Evde boks antrenmanı yapmak

ufoozgur #1579180 
Selamlar,

Evde kendi kendime (YouTube'daki videoları da kaynak alabilirim) boks antrenmanı yapmak istiyorum. Öncelikle ekipmanları toplamam gerekiyor. Birkaç sorum var:

-Eldiven için 12oz ideal gibi görünüyor. Dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
-3 metrelik bandaj aldım. Bu yeterli olur mu?
-Kum torbası boyutu ne olmalı? Boş aldığımda içini neyle/nerede doldurtabilirim? (Tavan askısı halihazırda mevcut)
-Başka edinmem gereken ekipman var mı?
(1) 

ABD vize randevusu erkene çekme

ufoozgur #1578981 
merhabalar, bir arkadaşımın ABD vize randevusunu erkene çekmeye çalışıyoruz. Sisteme kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapıyoruz. Ancak ne "Randevuyu Yeniden Zamanla" kısmı ne de "Ödeme Makbuzunu Görüntüle" kısmı görüntülenmiyor. Her ikisinde de "ERR_EMPTY_RESPONSE" hatası alıyoruz.

Farklı tarayıcılar, farklı kablosuz ağlar, mobil veri, farklı türde cihazlar (PC, laptop, telefon) denedik ancak hepsinde aynı sorun yaşanıyor. Konsolosluk görevlisi erişebildiğini belirtiyor, ancak ne yaparsak yapalım erişemedik. Benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu?
(1) 

Bakırköy'deki bu villa kimin?

ufoozgur #1550604 
Selamlar,

30 yılı aşkın bir süredir Bakırköy/Zuhuratbaba'da yaşıyorum. Ama aşağıda yerini paylaştığım ve önünde güvenlik kabini bulunan villanın kime ait olduğunu merak ediyorum. Bir bilen var mıdır acaba? Lojman falan mı burası ne?

goo.gl
(1) 

Soundbar önerisi

ufoozgur #1549757 
Merhabalar,

Evdeki televizyonun (2013 model bir Samsung Smart TV 46ES8000) sesi yeterli gelmediği için bir soundbar almayı planlıyorum. Önemli olan ses çıkış gücü değil benim için. Kriterlerim şunlar:

-PS4 ve MiBox 4S var. Her ikisinde de kullanmak istiyorum. MiBox'ta Netflix, Disney+ gibi streaming hizmetlerini kullanıyorum genelde.
-Mümkünse native olmasa da surround ses hissiyatı sağlayan bir model istiyorum.
-Kablolu ya da kablosuz olması önemli değil. Bluetooth gibi bir özellik de aramıyorum. Benim için önemli olan kısım mümkün olan en düşük gecikme ve en yüksek kalite.
-Amacım en iyi modeli değil, fiyat/performans bir model almak. Dolby Atmos vs. gibi özellikler güzel olur ama gördüğüm kadarıyla 7000 TL üzeri modellerde bunlar var. Oraya kadar çıkmam herhalde.
-Subwoofer'ın dahili ya da harici olması çok önemli değil. Performansı tatmin edici olursa her ikisi de benim için ok.

Bu kriterlere uygun model önerebilirseniz sevinirim.
(3) 

kulağa saç ve kedi tüyü kaçması

ufoozgur #1543960 
merhabalar arkadaşlar. aşırı meraklı olduğum için kulağıma bakabileceğim usb otoskop'lardan aldım. sağ kulağımda zarın kenarından dışarı doğru uzanan bir saç kılı, sol kulağımda da benzer şekilde kedi tüyü görünüyor. herhangi bir şikayetim yok (gerçi sol kulağımda yüksek seslerde hassasiyet oluyor, belki bu saç kılından dolayı olabilir). illa kbb'ye gitmeli miyim? yoksa bir şekilde evde gliserin vs. ile çıkarabilmem mümkün olur mu?
(2) 

cigarillo önerisi

ufoozgur #1541425 
selamlar, hayatı boyu sigara içmemiş (36 yaşındayım) biriyim. geçen hafta bir arkadaşın captain black red içtiğini gördüm ve kokusu gerçekten hoşuma gitti. gidip brown ve red alıp denedim. ama haliyle içene değil de yanındaki kişiye kokusu hoş geliyormuş.

bunun daha aromatik olanı, damakta daha fazla tat bırakanı var mıdır? önerilerinizi bekliyorum.
(5) 

iş için abd vizesi almak

ufoozgur #1526657 
Merhabalar,

İşimle ilgili bir etkinliğe katılmak için (Etkinlik Ağustos ayında), ABD vizesi almam gerekiyor. Ancak vize başvurularında en erken Ekim ayına randevu verildiğini okuyorum.

Amacım etkinliğe katılmak olduğundan, iş odaklı bir vize başvurusu için randevular farklı mı oluyor? Yoksa Ekim ayında bir randevu mu almam lazım?
(1) 

Kindle’a özel yazılım kurmak

ufoozgur #1510615 
Merhabalar, eski model bir Kindle Paperwhite sahibiyim. Custom firmware kullanan var mı? Varsa ne için kullanıyorsunuz? Hangi alternatif yazılımı önerirsiniz?
(4) 

iPhone 13'ü krediyle almak

ufoozgur #1496219 
Merhabalar,

Öncelikle söyleyeyim, onca paraya gidip iPhone alacak biri değilim. Bugüne kadar telefona maksimum 2000 TL vermiş adamım. Şirket aldığı için gidip iPhone 13 alacağım. 24'ünde çıktığı gibi önsipariş vereceğim ama elimde o kadar limiti olan bir kredi kartı yok. O yüzden kredi çekip ödemeyi düşünüyorum. Enpara üzerinden çekiyor olacağım ve 3-4 ay vadeli olarak ödeyeceğim. Daha mantıklı bir ödeme yöntemi bilen var mı? Ya da daha uygun ihtiyaç kredisi veren bir banka var mıdır?
(1) 

Mecidiyeköy'de PC kablosu/dönüştürücü alınacak yer

ufoozgur #1484215 
Selamlar, Mecidiyeköy'deki HP servisine uğrayacağım. Hazır gitmişken Molex'ten PCIe 6-pin'e dönüştürücü vs. gibi kablolar alayım diyorum. Modüler PSU'm için de 6-pin to 6-pin kablo da alacağım. Bunları bulabileceğim ve uygun fiyatlı satan bir yer var mıdır oralarda?
(2) 

Grafik çizim tableti almak

ufoozgur #1477361 
Selamlar, çizime çok yeteneği olan biri değilim. Ama az çok Photoshop'tan, Illustrator'dan anlıyorum.

Piyasada 200 TL seviyesinde küçük de olsa grafik tabletler görüyorum. Acaba alsam işime yarar mı? Mesela basit logolar, basit çizimler tasarlayabilir miyim?

Yoksa saçma bir heves mi benimkisi? :D
(1) 

Vodafone tarifeleri - Üst pakete geçme zorunluluğu?

ufoozgur #1474786 
Selamlar,

Vodafone kullanıcısıyım ve taahhütüm bittiğinde bana sundukları tarifeler hep bir üst paketten başlıyor. Bulunduğum pakete yeniden taahhüt yaparak devam etmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Yoksa sadece üst paketlere mi geçebiliyorum? Bilgisi olan var mıdır? Ya da arayıp düzelttiren?
(2) 

Ödenmiş trafik cezası

ufoozgur #1469286 
2019 yılında %25 indirimli şekilde ödediğim trafik cezası ödenmemiş, faizli şekilde görülüyor. Elimde dekontum da mevcut. Aracın bağlı olduğu Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi'ni aradım (40 kişi bekleyip) ancak sıra bana geldiğinde bile açan olmadı.

İlla Ümraniye'ye mi gitmem lazım? (Bakırköy'de oturuyorum)
(2) 

Netflix US / Amazon Prime Video US izlemek

ufoozgur #1469283 
Selam, Amerikan Netflix ve Amazon Prime'ını izlemek istiyorum. VPN denemeden önce Smart DNS Proxy'yi denedim. Amazon Prime'da çalışırken, Netflix'te menüde içerikleri görürken, US içerikleri açtığımda "Proxy kullanıyorsunuz" gibi bir hata aldım. Netflix benim için daha önemli, bu sorunu nasıl çözüyorsunuz?

