ne yaparsınız? diyelim ki çok sevdiğiniz bir arkadaşınız sizi sadece kullanıyor (maddi/manevi). veya sevdiğiniz kadın. bunu hissettiğinizde, doğruluk payını bilmeden ne yapardınız?
görmemezlikten gelir miydiniz?
rica ederim bi 10 saniye düşünüp cevap verin.


 

yüzüne vurmam ama artık "müsait" olmam. maddi/manevi yardım istediğinde bahane uydurur geçerim.

virgul

yavaş yavaş uzaklaşırım

sta

tam bir paradoks benim için. çok sevdiğim bir arkadaşım bu söylediğini yapmaz, yapan birisi zaten çok sevdiğim birisi olamaz.

hzben

peki uzaklaşamadığınız zaman? yani aslında uzaklaşmak istemediğiniz zaman? çok mu acizce bir davranış bu sizce?

Lt. Col. Frank Slade

Fark ettiğim an kim olursa olsun ilişkimi keserim.

equine

Sürekli yardım iste. zor durumda kalmış gibi yap. yardım etmeyecektir büyük ihtimalle. soğursun zaten.

komando kani var bende

Eğer böyle bir şüphen varsa, kendini biraz geri çek. Hep sen arıyorsan daha az ara. O senden sürekli bir şeyler istiyorsa, sen de bir şeyler talep et. Eğer, sen geri çekilince o kişi, işi düşmeden aramıyorsa veya sen bir şey istediğinde sallamıyorsa, şüphende haklı olduğun ortaya çıkar. Psikolojide buna Least Interest Principle denir. Yani bir ilişkinin geleceğini, o ilişkiyi en az umursayan belirler.

maxim gorki

görüşmeyeye, konuşmamaya çalışıyorum. normal niyetle konuşmaya çalışsa bile art niyet olarak algılıyorum çünkü işlenmiş kafaya. konuşurum, ama fazla değil.

bunun doğruluk payını bilmek diye bir şey yok çünkü kafan çalışıyorsa çok rahat anlarsın karşındakinin niyetini.

ben bu yüzden kimseden bir şey istemiyorum, kendi işimi kendim yapıyorum. biri bir şey istediğinde yapınca ağam paşam, yapmayınca-istemeyince surat. birine verdiğim borcu tahsil etmek için aradığımda ne hikmetse sürekli elde dolaşan telefona bakılmıyor. kanka bana x getirecektin ne oldu ona veya kanka gelecem dedin nerdesin deyince ya kanka ben unuttum seni.

bu sadece insanı kullanmak değil, yüksek oranda salak yerine koymaktır. şimdi biri benden ne istese kendime kızıyorum nasıl bu kadar salak olabildim diye. sonra eski arkadaşlıklarımı hatırlıyorum, çok güzel arkadaşlarım vardı da işte. heyyy gidi hey

gerçi insanın ailesi bile bunu yapıyorsa elalem de yapar. x)

patr
1

mobil görünümden çık