(3) 

daha önce sorulduğunu görmediğim bir bedelli sorusu

Bruce #1316107 
önceki sorulanlara baktığımı belirtme ihtiyacı duydum çünkü sürekli bedelli sorusu görmenin sinir bozucu olduğunu kabul ediyorum ama bulamadım benzer tarzda bir soru.

tecilim var, bozdurmak için ya kütükteki şubeye gitmem lazımmış ya da buradan başvurup iletişime geçmelerini beklemem lazımmış. kütük ilimde randevu bulabildim perşembeye ama bana yakın yerlerde yok. oraya giderim tek seferde hem tecil bozdurur hem başvuruyu tamamlarım diye düşündüm. işten izin almam lazım ve ay sonu olduğu için yoğunum, tek günde her şeyi tamamlamam lazım. diyelim ben gittim perşembe günü başka ildeki kütük şubesine, parayı yatırmış olmam ve gerekli evrakları götürmüş olmam durumunda tek günde halledebilirim dimi bütün işlemleri? evrak tamamlanması ve dekontlar haricinde çıkabilecek aksilikleri merak ediyorum, nelerdir? muayene işi varmış onun ne zaman yapılacağını tam anlamadım ama sonraki iş sanırım o. onu da 3 kasım'a kadar mı halletmem lazım?

eğer 2 güne sarkacaksa burada da 2 günde halledebilirim, gitmeme gerek yok; sanırım buradaki şubenin oradaki şubeyle iletişime geçip tecili bozması yarım ile 1 gün sürebiliyormuş. aksilik çıkma ihtimali çok azsa gideceğim. tabii bir de şu sorum var, orada gittim işlemi başlattım ama bir sebepten bitmedi, işlemin devamı için yine o şubeye mi gitmem lazım? kalanı istanbul'a dönünce yaptırsam olur mu?

kısacası tek günde halletmem lazım ve %90 ihtimalle halledebileceksem başka ildeki kütük şubesine gidicem. sizce ne yapmam en mantıklısı olur? yardımlarınız için teşekkür ederim...
(3) 

İstanbul'da nerede kalayım?

chicha #1316098 
Gelecek ay için bi 10 günlüğüne kalacak yer arıyorum.

İş yerim Kağıthane'de, servis imkanı var, şu an Beşiktaş'taki evimden gidip geliyorum.

Çok büyük konfor ve lüks aramıyorum, temiz olsun, duşu olsun yeter. Kurumların misafirhanelerinden vatandaşa açık, çok pahalı olmayan ve tavsiye edebileceğiniz var mı?
(6) 

Kia sportage mı seat leon mu ?

goodman #1316097 
Bu ne salak karsilastirma diyebilirsiniz ancak ortak noktaları ikisininde aynı fiyata olmaları.
Kia sportage > 2015 40000 km de otomatik. Cam tavan, elektrikli koltuk , ısıtma, dijital klima vs hepsi var.
Seat leon> fr donanım act dsg

İkisini ayrıştıran nokta sportage 10 litre benzin yakıyor. Hergün 50 km yol yapacağım ve yakıt parasını şirket ödüyor. Bu durumda sizce hangisini neden seçmeliyim
(4) 

Gökçeada'ya arabasiz gidilir mi ?

integral almayi bilmeyen muhendis #1316091 
Onumuzde ki haftasonu gitme planim var lakin arac yok otobusle gidebilirim. Ne dersiniz ?
(2) 

Aramızda diş hekimi var mı? Yardımı gerek.

CeLL-MaN #1316087 
İmplant hakkında bir bilgi alacağım. Yardımcı olabilir mi?
(4) 

yaşlılarda hareket kabiliyetini nasıl arttırabiliriz?

for day to break #1316081 
özellikle bunun için aletler var mı, kalplerini fazla yormayacak vs.
(5) 

Kokmayan su torbası?

chicha #1316080 
Kız arkadaşım hepsi içine su koyulduğunda kokuyor, o kokuya dayanamadığım için almak istemiyorum diyor.

Bunların 10 liraya satılmayan, görece kaliteli? olanları da sıcak suyu görünce kokuyor mu? Kokmayanını nereden buluruz?
(14) 

şalteri nasıl kapatıyorsunuz?

kablelvuku #1316079 
alkol ve saatlerce müzik dinlemek dışında. beyne giden elektriği nasıl kesiyorsunuz?
(9) 

alman vatandaşı olmak

brnbrs #1316076 
Eşim 73 almanya doğumlu. Ailesi 82 yılında kesin donus yapıyorlar. Geçen gün ailesi almanya yaşayan birisiyle tanıştım ve 18 yaşından küçük olduğu için eşinin almanyada dava açma hakkı var dedi.

Yani annesine dava açıp benim rizam olmadan küçük yaşta beni getirdiler dediğinde kazanırmış. Var mı bunun hakkında bilgisi olan ? Uğraşmaya değer mi ?
(15) 

Trafikte öfke kontrolü

deveyi diken adamin ta kendisi #1316075 
Nasıl başarıyorsunuz? Evlenip çoluk cocuğa karıştıktan, ne bileyim adam gibi bir iş güç sahibi olduktan sonra çok duruldum ama içimden hala cezalandırma, intikam alma duygusunu atamıyorum. Başkasının başkasına yaptığı mallığa bile gidip öldüresim geliyor. Eskiden fiilen karışırdım, döverdim, dayak yerdim ama şu an karışmadığım için bu öfke kendi kendimi yedirtiyor bana.

Az önce köprüde önümde telefonla oynamaktan 40'la giden, dk başı fren yapıp sağa sola savrulan malı sollayayım dedim. Yoksa sinirlerime hakim olamayıp gidip arkadan dokunduracaktım. Sollamak derken de sağdan ikinci şeritteyim, bir sola geçeceğim en sol şeride de değil. Sinyal verdim, nereden baksanız 700-800 metre gerideki Vw Caddy selektor kolunu parçalayacak. En son uzunları yaktı. Ki hızım da ondan fazla, yetişemiyor bile. Bu neyin derdi? Orada o trafiği durdurup öldürecektim. Ayağım fren pedalına gittiği anda lanet olsun dedim, hemen sağa sert bir geçiş yapıp yol verdim. O esnada bana o birkaç saniye seneler gibi geldi. Bunu cezalandırmadan göndermeyi hazmedemedim. Aynı şekilde dibine girip şeridinden attım kenara.

Yani bunu mu yapmam gerekiyor insan olmaları için? Tüm kurallara ve trafik akışına uygun olarak şerit değiştirmişim. Daha da acelen varsa sola geç. Ayrıca önümüzde ileride trafik de aşırı yavaş. Neyin acelesi?

Cezalandırmak bana düşmez. Yargı makamı değilim. Kimseye de bir şey yapmıyorum, dalaşmıyorum da normalde ama en azından aynı hareketi karşı tarafa yapmazsam içim soğumuyor. Günüm rezil geçiyor.

İnanın ceza almayacağımı bilsem derilerini yüzecek kadar kinliyim trafikte kural tanımayanlara. Sen bu duygular içerisinde biri olarak nasıl beklersin karşı taraftan medeniyeti diyebilirsiniz ama ben her kurala ve insaniyete uyarak enayi gibi hissetmekten bıktım usandım artık.

Mesela o mala yol verebilmek için başka birinin önüne sert bir giriş yapmak zorunda kaldım. Allah'tan adam durumu farketti de tepki göstermedi. Uygun boşluğu beklesem dibime girecek, uzunları söndürmeyecek çünkü. Ben de o aracı orada aniden durdurup kafasını patlatacağım onun yoksa. Bakın başkalarını da taciz etmeme sebep oldu. Çünkü tabakhaneye bok yetiştiriyor. Acelesi falan da yok. Keyifleri yerindeydi araçtakilerin.

Herneyse, siz bunlarla nasıl mücadele ediyorsunuz? Uygunluğu bekleyip yol verip Allahından bulsun demek çözüm değil. Siz ses çıkarmadıkça o uygunluğu bulana kadar tacize devam ediyorlar. Bir manyağa denk gelip sen yumruğuna güvenirken bıçaklanıp geberip gitmek istemiyorum.
(7) 

kilomdaki oynamalar

binder dandet #1316073 
atıyorum 90 kilodayken sağlıklı ve düşük kalorili besleniyorum,

Ertesi gün tartıldığımda 92 kilo görüyorum.

Moralim bozuluyor, bir orta pizza atıyorum, normal besleniyorum

ertesi gün 89 görüyorum.

Beslenmemim yanında bol su içiyorum, sebze ağırlıklı besleniyorum. Ama arada kaçırıp adana da gümlettiğim oluyor.

Bu dengesizlik niyedir? tartı xiaomi'nin son teknoloji tartısı.O konuda sıkıntı yok yani.
(1) 

bedelli askerlik, celp dönemi erteletme

ciagra #1316065 
Yahu bu celp dönemini erteletmenin bir yolu var mıdır? Dilekçeyle falan çözülüyor mu? Yüksek lisansta , tez dönemindeyim ve 21 gün beni için bayağı önemli. Dilekçe versem yüksek lisansım bittikten sonra alın beni desem, kabul ederler mi acaba? Eşinden, dostundan böyle bir olayı duyan, gören, bir bilgisi olan var mıdır?
(6) 

beğendiğiniz türkülerin/şarkıların farklı yorumlarını paylaşır mısınız

denef #1316064 
bu yorumla bugün karşılaştım,bayıldım.

www.youtube.com

sevgiler,
(9) 

Insan yas gectikce yeme-icmeye daha duskun oluyor mu?

stavro #1316063 
Sizde nasil durum mesela?
Bende boyle.
(1) 

cep telefonu icin bi projektor vardi

fakyoras #1316058 
selam,

bi arkadasim bir baska arkadasima hediye almisti.

1- elektronik olmayan bir sey, ayna var icinde. plastik bi alet.
2- telefonu aletin icine koyuyorsun, projektorun merceginden telefonun ekranini duvara yansitiyor.
3- gecen sene 0-100tl arasindaydi.
4- cok basarili bir yansitma kabiliyeti yoktu ama guzel bi seydi iste.

bu bahsettigim aleti bilenler bi linkini gonderebilir mi? arattim biraz ama bulamadim.
(11) 

ebeveynlerinizden birini...

dedim ben sana #1316057 
kaybetmiş olsanız, hangisinin yokluğunu daha çok hissedersiniz? neden?
(3) 

doktora çalışması ve ben

wishmaythşngs #1316056 
arkadaşlar ben bi hocaya doktora için başvurdum, kabul etti, bana doktora için konu da gönderdi.cevap yazacağım, karar veremedim daha.
çünkü ben bu çalışma da kullanılacak cihazların falan %30 unu biliyorum ve daha önce kullandım. hocanın yazdığı bazı cihazları hiç görmedim bile.

benim sorunum, yüksek lisansta danışman hocam bana hiç yardımcı olmadı, cihazların kullanma kılavuzlarını verdi, sen yaparsın dedi, gitti. bir şekilde üretim yapıp, ölçümleri aldım ama çok zor süreç oldu benim için yani. diğer arkadaşlarım vardı mesela hocaları tek tek okuyacakları makaleleri bile vermişti.

şimdi yabancı hoca olduğu için endişeleniyorum ve düşündükçe de korkmaya başladım. çok fazla doktora yapan arkadaşımda çevremde yok, bi kaçına sordum, hocan tabi ki gösterir falan dediler. bu hoca en azından ilk başlarda benimle birlikte çalışacak mı, yoksa başıboş bırakır mı?
(3) 

black mirror sun junipero sahne sorusu

riff cohen #1316055 
bu bölümde karanlık ve sadistçe şeylerin döndüğü bir bara giriyorlardı kafesler erotik showlar vahşetin vs döndüğü karanlık bir gece klübü gibiydi bu sahneyi nasıl bulabilirim?
(7) 

nasıl bir araç alayım

cedex #1316054 
işyerine, malzeme dağıtım için ve sabah geliş akşam gidiş için kullanılacak bir araç arıyorum.
dağıtım akşam 2-3 saat olacak sadece. onun dışında özel aracım zaten var, bu araç hususi olarak pek kullanılmayacak.
genelde personel kullanacak. bir ayrıntı otomatik olması gerekiyor.
masrafı az ne alayım, ikinci el i20 nasıl?
(5) 

Bedelli askerlik sağlık sorunu nedeniyle erteleme

rahmi pinkfloydoglu #1316053 
esansiyel tremor ve vertigodan 1 sene erteleme verdiler. Seneye tekrar muayene olmaya gittiğimde başka bir doktor senin birşeyin yok hadi askere diyebilir değil mi? bedelliden vazgeçip parayı geri alayım diyorum ama tırsıyorum. seneye askere yollamaya kalkarlarsa bedelli askerlik hakkım yanacak. ne yapayım bilemedim.
(4) 

Bu mevsimde karadeniz

garaser #1316051 
haftaya karadeniz turu(samsun'dan batuma kadar) yapmayı düşünüyoruz. Bu mevsimde doğru bir tercih olur mu sizce?
(2) 

bedelli askerlik randevu sorunu

charlotte blanc #1316050 
çoğu şubede inanılmaz kalabalık var. millet yatırmış parayı ama işlem yapamıyor. randevular dolmuş

tekirdağ çorlu da bile randevu yok.

önerileriniz nelerdir ? tekirdağa sabahtan gidip listeye mi adımı yazdırsam ?
(1) 

haberdeki audi’nin modeli ne

cedex #1316049 
m.milliyet.com.tr

hangi kasa bir de?
(5) 

android telefonlarda video oynatırken

tabii lan manyak mısın #1316041 
altyazıyı gömmeden srt olarak çalıştırmak mümkün mü?
(2) 

pdf metin düzenleme

lorne malvo #1316038 
adobe acrobat haricinde nası yapabilirim? acrobatın denemesini kullanmışım önceden
(4) 

7-8 senelik antidepresan kullanımını sonlandırdım

the real brad pitt #1316029 
İki hafta oldu. Değişik ilaçlar. Son 4-5 senedir 150mg günde anafranil alıyodum.

Tuvalete neredeyse her gün çıkıyorum bu iyi yan.

Kötü yan. Hissediyorum. Hassasım çok. Ara ara dokunsalar ağlayacak gibi oluyorum. İçimde korkunç bir endişe ve bunun geitrdiği mutsuzluk var. Bir saniye bile geçmiyor. Tikler falan. He kullanırken yok muydu. Vardı. Bi tık daha etkisi fazla ama şu an. Arkadaşlarım beni dışlarsa, aileme vir şey olursa. Şuraya bak şuraya adım at falan.

Umarım geçecek.

İnşallah iyi olur.

Fikir ve yorumlarınız var mı. Varsa nelerdir.

Tşk.
(2) 

Polarin uzerine bulasmis akrilik boyayi nasil cikaririim?

stavro #1316024 
Epey zaman da gecti uzerinden kuruyali. Yeni farkettim boyayi bulastirmis oldugumu.
Ne yapabiliriz?
NOT: Multi surface akrilik boya bu.
(5) 

Bir takım valiz soruları

babilbaligi #1316019 
Selamlar,

Kocaman bir valize ihtiyacım var. 30 kilo yükü "tık" demeden taşıması, beni yarı yolda bırakmaması lazım.

Kaliteli bir valiz almak istiyorum, ama kazık yemek de istemiyorum. Sorularım şunlar;

1- Amazon.de'de makul fiyatlı valizler alınır mı? Mesela şu nasıl? www.amazon.de

2- travelite nasıl bir marka? Samsonite ile kapışır mı? Lufthansa mil şeysi ile almayı düşünüyorum, önerir misiniz? 90 Euro civarına satıyorlar.

3- Lufthansa'nın kendi valizleri nasıl? Mesela şu www.worldshop.eu

Bir de Türkiye'de valizler neden bu kadar uçuk fiyatlarla satılıyor? Bunları aratmayacak yerli üretici varsa, onlardan almak isterim.

Teşekkürler.
(1) 

nutrawell

binder dandet #1316018 
kilo verdirici-kısıtlayıcı olarak geciyor. 30 kucuk paket halinde besin karışımı var.

merak ettiğim, duyan-deneyen oldu mu?
(3) 

Bedelli Askerlik/Yenimahalle Şubesi

sevgikusunkanadinda #1316017 
Ayıptır söylemesi bedelli için randevu aldım. Çankaya, Sincan, Altındağ, Yenimahalle gibi seçenekler çıktı. Çankaya dolu gösterince Yenimahalle'yi seçtim.

Google Maps'ten bakınca hepsi aynı yerde görünüyor, Mamak tarafındaki askerlik merkezi. E o zaman E-Devlet'te niye hep ayrı randevu yerleri vermişler? Google'daki adres tarifinde bir hata mı var?

Mevzunun sonlarına da yaklaştık, tekrar randevu almam mümkün değil. Birisi nokta atışı adres verirse çok sevinirim.
(9) 

KOSGEB- parayi ne zaman veriyor?

damba #1316011 
Diyelim bir girisimcilik projemiz var.
KOSGEB'e gittik basvurduk, proje onaylandi.
Parayi once mi yatiriyorlar sen projeni hayata geciriyorsun,
Sen projeni hayata gecirdikten sonra mi yatiriyorlar?

Ben sonra veriliyor diye duydum da, baska bir arkadas degisti o dedi, emin olamadik.

Tesekkurler.
(6) 

android telefon için klavye uygulaması

syozkn #1316007 
arkadaşım nokia 8 almış ama klavyesinden memnun değilmiş. bu klavye düzenini daha bi şekil şemale sokacak bir uygulama falan var mıdır? emoji tuşu falan yok diyor. tuşlar daha bi ayrık olsa güzel olur falan diyor. var mı bilgisi olan?
(3) 

Eyt çıkar mı ?

bana her yer cehennem #1316005 
Emeklilikte yaşa takılanlar için kanun çıkar mı ?

Biliyorsunuz malum kişi ne derse tersi oluyor
O yüzden hala umudum var

Keşke çıksa da iş yerlerindeki dinazorlar defolup gitse
Adamlar resmen ayak bağı.
(5) 

Arabanın Çiziklerini Boyatayım Mı yoksa öyle kalsın mı?

iddaaci #1316001 
Arabayı park ettiğim yerde tampon çamurluk sağdan ve soldan çizildi. Ön çamurluklarda da var çizikler. Bunları boyatma ya da değiştirme mi yapayım yoksa orijinali hiç bozmayayım mı? Boya var demektense çizik var demek daha mı makbuldür?
(2) 

çakmak'tan dudullu'ya toplu taşıma var mı?

tepedeki psychedelic adam #1315999 
çakmak köprüsünden şu otobüs terminallerinin olduğu taraflara var mı otobüs, minibüs?
(1) 

son kullanma tarihi geçmiş kefir

kulustur #1315996 
son kullanma tarihi 10 ekim olan kefirden bir bardak dolusu içtim.

farketmedim skt geçmiş.

şişeyi açarken,kenardaki emniyet şeridi koptuktan sonra puf diye bir gaz çıktı.

normaldir dedim,içinde bakteri yaşıyor.

ölecek miyim ?

iyi geceler.
(2) 

29 ekimde askerlik şubesinde işlem yapılabilir mi

kislar gecmez beresiz #1315995 
Merhaba. Soru başlıkta aslında. Perşembe gününe randevu alırken beni otomatik olarak pazartesiye atmış. Pazartesi de resmi tatil diye biliyorum. Şubeyi aramak gerekiyor?
(1) 

Camideki 10 adet arapça yazılar

anahtarr #1315991 
Camilerde asılı duran Allah-Peygamber-4 halife ve Hz. Hasan- Hz. Hüseyin'e göz aşınalığım var. Bunlar hakkında hiçbir fikrim yok, eski bir camiden fotoğrafları çekip yükledim.
Çevirebilecek olursa çok memnun olurum, teşekkürler, Allah razı olsun arkadaşlar.
Linkler aşağıda:

1- eksiup.com
2- eksiup.com
3- eksiup.com
4- eksiup.com
5- eksiup.com
6- eksiup.com
7- eksiup.com
8- eksiup.com
9- eksiup.com
10- eksiup.com
(25) 

şu ana kadar kullandığınız ücretini kat kat hak etmiş ürünler

binder dandet #1315986 
Anket oluyor ama kusura bakmayın.

Benim icin,

Lenovo thinkpad x230

nike spor ayakkabı (3 sene oldu)

logitech g602 fare.

hepsi ödenilen ücreti kat kat hak etti. Elektronik ürünlerden fare acaip bir kullanım kolaylığı sağladı, x230 zaten efso bir alet magnezyum kasalı falan. adam döversin o derece. spor ayakkabı da ilginctir kullanımıma ragmen bozulmadan kaldı.

Sizin için bu ürünler hangileri? ben de alırım belki :)
(5) 

Sollama yapan ağır vasıtalar...

puc #1315985 
Selamlar, Geçen ilk kez dikkatimi çekti, sollama yapan bazı kamyon ve otobüsler sollama boyunca sol sinyallerini yakılı bırakıyorlar. Ardarda bir kaç sollama yapacağını mı söylüyor böyle yaparak? Bunun başka bir anlamı var mı ya da basit bir unutkanlık mı?
Teşekkürler.
(2) 

Iphone daki fotoları pc ye atınca | iphone da foto sipme

the real brad pitt #1315983 
104apple 105applr gibi klasörlerde atıyor. Telefonun içine pc den girince de öyle yani. Sorum şu. Ben bunları kendi çektiklerim yani kameradan çekilenler, whatsapp klasörü, instagram, twitter klasörü gibi ayırmak istiyorum. Bu mümkün mü. Nası yapılr.

2: iphone da kolayca fotolar nasıl silinir. Komple silmek istiyorrum teker teker değil.
(3) 

Cumhuriyete geçen ülkeler

yetkili birine benzeyen abi #1315979 
Atatürk Cumhuriyeti ilan ettiğinde hangi ülkelerde cumhuriyet vardı?
Hangi ülkeler kaç yılında Cumhuriyeti kabul etti?
Nasıl öğrenirim?
(3) 

İnsan olmak nedir? Siz bu tanımın neresindesiniz?

her seye atarlanan adam #1315975 
Sb.
(1) 

Kadıköy tarihi salı pazarı - göztepe metro

zunkatsar #1315973 
Göztepe metro’dan salı pazarı tarafına çıkış var mı?
(2) 

bedelli süreciyle ilgili soru

caletti #1315971 
ben 2015'de ilk tecilimi yaptırmıştım. o zaman sağlık ocağına gidip rapor almıştım.

yarın askerlik şubesine gidince beni tekrar sağlık ocağına gönderirler mi?

bir arkadaşımla konuştum. o raporun geçerlilik süresi 2 yıl vs dedi. bedelli yapan arkadaşım da yok öyle bişey o rapor işini görür dedi. olay nedir?
(2) 

Ucuz uçak bileti için bu tavsiye doğru mu?

speedy #1315970 
Ucuz uçak bileti için tavsiye veren bir kısım okuyordum: www.thisisinsider.com

Bu linkteki 1. madde doğru mudur? Gerçekten kafama pek yatmadı. Diyelim Londra'da yaşayan İngiliz, bu hafta sonu bi Roma yapayım diye düşündü. Skyscanner'a ya da başka bir uçak bileti alma sitesine bilmemneye girdi, para değeri düşük diye ülke ayarını olarak Türkiye ve para birimi ayarını TL yaptı, bu adama şimdi, normalde aldığından daha düşük fiyatlar mı sunacak site?

(Tikler biraz geç gelebilir)
(8) 

excel ustadlari.

müptezel dostoyevski #1315967 
exelde yinelenen satirlari tamamen silmek istiyorum, 1 tane dahi kalmadan, bunu googleda bulamadim, var midir bi caresi ?

yani ornegin 'selamet' kelimesi, bu kelimeden hic kalmayacak, sifirlanacak.1 tane dahi kalmasini istemiyorum, bu sekilde aciklamis olayim.
(2) 

Pegasus bilet değiştirme ve açığa alma

hexdizard #1315966 
Selam,
Pegasustan daha önce uygun fiyata yurtdışına aldığım bir bilet var, fakat gidebilecekmişim gibi görünmüyor. Bileti açığa almak istediğimde “açık almak istediğiniz uçuşunuz içn açık bilet tarifesi bulunmamaktadır yazıyor. Fakat değişikliğe izin veriyor gibi. Değişiklik yapmak istersem ne kadar ceza öderim?

Teşekkürler
(2) 

Hizmet pasaportu ile vizesiz 90 günü aşmak

wish i could find a way to disappear #1315965 
Mümkün müdür? Fransa'nın kendi vize randevu sitesinde hizmet pasaportuyla 90 günden fazla vizesiz kalabilirsin diyor ama bizim Dışişleri'nin sitesi 180 gün içinde en fazla 90 gün kalabilirsin diyor. Umumi pasaportuma vizeyi yetiştiremediğim için yarın hizmet pasaportuna başvuracağım. Tam "bunu konsolosluğa sorsana delikanlı" kıvamında bir soru oldu ama tecrübelerini talibim, yoksa bu gece uyuyamayacağım.
(2) 

İki babalı çocuk bayramda fessiz kalırmış, diye bir söz duydunuz mu?

signore #1315964 
Google'da çıkmıyor. Acaba benzer bir sözün uyarlanmışı falan mı diye merak ettim.
1 ...  ... • 2868    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık