selam imlakılavuzu severler;

şimdi iş yerinde biri söyledi de çok fazla bu kelimeleri kullanıyorsun hoş değil falan dedi. yani nasıl hoş değil arkadaş? zor bi durum varsa sıkıntılıdır, sorun yoksa sıkıntı yoktur, kötü bi durum varsa sıkıntı vardır bla bla bla.

nedir yani böyle irrite eden şey bu kelimelerde insanları?

tikler gelecek akşama doğru.

saygılar.

 

sergen yalçın bir ara deli gibi kullanıyordu, ondan sıkıntı olmuştu, irrite etmişti. aha bak ben de : )

(bkz: sergen yalçın'la sıkıntı var)

bir de, ahmet çakar da çok kullanır.
eksisozluk.com

la traviata

herkesin vardir boyle seyleri.. mesela beni rahatsiz eden de irrite kelimesi :) takilmayin boyle seylere dikkat etseniz onu diyen arkadasinizin da vardir surekli kullandigi kelimeler obekler vs.

babamasoliimbananickaldirsin

Öncelikle devamlı kullanıyorsan doğal olarak rahatsız edici olmuştur. Profesyonel olarak ise olumsuz anlamlı bir kelimeyi kullanman atıyorum müşterilerle ilişkini falan etkileyebilir. Sıkıntı yok yerine her şey yolunda falan kullanabilirsin.

whoosie

bana da bi sevimsiz geliyor bu sıkıntı lafı. neden öyle tam bilemiyorum.

tepedeki psychedelic adam

ay herkes yeni baştan ergenliğe girdi herhalde. bu ara herkes saçma sapan bi atarlı. sallama kardeşim he de geç, ona neymiş? hiç de bi olayı yok sıkıntı varsa vardır yoksa yoktur. nedir yani? (oha ben de ergenliğe girmişim gibi yazdım :) )

in vino veritas

mafya ağzında kullanılabiliyor bazen. bilinçaltında bu durumu çağrıştırıyor olabilir.

arma aski

içinde "ıkıntı" var belki ondan, bazı insanla bazı ses öbeklerine karşı hassas olurlar, bu da öyle bişy belki. ama "sıkıntı kelimesi evrensel olarak irrite edicidir" gibi bişy dediyse saçmalamış.
ya da bazen, aynı sergen yalçın örn.deki gibi "şey", "ııı" gibi sözcük bulamayınca kullanıldığında tekrardan dolayı kulak tırmalıyor.

dafaiss

turkce karakterleri kullanmiyorsaniz, bundan kaynakli 'sikinti' kelimesinin icindeki 'sik'ten mi rahatsiz oldu acaba?

nawres

bazıları durum için kullanmıyor, "televizyon da sıkıntılı bu aralar." şeklinde kullanıyorlar. hadi bir iki neyse de sorun çıkaran, rahatsızlık veren her şey için de sıkıntılı dendiği zaman ifrit oluyorum ben de ama kullanana hiç bir zaman ağzımı açıp laf etmem, banane ki.

irbat

yok hayır ya gayet normal türkçe karakter kullanıyorum. askeri jargon değil yani.

yani son derece yerinde ve mantıklı kullanıyorum dalga geçme amaçlı da kullanmıyorum.

kadın geldi bana; çok kullanıyorsun hoş değil dedi. bildiğin bazukayı fırlattı kafama gitti. vay arkadaş!!! zaten çömeziyim bildiğin yerle yeksan etti gitti. ağzımı açmaya korkuyorum artık :/

pomaklar

geçen haftalardan birinin uykusuz dergisi'nde umut sarıkaya'nın tam da bu durumu anlatan bir karikatürü vardı. sürekli "sıkıntı" "sıkıntı yok" "sknt" diyen adamlar boş beleş barzo adamlar oluyor. üstüne alınma, sözüm meclisten dışarı. ama arkadaşın hoş değil demekte haklı.

lamira

"sıkıntı" aslında önceden sadece can sıkıntısı, mayıs sıkıntısı gibi bir anlama geliyordu. sonradan yan anlam olarak "mesele", "problem" anlamlarını kazandı. fakat bu anlamda kullanan insanların, genellikle mesele ve problem gibi kelimeleri bilmedikleri ya da kullanamadıkları için, yani kelime dağarcıklarının yetersizliğinden dolayı bu kelimeyi kullandıkları var sayıldığından, evet, irite edici gelebiliyor insanlara.

nereye bu gidis
1

mobil görünümden çık