diğerlerini birkaç kez oynadım en fazla, hatırlamıyorum. Ama indirip oynamak istiyorum şimdi. En çok hangisini beğenirim sizce? Hangisini indireyim?
(1) 

Grooveshark - Upload

long live rock n roll #340291 
Grooveshark'a bilgisayarımdaki mp3'leri upload etmek istiyorum, 500'e yakın. Yalnız benim istediğim şu; upload ettikten sonra otomatik olarak benim listeme eklensinler.

Yani zaten bu şarkıların çoğu Grooveshark'ta vardır ama tek tek arayıp listeme eklemek istemiyorum. Var mı böyle otomatik bir yol?

Başka bir opsiyon da, Grooveshark listemdeki bütün şarkıları mp3 olarak indirmek. Bu mümkün mü?
(3) 

lastfm

long live rock n roll #338696 
Ben lastfm'de 'benzer müzik' olayını arıyorum. Ama "bu şarkıcıya benzer şarkıcılar" değil de, "bu şarkıya benzer şarkılar" şeklinde. Öyle bir şey var mı lastfm'de? Ya da başka bir yerde?
(3) 

Digiturk Web Tv

long live rock n roll #337638 
Ben buradan sadece bu akşamki Gs-Fb maçını satın alabilir miyim? Nasıl olacak bu arkadaş? Bulamadım gitti.

Aylık abone filan olmak istemiyorum. Tek maçı satın almak istiyorum.

Bir de; görüntü takılır mı? Kalitesi nasıl?
(1) 

Akbil

long live rock n roll #337451 
İstanbul'da son akbil durumu nedir millet? Başka bir şehirden gelecek biri ulaşım için en uygun hangi yolu seçmelidir? Akbiller hala çalışıyor mu? Büfelerde satılıyor mu? Kart gerekiyorsa onun prosedürü nedir?
(4) 

Dublin

long live rock n roll #334755 
Ey içimizdeki İrlandalılar,

Yarın 2 gün kalıp gezmek üzere Dublin'e gidiyorum. Sözlükte yazanları okuyorum ama "Şunu kesin yap" diyeceğiniz bir şeyler var mı?
(4) 

Şarkı Bestelemek

long live rock n roll #334147 
Sevgili John Lennon'lar,

Meraktan soruyorum; şarkı bestelerken müziğin üzerine söz mü yazılır, sözün üzerine müzik mi yaratılır genelde? Söz ve müziği farklı kişilerin yaptığı oluyor, o zaman kim düzenliyor bunu? Genel bir yöntem var mı, varsa nedir?
(1) 

Gazetelerin kaynak vermeden Ekşi Sözlük içeriğini kullanmaları

long live rock n roll #330883 
Yasal mı bu? Hep görüyoruz bunu. Özellikle derbi maçlarından sonra "derbi geyikleri" yazıp kopyalıyorlar sözlükten. Aynı şey twitter için de geçerli. Kaynak göstermeden, "Galatasaraylılar böyle dedi", "Sosyal medyaya yansıyanlar" şeklinde alıntı yapmak yasal mı?

Eğer değilse, sözlük bunlara dava açabilir mi? Yoksa bizzat yazarların mı açması gerekir? Dava açılırsa yaptırımı ne olur? (sildirme, para cezası, tazminat...)
(4) 

Oasis

long live rock n roll #330687 
Sevgili İngiliz müziği aşıkları,

Oasis'in şu şarkılarını biliyorum;

- Stand By Me
- Some Might Say
- Wonderwall
- Stop Crying Your Heart Out

Ve oldukça seviyorum bu şarkılarını. O yüzden diğer şarkılarını da dinleyeyim dedim ama çoğu enstrümental sanki. Bu yukarıda yazdıklarım gibi, sözlü mözlü, 'normal' başka şarkıları varsa paylaşır mısınız?

