(3) 

Diyalog oluşturmak için online servis ?

evet soyadim gercekten mucuk #1005606 
Bir proje için iki kişinin karşılıklı konuşmasını yazmam, ve birinin verdiği cevaplara göre farklı bir diyalog akışı belirlemem gerekiyor. bunun için önerebileceğiniz bir servis var mıdır ? örneklemek gerekirse

- sence sağa mı gideyim sola mı ?

bu soruya verilecek iki cevap var, "sağa" ya da "sola". hangisini söylerse ona göre konuşmanın şekli değişecek.

sağa derse:

- burası çok karanlık

sola derse:

- burası çok soğuk

bunun gibi bir akış çıkarmam gerekiyor. bu kırılmalar konuşma ilerledikçe devam edecek. sonuçta n farklı yol çıkacak. konuşmanın iki tarafıda hazır sorulardan ve cevaplardan oluşacak.
(4) 

Sizce İşe Yarıyor Mudur?

dirty pussy and cock #1005605 
arkadaşlar 2 hafta önce kardeşimin okuluna bi sıkıntı dolayısıyla iki üç gün girmiştim. o günden bu yana alışkanlık haline getirdim ve hergun yaklaşık 1 km gidip 1 km geliyorum nispeten kalabalık bir caddede. sizce kilo vermem de çok olmasa da azıcık bi faydası olur mu? sonuçta tempolu filan diilde ağır ağır çevreyi izleyerek yürüyorum.
(8) 

Laptop yükseltici aparatlar

suskun #1005597 
Çok uzun süre çalıştığım için laptop boyun ağrısı yapmaya başladı. Altına destek olarak konan yükselticiler iş görüyor mu gerçekten? Öneri pls
(1) 

NLP kursları

nanakomatsu #1005596 
Hızlı okuma kursları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Gidip memnun kalmış olan var mı ? Çok mu pahalı oluyorlar bir de ?
(5) 

Emlakçının görevleri nelerdir?

sekho #1005594 
1,5 sene oturduğum evden ev sahibinin çık demesi sebebiyle kendi rızam ile de ayrıldım.Evi emlakçı üzerinden tutmuş ve bir kira bedeli emlakçıya ayrıca bir kira bedeli ev sahibine vemiştim.Şu an evden ayrılamama rağmen ev sahibinden depozitoyu geri alamıyorum. Emlakçının burada bana yardımcı olma zorunluluğu var mı? Ben ona neye karşılık hizmet bedeli verdim. Ayrıca verdiğim bedelin bana faturasını kesmesi gerekmiyor mu? Bununla ilgili nerelere şikayette bulunmalıyım?
(4) 

Gotham dizisi iyi midir

Sandman #1005590 
çocuk Bruce Wayne var çocuk Selina Kyle var Jim Gordon yolun başında sizce iyi bir dizi mi
(3) 

Dublaj / Radyo

rahip janick #1005589 
çevremdeki insanlar ses tonumun güzel olduğunu söylüyorlar. 1.5 yıl da okulun radyosunda (kocaeli üniversitesi radyo ki) program yaptım, diksiyon hocası "uzun uzun dinlenesi bir ses tonun var" minvalinde bir şeyler söylemişti. sesimi düzgün kullanamadığıma eminim, bunları yazarken de bir yandan utanıyorum biraz, yani bütün bu kendini övme olayı falan... her neyse, halkla ilişkiler mezunuyum, yeni mezunum, iş aramaya başlamadıma ama bir şekilde para kazanmaya başlamam şart, biraz acil bir durum. neyse, detay öğrenmek isteyen olursa mesaj atabilir.

bu tür işleri nasıl yapabilirim, nasıl girebilirim? dublaj eğitimim yok, nasıl alabilirim? bir radyoda çalışmaya nasıl başlayabilirim? para lazım demiş miydim?

edit: ses kaydı yükleyebileceğim bir yer biliyorsanız oraya bi kayıt atabilirim.

edit: özensiz* bir ses kaydı için şurası denenebilir, oldu mu bilmiyorum hightailspaces.com
(3) 