VPN'lerde böyle bir problem var mı?

Not: Amacım PS4 üzerinde izlemek olduğu için öncelikli olarak DNS'i denedim. Eğer VPN'le çözebilirsem, Android TV Box'a kuracağım.
(4) 

masterchef'te neden yedek yarışmacı geliyor?

ufoozgur #1443797 
normalde hayatta oturup izlemeyeceğim bir yarışma programının kavrayamadığım mantığını öğrenmek istiyorum. bu şeflerden elenen olunca neden yerine yenisi geliyor? neden takımlar dengelenmek zorunda? nasıl bitecek bu yarışma?

gerçekten venüs'te fosfin bulunduğu bu günde böyle bir soru sormak istemezdim ama merak işte ne yaparsınız.
(2) 

YKS DİL puanı hakkında

ufoozgur #1437288 
Selamlar,

YDT sınavına İngilizce'den girip, Fransız Dili ve Edebiyatı (Fransızca) ya da Alman Dili ve Edebiyatı (Almanca) gibi bir bölüm seçmek mümkün oluyor mu? Yoksa bu bölümlere girmek için, belirtilen dilde mi sınava girmek gerekiyor?
(4) 

Klimadan sivrisinek girer mi?

ufoozgur #1434359 
Arkadaşlar çılgın bir sorum var. Evimizde her yer kapalı. Camlarda sineklik var. Yaklaşık bir 20 gün önce klima takdırdık. Klima çalıştırdığımız her gün en az 15 sivrisinek belirdi evde. Bir 10 gün önce ise tatile gittik. Ev kapalıydı tamamen. Klima çalışmadı.

Eve geldiğimizde tek bir sivrisinek bile yoktu. Ancak dün tekrar klimayı çalıştırdığımızda yine bir 10 tane sivrisinek ortaya çıktı.

Klimanın işleyişini biliyorum, o yüzden çok imkan vermiyorum ama klimayı açmadık birkaç gün ve sinek de yoktu.

Sizce nereden geliyor olabilir?
(3) 

Klima ve sivrisinek

ufoozgur #1432065 
Son 3 gündür evi sivrisinekler basmış durumda. Toplamda 45 tane öldürmüş olabiliriz. Her yer kapalı. Klima çalıştığında özellikle sayıları arıyormuş gibi geliyor.

Nereden giriyor olabilirler. Camlar, kapılar kapalı.
(3) 

10x15 Fotoğraf Albümü

ufoozgur #1418337 
Selamlar herkese,

Elimde çocukluğumdan kalma fotoğraflarım mevcut. Hepsini eski albümden (yapıştırma usülü olan) çıkarıp, tarıyor, Photoshop'ta elden geçirip Google Fotoğraflar'a yedekliyorum.

Ancak çıkardığım fotoğrafları 20 yıllık fotoğraf albümüne tekrar yapıştırmak mümkün olmuyor. Hem bu yüzden, hem de bu fotoğrafları yapıştırmak istemediğimden, içine geçirilebilen tipte bir albüm arıyorum.

İnternette arattım ancak çoğu çok uyduruk duruyor. Mümkünse fotoğrafları iyi saklayabilecek bir 300-500'lük bir albüme ihtiyacım var. Bilgisi olan varsa öneride bulunabilirse sevinirim.
(3) 

Xiaomi ürünlerinin Çin fiyatları

ufoozgur #1395164 
Çin'e gidecek bir arkadaşım var, ancak Xiaomi'nin Çin'de satılan ürünlerinin fiyatlarını bulamıyorum. Örneğin Xiaomi iHealth termometre, Xiaomi sitesinde görünmüyor. Ya da Mi Box android TV.

Bu fiyatlara bakabileceğim bir site var mıdır?
(2) 

Araba farı kırılması

ufoozgur #1378101 
Selamlar,

2015 model Golf 7 1.4 Tsi highline sahibiyim. Aracın sağ ön farı çarptım, ancak sadece farın plastik aksamlarında sıkıntı var. Farlar Led de değil. Ucuza bir alternatif bulamadım, ne yapmalıyım?
(8) 

Bebek arabası önerisi?

ufoozgur #1361409 
Selamlar arkadaşlar,

Ünlü halk ozanımız Tarkan'ın da dediği gibi: Baba oluyorum.

Bu nedenledir ki bir süredir bebek arabası + oto koltuğu vs. gibi bir arayışımız var.

Fiyat kısmı çok önemli değil ancak aşağıdaki kriterleri gözetiyoruz:

-Aldık mı 3-4 yaşına kadar kullanalım. Niye kısa süreli alalım ki? (Alalım mı? Bilmiyorum, fikriniz varsa buyrun.)

-Oto koltuğunu ayrı alın diyorlar. Ağır olduğu için çıkarıp arabaya takmakla uğraşmayın diyorlar. Ne yapalım?

-Inglesina Trilogy City veya Mamas&Papas Armadillo Flip XT2 nasıldır? (Mesela bu Mamas&Papas modeli 4 yaşına kadar kullanılabiliyormuş)

-Fiyat olarak toplamda 5000 TL'ye kadar yolu var sanırım. Daha üstü gereksiz geldi.

-Toplu taşıma vs. konusunu hiç düşünmüyoruz. Arabamız var.


Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
(3) 

Evde domuz gribinden korunma?

ufoozgur #1337518 
Selamlar,

Karım 3 gündür hasta, önce devlet hastanesinin acil'ine gittik, orada faranjit dediler. Ancak sonra özel bir hastanede test yaptırdık ve domuz gribi çıktı. Şimdi ilacını kullanıyor ve ateşi düşsün diye bekliyoruz. Bende şu an herhangi bir hastalık belirtisi yok ama bulaşmasından endişe ediyoruz. Her türlü önlemi aldık, ayrı yatıyoruz, pek yaklaşmıyoruz. Bunun dışında ek bir medikal önlem alabilir miyim?
(6) 

Diş taşı temizliği

ufoozgur #1328935 
Geçen gün devlet hastanesinde diş taşı temizliği yaptırdım. Ancak görünen o ki çok iyi bir iş çıkaramamışlar. Hala bazı dişlerimde diş taşı bulunuyor.

Ne yapmam lazım? İlla özel bir kliniğe mi gitmeliyim? Yoksa evde üretebileceğim bir çözüm var mıdır?
(2) 

Game Of Thrones kutu oyunu nereden bulunur?

ufoozgur #1325114 
Oyunun Türkçe versiyonunu ve mümkünse sıfır olanını gidip alabileceğimiz bir yer var mı? Şu an Beşiktaş’tayız.
(2) 

Dizel enjektör tamiri/temizliği - İstanbul

ufoozgur #1315122 
Renault Clio 1.5 dCi aracım enjektör uyarısı veriyor. İstanbul Avrupa yakası öncelikli olarak tamir/temizlik yapan bir yer önerebilir misiniz?
(3) 

IMEI değiştirme

ufoozgur #1313855 
Selamlar,

Elimde 2 adet telefon var (Xiaomi Redmi S2 & Honor 9 Lite). Maalesef IMEI kayıtları yok. Ancak elimde kullanmadığım eski telefonlar var. Bunların IMEI'leriyle elimdeki telefonlarınkini değiştirmek istiyorum.

Ücretli şekilde yapılıyorsa ne kadara yapılıyor?
(2) 

kenarları keskin tek taş yüzük sorunsalı

ufoozgur #1304797 
selamlar,

eşime geçtiğimiz ay bir tek taş yüzük aldım, ancak vermek için doğru zamanı beklememden dolayı iade edilebilecek 14 günü aşmış durumdayım. kendisine yüzüğü verdiğimde parmağına gelen kısımların keskin olduğunu, daha yumuşak geçişli olan bir yüzükle değiştirmek istediğini söyledi.

zen'den aldığım yüzüğü geri götürdüğümde, aynı serideki tüm yüzüklerin kenarlarının aynı olduğunu gördük. iade etmek istesek %50'sini ödüyorlar. başka seriden almaya kalksak iki kat daha pahalı oluyor.

en az kayıpla kenarları yumuşatılabilir mi? nasıl bir çözüm üretebilirim?
(1) 

Xiaomi Redmi S2 IMEI değiştirme

ufoozgur #1301578 
Selamlar,

Elimde yurtdışından gelen bir Redmi S2 var ancak IMEI kaydı yok. Elimde kullanılmayan bozuk 2-3 tane telefon var.

IMEI no'sunu bunlardan biriyle değiştirmem mümkün mü? Telefonun işlemcisi Snapdragon 625.
(3) 

Dışarıdan gelen tiz ses

ufoozgur #1298372 
Dışarıdan bir ses geliyor. Tiz bir ses, sanki uzaktan gelen bir elektrik süpürgesi ama sabahtan beri kesilmedi. Görebildiğim tüm klimalar kapalı. Evimde klima yok, camları kapatamıyorum. Kısacası ses yüzünden kafayı yiyeceğim.

Ne yapabilirim?
(4) 

sokakta öpüşmek hukuken suç mu?

ufoozgur #1297304 
mümkünse hukukçu arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

biraz araştırdım ve "sokakta öpüşme" konusunun "toplumu rahatsız etmek" ya da "alenen cinsellik" gibi nedenlerle ceza ile sonuçlanabileceğini gördüm. ancak sanırım ceza kanununda "cinsellik" çok esnek bir tanım gibi görünüyor. yani "öpüşmek" cinsel bir aktivite olarak kabul edilebilir, ama bunun yanında ayak fetişi olan biri bir diğerinin ayağını ellediğinde de bu cinsel bir aktivite olabilir. malum her türlü fantazisi olan adam var, hal böyle olunca "cinsel aktivite" tanımı da çok mantıksız kalabiliyor.

not: bu tür durumda kalabilecek kişilerin yapabileceği savunmaları da görmek fena olmaz.
(3) 

4K film nereden bulabilirim?

ufoozgur #1296081 
Şimdi genel olarak Pirate Bay veya benzer sitelerden film indiriyorum. Ancak çoğu kült firmin de Ultra HD versiyonlarını istiyorum. Mesela Back to the Future için 4K bir rip arıyorum ama bulamadım.

Sadece 4K filmleri bulabileceğim bir yer vs. var mı Pirate Bay gibi?
(3) 

Turksat Kablo internet 100Mbit hız sorunu

ufoozgur #1280535 
Turksat Kablo'nun internet hizmetini kullanıyorum ve 100Mbit'lik pakete geçtim. Ancak alabildiğim hız 60Mbit. Bakırköy/Zuhuratbaba'da oturuyorum. Yakın bir mesafede bu paketi kullanıp daha yüksek ya da düşük hız alan var mı?
(2) 

Ukrayna için TC Kimlik No ile Pegasus Online Check-in Problemi

ufoozgur #1274286 
Lviv uçuşu için online check-in açıldığı için hemen yapmak istedim. Ancak belge olarak nüfus cüzdanı (tc kimlik kartı) bilgilerini istedi. bunları verdiğimde check-in yapılamıyor uyarısı veriyor. Böyle bir sorunla karşılaşmış olan var mı?
(5) 

1,5 Ay Süren Göz seğirmesi

ufoozgur #1274160 
Yaklaşık 1,5 aydır sol gözüm seğiriyor. 0,5 astigmat gözlük takıyorum. Geçtiğimiz günlerde göz doktoruna gittim. Mevsim geçişlerinde olabilir, normaldir dedi. Steril bir göz damlası yazdı. Kesintisiz kullanıyorum ancak hala bir azalma vs. olmadı.

Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda?
(3) 

Evlilik dışı çocuğun yurtdışına çıkışı

ufoozgur #1272994 
Şimdi şöyle bir durum var. Gidilecek yer Ukrayna. Yani pasaportsuz bir çıkış olacak.

Evlilik dışı bir çocuk var 13 yaşında ve annesi ile Ukrayna'ya gidecek. Okuduğum kadarıyla medenin kanuna göre velayet otomatikman anneye ait. Ancak daha öncesinde babalık davası açılmış (nafaka almak amaçlı) ve çocuk babanın soyadını almış. Herhangi bir velayet davası yok.

Anne ile çocuğun soyadları farklı olduğu için yurtdışı çıkışında herhangi bir sorun olur mu?

Özellikle avukat arkadaşlardan bir cevap bekliyorum :)

Teşekkürler.
(1) 

Çalışmak için en uygun Starbucks?

ufoozgur #1265577 
Selamlar,

Normalde evden çalışıyorum ama biraz bunaldım. Gidip bir Starbucks'ta çalışayım diyorum. Bakırköy'de oturuyorum ve genellikle gördüğüm Starbucks'larda çalışmak için uygun bir masa, elektrik prizi vs. olmuyor. Olanlar da az sayıda ve kapılmış oluyor.

Şöyle geniş masaları olan, bol elektrik prizli bir Starbucks var mıdır yakınlarda bildiğiniz?

(Capacity, Marmara Forum, APlus gibi AVM'leri direkt eliyorum)
(2) 

radyatör (petek) vana başlığı

ufoozgur #1264436 
selamlar, evdeki peteklerin vanalarının kapaklarından bazıları kırık. hiçbiri termostatlı kapaklardan da değil. ancak internette arattığımda vana ile birlikte satıldığını gördüm. başlı başına kapak satılmıyor. nereden bulabilirim? yapı-marketlerde falan oluyor mu?
(1) 

tarkan'ın garip reklamı?

ufoozgur #1261448 
90'lardan kalma bir reklam arıyorum. tarkan oynuyordu ve yanılmıyorsam elinde bir kadeh vardı, arkada şamdanlar falan da olabilir. abuk subuk sevgiden aşktan bahsediyordu yanılmıyorsam. bulabilir misiniz?

not: mum söndürdüğü 900'lü hat reklamı ya da dondurmalı olan değil :)
(3) 

Norveç kronu nereden alınır?

ufoozgur #1254864 
Önümüzdeki ay Oslo’ya gideceğim, gitmeden paramı kron’a dönüştürmenin daha karlı olacağını duydum. En az zararla nereden halledebilirim? Banka? Döviz bürosu?
(1) 

Ucuza biyometrik fotoğraf çeken yer?

ufoozgur #1251693 
Pazartesi günü vize randevum var. Daha önce de defalarca çektirdim, hatta birinde kabinde kendim çektim ama yine de daha ucuza çeken bir yer var mı diye merak ediyorum.

Bakırköy'de oturuyorum ve randevu Harbiye'de. Araçla gideceğim için yol üzeri herhangi bir yere uğrayıp çektirebilirim.
(3) 

Hangi far en iyi görüşü sunar?

ufoozgur #1250328 
Bir adet 2013 model Clio 4 sahibiyim ve geceleri farlarımın yeteri kadar aydınlatmadığını düşünüyorum. Bu nedenle seçeneklerim neler onları öğrenmek istiyorum.

Haliyle Xenon tipi farların doğru yapılmadığında karşıdan gelen araçlar için sorun teşkil edebileceğini biliyorum. O nedenle trafik kurallarına uygun, karşıdan gelen araçlar için sorun teşkil etmeyecek şekilde farlarımı en iyi hale nasıl getirebilirim? Kaça patlar bu bana?
(1) 

Android Box - IPTV ve Kodi

ufoozgur #1245319 
11.11 satışından bir Android Box aldım. Şu an IPTV olayı dışında güzelce kullanıyorum. Ancak doğru düzgün bir IPTV kurulumu anlatan rehber bulamadım. İçinde KD Player (Kodi) yüklü geldi.

-Asıl amacım yerli öncelikli olarak yabancı kanalları izlemek.
-Şifreli kanalları da izleyebiliyorsam ne ala.
-İlla şifresiz kanalları ücretsiz izleyebiliyor muyum?

Bunlar için ne yapmam gerekiyor? Basitçe biri anlatabilirse sevinirim. Bu arada teknolojiyle içli dışlıyım, alakası olmayana anlatır gibi anlatmanıza gerek yok :)
(2) 

Oslo-Amsterdam-Berlin için mobil internet

ufoozgur #1241686 
Utanmadan söyleyeyim henüz araştırmamı yapmadım, belki buralarda bilen birileri vardır diye sormak istedim.

Şubat ayında Oslo>Amsterdam>Berlin şeklinde 1 haftalık bir yolculuğum olacak. Bu yolculuk sırasında mobil internet planı almayı düşünüyorum. Bazı durumlarda (özellikler Avrupa'da) bir ülkeden alınan mobil planı farklı ülkelerde de kullanmak mümkün oluyor. Bu üç şehir için de böyle bir mobil plan mevcut mu acaba? Yoksa tek tek mi almam gerekecek? Ya da Vodafone hat sahibi olduğum için benim için daha mı ucuza gelir şu tarifemi aynı şekilde yurtdışında da kullanma olayı?
(3) 

Oslo'da göreceli ucuz yerler

ufoozgur #1241680 
Önümüzdeki şubat ayında eşimle Oslo'ya gideceğiz. Ancak genel anlamda aşırı pahalı bir şehir olduğunun farkındayız. O nedenle ilk başta hostelde kalmayı planlarken, bu planı couchsurfing'e çevirerek yaklaşık 800 TL'den tasarruf etmeyi başardık.

Şimdi ise Oslo'ya göre ucuza yemek yenilebilecek, takılınabilecek ya da orada yapılabilecek şeyler arıyoruz. Tavsiyesi olan varsa seviniriz.
(3) 

Plaka montajı

ufoozgur #1241673 
Açıkçası çok saçma biliyorum ama araç plakasını standartlara uymadığı nedeniyle değiştirdim ancak yeni plakalığa bir türlü oturtamadım. Sağlam yapamayacağım endişesiyle de bir yere taktırmak istiyorum. Oto aksesuarı satan yerler işin montajıyla da uğraşıyorlar mı?

Öyleyse ne kadara patlar?
(3) 

Vodafone İstanbul Maratonu’na nasıl gidilir?

ufoozgur #1238820 
Selamlar, bu yılki halk koşusu için kaydoldum ancak Altunizade köprüsü’nden 9.45’te başlayacak olan koşu için Bakırköy’den o tarafa geçmem lazım. Fakat sabah 4’ten sonra yollar kapanacak. Metrobüs bile çalışmayacak. Nasıl geleceğim oraya?
(1) 

Soundbar önerisi

ufoozgur #1238177 
46" bir ES8000 serisi Samsung TV'ye sahibim. PS4 ve PS3 bulunuyor, ayrıca Digiturk vs. de mevcut. Bunları bağlayabileceğim bir soundbar arıyorum.

Mümkünse ses açısından güç yerine kalite daha önemli benim için.

Teşekkürler.
(3) 

SAS (Scandinavian Airlines) irtibat telefonu

ufoozgur #1237453 
Selamlar, bugün itibarıyla Oslo-Amsterdam arası bir bilet aldım. Bileti "travellink" sitesi üzerinden Scandinavian Airlines - SAS için aldım. Ancak bilet üzerinde "Yıldız" olan soyadım "YLDZ" şeklinde yazılmış.

-Bu bir problem yaratır mı?
-Yaratacaksa arayıp düzelttirmem lazım, nasıl düzelttirebilirim?
(7) 

Cadılar Bayramı partisi için basit ucuz kostüm fikirleri

ufoozgur #1232874 
Malumunuz cadılar bayramı yaklaşıyor, biz de arkadaşlarla kendi çapımızda küçük bir parti yapalım dedik ilk defa. Kostüme para dökmek istemiyorum, o yüzden basit ama etkili, popüler kültür ikonu olur, tv/dizi dünyasından biri olur (ama esprili olsun, yani düz Jon Snow olup gitmek mantıksız geliyor). Fikirlerinizi bekliyorum.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık