(4) 

ABD borsalarına yatırım yapmak hakkında

bedrozan #1459153 
50000 TL civarı birikimim var. Orta düzeyde risk alarak yapabileceğim en güzel yatırım sizce nedir ? Malum videodan hareketle bu nakitimi ABD borsalarında değerlendirmek ne kadar mantıklıdır sizce, ekonomici arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Teşekkürler.
(4) 

iş bilgisayarı / takip

taha1907 #1459152 
selamlar, iş bilgisayarında vpn kurulu değil, bütün sitelere de girebiliyorum. hangi sitelere girdiğimi vs takip edebilirler mi ?
(9) 

Yemek yaparken temizlik takıntılarım

Filinta61 #1459149 
Ben kendi yemegini kendi yapan biriyim. Disaridan sadece ayda bir lahmacun alirim bildigim bir yerden.

Yesillik asla yemem kendim hazirlamadigim surece.

Simdi soyle seyler kafama takilmaya basladi. Misal musluk suyuyla kuru fasulye nohut islatmiyorum. Hazir su kulllaniyorum. 9nlarin sabaha kadar musluk suyunun icinde kalmasina takiliyorum. Makarnayi da hazir su ile hasliyorum. Yemekleri de hazir su ile hazirliyorum.

Bir de yogurma islemleri oncesi elleri sabunluyorum ama acaba elimde sabun kalintisi kaliyormu diye takilmaya basladim.

Ispanak ,kivircik filan yikamak artik eziyet olmaya basladi. Maydanozu filan tek tek yika sirkeli suda beklet. Valla bi salata yapacam eziyet oluyor.

Ispanagi superfresh almaya basladim ama yine icim rahat olmuyor.

Ben ne yapayim ya? Cok mu takiliyorum.

Lokasyon istanbul
(2) 

Kulaklık

Kediyi üzdün #1459147 
Herkese selam,

Bluetooth kulaklık kullanıp memnun olan arkadaşlar varsa hangi marka ve model yazabilir mi?
Bütçem çok değil ama en fazla 250 verebilirim. İphone kullanıcısıyım.


Teşekkürler.
(2) 

Olimpik barı dik muhafaza etmek

tek yaprak havlu #1459145 
Bara zarar verir mi? 183 cm 15 kg

Tam dik değil de. 80 derece eğimle dik yaslıyorum duvara. Bara bi zararı olur mu? Yoksa ağırlıksız biçimde rack’te yatay mı dursun?

Teşekkürler
(1) 

ince bilek için akıllı bileklik

nonik #1459143 
akıllı bileklik almak istiyorum ama bileklerim çok ince. çocuk bileği kadar diyebiliriz.

taktığımda bileğimden daha geniş olmayacak (38mm), kaba durmayacak bir model duyan bilen var mı?

benim gördüğüm en küçük model akıllı saat olarak iwatch 38mm var, o da bileğimi kaplıyor zaten. akıllı bileklik olarak daha darını görmedim bile.
(1) 

balık sipariş

absel #1459139 
sipariş olarak göz önünde bulundurursak, en sağlıklı pişirme hangisi?

tavayı zaten geçtim de ızgara mı buğulama mı?
(1) 

İspanyolca'da neden çoğul iyelik ekleri vardır?

anladespina #1459138 
Mesela; "mi" ve "nuestro/nuestra" varken neden "mis" vardır?
(3) 

kız meselesi

yeteramadenedimherseyi #1459137 
hikayenin öncesini okumak isteyenler için:
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

tldr; yazın bana ilgisini gösterdikten sonra tek gecelik bir ilişki yaşadık ve ben uzun süreli bir ilişkiye hazırdım ama sonra o çok uzun bir ilişkiden çıktığı için duygusal bir bağ istemediğini söyledi.

2-3 hafta yeniden konuşmaya başladık. 2 kez evine gittim 1 kez de o bana geldi. bu sefer cinsel bir şey olmadı sadece film falan izledik. bir kez de dışarda buluştuk. son 2 buluşmamızda ayrılırken sarıldı bana falan. ben 1 haftalığına babamla tatile gitmiştim. tatildeyken nerdeyse her gün mesaj attı bana ne yapıyorsun falan diye. 1 kez de saçını kesmiş onun fotoğrafını attı. son 3 gündür ben yazıyorum. birbirimize çok yakın oturuyoruz. o yüzden sokağa çıkma yasağı problem değil.

sizce bir şeyler olcak gibi mi yoksa çok umutlanmayayım mı? bugün ne yapıyorsun diye mesaja atıp bu hafta beraber bir şeyler yapmayı teklif edeyim mi?
(2) 

Doktora ders dönemi

Sakinolmamlazim #1459133 
Doktora ders döneminde seçmeli dersten kalırsam ne olur?

Daha ilk dönemimdeyim.
(5) 

Türkiye'de yaşanılası bir yer

cosmicgadin #1459130 
Ahşaptan bir ev, portakal, limon, nar ağaçları, dağ, deniz, dere, güzel manzaralar ile iç içe, havası, suyu güzel, merkeze, havaalanına gitmemiz çok kolay olamasa da Çin işkencesi olmayan ve ortam oluşturabileceğimiz bir yer. Az gezmedim ama karar veremedim. Uzun soluklu kalmak için soruyorum.

Bilip de herkesle paylaşmak istemeyen olabilir belki, hiç değilse özelden yazın. Böyle bi yere ihtiyacım var, acilinden.
(6) 

yatırım amaçlı ev

sayha #1459129 
istanbulda tavsiye edebileceğiniz bölgeler var mı acaba? ileride değerlenme potansiyeli olan, deprem riski düşük.
(2) 

2. el dijital piyano alırken nasıl dolandırılmaktan sakınabilirim?

a darkness coming #1459127 
istanbul içinde bir 2. el dijital piyano alacağım. benim hiçbir bilgim yok, ucuz bir sey de degil takdir edersiniz. nasil dolandirilmadan bu işi çözebilirim? ücreti karşılığında benim için kontrol edebilecek/sorunu var mi bakabilecek bir kişi/kurum var mı?
(2) 

Yılbaşı hediyesi çikolata - nereden alayım?

wish i could find a way to disappear #1459126 
Merhaba,

İki arkadaşıma yılbaşında çikolata göndermek içimden geldi, nereden alayım? Şekerci Cafer Erol'un cicili bicili paketlerini çok beğendim ve onlardan almayı düşünüyorum; böyle yılbaşı temalı paketleri olan başka çikolatacı var mıdır?
(4) 

Vefat Eden birinin ardından neler yapılması gerekiyor

baknedicem #1459122 
1 nci dereceden bir akraban vefat ettiğinde resmi tarafta ne gibi işlemler yapılması gerekiyor ?

e-devlet üzerinden yapılabilecek işlemler nedir ?
(1) 

hasta muhabbet kusu

legalize marijuana #1459121 
gecen hafta cama carpti, gorunurde biseyi yok ucmasi dalan duzgundu ama fark ettik ki yem yemiyor

yemin basina gidip yemeye kalkiyor, sonra hemen vazgecip geri donuyor.

olayin 2. gunu veterinere goturduk, o gunden beri onda. arada kakasinda kan da oluyormus (ince barsaginda kanama dedi dr.) sonra geciyormus ama sonraki gun mesela yine az kan..

dr. siringayla agzindan direkt beslemese baska hicbi sekilde yemiyor (veya yiyemiyor). ama o olaydan sonra bikac kere de yemis isin ilginci.

en sevdigi daridan yemden koyduk ama tik yok. hala veterinerde. az once gormeye gittik ufacik kalmis cok uzucuydu. elimize koyduk kimildamadi bile elde sevdik sevdik biraktik hali yok.

mucizevi onerilere acigim..
(3) 

Hediye gönderme sitesi

top_secret #1459120 
Çok sevdiğim bir arkadaşıma hediye göndermek istiyorum ama

çiçeksepeti dışında;

benim buradan sipariş verip hediyenin karşı tarafa gideceği,
fiyat fatura gibi bilgilerin karşı tarafa gitmeyeceği,
mümkünse hediye paketi yapılabilecek,

bir yöntem mevcut mu ?
(3) 

Ekşi Duyuru’nun duyuru silme kuralları

sevenay #1459118 
Selamlar
Bayadır kullanıyorum burayı ama başıma hiç gelmeyen şeyler gelmeye başladı.
Kurallara mı hakim değilim acaba?

1. Bir ay kadar önce girdiğim duyuru uçmuş. Kendim silmedim. Gelen herhangi bir mesaj yok. Modlar silse mesaj gelirdi değil mi? Doktor tavsiyesi istediğim ama hiç cevap gelmemiş bir duyuruydu. Cevap gelmeyince uçuyor mu soru duyuruları?

2. Bir duyuruya yazdığım cevabı mod silmiş. Tamam makul, mesaj da gelmiş detayıyla alakalı fakat söz konusu duyuru bana hiç görünmüyor şimdi. Duyuruyu hiç görmemem duyuru komple silinmediyse saçma değil mi?

Teşekkürler
(12) 

Sizin De Malınız Kıymetli Mi?

silah taciri #1459116 
Yiyecek içecek mevzularında paylaşmayı severim ama başka konularda paylaşmayı sevmiyorum, başkasından da böyle bir beklentim olmuyor. Korkarım emanete bir şey olur diye.. Hem benim verdiklerim hem de aldıklarım. Böyle stres olduğum için bir talebim olmuyor acil bir durum söz konusu değilse. Mesela bir kuzen benim profesyonel makineyi istemiş. 12bin - 13bin değerinde bir alet. Buna bir şey olduktan sonra artık tartışsan ne olur, tartışmasan ne olur.. Versen bi türlü vermesen bi türlü..
(3) 

boyner internet ve mağaza fiyat farkı

papuayenigine02561 #1459115 
ne kadardır tahmini. sadece mağzada kullnamalık kart verdiler. fiziki boyner mağazasına hiç gitmedim ama genelde diğer markalarda internetin daha ucuz olduğunu biliyorum mağazaya göre. boynerde bu ne şekildedir. tahmini bi oran verebilecek olan var mı meslea mağaza yüzde 20 daha pahalıdır vs.
not: erkek ayakkabı yazlık kışlık kıyafet vs. için.
(6) 

monitör soruyorum

ronartest #1459113 
merhaba macbook pro'ya bağlayıp evde çalışmalık, nadiren de oyun oynamalık 24'' alayım diyorum.

2k, 24'' bir monitör için gereksiz diye düşünüp, şuna karar verdim gibi.

AOC-C24G1

www.amazon.com.tr

aoc iyi değil, bak sen şunu al vs. gibi öneriniz var mı?
bir de va filan diyor ips mi almalıyım va mı?
curved olmasına aslında hiç gerek yok bu arada.

teşekkürler.
(3) 

Kira artış oranı

grace jonesun berberi #1459112 
Arkadaşlar merhaba,

Az önce emlakçı aradı, ev sahibinin yasal artış oranı kadar zam yapacağını söyledi. Neymiş zaten yeni kiraya verse vıdı vıdı kaç katına verirmiş. Tuttum kendimi bir şey demedim.

Yasal oran 14 gibi bir şeyler dedi, hesaplayıp döneceğini söyledi.

Google abi 12 aylık tüfe ortalama diyor sınır olarak. Yasal düzenleme varmış. Başkası da 14 diyor 12 aylık tüfe olarak.

Kontratı maalesef bulamıyorum, tamamen benim mallığım.

Kontrattan bağımsız bu işin yasal üst limiti nedir ve hangi mevzuatta yazar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.
(9) 

Üst kat komşunun terlik sesi

sevenay #1459111 
Merhaba
Sert tabanlı terlik giydiği pek aşikar olan üst komşumu ses konusunda nasıl uyarabilirim sizce?

Başınıza geldi mi? Nasıl çözdünüz?

Sabaha karşı 4’tü gece yarısıydı falan fark etmiyor. Sürekli tüm gün tepemde bu ses. Evlere tıkıldığımız şu zamanda artık canıma tak etti. Alt kata bunun sesi gider diye hiç mi düşünemez insan? Eğer düşünemeyecek bir tipse kesin tersler beni.
Komşuyu hiç görmedim tanımıyorum. Yöneticiye söyleyebilirim. Hediye terlik alıp kapısına bırakabilirm-ama benim bıraktığımı anlar :)
(4) 

Turkcell ucuz paketlere gecemeyis

fakyoras #1459110 
selam,

su anda gnc+ Ekstra 12 diye bir pakete uyeyim, 59tl oduyorum ve taahhutum bitti.

yurt disinda yasadigim icin daha ucuz bi pakete geceyim dedim, hesabima giris yapmadan denedigimde 3 gb internetli bir paketin 30tl oldugunu gordum ama hesaba girdigimde paket sayfasinda bu paket hattiniza uygun degildir yaziyor.

Turkcell'in hattima uygun olan paketlerine baktigimda en ucuzu 59 tl, simdiki paketimle ayni.

nasil daha ucuz paketlere gecebilirim?

tesekkurler,
(5) 

Topluluk önünde özgüvenle konuşma kursu :)

halen #1459108 
Selam cemaati duyur’i

Bildiğiniz, yönlendirebileceğini online platformlarda şu an böyle bir eğitim veren kuruluş var mıdır ?

Teşekkürler
(6) 

Yılda sadece 1-2 kez çok yoğun kullanılan siteler server'larını birleştirse

kanepeee #1459107 
Herkese merhaba. Yattığım yerden bulduğum yeni bir fikirle karşınızdayım.

Üniversitelerin ders kayıt zamanında aynı anda binlerce öğrenci sisteme yüklenince öğrenciler hep şikayet ediyor biliyorsunuz. Ama yılda 2 defa 2şer saat yoğun kullanılan bir sisteme de çok yatırım yapmak biraz mantıksız.

Üniversite sınav sonuçları açıklanırken yine ösym sonuç açıklama sistemi kilitlenir genellikle.

Deprem olduğu zaman kandilli rasathanesi sitesi hayli geç yükleniyor (ama bunda diğer örneklerden farklı olarak sistemin ne zaman yoğunlaşacağı belirsiz)

Örnekler çoğaltılabilir...

Mesela 3 tane üniversite dese ki, güçlerimizi birleştirelim, ders kayıtlarımız farklı farklı ikişer gün olsun, ama sistemin yükü üçte birine düşsün.

Nasıl fikir? Bürokratik engeller dışında teknik engeller çok mu?
(2) 

Bedelli askerlik

vedatchilipeppers #1459104 
Selam ahali,

Askerlik şubeye gitmedim direkt E-Devlet (Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri) aracılığıyla başvuru yaptım. Birkaç hafta önce de bankaya parayı yatırdım, şu an sınıflandırmanız bekleniyor diyor ekte görüldüğü gibi. Eksik bir şey var mı başvuru süreciyle ilgili? Bahsedilen sınıflandırma nedir? Hangi ay gideceğim sizce ne zaman belli olur?
(3) 

şömineden anlayan arkadaşlar yardim lutfen.

sigadam #1459103 
selamlar evde klasik odun şöminesi var. ekteki fotograftaki gibi bir menfez var ve çok rüzgar sesi geliyor. bu menfez ne işe yarar. sömineyi hiçbir zaman kullanmayacagim icin kapatabilirmiyim bu menfezi problem olur mu? çok teşekkürler
(1) 

Netflix, Kaçıncı bölümde kaldım

oekuklu #1459102 
2 sene önce netflix hesabım vardı, bazı dizileri izlerken yarım kalmıştı. sonra kapatmıştım hesabımı. şimdi yeniden açtım ancak kaçıncı bölümde kaldığım, hangilerini izlediğim falan yok hiç. bulabilmemin bir yolu var mı?
(9) 

Korona aşısı olmalı mıyız?

dickens #1459101 
İyi günler arkadaşlar. Kafamız çok karışık bu Çin'den gelen aşı konusunda. Hiçbir somut bilgi yok ve aşı için kayıtlar alınıyor, evraklar tutuluyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Acayip bir çıkmaz bu.
(2) 

Bitkili akvaryumla ilgilenenlere bir soru

takıl yani takmıyo belli #1459099 
Yaklaşık 6 aydır amatör olarak bitkili akvaryumlarla ilgileniyorum. Zemin yapısı, bitki seçimi, su değerleri gibi konularda bişeyler öğrendim ama daha öğrenecek çok şey var biliyorum.

Zemini torf, hagen ve dere kumundan oluşan, 60cm derinlikte, anubias ,limon, Çınar gibi kolay bitkiler yetiştirmek istediğim sumplu bir tank kuruyorum.

Sormak istediğim, tankın ışığını nasıl seçmeliyim?
kafamda ağır basan fikir; kaliteli RGB led şeritler kullanarak full spektrum bir aydınlatmayı kendim evde yapmak.
Diğer fikir ise, hazır satılan led Akvaryum aydınlatmaları alıp kullanmak.

Sizce ne yapmalıyım? Alternatif fikirleriniz varsa duymak isterim.
(3) 

Etherium akıbeti ne olur?

soru icin geldim #1459098 
Hiç kıpırdama yok. Önümüzdeki 6 aya bakarsak?
(1) 

Yatak için okuma lambası önerisi

tey tey #1459096 
Merhaba, arkadaşıma hediye olarak yatak başlığına takılabilen en fazla 200 lira civarı bir okuma lambası bakıyorum.

Sitelerden hep tek tip buldum, tam buldum dediklerim de yurt dışından getiriyor. Şöyle estetik bir lamba önerisi olan var mı? Yatak başlığı wenge renkte.
(2) 

Ssg'nin ünversite ile ilgili entry'si bulabilecek var mı?

winston insani #1459094 
Merhabalar

ssgnin yazılım için üniversite okunmalı mı şeklinde bir entry'si vardı. üniversite başlığına baktım ama bulamadım. Hatırlayan var mı bu entry'yi?
(1) 

Kredi Kartı Hesap Özeti

ete summera #1459093 
mevcut hesap özeti ( asgarisi ödenmiş hali) 100 birim, yeni hesap kesiminde bekleyen harcama da 50 birim olduğunda, hesap kesimi sonrası oluşan yeni hesap özeti borcu 150 birim mi olur? yoksa 100 birim geçmiş dönem borcu, 50 birim güncel hesap özeti borcu olarak ayrı kalemlerde mi işleme konulur?
(3) 

nusret etin arasına ne koyuyor?

Sour #1459092 
link vermeye izin vermiyor ama en son videosunda da görebilirsiniz. hamburger etinin arasına bir şey koyuyor. tavuk gibi duruyor. daha önceki videolarında da gördüm. o nedir?
(5) 

Elektrikli süpürge tavsiyesi

crvena zvezda #1459090 
2000 - 2500 tl arası, hepa 13 filtreli, düşük sesli, turbo başlıklı ve toz torbasız olanlarından tavsiyelerinizi beklemekteyim.
(8) 

Satın Alınan Ürünün Satıcı Tarafından İptal Edilmesi (Satıştan Kaçınma)

draconas #1459086 
Merhaba arkadaşlar,

İnternet üzerinden bir alışveriş yaptım. Bir müzik aleti aldım. Aldığım site dünyanın en büyük sitelerinden biri. Türkiye’de de hizmet vermeye başladı. Satıcı o site değil. O site üzerinden satış yapan üçüncü şahıs firması. Türkiyede fiziksel olarak mağazası bulunan bir müzik market.

Şimdi olaya gelelim; ben bu siteye girdim. Aradığım müzik aletini yazdım bir çok seçenek çıktı. Farklı fiyatlarda birçok satıcının ürünleri listelendi. Bende en düşük fiyatlı olanı seçtim haliyle.

Siparişi verdim. Sipariş onaylandı olarak bir posta geldi. Kredi kartımdan ücret çekildi. Sonra içime bir kurt düştü. Ulan olmaz ya dedim yine de bir teyit etmek istedim. Adamlara soru sordum. Bu müzik aleti orijinal ** marka ve model mi? Adamlar çat diye benim siparişi iptal ettiler. Bana soran yok. tek taraflı olarak satıştan kaçıyor. Satışa sunduğu parası ödenmiş olan ürünü satışa kapattı. Paramı iade etti.

Tabi benim bu yönde bir talebim yok. para iadesi istemedim. Ben ürünü satın aldım ve ürün bana gönderilmedi olarak değerlendiriyorum.

İptal gerekçeleri ürünün fiyatını yanlış girmişler. Bu noktada benim yapabileceğim bir şey yok. fiyatı doğru girseydiniz. Ben girdim ve en uygun fiyat veren satıcıdan ürünü satın aldım. Parasını ödedim. Zorla bu ürünü bana bu fiyata satın demedim.

Bu noktada kendimi haksızlığa uğramış olarak değerlendiriyorum. Konunun vicdani boyutunu değerlendirmenizi istemiyorum.

Bu konuda kanunen haklı mıyım? 6502 sayılı kanun kapsamında olayı değerlendirebilecek biri var mı?

teşekkürler.
(6) 

kart ekstresi ve faiz

yetkili birine benzeyen abi #1459084 
ekstremdeki dönem borcum 1800 lira ama bunun 1200 lirası iade edildi.
ancak ekstre kesildikten sonra iadeler yatmış. 600 lira ödedim bu ay.
1800 lira yatırmadığım için aradaki tutarın faizini öder miyim?
(7) 

2021 kpss ye çalışmak mantıklı mı (öğretmenlik için)?

epistemic_regress #1459083 
Bu sene ve önümüzdeki sene öğretmen alımlarında azalma olur mu? Sınava hazırlanmak mantıklı mı sizce?

Teşekkürler.
(7) 

11000 no'lu plaka

Jux #1459082 
dün bir cadillac escalade gördüm plakası 11000(bi sıfır daha olabilir) olan, çakarları da vardı. kimin bu, internette de bulamadım. eskort araç da yok gibiydi etrafında.
(3) 

Kitap sepeti için uygun fiyat

senolll #1459081 
Merhaba,

Sanırım bir site vardı, kitaplarla oluşturduğunuz sepet için en uygun fiyatlı kitap sitelerini gösteriyordu, toplam fiyatlarını. Uyduruyor muyum, var mıydı böyle bir site?

Teşekkürler
(4) 

Istanbul kart hes kodu eslestirme

exlibris #1459080 
Kisisellestirilmis istanbul kartlarda bu eslesmeyi yapmak mantiksiz degil mi? Zaten tc kimlik nom kart uzerinde yaziyor. Hes kodumu tc numaramdan sorgulayamiyorlar mi?

Bir de hes kodu tc no hibi sabit mi? E devlette yeni hes kodu uret var mesela yeni kod uretince yeni bir kod mu veriyor? Eger bu degiskense eslestirme daha da anlamsiz hale geliyor

Eslestirme sorun degil de mantik ariyorum. Kacirdigim bir sey mi var?
(1) 

Evde Gıda Üretimi ve Satışı Yapmak Yasal mı?

muslugubozukhayrat #1459077 
Evde gıda üretimiyle ilgili internetteki kaynaklar farklı şeyler yazmışlar. Kimi şirket açılması ve yer tahsis edilmesi gerekiyor demiş. Kimi hiçbir belgeye ya da izne gerek yok demiş.

Sanayi tipi teçhizatla üretim yapılmadığı takdirde vergi muafiyeti var bir tek bunu kesin olarak anladım.

Sizin bu konuda bilginiz/tecrübeniz var mı?
(6) 

Geçici imei kayıt ile sonsuza kadar kullanım

notinhere #1459073 
selamlar, biraz clickbait bir başlık attım biliyorum.

sahibinden'de bir iphone 12 pro max açıklamasında "çift hatlı olduğu için kayıt derdi yok" ibaresini gördüm, sorduğumda da geçici kayıt yapılıyor, yıl sonunda bu sıfırlanıyor, sonra yeniden geçici kayıtla kullanabiliyorsunuz gibi bir şey söyledi. bu sistem nasıl işliyor, hiç güvenilir değil gibi geldi. telefonu alacağımdan değil, sadece sistemin nasıl işlediğini öğrenmek istiyorum.
(2) 

Kulak tıkanıklığı ve çınlaması

banusa #1459070 
Dün bir anda kulaklarım tıkandı, bütün gün açılmadı. Bugün o tıkanıklık geçti ama şimdi de sol kulağımda sürekli bir çınlama var. Bunun nedeni ne olabilir? Hemen doktora gitsem mi yoksa bekleyeyim mi biraz belki geçer?
(3) 

trendyol assistan'a ulaşabilen var mı?

lazpalle #1459069 
uygulamadan veya site üzerinden ulaşamıyorum. boş ekranda bekletiyor sadece.
(8) 

Devlet hastanesinde ameliyatlarda Corona testi yapılmıyor mu?

art vandaley #1459062 
Babası ameliyat olmuş bı arkadaş bana geldi durum kritik olduğu için bişey diyemedim. Özelde test yapıldığını biliyorum ama dediğine göre babasına yapılmamış. Baya ciddi bı ameliyat, lokasyon istanbul
(5) 

Online alışverişin hali

plutongezegendegilmi #1459056 
İnternetten alışveriş yapmıyorum. Amazon hesabım vardı ama en son girişim 2013'müş. İşte şimdi yılbaşı falan bir şeyler alayım diye kullanayım dedim, siteler / servisler çok kötü değil mi?

Amazon'a girdim:

--> Site aşırı yavaş. Butonlara ilk seferinde tıklanmıyor, sayfanın yüklenmesi abartısız 30 saniye sürüyor falan. Bi de odtü'deydim, benim internetimin yavaş olması gibi bir durum söz konusu değil, baya amazon'un yavaşlık problemi vardı.

--> Benden tc kimlik no istedi bi sebepten. Yazıyorum, "yanlış tc kimlik no" diyor, halbuki değil. En son boş bırakıp "devam" butonuna tıkladım kabul etti, şaka gibi.

Trendyol'a girdim:

--> Aradığım herhangi bir şeyi bulabilmem mümkün değil. Aramaya "doğa sporları" yazıyorum, "doğan kitap"tan kitap önerileri geliyor. Ben günlük işimde arama motoru yazıyorum, bu kadar zor bir iş değil bu, kazandıkları milyonlarca lirayı nereye harcıyor bunlar?

--> Amazon'un aksine lazy-loading yapmışlar, site hızlı, ama her yerde hareketli gif var. 10 dakika geçirdim başım ağrımaya başladı. Kapattım siteyi. Aradığımızı bulamayalım, strese girip elimizde ne varsa alıp çıkalım gibi bir politikası mı var?

--> Macbook air bakıyorum, aşağıda benzer öneri olarak "bayan siyah çıtçıtlı body" çıkıyor. Aradaki bağlantıyı ben mi kuramıyorum?

Sorum şu:

Online alışveriş hep mi böyle bir şeydi? Yoksa benim mi şanssızlığım, bana mı böyle denk geldi?

Fiziksel alışverişte mağazaya gidiyorum, bana şu şu şu lazım diyorum, görevli çocuk alıp getiriyor, ödüyorum ve çıkıyorum. Mağazaya gitmek dahil online alışverişten daha hızlı oluyor.

Üstelik kargo problemleri de var, çalınıyor kayboluyor ve üstüne soğuk su içmek zorunda kalıyoruz ama onu katmıyorum artık, "başarılı" bir online alışveriş tecrübesi bile fiziksele göre çok kötü.

Dağın başında yaşamıyorsan ve yakınlarında bir avm varsa, fiziksel alışveriş çok daha konforlu bir şey değil mi? (Kapıdaki güvenlik kontrolü hariç, o da büyük rezillik). Fiyat olarak çok mu büyük bir fark var? Online alışverişi fiziksele niye tercih edelim?
(8) 

Fiyatı düşen monitörü yeniden almak?

chicha_v2 #1459055 
Geçen hafta bir monitör aldım Amazon'dan 3660 tl'ye.

Yeni yıl indirimlerinde ne var ne yok diye bakarken monitörün fiyatının 3290 tl'ye düştüğünü fark ettim.

Sizce değiştirmeye değer mi? Amazon koşulsuz iade alıyor monitörü ama IPS panel biraz piyango olduğu için de macera aramayayım diyorum. Ne dersiniz?

www.amazon.com.tr

Tekrar sipariş verdim, banka kampanyası ve amazon uygulamasına özel kodla beraber iyice uyguna geldi. Teşekkürler :)
1 ...  ... • 1674    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık