armut,ehil vb. gibi hizmet alan ile vereni bulusturan bi web projesinin yapılabilirliği üzerine kafa yoruyorum da bu işlerin içinde olan yada bu servisleri kullanan arkadaslardan ögrenmek istedigim birkaç şey var. Bu servislerin gelir modeli hizmeti verenden komisyon almak şeklinde oluyor bildigim kadarıyla.

Peki bir kişi ihale açtıgı zaman işi yapacak kişiyle iletişime geçmiş oluyor. Bu durumda site iş üzerine anlaşma saglandıgından nasıl emin oluyor? Yok biz anlaşamadık diyerek iş yapılırsa komisyonunu nasıl alıyorlar? Yada bilmedigim farklı gelir modelleri mi var?


 

Alamıyorlar. Kişiye teklif sunma aşamasında mesaj olarak mail adresini veya telefon numaranı yazıyorsun. İş veren sana direk ordan ulaşıyor.

1tam1ayran

gelir modeli tam da tahmin ettiğin gibi. dediğin gibi bir problem yaşansa da eğer hizmet veren sistem üzerinden iş kapatmazsa, daha az referansı olacağı için daha sonra daha az iş alacak. tipik bir marketplace sistemi.

md hus

bu tarz işlerde bir kere çalıştıgın ustayla memnun kalınca daha sonra da calısma gelenegi var bizde. peki bu siteler nasıl bu kadar yatırım ve gelire ulaşabiliyor o zaman:|

skoylu

eğer cidden anlamak istiyorsan bir kere kullanıcı olarak hizmet almak gerekiyor. bazı ustaların kendileri ozellikle yorum yapmanız için size ısrar ediyor, sisteme çoktan alışmışlar.

md hus
1

mobil görünümden çık