özel hastane parmak izi

baris daima #1005587 
bu uygulama devam ediyor mu ? hala parmak izi mi damar izi mi ne alıyorlar mı hala ? vermek zorunlu mu ?
(5) 

magic iso

antalya12 #1005584 
selamlar
bilgisayarımda magic iso vardı ancak kaldırdım bir süre önce.

iso uzantılı bir dosya kaldı bilgisayarımda onu silmek istiyorum ama dosya kullanımda uyarısı alıyorum. ayrıca bilgisayarda sanırım magic iso yüzünden bir F sürücüsü oluşmuş bu silemediğim dosyanın içeriğini o sürücüye tıkladığımda görebiliyorum. oradan da silinmiyor. anlatabildim mi bilmiyorum ama :/

nasıl silinir bu meret?
(8) 

Kurumsallik nedir?

we miss freddie mercury #1005581 
Sizce tabi...
(11) 

en sevdiğiniz yayınevleri?

alice practice #1005580 
Geçen yine bir eşşeklik ettim, altıkırkbeşten kitap almış bulundum. Bunun üzerine de, artık okumayı çok istediğim bir kitap bile olsa, bu şekilde saçma sapan çeviri yapan ve Türkçe yazım dilbilgisi bilmeyen yayınevlerinden kitap almamaya karar verdim.

Hangi yayınevlerinin çevirisi, yazımı özenlidir?

Bıktım altıkırkbeşin götü başı oynayan cümlelerinden, en son okuduğum kitabın pdf sini attım kenara anlamadığım cümlenin ingilizcesini okuyup haa bunu demek istiyormuş diyerek bitirdim.

Siz dikkat ediyor musunuz kitap alırken, kim yayınlamış diye? Hangi yayınevlerini tercih ediyorsunuz?
(9) 

Yayın Evi Önerisi

ormanelfi #1005578 
Kitap kurtlarına selam olsun!

Kitap okumak konusunda hep istekli olmama rağmen hiçbir zaman doğru yönlendirme alabileceğim bir çevrem olmadığı için doğru dürüst kitap okumuşluğum yok. 21 yaşındayım ve hepi-topu 100-120 roman ancak okumuşumdur.

Şimdi ise bazı kişisel sorunlardan dolayı inzivaya çekiliyorum. Okulumu bıraktım. Ailem de bana inziva konusunda destek oldu ve bana küçük bir kasabada iş ve ev ayarladılar. Ben ise bu süreçte deliler gibi kitap okumak istiyorum. Özellikle klasiklerden başlamak ve yavaşça modern edebiyata, oradan da günümüze doğru yol almak niyetindeyim.

Bu anlamda bana özellikle klasikler için hangi yayın evlerini önerebilirsiniz diye sormak istiyorum?

İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim, iyi günler ve iyi haftalar.
(2) 

Deri cüzdan

indescribable #1005570 
Kartlık kısmı varya orayı biraz daraltmam lazım kartlar uçuyor da okul kartları çıkınca cüzdan boş kaldı. Nasıl daraltabilirim.

Deri cüzdan evet.
(7) 

Kuyumcular neden fiş/fatura vermez

on #1005568 
Merhaba Ekşi dokstlar;
Yılların kuyumcu müşterisiyim hiçbir alışverişimde bana fiş/fatura veren olmadı.
Acaba bana mı denk geldi, yoksa bilmediğim birşeyler mi dönüyor?
Saygılarımla
(1) 

ptt kargo sorgulama

dedim dedim de kime dedim #1005566 
şirket adına bir belge gelicek ptt ile oldukça önemli ama biz ne zaman gönderildiğini, takip kodunu vs bilmiyoruz, öğrenemiyoruzda.. elimizde sadece gönderen ve alıcı bilgileri ve adresleri var..

bunlarla kargonun durumunu öğrenebilir miyim? çağrı merkezini arasam falan?
(2) 

Acil Bitcoin lazım, satın alamıyorum

straples #1005565 
Bana lazım olan 0.00769183 btc

ama lanet olsun ki tüm sistem bana bu bitcoini satmamak üzere kurulmuş

nasıl alıcam ben bu kadar bitcoini?

ödeme yapmak istediğim yöntem paypal.
(3) 

excel sorusu

veritaslibertas #1005563 
merhabalar.
sanırım makro ile yapılıyor bu ama pek bilgim yok yardıma ihtiyacım var.
4 sütunu olan bir excel sayfam var ve 4.sütunun bazı hücrelerinde x yazıyor diyelim. istediğim şey o x yazılı satırların komple silinmesi. sadece x yazan hücreyi değil yani, satır silinsin istiyorum. çünkü binlerce satır var böyle en kolay nasıl yapabilirim bunu?
(1) 

Timberland Bot Uygun Fiyata Nereden Alınır?

future #1005560 
Deriden'de filan fiyatlar 700TL'lere kadar çıkmış durumda.

Şu tarz bir bot arıyorum: www.deriden.com.tr

Ebay'den daha önce bot almış olduğunuz bir mağaza veya uygun fiyata alabileceğim başka bir site biliyor musunuz.

Cevaplara şimdiden teşekkürler.
(2) 

Sağlık Raporu varken maaş

jeanjack #1005559 
yatmaya devam eder mi? son bir ayda aralıklı alınan raporlarla işe gitmedim. maaşım ne olacak yatacak mı?
(1) 

network reklam müzüğü

dieselsingle2 #1005558 
you are the electro girl,
you are the electro boy!

anladınız işte. bulamadım ya la.
(8) 

Ses Eğitimi?

pandispanya #1005556 
Benim konuşurken ay ne kadar ince ya da kalın demeyeceğiniz, ne kadarr berbat ya da vaay ne kadar güzel de demeyeceğiniz normal bir sesim var. Lakin bu ses, şarkı söylerken adeta bir karga :(

Bunu düzeltmek için, bir Adele olamasam da en azından detonesiz şarkı söyleyebilmeyi öğrenmek için yapılması gereken şey şan dersi almak mı? 25 yaşından sonra sesi bu şekilde eğitebilmek mümkün mü? Bu soruların cevabı evetse, İstanbul'da önerebileceğiniz birileri var mı?
(2) 

sivas kayseri arası ulaşım

antonin artaud #1005555 
otogara gitsem saat başı veya yarım saatte bir otobüs bulabilirmiyim sivastan kayseriye?
(4) 

2.20 ortalama ile abd'de yuksek lisans

cedex #1005552 
kabul alma sansi var mi? 80 bin dolar butce, bolum eczacilik.
(11) 

bu ara ne dinliyorsunuz?

herospower #1005551 
yeni bir şeyler arıyorum bulamıyorum. siz neler dinliyorsunuz bu aralar? pop dışında rica edicem.
(5) 

Turistik vize alındıktan itibaren geçerli midir?

jude #1005547 
Sorumu sormadan önce, cevabı Bilal'e anlatır gibi yazmanızı rica ediyorum. Konu hakkında öyle cahilim çünkü...

Avusturya'ya turistik vize başvurusu yapıyorum, yaptığım günden sonraki 3. güne kadar Avusturya'ya gitmem lazım. (Vizenin çıkması, hele ki bu kadar kısa sürede çıkması da şans tabi. 1 günde çıkan arkadaşım bile olduğu için işin o kısmını şansa bırakıyorum.) Vize başvuru sayfasında başvuruların en az 4 hafta önce yapılmış olması gerektiği yazıyor. Şimdi ben bu vizeyi alırsam hemen o gün çıkış yapabiliyor muyum? Yoksa uçak bileti rezervasyonunda gösterdiğim tarihten itibaren mi başlıyor vizem? Dedikleri gibi illa 4 hafta sonrasına mı uçak bileti rezervasyonu göstermem lazım, aciliyetimi bildirmem halinde başvuru tarihimden sonraki 3. güne uçak bileti rezervasyonu gösteremez miyim?
(17) 

Kargalari egitsek?

fakyoras #1005545 
Selamlar,
Sabah sabah uykumuz acilsin biraz.

Dun kargalari inceledim biraz, marketin disindaki cevizleri calip yukselip yere atiyorlardi, sokaga konan kedi mamalarini yiyorlardi, kedilerle vs atiyorlardi filan.

Sonra bir tanesi yerdeki tenis topunu yemeye kalkisti, gagaliyir bir sey cikmiyor, yuksekten yere atiyor bir sey olmuyor. Baya ugrasti en sonunda icine ulasti, bir sey cikmayinca kenara birakti.

Soru: biz bu kargalari cop toplayacak sekilde egitemez miyiz? Yerdeki copu alip bir kutuya attiklarinda kedi mamasi gibi bir sey veririz, ortada cop birakmazlar.

Nasil egiticez?
Her mahalleden 10-20 karga alip bu isi ogretiriz, zaten akilli yaratiklar. Kaparlar hemen. Mahallelerine geri saldigimizda bu ise baslarlar, bunlari goren kargalar da onlari taklit etmeye baslar. Sonra gelsin piril piril sokaklar.

Aklima takilan sorular neler?
- Karga egitmek zor bir sey mi ki?
- Kargalar zeki dedik, sistemin acigini bulmasinlar sakin? ( dustugum duruma bak :D ) ( bunu yaparlarsa kargalara nobel verelim direk :( )
- Masalardan karton bardak, cuzdan filan calmaya baslarlar mi?
- Buyuk bir finansmana da gerek yok, daha once benzeri yapilmis mi?
(6) 

Jeneratörlerle ilgili

arnatuile #1005544 
Şimdi diyelim ki 5 katlı bir apartmanda elektrikler kesildi, jeneratör çalışmaya başladı. hiçbir dairede elektrik kullanılmasa da aynı yakıtı mı harcar jeneratör, yoksa her takılan elektrikli alet yakıt tüketimini mi artırır.


Kendi mantığıma göre jeneratör çalışmaya başladığı an elektrik üretmeye de başlar. O elektrik kullanılsa da çalışır, kullanılmasa da. Yani o yakıt harcanır.

Bonus soru: kullanılmayan elektrik nereye gidiyor o halde ? Elektrik yerine su olsa, jeneratör borulara su pompalasa, bütün borular dolduktan sonra eğer birisi çemeyi açmazsa borular patlar. Ya çeşme açılacak, ya da jeneratör artık su basmayı bırakacak. Elektrikte ne oluyor peki ? Bu soru jeneratörle de alakalı değil, normalde de geçerli. Prize gelen elektrik ucunda bekliyor mu biz kullanana kadar ? Gerçi öyle olmasa elektrik saatleri hiç durmadan döner, para yazardı ama. Su gibi de değildir herhalde elektrik.
(1) 

Su kaçağı--> 1000 tl fatura

jewfro #1005540 
Evet arkadaşlar daha 1 ay olmuş yeni evimde su kaçağı oldu. ne yazık ki çok geç farkedebildik ama neticede 1000 tl fatura geldi. tesisatçılar tesisatı tamir ederken vs sürekli fotoğraflar çektim bir tane de tutanak bıraktılar. iski'ye gitsem bir şeyler yapabilirler mi?
(6) 

her sabah servise kosarak ne kadar zamanda olebilirim.

stevie #1005539 
Her sabah oluyor.. 1 sene oldu. 2dk civari durmadan kosuyorum.

Evden cikiyorum, cigerim patlayana kadar.. acidan duramayana kadar servise kosuyorum. Vardigim yerde de nefes nefese kaliyorum.
10dk aciyor cigerim.

Kalp buyumesi vs yapar di mi bu kosular?
(2) 

Nasıl bir Laptop

bosch kalfa #1005536 
Laptop alacağım. Bütçe 550GBP taş çatlasın 600GBP. Internet, download, 1080i tv'de film izleme, (aynı anda download yaparken ya da online izleme yaparken isinip sismeyecek, fotoğraf film editleme yapabileceğim, güzelinden bir oynayabilecegim donanimda bir laptop var mıdır? Yoksa eşeğin dibine su mu kaçırdım?
(1) 

arka fon müzik önerileri

darkknight #1005535 
sizin fikirlerinizle hazırladıgım videolar daha güzel daha yaratıcı dostlar. aşşağıda belirttiğim durumlara göre bir tanıtım videosunda kullanmak üzere güzel şarkı önerilierinizi beklıyorum ; ( telif sorunum yok , aklınıza gelenı yazabilirsiniz )

1- Kokteyl , eğlenen insanlar
2- Yunanistanda geçen sahneler için "zorba " hariç yunanca şarkılar
3- çiçek , hazır süsleme videolarında kullanmak üzere duygusal bi teme şarkısı
4- çok piyasa olmayan bi kop kop şarkı
(3) 

Dogum Gunu Hediyesi?

elektr10 #1005534 
Ben bu arkadasi yeni tanidim aslinda kendisi dişi birey. Bana ev bulmamda cok yardimci oldu ve beni yarin aksam bira icmeye davet etti. Sanirim kendisi benden hoslaniyor biraz bunu gayet seziyorum. Ben kendisini sadece arkadas olarak seviyorum zaten benim gonlum baskasinda su an ama kirmak da istemiyorum kendisini cunku gercekten cok yardimci oldu bana.

Ber neyse ne alayim ben bu kisiye? Kendisi yari Amerikalı yari Polonyali. Film seyretmeyi sever ve hukuk mezunu. Kendisi hakkinda cok bir sey bilmiyorum cunku 2 gun oldu tanisali.

Ne alayim yavv???

Butcem 3 haneyi gecmesin.
(2) 

Fotografta arka plani baska bir seyle doldurma

bir varmis bir yokmus #1005530 
MacBook'un PhotoBooth uygulamasindaki gibi, fotograf cekerken, arka plani sabitleyecek, sonra sectigim arka plani gosterecek bir teknoloji var mi?
Ama fotograflari Nikon'la cekecegim. Diyelim ki arka plan hep sabit. Arka plan'dan arkaplan+obje'y cikaracak bir sey var mi?
Umarim aciklayabilmisimdir.
Kolye, kupe gibi seyleri cekip arka plani sonradan koymak istiyorum.
(3) 

Biri sürpriz yumurtadan çıkma beş kardeşe yuva arıyoruz.

kaymaktutmayansicaksut #1005523 
Fotoğraftaki yaramazlar 26 ağustos doğumlu, (hesabı yanlış yapmadı isem) 3'ü erkek 2'si dişi, 1 aylık olur olmaz kumu kullanmayı öğrenip, takip eden bir hafta on gün sonra da sorunsuzca mama yemeye başlamış olan beş kardeş. Şu an onlarla yüzyüze bakıyorum diye söylemiyorum hakikaten hepsi farklı huyda ve apayrı şekerlikte. ^.^

Şu an 7. haftalarının içindeler. Memeden kesildiler; sadece arada keyfine içiyorlar.

Hem evimizin gereğinden fazla küçük oluşu (1+1) hem de astım hastası olmam sebebiyle evde bu kadar kediyi barındırmam mümkün değil. Maddi yükünü de tahmin edersiniz, sahiplendirmek zorundayım. Bu sebeple onlara severek bakılacakları, güvenli yuva arayışındayım.

Babamın veteriner olması sebebiyle gerek ilk aşılarına dair gerekse sonrasında karşınıza çıkacak kısırlaştırma ve tedavilerde elimizden geleni yapacağız ve ne zaman bize ihtiyacınız olursa yavruların ve sizin yanınızda olmaya çalışacağız. Dediğim gibi önceliğimiz yavruların mutluluğu ve güvende olmaları.

''A, bu tatlıymış!'' dediğiniz yavru varsa, uygun bir saatte haberleşiriz, gelir misafirimiz olur, yavrularla vakit geçirir, gönlünüzden geçeni kucaklar, evinize alırsınız. Sahiplendikten sonra ''Bu haftasonu annesini görsün, kardeşleriyle oynasın.'' dediğiniz bir an olursa seve seve yine misafirimiz olursunuz. Aşağıya daha fazla fotoğraf ekliyorum. Siz veya sahiplenmeyi düşünen biri olursa burası veya sözlük üzerinden iletişime geçebiliriz. (İstanbul)
Teşekkürler. :)
Şimdi sizi kediye boğuyorum:
www.dropbox.com
(8) 

sen istiyor dus?

floydian #1005521 
Kac paraydi bi dus?
(3) 

spor sonrasi dus

yorke #1005520 
Spordan sonra alinan dusla ilgili internette o kadar cok bilgi var ki hangisi dogru bilemedim. Ter kuruyunca mi girmek lazim,sicak mi olmali soguk mu olmali?

Bonus sorum her sabah yikananlara; spor sonrasi aksam da tekrar saclarinizi yikiyor musunuz?
(1) 

Bilgisayar Arıza

your majesty #1005517 
Biraz önce oyun oynarken bilgisayar mavi ekran -crush dump- sanırım verdi ve kendine res attı.Sonrasında ilk açılışta -ram, cpu detaylarının yazdığı ekran- matrix'teki yukarıdan aşağıya akan yeşil harflere benzer işaretlerle doldu.Bilgisayar açılmaya devam etti, işletim sistemi olan w7'yi yükledi sonrasında masaüstü görüntüsünün gelmesi gerekirken ekrana saçma sapan bölük pörçük dikdörtgen ya da benzer, yama gibi görüntüler geldi.Düşünün ki siyah bir ekran ve üzerinde değişik boyutlarda sanki yama yapılmış gibi görüntüler var.Sonrasında bilgisayarı güvenli kipte başlattım ve ekran geldi.Normal bir şekilde başlattığımda işletim sistemi gelmiyor fakat güvenli modda geliyor?Bilgisi, fikri ya da tecrübesi olan var mıdır?
(7) 

kışın rusya

docrivers #1005514 
ocak sonu şubatın ilk haftası gibi st petersburg nasıl olur ? o dönemde bölgeye yakın biryerde zaman geçirmiş olanlarda fikrini söyleyebilir, kesinlikle akşam şöle biramı votkamı alayım gezintiye çıkayım havası yok mu götüm mü donar ?
(1) 

bozuk para atip makasla telefon dusurmeli makineler

bohr atom modeli #1005512 
hani su kollu makineler var ya. oyun oynamali. adlarini bilmiyorum. bazilarinda tablet telefon falan oluyor ama makasi oraya denk getirip kesmeniz gerek. ama dogal olarak makas bu ipi kesmiyor. ip de naylon bir sey. burada bir ibnelik oldugu kesin.

diyorum ki, uzaktan balon patlatan ekstra guclendirilmis lazerlerle bu ibnelige bir kontr-ibnelik yapabilir miyiz?
(8) 

etnik müzik?

devcileyin, #1005510 
etnik müziğe sardım ben bu ara bu türün en iyileri hangileri ? bildikleriniz? veya güzel youtube kanalları var mı acaba
(2) 

sözlüğe vahşi görüntü koymanın yaptırımı

diyojenimtırak #1005508 
var mı?
kan dehşet parçalanmış uzuvlar falan vs..?
(4) 

Mizahi Twitter / Facebook Hesabı

dokuz numara dort yildiz #1005496 
İyi geceler.

Zamanımın çoğunu internette geçiren biriyim. Mizah içerikli, beğendiğim video, fotoğraf ve benzeri içerikleri paylaşacağım twitter/facebook hesabı açmayı düşünüyorum.

Bunu yapan birtakım hesaplar var fakat (Kemal Ekşioğlu, Cezmi Kalorifer) hiç seçici değiller. Yani 10 paylaşımdan 9'una tebessüm dahi etmiyorum. Ayrıca referans göstermeden, öylece paylaşmanın da saygısızca olduğunu düşünüyorum.

İyi fikir midir? Düşünceleriniz nelerdir?

----

Bir başka sorum, böyle bir şey yapacak olursam hazır bir hesap mı satın almalıyım, yoksa sıfırdan başlayıp kendim birtakım yollarla mı ilerletmeliyim?

Olumlu olumsuz her türlü fikre açığım.
(7) 

Günce ne demektir ?

Wolfware #1005489 
selamlar

internet için yapılacak bir hikayede isim arayışındayız. seri katil güncesi olarak düşünmüş arkadaşlar. ama güncenin ne olduğu konusunda kafa karışıklığı var
hikayede seri katilin gözünden anlatmayacak bazı kısımlar hariç. bir seri katille dedektifin kaçma kovalamacası bu hikaye için seri katil güncesi ismi koymak doğru olur mu ? birkaç yerde güncenin anlamı olarak yazılan kısa günlükler olarak geçiyor o nedenle kafa karışık
(2) 

Powerpoint Sunularını 6-9'lu tam sayfa basmak için yazılım

erenjan #1005487 
epson marka bir yazıcım var, fakat yazıcı ayarlarında sadece 2'li ve 4'lü olarak sayfaya yayılı olarak çıktı alma imkanı var. powerpoint'te de handout olarak 6'lı 9'lu olarak küçük boyutlu çıktılar alabiliyoruz.

(git:skp.mvps.org) sitesinde handout wizard diye bir uygulama vardı, fakat sadece 10 kez için çalışıyor, full halı 40$, çok kazık.

bu tarz işlev görebilecek bir uygulama arıyorum, ya da üstteki uygulama için bir çözüm :)

yardım ederseniz çok sevinirim.

ne anlatmak istediğimi de resim olarak yükledim.
(3) 

Kurumsal Firmaların İstedikleri Dükkanı Kiralamaları

leenathrw #1005479 
Migros, Watsons, Gratis ya da bankalar gibi kurumsal firmalar herhangi bir caddede dükkan boşalmasa bile o dükkanı kiralayabiliyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar?

Benim tahminim çok yüksek devir ücretleri teklif ederek kiracıyla anlaşıyorlar ve bu şekilde istedikleri zaman istedikleri yerde dükkanı kiralayabiliyorlar.

Eğer bu şekilde yapıyorlarsa nasıl yapıyorlar; bizzat kiracıyla kendileri mi görüşüyorlar yoksa emlakçıyı mı devreye sokuyorlar? Emlakçılar böyle bir durumda neler yapabilirler?

Teşekkürler.
(2) 

Çok amaçlı vasıta seçimi

pozzecco #1005478 
Merhaba,

Bir konut projesinde kullanılmak üzere; gerektiğinde kar küreyebilecek, gerektiğinde römork çekebilecek bir araç arayışı içindeyiz. Bu konuda hemen hemen hiç bilgim olmadığı için yardım istiyorum. Çok güçlü bir model aramıyoruz, sadece arazi biraz kodlu olduğu için tepeye tırmanırken düşmeyelim yeter. İşi bana kilitledikleri için araştırıp raporlamam gerek.

Nasıl araçlara bakmalıyım? ATV, UTV, Golf arabası vs.

Ne tür motor kullanılmalı? Benzin, dizel, elektrikli

Tavsiye edebileceğiniz, yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

Yer: Ankara, bütçe 15.000-20.000 arası
(4) 

almanca teknoloji haberi okuyabilecek?

bana da mi lolo #1005477 
arkadaşlar bir arkadaşım için almanca teknoloji haberlerinin olduğu site arayışındayım ancak almanca'nın a'sından anlamam. şu siteyi buldum -geçen gün de benzer bi soru sormuş idim-

tech-letzte.com

şu sitedeki haberlere göz atıp kusursuz bir almanca ile mi yazılmış yoksa copy paste yapılıp alakasız bir içerik mi oluşturulmuş alman gözüyle okuyabilecek kimse var mıdır?

şimdiden teşekkürler.

danke efem.

edit: yani gramer olarak problemli mi yoksa normal bir almanın girip okuyabileceği kadar normal bir site mi sizce?
(3) 

Ankara Atakule nin durumu ?

samiabi19 #1005473 
Ankaraya coktandir gitmedim Atakule suan ne durumda ?
(3) 

enpara'nın ekpara şeysini biri anlatabilir mi?

eurhka #1005467 
500 lira vermişler. tam da ihtiyacım olan Zamanda ama kabul etmedim cünkü anlamadım. nedir bu faizi ve ödemesi Nasıl oluyor? teşekkürler
(7) 

film favsiyesi

cokponcik #1005459 
öncelikle based on a true story olsun mümkünse, gerçekçi olsun gizemli yaratıklar kocaayaklar falan olmasın.

hayatta kalmaca olsun uçak kazası olsun dağcılık olsun kar olsun fırtına olsun olsun da olsun

hepsinin olması şart değil, anladınız siz.

tesekkurler
1 ...  ... • 5071    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık