kuzenimin çocuğu benim neyim oluyor?

niye böyle bi statü yoktur ki pff.

tikler gün içinde.

 

yeğenin olur. kendi kardeşinin cocugu senin yeğeninse kuzeninin cocugu da yeğenindir.

sahipsiz

Ben yeğen diyorum. Küçük-Kuzen diye çağırıyoruz arada ailede. Annemler 6 kardeş ve kuzenlerimin yarısının çocuğu var. Konuşacak kıvama gelenler bana abi diyor; ama kuzenler dayı olarak tanıtıyor beni.

Türkçede bunu karşılayan bir terim olduğunu sanmıyorum bu arada. Belki yöresel ağızlarda vardır; ama genelgeçer, kabul görmüş bir terim yok sanırım.

g man

yeğen farklı değil mi abi? ne biliyim böyle kuzenimsi bi şeyler olması lazım. niye buna bi isim bulmamışlar ki arkadaş :) dayı deseler değil, amca deseler değil, abi deyince yabancı gibi oluyor. yetkililer bi el atmalı buna.

pomaklar

kuzen diye de bişey yok bizim kültürümüzde ona bakarsan. amcaoğlu, dayıkızı vs. dir doğrusu. kuzenlerin bir nevi kardeş olduğu düşünülürse, o çocuk sana dayı, amca, teyze, hala diyebilir ki çok mantıklı. bu durumda da o çocuk senin yeğenin olur. bence yeğen illa ki kardeşin çocuğudur fikri olduğu için yeğen demek garip geliyor olabilir ama lakin ki öyle değildir :)

lamneth

Türkçe'de o bahsettiğin grup için bi isimlendirme yok. yeğen falan da değil.

1. 2. 3. 4. falan diye giden akrabalık grupları var. 1. grup anne baba kardeş filan. 2.grup annenin kardeşleri babanın kardeşleri. 3. grup annenin kardeşinin çocuğu kocası vs vs. 4 5 falan diye uzatabilirsin listeyi. işte Türkçe'de 2'den sonrasına bi isimlendirme yok.

kuzeninin çocuğu işte başka bi şey değil. ha çok istersen kuzen diyebilirsin. anne/babamızın amcasına da amca falan diyoruz mesela. onun gibin.

gupon
1

mobil görünümden çık