Teşekkürler.
(7) 

İngilizce - Zenci

long live rock n roll #326884 
Selam İngilizce ustaları,

"Zenci" kelimesinin İngilizce'deki 'polite' karşılığı nedir? "Black" kaba oluyor sanırım da... African-American deniyor sanırım ama, İngiltere'dekiler için ne denir? 'Politically correct' değil de, günlük hayatta nazik olan genel kullanımı arıyorum.
(11) 

CM 01/02

long live rock n roll #322106 
Selam genç morinyolar,

Ben manager oynamaya FM 2008 civarı başladım, severim kendilerini. Ama hep bu CM 01/02 efsanesidir gidiyor. Neydi bunun olayı, neden hala bu kadar seviliyor?

Bir Tsigalko'dur gidiyor. Herkes bu adamı takımına alıp senede 40 gol atmasından mı keyif alıyordu? Eğer böyleyse saçma...

Esas merak ettiğim; bu oyun kolay mıydı zor muydu? Eğer kolay olduğu için seviliyorsa çok saçma. Türkiye'den bir takımla 5 senede şampiyonlar ligini alamamak lazım mesela. Neydi bu oyunu farklı kılan?
(1) 

"Yurt dışı" vs. "Yurtdışı"

long live rock n roll #314786 
Sözlük'te bunlar "yurtdışı" şeklinde geçiyor ama TDK'da "yurt dışı" şeklinde kayıtlı. Ancak başlığı "yurt dışı" şeklinde taşımaya çalıştığımda izin verilmedi. Neden acaba?
(3) 

Deli Yürek

long live rock n roll #305779 
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa Deli Yürek'te Kenan İmirzalıoğlu'na dublaj mı yapılıyordu? Belgelerle gelebilir misiniz?
(3) 

Winamp'ta Queue Sorunu

long live rock n roll #305682 
Yeni aldığım bilgisayara kurmuş olduğum Winamp'ta queue (Q) özelliğini kullanamıyorum; ne Q'ya basarak, ne de 'jump to file' ekranından yapabiliyorum. Bir yolu var mı? Ya da bu özelliğin olduğu bir Winamp sürümünü nasıl bulabilirim?
(3) 

Faturasız Doktor Parası

long live rock n roll #286208 
Şöyle bir şey duydum; özel hastanelerde, uzman olan profesör doktorlar, yaptıkları ameliyatlar için hastalardan, fatura kesmeden, nakit olarak para alıyorlarmış. Para doğrudan doktora gidiyor, hiçbir kayıt yapılmıyor, sadece nakit veriliyor.

Bu tam bir dolandırıcılık değil mi? Doktora muhtaçsın diye adamı ayakta sikmek değil mi bu? Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşabilir mi?

Böyle bir şey varsa devletin de bundan haberi vardır. Neden denetimi ve yaptırımı yok? ("Nerem doğru ki"den daha geçerli sebepler arıyorum) Durumu doktorlar açısından değerlendirecek olanlar varsa onlar da buyursun...

Edit: Bu arada ben iyi hastanelerin iyi doktorları için, 10000 - 30000 lira civarı paralardan bahsediyorum.
(2) 

Tüy Döktürmece

long live rock n roll #286201 
Ben kıllı sayılabilecek bir erkeğim. Bu kıllardan, mümkünse kısmen kurtulmak istiyorum. Şöyle göğsümdeki kılların miktarını ve şiddetini azaltacak bir krem filan var mı? Başka yöntemleri nelerdir?

Lütfen sizin ya da tanıdıklarınızın tecrübelerinden referans verin..
(3) 

İngiltere'den Laptop Almak

long live rock n roll #284589 
İngiltere'ye yüksek lisansa gideceğim. Şu sıralar laptop almak istiyorum. Türkiye'de mi daha ucuz olur yoksa İngiltere'de mi? Nereden alayım?

İngiltere'deki güvenilir teknoloji mağazaları nelerdir? Onların linklerinden girip kendim de kıyaslayabilirim?

Bu konuda başka bilmem gereken bir şey var mı?
(1) 

University of Surrey

long live rock n roll #281635 
Ey asil İngiliz beyefendileri ve düşesleri,

Aranızda University of Surrey'de okuyan/okumuş biri var mı? Ya da bir tanıdığı orada okumuş olan? Yahut okumamış ama üniversite hakkında bilgisi olan..?

Ben buraya yüksek lisans için başvurdum ve kabul aldım. Gitmeyi düşünüyorum ama aklımda soru işareti kalmasın istiyorum. O yüzden bu okul hakkında iki kelam edebileceğim birileri çıkarsa çok faydalı olur benim için.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Ekran Kartı

long live rock n roll #279433 
Laptop alacağım ben, birçok özelliği hakkında fikrim net, ama ekran kartında ne gibi kriterlere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.

Daha çok yazılım için kullanılacak bir laptop olacak ama oyun da oynayacağım. En azından FM, mümkünse FPS'leri de pek aksamadan oynayabilmek istiyorum yeni laptop almışken.

Modellere bakarken paylaşımsız olmasına dikkat ediyorum. Bir de en az 1 GB olması yeterli gibi görünüyor. Ama marka/model/tip hakkında hiçbir bilgim yok, yardımcı olabilir misiniz?
(1) 

Laptop Sorusu

long live rock n roll #278734 
Şu aşağıdaki laptop nasıl? Amaç internette dolaşmak, Microsoft Office kullanmak, film izlemek.

www.samsung.com

Samsung NP-RV510-A05TR
Demirören AVM'deki Saturn'de 649TL'ye satılıyor.
(2) 

Laptop Alacağım

long live rock n roll #278727 
Laptop alacağım yakın zamanda. Birkaç kriterim var.

+ VAIO olması tercih sebebi.
+ İşletim sistemi 64 bit olmalı.
+ RAM: 4 GB. (daha yüksekler çok pahalı)
+ Çift çekirdek.
+ 14 - 15.6 inch civarında bir ekran büyüklüğüne sahip olmalı.
+ Bu ekran büyüklüğünde ne kadar hafif o kadar iyi.
+ Klavyesi şu linkteki gibi olmalı; media.bestofmicro.com Yani numpad olmadan, "home,pgup,pgdwn,end" en sağdaki sütunda, sol shift'in yanında "<,>" işaretleri olmalı.
+ Üç beş oyun oynayabilecek kadar bir ekran kartı olmalı. Marka/model olarak bilgim yok. (bunun hakkında ayrıca tavsiye alırım. "En az 512MB, paylaşımsız" nasıl?)
+ Pil ömrü 'en az' 2 saat olmalı.
+ Fiyat 2000 lira civarında olsun.

Şu aşağı yukarı aradığım gibi. Sadece klavyedeki < ve > işaretleri istediğim yerde değil;
www.sony.com.tr

Bu laptop'u en ucuz nerede bulurum? Ya da bu özelliklerde başka bir model tavsiye eden var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Ölü Hayvan Doldurtmak

long live rock n roll #263577 
Arkadaşlarım ölen kedilerini doldurtmak (tahnit) istiyorlar. İstanbul'da, tercihen Anadolu yakasında bu konuda yardımcı olabilecek bir kişi veya kuruma ihtiyaçları var. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
(2) 

Bu fotoğraf makinesi nasıl?

long live rock n roll #260191 
www.indirimplus.com

Özellikleri iyi gibi geldi. Sizce bir kusuru var mı?

Bir de şu indirimplus.com nasıl bir site, güvenilir mi?
(1) 

Çocukların uykusu neden ağır olur?

long live rock n roll #260102 
Gidip küçük çocuk ya da bebekleri uyurken, pek de dikkat etmeden severler, başını filan okşarlar da çocuk uyanmaz. Bunu büyük birine yapsan uyanır muhtemelen. Bu neden böyle?

Ya da böyle değil mi?
(1) 

Çınarcık

long live rock n roll #255223 
Hafta sonu sevgilimle Çınarcık'a gideceğiz. Bir gece kalıp, iki gün gezeceğiz. Feribot biletlerini aldık, pansiyon rezervasyonu yaptırdık. Size ise Çınarcık'ta ne yapabiliriz diye soracaktım.

Birkaç tavsiye aldık ama "Mutlaka şurayı gör", "Burada mutlaka bu yemeği ye", "Filan yeri gezerek güzel vakit geçirirsiniz", "Akşam şu mekan eğlenceli oluyor" tarzı önerilerinizi bekliyorum.
(2) 

Sevgili ile İstanbul'da bir gün

long live rock n roll #253738 
Sevgili romantik komedi karakterleri,

Hafta arası iş yoğunluğu ve sevgilinin yakında sürekli ders çalışacak olmasından mütevellit, bu perşembeden itibaren hafta sonu sevgilimle bir yerlere gitmeyi düşünüyorum. Günübirlik ya da tek gece kalmalık (pahalı olmayan pansiyonda filan) olabilir.

Gezelim, eğlenelim, güzel yemekler yiyelim, yalnız başımıza romantik vakit geçirelim istiyoruz. İstanbul'da ya da civarında (ulaşımı kolay olacak şekilde) bir tatilcik olsun. Kendi güzel tecrübelerinizden anlatırsanız çok şükela olur.

Adalara gidip bisiklet, piknik, gezme gibi de olur ama onu yaptık. Ve daha orjinal bir şey olsa daha iyi olur.

Şaşırtın beni!
(2) 

TC vatandaşı olmayanlar Türkiye'de oy kullanabilir mi?

long live rock n roll #251969 
Kıbrıslı'yım ve neredeyse 5 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Yabancılar için olan TC kimlik numaram var. Oy kullanabilmek gibi bir olasılığım var mı?

Sanki bir ara "İngiltere'de belli bir süreyi geçirmiş kişi vatandaş olmasa bile kullanabilir" gibi bir şey duymuştum da...
(2) 

Ekşi Duyuru Logosu

long live rock n roll #251619 
İyi güzel kullanıyoruz da, bu Ekşi Duyuru'nun logosu nedir ya? Şu browser'da, tab'ının üzerinde, isminin yanında duran, kırmızı beyaz olan. Kaleme benzettim ama bilemedim. Büyük hali var mı?

Bir de hazır sormuşken; o resimciğin (browser'da, tab'ın üzerinde, site isminin yanında duran) adı logo değil de başka bir şeydi. Neydi?
(1) 

Cilde Göre Parfüm Seçimi

long live rock n roll #249323 
Ciltlerin yağlı/kuru ya da esmer/beyaz gibi kriterlerine göre, farklı parfümler farklı etkiler (kalıcılık, kokunun şiddeti) yapıyormuş. Lakin kendi cildime uygun parfüme nasıl karar verebilirim ben? Mümkünse ayrıntılı anlatıldığı bir link ile destekleyiniz.
(3) 

TC vatandaşı olmak için isim değiştirmek gerekiyor mu?

long live rock n roll #249307 
Sorum başlıkta. Hani futbolcular filan TC vatandaşlığına geçiyor da isim değiştiriyor ya. Buna gerçekten gerek var mı yoksa işin medya tarafı mı bu? Yani eski isminin Türkçe okunuşu olmasını anlarım da öz Türkçe bir isim seçmek saçma değil mi?

Alex'in Alex kalmamasını anlarım, çünkü Türkçe alfabesinde "x" harfi yok.

Ama Marcio Nobre mesela: "Marsiyo Nobre" olmasını anlarım, okunuşu öyle. Ki "Marcio" olsa da olur, Türkçe yazılabilir. Ne gerek vardı Mert Nobre demeye? TC kimliğinde nasıl geçiyor bu adamın?

Yine bu olayla alakalı bir konu; Ben doğam çocuğuma mesela "Feysbuk" ismini verebilir miyim. "Twitter" olmaz "w"dan dolayı ama "Tıvitır" olmaz mı? Ya da sallıyorum "Kuramena" mesela? Öztürkçe olmayan bir isim yani.

Edit: İlgili yasa bu sanırım: www.tbmm.gov.tr
Ama isimle alakalı bir şey göremedim.
(3) 

Erkek Deri Ceket

long live rock n roll #248588 
Selam duyuru ahalisi,

Çılgınlar gibi deri ceket arıyorum. İstanbul'da Cevahir ve Metro City'yi didik didik ettim ama tam aradığım şeyi bulamadım. Aklımdaki model çok net ama bulamıyorum. Birkaç özellik;

+ Koyu kahverengi tonlarında olmalı.
+ Aslında deri ceket değil de deri mont olmalı.
+ Sanırım suni deri olmalı (500 lira vermek istemiyorum). Gerçek deri olmasına gerek yok, kaliteli olsun yeter. 200 liraya kadar olması tercih sebebi.
+ Kol ve yaka manşetleri kumaş olmasın. Hani böyle yakada bağlamalık ince bir şey sarkıyor ya, ondan olsun (Asi stayla).

1)Kol bunun gibi: galeri.uludagsozluk.com
2)Yaka bunun gibi: urun.gittigidiyor.com
3)Üzerindeki cep sayısı/tipi bunun gibi: aq.ioffer.com
4)Renk bunun gibi: img.alibaba.com

3 numara gibi bir şey. Ama kol ve yaka 1 ve 2 numaralar gibi olsun. Ki zaten 3 numaraya benzer bir şeyi Bershka'da buldum, 200 lira. Kol ve yaka da istediğim gibi olsa alacaktım.

Evet, farkındayım, çok fazla şey istiyorum, ama böyle bir şeyi bulabileceğim bir yer biliyor musunuz? İstanbul içinde bana bunu da buldurun, ağzınızdan öpeyim!
(8) 

Futbolda uzatma dakikaları

long live rock n roll #247735 
Tam olarak nasıl belirleniyor bu uzatma dakikaları? (0-0 biten maçın 30 dakika uzamasından bahsetmiyorum. Duraklama dakikaları aslında)

"Topun oyunda olmadığı süre" mi bu? İnanın ki öyle değil. Geçenlerde üşenmedim, kronometre tuttum, bir maçın ikinci yarısında oyun toplam kaç dakika durmuş ölçtüm. 13 dakika mı ne çıktı sonuç. maç 4 dakika uzatıldıydı galiba. Yani pratik olarak "topun oyunda olmadığı süre" değil. Ama teoride nedir, kural kitabında ne yazar?

Eski fifalarda 'Injury time' yazıyordu galiba; sadece sakatlıklar mı çıkarılıyor acaba? Mesela taç, gol, faul gibi şeylerde duran süre sayılmıyor mu?

Nedir yani uzatmaya eklenen bölümler resmen? Eğer hepsiyse, benim tuttuğum 13 dakika niye 4 dakika verilmiş (hep öyle oluyor)?
(5) 

Browser Üreticileri Nereden Para Kazanıyor

long live rock n roll #246959 
Evet, soru başlıkta. Mozilla'dır Google'dır yapıp geliştiriyorlar sürekli web tarayıcılarını, biz de bedavaya indirip kullanıyoruz da bunlar nasıl kazanıyor para? Yoksa bu ürünler birer reklam mı, paralı ürünlerini satabilmek için ("yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" misali)?
(5) 

nerede yoyo satılır

long live rock n roll #94967 
yoyo alayım diyorum, nerden bulabilirim? birazdan maslaktaki staj mesaimi bitirip hisarüstüne gidicem, bu civarlarda var mı bildiğiniz bir yer? etiler, şişli filan..

bu arada hayatımda hiç kullanmadım, maksat her boku denemek. öyle çok güzel bir şey olmasına gerek yok. ucuz olması tercih edilir.
1234567   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık