şu yaşıma kadar binlerce kitap okudum, yüzlerce film izledim.. ama çok sevdiğim filmleri, dizileri,kitapları takıntılı gibi tekrar tekrar okuyup seyrediyorum.. bunlar da toplasan 8-10 tane.. yeni arayışlarım da oluyor, ama tam içine giremezsem yine eskilere dönüyorum.. daha iyisi çekilmemiş gibi, daha iyisi yazılmamış gibi..

bu bi rahatsızlık falan olabilir mi acaba..
(çok mu sıkıcı bi insanım ben ya)

 

Ben de böyleyim. Bir yeni bir eski şeklinde izliyorum filmleri. Sıkıcı olabilirsiniz, ben de olabilirim. Bana zevk veriyor, ne yapayım.

aychovsky

ben bir izledigim filmi ikinci kez izlemem. cok zor. kesfedilecek o kadar kitap ve film varken ayni seyi tekrarlamak zaman kaybi gibi geliyor.

bohr atom modeli

Ben de sevdiğim kitapları tekrar okuyorum ve filmleri tekrar izliyorum.

Godless

kimileri diyor ki, devamli ayni seylere takilmak vakit kaybi, insanin kesfedecek cok seyi var... kismen katiliyorum, evet baya vakit kaybi olabiliyor ama oyle bir sey ki, bazen ilk okuyusunda fark edemedigin bir satiri fark ediyorsun o cok sevdigin kitaptaki. ya da filmdeki aktorun bir mimigini. belli olmuyor ki daha once neyi gozden kacirmis oldugun. bu anlamda defalarca izlemek bir filmi, ya da bir kitabi defalarca okumak sacma ya da takinti diye addedilecek bir durum degil.

hani baska hicbir sey okuyamaz/izleyemez hale getiriyorsa seni, tamam, sorun var derim ben ama...

evreka

Ayni seyi ben de yapiyorum. Ayni kitabi -teorik bi sey degilse- ikinci kez okuyacagimi sanmiyorum ama turk filmlerinden sonbahar'i sayisiz kez izledim. Bir de weekend diye bi film var, filmin muthisligi bi tarafa o kadar guzel bir ingiliz aksani var ki ingilizceye doymak icin izliyorum bazen.

nathanieltroy
1

mobil görünümden çık