Yaş:28, Cinsiyet: Kadın, Boy: 1.69, Kilo:68
Hocanın yazdığı programda 15 dk. kardiyo yani eliptik ya da bisiklet, sonrasında fitness var. (Ancak hoca kardiyoyu gittikçe 40 dk'ya kadar çıkarabileceğimi de ekledi.) Fitness için aletlerin isimlerini bilemiyorum ama işte bacakla ağırlık kaldırmaca, kollarla ağırlık kaldırmaca, sırtının, kolunun bacağının hayli yorulduğu bir takım hareketler.
Neyse işte ben ilk 2 hafta 30-40 dk arası kardiyo yapıp, sonra da üstte yazdığım şeyleri setler halinde yaptım fakat kardiyoyu daha çok yapmak istiyorum. Daha eğlenceli bana göre. Dün 25 dk. eliptik, 30 dk. bisiklet yaptım. Sonrasında ağırlık hareketlerini yapmaya çalışırken hoca 55 dk. kardiyo çok, fitness+kardiyo 1 saati geçmemeli, yağ yakıcam derken kasların gider dedi.
Dediği doğru mu? Ama millet anlatıyor ya bir taraftan yok 1,5 saat koştum, 2 saatte şu kadar kalori falan. Ben yeni başladığım için mi böyle söyledi hani vücudun hamlığı gidene kadar mı böyle olacak yoksa sporun süresi hep 1 saat mı olacak?
Niye kendisine sormadın derseniz? Çok yorgundum ve ilk duyduğumda hep böyle yapacakmışım gibi bir izlenim edindim sanırım.

hocanıza şu öneriyi sunabilirsiniz,önce 20 dakika kardiyo sonra vücut hareketleri ve mekik,en son olarakta tekrar 15 veya 20 dakika koşu..yağ yakmanın en önemli olayı antreman sonrası yaptıgınız koşulardır.ilk 20dakikalık kısımda kendinizi cok zorlamadan devam edin,son koşuda iyi bir efor harcarsanız daha cok verim alırsınız


20 dakikadan kısa, 45 dakikadan da uzun kardio olmaz. Kişiden kişiye değişmek ile birlikte, bilimsel veriler 45 dakikanın üzerinde yağ yakımının azaldığını gösteriyor. Verimli kardio, yani ideali 40 dakikadır.
Hocanın 15 dakika ile başlatıp zamanla 40 dakikaya çıkartmasının nedeni size birden yüklenmemek. Doğru yapmış.
Ağırlık antrenmanı tek başına 50 dakikayı geçmemeli. Kardio yaptığınız için ağırlık antrenmanını 40 dakikaya düşürün. 40 dk kardio + 40 dk ağırlık çalışabilirsiniz.
Yalnız ideali, kardio ve ağırlık çalışmasının günlerini ayırmaktır. Haftada 3 gün kardio için giderken, 3 gün de ağırlık çalışması yapabilirsiniz. Birisinin ardından diğeri verimli olmuyor.
Hocanız genel olarak bilinçli birisine benziyor. Söylediklerini takip edin derim.
