[q]
(7) 

ağır antrenman

docrivers #912479
son 2 gündür çok ağır koşu antrenmanı yaptım vücudu baya zorladım uzun süre basketbol falan oynadım, bugün yerimden kıpırdayamıyorum , bacaklar omuzlar sırt iptal durumda, ağrıyan kasların üstüne gitmek iyidir diyorlardı , sizce bugünde bi antrenman çakayım mı yoksa ağrı kesici alıp yatayım mı ?




 

antrenman yapma
sauna, hamam olmadı sıcak duş alıp dinlen

superb

kesinlikle aynı zorlukta bir antrenman daha patlatırım ben olsam.. Protein ağırlıklı sağlam bir öğünden sonra yap bunu.. böyle ağır antrenman günlerinin sonunda yatmadan önce yoğurt falan ye kazein toparlanma için faydalı olur.

koca dost dev

kasların dinlenmesine izin vermelisin yoksa zor gelişir. benim bildiğim kaslar spor sonrası dinlenerek gelişiyordu. tabi ki ihtiyacın olan proteini de almak kaydıyla.

ben olsam dinlenirim.

cannibal corpse

ağrıyan kasların üzerine gitmek değil sıcak tutup kendilerini toplamalarını beklemek lazım.
iyi ısınmamış ve sürekli ağrıyan bir kas yüzünden antrenmanda şekilsiz ve yanlış hareketler yapıp başka kaslara, liflere, eklemlere ya da kemiklere daha ciddi zararlar verebilirsin.

kargn

daha fazla antrenman yapmamalısın. çok ağrın varsa sebebi laktik asit zehirlenmesi olabilir, dinlen, masaj yap, yaptir, ağrı kesici al ve toparlanmak için protein ve karbo ağırlıklı beslen. süt ve yoğurt laktoz içerdiği için çok tavsiye edilmez. et, tavuk, makarna, pilav vs. yiyebilirsin. esneme, germe, açma yapabilirsin, o da çok faydalı olur.

phanax

esneme hareketleri yap bence yavaş yavaş. laktik asitin atılmasına yardımcı olur diye duymuştum. ayrıca spor sonrası soğumayı unutma. streching pek önemli.

durme

o kas ağrılarının sebebine kasılmayı sağlayan faktörlerden biri olan kalsiyum iyonlarının kas hücrelerinden sızması ve sinirlere etki etmesi diyenler de var. galiba laktik asit birikimi tam olarak ispatlanmamış bir varsayım.

kargn
1

mobil görünümden çık