(1) 

Türklerin kurdukları devletlerin bayrakları?

ufoozgur #1228489 
selamlar, Göktürk Devleti ile ilgili bir şeyler okurken aklıma geldi. Şu aşağıda attığım linkte yer alan bayraklar gerçek mi? Gerçekse kaynak olarak nerede bulunuyor bu?

Açıkçası herhangi bir buluntu vs. yok bildiğim kadarıyla -en azından Göktürk'lerle ilgili-.

Biri beni aydınlatabilir mi?

i.pinimg.com
(4) 

Kapıda ödeme ile ürün kontrolü

ufoozgur #1224201 
Az önce bilerek içeriğinin sahte olabileceğini düşündüğüm bir sipariş verdim. Fiyatı da öyle çok koyacak bir fiyat değil. Kapıda ödeme seçeneğiyle ürünü sipariş ettim.

-Ürünün ödemesini yapmadan önce test etmek istiyorum (oyun konsolu). Kapıda ödeme ile bu mümkün müdür?
(2) 

Tempobet en mantıklı para yatırma aracı

ufoozgur #1223265 
Selamlar,

Tempobet için birden fazla para yatırma yöntemi bulunuyor. Çoğunda ortalama 5-6 TL kesiliyor. En az kesinti yapan hangi yöntem acaba?

Cepbank denedim ancak İş Bankası 4 TL kesiyor. Diğer bankalar ne kadar kesiyor göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
(4) 

Evde köpük sabun kullanımı

ufoozgur #1201699 
Az önce işyerimdeki tuvalete gittiğimde aklıma geldi. Bu köpük şeklinde sabun tasarruf sağlıyor mu? Sağlıyorsa evde de bunu nasıl kullanabiliriz?

Hani dispenserini alsak ne kadar tutar? Toptan köpük sabun sıvısını (ya da kimyasalı neyse) onu alsak ne kadar tutar?

Açıkçası sıvı sabundan daha tasarruflu olacakmış gibi geliyor da.
(5) 

Tarz görünen kartvizit bastıracak yer

ufoozgur #1200798 
Selamlar,

Ofisimiz için bir kartvizit bastırmak istiyoruz ancak standart kağıtlar ve tasarımlardan olsun istemiyoruz. Aşırı yaratıcı da olsun istemiyoruz. Elimizde halihazırda tasarım mevcut.

Ancak kartvizitçiler direkt basıp geçtikleri için kağıt veya baskı anlamında (mesela şurası kabartılı olsun vs.) gibi fikirler sunmuyorlar.

Aşağıdaki örnekler gibi üretim yapan yerler var mı acaba?

cdn.thedesigninspiration.com

3wedge.com

www.ahrefmagazine.com
(1) 

İstanbul yeraltı tünel/dehlizleri

ufoozgur #1196858 
Selamlar,

Çoğunuzun bildiği gibi İstanbul'da çeşitli yeraltı tünel ve dehlizleri mevcut. Bazıları hakkında efsaneler anlatılıyor -ki çok abartılı durumlar var-.

Bu konuda ekstra bilgiler öğrenmek istiyorum ancak konuyla ilgili yeterli çalışma/kaynak bulabilmiş değilim.

Konuyla ilgili kaynak bulabileceğim, bilgi alışverişinde bulunabileceğim kişilerle tanışabileceğim (Facebook grupları olabilir) yerlerle ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(11) 

Viski nasıl içilmeli? Viski içmeye hangisiyle başlanmalı?

ufoozgur #1192904 
Alkol denemeyi seven biriyim. Absinthe, Jagermeister, Rakı, Bira vs. vs. ne bulursam tadına bakarım, içerim. Ama bir türlü viski içemiyorum. İçtiğim gibi midem bulanıyor.

Acaba işe yanlış yerden mi başladım diye düşünmüyor değilim. İlk tattığım Jameson'dı, midem bulanmıştı. Sonrasında da 1-2 denedim ama yine aynı şekilde oldu.

Acaba "kolay içim"i olan markalar mı var? Mesela Chivas Regal nasıldır?

Ya o kadar çok bu işin kültürüne girebilmek istiyorum, "Hmm bu Black Label", "Green Label'dan başkasını içmem hocam" kafalarını cidden merak ediyorum.

Biri bana Viski 101 dersi versin mümkünse :D
(6) 

Kindle için İngilizce e-book

ufoozgur #1190724 
Her yerde Türkçe e-book'lar için kaynak bulabiliyorum ancak bir türlü İngilizce kitapları indirebileceğim bir kaynak bulabilmiş değilim. Ücretsiz bir şekilde İngilizce e-book indirebileceğimiz bir yer var mı?
(1) 

Araç folyo kaplama maliyeti

ufoozgur #1189347 
Selamlar, 2013 model bir Clio 4 sahibiyim ve aracıma folyo tipi bir kaplama yaptırmayı düşünüyorum. Ancak maliyetleri konusunda herhangi bir bilgim yok. Mat kaplama düşünüyorum özellikle.

Konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.
(1) 

Wordpress ile ilgili birkaç soru

ufoozgur #1188721 
Selamlar,

Şimdi amacım bir süreliğine bir tema bulup, bu tema ile localhost'ta bir wordpress site açmak. localhost'ta açabilmek için wampserver adında bir uygulama buldum, indirdim ama henüz hiç açıp bakmadım.

Bunun dışında wordpress için tema arayışındayım (özellikle gaming review/news kafasında bir tema) ancak ücretsiz bir tane bulabilmiş değilim.

-Bu wampserver işe yarar mı?
-Ücretsiz bir tema bulmak için nerelere bakmam lazım?
(1) 

Sapanca Gölü kenarında araba ile kamp yeri

ufoozgur #1186698 
Arabayı park edip sabaha kadar vakit geçirilebilecek, Sapanca Gölü çevresinde araba ile bir nevi kamp yapılabilecek sessiz sakin bir yer arıyorum. Var mıdır acaba? Ücretsiz olursa daha da iyi olur
(4) 

İstanbul'a yakın, sessiz sakin çadırla kamp yapılacak alan

ufoozgur #1185840 
Selamlar,

Haftasonu için gidilebilecek, İstanbul'a yakın bir kamp alanı arıyorum. Elektrik, tuvalet vs. gibi ihtiyaçları kolayca gidermemize gerek olmayan bir yer olabilir.

Mümkünse insandan uzak, doğayla içiçe, hususi arabayla ulaşılabilecek bir olması yeterli.
(6) 

Tarihi eser? Define?

ufoozgur #1185030 
Selamlar,

Öncelikle konuyu tamamen yasal yönleriyle ele alıyorum. Basit şekilde define veya tarihi eser aramak için neler yapılabilir? Bu konuyla ilgili olarak arama yapılan yerler nerelerdir?

Amacım sadece biraz macera, onun dışında olur da bir şey bulursam -ki burada kendime güldüm, nerede ne buluyorum daha dur-, direkt müzeye teslim edeceğim.
(1) 

Taksim'de kutu oyunu oynanan yer

ufoozgur #1182757 
Taksim'deyiz ve kutu oyunu oynayıp bir şeyler içilebilecek bir yer arıyoruz. Yardım edin :)
(3) 

İspark yasal mı?

ufoozgur #1177804 
Şimdi az önce sırf merakımdan İspark borcumu sorgulayayım dedim. Toplam 75 TL borcum olduğunu gördüm. Kapalı otoparklarına park ettiğimde ücreti haliyle ödüyorum. Denk gelirse bazı yerlerde yol kenarındaki parklara da ödediğim oldu. Ancak bu 75 TL'lik borcun nereden geldiğini anlamadım. Hala daha İspark'a park etmeye devam ediyorum ve borçla ilgili herhangi bir şey sormuyorlar.

Bazı yerlerde İspark'ın ve belediyelerin yol kenarlarına yerleştirdikleri İspark noktalarının yasal olmadığını okudum. Zaten aracı da alalı 1-2 ay oldu (ikinci el-noterde herhangi bir sorun çıkmadı).

-Yol kenarlarındaki İspark'lar yasal mı? Değilse "Ödemiyorum arkadaşım" diyerek gidebiliyor muyum?
-Bu borcu sorgulamasam haberim olmayacaktı. İlerde herhangi bir sorun çıkar mı?
(3) 

SGK Gelir Testi

ufoozgur #1176400 
selamlar,

10 Aralık 2016'dan beri işsizim. Belirtilene göre işten ayrılmanın sonrasındaki 100 gün boyunca ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyorum. Ancak 100 günden fazla geçtiği için sanırım GSS Gelir Testi yaptırmam gerekiyormuş.

Gelir Testi ilçe kaymakamlıklarında mı yapılıyor? Götürmem gereken belge vs. var mı?

Bilgisi olan yazabilirse sevinirim.
(5) 

Samsung TV'den kapalıyken gelen klik sesi

ufoozgur #1172271 
Samsung'un ES serisi Smart TV'lerinden birini kullanıyorum. (Yanılmıyorsam 2013 model). TV'yi kapatıp açarken normal olduğunu düşündüğüm bir *klik* sesi duyuluyor. Büyük ihtimalle kapasitörlerden bu ses geliyor. Buraya kadar her şey normal.

Ancak aynı klik sesi, TV kapalı durumdayken de arada sırada geliyor. Herhangi bir aksiyon olmuyor ancak sadece arada bu sesi duyuyorum.

Malum Wikileaks'in sızdırdığı belgelerde Samsung Smart TV'lerin ortamdaki sesleri dinlemek için kullanıldığı da ortaya çıktı. Acaba bu durumun bununla bir ilgisi olabilir mi?

Detaylı teknik bilgisi olan varsa yazsın lütfen. Amacım sesi gidermek değil, sadece sebebini öğrenmek :) Yoksa çek fişini gitsin tabi :D
(1) 

Boşa çıkan uydu hoparlörler

ufoozgur #1167443 
Bilgisayarımda uzun bir süredir Creative Inspire 5200 hoparlör sistemini kullanıyorum. Daha öncesinde ise Creative 4.1 bir sistem kullanıyordum. Elimde bu 4.1 sistemden kalma ekstra iki uydu hoparlör mevcut. Ancak bunları nerede değerlendirebilirim bilemiyorum.

Fotoğrafta altta bulunan kablo şeklinde bir çıkışı bulunuyor. (Yani normalde subwoofer'a bağlıyorsunuz). Ancak gerek TV'lerde, gerek başka cihazlarda bu girişler genellikle AV/Component IN oluyor. Yani çıkış olmuyor/ses alınamıyor.

Bu hoparlörleri ne yapsam da değerlendirsem?
(5) 

WiFi bağlantılı kapı alarmı

ufoozgur #1157007 
Selamlar, dün akşam evime hırsız girdi ve PS4 ile laptopumu çaldı. Ben de basit ama etkili bir alarm sistemi araştırmaya başladım. Eve girilebilecek yerler balkon ve giriş kapısı. Bunun dışında tüm camlar demirli.

Her zaman internet kullandığım için, evin internetine bağlı ve bana telefondaki bir uygulama sayesinde herhangi bir durumda bana bildirim gönderebilecek bir alarm sistemi arıyorum.

Konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(2) 

Rezervuar kapağı deliği sorunu

ufoozgur #1147595 
Selamlar,

Sifonumuzda sıkıntı vardı. Gidip yeni bir iç takım aldım. Ancak rezervuar kapağındaki delikten, bu iç takımın düğmeye dışarıdan oturtulacak kısmını geçiremiyorum. 1 cm daha geniş olsa geçecek ama geçmiyor.

-Rezervuar kapağındaki deliği genişletmenin bir yolu var mı?
-Yoksa uygun bir rezervuar kapağı bulmam mümkün mü? (Topravit yazıyor üzerinde ve en az 15 senelik)
-İlla gidip iç takımı değiştirmem mi gerekiyor? Sökmesi bir dert, gidip iadesiyle uğraşmak bir dert.

Bir yardım ederseniz sevinirim.
(7) 

İşe giriş için sağlık raporu?

ufoozgur #1111587 
Selamlar, yeni bir işe başlayacağım önümüzdeki ay. SGK kaydı için sanırım "Sağlık Raporu" isteniyor. Bu rapor nereden ne kadara alınıyor? Bazı aile hekimliklerinde 5-10 TL bir şey oluyormuş diye duydum da.

bir de halihazırdaki işimden Cuma günü ayrılıyorum. o zamana kadar özel sağlık sigortasının anlaşmalı olduğu hastanelerden birinden çıkarsam daha mı mantıklı olur? çıkarabiliyor muyum ya da?
(3) 

İtalya'da mobil internet

ufoozgur #1108732 
Selamlar, 21-28 Ağustos arasında İtalya'da olacağım ve bu süre içerisinde yetecek kadar bir mobil internet çözümü arıyorum.

Genel olarak Roma, Floransa ve Venedik'i gezeceğim ve bu lokasyonların çevrimdışı haritalarını Google Maps üzeirnden indirdim. İnternet'i genel olarak yer/yön, Türkiye ile iletişim ve etraftaki eserlerle ilgili olarak bilgi alma amaçlı kullanmayı planlıyorum.

1 haftalık uygun bir tarife veya SIM kart var mı?
(10) 

Roma & Floransa'dan yiyecek ne getirmeli?

ufoozgur #1108217 
Ağustos sonuna doğru Roma - Floransa (San Gimignano) - Venedik şeklinde bir rotayla İtalya'yı eşimle gezeceğim. Açıkçası dönüş için özellikle şarap ve benzeri alkol, zeytinyağı gibi İtalya'dan alınması gereken içecek/yiyecek almayı planlıyoruz. (Domuz vs. sıkıntı teşkil etmiyor)

Önerebileceğiniz başka alınması gereken veya "şu şarabı alın", "gelirken şu salamdan alıp gelin" diyebileceğiniz bir şeyler varsa önerilerinizi bekliyorum.
(5) 

En iyi fiyat/performans bavul markası

ufoozgur #1107975 
Selamlar, uzun bir süredir yurtdışı yolculukları için bir bavul arayışındayız ve "Al yavrum bizim bavulu kullanın" şeklinde sunulan fi tarihli abuk bavullardan bıktık. Bu yüzden eşimle seyahatlerimizde kullanacağımız, özellikle sağlam (kırılmaz plastik oluyor sanırım) bir bavul almayı planlıyoruz.

Ancak aşırı yüksek fiyatlı markalar yerine daha ekonomik, daha doğrusu fiyat/performans kategorisinde bir bavul markası arıyoruz. Tavsiyelerinizi bekliyorum
(1) 

Perseid Meteor Yağmuru'nu izlemek için çadırlık yer

ufoozgur #1102090 
Selamlar,

Malum Perseid Meteor Yağmuru dönemi yaklaşıyor. En üst seviyeye çıkacağı günler olarak da 12-13 Ağustos olarak belirtiliyor. İstanbul yakınlarında gidilip izlenebilecek ve çadırla kalınabilecek bir yer var mıdır? Daha önce gidip tecrübe etmiş olanlar bilgi verebilirse sevinirim.
(1) 

İstanbul'a yakın eli yüzü düzgün plaj

ufoozgur #1094071 
Selam sözlük ahalisi, haftasonu için İstanbul'a yakın veya İstanbul içinde güzel bir plaj arıyoruz. Florya taraflarındaki plajlara gittik ancak daha iyisi var mıdır?

Mümkünse sessiz, sakin, temiz olması bizim için önemli (kimin için değil ki?)
(4) 

3D Secure kapattırılabiliyor mu?

ufoozgur #1085236 
PS4 sahibiyim ve PSN üzerinden kredi kartlarımı doğrulatamıyorum. Bir arkadaşım sorunun 3D secure nedeniyle olduğunu, kapattırılınca düzeldiğini söyledi. Bankayı aramam mı lazım yoksa İnternet bankacalığından kapattırılabiliyor mu 3D secure?
(3) 

Türk Telekom Bakırköy Santrali

ufoozgur #1076375 
Selamlar, Turkcell Superonline ADSL kullanıcısıyım ve bir süredir hız problemleri yaşıyorum. Turkcell Superonline ile iletişime geçtiğimde sorunumun Turk Telekom tarafından sunulan hatta olduğunu, kendileriyle iletişime geçmem gerektiğini belirttiler.

Türk Telekom Bakırköy Santrali'nin numarasını ve hatta direkt olarak hızları ayarlayan santraldeki kişinin numarasını bilen varsa paylaşırsa sevinirim :)

Sorunum oyunlarda yüksek ping ve bağlantı hızında maksimum 16 Mbit daha önce verilebiliyorken, şimdi 6 Mbit'e kadar düşmüş olması.
(2) 

Captain Tsubasa (1983-1986) Türkçe Altyazılı

ufoozgur #1073223 
Selamlar, bugün nedense bir anda Tsubasa isteği geldi ve orijinal serinin tüm bölümlerini Türkçe Altyazılı olarak izlemek istiyorum.

Gömülü versiyonları veya sadece altyazı paketi de indirebilirim. Ancak dublajlı izlemek istemiyorum. Aradım ancak bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
(2) 

sadece alt çeneye diş teli takılır mı?

ufoozgur #1071007 
biraz internette arattım da, alt dişlerinde sorun olanların sadece alt çenelerine diş teli takılabiliyor mu? Bir arkadaşım alta takılıyorsa üste de takılması gerekiyor gibi bir şey söyledi de
(2) 

Harper & Collins'in bastığı Middle-Earth kitapları

ufoozgur #1066231 
Selamlar,

Bundan yaklaşık 2-3 yıl önce bir kitabevinde aynı kapak tasarımına sahip seri halinde 12-15 kitaplık bir Middle-Earth serisi görmüştüm. Yanılmıyorsam Harper & Collins'in bastığı bir seriydi. İçinde The Hobbit, The Lord of the Rings dahil olmak üzere Silmarillion, The History of Middle-Earth gibi kitaplar bulunuyordu.

Şimdi seriyi almak istiyorum ancak ne set halinde bulabiliyorum, ne de serideki tüm kitapların ismini bulabiliyorum.

Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
(2) 

Sinema için 3D gözlük

ufoozgur #1065222 
Selamlar,

Geçtiğimiz gün Batman v Superman filmini 3D olarak izledim. Normalde 3D gözlük satın almıyorum. Daha önce aldıklarımı saklayıp her sinemaya gittiğimde götürüyorum. Haliyle gözlüklerin filmleri artık çizilmeye başladı.

Acaba eBay'de ya da başka bir yerde daha sağlam, zor çizilen, daha ergonomik gözlükler satılıyor mu acaba? En azından biraz daha pahalıya alıp, düzgünce saklayıp onu kullanırım diyorum.
(2) 

Uygun fiyatlı tripod önerisi

ufoozgur #1060044 
Selamlar, Canon EOS 60D modeli bir fotoğraf makinesine sahibim. Genellikle yurtdışına çıkıyorum ve özellikle gece çekimlerinde ve makrolarda kullanabileceğim, kolay taşınabilecek, fazla uzun olmasına gerek olmayan, fiyat/performans bir tripod ihtiyacım var.

Önerilerinizi bekliyorum.
(8) 

anksiyete/kaygı nasıl azaltılır?

ufoozgur #1059871 
soruyu nasıl soracağımı da bilemedim. önceki haftayı yıllık iznimde ülkeden uzakta geçirdim. ardından geldiğim hafta ilk gün işe gidebildim ve sonrasında hastalandım ve bütün hafta evde hasta geçirdim. cumartesi günü de malum olayı yaşadık.

cumartesi gününden beri bunalmış durumdayım ve şu saatlerde bu durum bir nevi anksiyeteye dönüştü sanırım. 2 haftalık işin birikmiş olması ve yarın işbaşı yapacak olmamla birlikte bir de cumartesi gününün psikolojisi ve istanbul'daki başlıca ulaşım araçlarını kullanacak olmamın da etkisi büyük.

geçici olsa da kendimi nasıl rahatlatabilirim? melisa çayı gibi şeyler aklıma geldi ancak evde kalmadığını fark ettim az önce.
(7) 

budapeşte ve viyana ortalama günlük harcama

ufoozgur #1050453 
selamlar,

önümüzdeki günlerde eşimle yaklaşık 9 günlüğüne budapeşte-viyana gezisi yapacağız. budapeşte ve viyana için ortalama günlük ne kadar harcama yaparız acaba?

bildiğim kadarıyla budapeşte euro bölgesi dışında olduğu için biraz daha hesaplı ancak yine de günlük yiyecek, ulaşım gibi giderler ortalama ne kadar olabilir?
(2) 

Dolmabahçe Sarayı girişi?

ufoozgur #1035781 
Selamlar,

Onca müze gezmiş olmama rağmen daha önce Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret edemedim. Ayrıca internet üzerinde Dolmabahçe Sarayı'nı bir grup veya rehber eşliğinde gezmenin zorunlu olduğunu okudum. Bu durumda illa bir gruba dahil veya illa bir rehber tutup mu gezmek durumundayım? Ya da rehber de Dolmabahçe'nin hizmeti gibi bir şey mi?
(4) 

Trekking ayakkabı önerisi

ufoozgur #1001134 
Selamlar,

Yıllardır spor ayakkabı dışında bir ayakkabı giymem. İşe giderken bile ya Nike'ın uygun bir koşu ayakkabısını ya da Etnies'lerimi giyiyorum. Ancak yaz/kış daha rahat olur düşüncesiyle (karlı havalar hariç) sağlam ve rahat bir trekking ayakkabısı almayı planlıyorum.

Önerileri olan?
(2) 

Ayak tabanında topuğun ön tarafında ağrı

ufoozgur #983198 
Selamlar,

Geçtiğimiz 1-2 haftadır sağ ayağımın tabanında, topukla ayak tabanının tam arasındaki kısım ağrıyor gibi. Tam ağrıma da değil aslında. Parmakla biraz bastırınca acıyor.

Sizce ne olabilir?

En kısa zamanda doktora gideceğim ancak kafama takılıyor, ondan sorayım dedim.
(5) 

YDS, İngilizce bilene kolay mı?

ufoozgur #979481 
Selamlar,

30 yaşındayım ve öğrenim hayatımda ortaokuldan sonra düzenli olarak İngilizce eğitimi aldım. Yabancı filmler, diziler izliyorum, yabancı müzik dinliyorum. Neredeyse tüm bilgisayar oyunu külliyatını oynadım. Her türlü İngilizce metni rahatlıkla okuyabiliyorum. İşyerimde de müdürüm yabancı olduğu için İngilizce konuşuyorum.

Kısacası yurtdışına gittiğimde de sıkıntı yaşamıyorum. Asıl sorum, bu tarz bir İngilizce'yle (ki gramer de biliyorum), YDS'ye girsem ne yaparım? Yoksa yine ezbere dayalı saçma sapan bir sınav mı bu? YDS'ye gireceğine TOEFL'a IELTS'e gir mi diyorsunuz yoksa?
(2) 

Risk masaüstü oyunu aranıyor

ufoozgur #979133 
Selamlar, bir dönem satılan ancak şu an hiçbir yerde bulamadığım RİSK isimli masaüstü oyununu arıyorum.

Bilgisi olan varsa yeşillendirsin lütfen.
(1) 

İstanbul'daki en iyi şarap evi

ufoozgur #972529 
Selamlar ahali, İstanbul'da gidip deneyimlediğiniz en iyi şarap evi hangisi? Hem fiyatları uygun olsun, hem de kaliteli olsun.

Galata'daki Sensus'a gitmiştim. Orası dışında önerirseniz sevinirim.
(3) 

Kablosuz ev sinema sistemi önerileri

ufoozgur #967553 
Selamlar, eve bir sinema sistemi almak istiyorum. Oyun konsolu, Digiturk ve Samsung ES serisi Smart TV'ye bağlayacağım.

Ayrıca en azından rear hoparlörlerin kablosuz olmasını istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
(2) 

Xbox 360 4 GB Kinect oyunları için yeterli mi?

ufoozgur #966094 
Selamlar,

Halihazırda PS3 sahibiyim. AAA oyunları zaten PS3'te oynuyorum. Bunun dışında Desktop'ta da oyun oynuyorum.

Sadece Kinect amaçlı bir adet Xbox 360 almayı planlıyorum. Kinect oyunları HDD üzerinden mi çalışıyor? 4 GB'lık Xbox 360 yeterli olur mu bu oyunlar için?
(3) 

iPhone Lightning kablosu alternatifi

ufoozgur #963740 
Selamlar,

Nihayet ben de orijinal iPhone Lightning kablomu bozmuş bulunuyorum. Piyasada orijinal olan dışında iyi alternatifler hangileri acaba? Kullanan ve önerenler?
(2) 

İflas eden İngilizce kursu, ne yapmalı?

ufoozgur #962707 
Selamlar,

Bundan yaklaşık 2,5 ay önce eşim Speak Up adında bir İngilizce kursuna kayıt oldu. 4 kur için 1000 TL ücreti peşin olarak ödemiştik. Ancak kurs iflasını açıklamış durumda.

Bu durumda hukuken yapılması gerekenler nelerdir?

Şirket resmi olarak iflas açıklamamış, Milli Eğitim Bakanlığı'na iflas bildirmişler ancak bakanlıktan henüz onay gelmemiş. Son durum bu şekilde.

En azından paranın bir kısmını kurtaralım da...
(2) 

16:9 The X Files bölümleri

ufoozgur #942391 
Selamlar, malum X Files miniseries olarak geri dönüyorken, ben de bir baştan izleyeyim dedim. Ancak 16:9 HDTV olarak bulduğum bölümler için Türkçe altyazılar çalışmıyor.

Bu versiyonlar için altyazısı olan ya da buna benzer 16:9 versiyon bulabilenler haber ederse sevinirim.
(3) 

Psikoloji Yüksek Lisansı mezunu ne iş yapar?

ufoozgur #932642 
Selamlar sözlük ahalisi. Psikoloji ile ilgili olmayan bir lisans mezunu, psikoloji yüksek lisansı yaparsa ünvanı ne olur? Ne meslek yapabilir?
(3) 

Kasko bu durumu karşılıyor mu?

ufoozgur #925516 
Geçtiğimiz gün şirket aracıyla iş merkezinin garaj çıkışında bir başka şirket aracıyla çarpıştık. Çok büyük bir hasar yok. Ancak hasarın iş merkezi iç yolunda olduğu için (yani trafikte değil) kaskonun karşılamayacağı şeklinde bir duyum aldım.

Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?
(5) 

Ev Sinema Sistemi Önerisi

ufoozgur #921165 
Selamlar, evimde Samsung 46" ES8000 model bir 3D TV'im ve PlayStation 3'üm bulunuyor. Tüm video içeriği TV'ye external HDD bağlayarak izliyorum. Blu-Ray için de PS3'ü kullanıyorum.

Bu ikisine bağlamak istediğim bir 5.1 ev sinema sistemi arıyorum. Aşağıdaki noktalar benim için önemli:

-Uydu hoparlörler tower şeklinde olursa iyi olur. Kediler mahvetmesin :)
-Ana modülden MKV dahil her türlü dosya oynatmak istiyorum. Blu-Ray de dahil.
-DTS, THX gibi standartlara desteği olsun.
-Fiyat max. 1000 TL olsa iyi olur. Biraz üstüne de çıkabilirim.

Önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

Muhteşem Yüzyıl - İngilizce Altyazılı

ufoozgur #881409 
Selamlar, Muhteşem Yüzyıl'ın tüm bölümlerinin İngilizce altyazılarına ya da İngilizce altyazılı bölümlerine ihtiyacım var. İndirebileceğim ya da altyazılara erişebileceğim bir yer var mı acaba?

mobil görünümden çık